Dodaj do ulubionych

Prezydent Rosji ma nowy odrzutowiec

IP: 212.182.91.* 22.05.03, 17:48
Oszołom, ludzie nie mją co jeść i zapijają się na śmierć, a ten
mocarstwem jądrowym macha. Oni jeszcze nie obudzili się z
letargu, wciąz przesladuje ich mania wielkości. Putin jest tak
samo pokrętny jak jego bracia z polskiego SLD
Obserwuj wątek
    • Gość: ZZ i ma nowych mechaników IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 08:10
      o nazwiskach: Mahlahalej Abdrachmanow, Dawlatbalej Nudragalejew.
      Czekamy, co będzie.
    • Gość: jarek Niech jeden z drugim uda sie do Rosji... IP: *.fastres.net 23.05.03, 08:43
      Co oni nie robia, to jest zawsze ktos kto ich krytytuje, przez 6
      miesiecy w Ekaterinburg ,bardzo mi bylo trudno znalesc osoby
      ktore umieraly z glodu, maja jeszcze duzo do zrobienia, ale jak
      byli przez 72 lata w kommunizmie to chyba potrzeba conajmniej 30
      lat aby z niego wyjsc.
      • Gość: Bor'ka Skonczylem z polityczna poprawnoscia.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 08:55
        Jest dosc prawdziwych powodow do krytyki Rosji, zeby tworzyc dodatkowo
        sztuczne. Te prawdziwe sprowadzaja sie do ewidentnie antypolskiej polityki
        Matuszki Rosieji i nic tu nie pomoga zapewnienia naszych przyjaciol Miszy i
        Terry, ze "Rosjan Polska nic nie obchodzi". Ona faktycznie malo obchodzi Wanie
        z Tambowa, czy Szure z Mitiszczi, ale polityka rzadzi sie innymi prawami...
        Blokowanie rozszerzenia NATO, "korytarz Kaliningradzki",
        zadania "odszkodowania" za rozszerzenie UE (to juz jawna groteska), to wszystko
        probki tej polityki rosyjskiej.
        Lapki za krotkie, a tak chcialoby sie, izby czerwony telefon wysokiej
        czestotlwosci znow dzwonil w Warszawie!
        Hej, lza sie w oku kreci.
        • Gość: jarek Re: Skonczylem z polityczna poprawnoscia.. IP: *.fastres.net 23.05.03, 09:04
          Ale takich durni jak Misha jest tam coraz mniej i coraz wiecej mlodych ludzi ,ktorzy nie widza duzej roznicy miedzy Polakami a Czechami, nie mowiac juz z Niemcami, Wlochami, bardziej ich interesuje, czy moga z nimi normalnie pracowac i tez nie. J atez mysle ze potrzeba conajmiej jedno pokolenie ale jak sie slucha pana Tomsona i duzo politykow ,to chyba tez w ono jest potrzebne w Polsce.
          • Gość: Bor'ka Polityczna poprawnosc - a co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 09:20
            Tomson jest niczym Kurska Anomalia Magnetyczna, bardzo uzyteczny jako tlo do
            propagowania zdrowego, zwierzecego antykomunizmu, jak moj np.
            Jesli chodzi o Rosje...chcialbym, zebys mial racje, ale wydaje mi sie, ze Misza
            jest typem dominujacym.
            On nawet nie uswiadamia sobie, jak dalece jest naszym wrogiem i pewnie nieraz
            deklaruje sympatie do Polakow itd.
            Ale co to za sympatia, ktora opiera sie na gleboko antypolskich zalozeniach, no
            z grubsza, ze Matuszka Rosieja stworzona jest do rzadzenia w Europie, a juz
            napewno we Wschodniej Europie.
            • Gość: antysowieticus Re: Polityczna poprawnosc - a co to jest? IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.03, 10:49
              polityka Rosji jest pokretna, ich politycy i szef panstwa
              zaslepieni mania swojej mocarstwowosci, urzednicy skorumpowanii,
              w armii dzieja sie rzeczy straszne, w Czeczenii jeszcze
              straszniejsze....a mili i sympatyczni ludzie typu Terra
              popieraja to. I jak tu wierzyc, ze w Rosji cos sie zmienia?
              Owszem jest wielu odwaznych ludzi...Pasko, Politkowska itd. ale
              co jest najgorsze,ze wiekszosc Rosjan sie z nimi nie
              solidaryzuje. Kazdy boi sie o wlasny tylek i nie robi nic. A bez
              zdrowej krytyki poczynan rzadu nie rusza szybko do przodu.
              Przemiany bede i owszem postepowac naprzod ale bardzo powoli.
              • Gość: Bor'ka Azjatycka mentalnosc swieci tryumfy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 20:12
                Jedyne przemiany w Rosji, to ropa naftowa po 20 albo po 30 dolarow. Cala
                gospodarka zalezy od tego. Dosc groteskowa na takim tle, jest zapowiedz
                rosyjskiego zalogowego lotu na Marsa w 2020.
                Coraz dziwniejsz to formacja polityczna i coraz silniej infiltrowana przez
                Azjatow. Moze dlatego niezrozumiala dla nas.
          • Gość: Misza Re: Skonczylem z polityczna poprawnoscia.. IP: 80.80.96.* 23.05.03, 22:37
            Gość portalu: jarek napisał(a):

> Ale takich durni jak Misha jest tam coraz mniej i coraz wiecej mlodych
            ludzi ,k
            > torzy nie widza duzej roznicy miedzy Polakami a Czechami, nie mowiac juz z
            Niem
            > cami, Wlochami, bardziej ich interesuje, czy moga z nimi normalnie pracowac
            i t
            > ez nie.

Pomijajac to co o mnie powiedzialem, powiem ze glupote mowisz jesli sadzisz ze
            normalny mlody Rosjanin nie iwdzi roznicy niedzy POlakami a Niemcami. Moze
            miedzy wami a CZechami nie widza wiekszej roznicy, ale z Niemcami to juz grubo
            przesadziles :))
            Masz jednak racje gdy mowisz ze chcemy normalnych kontaktow z obcokrajowcami
            niezaleznie od kraju pochodzenia. Licza sie pieniadze, nie ? :)

> J atez mysle ze potrzeba conajmiej jedno pokolenie ale jak sie slucha p
            > ana Tomsona i duzo politykow ,to chyba tez w ono jest potrzebne w Polsce.

Masz racje. Zeby Rosja zostala znow supermocarstwem potrzebujemy jeszcze
            parenascie lat, ale jestesmy na dobrej drodze.

Pozdr
            Misza
            • Gość: jarek Re: Skonczylem z polityczna poprawnoscia.. IP: *.fastres.net 23.05.03, 23:15
              Przepraszam za slowo "durni", ale cos nikt mnie nie stawial w Ekaterinburgu pytan w pracy skad jestem, bylo im to calkowicie obojetne, wazne dla nich bylo, ze to za co zaplacili jest tych pieniedzy warte, a po pracy przy piwie, malo kto wiedzial ze np. Ostrawa lezy na Morawach , a Birno bardzo czesto wydawalo sie ze jest miasto Slowackie, a dyskutowalismy prawie zawsze o pivie. Moze pojade na Sachalin, to tam tez cos zobacze.
              • Gość: Misza Re: Skonczylem z polityczna poprawnoscia.. IP: 80.80.96.* 24.05.03, 11:18
                Gość portalu: jarek napisał(a):

> Przepraszam za slowo "durni", ale cos nikt mnie nie stawial w Ekaterinburgu
                pyt
                > an w pracy skad jestem, bylo im to calkowicie obojetne, wazne dla nich bylo,
                ze
                > to za co zaplacili jest tych pieniedzy warte, a po pracy przy piwie, malo
                kto
                > wiedzial ze np. Ostrawa lezy na Morawach , a Birno bardzo czesto wydawalo sie
                z
                > e jest miasto Slowackie, a dyskutowalismy prawie zawsze o pivie. Moze pojade
                na
                > Sachalin, to tam tez cos zobacze.

Alez oczywiscie! Ja o tym wiele razy mowilem. Rosjanie nic nie wiedza o POlsce
                i o waszej kulturze. Za wyjatkiem tych co maja przodkow lub krewnych z Polski.
                Rowniez nikogo zbytnio nie obchodzi skad pochodzi partner w biznesie, bo placi
                pieniadze a reszta to sentymenty. Tak jest wszedzie. W USA, Chinach, Mongolii
                itd.
                Zupelnie inna sprawa to stosunek "niebiznesowy", a stereotypowy. A tutaj w
                oczach i umyslach ROsjan miedzy POlakami a Niemcami lezy ogromna przepasc.
                Szanuja Niemcow za dokladnosc, punktualnosc, twardosc i umiejetnosci
                managerskie, a o POlakach w wiekszosci maja taka opinie: prostacy, zlodzeje,
                chlopy i do tego maja kompleksy wobec Rosji.

To jest oczywiscie stereotyp, ale wskutek braku jakiejkolwiek infy o POlsce on
                sie nie zmienia...

Pozdr
                Misza

P.S. Nie myl biznes a zycie. Jesli ktos kupija od ciebnie proszek do prania, to
                nie znaczy ze szanuje ci tak samo jak tego kto sprzedaje mu Mercedesa...
                • Gość: Bor'ka Miszenka, stary druhu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 11:33

Mnie chyba bardziej zalezy na ksztaltowaniu opinii o Polakach na Wyspach
                  Wielkanocnych, niz w Rosji.
                  O czym marze, to taki wschodnioeuropejski apatheid - wy sobie, a my sobie!
                  I budujcie sobie nowe ustroje sprawiedliwosci spolecznej, latajcie na Marsa,
                  ksztalccie nowych Miczurinow genialnych...ale bez nas.
                  Na szczescie poczatek zostal juz zrobiony przez wprowadzenie ruchu wizowego.
          • terra0 Re: Skonczylem z polityczna poprawnoscia.. 23.05.03, 23:02
            Wiec co - wolisz miec do czynienia nie z "durmiem Misza", ktorego w jakis
            sposob obchodza relacje miedzy polakami a rosjanami, lecz z tymi "mlodymi
            ludzmi"? Mysl ciekawa. Zjednej strony zgadzam sie, zeby pracowac z kims nie
            jest koniecznym pytanie o narodowosci. Ale z brakiem interesu - co dzieje sie
            u sasiada, w ogole nie zwracanie uwagi na to, przy czym jeszcze glorifikacja
            tego - to juz przesadziles. Tym bardziej, ze zainteresownie Rosja dosyc
            wielkie - nawet ja nie wiedzialem, ze prezydent Rosji ma odrzutowca...
            • Gość: Bor'ka Re: Skonczylem z polityczna poprawnoscia.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 23:07
              Zainteresowanie Idi Aminem tez bylo "dosyc wielkie".
              Wyborcza walczy o czytelnika, a czytelnik szuka egzotyki.

• Gość: Misza Re: Prezydent Rosji ma nowy odrzutowiec IP: 80.80.96.* 23.05.03, 22:33
      Gość portalu: bibi napisał(a):

> Oszołom, ludzie nie mją co jeść i zapijają się na śmierć, a ten
      > mocarstwem jądrowym macha. Oni jeszcze nie obudzili się z
      > letargu, wciąz przesladuje ich mania wielkości. Putin jest tak
      > samo pokrętny jak jego bracia z polskiego SLD

Nie przejmoj sie Bimi, mamy co jesc. Nikt tu nie "macha mocarstwem atomowym".
      PO rpsotu rzecza oczywista jest to ze prezydent panstwa zawsze musi miec
      mozliwosc kontrolowania Strategocznymi silami jadrowymi.

• Gość: Tomson Re: Prezydent Rosji ma nowy odrzutowiec IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 22:53

Dzięki temu Rosja nie została jeszcze podbita przez Chinoli czy Amerykańców.
    • Gość: hawk Re: Prezydent Rosji ma nowy odrzutowiec IP: *.vc.shawcable.net 23.05.03, 23:16

Nie martw sie Rosja da sobie rade! To madry anrod i zdalny, trzeba mu tylko
      troche porzadku. Niestety tak jest, ze Rosja moze o czyms decydowac i do czegos
      dazyc, to panstwo ktore sie liczy na arenie miedzynarodowej, nie tak jak
      Polska, jezeli ameryce d..y nie wylize, to nawet nikt nie zwraca na nia uwagi.
      • Gość: Bor'ka Bor'ka prawde Ci powie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 23:54
        Troche w tym prawdy, co powiedziales.
        Zaden Rosjanin, nie napisalby o Rosji na publicznym forum, czegos takiego jak
        Ty o Polsce.
        Nas to smieszy, ale Zachod troche wierzy w te ich potiomkinowkie wioski i tak
        to dziala od 300 lat.
        Ale poza tym nie masz racji, bo Rosja jest w depresji, a Polska, z olbrzymimi
        trudnosciami, dzwiga sie.
        20 lat temu nikt by nawet nie pomyslal, zeby nas spytac o zdanie, a dzisiaj
        jednak...
        Pewnie sobie nawet nie wyobrazasz, jak Rosjanie potwornie ZAZDROSZCZA nam tego
        NATO, perspektywy UE.
        Wiza Szengen, to jak objawienie Boze dla Rosjan.
        Dlaczego ONI usiluja mnie bojkotowac na forum, a znosza ewidentne obelgi?
        Bo ja znam prawde.
        • Gość: hawk Re: Bor'ka prawde Ci powie... IP: *.vc.shawcable.net 24.05.03, 00:08
          Ja tu nie pomniejszam roli Polski. Mowie to co widze. Sa sytuacje, kiedy sie
          wstydze ze tam sie urodzilem. Pozatem, staram sie patrzec realnie. Mysle ze
          Polacy na sile staraja sie stac tymi 'z Zachodu', niestety, ale i tak pozostana
          tymi ze Wschodu.
          Wedlug mnie, dla Polski byloby bardziej korzystne pozostac krajem neutralnym, i
          rozwinac wieksza wspolprace gospodarcza ze wschodem, przynajmniej bylyby jakies
          szanse, a w EWG bedziemy tylko parobkami.
          • Gość: Bor'ka Re: Bor'ka prawde Ci powie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 00:19
            Polska po prostu jest na granicy Wschodu i Zachodu.
            Zawsze byla.
            Nie wiem, czy mieszkasz w Polsce, czy na Zachodzie, ale skok, jaki u nas sie
            dokonal po upadku komunizmu, jest olbrzymi i nie mow mi o trudnosciach, bo ja
            je znam.
            Jestem czlowiekiem, ktry wrocil z Zachodu do Polski i przerabia to od poczatku.
            Od 1990.
            Neutralnosc nie jest dla Polski.
            Tak jak nie byla w 1939 i potem w Katyniu.
            Ja Rosjan wcale nie nie lekcewaze.
            Ja gleboko wierze, ze przy najblizszej okazji ponownie nas napadna, ponownie
            beda mordowac nasze kobiety i dzieci.
            A wiez dlaczego?
            Bo ktos im kaze...
            • Gość: jarek W tym chyba przesadziles..... IP: *.fastres.net 24.05.03, 00:21
              Ja gleboko wierze, ze przy najblizszej okazji ponownie nas napadna, ponownie
              beda mordowac nasze kobiety i dzieci.
              • Gość: Bor'ka Re: W tym chyba przesadziles..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 00:27
                Masz pewnie racje.
                Ale musimy byc ostrozni.
                Ja zreszta nie twierdze, ze lezy to w rosyjskiej mentalnosci.
                Nie.
                Tak sie skladalo.
                Moja Babcia uciekla przed bolszewikami z Bialorusi do...Niemcow.
                Dlugo nie moglem tego zrozumiec.
                Dziadek przezyl, bo przypadkiem dostal sie do niemieckiej, a nie sowieckiej
                niewoli i nie skonczyl w Katyniu.
                Czy JA mam to zapomniec?
                • terra0 Re: W tym chyba przesadziles..... 24.05.03, 09:05
                  Widzisz, Mesjaszu, nie bojkotuje...

> Dziadek przezyl, bo przypadkiem dostal sie do niemieckiej
                  to rzeczywiscie trudno zapomniec

> Moja Babcia uciekla
                  Chyba cos skradla, albo, jak to sie zdarza, obiecala ozenic sie (moze nawet
                  jakis dziecko urodzilo) i dlatego uciekala...

A tak - mam dobra rade - grupy Odnowy w Duch Swietym prowadza
                  rekolekcje "Uzdrowienie wspomnien". Moze pomoze...
                  • Gość: Bor'ka Mnie to nie dziwi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 09:19
                    Nie jestem zaskoczony Twoja prymitywna reakcja.
                    To bardzo rosyjskie myslec, ze ktos cos ukradl.
                    Moja Babcia jako zona oficera duzego garnizonu na polskiej Bialorusi, musiala
                    uciekac do Generelnej Guberni, zeby nie wpasc w lapy sowieckich mordercow.

PS. Terra, czy uczestniczysz w obchodach 300 lecia najwiekszej wioski
                    potiomkinowskiej na swiecie?
                    • Gość: hawk Re: Mnie to nie dziwi.. IP: *.vc.shawcable.net 24.05.03, 09:30
                      Jestem zdania ze powinnismy zapomniec o tych zlycz czasach i patrzec w
                      przyszlosc bardziej kolorowo. Z tytulu swojego biznesu znam wielu Rosjan,
                      Ukraincow, Bialorusinow, i o dziwo wszyscy oni darza Polakow i Polske sympatia,
                      wielu z nich rozmawia doskonale po polsku.
                      Czasami sie dziwie, ze moi rodacy sa tak zacietrzewieni.
                      Zaluje Rosjan jako narod, (i inne tez) poniewaz wycierpial tak wiele z rak
                      oprawcow, wielu z nich bylo - cudzych.
                      Czasami tak mysle, dalby Bog aby ci Rosjanie mogli nareszcie pozyc choc troche
                      tak jak inni, naprawde nie widze zadnej przewagi np. Amerykanina nad
                      Rosjaninem, wprost przeciwnie.
                      I czasami mi wstyd za rodakow, tych ktorzy sa nastawieni anty, w wielu
                      przypadkach bezpodstawnie.
                      • Gość: Bor'ka Zegnajcie bracia Slowianie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 09:45
                        Jesli prowadzisz z nimi interesy, to pewnie nie rozmawiasz na drazliwe tematy.
                        Cale zlo polega na tym, ze Rosjanie nie chca zrozumiec swoich bledow i z
                        maniackim uporem powtarzaja komunistyczne mantry, wzbogacone ostatnio o
                        szowinistyczna (czesto antypolska) propagande.
                        Otoz ja NIE CHCE byc ich slowianskim wspolbratem, tak samo jak nie chcialem
                        razem z nimi budowac przodujacego ustroju. Poza zamilowaniem do picia wodki nie
                        mamy z nimi nic wspolnego i jesli zostawia nas w spokoju, to w zasadzie nie mam
                        tez pretensji.
                        Zegnajcie slowianscy bracia.
                        • Gość: antysowieticus Re: Zegnajcie bracia Slowianie... IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.03, 19:47
                          borka w pelni Cie popieram...niech ruscy robia co chca...ale u
                          siebie!
                      • Gość: J.K. Znam twoje poglady, tu na forum. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.05.03, 20:42
                        Mowie plynnie po rosyjsku.
                        mam tam, w Rosji, dobrych znajomych.
                        bywalem wielokrotnie, sluzbowo i prywatnie, za komuny i teraz.

