Gość: Gość portalu: Gość portalu: МАН SLAWA UKRAJINI!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 20:15 СЛАВА УКРАЇНІ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: SLAWA UKRAJINI!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 20:31 szto ty pisaty durnowaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: SLAWA UKRAJINI!!! IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 20:31 Gość portalu: Gość portalu: Gość portalu: МАН napisał(a): > СЛАВА УКРАЇН& > #1030;!!! Job twoju mat skurwysynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolf Re: SLAWA UKRAJINI!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 08:29 Herojam Slava! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek SKARGA ZZA GROBU do MAHA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 10:03 Ludobójstwo ukraińskie na Polakach można przyrównać jedynie do niemieckiego totalnego ludobójstwa na Żydach, lecz nie na Polakach. Ludobójstwo ukraińskie stosowało barbarzyńskie tortury. Takich barbarzyńskich czynów ani Niemcy ani nawet Sowieci nie dokonywali : 1)OBCINALI( np genitalia, piersi ) I WYRYWALI części ciała. 2)PRZEPIŁOWYWALI 3)ROZPRUWALI BRZUCHY i WYWLEKALI WNĘTRZNOŚCI 4)RĄBALI OFIARY SIEKIERAMI i PRZEBIJALI WIDŁAMI 5)WRZUCALI RANNYCH DO STUDNI 6)WYDŁUBYWALI OCZY i WYRYWALI JĘZYKI 7)ROZRYWALI I WLEKLI CIAŁA KOŃMI 8)DZIECI ukraińskie POMAGAŁY w DOBIJANIU rannych, rabowaniu i podpalaniu? 9) W rodzinach mieszanych ZMUSZALI, pod groźbą kary śmierci, męża DO ZABICIA żony czy żonę do własnorecznego zamordowania WSPÓŁMAŁŻONKA. 10)Ludobójstwo ukraińskie realizowało się WYŁĄCZNIE w postaci NIEZWŁOCZNEJ EKSTERMINACJI fizycznej WSZYSTKICH, których sie dopadło, od NIEMOWLĄT po STARCÓW. ------------------------------------------------------------------------------- Prawda o ludobójstwie na Wołyniu i we wschodniej Małopolsce była ukrywana przed społeczeństwem. Informacje na ten temat można znależć : 1)biuletyn, "Głos Kresowian" - wydania książkowe 2002 i 2003. 2)Władysław i Ewa Siemiaszkowie, "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej Wołynia 1939-1945", 2 tomy. 3)Lucyna Kulińska, "Dzieje Komitetu Ziem Wschodnich na tle losów ludności polskiej Kresów w latach 1943-1945", 2 tomy. 4)Lucyna Kulińska, "Martyrologia polskich dzieci na Kresach RP 1942-1945". ------------------------------------------------------------------------------- Głosy ukraińskie : -Wiktor Poliszczuk, historyk ukraiński, wspierał żądania kresowian polskich, by w rocznice rzezi polscy i ukraińscy parlamentarzyści potępili ludobójstwo OUN-UPA na Wołyniu. -prof.Myrosław Popowycz z Akademii Kijowsko-Mohylańsjkiej z Kijowa mówił o ukraińskim ludobujstwie w swoim wystąpieniu w dyskusji panelowej na Uniwersytecie we Wrocławskim w maju tego roku. -prof.Witalli Masłowski, demaskujący zbrodnie UPA,został zamordowany we Lwowie w październiku 1999. ------------------------------------------------------------------------------- Ludobójstwo było dokonywane przez : 1)Ukraińską Powstańczą Armię Stepana Bandery, 2)formacje bulbowców i melnykowców, 3)dziesiątki tysięcy lokalnych ukraińskich chłopów, w tym tzw.Samoobronii Kuszczowi Widdiły, 4)Organizację ukraińskich nacjonalistów OUN. ------------------------------------------------------------------------------- Niektórzy, posługując sie zrabowanymi dokumentami osobistymi zamordowanych Polaków, repatriowali się pod ich nazwiskami do Polski i tam otrzymywali gospodarstwa rolne jako zabużanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szn Re: SKARGA ZZA GROBU do MAHA IP: *.osow.pl 11.07.03, 11:17 uzywaj cywilizowanego alfabetu a nie jakichs robali...to jest Polskie forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian K. AiluUkraińców zginęło przed wojną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 20:20 Bez sensu jest ta uchwała.NaWołyniu doszło do ludobójstwa.Zbrodniarze żyją!Pokazywała ich wczorajTVP.DoHagi ich deportować.Żadna walka o niepodległość nie usprawiedliwia mordu na dzieciach,kobietach,starcach-na niewinnej ludności cywilnej.Ukraina powinna osądzić zbrodniarzy.Odciąć się od nich.Nic takiego nie ma miejsca a nastoje antypolskie widać dziś nadal naWołyniu,Lwowie i w ukraińskiem parlamencie.Nie ma prawdziwego pojednania i go nie będzie bez woliUkraińców.W Polsce nie ma świadomości tamtych czasów a ludzie nawet nie wiedzą gdzie leżyWołyń.NaszNaród stracił tożsamość i samoświadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dopoki czyta Kolumbow IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 20:26 Gość portalu: Marian K. napisał(a): W > Polsce nie ma świadomości tamtych czasów a ludzie nawet nie > wiedzą gdzie leżyWołyń.NaszNaród stracił tożsamość i > samoświadomość. Nasz narod nie ma szans zapomniec. Ale chodzi tez o inne narody :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Kobiecy glos w duskusji leczy... 10.07.03, 20:59 ANka dziekuje. A czy ci wszyscy dyskutanci tutaj zapomnieli o zbrodniach niemieckich? Mam wrazenie ze prawie wszyscy wybaczyli Niemcom, ze wzgledu na szacunek do potegi ekonomicznej. Zreszta to pokazuja badania. Natomiast Ukraincom nie, bo bida z nedza. Smutne toto, zwlaszcza ze minelo juz prawie 60 lat i prawie nikt z bohaterow tamtych wydarzen nie zyje. Ps. Dla przykladu podam, ze od dawna odbywaja sie spotkania zyjacych Westerplatczykow z Niemcami ktorzy ich atakowali. Sa to spotkania cykliczne i w Gdansku i w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nie jestem pewna IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 21:24 Juz mnie jakas kobieta napadla.. A swoja droga masz racje - bieda to trudna sprawa, w koncu do niejednej zbrodni ponoc doprowadzila. Na pewno chodzi o to zeby sie jakos dogadac ale na pewno tez o to aby pamietac i moc te pamiec w jakies znosnej formie przekazac innym - w jedynym slusznym celu jaki moze niesc rozpamietywanie takich wydarzen - to jest po to by sie nie powtorzyly... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script ANka, bez sciemy, to jest samo sedno sprawy 10.07.03, 21:35 I o to chodzi. Ale ja mam w rodzinie podobne przyklady. Czesc zginela w obozach niemieckich, czesc wytlukla armia czerwona i nkwd. Rodzina byla znaczaca (nieskromnie mowiac) na Pomorzu. I z relacji tych ktorzy przezyli wiem ze faszyzm od bolszewizmu nie roznil sie niczym szczegolnym. I w mojej rodzinie wybaczyli niemcom, ba czesc wyniosla sie tam bo wladza ludowa dokuczala dalej nawet do lat 70". Ale nigdy nie wybaczyli "tym wschodnim" Rosjanom, Ukraincom a zwlaszcza Gruzinom. Ale to temat skomplikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NO wlasnie skomplikowany IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 21:55 Ten temat - w kwestii bolszewizmu to wiesz - nawet cienia watpliwosci - zawsze tak pisalam - ale z tym drugim tematem to po prostu nie wiem.. Znam fakt - ten co i js - niemcom wybaczyli ale znam tez taki z opowiesci ze przynajmniej poza obozami i SS niemcy bywali troche inni.. Ci ze wschodu przyplacili swoje inne postepowanie innym stosunkiem do krzywd obecnie- tak mysle. Przeciez nikt dzis nie twierdzi (no poza wyjatkami na forum) ze kazdy NIemiec to Ss-man a kazdy ukrainiec czlonek bandy UPA. A jesli juz caly wschod tak ujac to wlasnie ten bolszewizm ze wschodu tak jakby - i to ludzie pamietaja. Pamietaja np w poznaniu dworki ktorych nie powalili SS- mani a wykonczyl bolszewizm.. I sami ukraincy moze nie az tak bardzo temu winni ale powiem Ci tez jS ze mam tu kolege - niby po studiach z ukrainy - syn ojca ktory stracil prace ´przy rakietach´ i wiesz co? To cos a la Tomson. Gorliwy komunista.. Rozmawiac sie z nim nie da bo sie ekscytuje i zapala.. I kto temu winien- ja? Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Re: NO wlasnie skomplikowany 10.07.03, 22:05 Bardzo skomplikowany, ale zaryzykuje teze, ze wiecej Niemcow bylo szczerze zaangazowanych w faszyzm, niz Ukraincow w UPA. Proporcje byly diametralnie rozne. A Tomson jak i twoj kolega to szczegolne przypadi. Jester pisal rowniez o tym, ze czas skonczyc w Europie z obluda dotyczaca podejscia do skrajnych ruchow prawicowych (np. Haider) przy jednoczesnym milczeniu na temat srodowisk komunistycznych, ktore kilka lat temu rzadzily we Francji czy Wloszech. I ci pseudo intelektualisci na francuskich uniwersytetach- to sa w prostej linii dzieci stalina, niereformowalne towarzystwo. Ale to nie tylko uniw. francuskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Mam nadzieje IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:19 Ze to tylko szczegolne przypadki. Z reszta trudno mi dyskutowac. Duzo w tym prawdy bo widac jak to sie odbywa u nas. To takie dziedziczenie ukladow politycznych przez pokolenia. Nie trzeba daleko szukac. Niemniej faktow mi brak jak wiesz nie jestem dziennikarzem ani historykiem- dlatego ani z teza o faszyzmie nie moge dyskutowac (pamietam ze niektorzy rozumieli to tak ze ludzie z zachodu szanowali kulture, wiec gdy na nia napotykali nie niszczyli jej tak zawziecie jak Ci ktorzy jej zazdroscili i wpajano im nienawisc do Panow- tak Ci ludzie mowili - czesc mojej rodziny tez. NIe wiem czy cos w tym bylo czy nie. Ludzie wola morderstwa w rekawiczkach - moze masz i racje. Kto dzis wie jak bylo naprawde? Mozemy sie tylko domyslac.. Z teza o dziedziczeniu i ukladach w Europie sie zgadzam - duzo w tym prawdy, ale tez nie moge jej poprzec z uwagi na te same przyczyny..Zreszta czy to wazne czy ktos siebie nazywa lewica czy prawica jesli jest mafia? Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script ANka masz predyspozycje, byc dziennikarzem... 10.07.03, 22:37 Gość portalu: ANka napisał(a): > Ze to tylko szczegolne przypadki. Z reszta trudno mi > dyskutowac. Duzo w tym prawdy bo widac jak to sie odbywa > u nas. To takie dziedziczenie ukladow politycznych przez > pokolenia. Nie trzeba daleko szukac. Niemniej faktow mi > brak jak wiesz nie jestem dziennikarzem ani historykiem- > dlatego ani z teza o faszyzmie nie moge dyskutowac > (pamietam ze niektorzy rozumieli to tak ze ludzie z > zachodu szanowali kulture, wiec gdy na nia napotykali nie > niszczyli jej tak zawziecie jak Ci ktorzy jej zazdroscili > i wpajano im nienawisc do Panow- tak Ci ludzie mowili - > czesc mojej rodziny tez. NIe wiem czy cos w tym bylo czy > nie. Ludzie wola morderstwa w rekawiczkach - moze masz i > racje. Kto dzis wie jak bylo naprawde? Mozemy sie tylko > domyslac.. > Z teza o dziedziczeniu i ukladach w Europie sie zgadzam - > duzo w tym prawdy, ale tez nie moge jej poprzec z uwagi > na te same przyczyny..Zreszta czy to wazne czy ktos > siebie nazywa lewica czy prawica jesli jest mafia? -------------------------------------------------- Dziedzicznie pogladow w pewnym sensie sie odbywa. A jak bylo naprawde to wiem, a sie nie domyslam. Mowie o dziejach mojej rodziny, a nie o kresach... A ze mafia? ANiu codziennie mamy potwierdzenie tej tezy. Dzien bez mafijnej afery jest dniem straconym... To sie tyczy Lsd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dzieki jesli instytu bedzie szukal PR-a IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:43 jesters_script napisał: > Dziedzicznie pogladow w pewnym sensie sie odbywa. > A jak bylo naprawde to wiem, a sie nie domyslam. > Mowie o dziejach mojej rodziny, a nie o kresach... > A ze mafia? ANiu codziennie mamy potwierdzenie tej tezy. > Dzien bez mafijnej afery jest dniem straconym... > To sie tyczy Lsd. To tu napomkne o referencjach - mam nadzieje ze beda???:))) Na razie mam za slabe serce - to tez bywa dziedziczne. Juz mowilam o mafii - ja sama- zgadzam sie calkowicie. A w kwestiach historii czuje sie za slaba. Mam do niej szacunek jak wiesz ale i swiadomosc swojej niewiedzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Dzieki jesli instytu bedzie szukal PR-a IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 22:55 Gość portalu: ANka napisał(a): > jesters_script napisał: > > > > Dziedzicznie pogladow w pewnym sensie sie odbywa. > > A jak bylo naprawde to wiem, a sie nie domyslam. > > Mowie o dziejach mojej rodziny, a nie o kresach... > > A ze mafia? ANiu codziennie mamy potwierdzenie tej tezy. > > Dzien bez mafijnej afery jest dniem straconym... > > To sie tyczy Lsd. > To tu napomkne o referencjach - mam nadzieje ze beda???:))) > Na razie mam za slabe serce - to tez bywa dziedziczne. > Juz mowilam o mafii - ja sama- zgadzam sie calkowicie. A > w kwestiach historii czuje sie za slaba. Mam do niej > szacunek jak wiesz ale i swiadomosc swojej niewiedzy.. sama przyznalas mi racje ze sa rzeczy ktory sie dziedziczy..czyli jednym slowem genetyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kobiecy glos w duskusji leczy... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 21:28 jesters_script napisał: > ANka dziekuje. > A czy ci wszyscy dyskutanci tutaj zapomnieli o zbrodniach niemieckich? > Mam wrazenie ze prawie wszyscy wybaczyli Niemcom, ze wzgledu na szacunek do > potegi ekonomicznej. Zreszta to pokazuja badania. > Natomiast Ukraincom nie, bo bida z nedza. > Smutne toto, zwlaszcza ze minelo juz prawie 60 lat i prawie nikt z bohaterow > tamtych wydarzen nie zyje. > Ps. Dla przykladu podam, ze od dawna odbywaja sie spotkania zyjacych > Westerplatczykow z Niemcami ktorzy ich atakowali. > Sa to spotkania cykliczne i w Gdansku i w Niemczech. Moj stryj walczyl na Westerplatte :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script No i pewnie twoj stryj wybaczyl Niemcom, 10.07.03, 21:38 A tak jak w mojej rodzinie "tym wschodnim" wybaczyc nie mozemy! Ficino, moze ty mi odpowiesz dlaczego? Bo ja z Pomorza, w tamtych kresowych sprawach nie za bardzo biegly. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Ps. 10.07.03, 21:41 A twoj stryj co tam robil? Miales jakas rodzine na Pomorzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ps. IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 21:59 jesters_script napisał: > A twoj stryj co tam robil? > Miales jakas rodzine na Pomorzu? Rodzina jest rozrzucona po calej Polsce..korzenie mamy w Wielkopolsce...jakkolwiek bylo pare rodzin o nie polskich korzeniach z Wloch, Niemiec i Francji. Stryj walczyl na Westreplatte...na poczatku kampanii wrzesniowej...do dzis mieszka w Rumii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: No i pewnie twoj stryj wybaczyl Niemcom, IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 21:55 jesters_script napisał: > A tak jak w mojej rodzinie "tym wschodnim" wybaczyc nie mozemy! > Ficino, moze ty mi odpowiesz dlaczego? > Bo ja z Pomorza, w tamtych kresowych sprawach nie za bardzo biegly. Ja tez z Pomorza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NO ale tym materialem genetycznym IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:00 Gość portalu: ficino napisał(a): > jesters_script napisał: > > > A tak jak w mojej rodzinie "tym wschodnim" wybaczyc nie mozemy! > > Ficino, moze ty mi odpowiesz dlaczego? > > Bo ja z Pomorza, w tamtych kresowych sprawach nie za bardzo biegly. > > Ja tez z Pomorza. To Pan sie nie popisal. Nawet Tomson Pana obalil. Fe nieladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: NO ale tym materialem genetycznym IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 22:02 > > Ja tez z Pomorza. > To Pan sie nie popisal. Nawet Tomson Pana obalil. Fe > nieladnie... a co on takiego obalil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Podal cytat z Pana IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:06 Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Ja tez z Pomorza. > > To Pan sie nie popisal. Nawet Tomson Pana obalil. Fe > > nieladnie... > > a co on takiego obalil? chyba ze nieprawdziwy? To nie sa argumenty godne czlowieka honoru - o rycerzach nie wspomne....(nie mowiac juz o tym ze bledne) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script A to byl cytat z Pana Stalina? 10.07.03, 22:09 ANka nie wiem o co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Podal cytat z Pana IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 22:16 Gość portalu: ANka napisał(a): >> > a co on takiego obalil? > chyba ze nieprawdziwy? To nie sa argumenty godne > czlowieka honoru - o rycerzach nie wspomne....(nie mowiac > juz o tym ze bledne) Jezeli ktos sluchal swego pana przez cale zycie to nigdy nie bedzie w stanie rzadzic... a ten co rzadzil cale zycie nigdy nie bedzie w stanie sluchac. Skoro znasz sie troche na ewolucji to wytlumacz mi dlaczego malpa zostala malpa a czlowiek czlowiekiem???? Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script No, cos w tym na pewno jest... 10.07.03, 22:19 Chociaz moze nie tak ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Przeczytaj pod Tomsonem IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:21 Jesters. TAm jest mowa o ukraincach ze nie maja materialu genetycznego na to aby rzadzic.. No i o to mi chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script No i tu musze ANiu ci przyznac racje, 10.07.03, 22:27 Juz to widzialem, i moj "ziomek" tez w tej wypowiedzi mi sie nie podoba! Ficino! To jest rasizm! Tak jak sa rozni Polacy, tak tez sa rozni Ukraincy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A mowilam ze rycerzom nie przystoi IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:34 I jak bedziemy budowac te monarchie.. Zwlaszcza na rubiezach... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Zbudujemy! Prawdziwy rycerz jest zawsze 10.07.03, 22:39 Rycerzem i basta. A Ficino mial chwile slabosci, tak mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Zbudujemy! Prawdziwy rycerz jest zawsze IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 22:56 jesters_script napisał: > Rycerzem i basta. > A Ficino mial chwile slabosci, tak mysle. troche mnie ponioslo..ale jeszcze tam wrocimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Osobiscie wole ten klimat, 10.07.03, 22:59 niz bogo-ojczyzniane umartwianie sie nad swoim losem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Osobiscie wole ten klimat, IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:01 jesters_script napisał: > niz bogo-ojczyzniane umartwianie sie nad swoim losem:) wielcy ludzie sami pomagaja szczesciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: A mowilam ze rycerzom nie przystoi IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 22:54 Gość portalu: ANka napisał(a): > I jak bedziemy budowac te monarchie.. Zwlaszcza na > rubiezach... Ogniem i mieczem moja droga :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script A co, Rumsfeld na Ukraine sie szykuje? 10.07.03, 23:00 Czy my mamy juz 3 sprawne czolgi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: A co, Rumsfeld na Ukraine sie szykuje? IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:02 jesters_script napisał: > Czy my mamy juz 3 sprawne czolgi? sluchy chodza ze po osi zla wezma sie za Ukraine :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Sluchy to u zajecy IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:06 Gość portalu: ficino napisał(a): > jesters_script napisał: > > > Czy my mamy juz 3 sprawne czolgi? > > sluchy chodza ze po osi zla wezma sie za Ukraine :) A Pan przeciez serce ma rycerskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Sluchy to u zajecy IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:12 > A Pan przeciez serce ma rycerskie... zgadza sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script To jeszcze troche czasu zostalo, bo w kolejce 10.07.03, 23:09 czeka Iran, Arabia S., Katar, Jemen, Korea Pln, Libia... To bedzie gdzies okolo roku 2099! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: To jeszcze troche czasu zostalo, bo w kolejce IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:14 jesters_script napisał: > czeka Iran, Arabia S., Katar, Jemen, Korea Pln, Libia... > To bedzie gdzies okolo roku 2099! zobacz ile czasu zajelo im podbicie niezwyciezonego Afganistanu i Iraku...kwestia 4-5 lat i bedzie po wszystkim...slyszales chyba o nowej startegi obronnej Busha???...maja sie tak dozbroic ze zadne panstwo czy tez panstwa nie beda mogly im zagrozic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: No i tu musze ANiu ci przyznac racje, IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 22:53 jesters_script napisał: > Juz to widzialem, i moj "ziomek" tez w tej wypowiedzi mi sie nie podoba! > Ficino! To jest rasizm! Tak jak sa rozni Polacy, tak tez sa rozni Ukraincy! Ja to doskonale rozumiem...widisz chyba sam ze prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie...zbrodnai wolynska pokazala kto przyjaciel a kto wrog...pamietaj ze niewyeliminowanie twojego wroga bedzie procentowac w przyszlosci...i ten wrog kiedys jeszce wroci aby sie na tobie zemscic. Oni nie chca nas przeprosic bo nas nie szanuja dlaczego ja mam ich szanowac...pozatym mam tu stycznosc z Ukraincami i powiem ci tylko ze polska swinia czy polaczek to jedno z ulubionych powiedzonek tych LUDZI. przede wszystkim pragmatyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Ale dlaczego my Ich mniej szanujemy niz Niemcow? 10.07.03, 23:06 Ps. Watek sie znowu troche pieprzy, niewiadomo kto komu odpowiada na poprzednich stronach. Dlaczego system wariuje w niektorych przypadkach? Moze mi admin odpowie na to n ietrudne pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nie nadazaja z czytaniem nas IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:10 jesters_script napisał: > Ps. Watek sie znowu troche pieprzy, niewiadomo kto komu odpowiada na > poprzednich stronach. > Dlaczego system wariuje w niektorych przypadkach? > Moze mi admin odpowie na to n ietrudne pytanie! Tak mysle - a to przeciez takie ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Ciekawe, nie ciekawe, ale nie normalne... 10.07.03, 23:22 Czy to wstep do usuniecia watku? Czy tylko niektorych postow, bo i to sie ostatnio zdarzalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Eliminowanie wrogow przez pokolenia IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:09 Gość portalu: ficino napisał(a): > Ja to doskonale rozumiem...widisz chyba sam ze prawdziwych przyjaciol poznaje > sie w biedzie...zbrodnai wolynska pokazala kto przyjaciel a kto wrog...pamietaj > > ze niewyeliminowanie twojego wroga bedzie procentowac w przyszlosci...i ten > wrog kiedys jeszce wroci aby sie na tobie zemscic. > Oni nie chca nas przeprosic bo nas nie szanuja dlaczego ja mam ich > szanowac...pozatym mam tu stycznosc z Ukraincami i powiem ci tylko ze polska > swinia czy polaczek to jedno z ulubionych powiedzonek tych LUDZI. > przede wszystkim pragmatyzm! Kreuje takie sytuacje jak w Jerozolimie ... Dziadek przekazuje wnusiowi itd.. Nie sadze aby o to chodzilo.. W koncu nikt juz nie wie jaka byla prawda a wszyscy gotowi sa sie pozabijac.. Tedy daleko nie zajedziemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Eliminowanie wrogow przez pokolenia IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:19 Gość portalu: ANka napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > Ja to doskonale rozumiem...widisz chyba sam ze > prawdziwych przyjaciol poznaje > > sie w biedzie...zbrodnai wolynska pokazala kto > przyjaciel a kto wrog...pamietaj > > > > ze niewyeliminowanie twojego wroga bedzie procentowac w > przyszlosci...i ten > > wrog kiedys jeszce wroci aby sie na tobie zemscic. > > Oni nie chca nas przeprosic bo nas nie szanuja dlaczego > ja mam ich > > szanowac...pozatym mam tu stycznosc z Ukraincami i > powiem ci tylko ze polska > > swinia czy polaczek to jedno z ulubionych powiedzonek > tych LUDZI. > > przede wszystkim pragmatyzm! > Kreuje takie sytuacje jak w Jerozolimie ... Dziadek > przekazuje wnusiowi itd.. Nie sadze aby o to chodzilo.. > W koncu nikt juz nie wie jaka byla prawda a wszyscy > gotowi sa sie pozabijac.. Tedy daleko nie zajedziemy... Jak na razie to nas zabijali :) Wiekszosc tych wyrznietych niewiniatek tez wierzyla w dobroc swoich sasiadow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Eliminowanie wrogow przez pokolenia IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:29 Gość portalu: ficino napisał(a): > Jak na razie to nas zabijali :) Wiekszosc tych wyrznietych niewiniatek tez > wierzyla w dobroc swoich sasiadow... Wypraszam sobie - nie jestem niewiniatkiem. Mam slabe serce ale bywam drapiezna. JS- wie. Niemniej rzadko bywam okrutna. Nie byc samemu okrutnym to nie znaczy dac sie wyrznac przez kogokolwiek i jakkolwiek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Eliminowanie wrogow przez pokolenia IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:32 > Wypraszam sobie - nie jestem niewiniatkiem. Mam slabe > serce ale bywam drapiezna. JS- wie. Niemniej rzadko bywam > okrutna. Nie byc samemu okrutnym to nie znaczy dac sie > wyrznac przez kogokolwiek i jakkolwiek.. dobra juz dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Przeczytaj pod Tomsonem IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 22:47 Gość portalu: ANka napisał(a): > Jesters. TAm jest mowa o ukraincach ze nie maja materialu > genetycznego na to aby rzadzic.. No i o to mi chodzi.. skoro maja material genetyczny na to zeby rzadzic to dlaczego nigdy nie mieli swojego panstwa??? Jak wiesz pierwszymi wladcami Kijowa byli wikingowie ktorzy w kilkaset chlopa podbili ukraine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Bo jest cos co sie nazywa Gaussian Curve IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:13 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > > > Jesters. TAm jest mowa o ukraincach ze nie maja materialu > > genetycznego na to aby rzadzic.. No i o to mi chodzi.. > > skoro maja material genetyczny na to zeby rzadzic to dlaczego nigdy nie mieli > swojego panstwa??? > Jak wiesz pierwszymi wladcami Kijowa byli wikingowie ktorzy w kilkaset chlopa > podbili ukraine. A ta krzywa czasem przeszkadza- czasem ratuje... Dzieki niej nie mozna genetycznie NIGDY doszczetnie wytepic inteligencji.. Ale tez calkowicie opanowac przestepstw I to jest bardzo biologiczne.. Mozna sie dobierac podlug blekitnej krwi ale to i tak nic nie da. Najwazniejsza jest kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bo jest cos co sie nazywa Gaussian Curve IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:22 Gość portalu: ANka napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Gość portalu: ANka napisał(a): > > > > > Jesters. TAm jest mowa o ukraincach ze nie maja materialu > > > genetycznego na to aby rzadzic.. No i o to mi chodzi.. > > > > skoro maja material genetyczny na to zeby rzadzic to > dlaczego nigdy nie mieli > > swojego panstwa??? > > Jak wiesz pierwszymi wladcami Kijowa byli wikingowie > ktorzy w kilkaset chlopa > > podbili ukraine. > A ta krzywa czasem przeszkadza- czasem ratuje... Dzieki > niej nie mozna genetycznie NIGDY doszczetnie wytepic > inteligencji.. Ale tez calkowicie opanowac przestepstw > I to jest bardzo biologiczne.. Mozna sie dobierac podlug > blekitnej krwi ale to i tak nic nie da. Najwazniejsza > jest kultura... czyli uwazasz ze czlowiek dziedziczy inteligencje tylko poprzez kulture tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NIe inteligencja jest wrodzona IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:36 Gość portalu: ficino napisał(a): > czyli uwazasz ze czlowiek dziedziczy inteligencje tylko poprzez kulture tak? A kultura nabyta. Jedno bez drugiego moze sie okazac nic nie warte. Inteligencja w populacji jest mniej wiecej stala wartoscia... Ale wazny jest ten drugi czynnik... Nie wierze natomiast w przekazywanie inteligencji jako calosci od rodzicow z prawdopodobienstwem wiekszym niz przypadkowe.. tj. 50%. Niestety to sa fakty. Inteligencja a raczej to czym ja okreslamy to cecha wielogenowa.. Mozna z troche wiekszym prawdopodobienstwem dziedziczyc pewne zdolnosci... Ale znow najwiekszy udzial to kultura i trening... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: NIe inteligencja jest wrodzona IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:40 Gość portalu: ANka napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > czyli uwazasz ze czlowiek dziedziczy inteligencje tylko > poprzez kulture tak? > > A kultura nabyta. Jedno bez drugiego moze sie okazac nic > nie warte. > Inteligencja w populacji jest mniej wiecej stala > wartoscia... Ale wazny jest ten drugi czynnik... Nie > wierze natomiast w przekazywanie inteligencji jako > calosci od rodzicow z prawdopodobienstwem wiekszym niz > przypadkowe.. tj. 50%. Niestety to sa fakty. Inteligencja > a raczej to czym ja okreslamy to cecha wielogenowa.. > Mozna z troche wiekszym prawdopodobienstwem dziedziczyc > pewne zdolnosci... Ale znow najwiekszy udzial to kultura > i trening... sama zatem widzisz ze Ukraincy nie dostali tych genow ktore powinny...poza tym jedyna forma rozrywki na tamtych terenach to gra na pile :) Niech sie dalej wsluchuja w melodie ich lutni... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script no to pewnie zaraz Longer o zygocie cos, 11.07.03, 01:09 pseudo naukowego wtraci. Ps. Inteligencja wrodzona i nabyta - duzy temat. I tu sie ANiu nie zgodze, nb. jezeli jest tylko nabyta to jak przypodrowanie. Kiedys tak nie myslalem, ale teraz widze to bardzo wyraznie. Az za bardzo czasami rozpoznaje ludzi... (i to mnie troche meczy, przyznaje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: no to pewnie zaraz Longer o zygocie cos, IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 04:36 jesters_script napisał: > pseudo naukowego wtraci. > Ps. Inteligencja wrodzona i nabyta - duzy temat. > I tu sie ANiu nie zgodze, nb. jezeli jest tylko nabyta to jak przypodrowanie. > Kiedys tak nie myslalem, ale teraz widze to bardzo wyraznie. > Az za bardzo czasami rozpoznaje ludzi... (i to mnie troche meczy, przyznaje) mam ten sam problem co ty...dlatego ludzie wyzywaja mnie od faszystow,rasistow itp...mam umysl analityczny co pozwala mi trafnie osadzic czlowieka...oczywiscie przynaleznosc rasowa czy tez etniczna odgrywa duza role...zadam jeszcze raz to samo pytanie..skoro czlowiek 3.5-4 miliony lat temu byl w sumie malpa dlaczego wiec niektore malpy staly sie ludzmi a niektore dalej zachowuja sie i wygladaja jak malpy?????....z osobnika homo sapiens sapiens takze moze wytworzyc sie odrebny gatunek czy tez cos w rodzaju seperczlowieka....patrzac dookola wierze ze taki scenariusz jest chyba realny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: no to pewnie zaraz Longer o zygocie cos, IP: *.ifn-magdeburg.de 11.07.03, 14:24 Gość portalu: ficino napisał(a): > jesters_script napisał: > > > pseudo naukowego wtraci. > > Ps. Inteligencja wrodzona i nabyta - duzy temat. > > I tu sie ANiu nie zgodze, nb. jezeli jest tylko nabyta to jak przypodrowan > ie. > > Kiedys tak nie myslalem, ale teraz widze to bardzo wyraznie. > > Az za bardzo czasami rozpoznaje ludzi... (i to mnie troche meczy, przyznaj > e) > mam ten sam problem co ty...dlatego ludzie wyzywaja mnie od faszystow,rasistow > itp...mam umysl analityczny co pozwala mi trafnie osadzic > czlowieka...oczywiscie przynaleznosc rasowa czy tez etniczna odgrywa duza > role...zadam jeszcze raz to samo pytanie..skoro czlowiek 3.5-4 miliony lat temu > > byl w sumie malpa dlaczego wiec niektore malpy staly sie ludzmi a niektore > dalej zachowuja sie i wygladaja jak malpy?????....z osobnika homo sapiens > sapiens takze moze wytworzyc sie odrebny gatunek czy tez cos w rodzaju > seperczlowieka....patrzac dookola wierze ze taki scenariusz jest chyba realny.. > . TAk, tak - scenariusz super czlowieka i podczlowieka jest bardzo realny.. Efekty juz widac.. Widzi Pan moze zna Pan troszke historii ale nie ma pojecia o biologii i przyrodzie. To roznilo zawsze tych prawdziwie wysoko urodzonych od tych ktorzy mieli na to papierki i - nic poza tym. Prawdziwy rycerz to taki, ktory nie boi sie wlasnego konia. TAk jak prawdziwy szef zawsze wie co sie swieci w jego firmie.. Daleko Panu do tej rycerskosci choc probuje sie z nia Pan utozsamiac. Ponizanie innych to nie rycerskosc..Zaloze sie ze nie zna Pan nawet dobrze wlasnego ogrodka.. A szpicruta - czytaj palcat do skuterow wodnych nie jest potrzebna.. Ach dodam jeszcze ze rycerze wiedza ze palcat nie sluzy do bicia konia tylko sygnalizowania i wlasciwego ujezdzania... Panu to nawet ostrog by nie dali na bose nogi.. Na koniec dodam ze nie cierpie skuterow. Wole snorkeling i szum morza a nie ryk motorow.. Jezeli czegos Pan kiedys nie zrozumie to guzik bedzie z Polskiej prawicy.. A tacy jak Pan dolacza do dinozaurow SLD...Wtedy teoria o przetrwaniu bo Bog tak chcial moze sie nie sprawdzic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: no to pewnie zaraz Longer o zygocie cos, IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 17:09 TAk, tak - scenariusz super czlowieka i podczlowieka jest > bardzo realny.. Efekty juz widac.. > Widzi Pan moze zna Pan troszke historii ale nie ma > pojecia o biologii i przyrodzie. To roznilo zawsze tych > prawdziwie wysoko urodzonych od tych ktorzy mieli na to > papierki i - nic poza tym. Prawdziwy rycerz to taki, > ktory nie boi sie wlasnego konia. TAk jak prawdziwy szef > zawsze wie co sie swieci w jego firmie.. Daleko Panu do > tej rycerskosci choc probuje sie z nia Pan utozsamiac. > Ponizanie innych to nie rycerskosc..Zaloze sie ze nie zna > Pan nawet dobrze wlasnego ogrodka.. A szpicruta - czytaj > palcat do skuterow wodnych nie jest potrzebna.. Ach dodam > jeszcze ze rycerze wiedza ze palcat nie sluzy do bicia > konia tylko sygnalizowania i wlasciwego ujezdzania... > Panu to nawet ostrog by nie dali na bose nogi.. > Na koniec dodam ze nie cierpie skuterow. Wole snorkeling > i szum morza a nie ryk motorow.. > Jezeli czegos Pan kiedys nie zrozumie to guzik bedzie z > Polskiej prawicy.. A tacy jak Pan dolacza do dinozaurow > SLD...Wtedy teoria o przetrwaniu bo Bog tak chcial moze > sie nie sprawdzic.. Jakie ostrogi, jaki kon...jakie bose nogi co ty pleciesz niewiasto???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: No, cos w tym na pewno jest... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 22:45 jesters_script napisał: > Chociaz moze nie tak ostro. mysle ze historia Rzymu bylaby swietnym przykladem na poparcie mojej teorii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Z historii Rzymu IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:52 To wiemy ze nie warto pic alkoholu z glinianych kubkow- przynajmniej nie za czesto. A ja mam nadzieje ze to co pisal js to prawda i tylko sie Pan zagalopowal. Nie warto umniejszac siebie umniejszajac z definicji innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Z historii Rzymu IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:00 Gość portalu: ANka napisał(a): > To wiemy ze nie warto pic alkoholu z glinianych kubkow- > przynajmniej nie za czesto. > A ja mam nadzieje ze to co pisal js to prawda i tylko sie > Pan zagalopowal. Nie warto umniejszac siebie umniejszajac > z definicji innych Zawsze musisz zadac sobie jedno wazne pytanie...czy chcesz byc owca czy wilkiem? Ci pomordowani na Wolyniu nie upomna sie o swoja krzywde a bandyci zyja i maja sie pewnie dobrze z renty ukrainskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script ????????? 10.07.03, 22:06 A dokladniej? Moze jestesmy spokrewnieni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: ????????? IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 22:17 jesters_script napisał: > A dokladniej? > Moze jestesmy spokrewnieni... Gdynia!...masz jakas rodzine w Gdyni? Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script No, mam pisze o tym troche wyzej, 10.07.03, 22:21 A tam tytul Kaszebi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NO, no tym razem mi sie robi goraco IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:23 jesters_script napisał: > A tam tytul Kaszebi. Panowie. To ile macie domow z ogrodami? Tylko najpierw ustalcie moze te spojnosc duchowa - bo ja mam watpliwosci a ona chyba jednak najwazniejsza.. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script ANka nie prowokuj! 10.07.03, 22:29 Bo watek znowu bedzie usuniety! O domach w calej Europie to mowi Gabryska. A jej to nikt nie dorowna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nie prowokuje IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:33 jesters_script napisał: > Bo watek znowu bedzie usuniety! > O domach w calej Europie to mowi Gabryska. > A jej to nikt nie dorowna... Szukam miejsca na wakacje. Z dwoma urwisiatkami na dodatek blond... Lubie piasek w Polsce bo jest taki mialki i aksamitny...Moje dziecko zbiera muszelki a ja je wkladam do doniczek zamiast tych roznych wspolczesnych wynalazkow. Najlepiej w tym rosnie lawenda.. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Re: Nie prowokuje 10.07.03, 22:42 Gość portalu: ANka napisał(a): > jesters_script napisał: > > > Bo watek znowu bedzie usuniety! > > O domach w calej Europie to mowi Gabryska. > > A jej to nikt nie dorowna... > Szukam miejsca na wakacje. Z dwoma urwisiatkami na > dodatek blond... Lubie piasek w Polsce bo jest taki > mialki i aksamitny...Moje dziecko zbiera muszelki a ja je > wkladam do doniczek zamiast tych roznych wspolczesnych > wynalazkow. Najlepiej w tym rosnie lawenda.. ------------------------------------------- Proponuje Debki... Najpiekniejsza plaza w Polsce, okolica juz nie dzika niestety, ale miejsce piekne. Tez tam bede... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Brzmi az nadto znajomo IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 22:47 jesters_script napisał: > Proponuje Debki... > Najpiekniejsza plaza w Polsce, okolica juz nie dzika niestety, ale miejsce > piekne. Tez tam bede... Zgadza sie - nie klamiesz wasc a to mi sie zawsze podoba. Plaza piekna i sciaga nieprzerwanie mlodziez. Rano mozna sie kapac w strumyku a wieczorem zagryzc fladra.. JS- przez cale lato? Coz to znowu za enigma? Ja nie mam az tak dlugich wakacji.. A jak tam dworek hrabiego gdzie serwuja pyszna salatke z indyka Krokov (czy jak tam?) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Teraz ty za duzo wiesz... 10.07.03, 22:56 A ja nie klamie, za co nie wszyscy mnie lubia ANiu, niestety. Na tym portalu tez mialem rozne potyczki, a tych najwiekszych chyba nie widzialas. Hrabia von Krokow zaprasza, miejsce piekne, zreszta ... po drodze do Debek. Ps. Tam sa juz ciekawsze dworki i palace odremontowane. Moge pokazac rozne romantyczne miejsca, daj znac..., jak jestes zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Tylko czasem mi sie zdarza.. IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:20 jesters_script napisał: > A ja nie klamie, za co nie wszyscy mnie lubia ANiu, niestety. > Na tym portalu tez mialem rozne potyczki, a tych najwiekszych chyba nie > widzialas. > Hrabia von Krokow zaprasza, miejsce piekne, zreszta ... po drodze do Debek. > Ps. Tam sa juz ciekawsze dworki i palace odremontowane. > Moge pokazac rozne romantyczne miejsca, daj znac..., jak jestes zainteresowana. A miejscami romantycznymi jestem jak najbardziej zainteresowana. Zwlaszcza w Polsce i zwlaszcza juz wkrotce. Potem jade raczej na zachod.. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Re: Tylko czasem mi sie zdarza.. 10.07.03, 23:24 To tym bardziej sie odezwij! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Tylko czasem mi sie zdarza.. IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:41 jesters_script napisał: > To tym bardziej sie odezwij! Od 20 -ego mam urlop to tak gwoli scislosci. Jak dlugi - to jeszcze do ustalenia. Odezwe sie -ale juz nie dzisiaj. Padam a musze znow jutro troche popracowac.. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Re: Tylko czasem mi sie zdarza.. 11.07.03, 00:02 To juz spadasz ze Wzgorza? Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Brzmi az nadto znajomo IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:07 Gość portalu: ANka napisał(a): > jesters_script napisał: > > > > Proponuje Debki... > > Najpiekniejsza plaza w Polsce, okolica juz nie dzika > niestety, ale miejsce > > piekne. Tez tam bede... > Zgadza sie - nie klamiesz wasc a to mi sie zawsze podoba. > Plaza piekna i sciaga nieprzerwanie mlodziez. Rano mozna > sie kapac w strumyku a wieczorem zagryzc fladra.. > JS- przez cale lato? Coz to znowu za enigma? Ja nie mam > az tak dlugich wakacji.. > A jak tam dworek hrabiego gdzie serwuja pyszna salatke z > indyka Krokov (czy jak tam?) Boze jedyny jak mi brakuje tej smazonej fladry....najlepsze smazone fladry sa na Rewie...polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fciino Re: Nie prowokuje IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:05 > Proponuje Debki... > Najpiekniejsza plaza w Polsce, okolica juz nie dzika niestety, ale miejsce > piekne. Tez tam bede... debki to taka warszawska Laguna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NIc z tych rzeczy IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:16 Gość portalu: fciino napisał(a): > > Proponuje Debki... > > Najpiekniejsza plaza w Polsce, okolica juz nie dzika niestety, ale miejsce > > > piekne. Tez tam bede... > > debki to taka warszawska Laguna... Tez mam prawo byc czasem wyjatkowa. JS - wie a to glownie Ci przyjaciele z roznych miast - niekoniecznie W-wy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: NIc z tych rzeczy IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:24 Gość portalu: ANka napisał(a): > Gość portalu: fciino napisał(a): > > > > Proponuje Debki... > > > Najpiekniejsza plaza w Polsce, okolica juz nie dzika > niestety, ale miejsce > > > > > piekne. Tez tam bede... > > > > debki to taka warszawska Laguna... > Tez mam prawo byc czasem wyjatkowa. JS - wie a to glownie > Ci przyjaciele z roznych miast - niekoniecznie W-wy zawsze myslalem ze Debki zostaly opanowane przez Warszawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Nie calkiem, 10.07.03, 23:19 Gość portalu: fciino napisał(a): > > Proponuje Debki... > > Najpiekniejsza plaza w Polsce, okolica juz nie dzika niestety, ale miejsce > > > piekne. Tez tam bede... > > debki to taka warszawska Laguna... ------------------------------ Choc duzo tam znanych postaci od redaktora naczelnego GW, poprzez Walese i Tuska (a to nie Wa-wa!) wileu ludzi kultury i kulturki, fakt glownie z Wa-wy, ale to taki klimat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NO to zrobilismy dobra reklame IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:23 Teraz obawiam sie ze w tym tlumie mozemy sie nie spotkac.. I to by dopiero bylo wesole...Zreszta wszystkie matki z dwoma coreczkami stana sie od tego momentu w Debkach osobami publicznymi...Musze to przemyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Juz pani Nehrebecka zrobila kiedys, 10.07.03, 23:27 Miala cykliczny program o Debkach w TVP. A i Roze Europy swojego czasu nagraly utworek instrumentalny pt. "Droga do Debek" Ja tam jezdzilem jeszcze jak byla dzicz w czasch studenckich..., no ale juz to se ne wrati. A miejsce piekne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Nie calkiem, IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:26 > ------------------------------ > Choc duzo tam znanych postaci od redaktora naczelnego GW, poprzez Walese i > Tuska (a to nie Wa-wa!) wileu ludzi kultury i kulturki, fakt glownie z Wa-wy, > ale to taki klimat... dlatego wole cos barzdiej swojskiego...bory tucholskie i piekne jeziora...choc na zabawe trzeba ubrac sie w biala koszule zeby za bardzo nie rzucac sie w oczy miejscowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Te klimaciki tez znam! 10.07.03, 23:29 Ty Ficino, tez napisz do Jestera bo za duzo tych zbieznosci... kol.2003@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Te klimaciki tez znam! IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:34 jesters_script napisał: > Ty Ficino, tez napisz do Jestera bo za duzo tych zbieznosci... > kol.2003@wp.pl spoks...da sie zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: NO, no tym razem mi sie robi goraco IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:04 Gość portalu: ANka napisał(a): > jesters_script napisał: > > > A tam tytul Kaszebi. > Panowie. To ile macie domow z ogrodami? Tylko najpierw > ustalcie moze te spojnosc duchowa - bo ja mam watpliwosci > a ona chyba jednak najwazniejsza.. ja mam same domy z ogrodami...razem szesc...nie liczac tych ktore naleza do klanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: NO, no tym razem mi sie robi goraco IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 23:18 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > > > jesters_script napisał: > > > > > A tam tytul Kaszebi. > > Panowie. To ile macie domow z ogrodami? Tylko najpierw > > ustalcie moze te spojnosc duchowa - bo ja mam watpliwosci > > a ona chyba jednak najwazniejsza.. > > ja mam same domy z ogrodami...razem szesc...nie liczac tych ktore naleza do > klanu. A konie - kare - no i jakie siodla? Bo w kulbace sie rozbijac nie bede.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: NO, no tym razem mi sie robi goraco IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:27 > A konie - kare - no i jakie siodla? Bo w kulbace sie > rozbijac nie bede.. konie tylko mechaniczne :)...razem bedzie z 350. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: AiluUkraińców zginęło przed wojną? IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 21:27 Gość portalu: Marian K. napisał(a): > Bez sensu jest ta uchwała.NaWołyniu doszło do > ludobójstwa.Zbrodniarze żyją!Pokazywała ich wczorajTVP.DoHagi > ich deportować.Żadna walka o niepodległość nie usprawiedliwia > mordu na dzieciach,kobietach,starcach-na niewinnej ludności > cywilnej.Ukraina powinna osądzić zbrodniarzy.Odciąć się od > nich.Nic takiego nie ma miejsca a nastoje antypolskie widać dziś > nadal naWołyniu,Lwowie i w ukraińskiem parlamencie.Nie ma > prawdziwego pojednania i go nie będzie bez woliUkraińców.W > Polsce nie ma świadomości tamtych czasów a ludzie nawet nie > wiedzą gdzie leżyWołyń.NaszNaród stracił tożsamość i > samoświadomość. idioci mysla zejuz zawsze beda sie rzadzic dalej...Bush im tych kolczug wyslanych do Iraku nie wybaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azuk Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.swic.dialup.inetia.pl 10.07.03, 20:44 Uchwała poprawna politycznie większości nie zadowoli. Była okazja powiedzieć całą prawdę o stosunkach polsko-ukraińskich, całą aż do bólu z obu stron ( bo my Polacy nie jesteśmy też bez winy ). Nie udało się. Przez następne lata obie strony będą co pewien czas odgrzewać stare animozje nie bardzo wiedząc o co tak naprawdę chodzi. SLD znowu udało się namieszać w Historii. Nie potrafią uczciwie rządzić naszym krajem, nie potrafią też uczciwie pogodzić się z wielkim ważnym dla nas sąsiadem. A szkoda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Opozycja KOR i reszta. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 20:53 Wywodzi się w większości z członków OUN i ich rodzin.Polacy jako naród zostali zepchnieci na manowce.Ziemie Zachodnie stały się przechowalnią dla OUN-wców i UPA-wców którym nie udało się uciec na Zachód ,a unikneli kary z rąk NKWD. To ruiny Wrocławia ,Gdańska,Szczecina i małe poniemieckie miasteczka dały im szanse zmiany tożsamości. Mordercy i siepacze Żydów z kresów i Polaków powinni zostać ukarani niezależnie czy żyją czy nie. IPN nabiera wody w usta. Podać nazwiska Morderców jestem pewien ,że wielu znich żyje w Posce. Komu służy IPN ,diasporze ukraińskiej,a z nas robi bandytów. Niech powiedzą imiennie, kto mordował Żydów na kresach,kto dokonał rzezie na Wołyniu. Koło Kołomyi z tego co słyszałem Banderowcy wycinali również polskie wsie. Niech Pan Onyszkiewicz,Małachowski,Frasyniuk i reszta zgrai z Diaspory Ukraińskiej wypowiedzą się na ten temat.W SLD i innych partyjkach też ich nie brakuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Aleksander Małachowski Ukraińcem? IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 10.07.03, 21:32 Ten najgorszy z posłów bieżącej kadencji. A swoja drogą dowódca UPA w Polsce nazywał się Onyszkiewicz, ciekawe czy to rodzina czy też zbieżnosć nazwisk przypadkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Aleksander Małachowski Ukraińcem? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 22:29 Małachowski napewno pochodzi z Ukrainy,sam kiedyś pokazywał w TYP podobno swoje włośći.Myślę ,że to 100% nacjonalista ukraiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL Re: Aleksander Małachowski Ukraińcem? IP: *.chello.pl 10.07.03, 22:44 Gość portalu: Karol de Ślepowron-Wróblewski napisał(a): > Małachowski napewno pochodzi z Ukrainy,sam kiedyś pokazywał w TYP > podobno swoje włośći.Myślę ,że to 100% nacjonalista ukrański. On jest Żydem(na 100%) i na dodatek ma farbowane włosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syndykaliści Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 20:59 Wypi....lić banderowców z polskiego rządu i parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacerowicz Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 21:38 Na co Ty liczysz podajac sie w roznych postach za roznych ludzi? Za reszta ludzi nie widzi Twojego IP? Nieuczciwie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 21:47 Pewnie masz rację,ale być może jesli podaję różne image więcej osób przynajmniej za pierwszym razem wypowiada się.Ja mam stałe poglądy i ich nie ukrywam. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script To szkoda! 10.07.03, 22:22 Czasmi lepiej ukryc swoja glupote, a nie wyciagac jej na caly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leliwa HANBA!!!!! IP: *.klinik.uni-frankfurt.de 10.07.03, 21:12 Jedno slowo HANBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Za szybko i łatwo to poszło.Hańba. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 21:53 Przydałoby się w wechikule czasu wysłać posłów wstecz na Wołyń. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script A ciebie do 1945 roku! 10.07.03, 22:24 Moze jestes ofiara tych czasow? I nie podawaj sie za "tych z wyzyn" bos glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeszekD Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.sd41.bc.ca / 10.125.11.* 10.07.03, 22:11 Czytam wiele powyzszych wypowiedzi ze wstydem i niesmakiem. Ja sam jestem pol-Polakiem i pol-Ukraincem. Jest wiele momentow w polskiej historii z ktorych czuje sie dumny jako Polak, i jest wiele momentow ktore budza we mnie zazenowanie. Polacy i Ukraincy mogli byc jednym narodem, a przynajmniej miec jedno silne panstwo a zaprzepascili te szanse gdzies w XVII wieku. Jedna z glownych przyczyn dla ktorych drogi nasze sie rozeszly jest to ze Polacy traktowali Ukraincow jako gorsza klase ludzi, gardzili nimi i odmawiali rownouprawnienia w jednym panstwie. Skutki okazaly sie katastrofalne dla obu narodow. Teraz gdy jest troche dobrej woli na pojednanie, nie mozna zaprzepascic tej historycznej szansy. Zostawmy za soba wszystko zlo i sprobojmy wspolpracowac dla dobra obu narodow. Nie dajmy glupim ludziom znowu skierowac sie na droge konfliktu i nienawisci. Wielu ludzi piszacych powyzej i nazywajacych Ukraincow bydlakami, mordercami itp. nawet nie wie ze sami maja po czesci (lub w calosci) ukrainskie pochodzenie. Przyjrzyjcie sie dobrze swoim nazwiskom, sprawdzcie kim byli wasi dziadkowie i pradziadkowie. Jesli znajdziecie wsrod nich Ukrainca, czy to on byl odpowiedzialny za te morderstwa? Bestialskich mordow nie popelniali Ukraincy czy Polacy jako narod, popelnialy je jednostki lub grupy ludzi, ktorzy bez wzgledu na narodowosc byli zli lub zaslepieni przez zlo. Narod ukrainski czy narod polski nie jest odpowiedzialny za te zbrodnie popelnione przeciwko Polakom i Ukraincom, ale oba narody sa odpowiedzialne za pojednanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 22:26 Pojednać się możemy, ale wpierw trzeba zrobić jawny rachunek sumienia , a siepaczy i oprawców nazwać po imieniu inaczej to nie ma sensu.To jedna sprawa,a druga ja mogę się nawet z Wami układać,ale jako Polak a nie zakamuflowany Ukrainiec podszywający się pod polaka lub Żyda.To jest wojna nie fer,Ukraincy mają ogromne wpływy w Polsce i na świecie o wiele większe niż My.Polska ma stanowić dla Ukrainy przyczółek do Europy,to po to to szybkie pojednanie na łapu capu.To mord na ludziach ma tu być przyczynkiem pojednania. Niech osądzeni będą pośmiertnie i za życia winni ludobójstwa na żydach i Polakach. To nie ulega przedawnieniu.Sprawiedliwości musi stać się zadość. A pózniej możemy się układać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeszekD Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.vf.shawcable.net 10.07.03, 23:31 Gość portalu: Karol de Ślepowron-Wróblewski napisał(a): > Pojednać się możemy, ale wpierw trzeba zrobić jawny rachunek > sumienia , a siepaczy i oprawców nazwać po imieniu inaczej to > nie ma sensu.To jedna sprawa,a druga ja mogę się nawet z Wami > układać,ale jako Polak a nie zakamuflowany Ukrainiec > podszywający się pod polaka lub Żyda.To jest wojna nie > fer,Ukraincy mają ogromne wpływy w Polsce i na świecie o wiele > większe niż My.Polska ma stanowić dla Ukrainy przyczółek do > Europy,to po to to szybkie pojednanie na łapu capu.To mord na > ludziach ma tu być przyczynkiem pojednania. > Niech osądzeni będą pośmiertnie i za życia winni ludobójstwa na > żydach i Polakach. > To nie ulega przedawnieniu.Sprawiedliwości musi stać się zadość. > A pózniej możemy się układać. Jaki z ciebie Polak skoro uzywasz w nazwisku "de" ? Herb Slepowron nosily rodziny szlacheckie mieszkajace lub wywodzace sie z Ukrainy (Rusi). Jeszcze do konca XVI wieku byly one wszystkie prawoslawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 23:37 > Jaki z ciebie Polak skoro uzywasz w nazwisku "de" ? Herb Slepowron nosily > rodziny szlacheckie mieszkajace lub wywodzace sie z Ukrainy (Rusi). Jeszcze do > konca XVI wieku byly one wszystkie prawoslawne. Slepowrony zamieszkiwaly glownie Polske polnocno-wschodnia...moja babcia pieczetuje sie herbem SLepowron...W.Jaruzelski tez ma ten herb chociaz wybral opcje chamska :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script A prawoslawny nie moze byc Polakiem? 11.07.03, 00:07 Co to za prymityw takie wnioski nam tu zapodaje? Polak-katolik, a inny to nie Polak, chociaz sie z ta kultura identyfikuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: A prawoslawny nie moze byc Polakiem? IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 00:33 jesters_script napisał: > Co to za prymityw takie wnioski nam tu zapodaje? > Polak-katolik, a inny to nie Polak, chociaz sie z ta kultura identyfikuje? ciekaw jestem kim byli w wieku IX??? Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Za bardzo ciekawy jestes, 11.07.03, 00:50 Ale byli pewnie tak samo poganscy jak my. No, ja sie identyfikuje z polskimi korzeniami bynajmniej od XVII wieku. To z kroniki rodzinnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Za bardzo ciekawy jestes, IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 04:39 jesters_script napisał: > Ale byli pewnie tak samo poganscy jak my. > No, ja sie identyfikuje z polskimi korzeniami bynajmniej od XVII wieku. > To z kroniki rodzinnej. Mysle ze przez wieki nic sie nie zmienilo...nawet moralizatorstwo kosciola nie pomoglo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino herb Trzaska IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 04:58 jesters_script napisał: > Ale byli pewnie tak samo poganscy jak my. > No, ja sie identyfikuje z polskimi korzeniami bynajmniej od XVII wieku. > To z kroniki rodzinnej. nie wiem co ci powiedziec...moj pra pra dziad ocalil zycie Boleslawa Chrobrego w bitwie... lamiac dwa miecze...jeden wlasny..i jeden ktory otrzymal od krola...w podziece za zaslugi...otrzymal herb a w nim dwa zlamane miecze...historie i zaslugi dla kraju mozna przesledzic w kronikach...bylismy skoligaceni z Koniecpolskimi...zawsze dzialac dla dobra kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino PS IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 04:59 hilda.thevalkyrie.com/~jaceks6/mitzof.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 22:33 Niech Wam się k...... nie wydaje ,że Polaków trzymacie w garści i możecie w ciągu godziny wybaczyć zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.104.200.14.ptr.us.xo.net 10.07.03, 22:55 Brawo. Zadnych zasranych pojednan. Trzeba do konca rozliczyc bandytow i oprawcow ukrainskich. Nie wolno zapominac ze Lwow jest i zawsze pozostanie zwiazany z Polska. Ukraincy musza go nam oddac. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Tys nie glupi, tys chory i to bardzo, 11.07.03, 00:08 Ale co nasz Ficino ma do Slepowronow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Politycy , to koniunkturalisci , a nie moralisci IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 10.07.03, 22:56 Politycy upraszczaja kazdy temat, oni nawet na tej tragedii pragna pozyskac wyborcow. Tragedia ludzka nie nadaje sie do publicznej debaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: KOCHAM UKRAINE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 23:20 KOCHAM UKRAINE KOCHAJU UKRAINU!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek SKARGA Z GROBU do POLAKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 09:30 Ludobójstwo ukraińskie na Polakach można przyrównać jedynie do niemieckiego totalnego ludobójstwa na Żydach, lecz nie na Polakach. Ludobójstwo ukraińskie stosowało barbarzyńskie tortury. Takich barbarzyńskich czynów ani Niemcy ani nawet Sowieci nie dokonywali : 1)OBCINALI( np genitalia, piersi ) I WYRYWALI części ciała. 2)PRZEPIŁOWYWALI 3)ROZPRUWALI BRZUCHY i WYWLEKALI WNĘTRZNOŚCI 4)RĄBALI OFIARY SIEKIERAMI i PRZEBIJALI WIDŁAMI 5)WRZUCALI RANNYCH DO STUDNI 6)WYDŁUBYWALI OCZY i WYRYWALI JĘZYKI 7)ROZRYWALI I WLEKLI CIAŁA KOŃMI 8)DZIECI ukraińskie POMAGAŁY w DOBIJANIU rannych, rabowaniu i podpalaniu? 9) W rodzinach mieszanych ZMUSZALI, pod groźbą kary śmierci, męża DO ZABICIA żony czy żonę do własnorecznego zamordowania WSPÓŁMAŁŻONKA. 10)Ludobójstwo ukraińskie realizowało się WYŁĄCZNIE w postaci NIEZWŁOCZNEJ EKSTERMINACJI fizycznej WSZYSTKICH, których sie dopadło, od NIEMOWLĄT po STARCÓW. ------------------------------------------------------------------------------- Prawda o ludobójstwie na Wołyniu i we wschodniej Małopolsce była ukrywana przed społeczeństwem. Informacje na ten temat można znależć : 1)biuletyn, "Głos Kresowian" - wydania książkowe 2002 i 2003. 2)Władysław i Ewa Siemiaszkowie, "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej Wołynia 1939-1945", 2 tomy. 3)Lucyna Kulińska, "Dzieje Komitetu Ziem Wschodnich na tle losów ludności polskiej Kresów w latach 1943-1945", 2 tomy. 4)Lucyna Kulińska, "Martyrologia polskich dzieci na Kresach RP 1942-1945". ------------------------------------------------------------------------------- Głosy ukraińskie : -Wiktor Poliszczuk, historyk ukraiński, wspierał żądania kresowian polskich, by w rocznice rzezi polscy i ukraińscy parlamentarzyści potępili ludobójstwo OUN-UPA na Wołyniu. -prof.Myrosław Popowycz z Akademii Kijowsko-Mohylańsjkiej z Kijowa mówił o ukraińskim ludobujstwie w swoim wystąpieniu w dyskusji panelowej na Uniwersytecie we Wrocławskim w maju tego roku. -prof.Witalli Masłowski, demaskujący zbrodnie UPA,został zamordowany we Lwowie w październiku 1999. ------------------------------------------------------------------------------- Ludobójstwo było dokonywane przez : 1)Ukraińską Powstańczą Armię Stepana Bandery, 2)formacje bulbowców i melnykowców, 3)dziesiątki tysięcy lokalnych ukraińskich chłopów, w tym tzw.Samoobronii Kuszczowi Widdiły, 4)Organizację ukraińskich nacjonalistów OUN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 23:22 SZCZE NE WMERLA UKRAJINA NI SLAWA NI WOLA!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK PRAWDZIWY Re: SZCZE NE WMERLA UKRAJINA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 23:35 Witajcie pseudopolacy mowie doTYCH CO BRUDEM OBLEWAJA UKRAINE I UKRAINCOW,BEZ PRZERWY OSKARZAJA UKRAINCOW.TO WSZYSTKO WY PSEUDOPOLACY, POKAZUJE ZE JESTESCIE BARDZO UBODZY INTELEKTUALNIE,ZAL MI WAS BO ZADNY KRAJ EUROPY I SWIATA NIECHCIAL BY MIEC TAKICH NEDZNYCH OBYWATELI.WIERZE I WIEM ZE WIEKSZOSC PRAWDZIWYCH MADRYCH UCZCIWYCH OBYWATELI POLSKI MYSLE I POSTEPUJE PO BOZEMU .JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA POKI MY Z.... SZCZE NE WMERLA UKRAJINA NI S........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek SKARGA ZZA GROBU - Do PRAWDZIWEGO POLAKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 09:20 Ludobójstwo ukraińskie na Polakach można przyrównać jedynie do niemieckiego totalnego ludobójstwa na Żydach, lecz nie na Polakach. Ludobójstwo ukraińskie stosowało barbarzyńskie tortury. Takich barbarzyńskich czynów ani Niemcy ani nawet Sowieci nie dokonywali : 1)OBCINALI( np genitalia, piersi ) I WYRYWALI części ciała. 2)PRZEPIŁOWYWALI 3)ROZPRUWALI BRZUCHY i WYWLEKALI WNĘTRZNOŚCI 4)RĄBALI OFIARY SIEKIERAMI i PRZEBIJALI WIDŁAMI 5)WRZUCALI RANNYCH DO STUDNI 6)WYDŁUBYWALI OCZY i WYRYWALI JĘZYKI 7)ROZRYWALI I WLEKLI CIAŁA KOŃMI 8)DZIECI ukraińskie POMAGAŁY w DOBIJANIU rannych, rabowaniu i podpalaniu? 9) W rodzinach mieszanych ZMUSZALI, pod groźbą kary śmierci, męża DO ZABICIA żony czy żonę do własnorecznego zamordowania WSPÓŁMAŁŻONKA. 10)Ludobójstwo ukraińskie realizowało się WYŁĄCZNIE w postaci NIEZWŁOCZNEJ EKSTERMINACJI fizycznej WSZYSTKICH, których sie dopadło, od NIEMOWLĄT po STARCÓW. ------------------------------------------------------------------------------- Prawda o ludobójstwie na Wołyniu i we wschodniej Małopolsce była ukrywana przed społeczeństwem. Informacje na ten temat można znależć : 1)biuletyn, "Głos Kresowian" - wydania książkowe 2002 i 2003. 2)Władysław i Ewa Siemiaszkowie, "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej Wołynia 1939-1945", 2 tomy. 3)Lucyna Kulińska, "Dzieje Komitetu Ziem Wschodnich na tle losów ludności polskiej Kresów w latach 1943-1945", 2 tomy. 4)Lucyna Kulińska, "Martyrologia polskich dzieci na Kresach RP 1942-1945". ------------------------------------------------------------------------------- Głosy ukraińskie : -Wiktor Poliszczuk, historyk ukraiński, wspierał żądania kresowian polskich, by w rocznice rzezi polscy i ukraińscy parlamentarzyści potępili ludobójstwo OUN-UPA na Wołyniu. -prof.Myrosław Popowycz z Akademii Kijowsko-Mohylańsjkiej z Kijowa mówił o ukraińskim ludobujstwie w swoim wystąpieniu w dyskusji panelowej na Uniwersytecie we Wrocławskim w maju tego roku. -prof.Witalli Masłowski, demaskujący zbrodnie UPA,został zamordowany we Lwowie w październiku 1999. ------------------------------------------------------------------------------- Ludobójstwo było dokonywane przez : 1)Ukraińską Powstańczą Armię Stepana Bandery, 2)formacje bulbowców i melnykowców, 3)dziesiątki tysięcy lokalnych ukraińskich chłopów, w tym tzw.Samoobronii Kuszczowi Widdiły, 4)Organizację ukraińskich nacjonalistów OUN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: RESZTA TO WIELKI FOTOMONTARZ... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 00:07 ...faszysci i upa zabili 60 tys.polskich cywilow ...kobiety ,dzieci,starcow i mlodych tylko dlatego ,ze byli polakami... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script A Niemcy zabili pare milionow, 11.07.03, 00:52 A ty mee rozpaczasz tutaj i nie mozesz wybaczyc! Smutne to, jak ta pamiec jest wybiorcza. I caly czas o tym dzisiaj trabie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re NIE JA OD PRZEBACZANIA... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 01:06 jesters_script napisał: > A ty mee rozpaczasz tutaj i nie mozesz wybaczyc! > Smutne to, jak ta pamiec jest wybiorcza. > I caly czas o tym dzisiaj trabie, - cos ci sie wali ...ja tylko podalem suche fakty... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script To podaj te fakty rowniez dotyczace Niemcow! 11.07.03, 01:12 A nie wpadaj w ton ogolny. Jak latwo jest bic slabych, ale to jest zabawa dla tchorzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: TO MOZE KOREA... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 01:18 jesters_script napisał: > A nie wpadaj w ton ogolny. > Jak latwo jest bic slabych, ale to jest zabawa dla tchorzy!!! - dyskusja tyczy mordu na cywilnej ludnosci polskiej przez faszystow i ich sprzymiezencow ukraincow (upa)...tych faszystow sojusznikow... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script To moze Kongo, 11.07.03, 01:37 Mee nie zalamuj mnie. To bylo 60 lat temu. Posluchaj JPII. Chyba, ze wolisz Rydzyka i jatrzenie w ranach. A to nie dla mnie zajecie. I zastanow sie co nam Polakom teraz sluzy, a co nie. To tak za nim cos odkrywczego znowu powiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re:60 LAT MINELO ...ZAPOMNIJMY... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 01:47 jesters_script napisał: > Mee nie zalamuj mnie. > To bylo 60 lat temu. > Posluchaj JPII. > Chyba, ze wolisz Rydzyka i jatrzenie w ranach. > A to nie dla mnie zajecie. > I zastanow sie co nam Polakom teraz sluzy, a co nie. > To tak za nim cos odkrywczego znowu powiesz. - prawda zawsze boli...tak jak gojaca sie rana...bo gdy nie ma bolu jest lizustwo ,slabosc i gnusnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script A ty jak Matka Teresa, 11.07.03, 01:51 Tylko ze ona nie pieprzyla glupot, tylko robila... A co ty zrobiles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: A ty jak Matka Teresa...a ja... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 01:56 jesters_script napisał: > Tylko ze ona nie pieprzyla glupot, tylko robila... > A co ty zrobiles? - to ,znaczy ,ze m. teresa robila glupoty...z twego glowkowania wynika...a co ja robie...chcialo by sie powiedziec ...staram sie wydawac pieniadze...bo zycie krotkie co udowodnili ukraincy z upa... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Sorry, ale pieprzysz mee coraz bardziej 11.07.03, 02:02 I wyciagasz dziwne wnioski. Takze koncze ta dyskusje. Bo w bagnie sie nie taplam, a ty duzo do powiedzenia tak naprawde nie masz, oprocz kilku haselek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Sorry, ale pieprzysz mee coraz bardziej...ja IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 02:20 jesters_script napisał: > I wyciagasz dziwne wnioski. > Takze koncze ta dyskusje. > Bo w bagnie sie nie taplam, a ty duzo do powiedzenia tak naprawde nie masz, > oprocz kilku haselek. -widze piane...czy to tylko mi sie zdaje...obrazanie to nie dyskusja.....NIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: A ty jak Matka Teresa...a ja... IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:03 Gość portalu: mee napisał(a): > jesters_script napisał: > > > Tylko ze ona nie pieprzyla glupot, tylko robila... > > A co ty zrobiles? > > - to ,znaczy ,ze m. teresa robila glupoty...z twego glowkowania wynika...a co > ja robie...chcialo by sie powiedziec ...staram sie wydawac pieniadze...bo zycie > > krotkie co udowodnili ukraincy z upa... co racja to racja...swieta prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A Niemcy zabili pare milionow, IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 09:24 Najpierw poznaj co zamierzasz wybaczyć a dopiero potem mów o wybaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Książę WIŚNIOWIECKI WRÓĆ !!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.07.03, 00:26 Jedyny czlowiek który kiedyś rozumiał o co chodzi.. Jego wizja załatwienia sprawy kozackiej mogła zmienić historię i nie doszlo by do takiego ludobóstwa na Polakach jak na Wołyniu. W mojej rodzinie też były ofiary. A opowieści tych co przeżyli mrożą krew w żyłach... Żydów się przeprasza za wszystko... A prezydent Stolzman paraduje w jarmułce i przeprasza w Jedwabnem , a kto przeprosi Polaków ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Książę WIŚNIOWIECKI WRÓĆ !!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 00:35 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Jedyny czlowiek który kiedyś rozumiał o co chodzi.. Jego wizja > załatwienia sprawy kozackiej mogła zmienić historię i nie doszlo > by do takiego ludobóstwa na Polakach jak na Wołyniu. W mojej > rodzinie też były ofiary. A opowieści tych co przeżyli mrożą krew > w żyłach... Żydów się przeprasza za wszystko... A prezydent > Stolzman paraduje w jarmułce i przeprasza w Jedwabnem , a kto > przeprosi Polaków ??? ciekawe kto bedzie na tej uroczystosci gral pierwsze skrzypce....rezuni na pilach???? Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script A nienawisc Ficino, gra dzisiaj na pilach... 11.07.03, 00:57 Ficino, nie odpowiedziales mi na pytanie. Skad sie wzielo wybaczenie dla Niemcow, a jego brak dla Ukraincow. To jest skomplikowane, ale to jest dobre pytanie dla tych ktorzy nienawidza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: A nienawisc Ficino, gra dzisiaj na pilach... IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:05 jesters_script napisał: > Ficino, nie odpowiedziales mi na pytanie. > Skad sie wzielo wybaczenie dla Niemcow, a jego brak dla Ukraincow. > To jest skomplikowane, ale to jest dobre pytanie dla tych ktorzy nienawidza? Niemcy przyznali sie do winy a Ukraincy ucza w szkolach ze mordowanie Polakow bylo OK..pzrede wszystkim ich negatywne nastawienie do Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeszekD Re: Książę WIŚNIOWIECKI WRÓĆ !!!!!! IP: *.vf.shawcable.net 11.07.03, 01:10 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Jedyny czlowiek który kiedyś rozumiał o co chodzi.. Jego wizja > załatwienia sprawy kozackiej mogła zmienić historię i nie doszlo > by do takiego ludobóstwa na Polakach jak na Wołyniu. W mojej > rodzinie też były ofiary. A opowieści tych co przeżyli mrożą krew > w żyłach... Żydów się przeprasza za wszystko... A prezydent > Stolzman paraduje w jarmułce i przeprasza w Jedwabnem , a kto > przeprosi Polaków ??? Nie zapominaj ze kniaz Wisniowiecki tez byl Ukraincem. Jego ojciec zmienil prawoslawie na katolicyzm, a jego pradziadek byl zalozycielem Siczy Zaporoskiej, glownej siedziby Kozakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Książę WIŚNIOWIECKI WRÓĆ !!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.07.03, 01:27 > > Nie zapominaj ze kniaz Wisniowiecki tez byl Ukraincem. Jego > ojciec zmienil prawoslawie na katolicyzm, a jego pradziadek byl > zalozycielem Siczy Zaporoskiej, glownej siedziby Kozakow. Nie nie zapomniałem i wiem o tym. Jednak on dostrzegł problem który narastał i eksplodowął raz jeszcze 300 lat pozniej. I już wtedy Polacy tez maja swoją wine ( polityka "kija i marchewki" wobec Ukraińców ) ale to co Oni zrobili na Wołyniu nie można po prostu nie nazwać LUDOBóJSTWEM !!!. Polacy też przez stulecia walczyli o swoją wolność jednak nie znajdziesz przykładu aby posuwali się do takich mordów jak Ukraińcy. A To że teraz to pisze to zawdzięczam tylko temu że wówczas dziadek mój zdążył na czas uciec kiedy do wsi wpadli banderowcy. Jego brat i kuzyn nie mieli tyle sczęścia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 00:52 Zbrodnie o ludobójstwo nie ulegają przedawnieniu.Zbrodniarze z UPA i OUN powinni podlegać polskiej jurysdykcji. Jak żyję nie słyszałem o procesie morderców z UPA i OUN. Czy Ukrainę stać na gest wydania zbrodniarzy i symboliczny proces,bo co nam po 80-letnim truposzu. Byłby to gest dobrej woli i prawdziwego pojednania. Rodzina Wróblewskich zamieszkiwał ziemię Czehryńską/m.Lubomirka i Antonówka nad Dnieprem niedaleko Kijowa,oraz woj.Mścisławskie na Białorusi przy granicy z Rosją do pocz. XVIIIw/ ,a w II poł.XVIIw przenieśli się na Pokucie cofając sie przd Rosjanami i ich zaborami. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Slepowronie do de... 11.07.03, 00:59 Nekrofilia jest karalna, jakbys nie wiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Slepowronie do de... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 01:06 Dzięki niej wiem kim jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Dzieki nekrofilii? 11.07.03, 01:15 Ty coraz bardziej zalosny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re:Ktoś Cię nakręcił, IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 01:24 widać to z twoich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Ty mnie nakreciles, swoja glupota 11.07.03, 01:38 Slepowron, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ty mnie nakreciles, swoja glupota IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:09 jesters_script napisał: > Slepowron, i tyle. moja prababcia tez ze Slepowronow :)...bardzo zacna rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re:Ktoś Cię nakręcił, IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:08 Gość portalu: Karol de Ślepowron-Wróblewski napisał(a): > widać to z twoich wypowiedzi. spuscil z tonu to widac...wypytywal sie o moj e-mail...hahahah...glupi sie nie rodza...oni sami sie sieja. jacy ci mali ludzie sa zalosni...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 00:57 Podobno mój dziadek w Kołomyi śpiewał.Kurił ja machorku,kurił ja tabak kak dońskij KAZAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: OJ DURAK TY DURAK... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 01:26 ...jeszce troche a bedziemy prosic o przebaczenie ukraine za zbrodnie polskie na narodzie ukrainskim....i niemcow za oswiecim...z takim durakiem to nie dziwota ...ale michnik namieszal w tej pieknej krainie ...RZECZPOSPOLITA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: OJ DURAK TY DURAK... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 01:32 Nie wiesz,że tam wszyscy byli dwujęzyczni.Mam katolickie metryki od połowy XVIIIw.babki Raytarowską,Owadowską,Święcicką,Chrzanowską,Marcinowską. Trzeba mieć tam korzenie ,aby zrozumieć ten kraj. ZBRODNIARZY należy rozliczyć co do grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: OJ DURAK TY DURAK... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 01:38 Gość portalu: Karol de Ślepowron-Wróblewski napisał(a): > Nie wiesz,że tam wszyscy byli dwujęzyczni.Mam katolickie metryki > od połowy XVIIIw.babki > Raytarowską,Owadowską,Święcicką,Chrzanowską,Marcinowską. > Trzeba mieć tam korzenie ,aby zrozumieć ten kraj. > ZBRODNIARZY należy rozliczyć co do grosza. - malo tego...zbrodniarzy nalezy zamykac...a nie przebaczac zbrodniarzom... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Re: OJ DURAK TY DURAK... 11.07.03, 01:45 Tytulu nie zmieniam. Ty tez mee baw sie w nekrofilie i sluchaj Rydzyka. Chyba ci juz tez nic nie pomoze. Niech zyje sekta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: OJ DURAK TY DURAK... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 01:49 jesters_script napisał: > Tytulu nie zmieniam. > Ty tez mee baw sie w nekrofilie i sluchaj Rydzyka. > Chyba ci juz tez nic nie pomoze. > Niech zyje sekta. - lepszy rydzyk w garsci niz papuga na dachu... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Re: OJ DURAK TY DURAK... 11.07.03, 01:53 Chyba lepsza papuga niz sekta! Tak juz ciebie przerobil ojciec demiurg-dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: OJ DURAK TY DURAK... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 02:00 jesters_script napisał: > Chyba lepsza papuga niz sekta! > Tak juz ciebie przerobil ojciec demiurg-dyrektor? - a co powiesz o mafii...czy mafie mozna porownac do czego- kolwiek ...a jak jeszcze mafia ma pieniadze i tv rzadowa ...to zobacz co robi w glowie...z niedoswiadczonymi milosnikami milosci... Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script To ty czytac dziecko nie potrafisz? 11.07.03, 02:13 Mowie i w tym watku o mafii jednoznacznie, skad pochodzi i jakie sa jej korzenie. Ale sekt tez nie lubie niestety. Ps. Poczytaj sobie cala dyskusje a moze cos do ciebie dotrze, bo mam obawy, ze tam do was dociera tylko ojciec-dyrektor i jego "dziwny swiat". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: To ty czytac dziecko nie potrafisz?..a ty.. IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 03:18 jesters_script napisał: > Mowie i w tym watku o mafii jednoznacznie, skad pochodzi i jakie sa jej > korzenie. > Ale sekt tez nie lubie niestety. > Ps. Poczytaj sobie cala dyskusje a moze cos do ciebie dotrze, bo mam obawy, ze > tam do was dociera tylko ojciec-dyrektor i jego "dziwny swiat". - no i jeszcze ty ...docierasz jako czolowy bojownik o demokracje w jedna strone ...niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: To ty czytac dziecko nie potrafisz?..a ty.. IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:15 Gość portalu: mee napisał(a): > jesters_script napisał: > > > Mowie i w tym watku o mafii jednoznacznie, skad pochodzi i jakie sa jej > > korzenie. > > Ale sekt tez nie lubie niestety. > > Ps. Poczytaj sobie cala dyskusje a moze cos do ciebie dotrze, bo mam obawy > , > ze > > tam do was dociera tylko ojciec-dyrektor i jego "dziwny swiat". > > - no i jeszcze ty ...docierasz jako czolowy bojownik o demokracje w jedna > strone ...niestety... wszystko musi odbywac sie po slusznej linii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: To ty czytac dziecko nie potrafisz? IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:15 jesters_script napisał: > Mowie i w tym watku o mafii jednoznacznie, skad pochodzi i jakie sa jej > korzenie. > Ale sekt tez nie lubie niestety. > Ps. Poczytaj sobie cala dyskusje a moze cos do ciebie dotrze, bo mam obawy, ze > tam do was dociera tylko ojciec-dyrektor i jego "dziwny swiat". ty masz chyba jaks schizofrenie czlowieku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: OJ DURAK TY DURAK... IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:13 jesters_script napisał: > Chyba lepsza papuga niz sekta! > Tak juz ciebie przerobil ojciec demiurg-dyrektor? to juz nie wolno wam pisac w tej wolnej prasie to co myslicie???/...starszny totalitaryzm panuje w tej polskiej demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: OJ DURAK TY DURAK... IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:12 jesters_script napisał: > Tytulu nie zmieniam. > Ty tez mee baw sie w nekrofilie i sluchaj Rydzyka. > Chyba ci juz tez nic nie pomoze. > Niech zyje sekta. no tak tonacy brzytwy sie chwyta :) co tam jeszcze za oficjalne teksty wybiorczej trzymasz w rekawie??? Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script A schowaj swoje metryki duraku, 11.07.03, 01:43 Ja mam od XVI wieku i co z tego? Ciesze sie, ze taki glupi jak ty nie jestem. A dzisiaj tutaj byla dyskusja na temat inteligencji wrodzonej i nabytej. A ty niestety zaprzeczasz, temu ze inteligencje sie w duzym stopniu dziedziczy. Ale wyjatki potwierdzaja regule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: A schowaj swoje metryki duraku, IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 01:49 Walczę z wami skórwy........mi z otwartą przyłbicą to moja Dewiza ,a inteligencja nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Z kim ty dziecko walczysz? 11.07.03, 01:55 A w twoim przypadku, inteligencja ma rzeczywiscie nic do rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Z takimi śmiecimi jak ty,żeby po polskiej ziemi IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 01:58 nie chodziły. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Obawiam sie, ze z Polska mam wiecej wspolnego niz 11.07.03, 02:05 ty. I nie chcialbym aby takie przyglupy o niej stanowily. A to nam grozi niestety, bo twoja glupota jest ucielesnieniem Lepperiady. I pewnie bedzie jeszcze bardziej weselej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Obawiam sie, ze z Polska mam wiecej wspolnego IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:18 jesters_script napisał: > ty. > I nie chcialbym aby takie przyglupy o niej stanowily. > A to nam grozi niestety, bo twoja glupota jest ucielesnieniem Lepperiady. > I pewnie bedzie jeszcze bardziej weselej. co wybierasz sie na bal vipow z Samoobrony???...pewnie akompaniowac bedzie orkiestra rezunow wdziecznie grajaca ballady o milosci na pilach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 01:37 Banda komuchów z SLD przebaczyła REZUNOM.HAŃBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:20 Gość portalu: Karol de Ślepowron-Wróblewski napisał(a): > Banda komuchów z SLD przebaczyła REZUNOM.HAŃBA. co ty pleciesz oni sami sobie przebaczyli :) Dal nam przyklad Leszek jak przebaczac mamy!...przejdziem wisle przejdziem bug... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Kryptoukraińcy z Małachowskim i IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 01:41 wybaczyła swoim Rezunom za MORD na Polakach. Jeszcze mieli Bezczelność klaskać w ręce za udane głosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Glupi i slepowron, 11.07.03, 01:48 na dodatek. To juz wszystko zle co moglo sie zdarzyc naraz. Nic z lsd nie mam wspolnego, a to popieram. I to nie bylo tylko sld, smrodku. Minelo 60 lat a ty dalej w bagnie siedzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol de Ślepowron-Wróblewski Re: Glupi i slepowron, IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 01:54 Odkryłeś się Rezunie. Odpowiedz Link Zgłoś
jesters_script Spadaj glupolu, 11.07.03, 01:57 Odkrywac to moge sie przed kobita, a nie przed bagnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Spadaj glupolu, IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:23 jesters_script napisał: > Odkrywac to moge sie przed kobita, a nie przed bagnem. ty to pewnie z taka kobita co miala obie nogi umyte co???..ty przeciez nie z tych rezunow??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dzieki JS IP: *.ifn-magdeburg.de 11.07.03, 12:27 jesters_script napisał: > Odkrywac to moge sie przed kobita, a nie przed bagnem. Zawsze wolalam arystokracje od sarmacji. Nawet jesli z serca a nie z krwi. To olbrzymia roznica.. O genetyce Ci kiedys opowiem. O rodach sarmackich tez i tych powinowatych - pociotecznych koligacjach. Bardziej mi niestety innego bohatera Sienkiewiczowskiej trylogii przypominaja. Prawdziwemu rycerzowi nigdy by nie przyszlo do glowy poniewierac imieniem kobiety - zwlaszcza tej u niego pracujacej. To wiejska tradycja tych co to marzyli o tytulach, ale do nich sercem nie siegaja. Nawet jesli nie jestem pewna twoich racji to sprzymiezam sie z toba w tej kwestii. Niestety w niektorych rodach sarmackich doszlo do tzw depresji inbredowej. Ale o tym Ci kiedys opowiem..To tak jak w rasach niektorych zwierzat hodowlanych - w jednych dobor sie udal w innych nie- wszystko zalezy od wejsciowego zbioru genow.. O samych Slepowronach niestety - dwoch z nich w kazdym razie tez Ci cos pisalam - znalam takich tez ze Slepowronow co to sie niezle przyczynili do smierci paru moich kolegow inzynierow a z zamilowania nurkow.. Ale to dluzsza opowiesc... A ta droga to Slepowrony prawice rozwala predzej czy pozniej. Ale cos o tym z historii nawet ja wiem. Pozdrawiam Slepowrony to jednak bardziej zajace niz rycerze (to tak z tej autopsji nurkowej)i mowie to z pelna odpowiedzialnoscia nawet jesli racje obroncy AK i rozkazow nie sa tu bez znaczenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A moralnosc nie jest dziedziczna IP: *.ifn-magdeburg.de 11.07.03, 12:31 Trzeba ja wyniesc z domu - tak jak i inne wartosci. To moge powiedziec z cala stanowczoscia tego twierdzenia JS. Sam widzisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiicno Re: Dzieki JS IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 17:15 Gość portalu: ANka napisał(a): > jesters_script napisał: > > > Odkrywac to moge sie przed kobita, a nie przed bagnem. > Zawsze wolalam arystokracje od sarmacji. Nawet jesli z > serca a nie z krwi. To olbrzymia roznica.. O genetyce Ci > kiedys opowiem. O rodach sarmackich tez i tych > powinowatych - pociotecznych koligacjach. Bardziej mi > niestety innego bohatera Sienkiewiczowskiej trylogii > przypominaja. Prawdziwemu rycerzowi nigdy by nie przyszlo > do glowy poniewierac imieniem kobiety - zwlaszcza tej u > niego pracujacej. To wiejska tradycja tych co to marzyli > o tytulach, ale do nich sercem nie siegaja. Nawet jesli > nie jestem pewna twoich racji to sprzymiezam sie z toba w > tej kwestii. Niestety w niektorych rodach sarmackich > doszlo do tzw depresji inbredowej. Ale o tym Ci kiedys > opowiem..To tak jak w rasach niektorych zwierzat > hodowlanych - w jednych dobor sie udal w innych nie- > wszystko zalezy od wejsciowego zbioru genow.. > O samych Slepowronach niestety - dwoch z nich w kazdym > razie tez Ci cos pisalam - znalam takich tez ze > Slepowronow co to sie niezle przyczynili do smierci paru > moich kolegow inzynierow a z zamilowania nurkow.. Ale to > dluzsza opowiesc... > A ta droga to Slepowrony prawice rozwala predzej czy > pozniej. Ale cos o tym z historii nawet ja wiem. > Pozdrawiam > Slepowrony to jednak bardziej zajace niz rycerze (to tak > z tej autopsji nurkowej)i mowie to z pelna > odpowiedzialnoscia nawet jesli racje obroncy AK i > rozkazow nie sa tu bez znaczenia.... Ale nam tu pani dala wyklad o genetyce!...nie jest to co prawda cos w stylu Ukrainiec=genetyczny morderca ale blisko...prawda jest taka ze zasuwaliscie na panskim dworze...teraz chcecie sie dowartosciowac....ale nic z tego...geny wam na to nie pozwalaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Glupi i slepowron, IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:22 jesters_script napisał: > na dodatek. To juz wszystko zle co moglo sie zdarzyc naraz. > Nic z lsd nie mam wspolnego, a to popieram. > I to nie bylo tylko sld, smrodku. > Minelo 60 lat a ty dalej w bagnie siedzisz. sam siedzisz w bagnie rezunie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kryptoukraińcy z Małachowskim i IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:20 Gość portalu: Karol de Ślepowron-Wróblewski napisał(a): > wybaczyła swoim Rezunom za MORD na Polakach. > Jeszcze mieli Bezczelność klaskać w ręce za udane głosowanie. poucinac lapy pilami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: ZACZNIJ KOCHAC POLSKE... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 02:27 ...zeby tak nie walczyc o swoje...to jak to mozna nazwac..mord z premedytacja ..a polacy na ukrainie nawet pomnika nie maja ...za to upa ma pomniki w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak maly Do redakcji GW IP: *.remote.ualberta.ca 11.07.03, 02:41 Moze Panowie mi powiecie, ktore oswiadczenie parlamentow jest prawdziwe? Wasze czy Rzeczpospolitej? W waszym jest wzmianka o czystce etnicznej a w rzeczpospolitej jest tylko mowa o mordowaniu i wypedzaniu. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030711/gazeta_a_2.html) oraz wasze: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030711/gazeta_a_2.html) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak maly Re: Do redakcji GW IP: *.remote.ualberta.ca 11.07.03, 02:48 Chyba podane linki nie dzialaja, wiec kopjuje z Rzeczpospolitej: Oświadczenie parlamentów OŚWIADCZENIE PARLAMENTÓW Sześćdziesiąta rocznica tragedii ludności polskiej na Wołyniu i w Galicji w czasie niemieckiej okupacji skłania do myślenia o przeszłości i przyszłości polsko-ukraińskiego sąsiedztwa. Tragedii Polaków mordowanych i wypędzanych z ich miejsc zamieszkania przez zbrojne formacje Ukraińców towarzyszyły również cierpienia ludności ukraińskiej - ofiar polskich akcji zbrojnych. Była to tragedia obu naszych narodów. Pomordowanym i poległym na Wołyniu i w Galicji należy się szacunek i pamięć. Pochylamy głowy nad niewinnymi ofiarami. Nie może być usprawiedliwienia dla terroru, przemocy i okrucieństwa. Prawda o tamtych dramatycznych latach jest bolesna dla wszystkich. Polacy i Ukraińcy powinni ją jednak poznawać. Prawda, choćby najbardziej tragiczna, jest niezbędna do budowy trwałego porozumienia. Bolesne doświadczenia powinny stanowić dla nas również źródło refleksji o tym, że na nienawiści i konfliktach pomiędzy nami korzystali nasi przeciwnicy, a my - zawsze traciliśmy. Historia Europy jest pełna przykładów narodowych waśni, wojen, krwi i okrucieństwa. Ale są też przykłady pojednania i porozumienia narodów, które chciały i potrafiły przezwyciężyć najtrudniejszą nawet przeszłość. Moralnym obowiązkiem tych, których sumienia wciąż porusza tragedia sprzed 60 lat, jest wezwanie do pojednania naszych narodów w imię przyszłości, w imię wspólnoty celów. Niech umiejętność przebaczania stanie się fundamentem lepszej przyszłości, dobrego sąsiedztwa i przyjaźni polsko-ukraińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak maly Re: Do redakcji GW IP: *.remote.ualberta.ca 11.07.03, 02:52 A teraz wasze oswiadczenie: Wspólne oświadczenie parlamentów Polski i Ukrainy w związku z 60.rocznicą tragedii wołyńskiej ZOBACZ TAKŻE . Parlamenty Ukrainy i Polski o tragedii wołyńskiej (10-07-03, 19:02) 10-07-2003, ostatnia aktualizacja 10-07-2003 19:03 Sześćdziesiąta rocznica dramatu ludności polskiej na Wołyniu skłania do myślenia o przeszłości i o przyszłości polsko-ukraińskiego sąsiedztwa. Dramatowi Polaków poddanych czystkom etnicznym organizowanym przez zbrojne oddziały ukraińskie towarzyszyły również cierpienia Ukraińców - ofiar polskiego odwetu. Pomordowanym i poległym na Wołyniu, a także w Galicji i na Podolu, należy się szacunek i pamięć. Prawda o tamtych dramatycznych latach jest bolesna dla wszystkich. Polacy i Ukraińcy powinni ją jednak poznawać. Prawda bowiem, choćby najsmutniejsza, jest niezbędna do budowy trwałego porozumienia. Bolesne doświadczenia powinny stanowić dla nas również źródło refleksji o tym, że na nienawiści i konfliktach pomiędzy nami korzystali nasi przeciwnicy, a my zawsze traciliśmy. Historia Europy jest pełna przykładów narodowych waśni, wojen, krwi i okrucieństwa. Ale są też przykłady pojednania i porozumienia narodów, które chciały i potrafiły przezwyciężyć najtrudniejszą nawet przeszłość. Moralnym obowiązkiem tych, których sumienia wciąż porusza tragedia sprzed 60 lat, jest wezwanie do pojednania naszych narodów w imię przyszłości, w imię wspólnoty losów i wspólnoty celów. Niech umiejętność przebaczania stanie się fundamentem lepszej przyszłości, dobrego sąsiedztwa i przyjaźni polsko-ukraińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak maly Re: Do redakcji GW IP: *.remote.ualberta.ca 11.07.03, 03:19 Prasa ukrainska podaje jeszcze inny tekst. Zamieszam na dole. Tam mowa jest nie o "rowniez cierpnieniach ludnosci ukrainskiej", ale "takich samych cierpieniach ludnosci ukrainskiej". "Трагедію поляків, яких убивали і виганяли з місць їхнього проживання збройні формування українців, супроводжували такі самі страждання українського мирного населення - жертв польських збройних акцій", - відзначається в заяві. http://www.korespondent.net/main/25883 Польща згодна прийняти текст спільної заяви про волинську трагедію Кореспондент.net 09 Липня 2003, 09:27 Польська сторона підтверджує свою згоду прийняти текст заяви, присвяченій 60- тій річниці трагедії на Волині, повідомляє Інтерфакс-Україна. За словами прес- секретаря спікера Верховної Ради України Ігоря Сторожука, про згоду польської сторони повідомив маршал польського Сейму Марек Боровський під час телефонної розмови з українським колегою. Під час розмови по телефону Володимир Литвин і Марек Боровський повернулися до обговорення вже підготовленого тексту заяви, над яким працювали групи українського і польського парламентів. Марек Боровський підтвердив, що цей варіант тексту заяви повністю влаштовує польську сторону, і документ буде винесено у четвер, 10 липня, на голосування в польському парламенті. Також сторони обговорили процедуру прийняття цього документа. Прийняття спільної українсько-польської заяви у Верховній Раді заплановано також на четвер, 10 липня. За словами Ігоря Сторожука, Володимир Литвин повідомив, що підготовлений докуменm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: CHCEMY BYC SOBA JESZCZE... IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 03:26 ...gdyby odwrotnie...to polska zakatowala ludnosc cywilna ukrainy...tylko dlatego ,ze byli ukraincami...ukraincy -by nie popuscili...odszkodowania i kajanie ...z kwachem na czele na kolanach...zreszta pamietacie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolf Re: CHCEMY BYC SOBA JESZCZE... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 08:52 A slyszales o miejscowosci Sahryn? O dzialaniach Wolyniaka, Burego i innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolf Re: CHCEMY BYC SOBA JESZCZE... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 08:53 Mozna jeszcze dodac dzialalnosc Batalionow Chlopskich na Chelmszczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYSELF43 Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 04:47 A ilu Polakow i Ukraincow zginelo z rak Rosjan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Burzliwa debata w dloni.. IP: *.proxy.aol.com 11.07.03, 04:52 Gość portalu: MYSELF43 napisał(a): > A ilu Polakow i Ukraincow zginelo z rak Rosjan? - glupie pytanie, glupia odpowiedz...a ile plemnikow zginelo z rak twoich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech, Boston Re: Hanba i skundlenie IP: *.ne.client2.attbi.com 11.07.03, 05:39 To co sie stalo przypieczetowalo hanbe i skundlenie poslow sejmu ostatniej kadencji. Glupota polityczna tych ludzi, zupelne nieliczenie sie z opinia publiczna, prawda historyczna i prawem, wszystko to jest porazajace. CI LUDZIE SZKODZA RACJI STANU RZECZPOSPOLITEJ i powinni byc natychmiast odsunieci od wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Hanba i skundlenie IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:42 Gość portalu: lech, Boston napisał(a): > To co sie stalo przypieczetowalo hanbe i skundlenie poslow sejmu > ostatniej kadencji. Glupota polityczna tych ludzi, zupelne > nieliczenie sie z opinia publiczna, prawda historyczna i prawem, > wszystko to jest porazajace. CI LUDZIE SZKODZA RACJI STANU > RZECZPOSPOLITEJ i powinni byc natychmiast odsunieci od wladzy. lub postawieni przed pluton egzekucyjny..na czele z Jaskiernia!...zmanierowany syn soltysa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uluru Re: Hanba i skundlenie IP: *.umz.zgierz.pl / 192.168.0.* 11.07.03, 08:19 Masz rację...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Hanba i skundlenie IP: 213.158.197.* 11.07.03, 10:38 Hańba i skundlenie? W/g mnie jeszcze większą tragedią jest to, że tzw. poważne autorytety, jak np. Pani Siemaszko w dzisiejszej Rzeczpospolitej, nadal nie chcą postawić znaku równości między śmiercią Polaków a śmiercią Ukraińców. To powduje, że nastroje w dyskusjach są takie jak można sobie poczytać na tej liście. Nadal licytujemy się liczbami jak by to były kartofle lub węgiel. Do kurwy nędzy! Przecież to były kobiety i małe dzieci. Po obu stronach! Więc przestańmy się przekrzykiwać jacy to byliśmy święci rycerze, na białych rumakach i na kolana bo inaczej będziemy takimi samymi zwierzętami jak "sowtccy chłopcy" w Czeczenii. Nawet jeśli zginęłoby tylko jedno dziecko ukraińskie. A tak na marginesie, nie jestem Ukraińcem, pacyfistą, anarchistą itd. ale nie podoba mi się też, że w przyszłości, ktoś mógłby traktować moje dzieci jako dane statystyczne. Bez względu jakie kierowałyby nim moralne pobudki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek SKARGA ZZA GROBU do ku- wy nędzy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 10:53 Ludobójstwo ukraińskie na Polakach można przyrównać jedynie do niemieckiego totalnego ludobójstwa na Żydach, lecz nie na Polakach. Ludobójstwo ukraińskie stosowało barbarzyńskie tortury. Takich barbarzyńskich czynów ani Niemcy ani nawet Sowieci nie dokonywali : 1)OBCINALI( np genitalia, piersi ) I WYRYWALI części ciała. 2)PRZEPIŁOWYWALI 3)ROZPRUWALI BRZUCHY i WYWLEKALI WNĘTRZNOŚCI 4)RĄBALI OFIARY SIEKIERAMI i PRZEBIJALI WIDŁAMI 5)WRZUCALI RANNYCH DO STUDNI 6)WYDŁUBYWALI OCZY i WYRYWALI JĘZYKI 7)ROZRYWALI I WLEKLI CIAŁA KOŃMI 8)DZIECI ukraińskie POMAGAŁY w DOBIJANIU rannych, rabowaniu i podpalaniu? 9) W rodzinach mieszanych ZMUSZALI, pod groźbą kary śmierci, męża DO ZABICIA żony czy żonę do własnorecznego zamordowania WSPÓŁMAŁŻONKA. 10)Ludobójstwo ukraińskie realizowało się WYŁĄCZNIE w postaci NIEZWŁOCZNEJ EKSTERMINACJI fizycznej WSZYSTKICH, których sie dopadło, od NIEMOWLĄT po STARCÓW. ------------------------------------------------------------------------------- Prawda o ludobójstwie na Wołyniu i we wschodniej Małopolsce była ukrywana przed społeczeństwem. Informacje na ten temat można znależć : 1)biuletyn, "Głos Kresowian" - wydania książkowe 2002 i 2003. 2)Władysław i Ewa Siemiaszkowie, "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej Wołynia 1939-1945", 2 tomy. 3)Lucyna Kulińska, "Dzieje Komitetu Ziem Wschodnich na tle losów ludności polskiej Kresów w latach 1943-1945", 2 tomy. 4)Lucyna Kulińska, "Martyrologia polskich dzieci na Kresach RP 1942-1945". ------------------------------------------------------------------------------- Głosy ukraińskie : -Wiktor Poliszczuk, historyk ukraiński, wspierał żądania kresowian polskich, by w rocznice rzezi polscy i ukraińscy parlamentarzyści potępili ludobójstwo OUN-UPA na Wołyniu. -prof.Myrosław Popowycz z Akademii Kijowsko-Mohylańsjkiej z Kijowa mówił o ukraińskim ludobujstwie w swoim wystąpieniu w dyskusji panelowej na Uniwersytecie we Wrocławskim w maju tego roku. -prof.Witalli Masłowski, demaskujący zbrodnie UPA,został zamordowany we Lwowie w październiku 1999. ------------------------------------------------------------------------------- Ludobójstwo było dokonywane przez : 1)Ukraińską Powstańczą Armię Stepana Bandery, 2)formacje bulbowców i melnykowców, 3)dziesiątki tysięcy lokalnych ukraińskich chłopów, w tym tzw.Samoobronii Kuszczowi Widdiły, 4)Organizację ukraińskich nacjonalistów OUN. ------------------------------------------------------------------------------- Niektórzy, posługując sie zrabowanymi dokumentami osobistymi zamordowanych Polaków, repatriowali się pod ich nazwiskami do Polski i tam otrzymywali gospodarstwa rolne jako zabużanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kresowiak Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.ey.com.pl / 10.106.67.* 11.07.03, 10:30 Haniebne pseudo-pojednanie. Ciekawe jak czuja sie żołnierze AK porownywaniu do przestępców z UPA/UON? Czy AK wydawało rozkazy swoim oddziałom by mordowały dzieci, kobiety i starców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: 213.158.197.* 11.07.03, 10:42 >Czy AK wydawało rozkazy swoim oddziałom by mordowały dzieci, kobiety i starców?< To jak do deto doszło? Może przybliży nam Pan pobudki jakie kierowały naszymi, świętymi rycerzami, celującymi do kobiet i dzieci?... Bo ja nie mogę jakoś tego sobie wyobrazić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kresowiak Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.ey.com.pl / 10.106.67.* 11.07.03, 11:09 Nie rozumiem pytania. Ale zeby bylo jasniej: SS wydawalo swoim oddzialom rozkazy mordowania dzieci, kobiet i starcow tzw. rozkazy pacyfikacyjne. SS zostalo uznane za organizacje przestepcza. Niemcy to rozumieja i bija sie w piersi (poza weteranami SS i ich bliskimi). Na zasadzie takich samych rozkazow (przyznaja to Ukraincy) UPA/UON mordowala polskie dzieci, kobiety i starcow. Ukraincy tego nie rozumieja. Trzymaja sie jak pijany plotu pogladu, ze byla to ich armia narodowowyzwolencza czyli bylo OK. Nie, nie bylo OK. Ukraincy po prostu nie dojrzeli do pojedniania. Nasi politycy z lewa i prawa porownuja UPA/UON do AK - stad pytanie: czy AK wydawalo podobne rozkazy swoim oddzialom? Ja o takich nie slyszalem. Sprowadzanie rzezi wolynskiej do sprawy "obie strony potargaly sie po szczekach" jest glupie i tak naprawde nie sluzy pojednaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 20:01 Gość portalu: Mario napisał(a): > >Czy AK wydawało rozkazy swoim oddziałom by mordowały dzieci, > kobiety i starców?< > > To jak do deto doszło? Może przybliży nam Pan pobudki jakie > kierowały naszymi, świętymi rycerzami, celującymi do kobiet i > dzieci?... Bo ja nie mogę jakoś tego sobie wyobrazić! masz chyba na mysli UPA...mowiac naszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 20:01 Gość portalu: Kresowiak napisał(a): > Haniebne pseudo-pojednanie. Ciekawe jak czuja sie żołnierze AK > porownywaniu do przestępców z UPA/UON? Czy AK wydawało rozkazy > swoim oddziałom by mordowały dzieci, kobiety i starców?Czytajac niektore czytajac niektore posty tak wlasnie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś