Gość: ficino IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.07.03, 23:36 Bravo dla Blaira i Busha! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j19 Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.07.03, 00:14 wierze w slusznosc tej wojny!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Zniszczenie krwawej dyktatury jest zawsze IP: *.solnet.ch 18.07.03, 00:23 dobra rzecza objetnie, z powodem czy bez. Ale, rzez w Czeczeni idzie dalej; narody tybetanski wraz z urugisjskim ( to jest na pn. wschodzie Chin) sa dalej unicestwiani. Szkoda, ze ich nie mozna uwolnic. Brawo Blair i Bush, no i w tym przypadku rowniez i Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszi Cel uświęca środki IP: *.qtp.ufl.edu 18.07.03, 00:35 Toż to czysty makiawelizm. Ideologia, która posługiwali się faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: Cel uświęca środki IP: *.asm.bellsouth.net 18.07.03, 04:03 Ciekawe, że w USA antyamerykańsko nastawieni piszący po polsku lewacy na ogół pracują lub studiują na uniwersytetach (to lewactwo akurat jest na Uniwersytecie Stanowym Florydy). Czy tam coś im w stołówce dosypują do jedzenia? Czyż nie lepiej przy takich poglądach ("Ameryka to kraj faszystowski") przenieść się na Kubę lub do Korei Północnej i przerwać cierpienia? Jan K. Gość portalu: Poszi napisał(a): > Toż to czysty makiawelizm. Ideologia, która posługiwali się > faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Cel uświęca środki IP: *.cable.mindspring.com 18.07.03, 06:10 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Ciekawe, że w USA antyamerykańsko nastawieni piszący po polsku lewacy na ogół > pracują lub studiują na uniwersytetach (to lewactwo akurat jest na > Uniwersytecie Stanowym Florydy). Czy tam coś im w stołówce dosypują do > jedzenia? Czyż nie lepiej przy takich poglądach ("Ameryka to kraj > faszystowski") przenieść się na Kubę lub do Korei Północnej i przerwać > cierpienia? > > Jan K. > > Gość portalu: Poszi napisał(a): > > > Toż to czysty makiawelizm. Ideologia, która posługiwali się > > faszyści. KIEDY DO TWEJ ZAKUTEJ PALY DOTRZE ZE NIE DLA POLITYKI BUSHA I JEGO ADMINISTRACJI NIE MA NIC WSPOLNEGO Z ANTYAMERYKANIZMEM I KOMUNIZMEM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny GOD BLESS AMERICA IP: 216.223.52.* 18.07.03, 15:34 MY HOME, SWEET HOME (Queens, New York) p.s. moze po tym tekscie paru lewakow dostanie wylewu :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$$$$$$$$$$ Re: GOD BLESS AMERICA IP: *.home.cgocable.net 18.07.03, 15:52 Ile kosztuje taka madrosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny Re: GOD BLESS AMERICA IP: 216.223.52.* 18.07.03, 16:03 duzo, ciebie na nia nie stac :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$$$$$$$$$ Re: GOD BLESS AMERICA IP: *.home.cgocable.net 18.07.03, 16:15 Przyznaje racje na pisanie takich gowien mnie rzeczywiscie nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny Re: GOD BLESS AMERICA IP: 216.223.52.* 18.07.03, 16:16 ojej, zawstydziles mnie :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski Re: GOD BLESS AMERICA IP: *.wiso.uni-erlangen.de 18.07.03, 16:05 Gość portalu: piotr.ny napisał(a): > MY HOME, SWEET HOME (Queens, New York) > p.s. > moze po tym tekscie paru lewakow dostanie wylewu :)))))) Nie jest pan na biezaco. Od prezydentury Bush´a obowiazuje: AMERICA BLESS GOD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny Re: GOD BLESS AMERICA IP: 216.223.52.* 18.07.03, 16:08 dlugo nad tym myslales? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski Re: GOD BLESS AMERICA IP: *.wiso.uni-erlangen.de 18.07.03, 16:33 Gość portalu: piotr.ny napisał(a): > dlugo nad tym myslales? :))) Nie, slyszalem przemowienie Bush´a. Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny Re: GOD BLESS AMERICA IP: 216.223.52.* 18.07.03, 16:37 o rany, to ty jestes z tych co sluchaja przemowien politykow? ale musisz miec nudne zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: GOD BLESS AMERICA IP: *.fibercor.com 18.07.03, 22:33 Gość portalu: piotr.ny napisał(a): > MY HOME, SWEET HOME (Queens, New York) > p.s. > moze po tym tekscie paru lewakow dostanie wylewu :)))))) GOD BLESS THOSE WHO BLESS HIM, YOU SHOULD BLESS HIM SO HE WILL GIVE YOU BRAIN BACK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M2 PUDEL WAY OF LIFE IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 19.07.03, 01:21 "My name is Blair, Pudel Blair". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski Re: PUDEL WAY OF LIFE IP: *.wiso.uni-erlangen.de 19.07.03, 13:49 Gość portalu: M2 napisał(a): > "My name is Blair, Pudel Blair". Zdaje sie, ze The Economist (?) podal wlasciwa pisownie: "Bliar" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski "Operation Northwood" i demokracja wg JK IP: *.wiso.uni-erlangen.de 18.07.03, 13:26 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Ciekawe, że w USA antyamerykańsko nastawieni piszący po polsku lewacy na ogół > pracują lub studiują na uniwersytetach (to lewactwo akurat jest na > Uniwersytecie Stanowym Florydy). Czy tam coś im w stołówce dosypują do > jedzenia? Czyż nie lepiej przy takich poglądach ("Ameryka to kraj > faszystowski") przenieść się na Kubę lub do Korei Północnej i przerwać > cierpienia? > Jan K. To po prostu prymitywizm myslowy, mowic ludziom, ktorzy chca wprowadzic demokracje w swoim kraju, ktorzy chca by najpotezniejsza machina wojenna swiata byla kontrolowana demokratycznie, ze maja sie wyniesc, jak im sie nie podoba. Jeszcze nie jest tak zle by pan, panie JK mial cokolwiek do powiedzenia pod tym wzgledem i mam nadzieje, ze pozostanie przy takim blubraniu bez sensu jak wyzej. Obawy i niepokoj wspolczesnych, myslacych ludzi sa jak najbardziej uzasadnione. Tymbardziej, ze wiele przemawia za tym, ze 911 byl zorganizowany przez prawicowych extremistow USA, a arabscy studenci posluzyli tylko jako naiwne kozly ofiarne. Przypomnijmy tylko, ze choc po zmasowanej propagandzie nawet tacy ludzie jak np. prezydent niemieckiego Bundestagu Thierse oraz biskup Meissner publicznie wyrazali zrozumienie dla zabicia Bin Laden nawet bez sadu, na miejscu, to prowadzace sledztwo FBI zarzuca Bin Laden´owi w swym liscie gonczym (takze w Internecie) zamachy na Merykanow poza USA, ale nie w USA. Oficjalnie FBI nawet nie podejrzewa Bin Laden o zorganizowanie 911. Co wiecej, wszystko wskazuje na to, ze 11. wrzesnia 2001 prawicowi extremisci wyjeli z szuflady "Operacje Northwoods", ktora proponowali juz w 1962 r., a ktora przewidywala min., ze sztab generalny USA, czyli rzad USA, zamorduje pierwszego amerykanskiego astronaute J. Glenn´a, gdy ten bedzie wracal z orbity na ziemie, i obwini o to Kube aby miec pretekst do wojny. Inne fragmenty planu przewidywaly sfingowane przez USA katastrofy lotnicze, ataki terrorystyczne USA przeciw USA, o ktore chciano obwinic Kube. Powiedzmy sobie wprost: Listy z antraksem, ktore mialy zastraszyc Demokratow oraz media byly czescia planu akcji 11 wrzesnia, a ujawnienie, ze antrax pochodzi z laboratoriow wojskowych USA, wskazuje na to, ze zaatakowani przez prawicowa extreme bronia sie. Wiecej o "Northwoods" pod: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6993544&a=7002995 Co do wystapienia Blair´a to wystapil wobec USA jak poddany, a nie jak moca czlowieczenstwa rowny wobec rownych: pan feudalny USA ma wg Balir´a prawo rzadzic swiatem, ale powinien urzadzac dla reszty ludzkosci posluchania. Oto jak Blair wyobraza sobie demokracje: nie jako wspolprace duzych i malych panstw na rownych prawach, jako rownoprawni partnerzy, lecz na zasadzie poddanych dobrodusznego krola. Takiej nieludzkiej koncepcji nie potrzebuja w istocie ani Amerykanie, ani nmikt inny - tylko politycy, korzy chca zastapic demokracje iluzja, terrorem, wyzyskiem i tyrania. Wyborcza tego nie cytuje, ale Blair powiedzial: "Nie dajcie sobie wmowic, ze macie sie wstydzic sie swych wartosci". Co zmusza do pytania, czy Balir´owi brakuje piatej klepki. USA narzucaja swe wartosci bezceremonialnie calemu swiatu, tak ze nawet Watykan mowi o imperializmie kulturalnym, a Blair udaje, ze jest jedynym przywodca, ktory broni zagrozonych wartosci USA, zagrozonych tak, ze nawet same USA popadajw w zwatpienie. Tak nie jest: Amerykanie, z wyjatkiem nielicznych intelektualistow, uwazaja sie za "narod i kraj wybrany przez Boga". Trudno tu dostrzec brak dobrego samopoczucia. Wrazenie, ze Bair po prostu pieprzy glupoty, by zarobic punkty i ratowac sie przed, slusznymi, zarzutami, ze zamordowal Brytyjczykow i innych ludzi, dokonujac agresji pod sfalszowanym pretekstem i prowadzi antydemokratyczna tajna polityke bo jest psychicznie chory na wladze, potwierdza sie, gdy Blair przeczy samemu sobie i mowi w innym miejscu, ze te wartosci USA, to wlasciwie wartosci wszystkich ludzi. Jak slysze takie odkrycia, jak widze, jak taki psychopata jak Blair, usiluje mi wmowic, ze to on Blair odkryl co to jest wolnosc i demokracja, to mnie po prostu krew zalewa. Sprawa jest prosta: przed ostatnia wojna swiatowa Bliski Wschod podzielily miedzy saoba Anglia i Francja i wykluczyla USA. Po ostatniej wojnie USA kalad lape na ropie, a Blair chce sie zalapac jako obronca USA i demokracji. Arabowie sa bezczelnie okradani, bo USA i Blair odmawiaja im po prostu ludzkiego prawa do dysponowania swymi zasobami naturalnymi. Tak jak USA odmowily swego czasu Indianom prawa do ich ziemi - bo USA potrafia ja lepiej uzyc niz indianscy podludzie. Arabowie to po prostu nowi Indianie. Naszym problemem jest, ze antydemokratyczne i rasistowskie spiski Blair´a i Bush´a skoncza sie nastepna wojna swiatowa, a my zaplacimy za nasza glupote i tolerowanie bezczelnych politycznych lgarstw oraz zamienianie demokracji w iluzje. Jesli kiedys Bush i Balir stana przed sadem, to powiedza: "Nie udawajcie glupich, trzeba bylobyc slepym, zeby nie widziec co robimy - zaakceptowaliscie i wiedzieliscie czym grozi taka akceptacja." Panie J.K., forum potrzebuje troche humoru politycznego: prosze, niech pan napisze, ze wszyscy generalowie sztabu generalnego USA tylko dlatego podpisali sie pod "Operacja Northwoods", poniewaz byli bez wyjatku lewakami. Troche pajacowania ozywia forum i przyciaga nowych obywateli. dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yes Re: 'Operation Northwood' i demokracja wg JK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 16:13 Z ust mi to wyjąłeś. Może wreszcie jakiś zakochany w Bushmenie i Blairze goguś zmadzreje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny Re: IP: 216.223.52.* 18.07.03, 16:15 stawiam zaklad ze "X files" to byl (i pewnie jeszcze jest) twoj ulubiony serial. Oswiece cie, to nie jest serial dokumentalny, tylko fabularny/si-fi, z aktorami. To co tam przedstawiono zostalo wymyslone przez scenarzystow i nakrecone w studiu filmowym. Nic z tego co tam przedstawiono nie wydarzylo sie naprawde :))). jest jeszcze kilka takich stron (ale pewnie je juz znasz) www.whatreallyhappened.com , albo jakos podobnie. Zreszta wejdz na google to znajdziesz duzo tego smiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski Northwoods IP: *.wiso.uni-erlangen.de 18.07.03, 18:40 Gość portalu: piotr.ny napisał(a): > stawiam zaklad ze "X files" to byl (i pewnie jeszcze jest) twoj > ulubiony serial. Oswiece cie, to nie jest serial dokumentalny, > tylko fabularny/si-fi, z aktorami. To co tam przedstawiono > zostalo wymyslone przez scenarzystow i nakrecone w studiu > filmowym. Nic z tego co tam przedstawiono nie wydarzylo sie > naprawde :))). > jest jeszcze kilka takich stron (ale pewnie je juz znasz) > www.whatreallyhappened.com , albo jakos podobnie. Zreszta wejdz > na google to znajdziesz duzo tego smiecia. Nie jestesmy na "Ty". Wg. pana zapewne dwie wojny swiatowe i ok. 55 zabitych to takze fikcja? Wskazaniem na X-files mozna probowac dezawuowac wszystko: Ze Ziemia kreci sie woklo slonca, i ze wogole istnieje cos takiego jak USA. "Northwoods" to prawda, a pan wierzy tylko to co powie panu ktos, kogo pan akceptuje jako swego pana. Zaakceptowal pan Busha jako swego pana, to i wierzy pan bezkrytycznie, bo inaczej nie znioslby pan prawdy: Balby sie pan o miejsce pracy, bezsennosc, impotencja itd. To juz lepiej jak za Hitlera: "Obozy Konzentracyjne? Zaglada Zydow? Alez to fikcja, czlowiek nie bylby do czegos takiego zdolny." Tyle tyko, ze to nie jest fikcja, lecz prawda. "Northwoods" i jeszcze raz "Northwoods". Jest prawem i obowiazkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny zalosny piatek wieczor IP: 216.223.52.* 18.07.03, 19:33 widzisz, tu masz problem. Ja jestem wolnym czlowiekiem, moge uzywac takich zaimkow jakich chce, i nie mam zadnych obowiazkow kogo lubic a kogo nie, sam sobie wybieram. Poza dzieki za potwierdzenie ze jestes fanem "x files", to duzo tlumaczy. Ja np. ogladalem tylko 2 odcinki, i uwazam ten serial za bardzo nudny. Ale jak widac, skoro ty po godzinie 18-tej w piatek, nie masz w Niemczech innej rozrywki jak forum GW to znaczy ze twoje zycie jest tak samo nudne jak teorie spiskowe. Zycze powodzenia w spedzaniu weekendu, poszukaj sobie jakis przyjaciol, dziewczyny, nie analizuj caly czas wypowiedzi politykow bo to jest bartdzo smutne. Trzymaj sie, ide, wlasnie mam pore aby cos zjesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski Re: zalosny piatek wieczor IP: *.wiso.uni-erlangen.de 19.07.03, 14:48 Gość portalu: piotr.ny napisał(a): A) > widzisz, tu masz problem. Ja jestem wolnym czlowiekiem, moge > uzywac takich zaimkow jakich chce, i nie mam zadnych obowiazkow > kogo lubic a kogo nie, sam sobie wybieram. Przypominam, ze nie jestesmy na "Ty". Usiluje pan zanegowac, ze rzad USA w 1962 r. planowal, w ramach Operacji Northwoods, zamordowanie wlasnego astronauty, pierwszego Amerykanina w kosmosie J.Glenn´a oraz terror przeciw USA, mordy na Amerykanach, obwinianie o te mordy niewinnych ludzi, fingowanie zestrzelenia samolotow i katastrof lotniczych, wysadzdanie amerykanskich statkow w powietrze i, szczyt obrzydliwosci, mordowanie ludzi, ktorzy schronili sie USA jako uciekinierzy polityczni wierzacy, ze sa w USA bezpieczni, ze sa pod ochrona wolnosci i demokracji, po to, by obwinic o to inne panstwo i wywolac wojne. Inaczej mowiac rzad USA zorganizowal spisek przeciw USA, przeciw ONZtowi, przeciw pokojowi, a zatem przeciw kazdemu czlowiekowi indywidualnie i uja to w teorie spisku pod nazwa "Northwoods". Pan jednak usiluje to zanegowac insynuacja, ze nie chodzi w "Northwoods" o sprawdzalne, niepodwazalne fakty (zalaczylem linki do stron amerykanskiego universytetu, ktory to publikuje, do innych stron i do ksiazek) lecz od fikcje X-files i insynuuje mi pan, ze jestem fanem tej serii. Pan bylby natomiast "wolnym czlowiekiem". Pytam: kto tu jest wolny - ten kto dojrzale stawia czola trudnym faktom i troska sie o demokracje, czy ten, kto, jak dziecko lub psychicznie chory, ucieka przed rzeczywistoscia? Oczywiscie, mozna twierdzic, ze wolnosc obejmuje takze ucieczke przed rzeczywistoscia w jakas tam postac choroby psychicznej - ale jest to na tyle dyskusyjne, ze powinien pan zaznaczyc, ze chodzi panu o taki skrajny przypadek wolnosci, polegajacy na ucieczce przed rzeczywistoscia (wg. mnie to nie jest wolnosc). B) > Poza dzieki za > potwierdzenie ze jestes fanem "x files", to duzo tlumaczy. Jak stwierdzilem pod A), nigdy nie napisalem, ze jestem fanem X-Files, lub ze obejrzalem jakis odcinek, pan po prostu wyklada wolnosc, jako dowolnosc, swobode inysnuacji - w sumie pasuje, tworzy pan sobie taka rzeczywistosc, jaka panu odpowiada, a nie jaka jest, czyli ucieka pan od rzeczywistosci, powiedzmy lagodnie, w dziecinade. C) > Ja np. ogladalem tylko 2 odcinki, i uwazam ten serial za bardzo nudny. Panska sprawa. D) > Ale jak widac, skoro ty po godzinie 18-tej w piatek, > nie masz w Niemczech innej rozrywki jak forum GW to > znaczy ze twoje zycie jest tak samo nudne jak teorie > spiskowe. To juz mniej na temat, ale co mi tam: Insynuuje pan, ze pisanie w forum GW w piatek ma inne znaczenie w Niemczech niz w innym kraju. Przyjmuje pan, ze ktos kto pisze w forum GW w piatek nie ma innych rozrywek. Narzuca wszystkim ludziom co jest rozrywka, a co nie, a w szczegolnosci, ze dyskusja w forum nie jest rozrywka - tylko panskie teksty zmuszaja do usmiechu :-) Wnioskuje pan o zyciu nieznanych panu ludzi na podstawie pisania w forum - wnioski na tak watlych podstawach sa typowe dla zwolennikow teorii spiskowych, co oznacza, ze psychologicznie znajduje sie pan w tej samej grupie osob. E) > Zycze powodzenia w spedzaniu weekendu, poszukaj > sobie jakis przyjaciol, dziewczyny, Narzuca pan, nieznajomym orientacje seksualna i insynuuje, ze nie maja przyjaciol. F) > nie analizuj caly czas wypowiedzi politykow bo > to jest bartdzo smutne. Insynuuje pan, ze wie pan, jak nieznajomi spedzaja 100% swego czasu, co potwierdza moja diagnoze: "Dziecinnosc" idzie w parze z poczuciem wszechwiedzy. G) > Trzymaj sie, ide, wlasnie mam pore aby cos zjesc. Zaklada pan, ze kogolowiek interesuje czy jada pan o wyznaczonych godzinach (w zakladzie?) Wobec tylu rad i zainteresowania z panskiej strony czuje sie zobowiazany do rewanzu: Jesli "Northwood" pana przerasta, a polityka nudzi, to polecam zmienic forum na mniej polityczne i przypominam, ze polityka jest, patrzac dlugookresowo, obowiazkiem kazdego czlowieka jako obywatela. Uchylenie sie od tego obowiazku przez wiekszosc oznacza katastrofe dla wszystkich, a przez jednostki - pasozytowanie na wiekszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra 'Operation Northwood' i paranoia schzofreniczna IP: *.rasserver.net 20.07.03, 00:33 Chciaz jestem psychiatra z zawodu, nie wiem co Panu mozna zaaplikowac. Moze chloropromazyne i lit wzmocniony seria elektrowstrzasow? To co Pan tu demonstruje to najprawdopodobniej paranoia schizofreniczna, ale oczywiscie bez dokladnego badania nie moge byc pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski Re: 'Operation Northwood' i paranoia schzofrenic IP: *.wiso.uni-erlangen.de 22.07.03, 11:23 Gość portalu: psychiatra napisał(a): > Chciaz jestem psychiatra z zawodu, nie wiem co Panu mozna zaaplikowac. Moze > chloropromazyne i lit wzmocniony seria elektrowstrzasow? To co Pan tu > demonstruje to najprawdopodobniej paranoia schizofreniczna, ale oczywiscie bez > dokladnego badania nie moge byc pewny. Zaden zawodowy psychiatra nie stawailby nikomu publicznie diagnozy poniewaz naruszaloby to lekarska etyke zawodowa. Wyjatkiem jest dyskusja zachowania politykow, ale i wowczas nie anonimowo. Nie jest pan zatem psychiatra. Czuje pan jednak potrzebe anonimowego atakowania w ten sposob osob, ktorych poglady naruszaja panski obraz samego siebie i rzeczywistosci. Dodajmy: skutecznie naruszaja. Nie jestem psychiatra, ale watpie by takie zachowanie bylo swiadectwem zdrowia psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Ameryki Re: Cel uświęca środki IP: *.kci.wayne.edu 18.07.03, 22:22 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Ciekawe, że w USA antyamerykańsko nastawieni piszący po polsku lewacy na ogół > pracują lub studiują na uniwersytetach (to lewactwo akurat jest na > Uniwersytecie Stanowym Florydy). Czy tam coś im w stołówce dosypują do > jedzenia? Czyż nie lepiej przy takich poglądach ("Ameryka to kraj > faszystowski") przenieść się na Kubę lub do Korei Północnej i przerwać > cierpienia? Janie (lub Jozefie) K. zrob to pierwszy i uratuj swoje dobre samopoczucie zydowsko-amerykanskie. Ty masz chyba niezaleczone kompleksy z tymi uniwersytetami i lewactwem. A moze ty brat mleczny innego Jozefa- McCarthego, jezeli wiesz kto to byl? Byli harcerze, czerwoni i zieloni na Alaske! > > Jan K. > > Gość portalu: Poszi napisał(a): > > > Toż to czysty makiawelizm. Ideologia, która posługiwali się > > faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Cel uświęca środki IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 04:58 Gość portalu: Poszi napisał(a): > Toż to czysty makiawelizm. Ideologia, która posługiwali się > faszyści. kiedys Rosjanie wmawiali swiatu ze Polska chce byc krajem socjalistycznym tak i Husajn bandyta ze Irakijczycy lubia byc przez niego uciskani. Majac do wyboru glupote i makiavelizm wybieram makiavelizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Ameryki Re: Cel uświęca środki IP: *.kci.wayne.edu 18.07.03, 22:27 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: Poszi napisał(a): > > > Toż to czysty makiawelizm. Ideologia, która posługiwali się > > faszyści. > > kiedys Rosjanie wmawiali swiatu ze Polska chce byc krajem socjalistycznym tak i > > Husajn bandyta ze Irakijczycy lubia byc przez niego uciskani. > Majac do wyboru glupote i makiavelizm wybieram makiavelizm. Ciebie hadko czytac. Toz to czysta komuna i Maksym Gorki. Ty chyba Homo Sovieticus albo trockista marzacy o permanentnej rewolucji. A fe! A myslalem, ze ty demokrata, ale mam wrazenie, ze gdy slyszysz o demokracji to siegasz po pistolet, jak tow. Mauser. Przynajmniej przyjmij wersje Wlodka Cimoszewicza, ze to chodzilo o rope i wszystko bedzie zrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Cel uświęca środki IP: *.ny5030.east.verizon.net 19.07.03, 02:12 Gość portalu: Przyjaciel Ameryki napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Gość portalu: Poszi napisał(a): > > > > > Toż to czysty makiawelizm. Ideologia, która posługiwali się > > > faszyści. > > > > kiedys Rosjanie wmawiali swiatu ze Polska chce byc krajem socjalistycznym > tak i > > > > Husajn bandyta ze Irakijczycy lubia byc przez niego uciskani. > > Majac do wyboru glupote i makiavelizm wybieram makiavelizm. > Ciebie hadko czytac. Toz to czysta komuna i Maksym Gorki. Ty chyba Homo Sovieti > cus albo trockista marzacy o > permanentnej rewolucji. A fe! A myslalem, ze ty demokrata, ale mam wrazenie, ze > gdy slyszysz o demokracji to siegasz > po pistolet, jak tow. Mauser. Przynajmniej przyjmij wersje Wlodka Cimoszewicza, > ze to chodzilo o rope i wszystko bedzie > zrozumiale. Odezwal sie zmanierowany syn soltysa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Ameryki Re: Cel uświęca środki IP: *.sympatico.ca 19.07.03, 18:41 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: Przyjaciel Ameryki napisał(a): > > > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > > Gość portalu: Poszi napisał(a): > > > > > > > Toż to czysty makiawelizm. Ideologia, która posługiwali się > > > > faszyści. > > > > > > kiedys Rosjanie wmawiali swiatu ze Polska chce byc krajem socjalistyc > znym > > tak i > > > > > > Husajn bandyta ze Irakijczycy lubia byc przez niego uciskani. > > > Majac do wyboru glupote i makiavelizm wybieram makiavelizm. > > Ciebie hadko czytac. Toz to czysta komuna i Maksym Gorki. Ty chyba Homo > Sovieti > > cus albo trockista marzacy o > > permanentnej rewolucji. A fe! A myslalem, ze ty demokrata, ale mam wrazeni > e, > ze > > gdy slyszysz o demokracji to siegasz > > po pistolet, jak tow. Mauser. Przynajmniej przyjmij wersje Wlodka > Cimoszewicza, > > ze to chodzilo o rope i wszystko bedzie > > zrozumiale. > > Odezwal sie zmanierowany syn soltysa :) Glebia twej stolecznej (swiatowej)mysli poraza, wiec zmilcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAZNY Re: Zniszczenie krwawej dyktatury jest zawsze IP: *.org 18.07.03, 00:36 Zapewne chcialeś powiedzieć: naród ujgurski. zapewne chciałeś w ogóle coś powiedzieć, ale Ci nie wyszło. Widzisz ... przed mówieniem warto użyć rozumu, a jeśli już mowić, to przytomnie. Nikt Ci nie broni walczyć o wolność i równość narodów ! - tylko zrób coś konkretnie, a nie pieprz ! Coś małego, maleńkiego w tej sprawie, ale ZRÓB, a nie czyść sobie zębów! Rączki na kołdrę! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx A ja jestem jednak ograniczony bo za cholere nie wiem 18.07.03, 01:04 ...co Tobie wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie jestes osamotniony. Tez nie wiem, CZEMU on sie 18.07.03, 03:51 tutaj fritza czepia jak pijany plotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAgg Re: Nie jestes osamotniony. Tez nie wiem, CZEMU o IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.07.03, 11:42 gabrielacasey napisała: > tutaj fritza czepia jak pijany plotu. A co ty Ruda znowu robisz na Antenie? Przeciez mialas byc na detoxie i potem udac sie na terapie. Jeszcze ci malo obleg ludzie nawrzucali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Nie jestes osamotniony. Tez nie wiem, CZEMU o IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 19:53 Gość portalu: MAgg napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > tutaj fritza czepia jak pijany plotu. > > A co ty Ruda znowu robisz na Antenie? > Przeciez mialas byc na detoxie i potem udac sie na terapie. Jeszcze ci malo > obleg ludzie nawrzucali? BRITISH TELECOMMUNICATIONS PLC (BTOPENWORLD-DOM) 81 NEWGATE STREET LONDON, GREATER LONDON EC1A 7AJ GB Domain Name: BTOPENWORLD.COM Administrative Contact, Technical Contact: British Telecommunications plc (BS38-ORG) dnsreg@BT.COM PP TKS/F18/01 Trunk Exchange Sth 109-117 Long Rd Cambridge, Cambs CB2 2HG UK +44 1223 840711 fax: - +44 1223 358474 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: Zniszczenie krwawej dyktatury jest zawsze IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.07.03, 05:07 Gość portalu: UWAZNY napisał(a): > Zapewne chcialeś powiedzieć: naród ujgurski. zapewne chciałeś w ogóle coś > powiedzieć, ale Ci nie wyszło. Widzisz ... przed mówieniem warto użyć rozumu, a > > jeśli już mowić, to przytomnie. Nikt Ci nie broni walczyć o wolność i równość > narodów ! - tylko zrób coś konkretnie, a nie pieprz ! Coś małego, maleńkiego w > tej sprawie, ale ZRÓB, a nie czyść sobie zębów! Rączki na kołdrę! dobra odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Zniszczenie krwawej dyktatury jest zawsze IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 04:56 Gość portalu: fritz napisał(a): > dobra rzecza objetnie, z powodem czy bez. Ale, rzez w Czeczeni > idzie dalej; narody tybetanski wraz z urugisjskim ( to jest na > pn. wschodzie Chin) sa dalej unicestwiani. Szkoda, ze ich nie > mozna uwolnic. > Brawo Blair i Bush, no i w tym przypadku rowniez i Miller. kowboje dwoja sie i troja zeby zrobic porzadek na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiekram Nikt ich nie powstrzyma IP: *.arts.klte.hu 18.07.03, 19:08 Jedynym, co osiagnely USA jest to, ze pokazali swiatu, ze moga sfabrykowac preteksty by uderzyc gdzie chca i kiedy chca. I zawsze beda glupcy, ktorzy ich popra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Pax Americana! IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 19:54 Gość portalu: misiekram napisał(a): > Jedynym, co osiagnely USA jest to, ze pokazali swiatu, ze moga > sfabrykowac preteksty by uderzyc gdzie chca i kiedy chca. I > zawsze beda glupcy, ktorzy ich popra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Tony Pudel IP: *.home.cgocable.net 19.07.03, 01:24 Raczej kundel pospolity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.proxy.aol.com 18.07.03, 03:27 Gość portalu: j19 napisał(a): > wierze w slusznosc tej wojny!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tak trzymaj: ortograficznych "bykow" mniej...Gdy 18.07.03, 03:52 INNYCH cytujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magg Re: Tak trzymaj: ortograficznych 'bykow' mniej... IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.07.03, 11:43 Detox, detox, kochana. Zadnego wchodzenia na Antene, bo ludzie cie maja po dziurki w nosie i twoich ''madrcyh'' uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.hc-sc.gc.ca 18.07.03, 14:32 Gość portalu: j19 napisał(a): > wierze w slusznosc tej wojny!!!!! Wierze w slusznosc kazdej wojny. <Przynajmniej po jednej stronie.> Wiara czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anti-Pudel Corporation GOD BLESS THE PUDEL IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 19.07.03, 01:33 Tony Pudel: good boy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.03, 01:14 Ladne przemowienie i teksty znane. Tyle, ze na koncu brak czegos mianowicie "niedzwiedzia" i pocalunku usta usta. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 buzki i niedzwiedzie 18.07.03, 02:16 Jesli chcesz zobaczyc "niedzwiedzia" to mpostaraj sie nie przegapic przy najblizszej okazji ceremonii powitania urzadzanej przez prez. Chiraca prezydentom Rosji lub Chin. Widoki wspaniale. Czerwone jedwabne dywany, usciski, buzki, "niedzwiedzie" itp. Brezniewowskie czasy sie chowaja. No ale tradycja powitan komunistycznych wodzow to kopa lat, nieprawdaz. Gość portalu: Eva napisał(a): > Ladne przemowienie i teksty znane. Tyle, ze na koncu brak czegos > mianowicie "niedzwiedzia" i pocalunku usta usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Oj ci folksdojcze... IP: *.asm.bellsouth.net 18.07.03, 04:06 Ktoś na innym forum przytomnie napisał, że folksdojcze (piszący po polsku na tym forum mieszkańcy Bundesrepubliki) się cholernie wkurzają na przyjaźń Polski z USA i na sukcesy USA, bo widzą, że to (zabranie Polsce Ziem Zachodnich i Północnych) się już "ne vrati". Jan K. Gość portalu: Eva napisał(a): > Ladne przemowienie i teksty znane. Tyle, ze na koncu brak czegos > mianowicie "niedzwiedzia" i pocalunku usta usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synti Cienias jestes IP: *.GI1.srv.t-online.de 18.07.03, 04:44 Jestes po prostu cienias, gosciu. Jesli tylko pojawi sie na tym forum ktos, na kogo ci brakuje konkretnych argumentow to obrzucasz go blotem. A to jest bardzo prymitywne choc pewno tam za oceanem powszechne. Ale my tu zyjemy w Europie i tu obowiazuje kultura a nie infantylne chamstwo rodem z rynsztoka. Chociaz przypuszczam, ze tego i tak nie zrozumiesz. Na to trzeba odrobiny inteligencji, a to towar tam za oceanem dosc deficytowy. Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Ktoś na innym forum przytomnie napisał, że folksdojcze (piszący po polsku na > tym forum mieszkańcy Bundesrepubliki) się cholernie wkurzają na przyjaźń Polski > > z USA i na sukcesy USA, bo widzą, że to (zabranie Polsce Ziem Zachodnich i > Północnych) się już "ne vrati". > > Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synti Re: Angoli zawsze wzruszala IP: *.GI1.srv.t-online.de 18.07.03, 06:02 Nie ma sie co dziwic. W koncu Anglicy to Saksonczycy (w kazdym razie w duzym stopniu, jezeli ktos patrzy na to etnicznie, ja nie). Ci niemieccy Saksonczycy mowia wprawdzie niewyraznie, ale wielu z nich zna niemiecki i wielu uwaza ich za Niemcow. Ja osobisci mam watpliwosci czy istnieje w ogole cos tak jednolitego jak narod niemiecki, patrzac na historie i na wielorakosc obyczajow, temperamentow czy dialektow to jest to raczej wspolnota roznych kultur, ktore Bismarck za ich zgoda czy naciskiem polaczyl jakos w jedno panstwo. A to bylo ledwie 132 lata temu. To nie jest dlugi okres, porownujac to z tym, ze w Polsce na historii uczyli, ze Niemcy istnieja od niewiadomo kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Powiedz to w pubie Anglikom: oni sie do koncowki 18.07.03, 09:54 "-saxon" od czasow Pieknego Adolfa nie przyznaja. I rownie jak "kultura" niemiecka wzrusza ich niemieckie "poczucie humoru". Zwlaszcza to, ze kazdy Niemiec w Wermachcie tylko obieral kartofle, a kazdy w Waffen-SS tylko gral na helikonie. I jesli chodzi o ostatnie, to w pelni podzielaja puczucie humoru Berlusconiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magg Re: Angoli zawsze wzruszala 'kultura' niemiecka.. IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.07.03, 11:44 Znowu cie za dzuo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Angoli zawsze wzruszala 'kultura' niemiecka.. IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 19:56 Gość portalu: Magg napisał(a): > Znowu cie za dzuo cos sie tak uczepil jak rzep psiego ogona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjacie Ameryki Re: Cienias jestes IP: *.kci.wayne.edu 18.07.03, 22:36 Gość portalu: synti napisał(a): > Jestes po prostu cienias, gosciu. Jesli tylko pojawi sie na tym > forum ktos, na kogo ci brakuje konkretnych argumentow to > obrzucasz go blotem. A to jest bardzo prymitywne choc pewno tam > za oceanem powszechne. Ale my tu zyjemy w Europie i tu obowiazuje > kultura a nie infantylne chamstwo rodem z rynsztoka. Chociaz > przypuszczam, ze tego i tak nie zrozumiesz. Na to trzeba odrobiny > inteligencji, a to towar tam za oceanem dosc deficytowy. > > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > Ktoś na innym forum przytomnie napisał, że folksdojcze (piszący > po polsku na > > tym forum mieszkańcy Bundesrepubliki) się cholernie wkurzają na > przyjaźń Polski > > > > z USA i na sukcesy USA, bo widzą, że to (zabranie Polsce Ziem > Zachodnich i > > Północnych) się już "ne vrati". > > > > Jan K. Jan K. to stary harcerz, czyli wie o czym mowi. Ma tylko lekka schizofrenie na punkcie "lewakow" ale do konca nie wie kogo popierac a kogo zwalczac. Nie lubi Kuronia i Michnika, nie lubi Kwasniewskiego i Millera. Ale Bush, jego bohater lubi wszystkich wspomnianych. Pytanie za milion dolarow: jak mozna lubi Busha i nie lubic jego nowych przyjaciol? Biez wodki nie razbierioszsja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. ja ich nazywam zbiorczo "dialiny" IP: 192.120.171.* 18.07.03, 11:19 wiekszosc pisuje bowiem z tego serwera. To ci, ktorym wychowawca ich przedzkola, Pan Sproder, za grzeczne zachowanie obiecal paczke cukierkow... nieprawda , synti...??? jest tu tez jednak pare osob pisujacych z Niemiec, a potrafiacych samodzielnie myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:01 Gość portalu: Eva napisał(a): > Ladne przemowienie i teksty znane. Tyle, ze na koncu brak czegos > mianowicie "niedzwiedzia" i pocalunku usta usta. "niedzwiedz" bedzie na zlozach naftowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin No wlasnie... Czyja Historia? IP: *.gc.perm.onthenet.net 18.07.03, 01:40 Obiecali demokracje... A komu? To ONI uwazaja, ze demokracje wszyscy chca.. A jak nie wszyscy to i tak im obiecaja? Z jednym sie zgadzam, ze terroryzmu niepokona sie terroryzmem i "cywilizowana" wojna. NO TO PO CO BYLA WOJNA ? Skoro sam Blayer uwaza, ze trzeba inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Blair wie, co mowi: z jednej strony negocjacje, z 18.07.03, 03:31 drugiej wtyczki w organizacjach terrorystycznych. Kupowanie i skazywanie. Bryty sa w tym niezle - maja "trening" z IRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blair wie, co mowi: z jednej strony negocjacj IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:03 gabrielacasey napisała: > drugiej wtyczki w organizacjach terrorystycznych. Kupowanie i > skazywanie. Bryty sa w tym niezle - maja "trening" z IRA. oni maja trening od kilkuset lat i to nie tylko z IRA...ktos kiedys powiedzial ze Brytyjczycy maja najlepszego nosa w polityce...jesli sie ze mna nie zgodzisz to spojrz na to kto rzadzi swiatem :() Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: No wlasnie... Czyja Historia? IP: *.cable.mindspring.com 18.07.03, 05:03 Moze nie wszyscy chca demokracje, ale mysle ze wszyscy nie chca tajnej policji trzymajacej wszystkich na krotko. A popatrz na Japonie po wojnie? Moze to inny narod, inna kultura, ale jakie byly perspektywy tuz po wojnie? Jezeli w Iraku za 20 lat bedzie pol takiej Japonii, to czy nie warto bylo? Gość portalu: amerykanin napisał(a): > Obiecali demokracje... > A komu? > To ONI uwazaja, ze demokracje wszyscy chca.. > A jak nie wszyscy to i tak im obiecaja? > Z jednym sie zgadzam, ze terroryzmu niepokona sie > terroryzmem i "cywilizowana" wojna. > NO TO PO CO BYLA WOJNA ? > Skoro sam Blayer uwaza, ze trzeba inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Wojna była słuszna IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.03, 01:46 To już historia. Zwycięzców i tak się nie sądzi. Pytanie: czy nadal jest słuszna? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Bardzo dobre pytanie. Zalozmy ze koalicja ....... 18.07.03, 02:05 .... wynosi sie teraz z Iraku. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Totalna rzez kazdego z kazdym: religijne, klanowe, 18.07.03, 03:33 narodowosciowe etc.etc. Pamietajmy, ze Irak jako twor panstwowy zostal przywieziony w teczce przez Brytow, trzymal sie do kupy dzieki armii brytyjskiej, wychowanej przez niej arabskiej (lawrence z Arabii sie klania), gwardii krolewskiej i...gwardiejcow Husseina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bardzo dobre pytanie. Zalozmy ze koalicja ... IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:04 adam.xx napisał: > .... wynosi sie teraz z Iraku. Co dalej? scenariusz rodem z Rwandy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: Bardzo dobre pytanie. Zalozmy ze koalicja ... IP: *.home.cgocable.net 18.07.03, 16:52 O jakiej "koalicji" ty pierdolisz? Czy cpasz juz od samego rana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: Wojna była słuszna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.07.03, 05:20 Gość portalu: maruda napisał(a): > > To już historia. Zwycięzców i tak się nie sądzi. > > Pytanie: czy nadal jest słuszna? Najwieksze zlo jakiego moze doswiadczyc czlowiek - w tych wydaniach jakie nam teraz serwuja naprawiacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klu klux klan Re: Wojna była słuszna IP: *.home.cgocable.net 18.07.03, 17:01 Nie wojna a raczej napad bandycki byl sluszny tylko dla tego Bush zostal nawiedzony (jak sam przyznal) przez boga (tego przez male "b") i juz nie mial poprostu innego wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wojna była słuszna IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 19:57 Gość portalu: klu klux klan napisał(a): > Nie wojna a raczej napad bandycki byl sluszny tylko dla tego Bush zostal > nawiedzony (jak sam przyznal) przez boga (tego przez male "b") i juz nie mial > poprostu innego wyjscia. Ciebie pewnie nawiedzil Rydzyk..czy tez oswiecil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Blier sie przejezyczyl... IP: *.gc.perm.onthenet.net 18.07.03, 02:01 Chcial prawdopodobnie powiedziec na koncu: I CALY SWIAT BEDZIE NASZ! a nie "caly swiat bedzie z nami"... Oczywiscie moral z tego wynika, ze skoro uwazasz, ze masz "UNIWERSALNA RACJE" mozesz przypierdolic komu i gdzie chcesz. NO BO MASZ RACJE! Bedzie klopot jak w wyborach wygra partia islamska... No coz, w imie "demokracji" uniewazni sie demokracje... /Patrz Algieria/. Och Blier jak on pieknie mowi... a ze klamie, Boze Drogi! Ma przeciez racje. Nasza zachodnia, demokratyczna, wolno rynkowa, mc. donaldowa, WTO-owa racje. A jak sie ktos nie zgadza z tymi co MAJA RACJE to w imie "UNIWERSALNYCH WARTOSCI" mu sie dokopie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megset Re: Blier sie przejezyczyl... IP: 203.102.161.* 18.07.03, 03:25 Jak ci sie nie podoba Andy demokratyczny i wolnorynkowy ustroj, to przenies sie do takiego, jaki ci odpowiada. A jezeli takiego nie ma to po co krytykujesz ten w ktorym zyjesz? Pewnie, ze nie jest to ustroj idealny, ale najlepszy z instniejacych i to trzeba docenic. Gość portalu: Andy napisał(a): > Chcial prawdopodobnie powiedziec na koncu: > I CALY SWIAT BEDZIE NASZ! > a nie "caly swiat bedzie z nami"... > Oczywiscie moral z tego wynika, ze skoro uwazasz, ze > masz "UNIWERSALNA RACJE" mozesz przypierdolic komu i gdzie > chcesz. > NO BO MASZ RACJE! > Bedzie klopot jak w wyborach wygra partia islamska... > No coz, w imie "demokracji" uniewazni sie demokracje... > /Patrz Algieria/. > Och Blier jak on pieknie mowi... a ze klamie, Boze Drogi! > Ma przeciez racje. > Nasza zachodnia, demokratyczna, wolno rynkowa, mc. donaldowa, > WTO-owa racje. > A jak sie ktos nie zgadza z tymi co MAJA RACJE to w > imie "UNIWERSALNYCH WARTOSCI" mu sie dokopie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Blier sie przejezyczyl... IP: *.gc.perm.onthenet.net 18.07.03, 04:26 Dokladnie! Jezeli ty uwazasz, ze to najlepszy system i ja Andy tez tak uwazam to nieznaczy, ze ktos inny moze tak nie uwaza. I tylko dlatego, ze my plus Bush i B-lier tak uwazamy nie daje nam prawa do uszczesliwiania na sile powiecmy Arabow lubiacych teokracje. Trudno w to uwierzyc ale z roznych przyczyn historyczno-kulturowych ludzie MOGA miec inny punkt widzenia i priorytety. Jeden uwaza, ze zyje sie poto zeby kupowac a inny zeby sie modlic. I to niezasrana rola Busha i B-liera grac role OPACZNOSCI! Tylko dlatego bo sie ma komputerowo sterowane rakietki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blier sie przejezyczyl... IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:08 Gość portalu: Andy napisał(a): > Dokladnie! > Jezeli ty uwazasz, ze to najlepszy system > i ja Andy tez tak uwazam to nieznaczy, > ze ktos inny moze tak nie uwaza. > I tylko dlatego, ze my plus Bush i B-lier tak uwazamy > nie daje nam prawa do uszczesliwiania na sile > powiecmy Arabow lubiacych teokracje. > Trudno w to uwierzyc ale z roznych przyczyn historyczno-kulturowych > ludzie MOGA miec inny punkt widzenia i priorytety. > Jeden uwaza, ze zyje sie poto zeby kupowac a inny zeby sie modlic. > I to niezasrana rola Busha i B-liera grac role OPACZNOSCI! > Tylko dlatego bo sie ma komputerowo sterowane rakietki. za sto albo dwiescie lat nikt tam nie bedzie pamietal co to teokracja...Polacy tez nie maja pojecia co to demokracja..a zyja niby w demokratycznym panstwie...racja>???? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sadzac po ponad 100.000 ARABSKICH UCHODZCOW 18.07.03, 03:36 ROCZNIE DO UK i ich blyskawicznej asymilicji do typu gospodarki Zachodu (sa w tym nawet lepsi od Angoli)Blair ma pelne podstawy twierdzic, ze wlasnie ta McDonaldsowa cywilizacja WIEKSZOSCI muzulmanow odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Sadzac po ponad 100.000 ARABSKICH UCHODZCOW IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:08 gabrielacasey napisała: > ROCZNIE DO UK i ich blyskawicznej asymilicji do typu gospodarki > Zachodu (sa w tym nawet lepsi od Angoli)Blair ma pelne podstawy > twierdzic, ze wlasnie ta McDonaldsowa cywilizacja WIEKSZOSCI > muzulmanow odpowiada. maja tego czego chcieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blier sie przejezyczyl... IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:06 Gość portalu: Andy napisał(a): > Chcial prawdopodobnie powiedziec na koncu: > I CALY SWIAT BEDZIE NASZ! > a nie "caly swiat bedzie z nami"... > Oczywiscie moral z tego wynika, ze skoro uwazasz, ze > masz "UNIWERSALNA RACJE" mozesz przypierdolic komu i gdzie > chcesz. > NO BO MASZ RACJE! > Bedzie klopot jak w wyborach wygra partia islamska... > No coz, w imie "demokracji" uniewazni sie demokracje... > /Patrz Algieria/. > Och Blier jak on pieknie mowi... a ze klamie, Boze Drogi! > Ma przeciez racje. > Nasza zachodnia, demokratyczna, wolno rynkowa, mc. donaldowa, > WTO-owa racje. > A jak sie ktos nie zgadza z tymi co MAJA RACJE to w > imie "UNIWERSALNYCH WARTOSCI" mu sie dokopie... rzezisz jak detka golenia...jak teraz anglosasi nie powstrzymaja islamskiej nawalnicy to za kilkanascie lat moze byc nieciekawie rowniez w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek 2 ... KLAMCOW ... Bush i Blair IP: *.ght.iadfw.net 18.07.03, 02:02 Co za czasy zeby tacy klamcy swobodnie chodzili po ziemi. Juz dawno powinni byc za kratkami. Heil to the Thief ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksior Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.hrz.tu 18.07.03, 02:02 "Blair zebrał niezwykłe owacje - niemal co chwilę słuchacze przerywali mu i bili brawo na stojąco." To sie nazywa "towarzystwo wzajemnej adoracji" czy jakos tak ? To, ze teksanska malpa do spoly z Blayerem i pomniejszymi kundlami (vide Kwach) pierdola takie glupoty, zasadniczo mnie nie dziwi. Dziwi mnie jedynie, ze ilu kretynow sklonne jest sie na to nabrac... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Z tego. co wiem. to w Kongresie sa i DEMOKRACI. Czy ci 18.07.03, 03:37 tez naleza do tego samego towarzystwa, co Mr.Bush Jr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksior Re: Z tego. co wiem. to w Kongresie sa i DEMOKRAC IP: *.hrz.tu 18.07.03, 09:46 Musza dbac o jedynego powaznego sojusznika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas owacje w amerykańskim Kongresie/ a baty w Izbie Gmin IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 18.07.03, 02:02 Historia będzie po naszej stronie! Przyzna rację Amerykanom i Brytyjczykom, że atak na Irak był słuszny - przekonywał w Waszyngtonie brytyjski premier Tony Blair. >>>>>>>>>>>>>>>>>>> >> Tak, bedzie po waszej stronie, jak sami ja sobie napiszecie. Jednak nie o historie tu chodzi szanowny panie, chodzi tu o dowody, jakimi posluzyliscie sie wywolujac te barbazynska wojne. Gdzie ta BMR ktorej nie bylo, gdzie wasze slowa prawdy,na klamstwach dochodzicie do wymyslonego celu. Jestescie obaj z Bushem, i wszystkimi przywodcami wysylajacymi wojsko do Iraku, pospolitymi mordercami, a historia pisana zydowskimi rekoma, traci wiarygodnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys1231 barbarzynska to jest twoja ortografia 18.07.03, 02:40 Gość portalu: sas napisał(a): > Historia będzie po naszej stronie! Przyzna rację Amerykanom i > Brytyjczykom, że atak na Irak był słuszny - przekonywał w > Waszyngtonie brytyjski premier Tony Blair. > > >>>>>>>>>>>>>>>>>>> > > > >> Tak, bedzie po waszej stronie, jak sami ja sobie napiszecie. > Jednak nie o historie tu chodzi szanowny panie, chodzi tu o > dowody, jakimi posluzyliscie sie wywolujac te barbazynska wojne. > Gdzie ta BMR ktorej nie bylo, gdzie wasze slowa prawdy,na > klamstwach dochodzicie do wymyslonego celu. > Jestescie obaj z Bushem, i wszystkimi przywodcami wysylajacymi > wojsko do Iraku, pospolitymi mordercami, a historia pisana > zydowskimi rekoma, traci wiarygodnosc. > Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Gawno prawda. Doktorat, z ktorego sciagnieto te 18.07.03, 03:41 "dowody" Powella byl ARABSKIEGO DOKTORANTA. W brytyjskiej MI pracuja tylko biali, Anglicy i anglikanie, w CIA - WASPy. GDZIE ty tutaj, antysemito, ZYDA widzisz? W czarnych buzkach Condolency, Powella i Franka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Gawno prawda. Doktorat, z ktorego sciagnieto IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:10 gabrielacasey napisała: > "dowody" Powella byl ARABSKIEGO DOKTORANTA. W brytyjskiej MI > pracuja tylko biali, Anglicy i anglikanie, w CIA - WASPy. GDZIE > ty tutaj, antysemito, ZYDA widzisz? W czarnych buzkach > Condolency, Powella i Franka? pare malp na pokaz zawsze musisz wystawic..zeby opinia publiczna nie powiedziala ze krajem rzadza sami anglosasi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czesc grafie, ale Blairem to bym sie nie podniecala: 18.07.03, 03:24 swietny orator, ale - mowiac miedzy nami - chora z ambicji szuja. Syn tramwajarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Blair IP: *.asm.bellsouth.net 18.07.03, 04:12 Droga Pani Gabrielo: Kilka lat temu myślałem, że Blair będzie cwaniaczkiem złodziejaszkiem na miarę swojego nauczyciela, Clintona. Też ma idotkę żonę, skorumpowaną i z przerostem ambicji politycznych. Muszę przyznać, że sie pomyliłem. Jeśli Clinton nadal robi swoje po 11 września (pieniądze od lewactwa i dziwki ze sfer artystyczno- prasowo-intelektualnych, głupawe wypowiedzi, prosto do Guardiana czy Observera), to widać, że na Blaira 11 września zrobił naprawdę duże wrażenie. Jan K. gabrielacasey napisała: > swietny orator, ale - mowiac miedzy nami - chora z ambicji > szuja. Syn tramwajarza. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To swietny aktor.Gra o posadke w NATO ( w ordynacj 18.07.03, 04:20 mial szanse tylko na 2 kadencje - to i tak finisz). Bryty mu maja za zle niewiarygodny bardak w kraju, stad i haslo "Blair na prezydenta Zanzibaru". Ale nie maja mu za zle Iraku. I krzyki w Izbie Gmin na ten temat to pretekst utracenia Blaira za zupelnie cos innego, a co trudniej wykazac nizli brak BMR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czesc grafie, ale Blairem to bym sie nie podn IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:13 gabrielacasey napisała: > swietny orator, ale - mowiac miedzy nami - chora z ambicji > szuja. Syn tramwajarza. trzeba mu przyznac ze jest niezlym politykiem mimo swego chamskiego pochodzenia...wywachal niezly interes z amerykanami...wiedzial ze kowboje zaatakuja Irak z WB lub bez..tak przynajmniej trafilo sie im troche zasobow naturalnych ktorych przeciez na wyspach jak na lekartswo....ten rzadzi swiatem kto kontroluje zasoby naturalne i oni o tym dobrze wiedza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino i bron masowej zaglady IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:24 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Irak to...kiedys. BMR dopiero ostatno. I to w 18.07.03, 05:37 spolce z USA: gdy Cambridge opublikowal w BBC, ze to plagiat, to tego samego dnia i wiele razy pozniej Powell ciagle te bajke powtarzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: US KLAMCZUCH Z KLAMCZUCHEM ZAWSZE SIE DOGADA IP: *.158.182.136.Dial1.NewYork1.Level3.net 18.07.03, 03:24 Obaj sa spaleni ,moga zjac sie juz pamietnikami,tylko kto bedzie chcial czytac klamstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Blair nie mial szans na 3 kadencje. Odejdzie do Brukse 18.07.03, 03:28 lub NATO. Na jego miejsce juz sie szykuje (jest wysuwany) Gordon Brown. Blair spalil sie w UK nie przez Irak (kolonia brytyjska, panstwowosc przez Brytow stworzona, dla Brytow to psychologicznie nadal ich "wlasnosc" - wy nie macie pojecia o duszy Bryta skazonej mitem Empire), ale PRZEZ BURDEL W KRAJU. Woem, bo tu miewszkam i tu...glosuje w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Blair nie mial szans na 3 kadencje. Odejdzie IP: *.proxy.aol.com 18.07.03, 03:38 gabrielacasey napisała: > lub NATO. Na jego miejsce juz sie szykuje (jest wysuwany) Gordon > Brown. Blair spalil sie w UK nie przez Irak (kolonia brytyjska, > panstwowosc przez Brytow stworzona, dla Brytow to > psychologicznie nadal ich "wlasnosc" - wy nie macie pojecia o > duszy Bryta skazonej mitem Empire), ale PRZEZ BURDEL W KRAJU. > Woem, bo tu miewszkam i tu...glosuje w wyborach. nie zaglosujesz ,dzis ogladalem film "Gangs of New York",ty tez do tych negatywnych bohaterow sie zaliczasz i skonczysz podobnie...ludzie normalni zawsze koncza z cholota jak trzeba,a ty tej choloty tylko odchodem jestes,Niestety !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blair nie mial szans na 3 kadencje. Odejdzie IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:17 Gość portalu: jojo napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > lub NATO. Na jego miejsce juz sie szykuje (jest wysuwany) > Gordon > > Brown. Blair spalil sie w UK nie przez Irak (kolonia > brytyjska, > > panstwowosc przez Brytow stworzona, dla Brytow to > > psychologicznie nadal ich "wlasnosc" - wy nie macie pojecia o > > duszy Bryta skazonej mitem Empire), ale PRZEZ BURDEL W KRAJU. > > Woem, bo tu miewszkam i tu...glosuje w wyborach. > nie zaglosujesz ,dzis ogladalem film "Gangs of New York",ty tez > do tych negatywnych bohaterow sie zaliczasz i skonczysz > podobnie...ludzie normalni zawsze koncza z cholota jak trzeba,a > ty tej choloty tylko odchodem jestes,Niestety !!! kto byl ta negatywna postacia? Pewnie ksiadz co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: KLAMCZUCH Z KLAMCZUCHEM ZAWSZE SIE DOGADA IP: *.proxy.aol.com 18.07.03, 03:31 Gość portalu: US napisał(a): > Obaj sa spaleni ,moga zjac sie juz pamietnikami,tylko kto > bedzie chcial czytac klamstwa... tacy jak ty nigdy w prawde nie uwierza,a wiesz dlaczego ??? Bo statusu pewnego AMERYKA !!! nie chce ci dac,ty nieudaczniku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tobie tez, bo tumanom nie daja - musza miec 18.07.03, 03:45 nierejestrowanych durni do zrywania azbestu. Co to po angielsku, jak i ty, ni be, ni me. By holota nie mogla za azbestoze amerykanskich firm zaskarzyc i puscic je z torbami. Oto i "tajemnica" trzymania tej pracy dla durnych "Polocks". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: KLAMCZUCH Z KLAMCZUCHEM ZAWSZE SIE DOGADA IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:16 Gość portalu: US napisał(a): > Obaj sa spaleni ,moga zjac sie juz pamietnikami,tylko kto > bedzie chcial czytac klamstwa... w Ameryce Bush ma niesamowite poparcie opinii publicznej...takze wojna z Iranem i K.Polnocna tuz tuz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.proxy.aol.com 18.07.03, 03:27 Gość portalu: ficino napisał(a): > Bravo dla Blaira i Busha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum BRAWO BUSH I BLAIR! IP: 203.102.161.* 18.07.03, 03:36 Postkomunistyczno-pacyfistyczo-lewicowate chamstwo wscieka sie, ze dwoch najwiekszych przywodcow panstw idzie razem i twarda reka trzyma muzulmanska holote. I bardzo dobrze - roznym pokreconym szumowinom wystepuje z tego powodu piana na ustach. A HISTORIA i tak postawi Busha i Blaira obok Churchilla, Roosvelta i Reagana. A o roznej masci szumowinach za 10 lat nikt nie bedzie pamietal. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie pyskuj. SAM sobie ksywke "bum" wybrales. A 18.07.03, 05:24 moze nie wiesz, CO to po angielsku znaczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Nie kapujesz? Bum to skrot od Bumsfeld... IP: 203.102.161.* 18.07.03, 06:44 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I dobrze. Nie pisz od siebie. Twoja ORTOGRAFIA 18.07.03, 03:50 przyprawia o mdlosci... Co najwyzej madrzejszych cytuj, by zaistniec na necie, prostaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.75.0.43.Dial1.Boston1.Level3.net 18.07.03, 03:37 Te 2 rzezimieszki pomyslaly,ze jak polacza 2 klamstwa w jedno,to stana sie prawda. Teraz wiecie,dlaczego platfus przyczlapal z harecu do tego kundla?Zaprogramowal go.Nie mogl tego przeciez zrobic przez telefon. Sluchalem tego psiaka rasy buckingham 10 min,ale to mi wystarczylo.Reichstag parteitag,kremlowskie nasiadowki itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A tobie antysemityzm na mozg padl! Platfus z herecu 18.07.03, 03:57 wyjechal wsciekly, jak cholera - UK nie olalo Arafata!!! A Tony'ego nie trzeba bylo programowac: od poczatku spiewa dokladnie te sama spiewke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synti Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.GI1.srv.t-online.de 18.07.03, 05:11 U ma racje. Dwa minusy daja plus w tylko w matematyce i ew. w angielskiej gramatyce. Ale matematyka to abstrakcja, a w fizyce, ktora opiera sie na obserwacji rzeczywistosci dwa minusy daja podwojny minus. Owacje, oklaski, tlumaczenie sie, ze historia udowodni to typowo komunistyczne i faszystowskie wynalazki. Demokracja nie kieruje sie wrozeniem z kart, przewidywaniem przyszlosci. Demokracja kieruje sie prawem i zasadami postepowania. I upadek zarowno faszyzmu jak i komunizmu pokazal, ze intencje i przewidywania sa mniej skuteczne od kierowania sie pewnymi zasadami. Klamstwo w zywe oczy nie nalezy do tych zasad. A ktos kto lamie prawo powinien byc ukarany bez wzgledu na to co sobie przy tym myslal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:21 Gość portalu: synti napisał(a): > U ma racje. Dwa minusy daja plus w tylko w matematyce i ew. w > angielskiej gramatyce. Ale matematyka to abstrakcja, a w fizyce, > ktora opiera sie na obserwacji rzeczywistosci dwa minusy daja > podwojny minus. Owacje, oklaski, tlumaczenie sie, ze historia > udowodni to typowo komunistyczne i faszystowskie wynalazki. > Demokracja nie kieruje sie wrozeniem z kart, przewidywaniem > przyszlosci. Demokracja kieruje sie prawem i zasadami > postepowania. I upadek zarowno faszyzmu jak i komunizmu pokazal, > ze intencje i przewidywania sa mniej skuteczne od kierowania sie > pewnymi zasadami. Klamstwo w zywe oczy nie nalezy do tych zasad. > A ktos kto lamie prawo powinien byc ukarany bez wzgledu na to co > sobie przy tym myslal. Jak wymorduja pare milionow ludzi to wtedy mozna interweniowac a tak nie co??? Husajn zlamal wszystkie zasady i poniosl wszystkie konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synti Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.GI1.srv.t-online.de 18.07.03, 05:43 Czlowieku! Zainteresuj sie tym, co naokolo nas sie dzieje. Saddam byl raczej (z jego moze 300 tys. ofiar i to glownie w dzialaniach zbrojnych, raczej w tylnym srodku rankingu dla najkrwawszych dyktatorow). Porownaj sobie z Kongo (3,3 miliona ofiar, USA wspieralu Moboutu a potem Kabille; Kambodza- 2-3 milionow- USA po interwncji Wietnamu, ktora przerwala ludobojstwo, poparly autora tego ludobojstwa- Pol Pota). Tak samo Amerykanie wstawili Saddama, uzbroili go i wykorzystali do walki z fundamentalistycznym Iranem. Teraz znow wstawia jakiegos czuba i beda chcieli, zeby bic im brawo. Ale to nie o to chodzi. Ja tez nie lubie dyktatorow. Ale to my (jako zachod) narzucamy zasady gry. I jesli sie sami tych zasad nie trzymamy to to wszystko nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 06:16 Gość portalu: synti napisał(a): > Czlowieku! Zainteresuj sie tym, co naokolo nas sie dzieje. Saddam > byl raczej (z jego moze 300 tys. ofiar i to glownie w dzialaniach > zbrojnych, raczej w tylnym srodku rankingu dla najkrwawszych > dyktatorow). Porownaj sobie z Kongo (3,3 miliona ofiar, USA > wspieralu Moboutu a potem Kabille; Kambodza- 2-3 milionow- USA po > interwncji Wietnamu, ktora przerwala ludobojstwo, poparly autora > tego ludobojstwa- Pol Pota). Tak samo Amerykanie wstawili > Saddama, uzbroili go i wykorzystali do walki z > fundamentalistycznym Iranem. Teraz znow wstawia jakiegos czuba i > beda chcieli, zeby bic im brawo. Ale to nie o to chodzi. Ja tez > nie lubie dyktatorow. Ale to my (jako zachod) narzucamy zasady > gry. I jesli sie sami tych zasad nie trzymamy to to wszystko nie > ma sensu O jakich ty zasadach pleciesz...w polityce?..zasady??/...pierwsze slysze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synti Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.GI1.srv.t-online.de 18.07.03, 06:36 Nie jestesmy w naszej dyskusji przy prawdziwej polityce, tylko w tym, co sie ludziom jako dobra polityke sprzedaje (na dobra sprawe Bush moze sobie prywatnie z Saddamem isc na kawe po przemowieniu, to nikogo nie musi interesowac), ale wazne jest to co publika jako dobre kupuje. Politycy nie potrzebuja zasad, ale potrzebuja wyborcow. Jesli wyborcow zaczyna sie robic w konia na sposob sowiecki, to jest to sygnal, ze dzieje sie cos zlego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 20:00 Gość portalu: synti napisał(a): > Nie jestesmy w naszej dyskusji przy prawdziwej polityce, tylko w > tym, co sie ludziom jako dobra polityke sprzedaje (na dobra > sprawe Bush moze sobie prywatnie z Saddamem isc na kawe po > przemowieniu, to nikogo nie musi interesowac), ale wazne jest to > co publika jako dobre kupuje. Politycy nie potrzebuja zasad, ale > potrzebuja wyborcow. Jesli wyborcow zaczyna sie robic w konia na > sposob sowiecki, to jest to sygnal, ze dzieje sie cos zlego. w koncu przemowiles ludzkim glosem choc to nie swieta...jak chcesz cos miec to musisz komus cos zabrac...nic w przyrodzie nie ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Synti -volksdeutsch'u, nie klam!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 18.07.03, 16:59 Ty nie lubisz dyktatorow ?...A Adolf Hitler to wedlug ciebie byl pacyfista , czyz nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jasne. To "tylko Zydow" mozna bylo demokratycznie 18.07.03, 05:26 zagazowac, Deutchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Jasne. To 'tylko Zydow' mozna bylo demokratyc IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:28 gabrielacasey napisała: > zagazowac, Deutchu? za glupi na gazowanie...on to pewnie lubi grac w "pilke". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Prosze Pani !!!! Pani zrobila blad ortograficzny ! IP: *.proxy.aol.com 18.07.03, 17:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily jedno jest pewnie: Toni to wybitny orator IP: *.nv.nv.cox.net 18.07.03, 04:35 i jednak przyjaciel Busha na dobra i zla droge. Po prostu lojalny czlowiek, abstrahujac od tego czy ma racje, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Jak daja to bierz jak bija to uciekaj :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:28 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To ostatnie to nie po angielsku: powinno byc 18.07.03, 05:40 "wycofanie sie na z gory upatrzone pozycje". Co i Blair robi - nastepna posadka chyba w NATO. A moze i w zarzadzie Haliburtona - ponoc niezly z niego prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: To ostatnie to nie po angielsku: powinno byc IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 06:24 gabrielacasey napisała: > "wycofanie sie na z gory upatrzone pozycje". Co i Blair robi - nastepna posadka > > chyba w NATO. A moze i w zarzadzie Haliburtona - ponoc niezly z niego prawnik. zawsze zadziwiala mnie ambicja nisko urodzonych...my zamiast ambicji mamy inteligencje..wrodzona zreszta...Blairowi poca sie pewnie zawsze rece...a od takich ludzi lepiej z daleka...Angolom tez nie ma co wspolczuc takiego premiera...maja to na co sobie zasluzyli...mysle ze w nastepnych wyborach Angole zmadrzeja i wybiora kogos na miare swoich ambicji...bedzie to wielki czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sama lubie Kena Clarke'a, ale nie ma szans. W 18.07.03, 10:01 Torysach kroluje - jak sama nazwa wskazuje - "Woodentop" Duncan-Smith. Mysle, ze ten brak wyboru uchronil Blaira przed votum nieufnosci za pare przewal (min. na korzysc tego Hindusa-partyjnego sponsora,ktoremu teraz SLD chce sprzedac polska stal: nie moge uwierzyc, ze bezinteresownie) - zdjac go latwo, ale KTO w zamian? Z deszczu pod rynne? Angole to nie sa Polacy i wola starego, znanego diabla od wyborczych eksperymentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Sama lubie Kena Clarke'a, ale nie ma szans. W IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 20:06 gabrielacasey napisała: > Torysach kroluje - jak sama nazwa wskazuje - "Woodentop" Duncan-Smith. Mysle, > ze ten brak wyboru uchronil Blaira przed votum nieufnosci za pare przewal (min. > > na korzysc tego Hindusa-partyjnego sponsora,ktoremu teraz SLD chce sprzedac > polska stal: nie moge uwierzyc, ze bezinteresownie) - zdjac go latwo, ale KTO w > > zamian? Z deszczu pod rynne? Angole to nie sa Polacy i wola starego, znanego > diabla od wyborczych eksperymentow. widze ze juz nawet Angole schodza na psy...osmiele sie zacytowac Churchilla po przegranych wyborach z Attleyem...pusta taksowka podjechala pod Downing street...tacy politycy nie wroza nic dobrego dla Europy...w GB rzadzi syn tramwajarza w Niemczech syn smieciarza, we WLoszech mafioso..itp..itp...Europa potrzebuje politykow na miare swoich ambicji nie jakies tam szuje i przekrety...precz z dziadostwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator For "New Europe's" Mercenaries, War for Oil is OK IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 18.07.03, 04:38 Co pisza o Polsce www.counterpunch.org/floyd07152003.html In a political world blackened with the stinking pitch of lies, distortion and death-dealing hypocrisy, a shining knight of truth stepped boldly forth last week. With admirable--if ruthless--honesty, Polish Foreign Minister Wlodzimierz Cimioszewicz openly declared that his nation joined the Anglo- American crusade against Iraq for one purpose only: a share of the plunder from the conquered country's oil fields. Here was no shifting, no spin, no crocodile tears about "democracy" and "liberation" such as are wont to dribble down the ever-flapping cheeks of Crusader George and his faithful page Tony. While new each day seems to bring another tortured "justification" for aggressive war from the Coalition's loquacious leaders, bold Cimioszewicz dispensed with pious cant and spoke plainly, the BBC reports. "We have never hidden our desire for Polish oil companies to finally have access to sources of commodities," the minister told a group of Polish magnates gathered to sign an agreement allowing them to join the corporate hunting packs from the United States and Britain in tearing off chunks of the Iraqi carcass. Indeed, access to Iraq's oilfields "is our ultimate objective," Cimioszewicz told the press. That's why Poland contributed a small combat force to the invasion: to seal its claims to loot in blood. It's the Bush Doctrine, you see: "If you wanna share the bread, you gotta pile up the dead." Now that the Poles have made their bones (figuratively and literally), the Busha Nostra will cut them in for a taste. But the wise Warsawians know it's not enough to be willing to blow the bejesus out of a few swarthy Arabs (and their children)--or even to expose your own young soldiers to the ever-present threat of a cruel and pointless death occupying a distant land where they're not wanted. That might get you a pat on the head from the White House, but it won't achieve your "ultimate objective." No, for that, you must cross the proper palms with silver. And those would be the hot little hands of the Halliburton Corporation, the great googily-moogily of militarized American commerce. The well-connected conglomerate has been handed billions in taxpayer money--often in open-ended, no-bid, have-a- spree contracts--to supply military, construction and energy services to the Potomac Empire's far-flung outposts around the globe. Most recently they've taken up yet another profitable little sideline, courtesy of the White House: controlling Iraq's oil fields--the second largest petroleum reserves in the world. Halliburton was once headed by Vice President Dick Cheney, who still receives a hefty sum in "deferred compensation" from the company every year. Under Cheney, Halliburton milked government grants and credits for its private business ventures--including $73 million in profitable deals with Mr. Mass Graves himself, Saddam Hussein. Sure, it was blood money, but profit is profit, right? As CEO Cheney himself said in 1998: "The good Lord didn't see fit to put oil and gas only where there are democratic regimes friendly to the United States." Halliburton gave Cheney $36 million as a parting gift when he left the firm just before the 2000 election--and they've made out like the proverbial bandits since their old boss ascended to his secure, undisclosed location behind the Bushist throne. So when Poland's business elite wanted a share in the carve-up of Iraq, they knew just where to go: Cimioszewicz signed on the dotted line for a partnership with Halliburton, new lords of Iraq's oil. The "ultimate objective" at last! But of course, Poland is just a bit player on the great world stage. It's all very well for such riff-raff to act solely from the desire for filthy lucre--but surely the knights-errant at the apex of the Coalition were guided by nothing but the loftiest intentions. Surely they wouldn't kill people and put their own troops in danger just to grab "access to sources of commodities," would they? Well, they might. Last week, Coalition commander General Tommy Franks admitted that he launched the invasion two weeks ahead of schedule, before the full complement of troops, supplies and support were in place, the Guardian reports. And why did he send his underprepared army storming across the border in such a hurry? To liberate the languishing natives more quickly? To seize those weapons of mass destruction that had been pinpointed so accurately? Of course not. Franks said he jumped the gun because "intelligence sources" thought the Iraqis were planning to set fire to the oil fields. And we couldn't let that happen, could we? What would be the point of invading the place otherwise? How would Halliburton fill its coffers? Who would sign Dick Cheney's checks? So out went months of planning, and in went the cannon fodder, their lives as meaningless to their masters then as they are now-- dying in ambushes day after day, their deaths dismissed by Don Rumsfeld as "militarily insignificant" and used by Bush as material for playground taunts: "Bring 'em on!" Real tough guys, aren't they--launching their bluster from a world away, behind a phalanx of armed guards, during breaks from their golf games or lavish fundraisers. Not for their dainty hands the grubby rifle clutched nervously on a Baghdad patrol; not for their pampered flesh the ambusher's bullet, the guerrilla's bomb. But "access to sources of commodities?" Ah yes, that belongs to them alone: massive loot to be ladled out to their corporate sponsors--and to their spear-carriers, their helots, the self-confessed mercenaries of the "New Europe." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino wszystko sie zgadza tylko Polska nie dostala ropy IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 05:22 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Spytaj...Gudzowatego. Zapewne ma juz udzialy. Cos 18.07.03, 05:33 sie stalo przy tych negocjacjach nt. offsetow za F-16. Gudzowaty na prozno do US by nie jezdzil i z Kongresem Zydow Amerykanskich (w tym z zarzadu H,) nie gadal. Na publikowanych w Polsce listach offsetowych Gudzowatego nie ma, ale sie moge zalozyc, ze ten czerwony (bo to tak - glowny sponsor SLD) watazka z golymi lapami nie wrocil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Spytaj...Gudzowatego. Zapewne ma juz udzialy. IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 06:25 gabrielacasey napisała: > sie stalo przy tych negocjacjach nt. offsetow za F-16. Gudzowaty na prozno do > US by nie jezdzil i z Kongresem Zydow Amerykanskich (w tym z zarzadu H,) nie > gadal. Na publikowanych w Polsce listach offsetowych Gudzowatego nie ma, ale > sie moge zalozyc, ze ten czerwony (bo to tak - glowny sponsor SLD) watazka z > golymi lapami nie wrocil. co sie dziwic wczesniej brali pozyczki z Moskwy teraz z Waszyngtonu...dobry pies zawsze pozna swego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino czyzbys nadawala zza wielkiej wody? IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 06:27 nie za wczesnie...kto rano wstaje temo Pan Bog daje ah? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.cable.mindspring.com 18.07.03, 06:08 Gość portalu: ficino napisał(a): > Bravo dla Blaira i Busha! i w nagrode wczasy w Guantanamo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 06:26 Gość portalu: kb napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Bravo dla Blaira i Busha! > i w nagrode wczasy w Guantanamo polowa partii Bass juz tam podobno siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synti Powoli IP: *.GI1.srv.t-online.de 18.07.03, 06:57 Ales sie aktywny zrobil. Ale tak swoja droga to nie pisze sie Bass, tylko Baas (albo Baath, jesli wolisz). I ich nie moga zamykac w Guantanamo, bo sa to albo jency wojenni (patrz: Konwencja Genewska), albo podlegaja jurysdykcji irackiej. W przeciwienstwie do Afganistanu, gdzie Amerykanie sobie tych podejrzanych o wspolprace z Al Kaida po prostu uprowadzili, w Iraku zwiazani sa statusem okupanta, a to tez pociaga za soba konsekwencje prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Powoli 18.07.03, 08:48 O konsekwencjach prawnych i Konwencji Genewskiej kolego Niemiec to sobie pogadamy jak ci jacys arabscy pryjaciele tych z Guantanamo wysadza rodzinke w powietrze. A masz tych 'przyjaciol" tam u siebie w Niemczech w brod, to tylko kwestia czasu. Gość portalu: synti napisał(a): > Ales sie aktywny zrobil. Ale tak swoja droga to nie pisze sie > Bass, tylko Baas (albo Baath, jesli wolisz). I ich nie moga > zamykac w Guantanamo, bo sa to albo jency wojenni (patrz: > Konwencja Genewska), albo podlegaja jurysdykcji irackiej. W > przeciwienstwie do Afganistanu, gdzie Amerykanie sobie tych > podejrzanych o wspolprace z Al Kaida po prostu uprowadzili, w > Iraku zwiazani sa statusem okupanta, a to tez pociaga za soba > konsekwencje prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Nosil wilk razy kilka...poniosa i wilka? IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 20:08 galaxy2099 napisał: > O konsekwencjach prawnych i Konwencji Genewskiej kolego Niemiec > to sobie pogadamy jak ci jacys arabscy pryjaciele tych z > Guantanamo wysadza rodzinke w powietrze. A masz > tych 'przyjaciol" tam u siebie w Niemczech w brod, to tylko > kwestia czasu. > > Gość portalu: synti napisał(a): > > > Ales sie aktywny zrobil. Ale tak swoja droga to nie pisze sie > > Bass, tylko Baas (albo Baath, jesli wolisz). I ich nie moga > > zamykac w Guantanamo, bo sa to albo jency wojenni (patrz: > > Konwencja Genewska), albo podlegaja jurysdykcji irackiej. W > > przeciwienstwie do Afganistanu, gdzie Amerykanie sobie tych > > podejrzanych o wspolprace z Al Kaida po prostu uprowadzili, w > > Iraku zwiazani sa statusem okupanta, a to tez pociaga za soba > > konsekwencje prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Powoli IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 20:08 Gość portalu: synti napisał(a): > Ales sie aktywny zrobil. Ale tak swoja droga to nie pisze sie > Bass, tylko Baas (albo Baath, jesli wolisz). I ich nie moga > zamykac w Guantanamo, bo sa to albo jency wojenni (patrz: > Konwencja Genewska), albo podlegaja jurysdykcji irackiej. W > przeciwienstwie do Afganistanu, gdzie Amerykanie sobie tych > podejrzanych o wspolprace z Al Kaida po prostu uprowadzili, w > Iraku zwiazani sa statusem okupanta, a to tez pociaga za soba > konsekwencje prawne. tak wiem...Bass to taka ryba...Saddama tez kiedys zlowia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homer J Korea Polnocna jest nastepna na liscie!!!!!! IP: *.chcg3.il.corecomm.net 18.07.03, 06:29 wybic tych komunistycznych zjadaczy psow !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Korea Polnocna jest nastepna na liscie!!!!!! IP: 152.75.142.* 18.07.03, 14:56 Gość portalu: Homer J napisał(a): > wybic tych komunistycznych zjadaczy psow !!!! Chciałeś, Homer, powiedzieć zjadaczy trawy:) Wybić, to ich nie wybijemy, bo to w gruncie rzeczy niewinne ofiary systemu, ale instalacje nuklearne rozp...limy Kim Jong- ilowi aż miło. B-2 i Tomahawki całkowicie wystarczą. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homer J Re: Korea Polnocna jest nastepna na liscie!!!!!! IP: 208.247.54.* 18.07.03, 16:27 zrzucic im troche jedzenia zamiast bomb i sami sie pozabijaja. :) Gość portalu: meerkat napisał(a): > Gość portalu: Homer J napisał(a): > > > wybic tych komunistycznych zjadaczy psow !!!! > > Chciałeś, Homer, powiedzieć zjadaczy trawy:) > > Wybić, to ich nie wybijemy, bo to w gruncie rzeczy niewinne > ofiary systemu, ale instalacje nuklearne rozp...limy Kim Jong- > ilowi aż miło. B-2 i Tomahawki całkowicie wystarczą. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do osla pt. homer Re: Korea Polnocna jest nastepna na liscie!!!!!! IP: *.home.cgocable.net 19.07.03, 16:49 za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remin Wojna była słuszna!!! IP: 149.156.28.* 18.07.03, 08:06 ale tylko dla tych osób co to mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: 193.188.161.* 18.07.03, 10:26 Szympans, uzbrojony po zeby, zdecydowal sie na grabiez Irakoriko i zeby to zrobic, zsocjalizowal koszty wojny (poprez podatki spoleczenstwa), aby potem sprywatyzowac zyski (z tego co armia zdobedzie). Grabiez miala byc tam, gdzie pawian ongis rzadzil sobie bez interwencji szympansa. Wiec co pawian mial robic, aby choc troche grabiezy mu sie dostalo? Przylaczyl sie do szympansa. Wniosek z tego oczywisty, ze pawian z szympansem sie zawsze dogadaja. Historia im to wybaczy, bo szympansy ja napisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Independent Norymberga czeka na Busha i Blaira - i Husseina IP: *.tele2.pl 18.07.03, 10:52 Norymberga czeka na Busha i Blaira - i Husseina oraz wieloletnich sponsorów Husseina z Białego Domu www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Norymberga będzie długo czekać :) IP: 152.75.142.* 18.07.03, 14:58 Gość portalu: Independent napisał(a): > Norymberga czeka na Busha i Blaira - i Husseina > > oraz wieloletnich sponsorów Husseina z Białego Domu > > www.irak.pl A co takiego jest w Norymberdze? Jakiś kolejny międzynarodowy sąd, którego jurysdykcji USA nie uznaje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 niepodlegly aczkolwiek niedouczony 18.07.03, 15:50 Jak ty jestes kolego "niepodlegly". Szkoda tylko, ze rowniez niedouczony. A nie zechcialbys cos napisac o wieloletnich sponsorach i przyjaciolach Saddama z Paryza i Moskwy ??? Gość portalu: Independent napisał(a): > Norymberga czeka na Busha i Blaira - i Husseina > > oraz wieloletnich sponsorów Husseina z Białego Domu > > www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Norymberga czeka na Busha i Blaira - i Husse IP: *.75.2.234.Dial1.Boston1.Level3.net 18.07.03, 17:08 Gość portalu: Independent napisał(a): > Norymberga czeka na Busha i Blaira - i Husseina > > oraz wieloletnich sponsorów Husseina z Białego Domu > > www.irak.pl Wlasnie w Norymberdze ich ideologiczni przodkowie zamiast wisiec,stali sie sedziami.Po osadzeniu hitlerowcow,powinny zaczac sie procesy herclow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Norymberga czeka na Busha i Blaira - i Husse IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 20:12 Gość portalu: Independent napisał(a): > Norymberga czeka na Busha i Blaira - i Husseina > > oraz wieloletnich sponsorów Husseina z Białego Domu > > www.irak.pl za gadanie takich glupot...czekaja cie Tworki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 20:12 Gość portalu: Tysprowda napisał(a): > Szympans, uzbrojony po zeby, zdecydowal sie na grabiez Irakoriko i zeby to > zrobic, zsocjalizowal koszty wojny (poprez podatki spoleczenstwa), aby potem > sprywatyzowac zyski (z tego co armia zdobedzie). > > Grabiez miala byc tam, gdzie pawian ongis rzadzil sobie bez interwencji > szympansa. > > Wiec co pawian mial robic, aby choc troche grabiezy mu sie dostalo? Przylaczyl > sie do szympansa. > > Wniosek z tego oczywisty, ze pawian z szympansem sie zawsze dogadaja. Historia > im to wybaczy, bo szympansy ja napisza. Amerykanie sa pragmatykami...szympans wysyla swoich ludzi do Iraku...w ten sposob bezrobocie w USA spada...ucz sie zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTEK Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.swipnet.se 18.07.03, 11:02 TE CHOLERME KLAMCZUCHY I TAK WYGLADA CALY SWIAT ZAMIAST DO WIEZIENIA TO NA PODIUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek z Lublina God bless America ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 11:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: God bless America ! IP: *.hc-sc.gc.ca 18.07.03, 14:36 Boga lepiej w to nie mieszac <Bog z nami> z takim napisem najechano nas w 1939. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gramatyka Re: God bless America ! IP: 193.188.161.* 18.07.03, 14:55 Gott blitz Amerika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JRT Dumb and dumber (Blar and Bush) IP: *.proxy.aol.com 18.07.03, 12:12 Dwoch klamliwych glupcow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dureń Re: Dumb and dumber (Blar and Bush) IP: 152.75.142.* 18.07.03, 15:00 Gość portalu: JRT napisał(a): > Dwoch klamliwych glupcow!! Tylko ludzie o twojej mentalności są mądrzy, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Dumb and dumber (Blar and Bush) IP: *.75.2.234.Dial1.Boston1.Level3.net 18.07.03, 17:04 Gość portalu: JRT napisał(a): > Dwoch klamliwych glupcow!! To nie glupki.To rzezimieszki,cwaniaki.Glupki,to ci,ktorych wioda za nos.Takie gnojki moga sie panoszyc tylko w narodach na poziomie jaskini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskiniowiec Amerykanie i Anglicy to jaskiniowcy IP: 152.75.142.* 18.07.03, 17:39 Gość portalu: U napisał(a): > Gość portalu: JRT napisał(a): > > > Dwoch klamliwych glupcow!! > > > > To nie glupki.To rzezimieszki,cwaniaki.Glupki,to > ci,ktorych wioda za nos.Takie gnojki moga sie panoszyc > tylko w narodach na poziomie jaskini. Tak, Amerykanie i Anglicy to istotnie jaskiniowcy. Za to Polacy.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskudniak Re: Amerykanie i Anglicy to jaskiniowcy IP: 152.75.141.* 18.07.03, 17:56 Gość portalu: jaskiniowiec napisał(a): > Gość portalu: U napisał(a): > > > Gość portalu: JRT napisał(a): > > > > > Dwoch klamliwych glupcow!! > > > > > > > > To nie glupki.To rzezimieszki,cwaniaki.Glupki,to > > ci,ktorych wioda za nos.Takie gnojki moga sie panoszyc Całe szczęście , że mamy jeszcze na świecie prawdomównych mężów stanu, jak Lepper, Oleksy, Rydzyk i Rywin. > > tylko w narodach na poziomie jaskini. > > > Tak, Amerykanie i Anglicy to istotnie jaskiniowcy. Za to Polacy.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.home.cgocable.net 18.07.03, 16:37 Widze masochisto jak kochasz byc opluwany przez wlasna glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotezora Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.arcor-ip.net 18.07.03, 16:43 Gość portalu: ficino napisał(a): > Bravo dla Blaira i Busha! Ja tez bende klaskal jesli ich na pal wbija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Blair słusznie zbiera owacje w Kongresie USA IP: 152.75.142.* 18.07.03, 16:45 Gość portalu: rotezora napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Bravo dla Blaira i Busha! > > > Ja tez bende klaskal jesli ich na pal wbija. A kto ich wbije, ty? Co do Bla to nie jestem pewien, ale Bush drugą kadencję ma praktycznie w kieszeni. Już słyszę zgrzytanie zębami! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Blair zbiera owacje w amerykańskim Kongresie IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.07.03, 20:16 Gość portalu: rotezora napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Bravo dla Blaira i Busha! > > > Ja tez bende klaskal jesli ich na pal wbija. chyba przypominaja ci sie stare dobre czasy z Wolynia...to nie ty bedziesz klaskal :) Odpowiedz Link Zgłoś