lubie Rosjan, jako pojedynczych ludzi.
                        To w koncu przeciez Chrzescijanie , jak my, ludzie Zachodu.
                        ale podkreslam, pojedynczo....

ich system polityczny, mimo upadku komunizmu nosi jednak nadal wszelkie
                        cechy "mongolskogo napaschdzienija...".
                        czyli, przechodzac na polski, kultura polityczna tego kraju pozostawia wiele
                        do zyczenia...
                        Budowa demokracji, spoleczenstwa obywatelskiego, to tam, sprawa kilku
                        pokolen...
                        Chociaz, oczywiscie, Rosjanie maja na to szanse...
                  • Gość: antysowieticus Re: W tym chyba przesadziles..... IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.03, 19:45
                    terra gada jakby byl na haju
                    • Gość: Bor'ka Brawo Terra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 20:08
                      Ja juz sie troche niepokoilem.
                      Co jest z Terra, czy to nie Rosjanin, Czuchoniec moze jaki? Albo obywatel
                      republiki Kalmykia...
                      Przeciez Rosjanie, gdy zbraknie im argumentow, natychmiast probuja cie obrazic,
                      najchetniej twoja rodzine.
                      Taki Miszenka zbluzgal mnie i mojego Dziadka, juz w drugim, czy trzecim
                      poscie...
                      A Terra nic, trzymal sie.
                      Prawdziwa kultura proletariacka.
                      I to mnie martwilo i czulem sie naprawde nieswojo.
                      A teraz to juz wiem, ze to krew z kwi rosyjskiej, moze z Tambowa nawet.
                      • Gość: bolek Misza nie nerw.sie na polakow...oni tacy poj.bani IP: *.kat.forthnet.gr 24.05.03, 20:37
                        To jest zakompleksiony i pierdolniety narod.
                        To jest narod walkoni.
                        lewusy,zlodzieje,sprzedajne kurwy,brudasy.
                        Juz nawet polki nie moga z nimi tymi brudasami wytrzymac...
                        I dlatego tyle polek ucieka za granice ,
                        Juz nawet one nie potrafia z tymi
                        brudasami pijakami, smieciami mieszkac i zyc pod jednym dachem....
                        Nic wiecej te brudasy nie potrafia zrobic jak tylko pierdolic glupoty
                        tutaj na forum aby sie dowartosciowac bo nie maja innej okazji.
                        Caly swiat ich umiejscowil, na swoim miejscu...
                        Z wyjatkiem jankeskiej kurwy...
                        Mieli jedyna okazja stac sie ludzmi po II wojnie .
                        Ale zmarnowali zlodzieje te szanse.
                        A teraz znowu sa na swoim miejscu tzn na smietniku.
                        P{iedolniete tepaki polaczki zajmoje sie samolotem Putina..
                        A w koncu chuj ich to obchodzi niech popatrza na swoj chlew.
                        i zrobia z nim porzadek...
                        Jak to Niemcy ich podsomowali ? hahhahahh
                        • Gość: J.K. Bolek, ty nie p...! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.05.03, 20:46
                          Polacy, narod walkoni...???

widac nigdy nie byles w ZSRR i nie widziales, jak tam robota w fabrykach
                          wtedy wygladala...???

A i teraz troche im do nas, Polakow, brakuje...
                          bylem, widzialem...

a pisze to bez zadnej satysfakcji...

• terra0 Re: Brawo Terra! 25.05.03, 00:34
                        Skarzyles sie, ze rosjanie Ciebie bojkotuja - pomyslalem, ze nie bedzie po
                        chrzescijanski (przeciez jestesmy chrzescianami jak pisze JK) dac zginac
                        czlowiekowi.
                        >Otoz ja NIE CHCE byc ich slowianskim wspolbratem
                        Teraz wlasnie zrozumialem, ze nie mozesz do konca wybaczyc babci jej
                        rosyjskiego (albo bialoruskiego) pochodzenia. Bo jak nie wysilasz sie, ale
                        korzenia sa...
                        W Rosji tez byl taki - Pawlik Morozow nazywal sie.
                        • Gość: Bor'ka Re: Brawo Terra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 00:40
                          Terra, Terra
                          Pawlik Morozow, to w Rosji znaczy kapus.
                          Stukacz.
                          Ja nie jestem kapusiem, Ty ...nie wiem.
                          Skad mam wiedziec.
                          • Gość: antysowieticus Re: Brawo Terra! IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.03, 09:32
                            terra pilnuje swego stolka w konsulacie he he wiec gada tak jak
                            mu karza...zupelny brak wlasnych mysli...zniewolony umysl
                            • terra0 Re: Brawo Terra! 25.05.03, 11:10
                              >terra pilnuje swego stolka w konsulacie
                              szczerze powiedziawszy, jeszcze z dwa miesiecy temu mialem wiekszy stosunek do
                              Ciebie. Ale jezeli odpowiada taki poziom argumetntacji patrz wyzej - to zycze
                              powodzenia.
                              Nie moge przeciez nikomu zabronic chciec, zeby do niego odnosili sie jako do
                              pieska i nie zwracali uwagi na jego posty.

A co do drugiego Twego postu. Ricz nie denerwuje mnie swoja "krytyka" (w jego
                              artykulach tak samo duzo "krytyki" jak w Twoich postach), po-prostu dla wielu
                              ludzi w Polsce to jest prawie jedyne zrodlo informacji o Rosji. Zrodlo, ktore
                              rodzi wszelakich anty.., u ktorych tylko jest nienawisc.
                              • Gość: Bor'ka Zdejmij konskie okulary, Terra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 11:28
                                Terra, czy chcesz przez to powiedziec, ze jedynie Tomson ma patent na
                                wiadomosci z Rosji?
                                Zebys Ty tak kiedys zrozumial, iz wiadomosc PRAWDZIWA nie jest czyms
                                obrazliwym...
                                Gdyby Rosjanie potrafili napisac " Kurcze, jest kiepsko, ale przy odrobinie
                                szczescia wygrzebiemy sie z tego. Rosja Putina to jednak cos lepszego niz
                                Jelcynowskie bagno!", to nikt by Wam nie wytykal niedostatkow...
                                Niestety Wam w glowie tylko imperium, Gagariny i Miczuriny.
                                I to jest groteskowe i prowokujace na tle ciagle dosc marnej sytuacji
                                ekonomicznej w Rosji.
                                • terra0 Re: Zdejmij konskie okulary, Terra. 25.05.03, 17:32
                                  Najbardziej zabawne zdanie w Twoim poscie:
                                  > to nikt by Wam nie wytykal niedostatkow...
                                  i to tyle co do Rosji

Co do Tomsona. Cos, napisze jeszcze raz (jestem cierpliwy). Uwazam za ++ jego
                                  posty nie dlatego, ze ma absolutne prawde i monopol wobec wiadomosci o Rosji,
                                  ale za umiejetnosc prowadzenia dyskusji. Czego bardzo brakuje
                                  jego "oponentom".
                                  I ostatnie. Nie tylko Tomson, sporo - wlasnie Polakow - pisze normalnie o
                                  Rosji. Wlasnie, krytykujac ja. Czego nie ma w Twoich postach.
                                  • Gość: Bor'ka Re: Zdejmij konskie okulary, Terra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 20:39
                                    Malo Ci krytyki Terra?
                                    Bo ja sie raczej powstrzymuje...
                                    Ale cos tam jeszcze w zanadrzu mam, na przyklad moj ukochany temat Kaliningrad!
                                  • Gość: antysowieticus Re: Zdejmij konskie okulary, Terra. IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.03, 17:34
                                    nieeee!!! ja poprostu od tej chwili bede terre ignorowal. On
                                    jest poprostu nieuleczalnie glupi. A przy tym prubuje mnie
                                    ciagle obrazic...ale ja to zlewam stary....wiec wrzucam cie do
                                    tego samego worka co tomson, janosik i juz dla mnie nie
                                    istniejesz.pa!
                                    • terra0 Lubow' prichodit i uchodit... 26.05.03, 17:58
                                      Po pierwsze nie mialem zamiaru Ciebie obrazac. Przeczytaj jeszcze raz post o
                                      piesku i pomysl nad tym co mialem na mysli. Jezeli przyjales na swoj koszt, to
                                      zycze powodzenia.
                                      Tak juz nie dazylem do "przyjazni". Chociaz zdawalem sobie sprawe, ze w
                                      stosunku do mnie zachowujesz sie uprzejmie. Ale tak samo zdawalem sobie
                                      sprawe, ze za bardzo krepujesz sie. Lubisz ten styl, ktorym zwracasz sie do
                                      janosika, U,... i Ciebie meczy, ten styl, ktorym "zostales zmuszony" zwracac
                                      sie do mnie. Nie mecz sie. Jezeli wiecej lubisz przeklinac - przeklinaj.
                                      Wracaj do tego, z czego zaczeles na Forum:
                                      > Boze zniszcz zaraze rosyjska!
                                      • Gość: antysowieticus Re: Lubow' prichodit i uchodit... IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.03, 11:36
                                        a kto powiedzial,ze ja czytam tylko Wyborcza? wiele innych
                                        zrodel mowi podobnie...uderzajace podobienstwa! a takich anty
                                        jak ja rodzi...historia!
                                        • terra0 Rodzice... 28.05.03, 14:28
                                          Chyba mialem wiecej szczescia. Oprocz historii mam jeszcze zwyklych rodzicow,
                                          ktore mnie urodzili.
                                          A oprocz tego "urodzenia" jeszcze sam czemus nauczylem sie. To jest nie bylo
                                          tak juz biernie.
                                          Nie stwierdzam, ze czytasz tylko GW. Stwierdzam, ze wyjatkowo lubisz wybieracz
                                          jako lekturke ksiazki, artykuly etc, autorzy ktorych lubia przeklinac Rosje.
                                          Na Forum jezeli pod jakims takim artykulem nie ma Twojego komentarzy
                                          (wzmacniajacego artykul) - to znaczy w tym dniu nie wlaczales komputera.
                                          • Gość: antysowieticus Re: Rodzice... IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.03, 18:29
                                            tak to juz jest,ze jednego pasjonuje zbieranie znaczkow,
                                            drugiego gra w szachy, a kogos innego sztuka a jeszcze kogos
                                            innego historia. zwracasz uwage na moja
                                            antyrosyjskosc.Zauwazyles tez,ze bywam antyfrancuski? Francuzi
                                            nam Polakom tez juz kilka razy podpadli. Doswiadczenia polsko-
                                            rosyjskie nastawily mnie tak a nie inaczej tak samo polsko-
                                            francuskie zle mnie nastrajaja. Oczywiscie realnosc jest taka,
                                            ze swiata sie nie zmieni pyskowka na forum ale mi chodzi o
                                            swiadomosc historyczna...trzeba sie uczyc historii i z
                                            historii.
                                            • terra0 antysowieticus 28.05.03, 21:26
                                              > Zauwazyles tez,ze bywam antyfrancuski?
                                              Zauwazylem. Ale wiesz, tutaj chyba nie ma nic dziwnego - szczegolnie teraz
                                              jakos musi byc w parze antyrosyjskosc i antyfrancuskosz, czy nie? (Jeszcze
                                              antyniemieckosc - dla Ciebie to szczegolne pytanie - ale pamietam, ze problem
                                              Niemiec tez poruszales?)

A co ty myslisz, na przyklad o tym
                                              > Litwa liberalizuje przepisy o homoseksualizmie
                                              Bo Litwa jakos tez w jednym z Polska obozie (przeciwko osi zla)?

• Gość: antysowieticus Re: antysowieticus IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.03, 23:31
                                                a wiesz dlaczego nie przepadam za Francja? dlatego, ze w czasie
                                                wojny ich rzad kolaborowal z Hitlerowcami, a jeszcze przed wojna
                                                gdy mogli zapobiec wybuchowi wojny to wypowiedzieli takie slynne
                                                zdanie, "ze za Gdansk nie beda umierac" a przeciez moznabylo
                                                zapobiec wojnie niszczac zlo w zarodku. po wojnie dostali
                                                szeroka pomoc ekonomiczna od Ameryki a dzis jak sie zachowuja?
                                                tak samo czyli po tchorzosku....za Gdansk nie beda umierac, w
                                                czasie wojny kolaborowali z Hitlerem...a poza tym sa bardzo
                                                aroganccy nawet bardziej od Niemcow a tych mam na codzien.
                                                Stosunek do Niemcow mam raczej pozytywny...dlatego , ze oni
                                                potrafili rozliczyc sie ze swojej niechlubnej przeszlosci.
                                                Przepraszali, wyplacali odszkodowania, wielu emigrantow znajduje
                                                tam dom i pomoc. Jako ludzie sa dobrze zorganizowani, pracowici
                                                i to mi sie podoba a takze ich Ordnung. Jako ludzie sa bardzo
                                                rozni...mili i wredni jak wszedzie...moze troche zdystansowani
                                                szczegolnie do tych ze wschodu czyli do nas. Teraz
                                                Litwa....zapytales o homoseksualistow...nic do nich nie
                                                mam...znam wielu z Poznania. Podoba mi sie to jak jest w
                                                Holandii czyli pelna swoboda w tej kwestii...bo to jest chyba
                                                sprawa osobista kazdego czlowieka? nie wiem jak to jest u Was?
                                                • terra0 Re: antysowieticus 29.05.03, 09:09
                                                  Z konca. Przyznam sie jestem w malym zamieszaniu, bo do konca nie wiem
                                                  aspektow jurydycznych dotyczacych homoseksualizmu w Rosji. Na ile wiem
                                                  malzenstwa nie dopuszczaja sie, co do seksu z niepelnoletnimi do 18 lat (nie
                                                  zaleznie od orientacji) - to grozi wiezenie (a zycie w wiezieniu po takim
                                                  przestepstwu bedzie dosyc mocno roznic sie od zycia w Hollandii - jest taki
                                                  nawet termin "Pietuch (Kogut)".
                                                  O Litwie napisalem nie tylko w zwiazku z homoseksualizmem (chociaz zabawne -
                                                  na terenie bylego ZSSR chyba pierwsze takie Panstwo z takim posunieciem.
                                                  Jedyne Panstwo , gdzie wiekszosc deklaruje siebie katolikami).
                                                  Ale nie bede dyskutowal o homoseksualistach (tak na marginesie - gdzies tam
                                                  byla Twoja pozytywna odpowiedz o Papiezu - to tylko dlatego, ze jest polakiem,
                                                  czy jeszcze jako uznanie dla tego, o czym on mowi?)
                                                  W tej ustawie litewskiej dopuszaja sie stosunki hom. z dziecmi od 14 lat. to
                                                  jest tez - w porzadku?

>W tym dniu w życie weszły nowe przepisy kodeksu karnego, które zniosły
                                                  >ograniczenia dla nich w uprawianiu seksu z niepełnoletnimi.

Juz chyba duzo jak na post. Co do rozliczenia z przeszlosci - juz kiedys
                                                  pisalem - to, ze teraz stawi sie jako glowna cel, moim zdaniem przeszkadza
                                                  rozwoju stosunkow w przyszlosci...
                                                  • Gość: antysowieticus Re: antysowieticus IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.03, 10:48
                                                    o Litwie malo wiem...ta sprawa z nieletnimi to zeczywiscie
                                                    dziwna....ja bym odradzal malolatom wczesne zaczynanie
                                                    wspolzycia bo nie sa na to gotowi. A wielu doroslych moze to
                                                    wykorzystac....brrrr. Papieza cenie bo to czlowiek wielki z
                                                    charyzma i wiele zrobil dla obalenia komunizmu w Polsce. Jestem
                                                    katolikiem ale nie praktykujacym (mam swoja filozofie) ale
                                                    uwazam,ze religia jest wazna dla rozwoju spoleczenstwa bo zawsze
                                                    przekazuje prawa moralne...a te sa wazne aby spoleczenstwo bylo
                                                    spokojne. nie chce abys maslal, ze wszystko co widze na
                                                    Zachodzie bezkrytycznie przyjmuje....tam tez jest wiele
                                                    anomalii. To co mi sie tam podoba to wolnosc osobista w
                                                    dokonywaniu wyborow....
                                                  • terra0 Re: antysowieticus 30.05.03, 17:33
                                                    Boje sie ze caly "wschodni blok" bierze od Zachodu nie tyle wolnosc osobista.
                                                    Mieszkancy krajow "wyzwolonych" bez wyjatkow chyba jezeli w czyms chca
                                                    nasladowac Zachod - to w najgorszych przejawach.
                                                    Fajnie to pokazala Ewrowizja. To co teraz potrzebna Europie. Wolnosc
                                                    oczywiscie potrzebna - tylko cos zrobic, jezeli nie wszyscy dorosli do tej
                                                    wolnosci...
                              • Gość: antysowieticus Re: Brawo Terra! IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.03, 17:31
                                pieskiem to jestes ty ...i licz sie ze slowami!
                                • janosik6 anty swiergolcu juz wiem dlaczego tak cierpisz 29.05.03, 01:14
                                  To ze twoj ojciec to byl impotent i bral go od zadka ..
                                  I ciebie wydedukowal jakis komuch sa winni rosjanie?<takie czasy>
                                  Ale niestety wtedy byle takowe uklady ze jakies tam kwachy ,
                                  millery , cimosze byly u wladzy, czy to znaczy ze zaraz masz
                                  znienienawidziec ruskich ?
                                  Co ruskie maja wspolnego z cipka twojej matki ?
                                  Co wspolnego maja te debilki <w/w palanty>do ruskich ?
                                  Oni wtedy wyslugiwaly sie ruskim a dzisiaj jankesa i watykanowi.
                                  wez kutaie zlamany i cwelu jeden i zmien sobie ten nick
                                  bo dzialasz na mnie jak czerwona plachta na byka.

• Gość: antysowieticus Re: anty swiergolcu juz wiem dlaczego tak cierpis IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.03, 08:58
                                    a ty sie wreszcie odpimpaj bo oprocz obrazliwych slow nic nie
                                    potrafisz wyprodukowac...a jak chcesz pogadac jak czlowiek to
                                    zmien ton
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka