absztyfikant 29.01.07, 12:59 wiadomosci.wp.pl/kat,,statp,UHJ6ZWdssWQgcHJhc3k%3D,wid,8707466,wiadomosc.html Habibi, podeslesz mi wejsciowke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas.007 powiedz mi Abszty po co Ty jatrzysz 29.01.07, 13:04 jest takie przysłowie, że w metnej wodzie... Odnosze wrazenie, ze specjalnie jatrzysz, bo wtedy wydaje sie Tobie, ze swiecisz intelektem swoim... Naprawde rajcuje Ciebie takie wzajemne TWOJE i kogos tam obrzucanie sie ... Badź madrzejszy, a zdziwisz sie z drugiej strony tez odnajdziesz madrego człowieka! Zawsze dostaniesz z powrotem, to co dajesz... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: powiedz mi Abszty po co Ty jatrzysz 29.01.07, 13:06 Nie psuj mi zabawy, sio! Odpowiedz Link Zgłoś
behamot3 ale gratka 29.01.07, 13:19 wsiadam w samolot i lece;) Nu i zeby nie bylo ze tylko zydzi do kosciola sie pchja. Staniemy tak ramie w ramie z blazarem i tak sobie w oczka popatrzymy ale git zabawa bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ale gratka 29.01.07, 13:21 Bediesz? Ja tez sie wybieram:))) Musze tylko sobie wejsciowke zalatwic, ale moze w tzw. Zydowniku Powszechnym cos uda mi sie zdzialac - mam tam kilku zyczliwych:))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 13:24 powiedz mi po co uscisnąłes reke Dalajlamie? Ty prezentujesz skrajnie odmienna postawe... Ty raczej powiniens go pchnąć ze schodów... Odpowiedz Link Zgłoś
behamot3 Re: ale gratka 29.01.07, 13:28 andreas.007 napisał: > powiedz mi po co uscisnąłes reke Dalajlamie? > Ty prezentujesz skrajnie odmienna postawe... > Ty raczej powiniens go pchnąć ze schodów... > > apropo's twojej wypowiedzi, zerknij w swoja wizytowke . Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 13:29 ja sie nie garne do Dalajlamy... A ro nie jest moja wizytówka! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 13:31 nadto kopnąc i bluznąc potrafie, ale nie po tu tu jestem... Chce jak to prosty chłopaczek z prowincji łyknac troche tego wielkiego swiatowego forum i mówie z magla przyszedłem na FŚ wprost do wychodka.... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 13:33 Absztyf mnie zna i wie, że jestem cham... ale ja nie wiedziałem, ze tu tez obowiazuja swojskie klimaty... Odpowiedz Link Zgłoś
behamot3 Re: ale gratka 29.01.07, 13:34 andreas.007 napisał: > ja sie nie garne do Dalajlamy... > A ro nie jest moja wizytówka! > nie w tym rzecz zeby sie garnac, ale reke podac mozna kazdemu, caly czas czytam co piszesz wiec zastanow sie, dlaczego by nie podac reki dalajlamie? ps. ale twoja signature czy jak to tam. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 15:33 masz racje... ale nie wszyscy jestesmy Chrystusami przeciez! Ja jestem malutki człowieczek z prowincji ze swoimi nałogami i wadami! Nie wszyscy jestesmy Dalajlamami.. choc bysmy moze chcieli! Ciesze sie, ze mam stałego i wnikliwego czytelnika postów, ale wiedz ze pisuje głupoty, jak to normalny człowiek! Bo to Polska własnie... to Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
behamot3 Re: ale gratka 29.01.07, 13:26 absztyfikant napisał: > Bediesz? Ja tez sie wybieram:))) Musze tylko sobie wejsciowke zalatwic, ale > moze w tzw. Zydowniku Powszechnym cos uda mi sie zdzialac - mam tam kilku > zyczliwych:))) > chyba bede sie musial za murzyna przebrac, bo jak dla islamskich moj wyglad jest "za bardzo" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ale gratka 29.01.07, 13:37 A moze wdzianko a'la Teheran?:)))) Aluzju panial?:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zejman1 Wespol-zespol. 29.01.07, 14:07 Tak wlasnie jest. Dobrze, ze Absztyfikant zwrocil uwage na te wymowna notke. Wylowmy z niej najwazniejsze rzeczy: - Czy islamy nalezy sie bac? - Czy w Koranie rzeczywiscie zapisano dżihad jako obowiązek krwawego nawracania na islam? - W polskim Kościele, już po raz siódmy organizowany jest ustanowiony przez Episkopat Dzień Islamu, tym razem pod hasłem "Abraham - ojciec wiary". - Warto poznać tajniki islamskiej religii i tradycji, która jest obecna w Polsce już od 600 lat. -Uroczystości VII Dnia Islamu rozpoczną się o godz. 15.30 w bazylice oo. Franciszkanów w Krakowie nabożeństwem Słowa pod przewodnictwem metropolity krakowskiego. Z postawionego pytania wynika tez, ze islamu "bac sie nie nalezy"... Pod warunkiem, oczywiscie, ze mieszka sie na Grenlandii. Bo np. w Pakistanie jakis poczciwy sunnita pod ...meczetem zabil X osob a ranil Y. Ciekawe, czy metropolita krakowski wiecej zaleca znajomosc "tajnikow" sunnizmu czy szyityzmu? Warto zwrocic uwage, ze "zblizenie" katolokow z muzulmanami odbywa sie pod swiatlym patronatem ...Episkopatu, ktory najwyrazniej uwaza, ze katolikom blizsza znajomosc (katechizm juz znaja-tudziez najwazniejsze litanie) jest znajomosc sur bardzo potrzebna. Wszystko to razem wziete jest niezwykle groteskowe. Moze byc tak, ze po prostu papiestwo upada coraz nizej i dlatego zaleca swym owieczkom poznawanie "tajnikow wiary" muzulmanow. I dzihadu nie ma - to przewidzenie. Wiecej na ten temat mogliby powiedziec kaplani katoliccy, dzialajacy w krajach arabskich i odprawiajacy - w przeciwienstwie do tego metropolity krakowskiego - msze w zruinowanych swiatyniach. Czasami sie wypowiadaja ale purpuraci niechetnie ich sluchaja.Moze dlatego, ze tesknia za swiatlym sultanem-kalifem, ktoremu mogliby calowac naboznie zloty kapec, ale za to mielby "gwarancje"? I dzieje sie to w katolickim Krakowie, w starej, stolicy Polski-to tez jakas "dobra nowina".Alleluja, bo Wielkanoc sie zbliza. Moze Polska zadziwi Europe nowa glupota po raz ktorys z kolei? (Z) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wespol-zespol. 29.01.07, 14:16 Nieylz kontrast z ratzingerowska encyklika 'Dominus Iesus', nie?:))) Natmiast o Dziwiszu nic nie napisze, bo przyleci jakis 'manny ramirez' i znowu zacznie mnie lzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
zejman1 Re: Wespol-zespol. 29.01.07, 15:12 Ten Dziwisz to czlek poczciwy, dobry pasterz.Oto probka: Ktoś w Polsce chce nas uczyć, jacy mają być biskupi - w ten sposób kardynał Stanisław Dziwisz komentuje sprawę arcybiskupa Stanisława Wielgusa i tzw. lustracji w Kościele w wywiadzie dla dziennika "Avvenire". "(...)W rozmowie z wysłannikiem gazety Luigim Geninazzi, metropolita krakowski stwierdza, że proces ten okazuje się szkodliwy dla całego kraju, ponieważ przebiega w kompletnym zamęcie. Zaraz jednak dodaje, że abp Wielgus dobrze zrobił, składając rezygnację, gdyż nie było innego wyjścia z zaistniałej sytuacji. Zapytany, co myśli o lustracji, kardynał odpowiedział: "Nie podoba mi się to, co robi się pod tym hasłem, przynosi to Polsce więcej szkód niż korzyści."(...) Taka jest tradycja, niestety a z tradycja walczyc ciezko.W koncu, kazdy szanujacy sie spowiednik krola czy krolowej w dawnych czasach cos tam szepnal w krolewskie ucho to i owo-wszystko zalezy jak sie szepcze. Wielgus tez szeptal i kto wie, czy szeptal zle.A moze szeptal dobrze - bo chcial dobrze? Gdyby islam zapanowal w takiej Polsce jakies moralne hamulcer nie bylyby juz potrzebne i " Polsce przyniosloby to wiecej korzysci".Kazdy wie, ze kalifom czy sultanowi byl obowiazek "szeptac".I bylo to zgodne z Koranem.Kto nie szeptal, wrogiem sultana byl. Moze dlatego taki ruch kolo tego mahometanizmu? (Z) Odpowiedz Link Zgłoś
behamot3 alusiu ponial 29.01.07, 14:13 absztyfikant napisał: > A moze wdzianko a'la Teheran?:)))) Aluzju panial?:)))))))))))))) > a kolega zejman wlasnie wylkad zrobil , czemu to przebierac sie nada :) Odpowiedz Link Zgłoś
indris Coś Ci się nie popieprzyło ? 29.01.07, 16:08 W przywołanym przez Ciebie tekście nic nie ma o żadnym balu. A że łątwo to sprawdzić, więc trudno zrozumieć o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Coś Ci się nie popieprzyło ? 29.01.07, 16:11 Jestem od Ciebie bardziej subtelny. Ty lzysz politykow i potem sciga Cie prokuratura. Mi tylko od czasu do czasu ktos grozi. Take it easy. Pewnie masz slaba pamiec, ale stanelem wtedy w Twojej obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Coś Ci się nie popieprzyło ? 29.01.07, 17:24 no coż w Krakowie dni Islamu,a pod Krakowem spotkanie chasydów z całego świata. Polska jako miejsce pokojowego współżycia rónych religii? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Islamski bal w Krakowie:-) 29.01.07, 19:23 to nie bal przebierancow, kazdy wystepuje w swoim organizacyjnym stroju. I rzeczywiscie w swoim fartuszku z fredzelkami i bialych ponczochach nie masz co sie pchac na salony, nawet z wejsciowka ciebie nie wpuszcza. Bardzo ten dialog katolicko-islamski przezywasz? Bardzo paznokcie z wscieklosci obgryzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
behamot3 baranku !nieboze! stworzenie 29.01.07, 20:24 ja ci prpponuje mohairowa kipe , tak dla niepoznaki, co by cie rozpoznaly inne zebraki Odpowiedz Link Zgłoś
aaki a judajski w gdańsku-ostatecznie mamy karnawał 29.01.07, 19:30 www.vaticanradio.org/pol/Articolo.asp?c=113098 Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: a judajski w gdańsku-ostatecznie mamy karnawa 29.01.07, 19:32 No to sie nam katolicy roztancowali:) Ciekawe czy swisna obertasa z buddystami chociazby:) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki jako żyd niezasymilizowany 29.01.07, 19:36 nie znasz polskich obyczajów. mamy teraz karnawał czas zabaw.stara tradycja która od dawna przyjęła sie tez i w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: jako żyd niezasymilizowany 29.01.07, 19:38 Ile razy mam powtarzac, ze... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: jako żyd niezasymilizowany 29.01.07, 19:40 powtarzac sobie możesz ile chcesz...... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: a judajski w gdańsku-ostatecznie mamy karnawa 29.01.07, 19:43 to juz bylo, a abszyt sfrustrowany,ze na tym sie nie zakonczylo i ze akutat w katolickiej stolicy Polski,bo w Krakowie i to pod przewodnictwem kardynala Dziwisza taka bolesna dla niego impreza sie odbywa. Abszyt wolalby szpetny betonowy mur, w krakowie , w Gdansku i na Suwalszczyznie i nie moze sie tego muru doczekac, tak jak gosc z daleka co czeka z utesknieniem na pierwszy zamach islamski w Polsce , dopytuje sie,czy to co wybuchlo, to jest wreszcie muzulmanska bomba i ciagle musi uzbrajac sie w cierpliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: a judajski w gdańsku-ostatecznie mamy karnawa 29.01.07, 19:46 miejscówke chce darmową. Odpowiedz Link Zgłoś