Dodaj do ulubionych

Na przeklętej polskiej ziemi

17.04.07, 04:23
W podsumowaniu artykułu o podróżach do Polski - jako niezbędnym elemencie kształtowania patriotycznych (w syjonistycznym sensie tego słowa) postaw młodzieży izraelskiej - znajdują się słowa:

<<A boy that steps on the cursed Polish soil and a girl that smells the ashes of her burned ancestors will forever remember that the Jewish people is an eternal people and that "never again.">>

Przeklęta polska ziemia? Zastanawiam się. Czym jest dla mnie? Ziemia życia, naznaczona cierpieniem jej mieszkańców - napewno tak.

Ale - przeklęta? Kto rzucił na nią klątwę?
Obserwuj wątek
    • cepekkolodziej Re: Na przeklętej polskiej ziemi - link 17.04.07, 04:24
      www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3388465,00.html
      • aaki baza i nadbudowa.... 17.04.07, 05:38
        tak się to kiedyś określało
        • zbalansowany wycieczkowicze... 17.04.07, 06:29
          Ja proponuje zeby te marsze nienawisci urzadzac w berlinie.
          Mlodzi izraelczycy maszerowali by przez Under den linden owinieci we flagi
          izraela. chcialbym to kiedys zobaczyc.
          • dana33 Re: wycieczkowicze... 17.04.07, 07:57
            berlin.mfa.gov.il/mfm/Data/5538.jpg
    • dana33 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 08:02
      kto rzucil klatwe, cepowaty??
      ci zamordowani w jedwabnem, ci wydani przez donosicieli, zamordowani przez
      polskich chlopow, ci ktorzy slyszeli "hitler robi na nas brudna robote". ci
      ktorych zamordowano po wojnie i ci ktorych wyrzucono.
      a dzisiaj przeklinaja ta ziemie ci, ktorzy widza taki marsz w krakowie, ktorzy
      czytaja niektore polskie gazety, ci ktorzy czytaja cepowatych i remkow i
      goldbaumow.
      nie ma co gadac, cepowaty..... dbacie o to, zeby wielu, wielu uznawalo polske
      za ziemie spalona.
      • gdotb Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 08:06
        ci pewno rzucali klatwe, co kombinowali, jak by tu podziekowac Polakom za 800
        lat gosciny i zrobic sobie Judeopolonie pod jurysdykcja Niemiec na jej terenach,
        a moze ci z szeregow czerwonej milicji, co mordowali Polakow na kresach i
        calowali dupy czerwonym okupantom Polski, kiedy ci wkraczali 17 wrzesnia?

Ktoz to wie....
        • dana33 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 08:22
          nu, szanowny, nie dziekujemy: zaplacilismy i to niezle polsce naszym wkladem w
          rozwoj polski i to w kazdej dziedzini, od przemyslu przez kulture do nauki.
      • praszczur1 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:37
        dana33 napisała:

> kto rzucil klatwe, cepowaty??
        > ci zamordowani w jedwabnem, ci wydani przez donosicieli, zamordowani przez
        > polskich chlopow, ci ktorzy slyszeli "hitler robi na nas brudna robote". ci
        > ktorych zamordowano po wojnie i ci ktorych wyrzucono.
        > a dzisiaj przeklinaja ta ziemie ci, ktorzy widza taki marsz w krakowie, ktorzy
        > czytaja niektore polskie gazety, ci ktorzy czytaja cepowatych i remkow i
        > goldbaumow.
        > nie ma co gadac, cepowaty..... dbacie o to, zeby wielu, wielu uznawalo polske
        > za ziemie spalona.
        ..............................................................................
        Danusiu nie rozpędzaj się bo tracisz oddech.oddziel całe ludobójstwo jako
        instytucje której Polacy nie wymyślili i nie wprowadzili.Było szmalcownictwo,
        akty kryminalne o podłożu antysemickim, albo zgoła zawiści o dom, krowę czy
        cokolwiek.Ale nie Polacy stworzyli instytucje ludobójstwa.Po 17 września Polacy
        na ziemiach zagarniętych przez ZSRR na podstawie paktu Ribbentrop-Mołotow Żydzi
        radośnie witali oswobodzicieli i denuncjowali Polaków pracujących w szeroko
        pojętej Administracji.Po wojnie działalność Ministerstwa Bezpieczeństwa
        Publicznego, Informacji Wojskowej czy sądownictwa a więc instytucji w których
        Żydzi zajmowali najwyższe stanowiska jest znana a rok 1968 też.Ale to wszystko
        należy do wzajemnych stosunków Polsko-Żydowskich pełnych krzywd,nienawiści ale
        też poświecenia,przyjażni i zrozumienia i szacunku.Ale to wszystko nie ma nic
        wspólnego ze zinstytucjonalizowanym ludobójstwem.I dlatego nakręcanie nienawiści
        u młodzieży podczas demonstracji przez polskich faszystów ale też marszu żywych
        jest zwykłym draństwem.
        • dana33 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:57
          ja sie nie rozpedzam, praszczur.... nie te lata....
          gdzies napisalam, ze polska i polacy wymyslili ludobojstwo? gdzies oskarzylam
          polske i polakow o likwidacje calego narodu zydowskiego? pisalam o specyficznych
          rzeczach i wszystko to jest udokumentowane, a nie wynikiem mojego "rozpedu".
          ale oprocz szmalcownictwa, aktow kryminalnych i nienawisci o dom i krowe, bylyu
          rowniez morderstwa i to sporo.
          owszem, zydzi witali radosnie rosjan, ale jesli nie rozumiesz dlaczego, to to
          jest zwykle, glupie oskarzenie: bo witali rosjan z radoscia wierzac, ze bedzie
          im lepiej pod okupacja rosjan, niz pod okupacja nazistow i pewnie mieli racje.
          rosjanie nie mieli planu anihilacji wszystkich europejskich zydow, przynajmniej
          ja o tym nie wiem. no i bylo niemalo polakow wsrod tych witajacych rosjan. i
          wiesz co, widzialam film dokumentalny z wejscia niemcow do lodzi... polacy
          lodzianie witali tych niemcow z radoscia, chlebem i sola.... to sa dokumenty,
          praszczur, a nie moje wymysly. tak ze wiesz, to ciagle oskarzanie zydow
          o "radosne przyjecie" rosjan ma swoje wytlumaczenie, no i to oskarzanie ma tez
          i druga strone: bo bylo dosc duzo polakow, ktorzy witali i niemcow i rosjan z
          radoscia...
          rowniez to ciagle oskarzanie zydow polskich o dzialanosc w powojennej
          komunistycznej polsce ma dwie strony, praszczurze. nie ma najmniejszych
          watpliwosci, ze byli tam zydzi, ale wiesz, byli tez polacy. i bylo ich wiecej,
          niz bylo tam zydow. tylko to ladniej i wygodniej brzmi, ze caly aparat
          komunistyczny w polsce to byli zydzi. ale to jeszcze nie znaczy, ze to jest
          prawda.
          zydzi polscy i "czysci etnicznie" polacy zyli razem ponad 800 lat, i jak
          piszesz, stosunki byly jak zawsze miedzy ludzmi, przyjazn i nienawisc, szacunek
          i pogarda. wszystko bylo. ale na tym forum to jakby polakow nie bylo wtedy w
          polsce.... tylko zydzi, wszedzie zydzi i zawsze winni zydzi. nie przyszloby mi
          nigdy do glowy wypominac cokolwiek polakom... bylo, minelo, trzeba zaczac od
          nowa. ale na tym forum nie jest to mozliwe. jak sie oskarza, to trzeba tez
          popatrzec na siebie, gdzie byli wtedy polacy i co robili.
          nie, w polsce nie bylo zinstytucjonalizowanego ludobojstwa, ale mordowano zydow
          i nie ma na to co zamykac oczu.
          pisalam tutaj i to nie tylko ja... nikt nie nakreca israelskiej mlodziezy do
          nienawisci do polakow i polski, nikt nie nakreca tej mlodziezy do nienawisci do
          kogokolwiek. ale ta mlodziez ma oczy i uszy. i jak taka demonstracja jest
          dozwolona przez wladze, i jest dozwolona wlasnie w dniu marszu zywych, gdzie
          tej mlodziezy jest tysiace, i te tysiace to widza, to te tysiace beda opowiadac
          dalej....
          dobrze, ze bylo choc troche protestujacych.
          przeciez mowie od lat, ze to forum psuje imie polski i polakow. i takie
          demonstracje tez... na forum prawie ze nie ma protestujacych przeciwko
          antysemickim wypowiedziom i wprawdzie dobrze, ze bylo choc 250 protestujacych,
          ale dlaczego nie bylo 2500? albo 25000?
          polska nie ucierpiala od tych "brazowych koszul"? bo jesli ich slogany mowily
          tylko o "polska dla polakow" to juz ok? najwazniejsze, ze to bylo przeciwko
          zydom to nie trzeba wiekszych protestow?
          praszczur, polacy sami sobie psuja imie. nie potrzeba zadnego dodatkowego
          wywolywania nienawisci. sami to robicie.
          • praszczur1 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 15:16
            Dana, mojego Stryja prawie zakatowano na przesłuchaniach, a potem skazano na
            śmierć i tylko okres "odwilż" go uratowała.Mój największy przyjaciel z ławy
            szkolnej z ogólniaka, którego ojciec w tamtym czasie był w informacji wojskowej
            wyjechał z Dworca Gdańskiego. Z moja pierwsza miłością szkolną chodziliśmy na
            wieczorki tańcujące do TSKŻ.Moi Dziadkowie mieli manufakturę na Nalewkach i gdy
            zaczęto grodzić Getto zostali przesiedleni na stronę aryjską.Dla mnie w ogóle
            pojęcie antysemityzmu,filosemityzmu czy czegokolwiek związanego z semityzmem nie
            istnieje.Ludzie dzielą się na ludzi i kanalie a nie na Polaków, Żydów Arabów
            ,Rosjan Niemców,czy już nie wiem kogo.Tyle.
            • absztyfikant Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 15:25
              Brawo Praszczur, a teraz niech do Ciebie dotrze, ze Twoja postawa (bardzo bliska
              mojej filozofii zyciowej zreszta) jest niszowa. Zlej woli mozna szukac nie tylko
              w Polsce, w Izraelu rowniez. Wszystko tkwi w zlej woli, bo na tym forum
              pierdniecie Zyda w Haifie staje sie momentalnie uzyciem broni biologicznej w
              stosunku do tzw. Palestynczykow. A rzeczywisty polski antysemityzm, ktory jest
              niestety immanentna czescia naszej rzeczywistosci zdaniem wielu dyskutantow ma
              ulegac z tego powodu uniewaznieniu. Nieco to przerysowalem, ale "hier liegt der
              Hund begraben".
              • praszczur1 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 15:40
                absztyfikant napisał:

> Brawo Praszczur, a teraz niech do Ciebie dotrze, ze Twoja postawa (bardzo blisk
                > a
                > mojej filozofii zyciowej zreszta) jest niszowa. Zlej woli mozna szukac nie tylk
                > o
                > w Polsce, w Izraelu rowniez. Wszystko tkwi w zlej woli, bo na tym forum
                > pierdniecie Zyda w Haifie staje sie momentalnie uzyciem broni biologicznej w
                > stosunku do tzw. Palestynczykow. A rzeczywisty polski antysemityzm, ktory jest
                > niestety immanentna czescia naszej rzeczywistosci zdaniem wielu dyskutantow ma
                > ulegac z tego powodu uniewaznieniu. Nieco to przerysowalem, ale "hier liegt der
                > Hund begraben".
                >
                ......................................................................
                Moja "filozofia" a w każdym razie podejście do życia jest chyba we wielu
                przypadkach niszowe.Ja pamiętam ale nie jestem pamiętliwy, jestem pragmatykiem
                bo wiem, że historii nie zmienię , szczególnie tej najbardziej potwornej, i w
                związku z tym patrzę do przodu aby było inaczej. Życie pisze nowe scenariusze i
                w nich trzeba być po właściwej stronie, a z przeszłości wyciągać wnioski, ale
                się nie nakręcać.
                • dana33 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 23:57
                  wszystko ladnie, praszczur. i takie podejscie ma jeszcze troche ludzi... ale
                  nie do ciebie i nie do nich ja tu pisze. do normalnych sie nie pisze, tylko z
                  normalnymi sie rozmawia, farsztejst? tutaj wiekszosc to szurnieci antysemici. i
                  chyba sam to widzisz. i oni wlasnie dokladnie tak, jak to napisal obrazowo
                  absztyfikant... wiec nie bierz wszystkiego do siebie, bo ja tu wlasnie tym
                  szurnietym podstawiam pod nos, jakimi typami sa, a nie normalnym ludziom.. :))
                  • praszczur1 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 18.04.07, 01:16
                    dana33 napisała:

> wszystko ladnie, praszczur. i takie podejscie ma jeszcze troche ludzi... ale
                    > nie do ciebie i nie do nich ja tu pisze. do normalnych sie nie pisze, tylko z
                    > normalnymi sie rozmawia, farsztejst? tutaj wiekszosc to szurnieci antysemici. i
                    >
                    > chyba sam to widzisz. i oni wlasnie dokladnie tak, jak to napisal obrazowo
                    > absztyfikant... wiec nie bierz wszystkiego do siebie, bo ja tu wlasnie tym
                    > szurnietym podstawiam pod nos, jakimi typami sa, a nie normalnym ludziom.. :))
                    ..............................................................................
                    Ja jednak myślę, choć być może nie mam racji, że tych szurniętych jak ich
                    nazywasz a w rzeczywistości drani i łajdaków jest mniejszość.Zważ, że są oni po
                    obu stronach i może na tym forum taka ich nadobfitość.;)) W moim środowisku to w
                    ogóle o tym się nie debatuje, ale fakt, że możemy nie być reprezentatywni.
                    Wspominamy czasem czasy kiedy każdy Żyd miał swego Goja, a każdy Goj swojego
                    Żyda i nikomu to nie wadziło.Ale było to dawno, przed 1968 rokiem i przed
                    pierwszą wojną Izraelsko-Arabską.To już 40 lat się wszystko kotłuje, trochę
                    długo na mój gust i końca nie widać.Jak sobie to człowiek uzmysłowi, to traci
                    wiarę w cokolwiek a w rozum przede wszystkim.
          • ossey Re: Dana...za witanie wojsk okupacyjnych 18.04.07, 21:29
            wspolprace...takiemu obywatelowi nalezy sie kula w leb. I to robilismy. Sporo
            zydow za to zostalo zabitych...tak opowiadal moj dziadek a byl partyznatem w
            willenskm NSZ.
          • tia666 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 22.04.07, 10:38
            > "...witali rosjan z radoscia wierzac, ze bedzie
            > im lepiej.."

no tak cieszyc sie z najazdu agresora, dla Polski sowieci byli agresorami takimi
            samymi jak Niemcy a nawet gorszymi nie zapominaj o wczesniejszej wojnie z
            sowietami , w tym wszystkim najgorszym wrogiem jest kolaborant i dla niego kula
            w leb

• cepekkolodziej Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:00
      Jesli Polska jest dla Izraelczyków przeklętą ziemią - to doprawdy nie rozumiem, o co chodzi z tym nawiązywaniem ściślejszych kontaktów itd.

Przyjmuje się gościa, w absolutnie przyzwoitych i normalnych zamiarach, a on i tak myśli swoje. On musi. Chciałby też nawiązywać, pogłębiać itd, ale nie może, bo idzie do restauracji z polskimi partnerami, albo na koncert, albo do księgarni, albo na spacer do Łazienek, a w myslach tylko słowo "przeklęta, przeklęta, przeklęta".

My umiemy żyć na ziemi użyźnionej krwią ponad trzech milionów rodaków, Żydzi najwidoczniej nie potrafią. Zastanawiam się, czemu by w tej sytuacji nie uwolnić Izraelczyków od takich rozterek i nie ograniczyć ich kontaktów z Polską do absolutnie niezbędnego minimum.

Zawsze mogą odwiedzić Niemcy.

---
      Zionism is not, as some argue today, the culmination of Zionism.
      • absztyfikant Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:08
        www.youtube.com/watch?v=kGlNbXGG2ZU
        Pal szesc tych niewdziecznych Zydow, od dzisiaj kocham tylko ich!:)))))))))
        • cepekkolodziej Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:14
          Tej twojej tuby z zasady nie oglądam. To dla porządku.

Nie napisałem nic o niewdzięczności. Napisałem o ludziach, ktorzy przeżywają rozterki. Bo nawet nie mogą powiedzieć, że w Polsce bywa ładnie - a nawet pięknie. Patrzą na piękne krajobrazy i zwyczajnych ludzi a w myśli tylko mielą: ziemie przeklęta, mordercy.

Ja osobiście nie za bardzo tęsknię za tym, żeby ktoś z Izraela patrzył na mnie i myślał: "Idzie morderca. A jeśli nie - to z pewnością wypędzał. A jeśli nie - to z pewnością antysemita, dać takiemu siekierę, a -
          • dana33 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:17
            cepowaty widzi zyda, a w mysli tylko miele: zamordowali mi kuzyna w nalibokach.
          • absztyfikant Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:32
            Saczysz nienawistny jad w szatach skrzywdzonego Polaka, a jednoczesnie domagasz
            sie afirmacji? Coz, kiedy ktos stoi w rozkroku, to powinien uwazac na to co ma
            miedzy nogami.
            • cepekkolodziej Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 15:06
              Co za frazeologia -
              • absztyfikant Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 15:18
                Jasne, zupelnie jak pewien wyjatkowo niegodziwy pismak z tzw. "Rzadowej", ktory
                buduje swoje teksty w oparciu o talkbacki dziennika "Haaretz".
                • cepekkolodziej Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 15:27
                  A który to ten "pismak"?

Nawiasowo - ostatnio słowo "pismak" widziałem w publikacjach z 68-go. Masz jakiś związek?
                  • absztyfikant Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 15:29
                    Piotr Zychowicz.
                    • cepekkolodziej Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 15:41
                      Jestem zażenowany. Autentycznie.

Pismak - bo przeprowadził z Moshe Zimmermannem przyzwoity wywiad?

Wiesz co? Widać, że medium obrazkowe bardziej do ciebie przemawia niż słowo pisane.

Idę spać. Miałem całą noc pracy, czeka mnie następna.
                      • absztyfikant Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 15:43
                        Nie przepadalem za nim od dawna. Ten wywiad nie mial nic do rzeczy. Kolorowych snow.
                      • aaki pismak bo w przeprowadzonym wywiadzie 17.04.07, 15:51
                        zimmermann wypowiedział sie w sposób niezgodny z absztyfowa wersja izraela
              • tut_ets1 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 19.04.07, 10:16
                Ty tez nalezysz do FORUM KONSERWATYSTÓW?? Pod jalim nickiem tam pisujesz??

Teorie macie nieziemsko bezsensowne... :)))
        • dana33 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:15
          zauwaz, absztyfikant, ze jak przychodzi do sprawy nalibokow, to cepowaty mowi
          tylko o zydach, chociaz wsrod tych mordercow byla wiekszosc nie zydow, i za
          sprawa tych zydow, nienawidzi dzisiaj wszystkich innych zydow, nawet tych,
          ktorzy nie wiedza co to naliboki, ktorzy urodzili sie dlugo po nalibokach. ale
          nienawidzi ich wszystkich, od pierwszego do ostatniego. natomiast zydzi, ktorzy
          przezyli jedwabne, pogromy przed i powojenne, ktorzy przezyli kolejne wyrzucenia
          z polski, ci, jesli uwazaja, ze polska to spalona ziemia, nie powinni
          przyjezdzac do polski.
          temu facetowi do glowy nie wpada, ze ja to przyjezdzam do polski i do
          przyjaciol, ale ci inni to przyjezdzaja odwiedzic grob, jesli takowy odnalezli,
          i pojechac do obozu koncentracyjnego, zeby oddac hold swoim pomordowanym. oni
          nie przyjezdzaja, zeby odwiedzic polske i polskich cepowatych.
      • dana33 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:09
        jak zwykle..... nie pisalam o wszystkich israelczykach, cepowaty. wymienilam
        wyraznie kto. oprocz tych przeze mnie wymienionych jest jeszcze pare milionow
        zydow i israelczykow, ktorzy do tej grupy nie naleza.
        to wlasnie ten ukryty antysemityzm u ciebie, cepowaty. zawsze, ale to zawsze,
        piszac o israelu i zydach, dla ciebie to caly kraj i wszyscy zydzi i
        israelczycy. i wszyscy sa zawsze winni. jak przychodzi do strony arabskiej, to
        wtedy cepowate, antysemickie indywiduum sie pyta slodko: ten achmad byl winien
        zamachom? ten mohammed wywolal wojne?
        ot i obraz "eleganckiego antysemity", prowokatora i manipulanta....
        • absztyfikant Re: Na przeklętej polskiej ziemi 17.04.07, 14:12
          Bladi, bladi, bladz:P
          • annamarta8 Re: Na blogoslawionej polskiej ziemi 18.04.07, 02:27
            Nie moge tego tak zostawic! Czyjes straszne slowa pod adresem ziemi, w ktorej
            leza moi przodkowie musze wymazac i zastapic blogoslawienstwem. Polska ziemia
            jest blogoslawiona! Jest piekna i szlachetna, tam zyli moi przodkowie i tam
            spoczywaja. Ludzie godni najwyzszego szacunku. Ziemia ludzi dobrych, goscinnych,
            serdecznych i gospodarnych.
            Niech zle slowa wroca do tego kto je wypowiedzial!
    • rccc Re: Na przeklętej polskiej ziemi 18.04.07, 02:28
      To wszystko (lacznie z forum) to tylko "gra" :)
      pl.wikipedia.org/wiki/Robert_Aumann
      pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_gier
      en.wikipedia.org/wiki/Game_theory
      en.wikipedia.org/wiki/Robert_Aumann
    • cepekkolodziej Re: Na przeklętej polskiej ziemi 18.04.07, 02:46
      Dla mnie ta ziemia nie jest przeklęta. I nigdy nie będzie. Nawet tam, gdzie ginęli ludzie, Polacy - żydzi czy chrześcijanie.

Życie zawsze zwycięża śmierć.

Ja tu żyję. Na żywej ziemi. Nie na cmentarzu.

Patrzę z dziesiątego piętra. Właśnie kończy się nów, jest już cieniutki rąbek księżyca. Nadzieja.
      • rccc Re: Na przeklętej polskiej ziemi 18.04.07, 03:01
        Chrzescijanie miejsce w ktorym ukrzyzowano Chrystusa nie nazywaja przekleta
        ziemia ale Swieta.
        • annamarta8 Re: Na blogoslawionej polskiej ziemi 18.04.07, 03:25
          Wlasnie o tym samym mysle. Nienawisc do Polakow zmacila czyjs umysl. Jak mozna
          ziemie, gdzie sa ich zmarli (i zywi tez oczywiscie) nazywac ziemia przekleta.
          Zupelne nieporozumienie i barbarzynstwo.
          • dana33 Re: Na blogoslawionej polskiej ziemi 18.04.07, 08:36
            nienawisc do polakow? nie, nie manipuluj..... oni czuja nienawisc tylko do
            jakiejs czesci polakow, bardzo specyficznej czesci polakow.... tych z kielc, z
            jedwabnego, tych ze szczepu szmacownikow itd itd itd.
            nie do wszystkich.
      • dana33 Re: Na przeklętej polskiej ziemi 18.04.07, 08:34
        oh, oh, oh....... jak to sie cepowaty rozanielil... zycie zwycieza smierc....
        nu, nu.... g prawda... smierc zawsze w koncu zwycieza...
        natomiast zycie kazdy czlowiek sobie sam uklada.... cepowaty nie zyje na
        cmentarzu, ale cepowaty zyje w wiecznej nienawisci i nieustannej niezyczliwosci
        do zydow.... tak juz ma piesko w swoim zyciu....
      • absztyfikant Re: Na przeklętej polskiej ziemi 18.04.07, 08:36
        Cep Poeta - tego jeszcze nie bylo:P
        • goldbaum007 Na przeklętej zydowskiej ziemi 18.04.07, 09:24
          Ciekawe co staloby sie z czasopismem, ktore opublikowaloby taki zwrot?
          • dana33 Re: Na przeklętej zydowskiej ziemi 18.04.07, 09:53
            maniaku obsesyjny..... jak na zydowskiej ziemi powstana getta, jak bedzie sie
            tutaj zabijac ludzi tylko i wylacznie dlatego, ze maja taka a nie inna religie,
            jak na tej zydowskiej ziemi powstana obozy koncetracyjne, zaczniesz czuc zapach
            spalonych cial, to wtedy bedziesz mogl napisal o "przekletej zydowskiej ziemi".
            tymczasem tutaj tego nie ma. i mozesz byc pewien, ze nie bedzie.

to co tutaj jest, to jest walka narodu zydowskiego o przetrwanie i istnienie we
            wlasnym kraju. kraju otoczonym ze wszystkich stron przez narody, ktorych raison
            d'etre jest zniszczyc zydow i zlikwidowac israel, o czym mowia dzien i noc, co
            udowodnili wywolujac kilka wojen w ostatnich 60 latach, popierajac i oplacajac
            terror.
            maniacy obsesyjni twojego pokroju nie widza roznicy miedzy zabijaniem smarkacza
            niosacego granat lub ladunek wybuchowy, zeby zabic cywilna ludnosc, a sqrwielem
            ktory roztrzaskuje glowe niemowlaka o sciane, trzymajac go za nogi. tacy jak ty
            nie widza roznicy. ty mozesz mi facio podskoczyc, farsztejst? ten narod i ten
            kraj bedzie tutaj jeszcze nastepne 6000 lat, jak ciebie juz dawno robaki zjedza.
            tak ze fajtaj nozkami dalej.
            a teraz szybko do roboty, zmanipulowac ten post, maniaku...
            • dana33 a tu jeszcze w prezencie dla wielbiciela 18.04.07, 09:56
              czasow hitlera i jego "bojownikow" o czystosc rasy:

youtube.com/watch?v=ZjS-IABrZ_M
            • goldbaum007 Re: Na przeklętej zydowskiej ziemi 18.04.07, 10:26
              Kolejny odlot? Teraz jeszcze uwazasz sie za jakas "wyrocznie"? :-)

Albowiem ziemia moze byc tylko wtedy "przekleta", gdy odnosi sie do niej
              okreslenia zarezerwowane TYLKO I WYLACZNIE do cierpienia zydow jak: "obozy
              koncentracyjne", "getta" i oczywiscie "zapach spalonych cial"......

Jesli Bogu ducha winnych ludzi maltretuje sie i morduje na tysiac innych
              sposobow to wtedy "ziemi przekletej" byc nie moze!

Bo gowniarz napompowany nienawiscia strzelajacy dziecku w glowe albo zrzucajacy
              bombe w srodek miasta "walczy o przetrwanie narodu zydowskiego"!

Bo inny gowniarz rownajacy z ziemia dziesiatki domow biednych ludzi "jest
              otoczony ze wszystkich stron...".

Tja.... Wyrocznia nie jestes i nie bedziesz - co najwyzej w twojej fantazji.

Poki co mord dokoany w Polsce na dziecku zydowskim roztrzaskanym o sciane jest
              DOKLADNIE takim samym mordem jak strzelenie w Izraelu dziecku w glowe za to, ze
              uzywa drogi dla osadnikow albo podeszlo zbyt blisko jakiegos muru.

MORD to MORD. I jesli ktos z takich powodow ziemie, na ktorej one sie dzieja lub
              dzialy okresla jako "przekleta" to ziemia zydowska jest po stokroc przekleta!

P.S. Dobrze mi to wyszlo z tym "po stokroc" co? Prawie tyle patosu co w twoim
              propagandystycznym chlamie....
              • dana33 Re: Na przeklętej zydowskiej ziemi 18.04.07, 10:33
                nu, jak zapowiedzialam..... manipulacja pelna.... tylko nie bardzo przemawia...
                ale nie bede tutaj z toba omawiac kazdego zdania, ktore zmanipulowales,
                maniaku... tobie to juz i doktor tez nie pomoze.... chociaz zrob sobie moze
                rentgen, zeby zobaczyl, jak wszystkie wewnetrzne organy u ciebie nadzarte sa
                nienawiscia....
                • goldbaum007 Re: Na przeklętej zydowskiej ziemi 18.04.07, 10:51
                  dana33 napisała:

> nu, jak zapowiedzialam..... manipulacja pelna....

Gdzie? :-)))))))))

> ale nie bede tutaj z toba omawiac kazdego zdania, ktore zmanipulowales,
                  > maniaku...

Wystarczyloby jedno... Nu ale jak zwykle nie jestes go wskazac i sensownie
                  uzsadnic.

Ciagle jeszcze nie rozumiesz, ze okreslajac prawde jako "manipulacja" od
                  poczatku jestes na straconej pozycji? Ludzi postepujacych tak jak wy sie nie
                  szanuje, nie respektuje, nie lubi i nie chce miec miedzy soba.....

Moze da ci to troche do myslenia?

• dana33 Re: Na przeklętej zydowskiej ziemi 18.04.07, 11:02
                    nie sprowokujesz mnie do dyskusji z toba, maniaku.... i nie trzeba nic
                    wskazywac... ci co rozumieja to widza jasno, a tobie udawadniac nie musze, bo
                    tez wiesz, gdzie.
                    nu, na dzis koniec dyskusji.... slowa z daleka mam przed oczami:
                    lepiej nie dotykac g...na, bo.....
                    • goldbaum007 Re: Na przeklętej zydowskiej ziemi 18.04.07, 11:05
                      dana33 napisała:

> nie sprowokujesz mnie do dyskusji z toba,

Oczywiscie. Przeciez znow jest zbyt konkretnie i znow nie mozesz odeprzec
                      oczywistych argumentow.

"Dyskutuj" lepiej dalej tutaj:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=60939735&a=60944537

• dana33 maniak kretynski... 18.04.07, 11:15
                        oryginal:
                        jak na zydowskiej ziemi powstana getta, jak bedzie sie
                        tutaj zabijac ludzi tylko i wylacznie dlatego, ze maja taka a nie inna religie,
                        jak na tej zydowskiej ziemi powstana obozy koncetracyjne, zaczniesz czuc zapach
                        spalonych cial, to wtedy bedziesz mogl napisal o "przekletej zydowskiej ziemi".

manipulacja:
                        Albowiem ziemia moze byc tylko wtedy "przekleta", gdy odnosi sie do niej
                        okreslenia zarezerwowane TYLKO I WYLACZNIE do cierpienia zydow jak: "obozy
                        koncentracyjne", "getta" i oczywiscie "zapach spalonych cial"......

orginal:
                        maniacy obsesyjni twojego pokroju nie widza roznicy miedzy zabijaniem smarkacza
                        niosacego granat lub ladunek wybuchowy, zeby zabic cywilna ludnosc, a sqrwielem
                        ktory roztrzaskuje glowe niemowlaka o sciane, trzymajac go za nogi.

walka narodu zydowskiego o przetrwanie i istnienie we
                        wlasnym kraju. kraju otoczonym ze wszystkich stron przez narody, ktorych raison
                        d'etre jest zniszczyc zydow i zlikwidowac israel

manipulacja:
                        Bo gowniarz napompowany nienawiscia strzelajacy dziecku w glowe albo zrzucajacy
                        bombe w srodek miasta "walczy o przetrwanie narodu zydowskiego"!

Bo inny gowniarz rownajacy z ziemia dziesiatki domow biednych ludzi "jest
                        otoczony ze wszystkich stron...".

klamstwo:
                        Poki co mord dokoany w Polsce na dziecku zydowskim roztrzaskanym o sciane jest
                        DOKLADNIE takim samym mordem jak strzelenie w Izraelu dziecku w glowe za to, ze
                        uzywa drogi dla osadnikow albo podeszlo zbyt blisko jakiegos muru.
                        • goldbaum007 Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 11:25
                          No dobra, skopiowalas teksty obu postow dopisujac dwa razy "oryginal", dwa razy
                          "manipulacja" i raz "klamstwo". I co?

Gdzie uzasadnienie?

No widzisz, tak to wyglada "dyskusja" z toba. Tutaj przynajmniej mozesz cos do
                          rzeczy i wsrod "swoich":

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=60939735&a=60944537
                          • dana33 Re: Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 11:28
                            uzasadnienie? do czego? i po co? pisalam i wyjasnialam tutaj te sprawy setki
                            razy. kazdy moj post manipulowales....
                            jak wyglada dyskusja ze mna????? ty sie lepiej popatrz na siebie, maniaku, jak
                            wygladaja dyskusje z toba.... bo nie wygladaja... z toba nie ma dyskusji...
                            z toba "dyskutuja" tutaj tylko ci, ktorzy maja tak samo szurniete w glowach jak
                            i ty... zaden normalny na tym forum nie dyskutuje z toba...
                            spadowa, maniaku antysemicki...
                            • remekk Re: Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 11:48
                              "dyskusja" z nimi to tylko i wyłacznie poznawanie ich prawdziwego oblicza .
                              Wielu juz poznało - warto aby ich "dzieła" poznali ci ,kórzy jeszcze nie mieli
                              tej watpliwej "przyjemności" ich poznać ... .
                              • goldbaum007 Re: Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 11:54
                                remekk napisał:

> "dyskusja" z nimi to tylko i wyłacznie poznawanie ich prawdziwego oblicza .

Wczoraj napisalem jej, ze skini w Krakowie pokazuja przeciez tez srodkowy palec
                                muzumanom i spytalem, czy przynajmniej tym sie cieszy.

Odpisala bez zajakniecia, ze to dobre dla "gowniarzy". Bo "terrorystom"(!!!!)
                                nalezy sie "kula w leb". Dobre, nie?

• remekk Re: Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 11:57
                                  czyli ,ze wszyscy muzułmanie to terroryści ?
                                  gdyby mieli takie mozliwości jak Hilter toby sie dopiero napracowali .
                                  A póki co to tylko 1000 zabitych "terrorystów" (pewnie nie wszyscy to
                                  muzułamanie) w odwecie za porwanie 2 zołnierzy ... .
                                  • dana33 Re: Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 12:13
                                    ile razy bys nie powtarzal remekkkkkkkkk, tego klamstwa, to pozostanie ono
                                    klamstwem. wojna z libanem byle nie tylko dlatego, ze porwano tych dwoch
                                    zolnierzy. to porwanie to byla po prostu ostatnia kropla... bo 3 lata wczesniej
                                    porwali 3 zolnierzy, no i ostrzeliwali nasze tereny dzien w dzien od dziesiatek
                                    lat. i rowniez ostrzeliwali nasze tereny ostatnie 6 lat, mimo, ze wycofalismy
                                    sie z tzw. strefy bezpieczenstwa w libanie i mimo ukladu z libanem, ze granica
                                    bedzie spokojna.
                                    zaden kraj nie pozwolilby na ostrzeliwanie swoich terenow przez cale lata bez
                                    natychmiastowej reakcji. my czekalismy lata. nalezalo im sie i nalezalo im sie
                                    wiecej.
                                    w klamstwach i manipulacjach jestes tak samo doskonaly, jak drzewiecki i
                                    jeszcze paru na tym forum.
                                    spadowa, facio....
                                    • goldbaum007 Re: Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 12:18
                                      dana33 napisała:

> ile razy bys nie powtarzal remekkkkkkkkk, tego klamstwa, to pozostanie ono
                                      > klamstwem. wojna z libanem byle nie tylko dlatego, ze porwano tych dwoch
                                      > zolnierzy.

Powiedz to moze twojemu fuehrerowi. Bo poki co, sama potwierdzasz, ze Omlet to
                                      klamca. :-)

• goldbaum007 Re: Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 12:13
                                    remekk napisał:

> czyli ,ze wszyscy muzułmanie to terroryści ?

Tak wprost to oczywiscie tego nie powie ale co jakis czas jednoznacznie to
                                    wychodzi, jak chocby teraz, gdy ja pisze o muzulmanach a ona odpowiada, ze
                                    pokazywanie im palca to za malo. "Terrorystom" "kula w leb".

Nie trzeba konczyc kursow logiki, zeby polaczyc te dwa zdania.
                            • goldbaum007 Re: Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 11:52
                              Wooow! To juz "setki razy" "wyjasniala" :-)

Szkoda, ze do tej pory nie jestes w stanie wskazac nawet jednego z tych
                              "wyjasnien"....

:-)))))
                              • dana33 Re: Znow bez fakaliow ani rusz? 18.04.07, 12:05
                                hahahaha..... git.... cep nigdy nie mial jaj odpowiedziec na moje pytania...
                                zobaczymy, czy ty masz jaja.... odpowiedz, zwyklym tak lub nie, i potem
                                zobaczymy, jak bedzie wygladac twoja dyskusja:

1. czy istnialo kiedykolwiek panstwo palestyna, z oznaczonymi granicami, rzadem,
                                wojskiem i jaki mialo ustroj, jesli istnialo.
                                2. czy zaprzeczasz faktowi, ze w 1947 miedzynarodowa organizacja, po
                                przeglosowaniu projektu podzialu obszaru zwanego palestyna, postanowila ze
                                jedna czesc dostana zydzi dla stworzenia swojego panstwa, a druga arabowie
                                zamieszkujacy ten obszar dla stworzenia wlasnego panstwa?
                                3. kto rozpoczal pierwsza wojne israelsko-arabska w 1948 roku?
                                4. kto rozpoczal wojne w 1967 roku?
                                5. czy do roku 1967 slyszales ze strony arabow palestynskich jakies zadania
                                stworzenia wlasnego panstwa na obszarach west bank i gazy, okupowanych do 67
                                roku przez egipt i jordanie? czy takie zadania slyszales ze strony jakiegos
                                arabskiego kraju wogole?
                                6. czy zaprzeczysz, ze west bank i gaza zostaly zdobyte przez israel w wyniku
                                przegranej przez arabow wojny w 1967 roku?
                                7. czy zamachy arabskie na zydow zaczely sie dopiero po 67 roku, czy byly
                                rowniez i przed 67 rokiem?
                                8. czy arafat wypelnil swoja czesc zobowiazan w oslo?
                                9. czy iran i syria popieraja moralnie i finansowo terror tak w israelu jak i
                                miedzynarodowy?

nu, wystarczy na poczatek. odpowiedz na te pytania tak albo nie. nie manipuluj,
                                nie odpowiadaj pytaniem na pytanie. odpowiedz zwyczajnie.
                                zobaczymy czy masz jaja, zobaczymy, czy umiesz dyskutowac. czarno na bialym i
                                widoczne dla wszystkich.
                                • goldbaum007 Znow odlot? 18.04.07, 12:16
                                  Chodzilo o MOJE rzekome "manipulacje" a nie o dekalog malego syjonisty.

Inaczej - prosciej: mialas wskazac te "setki" razy, kiedy juz udowodnilas moje
                                  "manipulacje".

Co teraz zasuniesz? Jakis przepis na potrawe zydowska? :-))))
                                  • dana33 Re: Znow odlot? 18.04.07, 12:24
                                    nu, drzewiecki..... widzisz, jak odpowiesz na te pytania, to sam zobaczysz
                                    twoje manipulacje... nie mowie juz o tym, ze dasz podstawe do dyskusji, ktorej
                                    brak tak krytykujesz....
                                    wiec jak? odpowiesz i bedziemy dyskutowac?
                                    • dana33 Re: Znow odlot? 18.04.07, 12:25
                                      p.s. bo jak nie znam twoich odpowiedzi na te pytania, to trudno dyskutowac kto
                                      i co i jak i kiedy, farsztejst? :))))
                                    • goldbaum Koszerna logika? :-) 18.04.07, 12:42
                                      dana33 napisała:

> nu, drzewiecki..... widzisz, jak odpowiesz na te pytania, to sam zobaczysz
                                      > twoje manipulacje...

Problem w tym, ze ja chce zobaczyc te, ktore ty juz ponoc setki razy udowodnilas :-)

No wiec? Co tym razem? Jakis przepis zydowski?

:-))))))))))))))))))))))
                                      • dana33 Re: Koszerna logika? :-) 18.04.07, 12:46
                                        nu, jasne mi bylo, ze nie odpowiesz.
                                        bo jakbys odpowiedzial, to wszystko, ale to wszystko co piszesz o okupacji,
                                        mordach, napadach, kradziezy, oskarzajac o to israel, byloby ci udowodnione, ze
                                        wlasnie klamiesz i manipulujesz.
                                        to samo zreszta bylo u cepa.
                                        to sa dla was niewygodne pytania. nigdy na nie nie odpowiecie.
                                        ale farsztejst, drzewiecki, ze zadna odpowiedz, to tez odpowiedz. taki upor i ze
                                        strony cepowatego i z twojej swiadczy tylko o tym, ze wiecie, ze klamiecie, ze
                                        manipulujecie i ze po prostu w waszych postach dajecie upust waszej chorobliwej
                                        wprost nienawisci do zydow i do israela.
                                        no i oczywiscie ze brak wam odwagi cywilnej.
                                        ale antysemici juz tak maja.
                                        jak widzisz, dyskusja z toba jest zupelnie niemozliwa.
                                        • goldbaum Re: Koszerna logika? :-))))))))) 21.04.07, 10:55
                                          dana33 napisała:

> nu, jasne mi bylo, ze nie odpowiesz.

Dobrze, ze sama w miedzyczasie zrozumialas ten swoj bezsens.

> bo jakbys odpowiedzial, to wszystko, ale to wszystko co piszesz o okupacji,
                                          > mordach, napadach, kradziezy, oskarzajac o to israel, byloby ci udowodnione,

Przeciez twierdzisz, ze juz mi to wszystko udowodnilas "setki razy".
                                          A teraz sie okazuje, ze dopiero "byloby udowodnione" "jakbym odpowiedzial" na ta
                                          cala dluga liste jakichs tam pytan....

Czyli "setki razy" "udowodnione" ale nic nie "udowodnione" bo "byloby
                                          udowodnione" "jakbym" "odpowiedzial"......

Dotarlo?

P.S. Kropka, az tak cie boli oczywistosc tego wywodu?
                          • remekk oni tak mają - przy okazji nie dociera do nich ... 18.04.07, 11:28
                            ...iż zamordowanie ok 1000 osób w tym dzieci spalone żywcem pociskami
                            fosforowymi w odwecie za porwanie 2 żołnierzy to taka sama zbiorowa
                            odpowiedzialnośc jak ta hitlerowska ... .
                            • absztyfikant Re: oni tak mają - przy okazji nie dociera do nic 18.04.07, 11:32
                              Pinocchio:----------------------

pociskami
                              > fosforowymi
                              • tut_ets1 Re: oni tak mają - przy okazji nie dociera do nic 19.04.07, 14:09
                                Tyulko jakos ta historia poszla mniedzy bajki, kiedy niemieccy naukowcy
                                stwierdzili, ze sa wyssane z palca. Fatkt, ze hezbollach spalil kilka
                                miejscowosci i uzyl Bog wie czego do zamordowania ludzi z kilku kolejnych - a
                                autopsji nei wykonano. Czemyu?? Bo prawda by wyszla na jaw... :(
    • remekk antypolska nienawiść - kolejny przykładzik ... . 18.04.07, 09:26
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070413/opinie_a_1.html
      • dana33 hahahaha..... 18.04.07, 10:00
        "Gdy Polska otworzyła granice przed żydowskimi gośćmi"......
        nu, nie moge..... niech polska wiec zamknie granice przed zydowskimi goscmi...
        strata cala bedzie po stronie polski... zaczawszy od nastepnej okazji do
        zepsucia imienia calemu narodowi, poprzez straty finansowe...
        ale to naprawde juz nie moj problem....
        • remekk prefidni uprzątneli bez śladu - niewygodna prawda 21.04.07, 07:54
          "Korzyści" z wpychania się do Polski perfidnych .
          W/g róznych szacunków od kilku do 10 mld $ (mieniae gmin wymuszone na Polakach)
          Kilkadziesiat mld $ (na poczatek) jako harcaz za ...
          wojnę , w której ponieslismy najwieksze straty .
          Liczne imprezki promujące ich kulturę .
          Muzeum - 100 mln PLN plus teren wart wiecej
          do tego instytut , tetar , stowarzyszenia , fundacje , prasa etc
    • polani Re: Na przeklętej polskiej ziemi 18.04.07, 13:40
      dlaczego polska dla mnie jest obiecana ziemia tam sa nasze jwrejskie kamienice
      wartosci 86 Miliardow $ /dwa krotnie od wejscu do Uni)
      • cepekkolodziej Re: Na przeklętej polskiej ziemi 20.04.07, 12:05
        Musisz jeszcze dodać koszt zarekwirowanej kordły. Bez tego rachunek się nie zamknie.
    • splitme Re: Na przeklętej polskiej ziemi 18.04.07, 21:43
      Codzienna dieta zeby zapewnic mieso dla armat - Bez tego traca racje bytu ,...
      ==============================================================================
      < A boy that steps on the cursed Polish soil and a girl that smells the ashes
      of her burned ancestors will forever remember that the Jewish people is an
      eternal people and that "never again." ,...
      • remekk Re: Na przeklętej polskiej ziemi 18.04.07, 21:55
        Gdyby tylko odtyczyło to mięsa armatniego dla zbrodniczej armii to krzyzyk
        (ajwaj) semitom n adorge . Ale oni w ten sposób motywuja od wszelkich brudnych
        intryg mających na celu wymuszanie ciagłych niebotycznych haraczy na
        Polsce ... .
    • chaziaj Re: Na przeklętej polskiej ziemi 20.04.07, 12:37
      Plujcie na tych ktorzy tak o naszej ziemi mowia!!!
      Nigdy takich ludzi nie wpuszczajcie!!!
      Broncie tej ziemi!!!
      Scigajcie tych ktorzy to glosza!!!
      Stosujcie bojkot ekonomiczny!!!
      Nie kupujcie ich towarow!!!
      A Polska znow stanie sie mocarstwem jak za starych krolow.
    • piotrek410 Widzicie tego człowieka? Tego Polaka 22.04.07, 00:00
      serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3057943.html
      Haim miał wtedy 30 lat. Od pięciu lat był przewodnikiem. - Byłem jednym z tych,
      którzy mówili dzieciom: spójrzcie, ta ziemia jest przesiąknięta krwią
      niewinnych Żydów. Widzicie tego człowieka? Tego Polaka z teczką pod pachą? Tacy
      jak on pomagali zabijać waszych dziadków - mówi zawstydzony.
      • goldbaum Paranoja w czystym wydaniu... 22.04.07, 12:57
        jak z tych dzieciakow maja wyrosnac normalni ludzie?

Dzieki za link.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka