Dodaj do ulubionych

fantastyczne!!!!!!!

12.03.07, 19:30
w jerozolimie buduje sie cos w rodzaju tramwaju..... cale miasto od paru lat
rozkopane, bo nic, tylko sie kopie, buduje, kopie, buduje..... ale w tym
miescie to kopanie nie jest bez niespodzianek..... no i prosze.... pokopano i
znaleziono........... zydowskie miasto sprzed 2000 lat..... teraz architekci
beda musieli zmienic trase, a archeolodzy zabieraja sie do roboty, majac
nadzieje, ze wykopaliska przyniosa nowa informacje o zyciu jerozolimy sprzed
2000 lat....
juz mielismy podobna historie pare lat temu, kiedy kolo bramy jafskiej w
starym miescie chciano poszerzyc ulice, ktora po prostu nie wystarczala juz
dla tak ogromnego ruchu kolowego w tym miejscu. wiec zrobiono piekny plan i
zaczeto kopac..... no i dokopano sie do cmentarza zydowskiego liczacego tez
pare tysiecy lat..... a ze wg religii zydowskiej nie mozna budowac tam gdzie
cmentarze, wiec rozwiazano sytuacje budujac ulicomostowiaduktotunel, ktory
rozwiazal sprawe korkow i nie naruszyl cmentarza.... teraz jak sie mija brame
jafska to z boku widzimy mury starego miasta, na dole cmentarz, a przed soba
piekne domy na ulicy mamila.... :))))
Obserwuj wątek
    • emerytka2006 gratulacje dla Jerozolimy... 12.03.07, 19:32

• absztyfikant Re: fantastyczne!!!!!!! 12.03.07, 19:37
      Cos w rodzaju tramwaju? Baronowo, Twoja niechec do tego arcypozytecznego srodka
      transportu az kluje w oczy:))))))

Ciesz sie, ze nie buduja Ci metra, bo wtedy izraelscy archeolodzy wespol z
      lokalnymi i przyjezdnymi milosnikami Allaha zlozyliby bankowo wspolna bande:) W
      Rzymie metro z powodu nieustannych prac archeologicznych budowano jeszcze
      wolniej niz w Warszawie.

Moglo byc duzo gorzej Dana, naprawde:)
      • dana33 Re: fantastyczne!!!!!!! 12.03.07, 19:55
        pewno ze moglo..... a co wy sobie myslicie? w jerozolimie zasadzic drzewo to
        bicie serca, zeby nie znalezc tam jakiegos dzbanka albo flakonu na olejki
        zapachowe sprzed drugiej swiatyni.... zycie po prostu jest truuuuuudne... :))))
    • blazare1 Re: fantastyczne!!!!!!! 12.03.07, 19:57
      dana33 napisała:

> zydowskie miasto sprzed 2000 lat..

Jak to było? Warstwa ziemi, warstwa komuchów, warstwa ziemi, warstwa Arabów,
      warstwa ziemi, antyczne miasto.. :P
    • jj-kk Fantastycznie , Dana, ze nie jestescie w Unii :) 12.03.07, 20:02
      To moze zbudujecie ten tramwaj w piec lat...

w Unii, ze wzgledu na wymogi ekologiczne...
      budowalibyscie go lat 30- ci :)
      • dana33 Re: Fantastycznie , Dana, ze nie jestescie w Unii 12.03.07, 21:17
        :)))))
        nie jestem pewna..... tutaj orient, j-k..... wszystko idzie wolniej....
        jerozolima rozkopana juz chyba ze 3 lata i konca nie widac.... ale tez fajne
        rzeczy znajduja... :))))
        • vitalia Re: Fantastycznie , Dana, ze nie jestescie w Unii 12.03.07, 21:58
          dana33 napisała:

> :)))))
          > nie jestem pewna..... tutaj orient, j-k..... wszystko idzie wolniej....
          > jerozolima rozkopana juz chyba ze 3 lata i konca nie widac.... ale tez fajne
          > rzeczy znajduja... :))))

Fajne ? u mnie też fajne fanty znależli przy przebudowie głównej ulicy :))) 4
          pancerfausty czy jak to się nazywa :)))))))
          • absztyfikant Re: Fantastycznie , Dana, ze nie jestescie w Unii 12.03.07, 22:02
            Niemiecki bezodrzutowy granatnik przeciwpancerny jednorazowego użytku:D
            pl.wikipedia.org/wiki/Panzerfaust
            • vitalia Re: Fantastycznie , Dana, ze nie jestescie w Unii 12.03.07, 22:04
              O ! to, to właśnie, tylko trochę zardzewiałe były , leżały sobie metr pod
              powierzchnią:))))
              • dana33 Re: Fantastycznie , Dana, ze nie jestescie w Unii 12.03.07, 22:37
                pewnie nie kopiecie zbyt gleboko... :)))))

a tutaj to ciagle sie cos znajduje.... jak drobne rzeczy jak monety czy inne
                kuchenne miski, to potem moga wszyscy podziwiac w muzeum....
                ale ja wam cusik powiem.... widzialam takie roznosci znalezione w qumranie, bo
                tam oprocz tory to znalezli rozne sandaly, miski, widelce i lyzki i flakoniki
                i butelki na wode.... ja wam mowie.... moze my, znaczy sie cywilizacja swiatowa
                zrobila postepy w technice, ale w takich rzeczach codziennego uzytku, to my sie
                duzo nie nauczylismy od wtedy.... takie same sandaly, takie same miski i takie
                same lyzki uzywamy i dzisiaj... :)))))
                • vitalia Re: Fantastycznie , Dana, ze nie jestescie w Unii 12.03.07, 22:41
                  Głęboko ?? tu żeby nie wiem jak głęboko kopać to się nic innego nie znajdzie,
                  najwyżej głazy wielkie bo to tereny polodowcowe a miasto młode :)))
                  Jedyne co można tu znależć to takie właśnie pozostałości powojenne.W Gdańsku to
                  co innego, to stare miasto i też cuda można wykopać ale nie u mnie :))))
                • picard2 Szkoda, ze nie jestescie w Unii 12.03.07, 23:28

Mozę by mnie szybciej wypuszczono z lotniska w Lod.Nie skarz się bo nigdy nie
                  znalem Paryża gdzie czegoś nie rozkopywano.Ostatnio budowano tramwai na
                  Bulwarach Peryferycznych wiec to był koszmar.Teraz "zieloni" wpadli na pomysł: aby
                  było mniej samochodów w Paryżu należy..zwęzić ulice.Wiec tam gdzie były cztery
                  pasy zostawiono dwa a na reszcie zasiano trawę.Jeśli myślisz ze zatruje to się
                  grubo mylisz.Dawno nie bylem w Jerozolimie (ostatnio chyba w 2001) ale w tym
                  roku postaram się tam wskoczyć szczególnie po czulent.

• dana33 Re: Szkoda, ze nie jestescie w Unii 12.03.07, 23:37
                    :)))))

jak bylam w paryzu 3 lata temu, to peripherique dzialala swietnie...
                    • absztyfikant Re: Szkoda, ze nie jestescie w Unii 13.03.07, 00:00
                      Pare miesiecy temu w Paryzewie puscili nowa linie:)
                      news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3097135.stm
    • grzegorz1948 Re: fantastyczne!!!!!!! bylo by! 12.03.07, 23:55
      pl.wikipedia.org/wiki/Armageddon_%28koniec_%C5%9Bwiata%29
      A co z wykopaliskami na terenie wiezienia? Co wam nie pasuje to zakopujecie z
      powrotem?Domniemany grob Jezusa tez byl odkopany przed 20latami.Cosik mi Zabciu
      w twoich wykopaliskach nie pasuje.
      • dana33 Re: fantastyczne!!!!!!! bylo by! 13.03.07, 00:06
        co znow zakopujemy, grzesiu der germanski? wykopalisk na terenie wiezienia nie
        ma. znaleziono tam posadzke i nad nia sie pracuje. no i co z tym domniemanym
        grobem jezusa? domniemanych mamy duzo. nic sie nie zakopuje. a twoj link to pri
        cziom, grzesiu der germanski? gora meggido nie jest zakopana.... wykopaliska
        nie moje i ze ci cos nie pasuje, to jasne jak slonce.... znow nie rozumiesz o
        co chodzi, ale jak zwykle, nawet bez sensu, ale byle cos napisac i przynajmniej
        sprobowac dokopac, co? nu, nawet dokopac nie umiesz.... trzeba wiecej wiedziec,
        trzeba umiec szukac informacji i dawac jakas z sensem... ale to nie na twoj
        poziom...
        • vitalia dana 13.03.07, 00:53
          przyznaj się lepiej, żeś sama ten grób jezusowy wykopała spod ziemi :))))))))))))
          tak czy inaczej to Twoja wina , że cameron czy jak mu tam wszystko musiał wziąć
          na siebie :))))
        • grzegorz1948 Re: Zabciu 13.03.07, 18:39
          www.spiegel.de/fotostrecke/0,5538,PB64-SUQ9MTE0MjcmbnI9NA_3_3,00.html
          www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/0,1518,383637,00.html
          I przecie ty Zabciu jako pierwsza dalas ten watek tu na forum.Ja napisalem ci
          tylko sprostowanie ze to nie izraelscy archeologowie odkryli tylko arabscy
          wiezniowie w czasie rozbudowy wiezienia.Ty z pewnoscia Zabciu za duzo
          przebywasz na sloncu bez peruki a wiec ubywa ci wilgotnosci pod czaszka.
          Ale jeszcze jedna rzecz jaka ty jestes Zabka czerwona, brazowa czy normalnie
          zielona?
          • dana33 Re: Zabciu 14.03.07, 01:13
            grzesiu der germanski..... o co ci biega? ja dalam watek tutaj o tym co
            znaleziono w jerozolimie. dawno temu napisalam o posadzce w megiddo. zadnego
            sprostowania mi nie dales, natomiast udowodniles znow, ze nie znasz
            dostatecznie niemieckiego. przeczytaj uwaznie, co pisza:
            "Seit eineinhalb Jahren fahnden Archäologen mit Unterstützung von 60 Häftlingen
            im Gefängnis....."
            "Die israelische Altertumsbehörde hatte kürzlich vor einer geplanten Ausweitung
            des Gefängnisses mit Hilfe von mehreren Dutzend Häftlingen mit den Ausgrabungen
            begonnen."
            jesli nie znasz niemieckiego, zeby zrozumiec te proste zdania, z ktorych
            wyraznie wynika, ze wiezniowie POMAGALI israelskim archeologom, a nie sami
            odkryli, to naprawde masz problem. rowniez z logika masz problem, bo jak ty to
            sobie wyobrazasz, ze wiezniowie wyszli sobie sami, bez niczyjej zgody, z
            wiezienia na spacerek i zaczeli kopac i odkrywac? nie mowiac juz o tym, ze
            nawet wiedzieli gdzie kopac? no i, grzesiu der germanski, nigdzie w tym artykule
            nie jest napisane, ze byli to wiezniowie arabscy. mozliwe, ale rowniez mozliwe
            ze byli tam wiezniowie zydowscy i arabscy. w kazdym razie w artykule nie ma
            slowa o pochodzeniu wiezniow.
            juz ci mowilam nie raz i nie dwa: idz sie uczyc.... nie wystarczy rzucic link,
            trzeba rozumiec co sie podaje. nu, ale ty jestes verlorener fall....
            • grzegorz1948 Re: Zabciu 14.03.07, 14:23
              Alez Zabciu ja ci wtedy dalem link ze to wiezniowie w czasie rozbudowy znalezli
              to cacko.Ja nigdy nie twierdzilem ze w tym wiezieniu nie siedza tez zydowscy
              archeolodzy8podkopy przekopy itd a cos sie znajdzie9 ty chyba nie sadzisz ze ja
              teraz bede dla twojej glupoty szukal tego twojego wpisu zeby ci udowodnic ze
              mam racje.Najlepiej Zabciu idz do Jontka on byl przewodniczacym SOLIDARNOSCI w
              zakladach margaryny spozywczej dowiedz sie jaka jest najlepsza nasmaruj mi
              pukiel i mi zjedz.Zabciu ty jestes glupsza niz ropucha w gnojowce
              • dana33 Re: Zabciu 14.03.07, 23:53
                grzesiu der germanski...... znow dajesz dupe.... najpierw piszesz, ze to ja
                dalam pierwsza link, potem piszesz, ze to ty mi dales link, ty sie zdecyduj
                moze? i co to znow znaczy "Ja nigdy nie twierdzilem ze w tym wiezieniu nie
                siedza tez zydowscy archeolodzy8podkopy przekopy itd"... jacy archeolodzy w
                jakim wiezieniu, grzesiu der germanski? i jakie podkopy i przekopy? ty wogole
                rozumiesz jezyk polski i jego niuanse???
                nu, grzesiu der germanski.... jesli chcesz udowodnic, ze masz racje, to
                bedziesz musial poszukac tego linku. a jesli go nie podasz, to znaczy ze znow
                lzesz. ale nicha, ja ci wybacze... to u ciebie takie skrzywienie psychiczne...
                bez lgarstw nie przejdzie ci dzien....
                margaryne to ja umiem kupic i bez jontka ktory byl przewodniczacym soldarnosci
                w zakladach margaryny spozywczej. a smarowac ci nic nie bede, bo u ciebie to
                juz tak nasmarowane, ze dalej nie idzie. ty sie przeciez ciagle walisz, taki
                jestes nasmarowany.... nogi sie rozjezdzaja na tej margarynie, ktora ci polecil
                jontek i dupa ciagle na asfalcie....
                • absztyfikant Re: Zabciu 14.03.07, 23:56
                  HAHAHAHAHA:)
            • grzegorz1948 Re: Zabciu 14.03.07, 14:42
              Ziemia Święta ciągle fascynuje nowymi znaleziskami, które zmieniają jej
              oblicze. Ostatnią rewelacją archeologiczną jest odkrycie w więzieniu w Megiddo,
              w Galilei, na północy Izraela. Nikt się go nie spodziewał. Podczas prac
              ziemnych, poprzedzających budowę nowego skrzydła, więźniowie natrafili na
              bizantyjskie mozaiki. Powiadomieni o odkryciu archeolodzy podjęli systematyczne
              prace. Natrafili na pozostałości kościoła z przełomu III i IV wieku.
              Odpowiedzialny za wykopaliska Jotam Tefer, z izraelskiego Departamentu
              Starożytności, podkreśla, że znaleziska chrześcijańskie z tego okresu są bardzo
              rzadkie. Odkrycie bizantyjskiego kościoła w Megiddo określa jako unikatowe.
              wiadomosci.onet.pl/1262703,242,kioskart.html?drukuj=1
              No a wiec Ropuszko teraz jest wszystko jasne?
              A nie zdziwilo by mnie jezeli odkryli by to izraelscy archeolodzy siedzacy w
              wiezieniu bo jest to normalne w totalitarnym panstwie.
              Ucalowania Zabciu od germanskiego Grzesia moze obudzisz sie jako ksiezniczka.Na
              razie Zabcia

• grzegorz1948 Re: Zabciu 14.03.07, 22:49
                No widzisz Zabciu znowu m..a w kubel jak zwykle.
                • dana33 Re: Zabciu 14.03.07, 23:56
                  grzesiu der germanski.... znajac tak dokladnie miedzynarodowe odyseje mojego
                  zycia powinienes wiedziec, ze ja nigdy, ale to nigdy nie "m..a w kubel jak
                  zwykle". tylko tak sie sklada, ze ty nie jestes pierwszy na mojej liscie. ty
                  wogole nie jestes na mojej liscie. jak cie przypadkowo zobacze, to ci odpowiem i
                  walne w to miejsce, ktore i innych nazywa sie glowa. u ciebie to pusty czerep.
    • absztyfikant Baronowo:)))) 13.03.07, 00:03
      Kiedy ostatnio czytalas 'Altneuland'?:) Herzl napisal tam, ze elektryczny
      tramwaj bylby symbolem nowych czasow dla Yerushalaim:)
      • dana33 Re: Baronowo:)))) 13.03.07, 07:51
        pewnie napisal to, zanim przyjechal do jerozolimy....
        glowna ulica i najslynniejsza w jerozolimie to jaffo street.... dluuuuuuga, i
        wszystkie domy sa tam 2 pietrowe, z 3-4 wyjatkami, ktore maja 3 pietra i jakies
        centrum handlowe, wybudowane pare lat temu, ktore ma zdaje sie 6 pieter. reszta
        to stare, niskie domy, wyglada oczywiscie antycznie... :))) cale centrum miasta
        jest stare i piekne, takich domow dzisiaj juz sie nie buduje.... sam herzl
        mieszkal wlasnie na ulicy mamila w takim niskim, starym domu..... to jak mu
        psiakostka, pasowal tam elektryczny, nowoczesny tramwaj? a autobusy u nas
        dzialaja swietnie, cala komunikacja miejska oparta na autobusach... po co ten
        tramwaj, to ja nie mam pojecia...
        nu, ale ja wielbicielka antykow... :))))
    • splitme Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 00:40
      Podobna historie mielismy pare dni temu , ciucius , gdzie ktos poruszyl temat
      grobu rzekomej Swietej Rodziny , gdzie ja zalaczylem pare detali z linkami do
      izraelskich zrodel , ktore napomnialy ze wykopaliska pod budowe fundamentow
      nowych dzielnic w tej czesci Jerozolimy prowadzi sie kilkudziesiecio tonowymi
      budldozerami , bez zadnych planow , bez nadzoru archeologow , gdzie jakis
      zydowski nastolatek , a pozniej jego mama interweniowali na policji , bez
      skutku , waszym instytucie historycznym , tez bez skutku , dopiero kilka dni
      pozniej po interwencji w historycznym departamencie uniwersytetu zajeto sie
      widocznym wykutym w skale grobowcem ,... So don't sell me that shit ,...
      ==============================================================================
      juz mielismy podobna historie pare lat temu,
      • absztyfikant Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 00:51
        Habibi mial racje. Przestan kaleczyc ten jezyk, antysemicki maniaku...

>So don't sell me that shit
    • zbalansowany Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 02:28
      Zeby sie jeszcze nie dokopali do fredziowej merkawy, to by byla sensacja. Albo
      kalesony ben Guriona - toz to by zaslugiwalo na muzeum.
    • sansone1 co za cios dal tych glupkow ,ktorzy tutaj na forum 13.03.07, 04:51
      istnienie zydowskiego narodu na tej ziemi zaprzeczaja.
      Araby byli i sa tam nazinajezdcami...wiec ich do domu poslac trzeba jak wszystkich nazistow ....Polacy wysiedlili wszystkich Niemcow, choc wsrod wysiedlonych takze antynazisci byli, a wsrod arabow antynazisce jeszcze nie znaleziono...
    • dana33 podziwiam, po prostu podziwiam 13.03.07, 07:57
      zyczliwosc, zainteresowanie i wiedze paru forumowiczow na tym watku....

wyklikalam kazdy post z zioncami.
      • arap1 Re: I poco ta reklama,,,,,juz widze palakow turyst 13.03.07, 08:17
        z lichoradka zlota,z wiadelkami i lopatkami przybywajacych szukac skarbow..bo
        u nich gdzie nie tkniesz tam ...ge...
    • peerelski w Polsce takie same wykopki byly za Gomulki 13.03.07, 08:11
      Zydzi wciaz szukaja sladow budowlanych swojego starozytnego krolestwa, kiedy
      powszechnie wiadomo ze takowe krolestwo (z krolami takimi jak Salomon) nigdy
      nie istnialo. Zydzi, bedacy ludem w gruncie rzeczy pasterskim, przypisali sobie
      w Biblii, budowle osciennego krolestwa Fenicjan.
      • dana33 Re: w Polsce takie same wykopki byly za Gomulki 13.03.07, 08:18
        rozumiem, habibi, ze oparles swoja sensacje na rzetelnych badaniach
        archeologiczno-historycznych, sprawdziles, no i wiesz.
        znow bez tabletek?
        • peerelski Re: w Polsce takie same wykopki byly za Gomulki 13.03.07, 08:23
          jest tylko jeden rodzaj tabletek w moim zyciu, aspiryna, mowia ze "zydowski"
          wynalazek, ale podobno z "polskiej" brzozy czy tez wierzby... polecam
    • misterpee Re: fantastyczne!!!!!!! podkopy pod Al-Aksa 13.03.07, 09:26
      Chrzescijanie i muzulmanie oceniaja dsskonale przece izraelskich archeologow.
      Poczytajcie co prasa pisze , a nie Dana.

JERUSALEM/AMMAN, 7 February 2007 — Israeli excavation work near an entrance to
      a compound in Jerusalem that houses Al-Aqsa Mosque yesterday drew Palestinian
      protests. Israeli police stationed reinforcements in the alleyways of
      Jerusalem’s walled Old City to head off feared Palestinian violence at a site
      at the heart of the Arab-Israeli conflict.

The Fatah faction led by President Mahmoud Abbas said in a statement any damage
      to the mosque would release Palestinian militant groups from a cease-fire with
      Israel in the Gaza Strip they declared last November. The governing Hamas
      movement, which took power last March, said “any assault” on the mosque “will
      lead to a termination of the limited cease-fire” with Israel and would spark “a
      volcano of anger.”

Jordan’s King Abdallah said the work could derail the revival of Arab-Israeli
      peace talks. Abdallah was quoted by state news agency Petra as saying: “What
      Israel is doing in its practices and attacks against our sacred Muslim sites in
      Jerusalem and Al-Aqsa is a blatant violation that is not acceptable under any
      pretext.”

“The monarch strongly condemns the practices and aggressions Israel is
      currently committing against the Islamic shrines in Jerusalem and considers
      them a flagrant violation (of the peace treaty) that cannot be accepted under
      any pretexts,” the statement from the royal court said.

Palestinian Prime Minister Ismail Haniyeh of Hamas said before leaving for
      unity talks with Fatah in Makkah that Israel was out to cause “direct harm” to
      Al-Aqsa. “I appeal to all our Palestinian people to be united and to rise up
      together to protect Al-Aqsa and the holy sites on the blessed land of
      Palestine,” Haniyeh said.

Israel said the excavation work, some 50 meters from the existing ramp, would
      do no damage to Al-Aqsa or the Dome of the Rock mosque, which is also located
      on the hilltop compound.

An Islamic cultural organization yesterday attacked Israel’s decision. The
      Islamic Educational, Scientific, and Cultural Organization (ISESCO), an
      offshoot of the Organization of Islamic Conferences (OIC) based in Rabat,
      called in a statement on member states to bring pressure “to put an end to
      these criminal acts.” It accuses Israel of “wanting to hand over part of the
      Jerusalem Mosque to Jewish extremists.”
      • dana33 Re: fantastyczne!!!!!!! podkopy pod Al-Aksa 13.03.07, 09:38
        mister siusialski..... prasa mowisz.... arabska...... rozbawiles mnie....
        nie mam zamiaru wdawac sie z toba w dlugie dyskusje, ale chetnie zwroce ci
        uwage, ze har habait byl zawsze zydowski. kiedys tam arabowie postawili sobie
        swiatynie, zeby stworzyc "fakt", ze to arabskie. no i chetnie rowniez podsune
        ci pod nos, ze jerozolima u muzulmanow stoi dopiero na 3 miejscu, po mecce i
        medinie. jak pewnie wiesz rowniez i z arabskich zrodel, nigdy do jerozolimy nie
        bylo tych slynnych arabskich "pielgrzymek", jakie sobie urzadzaja do mekki...
        jerozolima byla, jest i pozostanie najswietszym miejscem dla zydow, stolica
        israela i dowodow na to, ze zawsze byla zydowska jest wiecej niz masa.
        mozemy i bedziemy kopac gdzie uwazamy za stosowne i nikomu nic do tego.
        zainteresuj sie moze kopaniem arabskim na har habait, pod ich meczetami, bez
        kontroli inzynierow i archeologow. znajdziesz napewno w necie dosc informacji
        o tym.
        • peerelski Re: fantastyczne!!!!!!! podkopy pod Al-Aksa 13.03.07, 09:43
          dana, podajesz jakies cyfry
          • absztyfikant Re: fantastyczne!!!!!!! podkopy pod Al-Aksa 13.03.07, 11:11
            Arabowie jedynie zabezpieczyli dokonania Grekow:) Jakis tysiac lat temu. Potem
            juz niczego nie "wynalezli".
            • peerelski Re: fantastyczne!!!!!!! podkopy pod Al-Aksa 13.03.07, 11:26
              za co ty ich az tak nienawidzisz?!.. a sredniowieczni podroznicy arabscy,
              ktorzy penetrowali i opisywali Swiat od Europy Wsch az po Afryke Pld, to tez
              ZERO??
              • absztyfikant Re: fantastyczne!!!!!!! podkopy pod Al-Aksa 13.03.07, 11:35
                Nie jestem mediewista. Zyje dniem dzisiejszym. I nie myl pojec. To nie jest tak,
                ze ja ich nienawidze. Ja sie ich zwyczajnie boje...
                • peerelski Re: fantastyczne!!!!!!! podkopy pod Al-Aksa 13.03.07, 19:51
                  trzeba bylo ich nie zaczepiac
    • polani Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 09:39
      ja sie wstydze z taki hi tech karj jak my niemamy tramwaiea polcy jako low tech
      panstwo maja w kazdym wielkim miescie i maj lepsze pociagi niz my.
      • dana33 Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 09:42
        nu, fredziu szeli.... w polsce pociag ma dluuuuuuuga historie no i ma gdzie sie
        rozpedzic... a u nas jak sie rozpedzi, to zatrzyma sie akurat w damaszku... :)))
        • polani Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 09:56
          w polsce kolo 150 lat byla jwrejska praca unas od 1898 albo 1912(niemieckie)
          anglcy zostawili jakis system tylko nasi biorokraci napewno nie z europejskim
          pochodzenie wszytko zasrali wzele hameryke na przyklad
    • polani Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 09:59
      Nawet mopj Okochany Wroclaw ma Tramwaje tylko Natania Nie
      • dana33 Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 10:18
        ty bys chcial naprawde tramwaj w natanii????
        przeciez w miedzyzdrojach tez nie ma tramwajow... :))))
        cos ty, natania jest cudna taka, jaka jest!!!!
        • polani Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 11:06
          chce tramwaj jest nazywano rakevet kala, unas miasta mie maja transport
          publyczna integracja autokary tramwaj i pociagi,jako High Tewcjh kraj wyglodamy
          jak III Swiat. wstyd narodowy
          • misterpee Re: fantastyczna propagansa neonazizmu 13.03.07, 13:27
            czytajcie Dane i wniosek jest jedne. Arabowie nie maja kultury , to zwierzeta
            pozbyte wszystkich ludzkich cech, kraju, histori i kultury. My jestesmy jedyni
            i dlatego to co widzicie na telewizji i internecie to nie sa mordy, lupiez i
            bezwstydne klamstwo ale poprostu najbardziej humanitarna akcja, za ktora
            ludzkosc powina byc wdziczna i zaplacic za to. Dzieki za otwarcie nam oczu. i
            za te wyzwiska pod adresem polaczkow, chinczykow, japonczykow, murznow, niemcow
            itd. Doskonala propaganda.
            • dana33 Re: fantastyczna propagansa neonazizmu 13.03.07, 14:46
              skuchaj siusialski..... nie zasmiecaj watka, to o archeologii, jesli jeszcze
              nie zauwazyles... masz do mnie jakies pretensje, otworz nowy watek.
      • rusek11 Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 16:49
        polani napisał:

> Nawet mopj Okochany Wroclaw ma Tramwaje tylko Natania Nie

w twoim Okochanym Breslau na Olawskiej archeolodzy tez znalezli jakies starocie,
        ale szybko zakopaly i tera jezdza tam tramwaje

mam tramwaje w żopie, bo przeskodzaja na drodze

he...he...
        • polani Re: fantastyczne!!!!!!! 13.03.07, 17:59
          Znalazli Krzyz z tego Zyda z Nazaretu co ich Bog jest, ale nie tramwaj
    • ossey Re:2 tys lat temu Jerozolima juz nie byla 13.03.07, 20:29
      zydowska a byla miastem wielokulturowym gdzie dominowala kultira grecka jak tez
      byly juz silne wplywy Rzymu. Jezeli ktos przyczynil sie do rozwoju gospodarczego
      Jerozolimy to byli Fenicjanie.
      Jerozolima rozwinela sie dzieki podbiciu tych terenow przez Aleksandra
      Wielkiego..wczesniej to byla wiocha.
      Nawet tzw palac Salomona i tzw epoka krola Dawida to tylko basn. Ta tzw wielka
      historia zydowska tak nigdy nie miala miejsca. Nie bylo zadnego palacu Salomona
      , "Krol Dawid" rzadzil plemionami hebrajskich nomadow a poselstwo krolowej Saby
      to bajka wymuslona przez Zydow.
      • polani Re:2 tys lat temu Jerozolima juz nie byla 13.03.07, 22:10
        my mamy jedna stolice nie jak wy zmienili raz krakau raz gnieznau raz turin raz
        warszau.
        Jerozilm byl nasza stolica bi 135 AC i od tego caszu niebyla zadana stolica dla
        zadnego mocarstwo co zniklo z tego swiat jak rabski piach na pustyni.

Muzelmani sa tutaj nieleglani tak samo ich meczet wybudowany bez licenci
        • ossey Re:Owszem byla 13.03.07, 22:27
          Te panstwo nazywalo sie Krolestwo Jerozolimy...zalozyli je rycerze europejscy w
          celu ochrony grobu Chrystusta.
          • polani Re:Owszem byla 13.03.07, 22:38
            i znikli z 88 lat i dzisaj sa pare ruiny w Erecu co mi posylami nasze buldozery
            aby wyczscic ten chrzecyjianski smrod na nasze nowe osiedle z jwrejamy z rosij
            • rusek11 Re:Owszem byla 13.03.07, 22:58
              polani napisał:

> na nasze nowe osiedle z jwrejamy z rosij

chyba miales na mysli jewrejow z moldowy, ukrainy, bialorusi czy azji sr.
              bo z rosji jada do israela albo zeby schowac tylek(newzlin) albo jako turysci i
              przy okazji kupic sobie kawalek ziemi na cmientarzu( kilkadziesiat tysiecy
              dolsow?) jak kobzon naprzyklad

he...he...
              • polani Re:Owszem byla 14.03.07, 08:01
                niech kupja aby niemiec arabstwo w Erecu Mossad uwaza ich jak problem
                strategyczny
                • quickly Iran juz naclowal swoje rakiety na Izrael... 14.03.07, 11:05
                  Bardzo mi przykro szanowna Dano33, ale jedna z tych rakiet z glowica nuklearna
                  i tak i tak doleci do Ziemii Swietej. A Ziemia ta mala np. z bramy do jafskiej
                  do Hajfy mozna dorzucic kartoflem (o ile nie cisniemy nim za mocno, bo nasz
                  kartofelek wpadnie do morza).

Kiedys Ci juz to przepowiadalem malutka... ciesz sie tymi wykopami, ciesz. Jak
                  by cos, to zawsze sie przydadza...
                  • jj-kk To wwazasz, ze bandyci islámscy z teheranu 14.03.07, 23:56
                    beda zlikwidowani?
                    nawet bym sie tym nie zmartwil :)
                    taki juz spolegliwy jestem :)
                  • dana33 Re: Iran juz naclowal swoje rakiety na Izrael... 14.03.07, 23:59
                    drogi quickly, nastepne szczescie mego zycia.... mozliwe ze doleci, mozliwe ze
                    nie. to sie jeszcze zobaczy. jak doleci to ty tez bedziesz mial pecha: nie
                    bedzie nikogo wiecej, komu bedziesz mogl napizac "he he he".
                    oprocz tego ja nie malutka, prawie 500 kg zywej wagi trudno nazwac malutka.
                    ale nawet jakbym wazyla 30 kg, to malutka ja dla ciebie nie jestem. ty se
                    mozesz tak nazywac swoje ciumcie, nie mnie, jasne? ja nie twoja kolezanka.
                    oprocz tego jeszcze nie znalazl sie taki kartofel, coby dolecial z bramy
                    jafskiej do hajfy. znaczy sie, nie znam ciebie. mozliwe ze ty bys dolecial.
                    • jj-kk Dana, pisz o pozytywach... 15.03.07, 00:03
                      negatywy zostaw...

napisz, kiedy beda gotowe te dwie nowe linie tramwajowe w Jeruzalem
                      - te jadna znamy.

a kiedy ta ta druga?
                      • dana33 Re: Dana, pisz o pozytywach... 15.03.07, 00:10
                        nie mam pojecia.... poniewaz ciagle sa jakies opoznienia, to sie nauczyli nie
                        podawac dokladnych terminow... :))) ale w koncu bedzie gotowa...
                        wiesz, j-k, niedawno polazilam sobie po srodmiesciu jerozolimy i przypomnialam
                        sobie, jak ono wygladalo 30 lat temu.... co ja ci ide powiedziec..... miasto
                        coraz piekniejsze, egzotyka sie nie konczy, no i atmosfera, jakiej nigdzie nie
                        poczujesz... jerozolima to jedyne w swoim rodzaju miasto na swiecie...
                        uwielbiam ja...
                        • jj-kk Re: Dana, pisz o pozytywach... 15.03.07, 00:16
                          dana33 napisała:
                          > poczujesz...
                          Jerozolima to jedyne w swoim rodzaju miasto na swiecie...
                          uwielbiam ja...

Nie musisz mi tego tlumaczyc...
                          Ja tez :)
                          Wiem to wczesniej - niz sie urodzilem...

Buenas noches.
                          • dana33 Re: Dana, pisz o pozytywach... 15.03.07, 00:19
                            buenas noches, j-k.... :))))
                            • quickly Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 00:34
                              Nie ma nic gorszego, jak rozwrzesczana mala Zydowka (chociaz male
                              rozwrzeszczane Polki sa nie daleko za nimi). A taka mala jak Ty starsza to tym
                              bardziej robi sie gorsza... Nie tylko psychicznie, ale i fizycznie robia sie
                              podobne do suszonych sliwek. Poza tym sa podle, wredene... i czasami spedzaja
                              mnostwo czasu na internecie, bo rozwiodly sie ze swoim mezem i szukaja
                              kolejnych ofiar swojego jadowitego jezyka.

Ja tam sobie mysle, ze jak by taka bombka ze 100 mega ton doleciala tam do
                              Ciebie (a na to sie zanosi), to roztopila by nie tylko Tel-Aviv, Hajfe i pare
                              kibucow, ale i z pol Jordanii (co im sie slusznie nalezy). Morze Martwe by
                              wyparowalo...

• dana33 Re: Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 00:39
                                wlasnie..... skad wiesz to wszystko, quicky???? (nie, to nie literowka)
                                wlasnie moj sie rozwiodl ze mna.... jakbys tego nie napisal, to bym nie
                                zauwayla, taka wredna jestem. ale do suszonej sliwki mi daleko. ganc na odwrot:
                                tluszczyk trzyma mnie soczysta i bez zmarszczek....
                                piszesz, ze ty tam sobie myslisz? giiiiiiit...... myslec to zawsze dobrze...
                                myslenie ma przyszlosc... szczegolnie kartoflana...
                                • quickly Re: Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 01:01
                                  Eeee tam, piszesz, ze jestes taka gladka... Po prostu masz (niezdrowa) nadwage
                                  i to wszystko.

dana33, czas z bamboszkow wyskoczyc i pobiegac troche, a nie pierdoly po
                                  internecie malutka wypisywac... Tylko tego Twojego meza troche szkoda. To
                                  musial byc dobry czlowiek. Tyle z Toba wycierpial...

No coz... Co Ci teraz tylko pozostalo, to podniecanie sie tramwajowym mostem i
                                  cmentarzem (pamietasz jeszcze te wszystkie seksualne rozkosze). Widzisz do
                                  czego to doszlo dana33. Jedyna rozwiazanie to ta 100 mega tonowka. Pierdut! I
                                  bedzie juz po wszystkim...
                                  • dana33 Re: Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 01:05
                                    jak mawial tu jeden forumowicz:
                                    glupich nie sieja, sami sie rodza....
                                    bozia nie dala, quicky, nie dala....
                                    • quickly Re: Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 01:10
                                      Malutka, bozia dal... oj dala...
                                      Jabys to zobaczyla to bys z wielkim krzykiem pod lozko uciekla.

Tak sobie mysle... Nie lepiej by Ci bylo pojechac spowrotem do Polski. Po jaka
                                      cholere Ty sie tam meczysz w tym Izraelkowie? Mieszkanko bys kupila, z ludzmi
                                      porozmawiala... a tak? Nerwy... Tesknota... Niepewnosc jutra... :(((

Albo, jak juz Ci raz radzilem: jedz do Australii. Tu kazdy dobrze sie czuje.
                                      • dana33 Re: Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 01:19
                                        kto ci znow powiedzial, ze ja sie tu mecze? mieszkanko tez mam. z takim
                                        widokiem to nigdzie nie bede miec.
                                        w israelkowie? a ty gdzie siedzisz? w polszuni czy w australijkowie na jakim
                                        zadupiu swiata?
                                        no i chwal sie tak, bo wiadomo nie od dzisiaj: pies ktory szczeka nie gryzie..
                                        • absztyfikant Re: Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 01:25
                                          polszuni:) australijkowie:)))) Kupuje to!!!!!
                                        • quickly Re: Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 01:32
                                          Ty mala, Ty nie pyskuj i naszej kochanej Polski "polszunia" nie wyzywaj, dobra!?

Wychowala cie Polska jak umiala!?
                                          Wychowala!

Dala jesc!?
                                          Dala!

Wyksztalcila!?
                                          Wyksztalcila!

A ze mieszka tam sporo baranow i debili, to wcale nie znaczy, zeby ja zaraz
                                          wyzywac od "polszuni"... :(((

I co Ty tam mozesz miec w takim Jeruzalemku czy innej Hajfie. Jednopokojowe
                                          mieszkanko... rozwrywajacych sie facetow w kazdej knajpie, bezrobocie, gadanie
                                          i pierdzielenie bez konca o tym co bedzie (i co moze jeszcze na ten nieszczesny
                                          kraj nadejsc)...

A tam w Polsce gdzies nad jezioro bys pojechala, po lesie pochodzila... Czy
                                          mozesz to samo zrobic na izraelskiej putyni???

• dana33 Re: Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 02:11
                                            kwikus.... ja nic nie pyskuje, ja tylko z ciebie biore przyklad.
                                            polska mnie nie wychowala. nie umiala.
                                            nie dala jesc. to dal tate i mame. wychowanie tez.
                                            polska mnie nie wyksztalcila. wyksztalcilo mnie radio free europe.
                                            jak ty israelkowie to ja polszunia, ponial?
                                            o jerusalemku to ty mozesz marzyc.... nie kazdego z polszuni tu przyjmuja...
                                            nu, jednopokojowe to sie zgadza. ale ma balkonik.
                                            rozrywaja sie juz rzadko, bo im murek postawilismy, to zanim dobiegna, to
                                            najpierw rabna glowa w ten murek i potem to juz niz z biegow...
                                            bezrobocie jest, ale w polszuni wieksze.
                                            a gadanie i pierdzielenie to wy robicie lepiej niz my.
                                            mu nie pierdzielimy o tym co bedzie, bo my mamy wszystko zaplanowane. nie tak
                                            jak w polszuni, ze nigdy nie wiadomo co bedzie, jak kaczor lustruje i lustruje.
                                            przepraszam, nie kaczor tylko kaczusio.
                                            ja jade w israelu nad jezioro. tam gdzie joshua ben josef chodzil sobie po
                                            wodzie. w polszuni takiego jeziora nie ma. no i co ja moge na israelskiej
                                            pustyni, tego ty nikak w polszunskim lesie zrobic nie mozesz...
                                            a teraz kwikus dobranocka, bo u mnie juz zaraz muezin zaryczy w tube... a potem
                                            dolaczy sie do niego osiol. ty takiej muzyki tez nie masz w polszuni...
                                            • absztyfikant Re: Moja kochana, malutka dana33... 15.03.07, 02:17
                                              Jaki joshua ben josef? Przeciez to Jezusicek!
                                            • misterpee Re: Ni e do wiary , alez ona stara ! 15.03.07, 02:21
                                              Ta kumoszka z Jerusalem , chowana mna radio Wolna Europa !
                                              Gdyby nauki wziela do glowki to by miala umysl analityczny. Znowu babsztyl
                                              cygani bo naprawde wychowala sie pod parasole Bermana, Morela i tylu innych
                                              podobnych. Teraz udaje liberala, dla zmylenia .
                        • puls.usa Re: Dana, pisz o pozytywach... 15.03.07, 02:51
                          dana33 napisała:

> nie mam pojecia.... poniewaz ciagle sa jakies opoznienia

postanowili poczekac i nowa linie tranwajowa
                          otworzyc wraz z przekazaniem jeruzalem
                          palestynczykom.........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka