marcus_crassus 17.07.03, 19:24 co oznacza nazwa "nagmachon"??? i jeszcze jedno - czy mozna przetlumaczyc nazwe "merkava"?? bede wdzieczny...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc z Izraela Re: pytanie do gosci z izraela IP: *.mco.bellsouth.net 17.07.03, 20:13 marcus_crassus napisał: > co oznacza nazwa "nagmachon"??? > > i jeszcze jedno - czy mozna przetlumaczyc nazwe "merkava"?? > > bede wdzieczny...:))))) >>also spelled Merkabah (Hebrew: “Chariot”), the throne, or “chariot,” of God as described by the prophet Ezekiel (Ezekiel 1); it became an object of visionary contemplation for early Jewish mystics. Merkava mysticism began to flourish in Palestine during the 1st century AD, but from the 7th to the 11th century its centre was in Babylonia. >> Pocaluj mnie w dupe, jak chcesz byc wdzieczny.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus A.D, a mozesz jeszcze przetlumaczyc tego 17.07.03, 20:18 "nagmachona"???? ps(spostrzezenie) - A.D. -a moze Ty chcesz byc zydkiem???;)))stad ta obsesja????to tak jest zawsze-jak bardzo sie kims chce zostac i podswiadomosc stara sie to stlumic to robi wszystko zeby wywolac sztuczna agresje;))))) stad to podszywanie sie pod "goscia z izraela"???:))))))) ale ja i tak wiem ze ty to prosty ad jestes,a nie zaden zyd;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: A.D, a mozesz jeszcze przetlumaczyc tego IP: 12.6.221.* 17.07.03, 20:26 marcus_crassus napisał: > "nagmachona"???? > > ps(spostrzezenie) - A.D. -a moze Ty chcesz byc zydkiem??? Nie z nim jest tak samo jak z Hitlerem - babka zostala wykorzystana i porzucona przez Zyda, ojciec byl wiec bekartem z wpisem "ojciec nieznany". A ze po linii meskiej to Talmud dziedziczyc nie pozwala (co dowodzi tego, ze geny zydowskie dziedziczone sa w mitochondriach :))) - A.D. pomimo najszczerszych checi nie moze otrzymac uznania wymarzonej narodowosci, przez miejscowego cadyka. Odbija wiec sobie frustracje na forum... Zapuscil tez sobie rudawe pejsy u dupy, zeby choc potajemnie byc "koszerny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. He,he.. IP: *.mco.bellsouth.net 17.07.03, 22:28 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > marcus_crassus napisał: > > > "nagmachona"???? > > > > ps(spostrzezenie) - A.D. -a moze Ty chcesz byc zydkiem??? > > Nie z nim jest tak samo jak z Hitlerem - babka zostala wykorzystana i porzucona > > przez Zyda, ojciec byl wiec bekartem z wpisem "ojciec nieznany". A ze po linii > meskiej to Talmud dziedziczyc nie pozwala (co dowodzi tego, ze geny zydowskie > dziedziczone sa w mitochondriach :))) - A.D. pomimo najszczerszych checi nie > moze otrzymac uznania wymarzonej narodowosci, przez miejscowego cadyka. Odbija > wiec sobie frustracje na forum... Zapuscil tez sobie rudawe pejsy u dupy, zeby > choc potajemnie byc "koszerny". >> Wymysl cos samemu, to sa tylko wszawe plagiaryzmy, pizdzielcze! >>Inahl Rabak Ars Ya Choosharmuta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: A.D, a mozesz jeszcze przetlumaczyc tego IP: 213.8.157.* 17.07.03, 20:37 Po pierwsze gratulacje za zdemaskowanie goscia z Izraela. Po drugie - "merkava" to woz, np.furmanka, a takze nazwa czolgu produkcji izraelskiej( juz slysze te dowcipy kojarzace furmanke z czolgiem zydowskim- z gory odpowiadam ,ze czolg jako taki do smiesznych nie nalezy). To pierwsze slowo przypomina "nagmasz" czyli cos jak samochod pancerny( lub opancerzony). Uklony z upalnego Telavivu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: A.D, a mozesz jeszcze przetlumaczyc tego IP: *.mco.bellsouth.net 17.07.03, 22:30 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Po pierwsze gratulacje za zdemaskowanie goscia z Izraela. Po drugie - > "merkava" to woz, np.furmanka, a takze nazwa czolgu produkcji izraelskiej( > juz slysze te dowcipy kojarzace furmanke z czolgiem zydowskim- z gory > odpowiadam ,ze czolg jako taki do smiesznych nie nalezy). To pierwsze slowo > przypomina "nagmasz" czyli cos jak samochod pancerny( lub opancerzony). Uklony > z upalnego Telavivu. >> Eize melekh! Odpowiedz Link Zgłoś
galgenbaum Re: A.D, a mozesz jeszcze przetlumaczyc tego 17.07.03, 20:43 Furmanka tez ale asocjacje ma budzic raczej z rydwanem. Do chyba dla ciebie nie jest bez znaczenia czy twoi idole poruszali sie furmankami czy rydwanami. Odpowiedz Link Zgłoś
galgenbaum PS a tacy jak ty to 17.07.03, 20:46 galgenbaum napisał: > Furmanka tez ale asocjacje ma budzic raczej z rydwanem. > Do chyba dla ciebie nie jest bez znaczenia czy twoi idole poruszali sie > furmankami czy rydwanami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: PS a tacy jak ty to IP: 213.8.157.* 17.07.03, 21:00 Tradycyjnie juz napisze ,ze nie rozumiem o co ci chodzi. Czy to ma byc zecheta do dyskusji o wyzszosci powozenia rydwanami(zydowskimi) na powozeniem furmanakami(zydowskimi)? Z gory pasuje, jestem w tej dziedzinie zupelnym laikiem. Lecz jako czlowiek ciekawski, chetnie wyslucham twojej fachowej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
galgenbaum Re: PS a tacy jak ty to 17.07.03, 21:09 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Tradycyjnie juz napisze ,ze nie rozumiem o co ci chodzi. Czy to ma byc zecheta > do dyskusji o wyzszosci powozenia rydwanami(zydowskimi) na powozeniem > furmanakami(zydowskimi)? > Z gory pasuje, jestem w tej dziedzinie zupelnym laikiem. Lecz jako czlowiek > ciekawski, chetnie wyslucham twojej fachowej opinii. Nie musisz sie przejmowac. Co mi nie wyszlo i w swiat poszedl post nie skonczony. Chcialem napisac ze tacy jak MC powozacy furmankami nazywani sa עגלון Nie mialem jednak zamiaru rozpoczynac z Toba dyskusji, bo wiem jak sie to konczy. Pozdawiam w goracym T A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: PS a tacy jak ty to IP: 213.8.157.* 17.07.03, 21:16 be cholzot ,toda raba. Odpowiedz Link Zgłoś
galgenbaum winny proby wprowadzenia w blad 17.07.03, 23:49 Gość portalu: z daleka napisał(a): > be cholzot ,toda raba. Nie ma potrzeby bys mnie testowal. Ja zupelnie bez bicia przyzaje, ze nie mam pojecia o hebrajskim a pojecie "dowodca meravy" musialem gdzies skopiowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzowa kogo widza moje oczy... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 17.07.03, 21:37 upal, duchota. v-sv 2-3 burza wisi w powietrzu. weekendowe zagle byly super. wysepka hven przeurocza. pzdr. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: kogo widza moje oczy... 17.07.03, 22:37 juz tlumacze-to rzeczywiscie nazwy sprzetu uzywanego przez IDF - o ile do merkavy jestem pewien ze chodzi jednak o rydwan,a tyle nadal ciekawi mnie nazwa nagmachon - nagmachon jest to ciezki APC uzywany przez IDF to sa fotki www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/engineer_vehicles/nagmachon/Nagmachon.html a to w zwiazku z moim zainteresowaniem wojskowoscia i wojnami jakie toczyl izrael... moze tomek albo dana beda wiedzieli... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
galgenbaum Re: kogo widza moje oczy... 17.07.03, 23:45 Gość portalu: jerzowa napisał(a): > upal, duchota. v-sv 2-3 burza wisi w powietrzu. weekendowe zagle byly super. > wysepka hven przeurocza. > pzdr. > :-) Moze i lepiej, ze Twoje piekne oczy nie widza. Hven niestety nie znam. Poznalem kilka inny wysp dunskich i to co najmocniej utkwilo w mojej pamieci to mocno juz dorosle damy palace cygara. Czy i Ty jestes milosniczka cygar ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzowa Re: kogo widza moje oczy... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 18.07.03, 00:04 galgenbaum napisał: > Gość portalu: jerzowa napisał(a): > > > upal, duchota. v-sv 2-3 burza wisi w powietrzu. weekendowe zagle byly supe > r. > > wysepka hven przeurocza. > > pzdr. > > :-) > > > Moze i lepiej, ze Twoje piekne oczy nie widza. > Hven niestety nie znam. > Poznalem kilka inny wysp dunskich i to co najmocniej utkwilo w mojej pamieci to > mocno juz dorosle damy palace cygara. > Czy i Ty jestes milosniczka cygar ? > a i owszem. kiedys zdazylo mi sie skrecic na ulicy i isc za aromatem dobrego cygara i specyficznej wody kolonskiej. hmmm. wiesz co to jest "aromat kaszmiru"? ( chodzi mi o material, nie geografie) moja matka mawiala, ze to jest zapach prawdziwego mezczyzny. to byla combination: mocna kawa, dobre brandy, dobre cygaro i ta specyficzna woda kolonska. a hven sliczna. to sie daje objechac na rowerku w godzinke, ale widoki super i obserwatorium tycho brahe mozna sobie obejrzec. przyplywaja ludzie, zeby z zatoczki backafall zobaczyc zachod slonca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 17.07.03, 22:36 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Tradycyjnie juz napisze ,ze nie rozumiem o co ci chodzi. Czy to ma byc zecheta > do dyskusji o wyzszosci powozenia rydwanami(zydowskimi) na powozeniem > furmanakami(zydowskimi)? > Z gory pasuje, jestem w tej dziedzinie zupelnym laikiem. Lecz jako czlowiek > ciekawski, chetnie wyslucham twojej fachowej opinii. >> Nu, w czasach, kiedy to rydwanami sie jezdzilo do kafejki, 'twoi' kozy zawziecie pasali pod gorke i galy im wychodzily na widok przejezdzajacego. Oy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Chocby chcial, to nie bedzie. IP: *.fastres.net 22.07.03, 14:05 A.D alias gosc z Israela chocby chcial, to tak nim nie bedzie, dwa razy nie mozna sie obrzezac, moze sprobowac sie wykastrowac to go zrobia eunuchem w jakims haremie na bliskim wschodzie. Choc to jest smieszne, ale musulmanin, aby miec jakos szanse przejscia na hebraism musi najpierw przez conajmniej 5 lat byc chrzescijanem. ( czyzby to byl czysciec Dantejski). Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: pytanie do gosci z izraela 18.07.03, 07:26 marcus_crassus napisał: > co oznacza nazwa "nagmachon"??? po angielsku APC (armoured mpersonnal carrier) Woz pancerny > > i jeszcze jedno - czy mozna przetlumaczyc nazwe "merkava"?? znaczy WOZ i w Starym testamencie jest napisano jak Elisza mowil do Elijahu " ty jestes Merkava i kawaleria Izraela" kiedy mowione tego tekstu polacy siedzieli kolo Indi na drzewach i ogien nie zanli Kroli Izraela i Judea prowadzili w swoich Wojsk Merkavot wozy drewniane z 2 bojownikow i 3 Koni, wielki Krol Izrael Achab utrzymal pare tysieci merkavot i wzol udzial w koalicij co bila Asyrow Szlameneser III > > bede wdzieczny...:))))) Pozatym Gojskie Pancery nie pasuja na naszych bitwy Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus aaa...czyli "nagmachona" nie mozna 18.07.03, 09:51 przetlumaczyc na jakas nazwe wlasna (typu merkava - ktora w tlumaczeniu z tego co na tym watku przeczytalem to rydwan),jest to po prostu tlumaczenie "APC"??? tak???? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: aaa...czyli 'nagmachona' nie mozna 18.07.03, 10:06 marcus_crassus napisał: > przetlumaczyc na jakas nazwe wlasna (typu merkava - ktora w tlumaczeniu z tego > co na tym watku przeczytalem to rydwan),jest to po prostu tlumaczenie "APC"??? > > tak???? Nagmasz=APC to same tlumaczeni pancery woz wozi bojownikow M113 jest nasze woz Izraela jest nastepny "Achzarit"(grozna) zrobiona z ciala T-54 T-55 i zydowska modifikcja Amein Izrael i jego IDF Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: aaa...czyli 'nagmachona' nie mozna 18.07.03, 10:30 Achzarit to "grozna"???ok:) a moge prosic jeszcze o tlumaczenie paru innych nazw?: NagmaSho't Nakpadon Sho't Magach i jeszcze jedno: nie wiesz czy nazwa czolgu "tiran" wziela sie od ciesniny tiranskiej,od wydarzen zwiazanych z blokada przez arabow ciesniny po prostu od wojny 67 ktora zapoczatkowala blokada tiranu??? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Gush Shalom 18.07.03, 11:12 Gość portalu: Independent napisał(a): > www.irak.pl Ty achmed nie uzywaj nasz jezyk mam cie w dupie i w nosie Piss now Israelian piss)peace) movment dobry arab jest martwy no terror no arabs Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: aaa...czyli 'nagmachona' nie mozna 18.07.03, 11:08 marcus_crassus napisał: > Achzarit to "grozna"???ok:) > > a moge prosic jeszcze o tlumaczenie paru innych nazw?: > > > NagmaSho't napewno jest mala panceryn woz small size APC > Nakpadon niewiem > Sho't pancer Czalg Centuriun Brytyski modyfikowana na IDF wersje armata 105 mm cudowny pancer(British steal) motor Amerykanski 750 HP lacuchy kiepskie turm elektryczne nie pasowali do pustyni > Magach Czalg pancer M-48 versia do M-60 Armata 105mm turm hydraulczny(kiepski zawsze sie palil) motor 750HP, pancer do dupy dobre lacuchy > > i jeszcze jedno: > > nie wiesz czy nazwa czolgu "tiran" wziela sie od ciesniny tiranskiej,od > wydarzen zwiazanych z blokada przez arabow ciesniny po prostu od wojny 67 > ktora zapoczatkowala blokada tiranu??? Sowjecki pancery T-55 T-54 przesli prozes skoszerowany modyfikacja Izraelska motory Amerykanskie Aramata 105 w 73 byla cala brygada szturmowala Egiptow i ich moralnie zlamano po wojne 73 byli wiecej nawet dodano pare brygady. Dzisaj te czolgi uzywaja kanibale w Afryce na poldniowa Ameryce China(kochaja nasza koszerna bron) i Ruminia > Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: aaa...czyli 'nagmachona' nie mozna 18.07.03, 11:43 hmmm...ok,ale chodzilo mi o cos troszke innego - CZY TE NAZWY SIE DADZA JAKOS >>PRZETLUMACZYC<< NA POLSKI - TZN W TEN SAM SPOSOB JAK MERKAVA TO NA POLSKI BEDZIE "RYDWAN" (Z ANG - CHARIOT)A Achzarit TO BEDZIE WG TEGO CO NAPISALES "GROZNA"... CZY SA TO PO PROSTU JAKIES NAZWY ZUPELNIE NIE ZWIAZANE Z NICZYM TAKIM Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: aaa...czyli 'nagmachona' nie mozna 18.07.03, 13:02 marcus_crassus napisał: > hmmm...ok,ale chodzilo mi o cos troszke innego - > > CZY TE NAZWY SIE DADZA JAKOS >>PRZETLUMACZYC<< NA POLSKI - TZN W TE > N SAM > SPOSOB JAK MERKAVA TO NA POLSKI BEDZIE "RYDWAN" (Z ANG - CHARIOT)A Achzarit TO > BEDZIE WG TEGO CO NAPISALES "GROZNA"... > > CZY SA TO PO PROSTU JAKIES NAZWY ZUPELNIE NIE ZWIAZANE Z NICZYM TAKIM Merkava jest Woz wojeny z starego testamentu i tak bylo przez konstruktoryw Izraelskich Izraelski Czalg nazywany. w Starym Krolewstwo Izraela byl sinonim "maase Merkava" znaczy zdolny fachowiec co budowaia Wozo Wojskowego, komplikowane dzialosc Furmanka po hebrajsku jest Kirkara albo agala Achzarit=Grozna nazywany Izraelski Woz pancerny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Można IP: *.*.*.* 18.07.03, 14:05 Powiedzmy że w literaturze stosuje się tłumaczenia: Merkava - rydwan Sho't - bicz Magach - od trzech liter Mem+Gimel+Chaf (Gimel/G - jak Germany skąd kupiono czołgi/ a Mem i Chaf tworzą wartość liczbową 48 Achzarit - używa się tłumaczenie "okrutna" (w rodz. żeńskim) Nagmachon - używa się tłumaczenia że to zbitka dwóch słów Nagmash /BWP/ + gashon /brzuch/ Nagmash - akronim z Noseh Guysot Meshoryan - Bojowy Wóz Piechoty Ewentualne błędy zwalcie na moją skromniutką znajomość iwrith. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Można 18.07.03, 14:55 Gość portalu: Oozie napisał(a): > Powiedzmy że w literaturze stosuje się tłumaczenia: > Merkava - rydwan > Sho't - bicz > Magach - od trzech liter Mem+Gimel+Chaf (Gimel/G - jak Germany skąd kupiono > czołgi/ a Mem i Chaf tworzą wartość liczbową 48 > Achzarit - używa się tłumaczenie "okrutna" (w rodz. żeńskim) > Nagmachon - używa się tłumaczenia że to zbitka dwóch słów Nagmash /BWP/ + > gashon /brzuch/ > Nagmash - akronim z Noseh Guysot Meshoryan - Bojowy Wóz Piechoty > > Ewentualne błędy zwalcie na moją skromniutką znajomość iwrith. Kolego wydac ze nie jestes czolgista i nie szluzyles w IDF Izraelczyk i nie sluzylw Wojsku jak wstyd ?! i jeszcze nie sluzyles w 7 brygady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Można IP: 213.8.173.* 18.07.03, 15:01 no, przesadzasz z ta skromnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 tlumaczenia-objasnienia IP: *.adsl.actcom.co.il 18.07.03, 21:59 fredzio54 napisał: > marcus_crassus napisał: > > > Achzarit to "grozna"???ok:) > > > > a moge prosic jeszcze o tlumaczenie paru innych nazw?: > > > > > > NagmaSho't > napewno jest mala panceryn woz small size APC > > Nakpadon > niewiem > > Sho't pancer > Czalg Centuriun Brytyski modyfikowana na IDF wersje armata 105 mm > cudowny pancer(British steal) motor Amerykanski 750 HP lacuchy kiepskie > turm elektryczne > nie pasowali do pustyni > > Magach Czalg pancer > M-48 versia do M-60 Armata 105mm turm hydraulczny(kiepski zawsze sie palil) > motor 750HP, pancer do dupy dobre lacuchy > Sowjecki pancery T-55 T-54 przesli prozes skoszerowany modyfikacja Izraelska > motory Amerykanskie Aramata 105 > w 73 byla cala brygada szturmowala Egiptow i ich moralnie zlamano > po wojne 73 byli wiecej nawet dodano pare brygady. > Dzisaj te czolgi uzywaja kanibale w Afryce na poldniowa Ameryce China(kochaja > nasza koszerna bron) i Ruminia > > fredziu, kochanie, twoj powyzszy opis po prostu fantastyczny, a juz opis "koszernej modyfikacji" to perelka!!!! jestes fantastyczny!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: pytanie do gosci z izraela 18.07.03, 17:35 www.waronline.org/en/IDF/arms/merkava.htm Lancuchy Merkava do objezdzania Arabstwo! www.waronline.org/en/IDF/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: pytanie do gosci z izraela 18.07.03, 20:49 werw napisała: > www.waronline.org/en/IDF/arms/merkava.htm > > Lancuchy Merkava do objezdzania Arabstwo! > > www.waronline.org/en/IDF/index.htm Lubie ten twoj blogi usmiech zadowolenia gdy piszesz o mordowaniu lub narzedziach mordu. Trudno byloby sie tobie oprzec. www.tezina.cg.yu/beauty1.gif Odpowiedz Link Zgłoś
silverbaum taka mala rzecz, a cieszy. 18.07.03, 21:18 dziekujemy za piekne zdjecia. jak palestynczycy nie beda podkladac bomb w Izraelu, to te Merkavy nie beda potrzebne. I nawet beda tam mogli znowu pracowac. A poki co, dobrze, ze te Merkavy sa, czyz nie? www.waronline.org/en/IDF/arms/merkava.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: taka mala rzecz, a cieszy. IP: *.adsl.actcom.co.il 18.07.03, 22:10 silverbaum napisał: > dziekujemy za piekne zdjecia. > jak palestynczycy nie beda podkladac bomb w Izraelu, > to te Merkavy nie beda potrzebne. > I nawet beda tam mogli znowu pracowac. > > A poki co, dobrze, ze te Merkavy sa, czyz nie? > > www.waronline.org/en/IDF/arms/merkava.htm nu, dokladnie, dobrze ze sa merkawy i dobrze ze mamy idf :) Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: taka mala rzecz, a cieszy. 21.07.03, 06:24 silverbaum napisał: > dziekujemy za piekne zdjecia. > jak palestynczycy nie beda podkladac bomb w Izraelu, > to te Merkavy nie beda potrzebne. > I nawet beda tam mogli znowu pracowac. > > A poki co, dobrze, ze te Merkavy sa, czyz nie? > > www.waronline.org/en/IDF/arms/merkava.htm Mi sie snilo jauz dawno ze obiecham merkava caly tulkarem w tym podobnym staniu jak w 73 caly batalion egipskich komandosi, bylem z Szaronem Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: pytanie do gosci z izraela 18.07.03, 21:29 schlagbaum napisał: > werw napisała: > > > www.waronline.org/en/IDF/arms/merkava.htm > > > > Lancuchy Merkava do objezdzania Arabstwo! > > > > www.waronline.org/en/IDF/index.htm > > Lubie ten twoj blogi usmiech zadowolenia gdy piszesz o mordowaniu lub > narzedziach mordu. Trudno byloby sie tobie oprzec. > www.tezina.cg.yu/beauty1.gif > > Ach, do dzisiaj słyszę muzyke Merkav jadących po betonie... Kto miał okazję słyszeć - nie zabudiet. Odpowiedz Link Zgłoś
silverbaum no wlasnie, jak schlagbaum, alias Ahmed, 18.07.03, 21:33 to slyszal, to tak mu piasku w uszy nasypalo, ze nie moze go do tej pory wymyc. I dlatego tak rzezi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: pytanie do gosci z izraela IP: *.adsl.actcom.co.il 18.07.03, 22:14 werw napisała: > > Ach, do dzisiaj słyszę muzyke Merkav jadących po betonie... Kto miał okazję > słyszeć - nie zabudiet. nu, co prawda to prawda. ja sie obudzilam pewnej nocy do potwornego halasu pod oknami, wylecialam na balkon, a tu na szosie pod balkonem, taka mala, boczna droga wlasciwie ale wyasfaltowana, jechaly nasze merkawy, ktore wlasnie opuscily betlehem.... to bylo o drugiej w nocy, wtedy tem szum duzo glosniejszy, oczywiscie. z kazdego luka wygladala glowa naszego zolnierza... nu, co ci mam powiedziec, serce roslo... Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: pytanie do gosci z izraela 19.07.03, 00:33 werw napisała: > Ach, do dzisiaj słyszę muzyke Merkav jadących po betonie... Kto miał okazję > słyszeć - nie zabudiet. Twoj poziom umyslowy odpowiada temu, ktorym jak muzyka w uszach brzmi trzaskanie z opowiastki Z pamietnika Hansa. "Byla mrozna grudniowa noc. Zydzi wesolo trzaskali w kominku Jestes zwyklym, przepraszam nadzwyczajnym kretynem. Uwazaj zebys sluchajac tej "muzyki" sie nie zmoczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
silverbaum ahmed, ty islamski pajacu 19.07.03, 00:52 podajacy sie tu ciagle za zyda (schlagbaum? - spadlo cos na glowke?) klamco i oszuscie. idzze na jakies forum islamskie. tam sobie wreszcie ulzysz. a tu, spadaj z tym twoim nudziarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: ahmed, ty islamski pajacu 19.07.03, 11:19 silverbaum napisał: > podajacy sie tu ciagle za zyda > (schlagbaum? - spadlo cos na glowke?) > klamco i oszuscie. > > idzze na jakies forum islamskie. > tam sobie wreszcie ulzysz. > a tu, spadaj z tym twoim nudziarstwem. Pasujesz do towrzystwa werwa jak ulal. Zlodziej krzyczacy -lapac zlodzieja. Wyssales swoja szujowata nature z mlekiem matki ale nawet klamac trzeba umiec. Jedno zdanie ale dwa prymitywne klamstwa. Ja sie ciagle podaje za zyda ? Pokaz mi jedno takie miesce gdzie to zrobilem. Klamca jestes ty i to bardzo prymitywnym wlasnie tak jak werw. Uwazasz, ze nazwanie kogos Ahmedem to cos obrazliwego ? Ty mozesz sie nazywac i Hipolit i nie zmieni to faktu, ze jestes malym prymitywnym zerem. Pij grzecznie mleko i jedz swoja kaszke to moze z twoimi mozliwosciami wyrosniessz kiedys na wielkiego klamce a przy odrobinie szczescia i na morderce. Do mnie sie juz wiecej nie zwracaj bo z takimi szmatami nie chce miec nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: ahmed, ty islamski pajacu 20.07.03, 21:14 Szlagbaumie, postaraj sie tak nie denerwować: jeszcze nabawisz się wrzodów żołądka lub , nie daj Boże, przepukliny. Odpowiedz Link Zgłoś
silverbaum twoja moralna i polityczna nicosc, Ahmed, 20.07.03, 21:22 polega na tym, ze podpisujesz sie z zydoska a nadajesz z islamska. to dowod slabosci i niczego wiecej. ja podpisuje sie jak zyd i ich popieram. mam ten komfort i te przyzwoitosc. a ty jestes kim? - nikim? podpisz sie Ahmed, bedziesz przynajmniej uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: pytanie do gosci z izraela 20.07.03, 21:21 Szlagbaumie drogi, czemóż wplątujesz w to Zydów? ja nim nie jestem, więc adresat chyba nie ten. Przeproś natychmiast (Żydów). Dana dobrze naopisała: po prostu serce roście. No i sam popatrz, czy to arabstwo nie jest głupie? I jeszcze się tym chwali. images.google.pl/imgres? imgurl=www.bintjbeil.com/images/intifada.jpg&imgrefurl=www.bintjbeil.com/ &h=195&w=279&prev=/images%3Fq%3Dintifada%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26ie% 3DUTF-8%26inlang%3Dpl%26sa%3DG Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus rzeczywiscie,"lecaca" merkava jest jednym 19.07.03, 12:14 z ladniejszych zdjec tego czolgu jakie widzialem,fajnie zrobione... a teraz do szlagenbauma:D ale nie tylko merkava mozna rozjezdzac arabskich agresorow:)))) specjalnie dla ciebie pare ladnych fotosikow innego sprzetu:))))) www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/tanks/sherman/M-60.html (fajne sa szczegolnie te zdjecia z pustyni) no i jeszcze pare zdjec merkavy mk 4... czyz nie jest sliczna??? mi sie bardzo podoba:)))) www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/tanks/merkava/MerkavaMk4.html Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym 20.07.03, 21:30 Rzeczywiście, waronline ma genialne zdjecia. A to, musi być pewnie Fredzio:) www.waronline.org/IDF/pictures/Army/Merkava-1_2/pages/image23.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym IP: *.adsl.actcom.co.il 20.07.03, 22:38 werw napisała: > Rzeczywiście, waronline ma genialne zdjecia. > > A to, musi być pewnie Fredzio:) > > <a href="http://www.waronline.org/IDF/pictures/Army/Merkava-1_2/pages/image23.htm"target="_blank">www.waronline.org/IDF/pictures/Army/Merkava-1_2/pages/image23.htm</a> > wow, werw, jaki przystojny chlopak....:) Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym 21.07.03, 19:32 Nu, Dana, tego Fredziowi odmówić nie można... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus to na pewno fredzio:) 21.07.03, 09:57 w scence rodzajowej :"fredzio na posterunku zawsze czujny:)))arabowie moga byc wszedzie:)" Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: to na pewno fredzio:) 21.07.03, 10:47 marcus_crassus napisał: > w scence rodzajowej :"fredzio na posterunku zawsze czujny:)))arabowie moga byc > wszedzie:)" to nie ja , a zolnierz sprawdze pozicje lufy aby trafic arabstwo w pierszej strzaly amen Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym 21.07.03, 10:52 Ale ladny Sherman w 73 nasze Czalgisci zastrzelali Sowjecko Arabskie T-62 ha..ha.. nasz czalgisci sa najlepsze na swiecie Amen Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym IP: *.bb.netvision.net.il 21.07.03, 10:58 fredzio54 napisał: > Ale ladny Sherman w 73 > nasze Czalgisci zastrzelali Sowjecko Arabskie T-62 > ha..ha.. nasz czalgisci sa najlepsze na swiecie > Amen Izrael :) רדזיו, אני אוהבת אותך Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym 21.07.03, 13:05 marcus_crassus napisał: > z ladniejszych zdjec tego czolgu jakie widzialem,fajnie zrobione... > > a teraz do szlagenbauma:D > > ale nie tylko merkava mozna rozjezdzac arabskich agresorow:)))) > > specjalnie dla ciebie pare ladnych fotosikow innego sprzetu:))))) > > www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/tanks/sherman/M-60.html > (fajne sa szczegolnie te zdjecia z pustyni) > > no i jeszcze pare zdjec merkavy mk 4... > > czyz nie jest sliczna??? > > mi sie bardzo podoba:)))) > > www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/tanks/merkava/MerkavaMk4.html To tez poezja www.cactus48.com/images/bulldozer.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym IP: *.bb.netvision.net.il 21.07.03, 13:22 gw_bush napisał: > To tez poezja > www.cactus48.com/images/bulldozer.jpg nu, taaak, ciekawa jestem czy ta kobieta tez tak stala z rozpostartymi rekoma przed swoim synalkiem, ktory wlasnie wyruszal z pasem dynamitowym wysadzic w powietrze jakis autobus z niewinnymi ludzmi...... Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym 21.07.03, 14:14 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, taaak, ciekawa jestem czy ta kobieta tez tak stala z rozpostartymi rekoma > przed swoim synalkiem, ktory wlasnie wyruszal z pasem dynamitowym wysadzic w > powietrze jakis autobus z niewinnymi ludzmi...... Znasz ta kobiete ? Znasz jej syna ? Jak jestes ciekawa jak sie kobieta ta zachowywala w stosunku do swego syna to jest na to sposob. Napisz petycje do swoich wladz i wyjasnij im, ze w cywilizowanym swiecie taka ciekawosc zaspakaja sie przeprowadzajac proces sadowy. W jego wyniku mozna ciekawosc zaspokoic. U was zaczyna sie od kata wiec i ciekawosc pozostanie nie zaspokojona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym IP: *.bb.netvision.net.il 21.07.03, 14:40 gw_bush napisał: > Znasz ta kobiete ? > Znasz jej syna ? > > Jak jestes ciekawa jak sie kobieta ta zachowywala w stosunku do swego syna to > jest na to sposob. > Napisz petycje do swoich wladz i wyjasnij im, ze w cywilizowanym swiecie taka > ciekawosc zaspakaja sie przeprowadzajac proces sadowy. > W jego wyniku mozna ciekawosc zaspokoic. > U was zaczyna sie od kata wiec i ciekawosc pozostanie nie zaspokojona. aha, to ty z tych ktorzy wszystko wiedza. nu, nie znam tej kobiety, nie znam jej synalka, ale znam jedna rzecz: jesli jej rozwalaja dom, to synus albosie wysadzil w powietrze, zabijajac przy tym x osob, albo "byl w drodze" do zamachu, ktorego sie udalo szczesliwie uniknac. a komu to tak mamy robic te procesy sadowe, temu co sie juz wysadzil w powietrze? a jesli uwazasz, ze w cywilizowanym swiecie przeprowadza sie procesy, to co myslisz o sadownictwie u arafata @ co??? Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym 21.07.03, 14:50 Gość portalu: dana33 napisał(a): > aha, to ty z tych ktorzy wszystko wiedza. nu, nie znam tej kobiety, nie znam > jej synalka, ale znam jedna rzecz: jesli jej rozwalaja dom, to synus albosie > wysadzil w powietrze, zabijajac przy tym x osob, albo "byl w drodze" do > zamachu, ktorego sie udalo szczesliwie uniknac. a komu to tak mamy robic te > procesy sadowe, temu co sie juz wysadzil w powietrze? a jesli uwazasz, ze w > cywilizowanym swiecie przeprowadza sie procesy, to co myslisz o sadownictwie u > arafata @ co??? Stosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej bardzo mi sie zle kojarzy. Jednak skoro stawiasz wasza praworzadnosc na rowni z arafatowska to nie mam wiecej pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym IP: *.bb.netvision.net.il 21.07.03, 15:01 gw_bush napisał: > Stosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej bardzo mi sie zle kojarzy. > Jednak skoro stawiasz wasza praworzadnosc na rowni z arafatowska to nie mam > wiecej pytan. ja nie stawiam na rowni nic co sie dzieje w israelu z tym co sie dzieje u arafat, ale to zupelnie nic. wydawalo mi sie ze to ty oczekujesz od nas praworzadnosci w stosunku do tych, ktorzy nas zabijaja. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: rzeczywiscie,'lecaca' merkava jest jednym 21.07.03, 13:25 gw_bush napisał: > marcus_crassus napisał: > > > z ladniejszych zdjec tego czolgu jakie widzialem,fajnie zrobione... > > > > a teraz do szlagenbauma:D > > > > ale nie tylko merkava mozna rozjezdzac arabskich agresorow:)))) > > > > specjalnie dla ciebie pare ladnych fotosikow innego sprzetu:))))) > > > > www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/tanks/sherman/M-60.html > > (fajne sa szczegolnie te zdjecia z pustyni) > > > > no i jeszcze pare zdjec merkavy mk 4... > > > > czyz nie jest sliczna??? > > > > mi sie bardzo podoba:)))) > > > > www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/tanks/merkava/MerkavaMk4.html > > > > To tez poezja > www.cactus48.com/images/bulldozer.jpg Ta rabka napewno urodzila pare Szaidow co mordowali Izraelczykow a teraz jej dom robi sie placho I have a dream no arabs in Israel " Martin Luther King Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Na widok czolgu Merkawa arabstwo robi w portki IP: *.inter.net.il 21.07.03, 14:43 marcus_crassus napisał: > co oznacza nazwa "nagmachon"??? > > i jeszcze jedno - czy mozna przetlumaczyc nazwe "merkava"?? > > bede wdzieczny...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Na widok czolgu Merkawa arabstwo robi w portk 22.07.03, 12:12 Gość portalu: Misiek napisał(a): > marcus_crassus napisał: > > > co oznacza nazwa "nagmachon"??? > > > > i jeszcze jedno - czy mozna przetlumaczyc nazwe "merkava"?? > > > > bede wdzieczny...:))))) nie tylko w portki oni mi smaruja z strachu lancuchy merkava i to smierdzi po arabsku TFU ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 to jest tez odpowiedz dla oponentow Dany IP: 213.8.97.* 21.07.03, 15:30 www.pmw.org.il/new/tv%20part1.html Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: to jest tez odpowiedz dla oponentow Dany 21.07.03, 16:13 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > www.pmw.org.il/new/tv%20part1.html 1. To przeciez izraelski material propagandowy. 2. Zakladajac, ze przyjmuje to za dobra monete. Jest to powod wystarczajacy do stosowania odpowiedzialnosci zbiorowej ? Postepowanie Izraela w wielu przypadkach jest zwyklym bezprawiem. To jest fakt i nie ma potrzeby o tym dyskutowac. Mozna dyskutowac o tym czy to bezprawie jest w jakis sposob moralnie uzasadnione. Tu sie mozna roznic ale bezprawie pozostaje bezprawiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: to jest tez odpowiedz dla oponentow Dany IP: 213.8.97.* 21.07.03, 16:16 gw_bush napisał: > Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > > > www.pmw.org.il/new/tv%20part1.html > > 1. To przeciez izraelski material propagandowy. > > 2. Zakladajac, ze przyjmuje to za dobra monete. > Jest to powod wystarczajacy do stosowania odpowiedzialnosci zbiorowej ? > > > Postepowanie Izraela w wielu przypadkach jest zwyklym bezprawiem. > To jest fakt i nie ma potrzeby o tym dyskutowac. > > Mozna dyskutowac o tym czy to bezprawie jest w jakis sposob moralnie > uzasadnione. Tu sie mozna roznic ale bezprawie pozostaje bezprawiem. Sprawdz dobrze. To jest material palestynski. Nie ma nic wspolnego z Izraelem. Widac nie wglebiles sie nalezycie. Dostalem ten material od Palestynczykow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: to jest tez odpowiedz dla oponentow Dany 21.07.03, 16:42 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Sprawdz dobrze. To jest material palestynski. Nie ma nic wspolnego z Izraelem. > Widac nie wglebiles sie nalezycie. Dostalem ten material od Palestynczykow!!! P M W Palestinian Media Watch - Israeli reports on the Palestinian media Ale nie ustosunkowales sie do tego co wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: to jest tez odpowiedz dla oponentow Dany IP: 213.8.97.* 21.07.03, 17:11 gw_bush napisał: > Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > > > Sprawdz dobrze. To jest material palestynski. Nie ma nic wspolnego z > Izraelem. > > Widac nie wglebiles sie nalezycie. Dostalem ten material od Palestynczykow > !!! > > > P M W > > > Palestinian Media Watch - Israeli reports on the Palestinian media > > Ale nie ustosunkowales sie do tego co wazne. > > To sa materialy dla Arabow na calym swiecie, wiec i tekst ma sie rozumiec jest dla nich. Troche podjudzajacy i wywolujacy emocje. Taki jest cel. Ale tez widac jak sa ksztalceni na przyszlych "bohaterow". Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: to jest tez odpowiedz dla oponentow Dany 21.07.03, 17:53 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > To sa materialy dla Arabow na calym swiecie, wiec i tekst ma sie rozumiec jest > dla nich. Troche podjudzajacy i wywolujacy emocje. Taki jest cel. > Ale tez widac jak sa ksztalceni na przyszlych "bohaterow". Popatrz jeszcze raz na adres i rznij glupa. Odpowiedzi na to, czy biorac pod uwage stosowanie przez Izrael odpowiedzialnosci zbiorowej mozna go uznac za kraj cywilizowany nie otrzymalem. Nie potrzebuje jej wlasciwie. Odpowiedz znam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus co to znaczy odpowiedzialnosc zbiorowa??? 21.07.03, 18:40 zrownanie z gleba domu w ktorym mieszkal samobojca ktory wysadzil dyskoteke??? ktorego ojca potem sie pytaja co o tym sadzi a on mowi ze jest dumny ze swojego syna??? a reszta rodziny piszczy z radosci???? uwazam ze z takimi bandytami i barbarzyncami jest tylko jeden jezyk rozmowy... i tym jezykiem sa wlasnie "rydwany":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. He,he.... IP: *.mco.bellsouth.net 21.07.03, 18:56 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > gw_bush napisał: > > > Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > > > > > www.pmw.org.il/new/tv%20part1.html > > > > 1. To przeciez izraelski material propagandowy. > > > > 2. Zakladajac, ze przyjmuje to za dobra monete. > > Jest to powod wystarczajacy do stosowania odpowiedzialnosci zbiorowej ? > > > > > > Postepowanie Izraela w wielu przypadkach jest zwyklym bezprawiem. > > To jest fakt i nie ma potrzeby o tym dyskutowac. > > > > Mozna dyskutowac o tym czy to bezprawie jest w jakis sposob moralnie > > uzasadnione. Tu sie mozna roznic ale bezprawie pozostaje bezprawiem. > > Sprawdz dobrze. To jest material palestynski. Nie ma nic wspolnego z Izraelem. > Widac nie wglebiles sie nalezycie. Dostalem ten material od Palestynczykow!!! >> Mogles dostac to od Palestynczykow. Jako przyklad syjonistycznej propagandy usilujacej zamordowac prawde o zbrodniach Izraela na Palestynczykach.. Itamar Marcus - redaktor tej strony, jest znanym syjonistycznym faszysta .... Odpowiedz Link Zgłoś
net4 Re: He,he.... 21.07.03, 22:18 Gość portalu: A.D. napisał(a): > Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > > > gw_bush napisał: > > > > > Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > > > > > > > www.pmw.org.il/new/tv%20part1.html > > > > > > 1. To przeciez izraelski material propagandowy. > > > > > > 2. Zakladajac, ze przyjmuje to za dobra monete. > > > Jest to powod wystarczajacy do stosowania odpowiedzialnosci zbioro > wej ? > > > > > > > > > Postepowanie Izraela w wielu przypadkach jest zwyklym bezprawiem. > > > To jest fakt i nie ma potrzeby o tym dyskutowac. > > > > > > Mozna dyskutowac o tym czy to bezprawie jest w jakis sposob moralnie > > > uzasadnione. Tu sie mozna roznic ale bezprawie pozostaje bezprawiem. > > > > Sprawdz dobrze. To jest material palestynski. Nie ma nic wspolnego z > Izraelem. > > Widac nie wglebiles sie nalezycie. Dostalem ten material od Palestynczykow > !!! > > > >> Mogles dostac to od Palestynczykow. Jako przyklad syjonistycznej propa > gandy > usilujacej zamordowac prawde o zbrodniach Izraela na Palestynczykach.. Itamar > Marcus - redaktor tej strony, jest znanym syjonistycznym faszysta .... Odpowiedz Link Zgłoś