Gość: grunch IP: 129.81.192.* 06.06.03, 23:06 Kudy tam Saddamowi do zbrodni dokonywanych od lat w Afryce ! Afryka nie jest jednak tak istotna dla strategicznych interesow politykow amerykanskich by ryzykowac jakies wieksze zaangazowanie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Antydzikus Mnie to wcale nie dziwi-po prostu dzicz rodem dżungli. IP: *.freebsd.lublin.pl 07.06.03, 01:00 Zadaje 2 pytanie i radzę się zastanowić nad tym: Czemu w ciagu całej historii Afryki-człowiek rdzennie zamieszkujący ten jakże bogaty i zasobny przecież kontynent (drewno,złoto,węgiel,diamenty,surowce)nie stworzył samodzielnie NIC-ani koła,ani pisma,poza Wielkim Zimbabwe z kilkunastego wieku i Królestwie Mali nic tam nie zbudowano,wszystko co widzimy dzisiaj zbudowali Arabowie bądz głównie Europejczycy. W tym samym czasie Europejczycy,Chińczycy,Japończycy,Koreańczycy dokonali wielkich odkryć,skolonizowali większość świata(o mały włos a Ameryka byłaby Chińska i to 100 lat przed podbojem Hiszpańskim)i zaczęli wysyłać ludzi w kosmos(Japończycy i Chińczycy mają obecnie równie zaawansowane programy jak Amerykanie,Rosjanie czy Europejska Agencja Kosmiczna). Czemu w RPA po upadku Apartheidu jest 40% bezrobocie(w czasach apartheidu około 5-10%)PKB na głowę jest 2 razy niższe niż było 15 lat temu,1/4-1/3 ludności ma AIDS a przestępczośc jest na najwyższym poziomie na świecie). I co więcej czemu zwykłym ludziom(Czarnym)żyło się za białych lepiej niż teraz za Czarnych. No,panowie zwolennicy równych ras??? Proszę odpowiedzieć sensownie.No chyba że koło,pismo,proch,astronomię,matematykę,fizykę,chemię,pierwiastki, samochody,samoloty,rakiety kosmiczne wynalezli Czarni bądz Arabowie(którzy wymyślili bodajże arytmetykę,co prawda). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Czy rasista z zadupia to to samo, co człowiek? IP: *.krakow.pl 07.06.03, 01:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczupikczu Rasistą może jesteś, z tym drugim gorzej. IP: *.interserv.net.pl / 192.168.2.* 07.06.03, 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Aaa - jest was więcej - też z zadupia? IP: *.krakow.pl 07.06.03, 11:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny =F IP: *.e-net.koszalin.pl 07.06.03, 01:59 Jeśli jesteś biały, zresztą jakikolwiek kolor skóry masz, obrażasz ludzi niewiedzą, niestety ;/ Arabowie wnieśli wielki wkład w światową kulturę i naukę - rozpowszechnienie filozofii, astronomii, matematyki i liberalizmu gospodarczego było dziełem choćby Maurów, którzy na półwyspie iberyjskim zostali wyparci w 1492 roku przez nieokrzesanych, obskuranckich średniowiecznych rycerzy 'zachodniego świata' Co do Afryki to mówienie o RPA jest nietaktem. Po drugiej wojnie światowej to był jedyny większy kraj, którego przewodnim hasłem był rozdział rasowy, faszyzm. System z góry oparty na ludzkiej krzywdzie i wyzysku innnych przez białych, prymitywnych potomków zacofanych, kalwińskich Burów. Aids wiąże się ze zwyczajem popularnego w Afryce czarnej rozdziewiczania niewiast przez specjalistów, którzy z tego żyją, chodząc z wioski do wioski. U Arabów zaś z racji obyczajowości, AIDS nie jest problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojo!!!! Re: Mnie to wcale nie dziwi-po prostu dzicz rodem 07.06.03, 07:52 Gość portalu: Antydzikus napisał(a): > Zadaje 2 pytanie i radzę się zastanowić nad tym: > Czemu w ciagu całej historii Afryki-człowiek rdzennie > zamieszkujący ten jakże bogaty i zasobny przecież kontynent > (drewno,złoto,węgiel,diamenty,surowce)nie stworzył samodzielnie > NIC-ani koła,ani pisma,poza Wielkim Zimbabwe z kilkunastego > wieku i Królestwie Mali nic tam nie zbudowano,wszystko co > widzimy dzisiaj zbudowali Arabowie bądz głównie Europejczycy. > W tym samym czasie Europejczycy,Chińczycy,Japończycy,Koreańczycy > dokonali wielkich odkryć,skolonizowali większość świata(o mały > włos a Ameryka byłaby Chińska i to 100 lat przed podbojem > Hiszpańskim)i zaczęli wysyłać ludzi w kosmos(Japończycy i > Chińczycy mają obecnie równie zaawansowane programy jak > Amerykanie,Rosjanie czy Europejska Agencja Kosmiczna). > Czemu w RPA po upadku Apartheidu jest 40% bezrobocie(w czasach > apartheidu około 5-10%)PKB na głowę jest 2 razy niższe niż było > 15 lat temu,1/4-1/3 ludności ma AIDS a przestępczośc jest na > najwyższym poziomie na świecie). > I co więcej czemu zwykłym ludziom(Czarnym)żyło się za białych > lepiej niż teraz za Czarnych. > No,panowie zwolennicy równych ras??? > Proszę odpowiedzieć sensownie.No chyba że > koło,pismo,proch,astronomię,matematykę,fizykę,chemię,pierwiastki, > samochody,samoloty,rakiety kosmiczne wynalezli Czarni bądz > Arabowie(którzy wymyślili bodajże arytmetykę,co prawda). Duzo dodac nie mozna , ma racje i tyle ! No moze tylko to , ze podstawy matematyki ( zero )nie wynalezli Arabowie tylko je przejeli od Hindusow i z nimi przywedrowaly do Europy. Arabowie obecni wszystko co maja (jesli cos maja ) zawdzieczaja ropie naftowej i petro dolarom . Za nie , bialy czlowiek im wszystko zbudowal i pomaga nawet wydobywac ta rope naftowa. Ich wklad w rozwoj ludzkosci jest nizerny ,oprocz zboczonych samobojcow - mordercow islamskich nie wniesli nic lubprawie nic.!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Prost podbudowa własnego "ja" - szukać "gorszego" IP: *.krakow.pl 07.06.03, 11:35 Rasizm w najgorszym wydaniu. Zadaj sobie pytanie, kto przez ponad 4 wieki wyludniał wybrzeża Afryki i niszczył miejscową kulturę... Popatrz sobie też na "dumnych białych ludzi" - "rasę panów", chlejących tanie wino na ławce i rzucających "kurwa_ami" co drugie słowo. Chcesz się dowartościować - zrób coś sensownego, a nie szukaj "Żyda"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydzikus To powiedz mi dlaczego jakoś Chin ani Japonii oraz IP: *.freebsd.lublin.pl 07.06.03, 12:07 Tajlandii nie udało się Europejczykom zdobyć??? Powiedz mi dlaczego po równie bezwględnym wyzysku takich krajów jak Malaje(Malezja),Wietnam,Kambodża(w tym przypadku należy pominąc komunizm który doprowadził te kraje do ruiny),Indonezja (a właściwie chodzi mi o Jawę)czy Birma(pomijam dyktaturę wojskową)stoją na 10 razy wyższym stopniu rozwoju niż chociażby Gabon czy Kamerun. Malezja głównie z powodu Chińczyków,Indonezja,Filipiny,Wietnam pomimo biedy mają 8-11% wzrost gospodarczy. Przejdz się po Johannesburgu i spytaj się Bura-kiedy było więcej morderstw na tle rasowym-czy kiedyś na czarnych,czy teraz na białych. Tak się składa że Liberia jest jedynym przykładem w miarę poziomu Afrykańczyków gdyż jest to kraj założony przez byłych niewolników z Ameryk-czy to zresztą nie dziwne że to właśnie z Afryki a nie np.z Indii czy terenów Arabskich wywożono ludzi. Czy to nie dziwne że Indianie w Amerykach stworzyli więcej niż Arabowie-którzy tak naprawdę niewiele wymyślili-byli bardziej łącznikiem i pomostem między Europą a terenami od Indii włącznie na wschód. Napisałem ten post dlatego że niedawno mój brat wrócił z RPA i o mało nie został zabity za krzywą minę w stronę bananowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: To powiedz mi dlaczego jakoś Chin ani Japonii IP: *.krakow.pl 07.06.03, 12:10 Gość portalu: antydzikus napisał(a): > Tajlandii nie udało się Europejczykom zdobyć??? > Powiedz mi dlaczego po równie bezwględnym wyzysku takich krajów > jak Malaje(Malezja),Wietnam,Kambodża(w tym przypadku należy > pominąc komunizm który doprowadził te kraje do ruiny),Indonezja > (a właściwie chodzi mi o Jawę)czy Birma(pomijam dyktaturę > wojskową)stoją na 10 razy wyższym stopniu rozwoju niż chociażby > Gabon czy Kamerun. > Malezja głównie z powodu Chińczyków,Indonezja,Filipiny,Wietnam > pomimo biedy mają 8-11% wzrost gospodarczy. > Przejdz się po Johannesburgu i spytaj się Bura-kiedy było więcej > morderstw na tle rasowym-czy kiedyś na czarnych,czy teraz na > białych. > Tak się składa że Liberia jest jedynym przykładem w miarę > poziomu Afrykańczyków gdyż jest to kraj założony przez byłych > niewolników z Ameryk-czy to zresztą nie dziwne że to właśnie z > Afryki a nie np.z Indii czy terenów Arabskich wywożono ludzi. > Czy to nie dziwne że Indianie w Amerykach stworzyli więcej niż > Arabowie-którzy tak naprawdę niewiele wymyślili-byli bardziej > łącznikiem i pomostem między Europą a terenami od Indii włącznie > na wschód. > Napisałem ten post dlatego że niedawno mój brat wrócił z RPA i o > mało nie został zabity za krzywą minę w stronę bananowca. Podejrzewam, ze słyszałeś o Wielkim Treku - Murzyni nie mają białych za co kochać. Bandytyzm jest tam teraz straszny, ale przez kilkadziesiąt lat życia w bantustanach jedynym wzorcem do naśladowania byli pospolici cwaniacy i drobni przestępcy, których zawsze wynosi fala chorych tworów społecznych. Nie rozumiem argumentu o krajach, ktore nie dały się podbić - czy to oznacza prawo dżungli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydzikus. Nie Mistrzu to oznacza ni mniej ni więcej tylko IP: *.freebsd.lublin.pl 08.06.03, 09:18 klęskę poglądów o "nierasowości" i tego że niby pojęcie rasy nie istnieje. Niedawno naukowcy(nie tylko biali)robili taki test-podłączali pacjenta do aparatury i mówili że ktoś przyjdzie im zmierzyć jeszcze ciśnienie-oni nie wiedzieli o jakie badanie chodzi-a chodziło o wpływ rasy osoby mierzącej ciśnienie na samopoczucie pacjenta(pacjenci oraz badający byli mieszani,także pod względem płci). I co wyszło-człowiek danej rasy ,czuł się gorzej gdy osoba mierząca mu ciśnienie była innej rasy niż pacjent. I co ciekawe-najgorsze wyniki dla "białych" i "żółtych" były wobec ludzi czarnych,i na odwrót czarni najgorzej reagowali na białych,trochę mniej na żółtych.Biali łagodniej na żółtych niż na białych.Nie wzięto co prawda Hindusów pod uwagę bo są tak napradę mieszańcami drawidyjsko-indoeuropejskimi. Tak samo robiono testy na inteligencję-i to robili to naukowcy róznych ras-tylko już na zasadzie narodów-wyszło że najgłupsi w Europie to Polacy,Chorwaci i Portugalczycy,na świecie- Japończycy,Chińczycy,Koreańczycy i Tajowie,z Europy- Duńczycy,Szwedzi,Holendrzy,bardzo wysoko byli Włosi i Rumuni. Najmniej inteligentne narody ludność państw takich jak Namibia,Botswana,Gabon,Kongo(w tych krajach nie ma pojęcia narodów bo zamiast nich są plemiona-np.w Ugandzie czy Kongu- kilkanaście/dziesiąt).To są fakty,nie chcę poniżać innych ale po prostu to są FAKTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydzikus Re: Nie Mistrzu to oznacza ni mniej ni więcej tyl IP: *.freebsd.lublin.pl 08.06.03, 09:20 "Biali łagodniej na żółtych niż na białych"-OCZYWIŚCIE POMYLIŁEM SIĘ Biali łagodniej na żółtych niż na czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydzikus I znów pomyłka-oczywisćie Jap,Chiń,Kor,Taj są IP: *.freebsd.lublin.pl 08.06.03, 09:21 najmądrzejsi-nie wiem czemu takie błędy popełniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: To powiedz mi dlaczego jakoś Chin ani Japonii IP: *.fastres.net 08.06.03, 10:52 Bnaden wyskoczyl:Podejrzewam, ze słyszałeś o Wielkim Treku - Murzyni nie mają białych za co kochać. Oni kochaja Arabow,ha ,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus niezupelnie 08.06.03, 10:42 na kontynencie afrykanskim bylo pare ciekawych cywilizacji,poza tym niektore spolecznosci czarnych mimo braku cywilizacji w rozumieniu europejskim wyksztalcily ciekawe kultury... murzyni nawet przyuszczalnie pierwsi odkryli ameryke-do dzis na terenach USA znaduja sie posagi z twarzami o rysach typowo afrykanskich... dlaczego ta kultura upadla??do konca nie wiadomo.. byc moze powodem byl klimat- na tak goracych terenach nie mozna bylo stworzyc kultury na wzor europejski... ******************************************************************************* Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Dzikusy! 08.06.03, 10:36 Zamiast pokój budować, miejsca pracy tworzyć, gospodarkę rozwijać to oni się tylko płodzą, biją i dziwią, że u nich bieda. Odpowiedz Link Zgłoś