Dodaj do ulubionych

,,Teva,,pharmaceutical industries.ltd Israela

11.03.07, 08:42
jeden z najwekszych koncernow lekarskich na swiecie...:-))napewno pare tu
zchorowanych antysymitow forumowych uzywa lekarstwa produkcji tego koncernu
podtrzymujacych ich zywot....i jeszcze jedna ciekawostka kto wlozyl 1000% w
roku 1980 w ta z poczatku malej firmy w papiery wartosciowe dostal dewident
za kazdy tysac na dzien dzisiejszy...........ile :-)))))ile 450000 tys dolcow
to sie nazywa biznes.....BRAWO ISRAEL
Obserwuj wątek
    • arap1 Re: ,,Teva,,pharmaceutical industries.ltd Israel 11.03.07, 08:44
      arap1 napisał:

> jeden z najwekszych koncernow lekarskich na swiecie...:-))napewno pare tu
      > zchorowanych antysymitow forumowych uzywa lekarstwa produkcji tego koncernu
      > podtrzymujacych ich zywot....i jeszcze jedna ciekawostka kto wlozyl 1000% w
      > roku 1980 w ta z poczatku malej firmy w papiery wartosciowe dostal dewident
      > za kazdy tysac na dzien dzisiejszy...........ile :-)))))ile 450000 tys dolcow
      > to sie nazywa biznes.....BRAWO ISRAEL
      pomylka kto wlozyl 1000$ dostal 450000 tys $
    • euro.pa Teva produkuje tylko prymitywne generyki 11.03.07, 09:06
      ale drogie. Kazdy idiota to potrafi.
      • dana33 [...] 11.03.07, 10:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • arap1 Re: Teva produkuje tylko prymitywne generyki 11.03.07, 12:29
        euro.pa napisała:

> ale drogie. Kazdy idiota to potrafi.
        poczytaj goolgle idjota....wystarczy slowo TEVA
        • polani Re: Teva produkuje tylko prymitywne generyki 11.03.07, 12:54
          w polskiej firmy dodasz 1000$ i cie obkradan z 450000$:))))))
          • arap1 Re: Teva produkuje tylko prymitywne generyki 11.03.07, 12:59
            polani napisał:

> w polskiej firmy dodasz 1000$ i cie obkradan z 450000$:))))))
            juz sie dawno wycofalem z biznesu w Polsce u nas wystaczy podac rece i
            powiedziec mazal tov u bracha...u nich cale kodlo nie dorobionych adwokatow..:-)
            i kazdy mysli ze my to polskie frajery...
    • aaki co to jest koncern lekarski? 11.03.07, 09:25
      • arap1 Re: co to jest koncern lekarski? 11.03.07, 12:26
        aaki... mam bledy w ortografji polskiej...co zas do lekow sprzedawanych przez
        TEVA nie masz pojecia...u was do dzis na znachorskie metody leczenia czy jak
        jezeli przypisujesz leki przeczytaj nazwe producenta...bo antysymita ma prawo
        ciebie zasadzic...bo co prawie trzecia pigulka przyjeta na swiecie..umacnia
        ekonomike syjonistow...:-)))
        • anty_krzak Teva 11.03.07, 12:45
          niestety, arap1 ma racje. Teva PH to najwiekszy producent generykow na swiecie, od czasu przejecia jednego ze swoich konkurentow w USA. ponad 90% sprzedazy Teva ma miejsce w EU i USA. rowniez w Polsce firma ma dosc mocna pozycje.
          w RP Teva to m.in.: Carvedilol, Rutovit i slynny Vibovit.
          pod wzgledem techniczno-medycznym Teva robi swietna robote. maja doskonalych naukowcow, wiele firm z calego swiata im moze tylko pozazdroscic.
          pozostaje tylko, z mojej strony, miec nadzieje, ze zostana przytemperowani nie przez wielkie koncerny, ale przez podobne Tevie firmy z Indii i RPA oraz z Europy.
          • dana33 Re: Teva 11.03.07, 14:26
            hahahaha, krzaczku....... ales mnie ubawil......
            sama zyczliwosc przemawia z twoich slow....
            "pozostaje tylko, z mojej strony, miec nadzieje, ze zostana przytemperowani nie
            przez wielkie koncerny, ale przez podobne Tevie firmy z Indii i RPA oraz z
            Europy."
            a co zrobisz, krzaczku, jak nadzieja twoja sie nie spelni????

ale nicha, ja mam za to nadzieje, ze w polsce nie ma duzo takich durniow jak ty.
            mam nadzieje, ze moje zyczenie sie spelni...
            • anty_krzak Re: Teva 11.03.07, 16:05
              ooo, Danusia przyszla. witam, witam. jak noc minela? od razu wzielas sie do roboty widze, trzeba troszke podyskutowac na poziomie. a durniow nie brakuje, wiec jak zwykle bedziesz miala mnostwo pracy.
              otoz, droga Danko, tym razem rowniez sprobuje wyjasnic ci o co chodzi, jest nadzieja, ze za ktoryms razem polapiesz sie, co to jest uzasadniona roznica pogladow.
              Teva to korporacja izraelska. ty uwazasz, ze ja uwazam, ze to juz wystarczajacy powod, zeby jej zle zyczyc/nienawidzic/nie lubic itp, itd. otoz mylisz sie. bycie izraelska firma to nic zlego, w mojej opinii.
              Natomiast jak zapewna zauwalylas, jestem anty-syjonista (choc zapewne uwazasz mnie za antysemite - jesli tak, to sie myslisz). nie akceptuje dzialan panstwa Izrael na terenach okupowanych i na arenie miedzynarodowej w ogole.
              tak sie sklada, ze stanowisko CEO Teva Pharmaceutical Industries Ltd. zajmuje pan Shlomo Yanai.
              otoz pan Shlomo Yanai sluzyl 35 lat w IDF, i dosluzyl sie tam stopnia OF-7 (Major General). byl bardzo dobrym, zasluzonym i wielokrotnie ozdnaczanym zolnierzem.
              bral tez udzial w wielu dyskusjach, ktorych transkrypty mozesz znalezc w internecie. jesli juz je znajdziesz (chyba, ze znowu napiszesz, ze masz to i tak gdzies i jestem durniem), to sie dowiesz, dlaczego ucieszyloby mnie, gdyby wielka firma kierowana przez tego czlowieka stracila udzial w rynku na rzecz podobnych firm z innych krajow.
              jego stanowisko na temat procesu pokojowego, polityki na BW, czy wojny w Iraku jest do mnie calkowicie nie do zaakceptowania. a jego biografia oraz dotychczasowe osiagniecia w biznesie (byl rowniez CEO Makhteshim-Agan) daja mi uzasadnione powody, aby przypuszczac, iz w ramach powiazan izraelskiego biznesu z polityka, aktywnie popiera on tych politykow i te organizacje, ktore podzielaja jego, jak juz napisalem, dla mnie nie do zaakceptowania poglady.
              wobec powyzszego wyobraz sobie, ze po mojej mysli byloby, gdyby zasoby firmy, ktora kieruje i ktora ksztaltuje zostaly mozliwie maksymalnie uszczuplone. i w ramach moich skromnych mozliwosci, beda popieral dzialania na rzecz osiagniecia tego celu, jesli pod innymi wzgledami beda moralnie uzasadnione, z mojego punktu widzenia.
              tu masz jeden transkrypt:
              www.brook.edu/fp/saban/analysis/yanai20050101.pdf
              a tu bardzo istotny cytat z innego:
              "(...)and foremost, especially after what we have seen all in 9/11, is that we cannot
              accept terror as a legitimate means through which to gain any political achievement. (...) " - zgadzam sie z nim w tym temacie w 100%. i wlasnie dlatego
              mam nadzieje na oslabienie pozycji jego i jego firmy.
              • dana33 Re: Teva 11.03.07, 17:00
                anty_krzak napisała:

> ooo, Danusia przyszla. witam, witam. jak noc minela? od razu wzielas sie do
                rob
                > oty widze, trzeba troszke podyskutowac na poziomie. a durniow nie brakuje,
                wiec
                > jak zwykle bedziesz miala mnostwo pracy.

drogi krzaczku. ja nie przyszlam. ja tu jestem. 24/7/365. pracy tu duzo nie ma,
                bo w kolko to samo. ty jestes nowy, znaczy sie nowy nick, ale za 3 dni tez juz
                nie bedziesz nic nowego, nawet pod nowym nickiem...

> otoz, droga Danko, tym razem rowniez sprobuje wyjasnic ci o co chodzi, jest
                nad
                > zieja, ze za ktoryms razem polapiesz sie, co to jest uzasadniona roznica
                poglad
                > ow.

nadzieja jest matka glupich, jak mowi jedno madre polskie przyslowie.

> Teva to korporacja izraelska. ty uwazasz, ze ja uwazam, ze to juz
                wystarczajacy
                > powod, zeby jej zle zyczyc/nienawidzic/nie lubic itp, itd. otoz mylisz sie.
                by
                > cie izraelska firma to nic zlego, w mojej opinii.

co ty nie powiesz.... teva to korporacja israelska???? nu, krzaczku cudowny...
                co ja bym bez ciebie zrobila? nigdy bym sie o tym nie dowiedziala....
                ale jestem bardzo zainteresowana, skad ty wiesz, co ja uwazam co ty uwazasz?
                masz jakas metode na dostawanie takiej wiedzy? to moze zrobimy jakis interes?

> Natomiast jak zapewna zauwalylas, jestem anty-syjonista (choc zapewne uwazasz
                m
                > nie za antysemite - jesli tak, to sie myslisz).

nie zauwazylam, ze jestes antysyjonista? a co to takiego?

nie akceptuje dzialan panstwa I
                > zrael na terenach okupowanych i na arenie miedzynarodowej w ogole.

nu, nie zauwazylam, zeby byl jakis ogolnoswiatowy rozkaz akceptowania dzialan
                mojego panstwa na terenach okupowanych i na arenie miedzynarodowej w ogole. i w
                szczegole tez nie.
                co to sa wg ciebie tereny okupowane?

> tak sie sklada, ze stanowisko CEO Teva Pharmaceutical Industries Ltd. zajmuje
                p
                > an Shlomo Yanai.

rzeczywiscie? nie mialam pojecia ze on sie nazywa shlojme.... ladne imie...

> otoz pan Shlomo Yanai sluzyl 35 lat w IDF, i dosluzyl sie tam stopnia OF-7
                (Maj
                > or General). byl bardzo dobrym, zasluzonym i wielokrotnie ozdnaczanym
                zolnierze
                > m.

nu, krzaczku...... jak sie dochrapal majora albo generala w naszych idf, to
                musial byc i dobrym i zasluzonym i wielokrotnie odznaczonym zolnierzem, inaczej
                by pozostal zwyklym turai.

> bral tez udzial w wielu dyskusjach, ktorych transkrypty mozesz znalezc w
                intern
                > ecie. jesli juz je znajdziesz (chyba, ze znowu napiszesz, ze masz to i tak
                gdzi
                > es i jestem durniem), to sie dowiesz, dlaczego ucieszyloby mnie, gdyby wielka
                f
                > irma kierowana przez tego czlowieka stracila udzial w rynku na rzecz
                podobnych
                > firm z innych krajow.

nie mam pojecia jak sie szuka w internecie. jestem duraczka. ale wystarczy mi,
                ze ty znalazles. no i przynajmniej umiem dodad 2+2, wiec rozumiem, ze robil
                wszystko co mogl, zeby obronic moje mocarstwo, walil tzw. palestynczykow w dupe
                ile szlo, no i we wszystkich innych wojnach nie mial litosci nad biednymi
                arabami, atakujacymi moj i jego kraj. i z tego powodu wlasnie, ze nie dopuscil,
                zeby arabowie spelnili swoja obietnice wrzucenia nas do morza, zyczysz dzisiaj
                szlojmke, zeby teva poszla z torbami. dobrze to zrozumialam?

> jego stanowisko na temat procesu pokojowego, polityki na BW, czy wojny w
                Iraku
                > jest do mnie calkowicie nie do zaakceptowania.

ja ciebie bardzo pardon, krzaczku, ale czy szlojmke prosil cie o zaakceptowanie
                jego stanowiska na temat procesu pokojowego, polityki na bw czy wojny w iraku?

a jego biografia oraz dotychczas
                > owe osiagniecia w biznesie (byl rowniez CEO Makhteshim-Agan) daja mi
                uzasadnion
                > e powody, aby przypuszczac, iz w ramach powiazan izraelskiego biznesu z
                polityk
                > a, aktywnie popiera on tych politykow i te organizacje, ktore podzielaja
                jego,
                > jak juz napisalem, dla mnie nie do zaakceptowania poglady.

nu, krzaczku, naprawde..... jakby on byl taki duren, ten szlojmke, i
                wspolpracowal by z tymi, ktorzy maja zupelnie inne zdanie niz on i jeszcze
                oczekiwal wzrostu zyskow tevy, to on by w zyciu nie doszedl to majora czy
                generala, cos ty....

> wobec powyzszego wyobraz sobie, ze po mojej mysli byloby, gdyby zasoby firmy,
                k
                > tora kieruje i ktora ksztaltuje zostaly mozliwie maksymalnie uszczuplone. i w
                r
                > amach moich skromnych mozliwosci, beda popieral dzialania na rzecz
                osiagniecia
                > tego celu, jesli pod innymi wzgledami beda moralnie uzasadnione, z mojego
                punkt
                > u widzenia.

oooooo, tu napisales cos nadzwyczaj interesujacego: "w ramach moich skromnych
                mozliwosci, beda popieral dzialania na rzecz osiagniecia tego celu, jesli pod
                innymi wzgledami beda moralnie uzasadnione, z mojego punktu widzenia."
                jak ty chcesz to zrobic? jestem szalenie zainteresowana. bo tez chce cos takiego
                zrobic, nie w stosunku do szlojme, ale cel mamy wspolny. to daj remez, jak to
                sie robi, to ja tez skorzystam z twoich idei...

> tu masz jeden transkrypt:
                > www.brook.edu/fp/saban/analysis/yanai20050101.pdf
                > a tu bardzo istotny cytat z innego:
                > "(...)and foremost, especially after what we have seen all in 9/11, is that
                we
                > cannot
                > accept terror as a legitimate means through which to gain any political
                achieve
                > ment. (...) " - zgadzam sie z nim w tym temacie w 100%. i wlasnie dlatego
                > mam nadzieje na oslabienie pozycji jego i jego firmy.

cusik zle wkleiles link i nie moge przeczytac.... zobaczylam tylko saban w tym,
                no i co powiesz o chaimie sabanie? jeszcze jeden israelczyk, ktory zbil miliony
                w usa... jak to ten i on wspolpracuje ze szlojmke, to gospodarka israela jest
                na dobrej drodze.... a wlasciwie na jeszcze lepszej, niz dotychczas.....
                • anty_krzak Re: Teva 11.03.07, 17:25
                  haha - Danusiu moja droga - stawialem pieniadze, ze napiszesz niemal dokladnie to, co napisalas - czyli, ze wszystko o p. Yanai uzasadnisz wedlug swojej ideologii. natomiast ani slowem nie rzekniesz o tym, ze w poprzednim poscie nazwalas mnie durniem i tez zadnego zrozumienia dla roznicy pogladow, nawet tych uzasadnionych, od ciebie oczekiwac nie mozna. lekcewazacy ton tez byl pewnikiem. brawo, brawo - a 'dyskutujemy' dopiero jeden dzien.
                  link jest do pliku w PDF. potrzebujesz Adobe Reader (Acrobat Reader), do sciagniecia z sieci, ogolnodsotepny.
                  a sama praca ma tytul "Israel's Core Security Requirements For a Two-State Solution" - nawet jak tej nie otworzysz to poszukaj w google, warta przeczytania.
                  jeszcze jedno wyjasnie - bez wzgledu na to, jak bardzo chcesz odpowiadac na moje posty formujac swoje odpowiedzi jako odpowiedz na moje antysemickie poglady, nie ma to zadnego sensu - nie jestem antysemita; nie doszukuj sie w moich postach antysemityzmu. Zydzi to narod wybitny i wyksztalcony i w wielu dziedzinach niewielu jest ludzi innego pochodzenia, ktorych cenie tak, jak Zydow. np. w nauce i inzynierii ludzie tacy jak Tadeusz Reichstein, Joshua Lederberg, Amir Pnuelli, Adi Shamir i setki czy tysiace innych. jednak nie oczekuj ode mnie, ze bede pozytywnie lub obojetnie nastawiony do tego, co uwazam za terroryzm, wiec daruj sobie wtracenia na poziomie mulu inne podobne bzdurki.

pozdrawiam
        • aaki te lekarstwa sa drogie 11.03.07, 15:11
          więc przepisuje tansze odpowiedniki.działaja tak samo
    • arap1 Re: ,,Teva,,pharmaceutical industries.ltd Israel 11.03.07, 12:45
      www.newratings.com/analyst_news/company_US8816242098.html
    • arap1 Re: ,,Teva,,pharmaceutical industries.ltd Israel 11.03.07, 12:55
      polani napisał:

> moze nie sprzedami lekki dla polakow bo sa antisemici tez wykluczymy arabow
      > zeby pretko zdechli
      E.....tam fredzio jak sie muwi kiedy bida todo zyda...kazdy chce zyc nawe ten
      antysymita zafunduje(jezeli jego stac) oby tylko przedluzyc swoj
      zas...zywot..lekami from Israel
      • polani Re: ,,Teva,,pharmaceutical industries.ltd Israel 11.03.07, 13:13
        masz racje, co bedziemi robic bez antisemitow, moze poadmy im podwojne cene
        jak juz cierpi niecdh zaplaci ale w Euro!
    • dana33 halloooo, kropkaaaaaaa..... 11.03.07, 14:30
      co ci sie nie spodobalo przy tej pieknej, slonecznej niedzieli (przynajmniej w
      jerozolimie) w moim poscie? ze napisalam slowo idiota? no bo oni napisali, psze
      pani.... :))) ci siem nie spodobalo, czy mnie po prostu wyklikali zeby wyrownac
      "rachunek"????
      jesli majatek rothschildow bylby w moich rekach, to bym ci fundnela teraz flight
      pierwszej klasy direktamente na moj balkonik, to bys sobie poogladala morze
      solone.... widocznosc swietna... :))))
    • grzegorz1948 Re: ,,Teva,,pharmaceutical industries.ltd Israel 11.03.07, 16:38
      Teva (hebräisch für Natur) wurde 1901 als Drogerie unter dem Namen Salomon,
      Levin und Elstein Ltd. gegründet; das Unternehmen war zunächst ein reines
      Vertriebsunternehmen für importierte Medikamente. Ab 1930 kam es in der Folge
      der Einwanderung hochqualifizierter Wissenschaftler zur Gründung erster Labors,
      die Medikamente herstellten; viele dieser Labors gingen später in Teva auf.
      Nach einer starken Expansion der Pharmaindustrie ab dem 2. Weltkrieg ging Teva
      als eines der ersten Pharmaunternehmen 1951 an die Tel Aviver Börse
      Krotkie streszczenie+komentarze.
      TEVa (po hebrajsku dla natury) przedsiebiorstwo zalozone w 1901 przezSalamona
      Levina i Elsteina( w 1901 nie bylo tam jeszcze ani Izraela ani tez wesolej
      kompani Danusi)
      Od 1930 doszlo w nastepstwie naplywu wysokowykwalifikowanych naukowcow do
      utworzenia laboratoriow i produkcji medikamentow- a wiec naplyw naukowcow skad
      i jakich.
      Troche sie zastanowic nad historia i juz mamy problemy z prawdomownoscia
      niektorych forumowiczow.Do 1948 nie bylo panstwa Izrael ale Zydzi tam mieszkali
      i emigrowali na te tereny.A wiec kochani co tam wtedy bylo?????No pieknie .A
      jeszcze jedno firma ta produkuje generika
      pl.wikipedia.org/wiki/Lek_generyczny a wiec znow kradzione technologie.
      Przepraszam medikamenty na ktore wygasl patent.
      • dana33 Re: ,,Teva,,pharmaceutical industries.ltd Israel 11.03.07, 17:35
        grzesiu der germanski..... znow mi sie podstawiasz, wiec nie wrzeszcz potem,
        git?
        przede wszystkim gratuluje, ze umiesz ladnie wklejac wiadomosci... teraz
        przynajmniej zaczynam miec nadzieje, ze bedziesz umial wkleic rowniez twoje
        zeskenowane odyseje mojego zycia.
        po drugie znow powtarzam, zebys sie uczyl niemieckiego, bo nawet prostego slowa
        przetlumaczyc nie umiesz... teva to nie "dla natury" tylko zwyczajnie "natura".

no i na zakonczenie informuje cie, ze jest masa krajow produkujacych lekarstwa
        generyczne, wiec oczywiscie jestesmy w swietnym towarzystwie zlodzieji. wg
        ciebie. a ze jak wiesz, zawsze staramy sie byc najlepsi, to i w dziale
        generycznej produkcji lekarstw jestesmy wlasnie na pierwszym miejscu.
        aaaa, rowniez polska zalicza sie do tych zlodzieji medycznych, jako ze slicznie
        ukradli rowniez ta technologie i jak pisza: "....Novartis AG today announced a
        EUR 70 million overall investment in a new generics production and logistics
        facility in Stryków, Poland."
        jak widzisz i ukradla polska technologie i jeszcze wyzebrala forse na to od eu.
        trzeba zawiadomic teve, zeby uwazala na konkurenta...
        juz ci napisalam, zebys przestal sie blaznic, a ty nic, tylko w kolko
        podstawiasz tutaj d.....
        • grzegorz1948 Re: Ach witam cie bucie zydowski. 11.03.07, 19:09
          po drugie znow powtarzam, zebys sie uczyl niemieckiego, bo nawet prostego slowa
          >
          > przetlumaczyc nie umiesz... teva to nie "dla natury" tylko
          zwyczajnie "natura".
          >
          Teva (hebräisch für Natur)
          de.wikipedia.org/wiki/TEVA_Pharmaceutical_Industries_Ltd.
          Jezeli bym to "für2 pominal to bys tez krzyczala ze nie tak.
          Novartis ma swoje wynalazki.Znam ta firme szczegolnie z lekarstw dla diabetikow.
          Jezeli chodzi o chemoterapie to i tak skladniki ktore sa podawane choremu sa
          mieszane krotko przed podaniem w aptece do tego wytypowanej.
          a ze jak wiesz, zawsze staramy sie byc najlepsi, to i w dziale
          > generycznej produkcji lekarstw jestesmy wlasnie na pierwszym miejscu
          Jak zabciu wiesz generyka(co tez pisalem)sa lekarstwami na ktore nie ma juz
          patentu.A o ile mi wiadomo to patent jest conajmniej na 10 lat a wiec
          produkujecie stare medykamenty lub kradzione technologie
          pl.wikipedia.org/wiki/Patent.
          Novartis o ile mi wiadomo nie produkuje generikow tylko Sandos8chyba dobrze
          napisalem?!).A ty sie Zabciu tak nie podniecaj bo firma Novartis tylko czeka
          zeby ci niesc ulge-w niesieniu portfela takze.
          a teraz chyba ci udowodnilem ze pojecia nie masz ale pysk otwierasz na cale
          forum.
          generycznej produkcji lekarstw jestesmy wlasnie na pierwszym miejscu.
          No to zdanie swiadczy juz o twojej bezdennej glupocie.
          A co do twojego zyciorysu chyba zes sie juz dosc osmieszyla tu na forum.Ja
          tylko jeszcze czekam zebys napisala jak twoj tatus dostal poswiadczenie od
          Rabina w Wiedniu ze jest Zydem.
          • polani Re: Ach witam cie bucie zydowski. 12.03.07, 08:15
            goju z naszs lekki zplacicsz podwojnie antisemito
          • dana33 Re: Ach witam cie bucie zydowski. 12.03.07, 09:37
            grzesiu der germanski..... odpowiedzialam ci wczoraj i z niewiadomych dla mnie
            powodow wycieto moja odpowiedz.... wiec jeszcze raz....
            ja pyska nie otwieram, bo mam buzie. jesli juz, to pysk otwierasz ty ciagle i
            bez przerwy bredzac tutaj w kazdym twoim poscie. udawadniasz ciagle i bez
            przerwy twoje prostactwo i chamstwo. napewno osmieszam sie tutaj, ale ty
            wiedziesz rej w osmieszaniu siebie. za kazdym razem. chyba zauwazyles, ze nikt
            tu z toba nie rozmawia, ze przyczepiasz sie do kazdego, ale zadnego odzewu.
            olewaja cie, facio, olewaja cie.
            no i nikak nie rozumiem, ze czekasz az ci napisze, jak moj tata dostal
            zaswiadczenie od rabina wiedenskiego, ze jest zydem. podobno to wszystko masz
            juz dawno i miales zeskenowac i natychmiast rzucic na forum. to bylo gdzies w
            grudniu 2006. mamy polowe marca 2007. i ni chu chu.... to natychmiast to u
            ciebie strasznie dlugo trwa. a teraz okazuje sie, ze czekasz az ci wogole cos
            napisze, zebys mial do zeskenowania. nu, czekaj chloptas dalej. rozumiem ze z
            odyseji nic nie bedzie. lgales i klamales hucpowato, to wszystko. nu, ale czego
            mozna oczekiwac od prostaka wsiowego, ktory koniecznie chce swoje 5 minutes of
            fame? wlasnie lgarstwa.
            a teraz idz sie ucz. przyda ci sie. zebys przynajmniej przed wnukami nie
            swiecil gola d.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka