Gość: Ojejku Re: To dobra wiadomosc! Oczekuje repety. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 18:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: To dobra wiadomosc! Oczekuje repety. IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 18:51 ... tylko, ze repeta bedzie predzej na uliach Jerozolimy. I to mnie przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: To dobra wiadomosc! Oczekuje repety. 21.08.03, 18:53 Na tobie mozna polegac jak na Zawiszy. Wszedzie gdzie mozna J U D Z I C jestes jako pierwszy. To, ze nie masz pojecia o Torze juz udowodniles. Zaden problem. Nie kazdy katolik orientuje sie Biblii. Ale moze zdradzisz mi jakimi normami moralnymi kieruje sie ktos twojego pokroju. Czy zastanawiales sie kiedys poco ty wlasciwie zyjesz ? Czy wystarczy ci, ze zuzywasz powietrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum tak, jak nie kazdy, kto podpisuje sie tu za Zyda 21.08.03, 19:40 jak Ty, ma automatycznie patent na rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Przesylka dla polaczkowatego antysemity od 21.08.03, 20:17 podobnych mu holociarzy z Brytanii: www.heretical.com/British/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie GC Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.77.252.64.snet.net 21.08.03, 18:14 My tu gadu, gadu, Gabriela Was mac, a tu ranek przelecial. Zegnam panstwa, do pracy czas wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 18:53 Kible myc! (By powiedziala Gabryska) Gość portalu: Nie GC napisał(a): > My tu gadu, gadu, Gabriela Was mac, a tu ranek przelecial. > Zegnam panstwa, do pracy czas wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Gabrysia i kuchnia 21.08.03, 19:05 Gość portalu: Tytus napisał(a): > Kible myc! (By powiedziala Gabryska) Jak na prawdziwa dame przystalo, gabrysia lubi dobra kuchnie i czasem nawet sama przygotowuje drinki www2.gazeta.pl/kobieta/651448,24301,-470559,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Co za klasa. Co za styl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Gabrysia i kuchnia IP: 207.180.58.* 21.08.03, 19:16 schlagbaum napisał: > Gość portalu: Tytus napisał(a): > > > Kible myc! (By powiedziala Gabryska) > > Jak na prawdziwa dame przystalo, gabrysia lubi dobra kuchnie i czasem nawet > sama przygotowuje drinki > > www2.gazeta.pl/kobieta/651448,24301,-470559,P_KOBIETA_PRZEPISY.html > Co za klasa. Co za styl. fuu, piwo z szampanem! Tego nigdzie nie robia Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Przyjedz do Dublinia,biedoto! I zamow black velvet 21.08.03, 20:09 Ale ciebie przeciez i na bilet komunikacji miejskiej nie stac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Przyjedz do Dublinia,biedoto! I zamow black v IP: 207.180.58.* 21.08.03, 20:44 gabrielacasey napisała: > Ale ciebie przeciez i na bilet komunikacji miejskiej nie stac... NA wakacjach juz bylem, wiec do Dublina nie wybieram sie predko. Niestety tu gdzie jestem brak komunikacji miejskiej wiec i biletow nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Przyjedz do Dublinia,biedoto! I zamow black v IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 20:59 Gabryska nie graj role panienki: "Bawimy sie jak damy, a jak nie damy to sie nie bawimy" To juz nie ten tonaz, i rura troche zuzyta. gabrielacasey napisała: > Ale ciebie przeciez i na bilet komunikacji miejskiej nie stac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: TO O CZYM MY TUTAJ.... IP: *.proxy.aol.com 21.08.03, 18:27 ...widac golym okiem do czego moze prowadzic fanatyzm religijny w izraelu i palestynie...dzieki bogu w polsce spokojnie i syto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: 206.244.25.* 21.08.03, 18:43 Jezeli Izraelski wywiad tak doskonale wie kogo zabiajac w odwecie, dlaczego nie zapobiega samym atakom ? Odpowiedz wydaje sie oczywista; taka sytuacja jest im niezbedna do utrzymania "status quo", nawet kosztem wlasnych obywateli. To zapewnia staly doplyw "gotowki" z USA, pewne wydatki na zbrojenie i dominacje w rwgionie (nawet niestabilnym)wspolczucie swiata, itp. Obawiam sie, ze czesc tych atakow terrorystycznych moze byc "sterowana" przez sam Izrael. Nie mam racji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja i bardzo dobrze IP: *.w / 192.168.10.* 21.08.03, 19:33 im więcej takich działań tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol END OCCUPATION NOW!!!!! IP: *.tkg.bc.tac.net 21.08.03, 19:37 Jak dlugo to moze trwac?! To strzelanie do ludzi jak do kaczek, to wysadzanie cywili, itp. Sytuacja jest prosta: rozdzielic obie strony wg granicy '67 zagwarantowane przez miedzynarodowe sily (a nie tylko US). Ale oczywiscie syjonisci chca skolonizowac ta ich zasrana swieta ziemie. Pytanie: co zrobic z milionami Palestynczykow, ktorzy zyja tam od 100 pokolen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: END OCCUPATION NOW!!!!! IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 21.08.03, 20:13 A co zrobiono z milionami Polakow, zyjacych od wiekow w "Ziemi Czerewienskiej"? Czy z milinami Niemcow z Prus Wschodnich i Zachodnich? Kto tych Niemcow przesiedlil? I czy bylo to dobre dla panstwa polskiego? Przyklad opolskiego wskazuje, ze... tak - pomimo tego calego belkotu o "Zjednoczonej Europie"... Najuczciwsza akcja jest przesiedlenie. I trzeba to otwarcie powiedziec, ze miliony wrogow wewnatrz panstwa (jakiegokolwiek) sa smiertelnym zagrozeniem dla bytu tego panstwa. Dlatego wszyscy Arabowie musza opuscic Izrael i zagrabione w wyniku militarnych akcji - ziemie. I cofnac sie do Jemenu i Mediny- czyli do terytoriow skad przybyli. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: END OCCUPATION NOW!!!!! IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:11 A moze stosujac twoje myslenie wszystkich Zydow wysiedlic z Izraela. Cudowne, nie? Gość portalu: Jerzy napisał(a): > A co zrobiono z milionami Polakow, zyjacych od wiekow w "Ziemi Czerewienskiej"? > Czy z milinami Niemcow z Prus Wschodnich i Zachodnich? > Kto tych Niemcow przesiedlil? > I czy bylo to dobre dla panstwa polskiego? > Przyklad opolskiego wskazuje, ze... tak - pomimo tego calego belkotu > o "Zjednoczonej Europie"... > Najuczciwsza akcja jest przesiedlenie. > I trzeba to otwarcie powiedziec, ze miliony wrogow wewnatrz panstwa > (jakiegokolwiek) sa smiertelnym zagrozeniem dla bytu tego panstwa. > Dlatego wszyscy Arabowie musza opuscic Izrael i zagrabione w wyniku > militarnych akcji - ziemie. > I cofnac sie do Jemenu i Mediny- czyli do terytoriow skad przybyli. > (J) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: END OCCUPATION NOW!!!!! 21.08.03, 21:36 Gość portalu: Tytus napisał(a): > A moze stosujac twoje myslenie wszystkich Zydow wysiedlic z Izraela. Cudowne, > nie? Czy mozesz blizej okreslic co masz na mysli piszac "myslenie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: END IZRAEL TERROR AND MURDERS NOW IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: END IZRAEL TERROR AND MURDERS NOW IP: *.zeelandnet.nl 21.08.03, 22:02 A ty to jestes jakas nowa na tym forum osoba. Rozhisteryzowana, wykrzykujaca lewacko-antysemistyczne slogany i z wiedza na poziomie Pietaszka. Czy juz "naumialas sie" kto stworzyl matematyke, bo przeciez w zadnym wypadku nie arabstwo? Moze chcesz rowniez nieco powtorki z historii ostatnich dziesiecioleci? I jak juz Tytusowi napisalem, bardzo pragniesz tego, aby Arafat i jego bandycka czereda dokonczyly dzielo Hitlera. Bez pozdrowien - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAAN FUCKEN POLES END OCCUPATION OF BRESLAU NOW! IP: *.perrycorp.com 22.08.03, 14:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Idioto, IP: *.tkg.bc.tac.net 22.08.03, 18:16 ...gdzie ich przesiedlic? I kto kogo? To tak jakbby przyszli Niemcy (chcieli teez przestrzeni na Wschodzie) i powiedzieli idzcie sobie do Ukraincow, toz to przeciez slowianie. A ciebie to juz teraz wyslac na Bialorus, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Zawadzki No tak, ale kto rozprawi się z izraelskimi IP: *.jaroslaw.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 19:40 terrorystami? Dlaczego torpedowali Mapę Drogową? Dlaczego z helikopterów polują na Palestyńczyków, dlaczego ich buldożery niszczą palestyńskiego domy. Dlaczego.......dlaczego....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekw No wlasnie, tyle tych pytań IP: *.telpol.net.pl / 172.16.7.* 21.08.03, 20:04 na które nie ma odpowiedzi łatwej. Nie wiadomo na przyklad czemu Hamasowcy lubia widok rozrywanych dzieci zydowskich, skad sie to u nich bierze takie upodobanie i jak odrozniaja zydoswskie od niezydowskich? Taki trudny ten swiat naprawde, chyba nikt nie wie, the answer is in the wind ... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Lepiej spytaj, kiedy pogrzeb ostatniego BANDYTY Z 21.08.03, 20:19 HAMASU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekw Re: Lepiej spytaj, kiedy pogrzeb ostatniego BANDY IP: *.telpol.net.pl / 172.16.7.* 21.08.03, 20:22 No wlasnie pytam sie, ale wiadomo, wiatr... pomarzyc tylko mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Lepiej spytaj, kiedy pogrzeb ostatniego BANDY IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:12 ... a czy nie myslisz, ze to bedzie Szaron. Dolaczy do kumpli z Hamasu - bo chociaz dzieli ich wiele to zadza krwi ich blisko laczy. gabrielacasey napisała: > HAMASU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wybacz,ale w pierwszej kolejnosci pragne widziec w 21.08.03, 21:41 grobie bandytow z HAMASU, potem z calej reszty ugrupowan terrorystycznych. Inna sprawa, ze po Szaronie tez bym nie plakala: po pierwsze - swoj wiek juz ma; po drugie - lepszy byl z niego zolnierz (1967, agresja egipsko-jordanska), nizli polityk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Wybacz,ale w pierwszej kolejnosci pragne widz IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:46 A jeszcze lepszym terorrysta (przepraszam: zolnierzem) byl przed 1948 rokiem. Swoja droga podziwiasz go za wybicie bab w ciazy w Sabra i Shatila. Ale kazdy ma swoje ulubione hororry. gabrielacasey napisała: > grobie bandytow z HAMASU, potem z calej reszty ugrupowan terrorystycznych. Inna > > sprawa, ze po Szaronie tez bym nie plakala: po pierwsze - swoj wiek juz ma; po > drugie - lepszy byl z niego zolnierz (1967, agresja egipsko-jordanska), nizli > polityk... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey O tych babach w ciazy nie wiedzialam.To i je Araby 21.08.03, 21:48 do najzdu na Izrael zagnaly? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey TYTUSIE!!! Prosze o linki do tych kobiet w ciazy.. 21.08.03, 23:15 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey TYTUSIE!!! NAPRAWDE CHCE POZNAC TE ZBRODNIE SZARON 22.08.03, 00:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: dlatego joziu IP: *.inter.net.il 21.08.03, 20:23 Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a): > terrorystami? Dlaczego torpedowali Mapę Drogową? Dlaczego z > helikopterów polują na Palestyńczyków, dlaczego ich buldożery > niszczą palestyńskiego domy. Dlaczego.......dlaczego....? ----------------------------- Gdzies ty byl Jozienku przez ostatnie pare dni. Trzy zamachy terrorystyczne , 22 zamordowanych, grubo ponad 100 rannych mezczyzn, kobiet i dzieci a ty sie Jozienku pytasz dlaczego.... dlaczego...?. Ano dlatego wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycho to samo IP: *.nas1.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 21.08.03, 20:08 ciekawe czy za 10 lat otwierając gazetę przeczytam dokładnie to samo, tylko nazwiska będą inne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: NASI STARSI BRACIA .... IP: *.proxy.aol.com 21.08.03, 20:51 ... a jezeli wiec nasi starsi bracia...to wniosek plynie stad prosty mianowicie... zacznijmy nasladowac naszych starszych braci...nie,nie ...nie mowie zeby rozwalac od razu np.czechy za zaolzie...ale o podstawach logicznego myslenia...zyd zawsze z zydem... a polak z polakiem...pozniej oczywiscie przychodza wysze szczeble drabiny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: 24.244.144.* 21.08.03, 21:11 tak na oko ze 2/3 tego czatu to pyskowki nie na temat i zupelnie bez sensu. Ze tez wam nie szkoda czasu! P. Gabriela stanowczo zbyt latwo daje sie prowokowac, tak, jakby cokolwiek od tego blahego czatu kilkudziesieciu osob zalezalo. Moj przeciwnik swiadczy o mnie- to stara prawda. No, ale do rzeczy- dobrze, ze Izrael wyciagnal wnioski z dlugiej historii walki z terroryzmem- uderzac szybko i bezwzglednie. Od czasu odbicia zakladnikow w Entebbe nikt nawet NIE PROBOWAL porwac izraelskiego samolotu- porywano tuzinami samoloty tych panstw, o ktorych wiedziano, ze beda pertraktowac i spelniac warunki porywaczy. Nie mam cienia szacunku dla bandytow, ktorzy siedza wygodnie w gabinetach, wysylajac zaindoktrynowane dzieci na samobojcze ataki na inne dzieci, albo kryjac sie za plecami demonstrantow, uzywajac ich jak zywe tarcze. Dla nich, im wiecej "swoich" trupow, tym lepiej. Niech wiec sami gina, jak szczury. Wowczas paradoksalnie zaczna moze myslec o negocjacjach. Ale, ale- zapomnialem, to wszak nie bandyci, tylko dzialacze i bojownicy, z Arafatem na czele. Arabowie mieli wiele szans na powstanie panstwa Palestynskiego- zmarnowali je, od samego poczatku. Wybrali walke na smierc i zycie, no to ja maja. A Izrael nie ma sie dokad wycofac, chyba, ze do morza. Ufac Arabom? Kiepski interes. Mialem z racji zawodu do czynienia z Arabami- zawsze , gdy uscisnalem ich dlon, sprawdzalem, czy nadal mam 5 palcow (czy mi ich nie zaj.bali, hi,hi!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:18 Jezeli potwierdzisz, ze ci jakis palec zajebali to twoja wypowiedz ma sens. Inaczej jest to belkot wiejskiego kretyna. Gość portalu: Tom napisał(a): > tak na oko ze 2/3 tego czatu to pyskowki nie na temat i zupelnie > bez sensu. Ze tez wam nie szkoda czasu! P. Gabriela stanowczo > zbyt latwo daje sie prowokowac, tak, jakby cokolwiek od tego > blahego czatu kilkudziesieciu osob zalezalo. Moj przeciwnik > swiadczy o mnie- to stara prawda. > > No, ale do rzeczy- dobrze, ze Izrael wyciagnal wnioski z dlugiej > historii walki z terroryzmem- uderzac szybko i bezwzglednie. Od > czasu odbicia zakladnikow w Entebbe nikt nawet NIE PROBOWAL > porwac izraelskiego samolotu- porywano tuzinami samoloty tych > panstw, o ktorych wiedziano, ze beda pertraktowac i spelniac > warunki porywaczy. > > Nie mam cienia szacunku dla bandytow, ktorzy siedza wygodnie w > gabinetach, wysylajac zaindoktrynowane dzieci na samobojcze > ataki na inne dzieci, albo kryjac sie za plecami demonstrantow, > uzywajac ich jak zywe tarcze. Dla nich, im wiecej "swoich" > trupow, tym lepiej. Niech wiec sami gina, jak szczury. Wowczas > paradoksalnie zaczna moze myslec o negocjacjach. Ale, ale- > zapomnialem, to wszak nie bandyci, tylko dzialacze i bojownicy, > z Arafatem na czele. > > Arabowie mieli wiele szans na powstanie panstwa Palestynskiego- > zmarnowali je, od samego poczatku. Wybrali walke na smierc i > zycie, no to ja maja. A Izrael nie ma sie dokad wycofac, chyba, > ze do morza. Ufac Arabom? Kiepski interes. Mialem z racji zawodu > do czynienia z Arabami- zawsze , gdy uscisnalem ich dlon, > sprawdzalem, czy nadal mam 5 palcow (czy mi ich nie zaj.bali, > hi,hi!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Samobójcze ataki to samobójstwo Arabów. Brawo! :) IP: 152.75.142.* 21.08.03, 21:21 Gość portalu: Tom napisał(a): > tak na oko ze 2/3 tego czatu to pyskowki nie na temat i zupelnie > bez sensu. Ze tez wam nie szkoda czasu! P. Gabriela stanowczo > zbyt latwo daje sie prowokowac, tak, jakby cokolwiek od tego > blahego czatu kilkudziesieciu osob zalezalo. Moj przeciwnik > swiadczy o mnie- to stara prawda. > > No, ale do rzeczy- dobrze, ze Izrael wyciagnal wnioski z dlugiej > historii walki z terroryzmem- uderzac szybko i bezwzglednie. Od > czasu odbicia zakladnikow w Entebbe nikt nawet NIE PROBOWAL > porwac izraelskiego samolotu- porywano tuzinami samoloty tych > panstw, o ktorych wiedziano, ze beda pertraktowac i spelniac > warunki porywaczy. > > Nie mam cienia szacunku dla bandytow, ktorzy siedza wygodnie w > gabinetach, wysylajac zaindoktrynowane dzieci na samobojcze > ataki na inne dzieci, albo kryjac sie za plecami demonstrantow, > uzywajac ich jak zywe tarcze. Dla nich, im wiecej "swoich" > trupow, tym lepiej. Niech wiec sami gina, jak szczury. Wowczas > paradoksalnie zaczna moze myslec o negocjacjach. Ale, ale- > zapomnialem, to wszak nie bandyci, tylko dzialacze i bojownicy, > z Arafatem na czele. > > Arabowie mieli wiele szans na powstanie panstwa Palestynskiego- > zmarnowali je, od samego poczatku. Wybrali walke na smierc i > zycie, no to ja maja. A Izrael nie ma sie dokad wycofac, chyba, > ze do morza. Ufac Arabom? Kiepski interes. Mialem z racji zawodu > do czynienia z Arabami- zawsze , gdy uscisnalem ich dlon, > sprawdzalem, czy nadal mam 5 palcow (czy mi ich nie zaj.bali, > hi,hi!) A ja osobiście popieram samobójcze ataki bombowe. Jak tak dalej pójdzie to Arabusy same się powysadzają i będzie wreszcie święty spokój. P.S. Instruktor al-Qaidy pokazuje uczniom jak zdetonować bombę. *Ale pilnie uważajcie*, ostrzega, *bo ja to zrobię tylko raz!* :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Samobójcze ataki to samobójstwo Arabów. Brawo IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:24 Widac jestes uczniem z tego samego kursu (ktory mial pecha). Gość portalu: meerkat napisał(a): > Gość portalu: Tom napisał(a): > > > tak na oko ze 2/3 tego czatu to pyskowki nie na temat i zupelnie > > bez sensu. Ze tez wam nie szkoda czasu! P. Gabriela stanowczo > > zbyt latwo daje sie prowokowac, tak, jakby cokolwiek od tego > > blahego czatu kilkudziesieciu osob zalezalo. Moj przeciwnik > > swiadczy o mnie- to stara prawda. > > > > No, ale do rzeczy- dobrze, ze Izrael wyciagnal wnioski z dlugiej > > historii walki z terroryzmem- uderzac szybko i bezwzglednie. Od > > czasu odbicia zakladnikow w Entebbe nikt nawet NIE PROBOWAL > > porwac izraelskiego samolotu- porywano tuzinami samoloty tych > > panstw, o ktorych wiedziano, ze beda pertraktowac i spelniac > > warunki porywaczy. > > > > Nie mam cienia szacunku dla bandytow, ktorzy siedza wygodnie w > > gabinetach, wysylajac zaindoktrynowane dzieci na samobojcze > > ataki na inne dzieci, albo kryjac sie za plecami demonstrantow, > > uzywajac ich jak zywe tarcze. Dla nich, im wiecej "swoich" > > trupow, tym lepiej. Niech wiec sami gina, jak szczury. Wowczas > > paradoksalnie zaczna moze myslec o negocjacjach. Ale, ale- > > zapomnialem, to wszak nie bandyci, tylko dzialacze i bojownicy, > > z Arafatem na czele. > > > > Arabowie mieli wiele szans na powstanie panstwa Palestynskiego- > > zmarnowali je, od samego poczatku. Wybrali walke na smierc i > > zycie, no to ja maja. A Izrael nie ma sie dokad wycofac, chyba, > > ze do morza. Ufac Arabom? Kiepski interes. Mialem z racji zawodu > > do czynienia z Arabami- zawsze , gdy uscisnalem ich dlon, > > sprawdzalem, czy nadal mam 5 palcow (czy mi ich nie zaj.bali, > > hi,hi!) > > > A ja osobiście popieram samobójcze ataki bombowe. Jak tak dalej pójdzie to > Arabusy same się powysadzają i będzie wreszcie święty spokój. > > P.S. Instruktor al-Qaidy pokazuje uczniom jak zdetonować bombę. > *Ale pilnie uważajcie*, ostrzega, *bo ja to zrobię tylko raz!* :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Samobójcze ataki to samobójstwo Arabów. IP: *.rasserver.net 22.08.03, 00:19 Gość portalu: Tytus napisał(a): > Widac jestes uczniem z tego samego kursu (ktory mial pecha). Bomb nie produkuje (mam za ladny dom:)),a z innej broni posiadam tylko jeden pistolet i jeden rewolwer (nawet Uzi nie mam:()Sorry! > > Gość portalu: meerkat napisał(a): > > > Gość portalu: Tom napisał(a): > > > > > tak na oko ze 2/3 tego czatu to pyskowki nie na temat i zupelnie > > > bez sensu. Ze tez wam nie szkoda czasu! P. Gabriela stanowczo > > > zbyt latwo daje sie prowokowac, tak, jakby cokolwiek od tego > > > blahego czatu kilkudziesieciu osob zalezalo. Moj przeciwnik > > > swiadczy o mnie- to stara prawda. > > > > > > No, ale do rzeczy- dobrze, ze Izrael wyciagnal wnioski z dlugiej > > > historii walki z terroryzmem- uderzac szybko i bezwzglednie. Od > > > czasu odbicia zakladnikow w Entebbe nikt nawet NIE PROBOWAL > > > porwac izraelskiego samolotu- porywano tuzinami samoloty tych > > > panstw, o ktorych wiedziano, ze beda pertraktowac i spelniac > > > warunki porywaczy. > > > > > > Nie mam cienia szacunku dla bandytow, ktorzy siedza wygodnie w > > > gabinetach, wysylajac zaindoktrynowane dzieci na samobojcze > > > ataki na inne dzieci, albo kryjac sie za plecami demonstrantow, > > > uzywajac ich jak zywe tarcze. Dla nich, im wiecej "swoich" > > > trupow, tym lepiej. Niech wiec sami gina, jak szczury. Wowczas > > > paradoksalnie zaczna moze myslec o negocjacjach. Ale, ale- > > > zapomnialem, to wszak nie bandyci, tylko dzialacze i bojownicy, > > > z Arafatem na czele. > > > > > > Arabowie mieli wiele szans na powstanie panstwa Palestynskiego- > > > zmarnowali je, od samego poczatku. Wybrali walke na smierc i > > > zycie, no to ja maja. A Izrael nie ma sie dokad wycofac, chyba, > > > ze do morza. Ufac Arabom? Kiepski interes. Mialem z racji zawodu > > > do czynienia z Arabami- zawsze , gdy uscisnalem ich dlon, > > > sprawdzalem, czy nadal mam 5 palcow (czy mi ich nie zaj.bali, > > > hi,hi!) > > > > > > A ja osobiście popieram samobójcze ataki bombowe. Jak tak dalej pójdzie to > > > Arabusy same się powysadzają i będzie wreszcie święty spokój. > > > > P.S. Instruktor al-Qaidy pokazuje uczniom jak zdetonować bombę. > > *Ale pilnie uważajcie*, ostrzega, *bo ja to zrobię tylko raz!* :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 21:12 Jerusalem bombing victims A Palestinian suicide bomber boarded a packed Jerusalem bus Tuesday night and blew himself up, killing at least 20 people and wounding more than 100 others in one of the deadliest bombings in the past three years of violence. The names of most of the victims have been released: Lilach Kardi, 22, Jerusalem Lilach was eight months pregnant and a mother of a one-year-old child. She lived in Netanya until three years ago, when she married Shmuel Kardi and moved to Jerusalem. Six years ago, her parents both died, leaving Lilach to raise and care for her, now 14-year-old, brother. "She was traditionally orthodox but after her parents died she became Haredi (Ultra-Orthodox)," Lilach's friend spoke of her. "She was such a righteous and modest person." "Lilach was very much attached to the Kotel (Western Wall), she used to go every day," said Shalom Kardi, her father-in-law. Lilach was buried on Wednesday at 13:00, in Netanya. Menachem Leibel, 24, Jerusalem Nachman Leibel spoke of his brother on Wednesday: "He lived in Jerusalem all his life, and used to go to the Kotel every day. His kindness was overwhelming, he always volunteered, always helped out in charity organizations. "We knew he was at the Kotel yesterday. We called his cellphone. He always used to answer after terror attacks, but this time he didn't pick up. I started going to the hospitals. Within an hour and a half I had been to all of them. He wasn't on the lists. That's when I realized he probably wasn't one of the wounded." Menachem left behind two parents, five brothers and a sister. He was buried in Jerusalem on Wednesday, at 14:00. Shmuel Zargari, 11 months, Jerusalem Nava and Yaakov Zargari, a teacher and a yeshiva student, lived with their six children in a small apartment in Jerusalem. On Tuesday, they took five of their six children to the Kotel. Shmuel was killed in the explosion. His parents and six-year-old sister, Ester, were critically wounded and are still hospitalized, having missed Shmuel's funeral. Michael, 12 years old, and Avigail, two and a half years old, were lightly wounded. Shmuel was buried in Jerusalem on Wednesday, at 15:00. Yaakov Binder,50, Jerusalem Yaakov Issachar Dov Binder was head of the Kashrut department of the Jerusalem religious council. Yaakov, a Gerer Hassid, was on his way to congratulate friends on their son's Bar Mitzvah, when he was caught in the explosion. Yaakov was described by his friends as a modest man and a great scholar, observant at every turn. Yaakov left behind a wife and seven children. He was buried in Jerusalem on Wednesday, at 16:00. Rabbi Eliezer Weisfish, 42, Jerusalem Rabbi Weisfish's neighbors spoke of a kind, sensitive helpful person. Like so many of the victims, Weisfish too was on his was back from the Kotel, riding the no. 2 bus. Shmuel Kleiman, Weisfish's neighbor, and a nephew of another victim of the attack Shalom Mordechai Reinitz, described his friend as "a righteous Jew, with such a special personality. He never hurt anyone, lived modestly and was a man of great charity. Rabbi Weisfish left behind a wife and 12-year-old daughter. He was buried in Jerusalem on Wednesday, at 16:30 Goldie Taubenfeld, 43, and Shmuel Taubenfeld, 3 months, NY A mother of thirteen, Goldie lived in New Square, an orthodox community near Monsey, NY and was in Israel with her husband and two of her children for a family wedding. Both she and her son, Shmuel, were killed in the attack. Goldie and Shmuel were buried in Jerusalem on Wednesday evening. Mordechai Reinitz, 49, and Issachar Reinitz, 9, Netanya The Reinitz family was vacationing in Jerusalem. Shalom Mordechai, principle of the "Darchei Avot" Yeshiva in Kiryat Tzanz, took his two sons, Issachar and Mendi (11) to the Kotel. Both Shalom Mordechai and Issachar Dov were killed in the explosion. Mendi was severely wounded. Tzanz Chasidut spokesman, Shalom Shtemer: "Shalom Mordechai grew up in this neighborhood. He was a wonderful educator devoted, modest and impeccably organized." On announcing the deaths of the father and son, the Yeshiva's 600 pupils were called in from their summer vacation to recite Tehilim. Gedalia, a teacher at the Yeshiva, spoke of his pupil, Issachar Dov: "A child full of life. He loved to play, and yet he was a top student. He knew when to be serious and when to be happy." Both Shalom Mordechai & Issachar Dov were buried in Netanya on Wednesday, at 17:00. Liba Schwartz, 57, Jerusalem Liba, a mother of five and grandmother of 11, used to frequent the Kotel everyday. Both Liba's son, Yoel, and husband, Rabbi Yisrael, called her on Tuesday night, asking her to hurry home. Liba would not leave until she finished reciting her portions of Tehilim. "Her being killed after praying at the Kotel, it's as if she has completed her mission in this world," said Yoel, Liba's son. "She died sanctifying the name of God." Liba was buried in Jerusalem on Wednesday evening. Binyamin Bergman, 15, Jerusalem Binyamin was murdered on his way back from a friend's Bar Mitzvah. He was a pupil of "Shomrei Hachomot" Yeshiva. His uncle, Meir, described him as "a great, talented child, always helping everyone." Binyamin was buried in Jerusalem on Wednesday, at 20:00. Miriam Eisenstein, 20, from Bnei Brak Miriam devoted a significant part of her life to voluntary work. Yitzchak, her neighbor, spoke of her: "Miriam performed charity work She used to volunteer in extremely difficult cases, such as the elderly and patients of Down's Syndrome. All the time she had she devoted to helping others." Miriam used to visit the Kotel every week, bringing with her a list of family members and friends to pray for. She had just graduated from a teachers' seminar. Miriam left behind two parents and eight siblings. Hanoch Segal, 65, Bnei Brak Hanoch was murdered exactly 24 hours before his 44th wedding anniversary. A father of five, and teacher of thousands, Hanoch was in Jerusalem visiting his son. His wife received the tragic news hours after she landed in Rome for a holiday. "This was a scholar," said Hanoch's nephew, Chaim. "A man who read, learnt, and was interested in everything. A truly enlightened man." Hanoch left behind a wife, two sons, three daughters, 20 grandchildren and 2 great grandchildren. Chava Nechama Rechnitzer, 19, Bnei Brak Chava was on her way back from the Kotel. She was killed three months before her wedding. Shmuel Wilner, 50, Jerusalem A Satmer Chasid, Shmuel ran a shop for plastic goods in Mea Shearim. He left behind a wife and five children. Avraham Bar Or, 12, Jerusalem Buried in Jerusalem on Wednesday evening. Elisheva Meshulami, 16, Bnei Brak Buried in Jerusalem on Wednesday afternoon. Feige Dushinsky, 50, from Jerusalem. Feige will be laid to rest in Mount of Olives at 15:30 PM on Thursday. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:14 Czy mozesz dodc imina palestynskich ofiar przez ostatni rok ponizej 5 lat. Nie badz rasista? Gość portalu: Ojejku napisał(a): ) Jerusalem bombing victims ) ) A Palestinian suicide bomber boarded a packed Jerusalem bus ) Tuesday night and blew himself up, killing at least 20 people ) and wounding more than 100 others in one of the deadliest ) bombings in the past three years of violence. ) ) The names of most of the victims have been released: ) ) Lilach Kardi, 22, Jerusalem ) ) Lilach was eight months pregnant and a mother of a one-year-old ) child. She lived in Netanya until three years ago, when she ) married Shmuel Kardi and moved to Jerusalem. Six years ago, her ) parents both died, leaving Lilach to raise and care for her, now ) 14-year-old, brother. ) ) "She was traditionally orthodox but after her parents died she ) became Haredi (Ultra-Orthodox)," Lilach's friend spoke of ) her. "She was such a righteous and modest person." ) ) "Lilach was very much attached to the Kotel (Western Wall), she ) used to go every day," said Shalom Kardi, her father-in-law. ) ) Lilach was buried on Wednesday at 13:00, in Netanya. ) ) Menachem Leibel, 24, Jerusalem ) ) Nachman Leibel spoke of his brother on Wednesday: "He lived in ) Jerusalem all his life, and used to go to the Kotel every day. ) His kindness was overwhelming, he always volunteered, always ) helped out in charity organizations. ) ) "We knew he was at the Kotel yesterday. We called his cellphone. ) He always used to answer after terror attacks, but this time he ) didn't pick up. I started going to the hospitals. Within an hour ) and a half I had been to all of them. He wasn't on the lists. ) That's when I realized he probably wasn't one of the wounded." ) ) Menachem left behind two parents, five brothers and a sister. He ) was buried in Jerusalem on Wednesday, at 14:00. ) ) Shmuel Zargari, 11 months, Jerusalem ) ) Nava and Yaakov Zargari, a teacher and a yeshiva student, lived ) with their six children in a small apartment in Jerusalem. On ) Tuesday, they took five of their six children to the Kotel. ) ) Shmuel was killed in the explosion. His parents and six-year-old ) sister, Ester, were critically wounded and are still ) hospitalized, having missed Shmuel's funeral. Michael, 12 years ) old, and Avigail, two and a half years old, were lightly ) wounded. ) ) Shmuel was buried in Jerusalem on Wednesday, at 15:00. ) ) Yaakov Binder,50, Jerusalem ) ) Yaakov Issachar Dov Binder was head of the Kashrut department of ) the Jerusalem religious council. Yaakov, a Gerer Hassid, was on ) his way to congratulate friends on their son's Bar Mitzvah, when ) he was caught in the explosion. ) ) Yaakov was described by his friends as a modest man and a great ) scholar, observant at every turn. ) ) Yaakov left behind a wife and seven children. He was buried in ) Jerusalem on Wednesday, at 16:00. ) ) Rabbi Eliezer Weisfish, 42, Jerusalem ) ) Rabbi Weisfish's neighbors spoke of a kind, sensitive helpful ) person. Like so many of the victims, Weisfish too was on his was ) back from the Kotel, riding the no. 2 bus. ) ) Shmuel Kleiman, Weisfish's neighbor, and a nephew of another ) victim of the attack Shalom Mordechai Reinitz, described his ) friend as "a righteous Jew, with such a special personality. He ) never hurt anyone, lived modestly and was a man of great ) charity. ) ) Rabbi Weisfish left behind a wife and 12-year-old daughter. He ) was buried in Jerusalem on Wednesday, at 16:30 ) ) Goldie Taubenfeld, 43, and Shmuel Taubenfeld, 3 months, NY ) ) A mother of thirteen, Goldie lived in New Square, an orthodox ) community near Monsey, NY and was in Israel with her husband and ) two of her children for a family wedding. Both she and her son, ) Shmuel, were killed in the attack. ) ) Goldie and Shmuel were buried in Jerusalem on Wednesday evening. ) ) Mordechai Reinitz, 49, and Issachar Reinitz, 9, Netanya ) ) The Reinitz family was vacationing in Jerusalem. Shalom ) Mordechai, principle of the "Darchei Avot" Yeshiva in Kiryat ) Tzanz, took his two sons, Issachar and Mendi (11) to the Kotel. ) Both Shalom Mordechai and Issachar Dov were killed in the ) explosion. Mendi was severely wounded. ) ) Tzanz Chasidut spokesman, Shalom Shtemer: "Shalom Mordechai grew ) up in this neighborhood. He was a wonderful educator devoted, ) modest and impeccably organized." ) ) On announcing the deaths of the father and son, the Yeshiva's ) 600 pupils were called in from their summer vacation to recite ) Tehilim. Gedalia, a teacher at the Yeshiva, spoke of his pupil, ) Issachar Dov: "A child full of life. He loved to play, and yet ) he was a top student. He knew when to be serious and when to be ) happy." ) ) Both Shalom Mordechai & Issachar Dov were buried in Netanya on ) Wednesday, at 17:00. ) ) Liba Schwartz, 57, Jerusalem ) ) Liba, a mother of five and grandmother of 11, used to frequent ) the Kotel everyday. Both Liba's son, Yoel, and husband, Rabbi ) Yisrael, called her on Tuesday night, asking her to hurry home. ) Liba would not leave until she finished reciting her portions of ) Tehilim. ) ) "Her being killed after praying at the Kotel, it's as if she has ) completed her mission in this world," said Yoel, Liba's ) son. "She died sanctifying the name of God." ) ) Liba was buried in Jerusalem on Wednesday evening. ) ) Binyamin Bergman, 15, Jerusalem ) ) Binyamin was murdered on his way back from a friend's Bar ) Mitzvah. He was a pupil of "Shomrei Hachomot" Yeshiva. His ) uncle, Meir, described him as "a great, talented child, always ) helping everyone." ) ) Binyamin was buried in Jerusalem on Wednesday, at 20:00. ) ) Miriam Eisenstein, 20, from Bnei Brak ) ) Miriam devoted a significant part of her life to voluntary work. ) Yitzchak, her neighbor, spoke of her: "Miriam performed charity ) work She used to volunteer in extremely difficult cases, such as ) the elderly and patients of Down's Syndrome. All the time she ) had she devoted to helping others." ) ) Miriam used to visit the Kotel every week, bringing with her a ) list of family members and friends to pray for. She had just ) graduated from a teachers' seminar. ) ) Miriam left behind two parents and eight siblings. ) ) Hanoch Segal, 65, Bnei Brak ) ) Hanoch was murdered exactly 24 hours before his 44th wedding ) anniversary. A father of five, and teacher of thousands, Hanoch ) was in Jerusalem visiting his son. His wife received the tragic ) news hours after she landed in Rome for a holiday. ) ) "This was a scholar," said Hanoch's nephew, Chaim. "A man who ) read, learnt, and was interested in everything. A truly ) enlightened man." ) ) Hanoch left behind a wife, two sons, three daughters, 20 ) grandchildren and 2 great grandchildren. ) ) Chava Nechama Rechnitzer, 19, Bnei Brak ) ) Chava was on her way back from the Kotel. She was killed three ) months before her wedding. ) ) Shmuel Wilner, 50, Jerusalem ) ) A Satmer Chasid, Shmuel ran a shop for plastic goods in Mea ) Shearim. ) ) He left behind a wife and five children. ) ) Avraham Bar Or, 12, Jerusalem ) ) Buried in Jerusalem on Wednesday evening. ) ) Elisheva Meshulami, 16, Bnei Brak ) ) Buried in Jerusalem on Wednesday afternoon. ) ) Feige Dushinsky, 50, from Jerusalem. ) ) Feige will be laid to rest in Mount of Olives at 15:30 PM on ) Thursday. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 21:24 W tym zamachu? Byla jedna ofiara palestynska - zamachowiec. Dwudziestokilkuletni NAUCZYCIEL - ciekawe czego on uczyl dzieciaki. Detonowania ladunkow wybuchowych? Chcesz liste wszystkich zydowskich ofiar zamachow palestynskich i palestynskich ofiar izraelskich odwetow na przestrzeni ostatnich 10 lat? Jest taka. Jej lektura jest porazajaca - po stronie izraelskiej przewazaja cywile, zas po stronie palestynskiej czlonkowie organizacji terrorystyczncyh. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:35 Odpowiadasz nie na temat. Jest to wyraz bardzo prymitywnej propagandy. Ale czy cie stac na wiecej? Lepiej odpowiedz na pietwsze pytanie. Gość portalu: Ojejku napisał(a): > W tym zamachu? Byla jedna ofiara palestynska - zamachowiec. > Dwudziestokilkuletni NAUCZYCIEL - ciekawe czego on uczyl > dzieciaki. Detonowania ladunkow wybuchowych? > Chcesz liste wszystkich zydowskich ofiar zamachow palestynskich > i palestynskich ofiar izraelskich odwetow na przestrzeni > ostatnich 10 lat? Jest taka. Jej lektura jest porazajaca - po > stronie izraelskiej przewazaja cywile, zas po stronie > palestynskiej czlonkowie organizacji terrorystyczncyh. > Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 21:46 Fakty to propaganda? Rozumiem, ze ci nie odpowiadaja ale to juz twoja sprawa.Jesli nie zrozumiales mojego postu - w ktorym zawarata jest odpowiedz na twoje pytanie - to jest to albo efekt twej zlej woli albo tez braku uiejetnosci czytania ze zrozumieniem. To takze jest wylacznie twoj problem. O ile oczywiscie jest to dla ciebie jakikolwiek problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:51 Odpowiadasz nie na temat. Ile w ostatnich dwoch latach palestynskich dzieci stracilo zycie z rak izraelskich oprawcow, na przyklad? Dzialo sie to dokladnie w sposob celowy i zamierzony. Ale na uczciwa odpowiedz cie nie stac. Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Fakty to propaganda? Rozumiem, ze ci nie odpowiadaja ale to juz > twoja sprawa.Jesli nie zrozumiales mojego postu - w ktorym > zawarata jest odpowiedz na twoje pytanie - to jest to albo efekt > twej zlej woli albo tez braku uiejetnosci czytania ze > zrozumieniem. To takze jest wylacznie twoj problem. O ile > oczywiscie jest to dla ciebie jakikolwiek problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 22:01 Tys jednak po prostu glupek! A sadzilem ze jedynie chlopie z wypranym mozgiem kwalifikujace sie do umyslowej resocjalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:07 Tyle ci zostalo jak w glowie siano - inwektywy. Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Tys jednak po prostu glupek! A sadzilem ze jedynie chlopie z > wypranym mozgiem kwalifikujace sie do umyslowej resocjalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 22:13 Tytusiku, to nie inwektywy. To szczera prawda. A ze bolesna? Nie jestes jednak bez szans. Jest takie madre powiedzonko: glupiec, ktory wie ze jest glupcem nie jest juz glupcem. Moze ci sie uda?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:19 Przeczytaj to sobie jeszcze raz. Po prostu nie masz nic na temat i sobie chcesz ego masowac. Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Tytusiku, to nie inwektywy. To szczera prawda. A ze bolesna? Nie > jestes jednak bez szans. Jest takie madre powiedzonko: glupiec, > ktory wie ze jest glupcem nie jest juz glupcem. Moze ci sie uda?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.minntech.com 21.08.03, 21:43 Gość portalu: Ojejku napisał(a): > W tym zamachu? Byla jedna ofiara palestynska - zamachowiec. > Dwudziestokilkuletni NAUCZYCIEL - ciekawe czego on uczyl > dzieciaki. Detonowania ladunkow wybuchowych? > Chcesz liste wszystkich zydowskich ofiar zamachow palestynskich > i palestynskich ofiar izraelskich odwetow na przestrzeni > ostatnich 10 lat? Jest taka. Jej lektura jest porazajaca - po > stronie izraelskiej przewazaja cywile, zas po stronie > palestynskiej czlonkowie organizacji terrorystyczncyh. > Bez komentarza. dlaczego bez komentarza, zaraz zaraz , gdzie jest skutek tam jest przyczyna , a glowna przyczyna jest okupacja Palestyny i arogancja obecnego rzadu Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyus Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:47 Naiwny jestes! Z durniem chcesz debatowac. Gość portalu: bk napisał(a): > Gość portalu: Ojejku napisał(a): > > > W tym zamachu? Byla jedna ofiara palestynska - zamachowiec. > > Dwudziestokilkuletni NAUCZYCIEL - ciekawe czego on uczyl > > dzieciaki. Detonowania ladunkow wybuchowych? > > Chcesz liste wszystkich zydowskich ofiar zamachow > palestynskich > > i palestynskich ofiar izraelskich odwetow na przestrzeni > > ostatnich 10 lat? Jest taka. Jej lektura jest porazajaca - po > > stronie izraelskiej przewazaja cywile, zas po stronie > > palestynskiej czlonkowie organizacji terrorystyczncyh. > > Bez komentarza. > > dlaczego bez komentarza, zaraz zaraz , gdzie jest skutek tam > jest przyczyna , a glowna przyczyna jest okupacja Palestyny i > arogancja obecnego rzadu Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 22:10 Gość portalu: bk napisał(a): > Gość portalu: Ojejku napisał(a): > > > W tym zamachu? Byla jedna ofiara palestynska - zamachowiec. > > Dwudziestokilkuletni NAUCZYCIEL - ciekawe czego on uczyl > > dzieciaki. Detonowania ladunkow wybuchowych? > > Chcesz liste wszystkich zydowskich ofiar zamachow > palestynskich > > i palestynskich ofiar izraelskich odwetow na przestrzeni > > ostatnich 10 lat? Jest taka. Jej lektura jest porazajaca - po > > stronie izraelskiej przewazaja cywile, zas po stronie > > palestynskiej czlonkowie organizacji terrorystyczncyh. > > Bez komentarza. > > dlaczego bez komentarza, zaraz zaraz , gdzie jest skutek tam > jest przyczyna , a glowna przyczyna jest okupacja Palestyny i > arogancja obecnego rzadu Izraela --------- Bez komentarza z mojej strony. Co zas do przyczyny i skutku to przypominam ci najuprzejmiej, ze przyczyna jest nierozumne dazenie od 55 lat Palestynczykow i ich braci Arabow do zniszczenia Izraela czego wyrazem byly rozpetanie przez nich kilku wojen oraz fali terroyzmu, ktory wcale sie nie narodzil po 1967r. Istnial i to w gigantycznych rozmiarach przed wojna szesciodniowa. Nie opowiadaj wiec bajek jakoby powstanie palestynskich organizacji terrorystycznych bylo skutkiem zajecia przez Izrael Zachodniego Brzegu i Strefy Gazy. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmill Re: DLA WIELBICIELI PALESTYNCZYKOW 22.08.03, 15:03 Gość portalu: Ojejku napisał(a): > W tym zamachu? Byla jedna ofiara palestynska - zamachowiec. > Dwudziestokilkuletni NAUCZYCIEL - ciekawe czego on uczyl > dzieciaki. Detonowania ladunkow wybuchowych? > Chcesz liste wszystkich zydowskich ofiar zamachow palestynskich > i palestynskich ofiar izraelskich odwetow na przestrzeni > ostatnich 10 lat? Jest taka. Jej lektura jest porazajaca - po > stronie izraelskiej przewazaja cywile, zas po stronie > palestynskiej czlonkowie organizacji terrorystyczncyh. > Bez komentarza. ================================================================= "Dwudziestokilkuletni NAUCZYCIEL - ciekawe czego on uczyl " Nauczyciel do klasy Palestynczykow: Quiet! Please pay attention! I will demonstrate how to detonate this here explosive belt only once! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.wmc.com.pl 21.08.03, 21:15 Niech ktoś mi powie kiedy zginie ostatni samobójca a wtedy nastanie pokój. Tylko gdzie jest więcej psychopatów w Izraelu czy w Palestynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:20 Na tym poziomie to kolesie psychopaci. Ich obu doprowadza do orgazmu rozlew krwi. Gość portalu: marcus napisał(a): > Niech ktoś mi powie kiedy zginie ostatni samobójca a wtedy > nastanie pokój. Tylko gdzie jest więcej psychopatów w Izraelu > czy w Palestynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwrotnie! IP: 152.75.142.* 21.08.03, 21:26 Gość portalu: Tytus napisał(a): > Na tym poziomie to kolesie psychopaci. Ich obu doprowadza do orgazmu rozlew > krwi. > > Gość portalu: marcus napisał(a): > > > Niech ktoś mi powie kiedy zginie ostatni samobójca a wtedy > > nastanie pokój. Tylko gdzie jest więcej psychopatów w Izraelu > > czy w Palestynie. W Izraelu jest sporo laureatów naukowych nagród Nobla. Wśród Arabów nie ma nawet jednego. Nie wiem ilu każda z tych dwóch nacji ma psychopatów, ale jasne która ma więcej wioskowych idiotów. Dlatego też jasne jest, która wygra, a która legnie na śmietniku historii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:29 Nie wiem czy z toba ta wymiana ma sens. Ale pomysl ile wybitnych matematykow maja Araby, a ile Zydzi. I gdzie matematyka sie narodzila. To co mowisz to belkot. Gość portalu: meerkat napisał(a): > Gość portalu: Tytus napisał(a): > > > Na tym poziomie to kolesie psychopaci. Ich obu doprowadza do orgazmu rozle > w > > krwi. > > > > Gość portalu: marcus napisał(a): > > > > > Niech ktoś mi powie kiedy zginie ostatni samobójca a wtedy > > > nastanie pokój. Tylko gdzie jest więcej psychopatów w Izraelu > > > czy w Palestynie. > > W Izraelu jest sporo laureatów naukowych nagród Nobla. Wśród Arabów nie ma > nawet jednego. Nie wiem ilu każda z tych dwóch nacji ma psychopatów, ale jasne > która ma więcej wioskowych idiotów. Dlatego też jasne jest, która wygra, a > która legnie na śmietniku historii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 21:41 "Nie wiem czy z toba ta wymiana ma sens. Ale pomysl ile wybitnych matematykow maja Araby, a ile Zydzi. I gdzie matematyka sie narodzila." Arabowie nie mieli i nie maja ani jednego juz nie wybitnego a nawet uznanego matematyka. Wbrew temu co ci sie wydaje matematyka narodzila sie w starozytnej Grecji (znane ci chyba jest chocby nazwisko Pitagoras?), Indiach i Chinach nie zas w Arabii.Tzw.arabskie cyfry to wynalazek Hindusow pzrejety przez Arabow i przez nich upowszechniony w basenie Morza Srodziemnego. Podobnie jest z pojeciem matematycznego zera. Zanim zatem zaczniesz komus zarzucac belkotanie sam przestan belkotac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:43 Widac, ze matematykiem to nie jestes, bo kretynizmy piszesz. Gość portalu: Ojejku napisał(a): > "Nie wiem czy z toba ta wymiana ma sens. Ale pomysl ile > wybitnych matematykow maja Araby, a ile Zydzi. I gdzie > matematyka sie narodzila." > Arabowie nie mieli i nie maja ani jednego juz nie wybitnego a > nawet uznanego matematyka. Wbrew temu co ci sie wydaje > matematyka narodzila sie w starozytnej Grecji (znane ci chyba > jest chocby nazwisko Pitagoras?), Indiach i Chinach nie zas w > Arabii.Tzw.arabskie cyfry to wynalazek Hindusow pzrejety przez > Arabow i przez nich upowszechniony w basenie Morza Srodziemnego. > Podobnie jest z pojeciem matematycznego zera. > Zanim zatem zaczniesz komus zarzucac belkotanie sam przestan > belkotac. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 21:58 Trafiles Tytusiku jak kula w plot! Moim hobby jest historia nauki a zawodem nauka. Przestan zatem bredzic o co prosze cie najuprzejmiej bo sluchac hadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:05 To kiepskis historyk, bo ja matematyk tylko. Przejzyj sobie web sites najlepszych uczelni z matematyki, to poprawisz swoje zawodowe kompetencje. Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Trafiles Tytusiku jak kula w plot! Moim hobby jest historia > nauki a zawodem nauka. Przestan zatem bredzic o co prosze cie > najuprzejmiej bo sluchac hadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 22:17 No tak - matematyk. I wszystko jasne. Poza calkami i rozniczkami w glowie groch z kapusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:22 Calki i rozniczki to minimalna czesc matematyki. Ale dla czlowieka z kompleksami to haslo. Jeszcze raz ci radze: przejzyj listy najlepszych akademikow (najbardziej cytowanych) teraz i w przeszlosci, moze cos w glowie rozblysnie. Najlepsze uni sa na interneci - zatem maly problem. Gość portalu: Ojejku napisał(a): > No tak - matematyk. I wszystko jasne. Poza calkami i rozniczkami > w glowie groch z kapusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 22:36 Gość portalu: Tytus napisał(a): > Calki i rozniczki to minimalna czesc matematyki. Ale dla czlowieka z > kompleksami to haslo. Jeszcze raz ci radze: przejzyj listy najlepszych > akademikow (najbardziej cytowanych) teraz i w przeszlosci, moze cos w glowie > rozblysnie. Najlepsze uni sa na interneci - zatem maly problem. > > > Gość portalu: Ojejku napisał(a): > > > No tak - matematyk. I wszystko jasne. Poza calkami i rozniczkami > > w glowie groch z kapusta. ======== Ty jednak jestes zabawny. Dziekuje jednak za oswiecenie mnie,ze calki i rozniczki to tylko czesc matekatyki. Bez ciebie nigdy bym sie o tym nie dowiedzial.Co zas do ciebie to potwierdzasz moja opinie o znacznej liczbie przedstawicieli tzw.nauk scislych: czesto wybitni,lecz wasko specjalizowani debile."Ksiege" cytowania znam. No i gdzie to stado Arabow? Widze tam natomiast bardzo liczna grupe Zydow. A gdyby tak jeszcze zerknac w przeszlosc i liste lauretaow Nagrody Nobla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 22.08.03, 10:52 Widze, ze troche cie ta korespondencja oswiecila. (Nie rznij glupa, zes pewne rzeczy wiedzial, bo czytajac do tylu widac, ze nie.) Co do nazwisk wybitnych przedstawicieli - znowu doczytaj, zwlaszcza o niedawnych laureatach Nobla. Natomiast zaczelismy od Arabow w matematyce i jak sam dostrzegasz pojecia nie miales. (Piszesz o Noblu uogolniajac temat - jak pewnie nie zjarzyles nie ma nagrod z matematyki.) Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Gość portalu: Tytus napisał(a): > > > Calki i rozniczki to minimalna czesc matematyki. Ale dla czlowieka z > > kompleksami to haslo. Jeszcze raz ci radze: przejzyj listy najlepszych > > akademikow (najbardziej cytowanych) teraz i w przeszlosci, moze cos w glow > ie > > rozblysnie. Najlepsze uni sa na interneci - zatem maly problem. > > > > > > Gość portalu: Ojejku napisał(a): > > > > > No tak - matematyk. I wszystko jasne. Poza calkami i rozniczkami > > > w glowie groch z kapusta. > ======== > Ty jednak jestes zabawny. Dziekuje jednak za oswiecenie mnie,ze calki i > rozniczki to tylko czesc matekatyki. Bez ciebie nigdy bym sie o tym nie > dowiedzial.Co zas do ciebie to potwierdzasz moja opinie o znacznej liczbie > przedstawicieli tzw.nauk scislych: czesto wybitni,lecz wasko specjalizowani > debile."Ksiege" cytowania znam. No i gdzie to stado Arabow? Widze tam natomiast > > bardzo liczna grupe Zydow. A gdyby tak jeszcze zerknac w przeszlosc i liste > lauretaow Nagrody Nobla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Arabowie stworzyli tylko biede z nedza! :( IP: *.rasserver.net 22.08.03, 00:33 Gość portalu: Ojejku napisał(a): > "Nie wiem czy z toba ta wymiana ma sens. Ale pomysl ile > wybitnych matematykow maja Araby, a ile Zydzi. I gdzie > matematyka sie narodzila." > Arabowie nie mieli i nie maja ani jednego juz nie wybitnego a > nawet uznanego matematyka. Wbrew temu co ci sie wydaje > matematyka narodzila sie w starozytnej Grecji (znane ci chyba > jest chocby nazwisko Pitagoras?), Indiach i Chinach nie zas w > Arabii.Tzw.arabskie cyfry to wynalazek Hindusow pzrejety przez > Arabow i przez nich upowszechniony w basenie Morza Srodziemnego. > Podobnie jest z pojeciem matematycznego zera. > Zanim zatem zaczniesz komus zarzucac belkotanie sam przestan > belkotac. > Ojejku, Masz racje, Arabowie to matematyczne i w ogole naukowe ZERA. Ale musze Cie skorygowac: Pitagoras byl matematykiem rosyjskim (prawdziwe nazwisko przekrecone przez Grekow: Pietia Gorasow. Sokrates tez zreszta byl slawnym filozofem rosyjskim (choc nie tak slynnym jak Lenin), ktory przez cale zycie udawal Greka! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Zgadzam sie z toba w 100 procentach ! IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 22.08.03, 13:22 Wydaje mi sie ,ze specjalnoscia matematyczna Tytusa jest arytmetyka podstawowa i podstawy algebry,ktore to on przypisuje 'wielkim uczonym arabskim'.JEDYNA ZASLUG ARABOW bylo rozpowszechnienie hinduskich osiagniec w matematyce i przeksztalcenie hinduskich znakow matematycznych na tzw. arabskie. To caly wklad Arabow w rozwoj matematyki na przestrzeni historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwrotnie IP: *.rasserver.net 22.08.03, 00:26 Gość portalu: Tytus napisał(a): > Nie wiem czy z toba ta wymiana ma sens. Ale pomysl ile wybitnych matematykow > maja Araby, a ile Zydzi. I gdzie matematyka sie narodzila. Matematyka, podobnie jak geometria, powstala w starozytnej GRECJI, moj ty ignorancie slodziutki. Potem rozwinieto ja w INDIACH. Co zrobili przodkowie Arabow (kiedy w tym rejonie krzewila jeszcze cywilizacja) to stworzyli podstawy ALGEBRY! Nic wiecej. A przy okazji wymien mi choc jednego Araba ktory zdobyl w dziedzinie matematyki, fizyki, chemii czy medycyny juz nie NOBLA nawet, ale jakakolwiek inna prestizowa nagrode naukowa. Przepraszam? Nie doslyszalem nazwiska. :) > > Gość portalu: meerkat napisał(a): > > > Gość portalu: Tytus napisał(a): > > > > > Na tym poziomie to kolesie psychopaci. Ich obu doprowadza do orgazmu > rozle > > w > > > krwi. > > > > > > Gość portalu: marcus napisał(a): > > > > > > > Niech ktoś mi powie kiedy zginie ostatni samobójca a wted > y > > > > nastanie pokój. Tylko gdzie jest więcej psychopatów w Izraelu > > > > czy w Palestynie. > > > > W Izraelu jest sporo laureatów naukowych nagród Nobla. Wśród Arabów nie ma > > > nawet jednego. Nie wiem ilu każda z tych dwóch nacji ma psychopatów, ale > jasne > > która ma więcej wioskowych idiotów. Dlatego też jasne jest, która wygra, a > > > która legnie na śmietniku historii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: 207.180.58.* 21.08.03, 21:30 Jedna z ostatnich nagrod nobla w chemii dostal Egipcjanin. Jeden z najslynniejszych chemikow naszych czasow, prof. Harvardu, laureat nagrody nobla E. Corey jest palestynczykiem. Tak ze Arabowie to nie tylko sami idioci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.inter.net.il 21.08.03, 21:34 Gość portalu: jojo napisał(a): > Jedna z ostatnich nagrod nobla w chemii dostal Egipcjanin. Jeden > z najslynniejszych chemikow naszych czasow, prof. Harvardu, > laureat nagrody nobla E. Corey jest palestynczykiem. Tak ze > Arabowie to nie tylko sami idioci -------------------------------------- Masz racje; zreszta Arafat tez jest laureatem nagrody Nobla, pokojowej co prawda , ale zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: U Zydów 98% W MANIPULACJI LICHWIE I SZALBIERST IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: GABY DAJ ARGUMENTY, ZE KLAMIE -BOGATA ANNA IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat 98% Polakow nie pomagalo Zydom! Fakt! IP: *.rasserver.net 22.08.03, 00:49 Ci liczni muzycy, kompozytorzy,dyrygenci, fizycy, matematycy,chemicy, lekarze,informatycy to wszystko z tych dwoch procent? Cos za duzo ich jest na tak maly odsetek! A w czasach okupacji spory procent Polakow celowal w manipulacji, lichwie i szalbierstwie. Najpierw wyludzali od kryjacych sie Zydow wszystkie pieniadze, zloto i kosztownosci, a na Gestapo biegli dopiero jak juz absolutnie nic nie zostalo do wyludzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WanKuwer Re: 98% Polakow nie pomagalo Zydom! Fakt! IP: *.sympatico.ca 22.08.03, 02:24 Z rowna wiernoscia prawdzie historycznej mozna napisac, ze w czasach okupacji pewien procent Zydow trudnil sie lichwa, szalbierstwem, denuncjacja i mordowaniem swoich nieszczesnych wspolbraci. Obejrzyj "Pianiste" albo przeczytaj "Samsona". A co do procentow: w czasie okupacji w Warszawie ukrywalo sie po polskiej stronie ok 28 tys. Zydow. Przezylo 11 tys.500, czyli ok. 40%. Jesli wylaczyc ofiary Powstania Warszawskiego, oznacza to smiertelnosc rzedu 2% miesiecznie. Te same dane dla Amsterdamu wynosza 2.2% miesiecznie, i tyle samo dla Zydow ukrywajacych sie w Danii. Zrodlo: Gunnar S. Paulsson, Secret City - The Hidden Jews of Warsaw 1940-1945, Yale University Press 2002. Gość portalu: meerkat napisał(a): > A w czasach okupacji spory procent Polakow celowal w manipulacji, lichwie i > szalbierstwie. Najpierw wyludzali od kryjacych sie Zydow wszystkie pieniadze, > zloto i kosztownosci, a na Gestapo biegli dopiero jak juz absolutnie nic nie > zostalo do wyludzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAAN U POLAKOW 100% POLGLUPKOW (WLACZNIE Z K__RWA ANNA) IP: *.perrycorp.com 22.08.03, 15:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwrotnie IP: *.rasserver.net 22.08.03, 00:39 Gość portalu: jojo napisał(a): > Jedna z ostatnich nagrod nobla w chemii dostal Egipcjanin. Jeden > z najslynniejszych chemikow naszych czasow, prof. Harvardu, > laureat nagrody nobla E. Corey jest palestynczykiem. Tak ze > Arabowie to nie tylko sami idioci . To jest, jak podkreslilem, dokladnie te 2% madrych. Ale nie martw sie: aberacje zdarzaja sie w kazdej populacji. Spotkalem glupoli nawet wsrod Zydow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 21:34 Jak mogles meerkat zapomniec o jedynym nobliscie palestynskim - Arafacie - niezlomnym bojowniku o pokoj i przyjazn z Izraelem. Ciekaw jestem czy czlonkowie Komitetu Noblowskiego czerwienia sie ze wstydu za te decyzje?! Notorycznemu mordercy przyznawac Pokojowa Nagrode Nobla? Ten swiat zwariowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:37 A zatem sam stwierdziles ile nagroda Nobla jest warta. (Dotyczy to tez zydowskich laureatow.) Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Jak mogles meerkat zapomniec o jedynym nobliscie palestynskim - > Arafacie - niezlomnym bojowniku o pokoj i przyjazn z Izraelem. > Ciekaw jestem czy czlonkowie Komitetu Noblowskiego czerwienia > sie ze wstydu za te decyzje?! Notorycznemu mordercy przyznawac > Pokojowa Nagrode Nobla? Ten swiat zwariowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 21:55 Ty jednak Tytus jestes niezbyt rozgarniety tworzac uogolnienie z casus incidentalis. W przypadku Pokojowej Nagrody Nobla popelniono wiele pomylek (np. moim zdaniem przyznajac ja Walesie).Otrzymalo ja jednak wiele wielce zasluzonych osob - chocby Mandela, Matka Teresa i inni. Ponadto rozciagasz to uogolnienie na Noble z innych dziedzin, co jest juz przejawem czystego debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:00 To potraktowales Noble bez wyjatku na dziedziny! Zatem sam sie o debilizm posadzasz - prawdziwa szczerosc. Ja tylko odpowidalem w twoich kategoriach. Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Ty jednak Tytus jestes niezbyt rozgarniety tworzac uogolnienie z > casus incidentalis. W przypadku Pokojowej Nagrody Nobla > popelniono wiele pomylek (np. moim zdaniem przyznajac ja > Walesie).Otrzymalo ja jednak wiele wielce zasluzonych osob - > chocby Mandela, Matka Teresa i inni. Ponadto rozciagasz to > uogolnienie na Noble z innych dziedzin, co jest juz przejawem > czystego debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: 207.180.58.* 21.08.03, 21:37 Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Jak mogles meerkat zapomniec o jedynym nobliscie palestynskim - > Arafacie - niezlomnym bojowniku o pokoj i przyjazn z Izraelem. > Ciekaw jestem czy czlonkowie Komitetu Noblowskiego czerwienia > sie ze wstydu za te decyzje?! Notorycznemu mordercy przyznawac > Pokojowa Nagrode Nobla? Ten swiat zwariowal. jesli mnie pamiec nie myli to dostal ja do spolki z sharonem, o ktorym tez nie mozna powiedziec, ze to pokoj milujacy osobnik. A swiat nie zwariowal i dlugo chyba nie zwariuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:40 ... nie z bandyta Szaronem, ale z Rabinem i Peresem - a ich nie porownuj do tego pokreconego psychopaty. Gość portalu: jojo napisał(a): > Gość portalu: Ojejku napisał(a): > > > Jak mogles meerkat zapomniec o jedynym nobliscie palestynskim - > > > Arafacie - niezlomnym bojowniku o pokoj i przyjazn z Izraelem. > > Ciekaw jestem czy czlonkowie Komitetu Noblowskiego czerwienia > > sie ze wstydu za te decyzje?! Notorycznemu mordercy przyznawac > > Pokojowa Nagrode Nobla? Ten swiat zwariowal. > > jesli mnie pamiec nie myli to dostal ja do spolki z sharonem, o > ktorym tez nie mozna powiedziec, ze to pokoj milujacy osobnik. > A swiat nie zwariowal i dlugo chyba nie zwariuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.zeelandnet.nl 21.08.03, 21:50 Jezeli ktos jest psychopata, to juz z pewnoscia Arafat i ten hamaski szejk na inwalidzkim wozku. Mozesz mi Tytus wytlumaczyc skad u ciebie az tyle antysemityzmu? Przeciez az kipisz tym jadem. Bardzo pragniesz, jak widze, aby Arafat dokonczyl dzielo Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:02 Trudno posadzac Zyda o antysemityzm. Zwlaszca takiego, ktoremu w Polsce wiekszosc rodziny spalono. Ale to jest swiadomosc akolitow Szarona - oni kochaja krew i kazde wytlumaczenie jest dobre. Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Jezeli ktos jest psychopata, to juz z pewnoscia Arafat i ten > hamaski szejk na inwalidzkim wozku. Mozesz mi Tytus wytlumaczyc > skad u ciebie az tyle antysemityzmu? Przeciez az kipisz tym > jadem. Bardzo pragniesz, jak widze, aby Arafat dokonczyl dzielo > Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.zeelandnet.nl 21.08.03, 22:15 Widze wiec, ze wsrod Zydow sa tez masochisci. I wreszcie zrozumialem, bo dlugo nie moglem, mentalnosci i sposobu myslenia Policji Zydowskiej z czasow Okupacji w Polsce (slyszalem o niej wiele od moich Rodzicow i doskonale pokazano ich w filmie "Pianista"). Dla wyjasnienia - jestem Polakiem i katolikiem od dziada pradziada i jezeli jestes "takim" Zydem, to gardze toba. Innych Zydow sznuje. Bez pozdrowien - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:17 Nie tylka mna. Chcesz doprowadzic do nowego holokaustu i zeby nas miliony znowu wyginely. Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Widze wiec, ze wsrod Zydow sa tez masochisci. I wreszcie > zrozumialem, bo dlugo nie moglem, mentalnosci i sposobu myslenia > Policji Zydowskiej z czasow Okupacji w Polsce (slyszalem o niej > wiele od moich Rodzicow i doskonale pokazano ich w > filmie "Pianista"). Dla wyjasnienia - jestem Polakiem i > katolikiem od dziada pradziada i jezeli jestes "takim" Zydem, to > gardze toba. Innych Zydow sznuje. > Bez pozdrowien - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.zeelandnet.nl 21.08.03, 22:31 Mylisz sie. Zydow szanuje, a Ciebie nie. Reprezentujesz ten sam sposob myslenia co niemieccy, zydowscy bankierzy, ktorzy juz po "Krysztalowej Nocy" dalej wspolpracowali z Hitlerem majac nadzieje, ze calo wyniosa swoje glowy. Jak Zydowscy Policjanci w zydowskich gettach w Polsce myslacy identycznie. Masz klapki na oczach i niewiele wiedzy skoro nie zdajesz sobie sprawy z tego, ze Arabowie chca Was juz od calych dziesiecioleci wyrznac do nogi. Zachowujesz sie w stosunku do Arabow identycznie, jak Twoi nieszczesni przodkowie w stosunku do nazistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 22.08.03, 10:59 W tych kuchennych prawdach jest tyle prawdy ile w znanym powiedzeniu, ze "Polacy wyssali antysemityzm z mlekiem matki". Ja jestem niewiele znaczacy Zydkiem bez slawy i dokonan. Ale zapoznaj sie z dzialalnoscia takich postaci jak Noam Chomsky czy Daniel Barenboim. Wtedy moze dostrzezesz, ze twoje poglady sa jeden z wielu, ale krancowe. Napedzaja te spirale nienawisci na Bliskim Wschodzie, dzieki ktorej od czasu do czasu autobus chce nasladowac samolot. Jezeli nie mieszkasz w Izraelu to latwo miec ci takie poglady. Przyjedz i pomieszkaj. Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Mylisz sie. Zydow szanuje, a Ciebie nie. Reprezentujesz ten sam > sposob myslenia co niemieccy, zydowscy bankierzy, ktorzy juz > po "Krysztalowej Nocy" dalej wspolpracowali z Hitlerem majac > nadzieje, ze calo wyniosa swoje glowy. Jak Zydowscy Policjanci > w zydowskich gettach w Polsce myslacy identycznie. Masz klapki > na oczach i niewiele wiedzy skoro nie zdajesz sobie sprawy z > tego, ze Arabowie chca Was juz od calych dziesiecioleci wyrznac > do nogi. Zachowujesz sie w stosunku do Arabow identycznie, jak > Twoi nieszczesni przodkowie w stosunku do nazistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.zeelandnet.nl 22.08.03, 18:40 Jezeli dla ciebie hitlerowska "Krysztalowa Noc" i Zydowska Policja w gettach w latach okupacji, to "kuchenna prawda"jak piszesz, to jestes WIELKIE NIC. Jezeli najwieksza tragedia twego wlasnego narodu to dla ciebie "kuchenna prawda" to jestes Wielkie Zero Moralne. I nie podpieraj sie Chomsky'm, bo to takie samo Wielkie Zero. A jego "wielkie dokonania" jak piszesz, to lingwistyczne rozwazania nad jezykiem akkadyjskim i wplywie staroegipskiego na jezyk babilonski, czy tez odwrotnie. Niech Chomsky zajmuje sie tynm czym potrafi, czyli lingwistyka i niczym wiecej. Siedzac bezpiecznie w Bostonie, czy innym N. Jorku robi tylko swymi lewackimi wywodami sieczne w glowie "takim Malym Zydom", jak sie sam nazwales. Malym moralnie. Mnie bardziej odpowiadaja Zydzi tacy jak Anielewicz i Marek Edelman. Czy chociaz wiesz kim byli Maly Zydzie? Czy ich historia to tez "kuchenna prawda". Powtorze raz jeszcze - gardze takimi Malymi Zydami jak ty. Podziwiam Zydow takich jak Tuwim, Slonimski, Anielewicz czy Edelman. Bez pozdrowien - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 16:21 Oj mozna posadzac.Szczegolnie tych, ktorych nazywamy neofitami. Zaden antysemita - goj nie moze sie z nimi rownac. Znam kilku takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: IZRAEL IZRAEL UBER ALLES IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 21:59 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Znow cie, tluku, tylko na durne "etykietki" stac?? 21.08.03, 22:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.inter.net.il 21.08.03, 21:42 Jojo powinienes chyba pojsc spac; strasznie ci sie dzisiaj pierdzieli. Ze strony Izraela to byl Rabin i Peres, a nie Szaron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: 207.180.58.* 21.08.03, 21:45 juz ktos to stwierdzil i przyznaje pomylilem sie. A to nie usprawiedliwa twego napastliwego tonu. Staraj sie panowac nad soba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:48 Przeczytaj swoje wypowiedzi do tylu! Jestes pomylony po calosci! Gość portalu: jojo napisał(a): > juz ktos to stwierdzil i przyznaje pomylilem sie. > A to nie usprawiedliwa twego napastliwego tonu. Staraj sie > panowac nad soba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: 207.180.58.* 21.08.03, 21:50 Gość portalu: Tytus napisał(a): > Przeczytaj swoje wypowiedzi do tylu! Jestes pomylony po calosci! > > Gość portalu: jojo napisał(a): > > > juz ktos to stwierdzil i przyznaje pomylilem sie. > > A to nie usprawiedliwa twego napastliwego tonu. Staraj sie > > panowac nad soba No czytam i czemu jestem pomylony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 21:57 Bo siejesz propagande oparta na bzdurach. Nie rozumiesz, ze w Palestynie sa dwa narody: zydowski i palestynski. Oboje maja takie samo prawo do tej ziemi. Oboje uciekali sie do terorryzmu. (Nawet teraz Izrael przyznaje sie do tego przed 1948, ale jak mowi wtedy byly inne czasy - hotel Krola Dawida na przyklad. Niby dlaczego?) Tylko, ze teraz Izrael ma silna armie a Palestynczycy nie. Uzbroj po zeby Palestynczykow tak samo jak Izrael i terorryzm sie skonczy! Wtedy bedziemy mogli miec honorowa wojne dwoch zwasnionych stron. Bedziemy mogli zadac od obu przestrzegania konwencji genewskich i haskich. A dopoki to sie nie stanie, dopoty palestynski terorryzm bedzie tak samo moralnie uzasadniony jak dzialalnosc armii izraelskiej. Niestety - pisze, niestety. Gość portalu: jojo napisał(a): > Gość portalu: Tytus napisał(a): > > > Przeczytaj swoje wypowiedzi do tylu! Jestes pomylony po > calosci! > > > > Gość portalu: jojo napisał(a): > > > > > juz ktos to stwierdzil i przyznaje pomylilem sie. > > > A to nie usprawiedliwa twego napastliwego tonu. Staraj sie > > > panowac nad soba > > No czytam i czemu jestem pomylony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: ZA 8 MLD$ Z US MOZNA TERORYZOWAC I MORDOWAC IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: ZA 8 MLD$ Z US MOZNA TERORYZOWAC I MORDOWAC IP: *.zeelandnet.nl 21.08.03, 22:05 As ty glupia jak but. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: AJAK AMERYKANIE SIE ZBUNTUJA I NIE BEDA PLACIC IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: AJAK AMERYKANIE SIE ZBUNTUJA I NIE BEDA PLACI IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:10 ... a jak sie zorientuja ile przepalili forsy utrzymujac bandytow, wtedy moze dojsc do holokaustu w Stanach. I tego sie bardzo boje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re:TYTUS BOISZ SIE HOLOCAUSTU W USA????? IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat USA nie utrzymuje bandytow z Hamasu i Dzihadu! IP: *.rasserver.net 22.08.03, 00:37 Gość portalu: Tytus napisał(a): > ... a jak sie zorientuja ile przepalili forsy utrzymujac bandytow, wtedy moze > dojsc do holokaustu w Stanach. I tego sie bardzo boje. Bardzo przepraszam, nie widzialem ze z moich podatkow utrzymuje terrorystow z Hamasu, Dzihadu i al-Aqsy! Natychmiast wystapie do IRS o zwrot pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: ZA 8 MLD$ Z US MOZNA TERORYZOWAC I MORDOWAC IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:08 Rzeczywiscie masz duzo do powiedzenia. Nie zasmiecaj! Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > As ty glupia jak but. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: But Re: ZA 8 MLD$ Z US MOZNA TERORYZOWAC I MORDOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 22:23 Przestan mnie obrazac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: PRZESTAN OBRAZAC INNE NACJE RASITO IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: PRZESTAN OBRAZAC INNE NACJE RASITO IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.03, 23:49 prezstan obrazac glupote! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAAN TY TEZ ZAMKNIJ SIE RASISTOWSKA K__RWO! IP: *.perrycorp.com 22.08.03, 15:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: ZA 8 MLD$ Z US MOZNA TERORYZOWAC I MORDOWAC IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.03, 23:48 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > As ty glupia jak but. komunistka to i glupia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Ile miliardow $ otrzymali arabscy terrorysci? IP: *.rasserver.net 22.08.03, 00:52 Kto wie ile naprawde miliardow $ dala przez lata arabskim terrorystom sama tylko Arabia Saudyjska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ile miliardow $ otrzymali arabscy terrorysci? IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 01:03 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Kto wie ile naprawde miliardow $ dala przez lata arabskim terrorystom sama > tylko Arabia Saudyjska? nie umialbym do tylu policzyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Ile miliardow $ otrzymali arabscy terrorysci? IP: *.turbonet.com 22.08.03, 02:07 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Kto wie ile naprawde miliardow $ dala przez lata arabskim terrorystom sama > tylko Arabia Saudyjska? tutaj znajdziesz wyczerpujące dane (MEMRI Special raport No 17 memri.org/bin/articles.cgi?Page=archives&Area=sr&ID=SR1703 pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAAN POLACY TO ROBILI ZA KILKA MAREK... IP: *.perrycorp.com 22.08.03, 15:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.inter.net.il 21.08.03, 22:06 Tytus napisal:Bo siejesz propagande oparta na bzdurach. Nie rozumiesz, ze w Palestynie sa dwa narody: zydowski i palestynski. Oboje maja takie samo prawo do tej ziemi. Oboje uciekali sie do terorryzmu. (Nawet teraz Izrael przyznaje sie do tego przed 1948, ale jak mowi wtedy byly inne czasy - hotel Krola Dawida na przyklad. Niby dlaczego?) Tylko, ze teraz Izrael ma silna armie a Palestynczycy nie. Uzbroj po zeby Palestynczykow tak samo jak Izrael i terorryzm sie skonczy! Wtedy bedziemy mogli miec honorowa wojne dwoch zwasnionych stron. Bedziemy mogli zadac od obu przestrzegania konwencji genewskich i haskich. A dopoki to sie nie stanie, dopoty palestynski terorryzm bedzie tak samo moralnie uzasadniony jak dzialalnosc armii izraelskiej. Niestety - pisze, niestety. -------------------------------------- Ty jestes rzeczywiscie niezt zrownowazony. Wojny honorowej ci sie zachciewa? Wiesz glabie, ze Izrael ma bron jadrowa. Schowana gleboko , bardzo gleboko. Gdyby dac bron jadrowa twoim honorowym pupilkom juz dawno nie byloby ani Izraela ani polowy swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: LEPIEJ OPOWIEDZ O 400 GLOWICACH ATOMOWYCH IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: GLOWICACH W IZRAELU.PRAWDA W OCZY KOLE IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: GLOWICACH W IZRAELU.PRAWDA W OCZY KOLE IP: *.inter.net.il 21.08.03, 22:18 Odpowiem ci tylko jeden raz. Jestes durna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Palestyna za mala na uzycie broni jadrowej :( IP: *.rasserver.net 22.08.03, 01:01 Mowi sie "Jestes dumna i blada: idz sie wysikac!" A merytorycznie. Izrael ma ten problem, ze kraiki na Bliskim Wschodzie sa na ogol niewielkie (Egipt jest wyjatkiem), a Palestyna, to juz w ogole malenstwo i uzycie tam broni jadrowej moze byc obosieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:14 ... i tu wyszedl dziki rasizm. Izrael - atom: tak! Araby: nie! Chyba wszystko na ten temat. Po prostu jestes zwyklym zwolennikiem palestynskiego terorryzmu (przez implikacje). Gość portalu: z daleka napisał(a): > Tytus napisal:Bo siejesz propagande oparta na bzdurach. Nie rozumiesz, ze w > Palestynie sa dwa > narody: zydowski i palestynski. Oboje maja takie samo prawo do tej ziemi. > Oboje > uciekali sie do terorryzmu. (Nawet teraz Izrael przyznaje sie do tego przed > 1948, ale jak mowi wtedy byly inne czasy - hotel Krola Dawida na przyklad. > Niby > dlaczego?) > > Tylko, ze teraz Izrael ma silna armie a Palestynczycy nie. Uzbroj po zeby > Palestynczykow tak samo jak Izrael i terorryzm sie skonczy! Wtedy bedziemy > mogli miec honorowa wojne dwoch zwasnionych stron. Bedziemy mogli zadac od obu > przestrzegania konwencji genewskich i haskich. > > A dopoki to sie nie stanie, dopoty palestynski terorryzm bedzie tak samo > moralnie uzasadniony jak dzialalnosc armii izraelskiej. Niestety - pisze, > niestety. > -------------------------------------- > Ty jestes rzeczywiscie niezt zrownowazony. Wojny honorowej ci sie zachciewa? > Wiesz glabie, ze Izrael ma bron jadrowa. Schowana gleboko , bardzo gleboko. > Gdyby dac bron jadrowa twoim honorowym pupilkom juz dawno nie byloby ani > Izraela ani polowy swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.inter.net.il 21.08.03, 22:21 Po prostu jestes zwyklym idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: *.inter.net.il 21.08.03, 21:49 To nie moje wina ze rownoczesnie z kims innym dostrzeglem twoja ignorancje. Poza tym moja uwaga byla raczej dobroduszna. Dobrej nocy kolego jojo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: U Zydów 98% mądrych,2%głupoli, u Arabów odwro IP: 207.180.58.* 21.08.03, 21:53 Gość portalu: z daleka napisał(a): > To nie moje wina ze rownoczesnie z kims innym dostrzeglem twoja ignorancje. > Poza tym moja uwaga byla raczej dobroduszna. Dobrej nocy kolego jojo. A dziekuje, ale przede mna jeszcze kilka godzin pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: NIGDY NIE ZROZUMIECIE ZYDA.... IP: *.proxy.aol.com 21.08.03, 21:30 ...wprawdzie mieszkaja u nas od XIII w...a jedyne na co stac niektorych to bycie za lub przeciw izraelitom...a ja stwierdzam jedno ( nieco moze dosadnie) izrael was ole...wa...jestescie jak mrowki, ktore gania lub chwala slonia...jakie wrazenie mozecie zrobic na sloniu...srodek cieszkosci tkwi calkowicie w innym miejscu...moze na poczatek wytlumaczcie sobie...dlaczego zyd od zarania dziejow...zawsze stal lepiej od polaka w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: NIGDY NIE ZROZUMIECIE ZYDA.... IP: *.inter.net.il 21.08.03, 21:38 No nie tak znow zawsze. Byl taki czas ze lezelismy, prawie na obie lopatki. My sie jednak od innych tym roznimy, ze uczymy sie na bledach swoich i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: DOSKONALA NAUKA Z KGB I GESTAPO IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAAN NAUKA Z KGB I GESTAPO=JEDYNE CO POLACY PRZYSWOILI IP: *.perrycorp.com 22.08.03, 15:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: DOSKONALA NAUKA Z KGB I GESTAPO IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: DOSKONALA NAUKA Z KGB I GESTAPO IP: *.zeelandnet.nl 21.08.03, 22:47 Histeryczna krzykaczko. Czy ty potrafisz jedynie wykrzykiwac swoje antyseministyczne okrzyki, czy potrafisz tez cos rozsadnego powiedziec? Jezeli chodzi o to drugie, to bardzo watpie. Boc jak komus myla sie miliardy z bilionami i twierdzi, ze arabstwo stworzylo matematyke, to rownie dobrze moze twierdzic, ze Ziemia jest plaska. Niech zyje nieuctwo naszej rozwrzeszczanej ANNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA RE; KRYTYKA IZRAELA TO ANTYSEMITYZM-WYGODNIE IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: RE; KRYTYKA IZRAELA TO ANTYSEMITYZM-WYGODNIE IP: *.zeelandnet.nl 21.08.03, 23:04 Czy ty potrafisz napisac jedno zdanie z sensem, czy potrafisz jedynie histerycznie wrzeszczec?! Sadze, ze to drugie. Rozmowa z toba, to tak jak z Arafatem. Skutek identyczny, czyli zaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAAN TOCO TY K__RWO PISZESZ = BRUKOWY ANTYSEMITYZM IP: *.perrycorp.com 22.08.03, 15:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: NIGDY NIE ZROZUMIECIE ZYDA.... IP: *.minntech.com 21.08.03, 21:58 Gość portalu: mee napisał(a): > ...wprawdzie mieszkaja u nas od XIII w...a jedyne na co stac > niektorych to bycie za lub przeciw izraelitom...a ja stwierdzam > jedno ( nieco moze dosadnie) izrael was ole...wa...jestescie jak > mrowki, ktore gania lub chwala slonia...jakie wrazenie mozecie > zrobic na sloniu...srodek cieszkosci tkwi calkowicie w innym > miejscu...moze na poczatek wytlumaczcie sobie...dlaczego zyd od > zarania dziejow...zawsze stal lepiej od polaka w polsce... Co masz na mysli lepiej, i od ktorych Polakow bo to jest temat rzeka. Zydzi wypelniali proznie pomiedzy szlachta i chlopami, najwiecej ich bylo w klasie drobnomieszczanskiej. Trudnili sie lichwa i karczmarstwem. Szlachta nie chciala sie tym brudzic a chlopi byli kiepscy w rachunkach i kredytach. Jak by nie bylo to mieszkali pokoleniami od XXIII wieku i mieli najwiecej praw i wolnosci w porownaniu do reszty Europy. Wiec to OLEWANIE zle o zydach swiadczy. Kolejny dowod ich niezbyt sympatycznej natury i braku szacunku. Czy podobnie sie sie zachowaja wobec pomocy amerykanskiej w przyszlosci pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: NIGDY NIE ZROZUMIECIE ZYDA.... IP: *.turbonet.com 21.08.03, 22:07 Gratuluję dobrego samopoczucia, bo ja po lekturze postów naszych rodaków z katolickiego kraju, mającego ambicję żeby służyć przykładem Europie, czuję się jakbym wpadła do beczki z gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: NIGDY NIE ZROZUMIECIE ZYDA.... IP: *.ipt.aol.com 21.08.03, 22:12 ... czyli jestes w swoim zywiole. Gość portalu: kd napisał(a): > Gratuluję dobrego samopoczucia, bo ja po lekturze postów naszych rodaków z > katolickiego kraju, mającego ambicję żeby służyć przykładem Europie, czuję się > jakbym wpadła do beczki z gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: NIGDY NIE ZROZUMIECIE ZYDA.... IP: 207.180.58.* 21.08.03, 22:17 Gość portalu: Tytus napisał(a): > ... czyli jestes w swoim zywiole. > > Gość portalu: kd napisał(a): > > > Gratuluję dobrego samopoczucia, bo ja po lekturze postów naszych rodaków z > > > katolickiego kraju, mającego ambicję żeby służyć przykładem Europie, czuję > > się > > jakbym wpadła do beczki z gównem. Upusc troche powietrza tytus bo pekniesz, krew cie zaleje albo apopleksji dostaniesz. Zwaz, ze do kobiety mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gowno Re: NIGDY NIE ZROZUMIECIE ZYDA.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 22:25 Nie obrazaj mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: NIGDY NIE ZROZUMIECIE GIDE'A....(n/t) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.03, 22:18 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey No to porozmawiajmy o "Lochach Watykanu". Ciekawe 21.08.03, 22:39 studium psychiki ubermensha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: No to porozmawiajmy o 'Lochach Watykanu'. Cie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.03, 22:51 gabrielacasey napisała: > studium psychiki ubermensha... rozwin temat. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Przypomnij sobie, KTO jest glownym bohaterem. I 21.08.03, 23:18 niech stanie przed oczetami twej wyobrazni ten swietlisty mlodzieniec... A wiec, gdzie sie z nim spotykamy po raz pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Przypomnij sobie, KTO jest glownym bohaterem. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.03, 23:30 Nie bedac znawca tworczosci tego grafomana nie moge sobie przypomniec miejsc pierwszych spotkan mlodziencow z jego powiesci. Chyba nie w synagodze? Rozwin temat. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Uwazaj: ten "grafoman" dostal Nobla w 1947 roku 21.08.03, 23:50 Lafcadio z Lochow Watykanu uosabia soba ten typ heroicznej niemoralnosci, ktory znacznie pozniej (to powiesc z 1914) wywarl wplyw na obyczajowosc...mlodych oficerow SS, lacznie ze swoistym kolezensko-efebowskim homoseksualizmem. www.nobel.se/literature/laureates/1947/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Uwazaj: ten 'grafoman' dostal Nobla w 1947 ro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.03, 00:07 gabrielacasey napisała: > Lafcadio z Lochow Watykanu uosabia soba ten typ heroicznej niemoralnosci, ktory > > znacznie pozniej (to powiesc z 1914) wywarl wplyw na obyczajowosc...mlodych > oficerow SS, lacznie ze swoistym kolezensko-efebowskim homoseksualizmem. > > www.nobel.se/literature/laureates/1947/ Eee tam. Kazdy grafoman nosi bulawe w tornistrze. Kolezensko-efebowskie zwiazki Gide'a z akademikami szwedzkimi mogly byc nie bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: A wiesz cos na ten temat wiecej? DAWAJ!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.03, 00:45 Nie jestem az tak stary zeby wiedziec. Same insynuacje. Nie rozwijaj tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: NIGDY NIE ZROZUMIECIE GIDE'A....(n/t) IP: *.proxy.aol.com 21.08.03, 23:02 ...osobiscie mysle ,ze ten ortodoksa...w stosunku do polakow,ktorym wmawial bunt do wlasnej tradycji...podkladal zwykla swinie...normalnie jak dzien dzisiejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ostatnie ci wytlumacze na prostym przykladzie,mee 21.08.03, 22:31 Kilka dni temu (poza wydaniem papierowym itd. i bezposrednia oferta do Izby Pielegniarek i poloznych)dalam na forum "Praca" GW takie oto ogloszenie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=7486161 Gdybym byla Zydowka i tysiace zydowskich pielegniarek siedzialoby bez pracy lub pracowalo za glodowe pensje, jeden Zyd przez drugiego by mi swoja kuzynke- pielegniarke rail. Ale - pardon - nie Polacy!!! Pierwsza reakcja na ten anons byly ...oferty robienia za naszych posrednikow w kraju, ktorzy od bezrobotntch pielegniarek mogliby dla siebie cos wyrwac. Jestesmy dla kandydatow bezprowizyjni (jako amerykanska sluzba zdrowia sam sie mozesz domyslic, jaka prowizje nam za maternity nurse z papierami juz w UK uznawanymi pracodawca placi - to od 800 do 1000 funntow) i chcemy, by tak pozostalo. Niemniej ten fakt polskie hieny boli i - jesli chcesz sobie poskakac po forum "Praca" - to zobaczysz, jak bardzo holocie ta bezprowizyjnosc i nasza odmowa korzystania z jakiegokolwiek posrednictwa w Polsce przeszkadzala. Choc by nie przeszkadzala Zydom - u nich pomoc we wlasnej grupie za friko jest NORMALNA, naturalna. I to pierwszy [powod, dla ktorego jakos zawsze i wszedzie lepiej od Polakow wychodza. A dzisiaj? Coz, WYZEJ, NA TYM FORUM, w polemice ze mna jakis amerykanski zawistny gnojek pt "PiotrM", zaczal wykorzystywac adres z mego anonsu do wypisywania smierdzacych bzdur na moj temat. Z bezinteresownej zawisci tego, ktory wyemigrowal do USA i...nie wyszlo mu tak, jak myslal. I wlasnie tego ZYD BY NIE ZROBIL. Bo Zydzi maja dosc rozumu, by ziomkow, ktorym sie udalo nie obrazac, by nawiazywac z nimi przyjacielskie kontakty, by myslec o wspolnym "geszefcie"... A "polaczkow" (nie mylic z Polakami) od wiekow wykancza BEZINTERESOWMA POLSKA ZAWISC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Ostatnie ci wytlumacze na prostym przykladzie IP: *.inter.net.il 21.08.03, 22:39 Nie daj sie chamstwu. Ale tez nie kazdemu chamowi musisz odpowiadac. Twoja odpowiedz go nobilituje i cham chamieje jeszcze bardziej. Bo chamstwo i glupota sa bezgraniczne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Najsmieszniejsze, ze dzieki chamom dam prace 21.08.03, 22:42 Rosjankom czy Ukrainkom - za te same pieniadze (a powyzej 200/tyg netto+pelne utrzymanie to i w UK duzo), bo - z powodu braku sredniej kadry medycznej w UK - ich takze nie obowiazuje uzyskiwanie work permits. I Polak znow sie obudzi z lapa w nocniku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: HISTERYCZNY CHORY RASIZM GABY IP: *.cable.mindspring.com 21.08.03, 22:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM Jaka ty prace, nieboraku, dac mozesz? IP: 64.246.11.* 21.08.03, 23:23 Przeciez ty lata cale na welfare jestes, a dorabiasz za sprzatajaca w Samara Beauty u ruskich dziewuszek z Krasnojarska, dwa domy od ciebie. Sasiad Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM Jak te Olge z ruskiego bardaku obok IP: 64.246.11.* 21.08.03, 23:28 o Gabriele zapytac, to mowi "uborszczyca, no umnaja diewuszka". Sasiad Piotr Gość portalu: PiotrM napisał(a): > > Przeciez ty lata cale na welfare jestes, a dorabiasz za sprzatajaca w Samara > Beauty u ruskich dziewuszek z Krasnojarska, dwa domy od ciebie. > > Sasiad Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM No i co z tego, sierotko nieszczesna? IP: 216.127.82.* 21.08.03, 23:46 Na co to dowod? Ze na pensji "The Times" jestes i w "Legii" za instruktorke strzelecka bylas? Zebys tu nawet trzy swiadectwa przez biskupa i laureata Nobla podpisane kladla, to tez ci w nic ludzie nie uwierza. Wolalas ty "wilk", wolalas, no i doigralas sie wreszcie. Zal mnie ciebie jest, ale to ty sama ludzi swoja mowa plugawa naobrazalas. Sasiad Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie wierzysz w dane na: www.companies-house??? 21.08.03, 23:52 To sobie chamie nie wierz. I pocieszaj sie, ze kazdy podobne zero do ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: No i co z tego, sierotko nieszczesna? IP: *.adsl.actcom.co.il 22.08.03, 01:08 Gość portalu: PiotrM napisał(a): > > Na co to dowod? Ze na pensji "The Times" jestes i w "Legii" za instruktorke > strzelecka bylas? > > Zebys tu nawet trzy swiadectwa przez biskupa i laureata Nobla podpisane kladla, > > to tez ci w nic ludzie nie uwierza. Wolalas ty "wilk", wolalas, no i doigralas > sie wreszcie. > > Zal mnie ciebie jest, ale to ty sama ludzi swoja mowa plugawa naobrazalas. > > Sasiad Piotr oj piotrusiu, uwierza, uwierza, i tego meza jej tez mozna pozazdroscic.... ale rowniez wszyscy widza, kto to nasz piotrus em..... dobrze widza, nawet okularow nie trzeba.... a w nos zapaszki ida.... oj ida, ida..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: HISTERYCZNY CHORY RASIZM GABY IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.03, 23:27 sam jestes chory cwoku...co cie tak boli? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Boli ich moje ogloszenie w GW(papierowej i online) 21.08.03, 23:31 o BEZPROWIZYJNEJ pracy z naszej firmy dla polskich pielegniarek pediatrycznych i poloznych jako maternity nurses w zamoznych domach prywatnych w Londynie (i nie tylko). Boli ich zwlaszcza ta bezprowizyjnosc dla kandydatek. I nasza odmowa skorzystania z ich niebezinteresownego posrednictwa w naborze kandydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Boli ich moje ogloszenie w GW(papierowej i on IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.03, 23:38 gabrielacasey napisała: > o BEZPROWIZYJNEJ pracy z naszej firmy dla polskich pielegniarek pediatrycznych > i poloznych jako maternity nurses w zamoznych domach prywatnych w Londynie (i > nie tylko). Boli ich zwlaszcza ta bezprowizyjnosc dla kandydatek. I nasza > odmowa skorzystania z ich niebezinteresownego posrednictwa w naborze kandydatek > . pamietasz taki program work&travel?...nie wiem czy cos takiego bylo w Anglii...do Stanow przylecialo tysiace mlodych studentow z Polski...agencja wziela prowizje po 1000-2000 od lepka...studenci poprzyjezdzali ale zadnej pracy nie bylo...wloczyli sie bez dachu nad glowa i bez jedzenia dopiero poprosili proboszcza miejscowej parafii o pomoc...zawiazal sie nawet nieformalny komitet przy polskiej parafii zeby pomoc tym mlodym ludziom...wielu z nich zostalo tutaj do tej pory dzieki pomocy ludzi dobrej woli...panowie komunisci wiedza tylko jak oszukac sa w tym bardzo dobrzy...wziac oszukac i nic nie dac...a pozniej smiech ze wykrecilo sie frajerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: ZNALESC SPOSOB... IP: *.proxy.aol.com 21.08.03, 22:44 >............ > A dzisiaj? Coz, WYZEJ, NA TYM FORUM, w polemice ze mna jakis amerykanski > zawistny gnojek pt "PiotrM", zaczal wykorzystywac adres z mego anonsu do > wypisywania smierdzacych bzdur na moj temat. Z bezinteresownej zawisci tego, > ktory wyemigrowal do USA i...nie wyszlo mu tak, jak myslal. > I wlasnie tego ZYD BY NIE ZROBIL. Bo Zydzi maja dosc rozumu, by ziomkow, ktorym > > sie udalo nie obrazac, by nawiazywac z nimi przyjacielskie kontakty, by myslec > o wspolnym "geszefcie"... A "polaczkow" (nie mylic z Polakami) od wiekow > wykancza BEZINTERESOWMA POLSKA ZAWISC. - ciekawe jaki gen za ta nasza polactwa zawisc jest odpowiedzialny...moze-by go wyrywac zaraz po porodzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: ZNALESC SPOSOB... IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.03, 23:28 > - ciekawe jaki gen za ta nasza polactwa zawisc jest odpowiedzialny...moze-by go > > wyrywac zaraz po porodzie.... to jest ten gen co przyjechal bydlecymi wagonami z Ukrainy... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie, ficino: to ten gen, ktorego naszym dziadom 22.08.03, 00:03 nie udalo sie polskim CHAMOM spicruta wybic... Tluc trzeba dalej, rady nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Nie, ficino: to ten gen, ktorego naszym dziad IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 00:08 gabrielacasey napisała: > nie udalo sie polskim CHAMOM spicruta wybic... Tluc trzeba dalej, rady nie ma.. > . sam sie czasem zastanawiam czy da to jakies rezultaty..opowiadalem ci o sporze pomiedzy polskimi antropologami i psychologami...zastanawiali sie czemu buractwo ma taki niski poziom IQ..jedni twierdzili ze to problem srodowiskowy drudzy ze genetyczny...od czasu kiedy panowie komunisci doszli do wladzy wyksztalcili swoje dzieci poziom IQ wsrod ich potomstwa ani drgnal..kto wiec mial racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Ostatnie ci wytlumacze na prostym przykladzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 22:45 Gabrycha, sukcesy Zydow to nie tylko konsekwencja narodowej solidarnosci. To takze efekt dosc prostego ciagu zdarzen: nauka, praca, nauka, praca, nauka....I tak bez konca, az Najwyzszy zaprosi nas do Edenu na odpoczynek. Ale pewnie i tam nie bedzie nam dane odpoczywac.Co do reszty to masz niestety racje. Dlaczego niestety? Bo mam wielu przyjaciol Polakow i zycze im jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM Oj, Gabriela, zebys ty jeszcze prawde mowila... IP: 64.246.11.* 21.08.03, 23:06 gabrielacasey napisała: > Kilka dni temu (poza wydaniem papierowym itd. i bezposrednia oferta do Izby > Pielegniarek i poloznych)dalam na forum "Praca" GW takie oto ogloszenie: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=7486161 > Gdybym byla Zydowka i tysiace zydowskich pielegniarek siedzialoby bez pracy lub > > pracowalo za glodowe pensje, jeden Zyd przez drugiego by mi swoja kuzynke- > pielegniarke rail. Ale - pardon - nie Polacy!!! > Pierwsza reakcja na ten anons byly ...oferty robienia za naszych posrednikow w > kraju, ktorzy od bezrobotntch pielegniarek mogliby dla siebie cos wyrwac. > Jestesmy dla kandydatow bezprowizyjni (jako amerykanska sluzba zdrowia sam sie > mozesz domyslic, jaka prowizje nam za maternity nurse z papierami juz w UK > uznawanymi pracodawca placi - to od 800 do 1000 funntow) i chcemy, by tak > pozostalo. Niemniej ten fakt polskie hieny boli i - jesli chcesz sobie poskakac > > po forum "Praca" - to zobaczysz, jak bardzo holocie ta bezprowizyjnosc i nasza > odmowa korzystania z jakiegokolwiek posrednictwa w Polsce przeszkadzala. Choc > by nie przeszkadzala Zydom - u nich pomoc we wlasnej grupie za friko jest > NORMALNA, naturalna. I to pierwszy [powod, dla ktorego jakos zawsze i wszedzie > lepiej od Polakow wychodza. > > A dzisiaj? Coz, WYZEJ, NA TYM FORUM, w polemice ze mna jakis amerykanski > zawistny gnojek pt "PiotrM", zaczal wykorzystywac adres z mego anonsu do > wypisywania smierdzacych bzdur na moj temat. Z bezinteresownej zawisci tego, > ktory wyemigrowal do USA i...nie wyszlo mu tak, jak myslal. > I wlasnie tego ZYD BY NIE ZROBIL. Bo Zydzi maja dosc rozumu, by ziomkow, ktorym > > sie udalo nie obrazac, by nawiazywac z nimi przyjacielskie kontakty, by myslec > o wspolnym "geszefcie"... A "polaczkow" (nie mylic z Polakami) od wiekow > wykancza BEZINTERESOWMA POLSKA ZAWISC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM Oj, Gabriela, zebys ty jeszcze prawde mowila... IP: 64.246.11.* 21.08.03, 23:06 gabrielacasey napisała: > Kilka dni temu (poza wydaniem papierowym itd. i bezposrednia oferta do Izby > Pielegniarek i poloznych)dalam na forum "Praca" GW takie oto ogloszenie: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=7486161 > Gdybym byla Zydowka i tysiace zydowskich pielegniarek siedzialoby bez pracy lub > > pracowalo za glodowe pensje, jeden Zyd przez drugiego by mi swoja kuzynke- > pielegniarke rail. Ale - pardon - nie Polacy!!! > Pierwsza reakcja na ten anons byly ...oferty robienia za naszych posrednikow w > kraju, ktorzy od bezrobotntch pielegniarek mogliby dla siebie cos wyrwac. > Jestesmy dla kandydatow bezprowizyjni (jako amerykanska sluzba zdrowia sam sie > mozesz domyslic, jaka prowizje nam za maternity nurse z papierami juz w UK > uznawanymi pracodawca placi - to od 800 do 1000 funntow) i chcemy, by tak > pozostalo. Niemniej ten fakt polskie hieny boli i - jesli chcesz sobie poskakac > > po forum "Praca" - to zobaczysz, jak bardzo holocie ta bezprowizyjnosc i nasza > odmowa korzystania z jakiegokolwiek posrednictwa w Polsce przeszkadzala. Choc > by nie przeszkadzala Zydom - u nich pomoc we wlasnej grupie za friko jest > NORMALNA, naturalna. I to pierwszy [powod, dla ktorego jakos zawsze i wszedzie > lepiej od Polakow wychodza. > > A dzisiaj? Coz, WYZEJ, NA TYM FORUM, w polemice ze mna jakis amerykanski > zawistny gnojek pt "PiotrM", zaczal wykorzystywac adres z mego anonsu do > wypisywania smierdzacych bzdur na moj temat. Z bezinteresownej zawisci tego, > ktory wyemigrowal do USA i...nie wyszlo mu tak, jak myslal. > I wlasnie tego ZYD BY NIE ZROBIL. Bo Zydzi maja dosc rozumu, by ziomkow, ktorym > > sie udalo nie obrazac, by nawiazywac z nimi przyjacielskie kontakty, by myslec > o wspolnym "geszefcie"... A "polaczkow" (nie mylic z Polakami) od wiekow > wykancza BEZINTERESOWMA POLSKA ZAWISC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM ... i klamstw jednego na drugie nie nasadzala IP: 64.246.11.* 21.08.03, 23:07 Przeciez sama widzisz, glupolu jeden, ze twojego nazwiska w ogloszeniu nie ma. Skad wiadomo, ze to ma cos wspolnego z toba? Po co dalej w klamstwa brniesz? Jaki to wstyd, ze ktos nad pizzeria mieszka albo kolo wiezienia? Dla normalnych ludzi to normalna sprawa, zycie. I tak do upadlego bedziesz gryzc, chociaz mozna sprawdzic w liscie poczt angielskich ze jedna jest o krok o ciebie, a ruskie dziwy z Krasnojarska w lokalnej gazecie w Nottingham z adresem sie oglaszaja drzwi drzwi z toba. Myslisz, ze do Timesa nie mozna zajrzec? Znowu cie na klamstwie zlapia jak z tymi doktoratami i cala reszta. Zal mi cie mitomanko biedna bo glupia nie jestes i mogliby cie ludzie szanowac. A popatrz co tu z ciebie robia - to juz nawet nie kotlet mielony tylko zarcie dla psow. Sasiad Piotr gabrielacasey napisała: > Kilka dni temu (poza wydaniem papierowym itd. i bezposrednia oferta do Izby > Pielegniarek i poloznych)dalam na forum "Praca" GW takie oto ogloszenie: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=7486161 > Gdybym byla Zydowka i tysiace zydowskich pielegniarek siedzialoby bez pracy lub > > pracowalo za glodowe pensje, jeden Zyd przez drugiego by mi swoja kuzynke- > pielegniarke rail. Ale - pardon - nie Polacy!!! > Pierwsza reakcja na ten anons byly ...oferty robienia za naszych posrednikow w > kraju, ktorzy od bezrobotntch pielegniarek mogliby dla siebie cos wyrwac. > Jestesmy dla kandydatow bezprowizyjni (jako amerykanska sluzba zdrowia sam sie > mozesz domyslic, jaka prowizje nam za maternity nurse z papierami juz w UK > uznawanymi pracodawca placi - to od 800 do 1000 funntow) i chcemy, by tak > pozostalo. Niemniej ten fakt polskie hieny boli i - jesli chcesz sobie poskakac > > po forum "Praca" - to zobaczysz, jak bardzo holocie ta bezprowizyjnosc i nasza > odmowa korzystania z jakiegokolwiek posrednictwa w Polsce przeszkadzala. Choc > by nie przeszkadzala Zydom - u nich pomoc we wlasnej grupie za friko jest > NORMALNA, naturalna. I to pierwszy [powod, dla ktorego jakos zawsze i wszedzie > lepiej od Polakow wychodza. > > A dzisiaj? Coz, WYZEJ, NA TYM FORUM, w polemice ze mna jakis amerykanski > zawistny gnojek pt "PiotrM", zaczal wykorzystywac adres z mego anonsu do > wypisywania smierdzacych bzdur na moj temat. Z bezinteresownej zawisci tego, > ktory wyemigrowal do USA i...nie wyszlo mu tak, jak myslal. > I wlasnie tego ZYD BY NIE ZROBIL. Bo Zydzi maja dosc rozumu, by ziomkow, ktorym > > sie udalo nie obrazac, by nawiazywac z nimi przyjacielskie kontakty, by myslec > o wspolnym "geszefcie"... A "polaczkow" (nie mylic z Polakami) od wiekow > wykancza BEZINTERESOWMA POLSKA ZAWISC. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wejdz na nazwe firmy na stronach Companies House 21.08.03, 23:21 Dowiesz sie, KTO nalezy do jej udzialowcow i jaki jest sklad dyrekcji. Tudziez paru innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna.dival polskie te wszystkie CHAMY 21.08.03, 23:53 zapedzily Gabriele tak ze przyparta, chcac udowodnic IM, polaczkom- wydala kregi czerpania kasy, no wlasnie - sama tego chciala? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A ktora FIRMA jest tajna? Moze ta, o ktorej ficino 21.08.03, 23:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7549403&a=7561985 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM Gabriela zycie ma nielatwe IP: 216.127.82.* 21.08.03, 23:58 i dlatego ja tak zlosc niesie i jezykiem brudnym ciska. Biedna ona bo nie rozumie, ze gdyby inaczej do ludzi przemawiala to i zycie inaczej by sie potoczylo. A mieszka naprawde paskudnie. Jak po schodach na gore wejsc to od smrodu pizzy oddychac nie mozna, od rana do nocy tak jest. A te Rosjanki obok mile sa. Szkoda ze tylko za sprzatajaca tam jest ale w jej wieku i z jej wygladem to by jakis bardzo specjalny klient byc musial. Sasiad Piotr adrianna.dival napisała: > zapedzily Gabriele tak ze przyparta, chcac udowodnic IM, > polaczkom- wydala kregi czerpania kasy, no wlasnie - sama tego > chciala? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jasne,na tym stanowisku:www.companies-house.gov.uk 22.08.03, 00:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM Zeznania podatkowe zalegaja IP: 216.127.82.* 22.08.03, 00:20 No wiec ja tam popatrzyl. Adres, faktycznie, zgadza sie. Ten sam co Express Pizza, takze samo kod pocztowy. O panstwu Casey nic nie ma, ale za to pisza, ze zeznania podatkowe na czas nie zlozone. Pod okienkami "towary" i "uslugi" nic, niczewo, nothing, nichtes, nada. Rien. Po polsku to sie ladnie nazywa: firma "Krzak". Liscie spadly, firmy brak. Sasiad Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie zajrzales:czynny 8-18 czasu londynskiego 22.08.03, 00:26 A podatki, tluku, to nie Companies House, ale INLAND REVENUE. Od razu widac, zes - choc czlowiek stary - cales zycie robil wylacznie NA CUDZYM. I to jako robol, bo jako management w tym bys sie orientowal... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Holla:amerykanski serwer i nie wie PiotrM, ze od 22.08.03, 00:38 podatkow to Inland Revenue? Ani chybi POLSKI AZBESCIARZ. I to NA CZARNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS:chamy, bo glupie, daly mi okazje do DARMOWEJ 21.08.03, 23:59 reklamy. I zrobily nam, bo tez glupie, za frajer taka PUBLICITY, za ktora na Zachodzie placi sie tysiace. Glupota durnych polaczkow (nie mylic z Polakami) jest BEZGRANICZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna.dival chcialas reklame- masz..... 22.08.03, 00:04 gabrielacasey napisała: > reklamy. I zrobily nam, bo tez glupie, za frajer taka PUBLICITY, za ktora na > Zachodzie placi sie tysiace. Glupota durnych polaczkow (nie mylic z Polakami) > jest BEZGRANICZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Przyjemnie: wiem, ze ZERA zazdroszcza. I zolc 21.08.03, 23:54 nieudacznikow zalewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ostatnie ci wytlumacze na prostym przykladzie IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.03, 23:26 to tak jak z psem ogrodnika...sam nie wezmie i komus nie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Choc na calym swiecie wojna, byle polska wies IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.03, 22:15 radosna, byle polska wies spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Pokój w wykonaniu Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 22:44 Krew się leje jak za czasów hitlerowców. I wszyscy w nosie mają ludność cywilną, najważniejsze aby posawić na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Pokój w wykonaniu Żydów IP: *.inter.net.il 21.08.03, 22:53 Gość portalu: Mat napisał(a): > Krew się leje jak za czasów hitlerowców. I wszyscy w nosie mają > ludność cywilną, najważniejsze aby posawić na swoim. ------------------------------------ ty o tym autobusie pelnym krwi i trupow niewinnych ludzi mowisz Mat. Swiete slowa Mat. Swiete slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Dla z daleka IP: *.turbonet.com 21.08.03, 23:08 Przepraszam, że nie całkiem nt. Nie wiem czy miałeś okazję przeczytać artykuł Marii Janion, w przedostatniej Świątecznej Gazecie. Przesyłam poniżej trzy ostatnie akapity, to tak dla przeciwwagi: "Polska znajduje się w szczególnej sytuacji. Wiedział o tym Mickiewicz, gdy mówił w College de France w roku 1844 o zagadce wspólnych przeznaczeń Polski i Izraela: "Kraj nasz jest głównym siedliskiem najstarszego i najbardziej tajemniczego ze wszystkich narodów, narodu izraelskiego". Na ziemiach polskich "przeznaczenie związało ściśle dwie narodowości, na pozór tak sobie obce". Mickiewicz był przeświadczony o mistycznej unii rozpoznających wspólną, mesjańską tajemnicę duchów; unia ta uczyniła z Polski reprezentantkę Izraela. Maria Czapska w roku 1957 wskazała na jeszcze jeden wymiar tajemnicy związku Polski i Izraela, który oczywiście nie mógł być znany Mickiewiczowi, a został przez nas zrozumiany po Holocauście. "Najstraszniejsze w dziejach ludzkości ludobójstwo, masakra kilku milionów Żydów w Polsce obranej przez Hitlera jako plac straceń, krew i popioły tych ofiar, które wsiąkły w ziemię polską, stanowią istotną więź, która spoiła Polskę z narodem żydowskim i od której zwolnić się nie jest w naszej mocy. Polska jest obciążona jeśli nie odpowiedzialnością za zbrodnię, to odpowiedzialnością za jej zadośćuczynienie" - pisze Czapska. Pojmujemy więc ową nierozerwalną więź tak, że to są również nasi umarli pamiętani i wspominani podczas obrzędu dziadów. Słowiańszczyzna nie jest idyllą, jak mniemał Herder. Słowiańszczyzna nie ma misji zbawienia Europy i świata, jak sądził Mickiewicz. Słowiańszczyzna nie jest monolitem religijnym czy kulturowym. Słowiańszczyzna to dramat, w którego rozpoznaniu i rozwikłaniu może nam pomóc Europa - nasza sojuszniczka w edukacji krytycznej i umiejętności zadośćuczynienia. Polska znajduje się w szczególnej sytuacji. Wiedział o tym Mickiewicz, gdy mówił w College de France w roku 1844 o zagadce wspólnych przeznaczeń Polski i Izraela: "Kraj nasz jest głównym siedliskiem najstarszego i najbardziej tajemniczego ze wszystkich narodów, narodu izraelskiego". Na ziemiach polskich "przeznaczenie związało ściśle dwie narodowości, na pozór tak sobie obce". Mickiewicz był przeświadczony o mistycznej unii rozpoznających wspólną, mesjańską tajemnicę duchów; unia ta uczyniła z Polski reprezentantkę Izraela. Maria Czapska w roku 1957 wskazała na jeszcze jeden wymiar tajemnicy związku Polski i Izraela, który oczywiście nie mógł być znany Mickiewiczowi, a został przez nas zrozumiany po Holocauście. "Najstraszniejsze w dziejach ludzkości ludobójstwo, masakra kilku milionów Żydów w Polsce obranej przez Hitlera jako plac straceń, krew i popioły tych ofiar, które wsiąkły w ziemię polską, stanowią istotną więź, która spoiła Polskę z narodem żydowskim i od której zwolnić się nie jest w naszej mocy. Polska jest obciążona jeśli nie odpowiedzialnością za zbrodnię, to odpowiedzialnością za jej zadośćuczynienie" - pisze Czapska. Pojmujemy więc ową nierozerwalną więź tak, że to są również nasi umarli pamiętani i wspominani podczas obrzędu dziadów. Słowiańszczyzna nie jest idyllą, jak mniemał Herder. Słowiańszczyzna nie ma misji zbawienia Europy i świata, jak sądził Mickiewicz. Słowiańszczyzna nie jest monolitem religijnym czy kulturowym. Słowiańszczyzna to dramat, w którego rozpoznaniu i rozwikłaniu może nam pomóc Europa - nasza sojuszniczka w edukacji krytycznej i umiejętności zadośćuczynienia." Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: 62.233.197.* 21.08.03, 22:49 ...czymś takim, jak szacunek dla zabitych, kultura dyskusji, szacunek dla odmiennych poglądów i nakaz miłości bliźniego (również nieprzyjaciół swoich)? To zarówno dla Arabo- jak i Judeofili. Gdyby dyskutujący tutaj byli rzeczywiście na miejscu Szarona lub Abbasa, nie obyło by się bez broni atomowej :((( Taka przykra refleksja po przeczytaniu kilkudziesięciu z przeszło 300 postów. A konflikt jest tragiczny, by prawo do życia tam mają obydwie społeczności. Izrael jest na tyle silny, by trzymać Palestyńczyków w szachu, ale zbyt słaby by zniszczyć Hamas, Dzihad i tym podobne organizacje. Jedyna możliwość jaka przychodzi mi do głowy to podpisanie porozumienia nie oglądając się na wysadzających się w powietrze świrów. Dopóki każdy z nich może w pojeduynkę storpedować każde porozumienie, doputy będzie jak jest. Wiem, że łatwo pisze się z perspektywy paru tysięcy kilometrów, ale ja innej rady nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.inter.net.il 21.08.03, 23:11 Gość portalu: mkk napisał(a): > ...czymś takim, jak szacunek dla zabitych, kultura > dyskusji, szacunek dla odmiennych poglądów i nakaz > miłości bliźniego (również nieprzyjaciół swoich)? > > To zarówno dla Arabo- jak i Judeofili. > > Gdyby dyskutujący tutaj byli rzeczywiście na miejscu > Szarona lub Abbasa, nie obyło by się bez broni atomowej :((( > > Taka przykra refleksja po przeczytaniu kilkudziesięciu z > przeszło 300 postów. > > A konflikt jest tragiczny, by prawo do życia tam mają > obydwie społeczności. Izrael jest na tyle silny, by > trzymać Palestyńczyków w szachu, ale zbyt słaby by > zniszczyć Hamas, Dzihad i tym podobne organizacje. > > Jedyna możliwość jaka przychodzi mi do głowy to > podpisanie porozumienia nie oglądając się na > wysadzających się w powietrze świrów. Dopóki każdy z nich > może w pojeduynkę storpedować każde porozumienie, doputy > będzie jak jest. Wiem, że łatwo pisze się z perspektywy > paru tysięcy kilometrów, ale ja innej rady nie widzę. -------------------------------------------- Masz dobre intencje i slusznie podejrzewasz, ze latwo doradzac z perspektywy pary tysiecy kilometrow. Coz powiem Ci, ze wlasciwie probowano juz wszystkiego, rowniez dogadywania sie nie ogladajac na wybuchowych swirow. To tez nic nie dalo. Nie twierdze, ze wsrod Palestynczykow nie ma takich , z ktorymi mozna o pokoju rozmawiac. Wierze, ze sa. Jednak na dzisiaj nie maja oni nic do powiedzenia, po prostu ich glos nie liczy sie. Obecne wladze palestynskie nie chca, nie moga, nie potrafia nawet utrzymac rozejmu, ze nie wspomne o podporzadkowaniu sobie zbrojnych bojowek Jihad i Hamas. To rzad marionerkowy ktorego jedynym celem ( skutecznie realizowanym) jest propaganda miedzynarodowa. Taka jest rzeczywistosc. Poniewaz ten rzad marionetek sterowany przez Arafata jast jaki jest, Izrael nie moze liczyc na jego kompetentnosc w walce z terroryzmmem. Dlatego bedzie z tym terroryzmem walczyl sam dle dobra swojego i ...Palestynczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: 62.233.197.* 21.08.03, 23:19 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Masz dobre intencje i slusznie podejrzewasz, ze latwo doradzac z perspektywy > pary tysiecy kilometrow. Coz powiem Ci, ze wlasciwie probowano juz > wszystkiego, rowniez dogadywania sie nie ogladajac na wybuchowych swirow. To > tez nic nie dalo. Nie twierdze, ze wsrod Palestynczykow nie ma takich , z > ktorymi mozna o pokoju rozmawiac. Wierze, ze sa. Jednak na dzisiaj nie maja > oni nic do powiedzenia, po prostu ich glos nie liczy sie. Obecne wladze > palestynskie nie chca, nie moga, nie potrafia nawet utrzymac rozejmu, ze nie > wspomne o podporzadkowaniu sobie zbrojnych bojowek Jihad i Hamas. To rzad > marionerkowy ktorego jedynym celem ( skutecznie realizowanym) jest propaganda > miedzynarodowa. Taka jest rzeczywistosc. Poniewaz ten rzad marionetek > sterowany przez Arafata jast jaki jest, Izrael nie moze liczyc na jego > kompetentnosc w walce z terroryzmmem. Dlatego bedzie z tym terroryzmem walczyl > sam dle dobra swojego i ...Palestynczkow. To może trwać jeszcze BARDZO długo. Z całym szacunkiem dla Izraelskich służb specjalnych, ale pokonanie takiej otrganizacji może być trudniejsze od pokonania Egipty, Jordanii i Syrii naraz :(( Ciekawa wydaje mi się propozycja (z NYT) międzynarodowych sił w Palestynie pod auspicjami Amerykanów: poprawi to notowania Izraela na arenie międzynarodowej, polepszy nastroje Palestyńczyków (mam nadzieję), a przy tym nie utrudni łapania świrów. mkk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.inter.net.il 21.08.03, 23:31 Czy sadzisz, ze swiry nie beda strzelaly do Amerykanow czy Hindusow? Obawiam sie , ze nie znasz swirow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: 62.233.197.* 21.08.03, 23:37 Nie, ale im łatwiej niż Izraelczykom będzie pozyskać sobie miejscowych. Zwłaszcza gdyby to byli przynajmniej w części żołnierze z jakiegoś umiarkowanego kraju muzułmańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.inter.net.il 21.08.03, 23:47 Nie chce byc cyniczny. Ale co to jest umiarkowany kraj arabski? I nawet jesli taki sie znajdzie to jego przedstawiciele, jako tzw. zdrajcy pojda na pierwszy ogien. Sa na to przyklady i dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: 62.233.197.* 21.08.03, 23:54 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Nie chce byc cyniczny. Twój IP cię po części usprawiedliwia. Życie w sąsiedztwie świrów musi być ciężkie. Łatwo o syndrom oblężonej twierdzy i demonizowanie przeciwnika... Ale nie zgadzam się z tobą. Umiarkowani Arabowie żyją np. w Maroku czy Tunezji. A "umiędzynarodowienie" konfliktu pomoże Izraelowi. Skoro nie będzie okupantem, wytrąci z ręki broń propagandzie antyizraelskiej. Zapewne zaprotestujesz, że przecierz Palestyńczycy chcą państwa od Tel Awiwu do Morza Martwego. Ale sądzę, że to tylko taki teatr w ich wykonaniu, coś jak targi na arabskim bazarze, gdy przyjdzie co do czego, zaakceptują to co dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.03, 23:56 Gość portalu: mkk napisał(a): > Gość portalu: z daleka napisał(a): > > > Nie chce byc cyniczny. > > Twój IP cię po części usprawiedliwia. Życie w sąsiedztwie > świrów musi być ciężkie. Łatwo o syndrom oblężonej > twierdzy i demonizowanie przeciwnika... > > Ale nie zgadzam się z tobą. Umiarkowani Arabowie żyją np. > w Maroku czy Tunezji. A "umiędzynarodowienie" konfliktu > pomoże Izraelowi. Skoro nie będzie okupantem, wytrąci z > ręki broń propagandzie antyizraelskiej. > > Zapewne zaprotestujesz, że przecierz Palestyńczycy chcą > państwa od Tel Awiwu do Morza Martwego. Ale sądzę, że to > tylko taki teatr w ich wykonaniu, coś jak targi na > arabskim bazarze, gdy przyjdzie co do czego, zaakceptują > to co dostaną. mylisz sie...mogli miec swoje panstwo juz w 1948r...niestety wola zyc w obozach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: 62.233.197.* 21.08.03, 23:59 To była zupełnie inna sytuacja. Mieli niemałe szanse dostać wszystko z pomocą braci z Egiptu. Teraz nie mają żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 00:03 Gość portalu: mkk napisał(a): > To była zupełnie inna sytuacja. Mieli niemałe szanse > dostać wszystko z pomocą braci z Egiptu. Teraz nie mają > żadnych. ich strata...jak sie niczego nie nauczyli przez te wszystkie lata to mowi sie trudno zyje sie dalej...jako Arabowie maja mase przestrzeni...dlaczego nie osiedla sie w Syrii czy Egipcie?...dlaczego kraje te nie dadza im normalnych praw jakie maja wszyscy obywatele tych krajow?...Polacy ktorzy byli wypedzeni z Ukrainy zostali zaakceptowani przez Polakow z kraju dlaczego oni nie zrobia tego samego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.adsl.actcom.co.il 22.08.03, 01:33 Gość portalu: mkk napisał(a): > To była zupełnie inna sytuacja. Mieli niemałe szanse > dostać wszystko z pomocą braci z Egiptu. Teraz nie mają > żadnych. mylisz sie, mkk, nigdy takiej szansy nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: 62.233.197.* 22.08.03, 01:38 Może tak, może nie, to pytanie do domorosłych historyków wojskowości. Rzecz w tym, że wtedy Arabowie w to głęboko wierzyli, a i prawdziwa siła militarna Państw Izrael była zagadką. Teraz już nie ma wątpliwości kto jest silniejszy. That's my point. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:09 Gość portalu: mkk napisał(a): > Gość portalu: z daleka napisał(a): > > > Nie chce byc cyniczny. > > Twój IP cię po części usprawiedliwia. Życie w sąsiedztwie > świrów musi być ciężkie. Łatwo o syndrom oblężonej > twierdzy i demonizowanie przeciwnika... > > Ale nie zgadzam się z tobą. Umiarkowani Arabowie żyją np. > w Maroku czy Tunezji. A "umiędzynarodowienie" konfliktu > pomoże Izraelowi. Skoro nie będzie okupantem, wytrąci z > ręki broń propagandzie antyizraelskiej. > > Zapewne zaprotestujesz, że przecierz Palestyńczycy chcą > państwa od Tel Awiwu do Morza Martwego. Ale sądzę, że to > tylko taki teatr w ich wykonaniu, coś jak targi na > arabskim bazarze, gdy przyjdzie co do czego, zaakceptują > to co dostaną. > ----------------------------------------------------- oprocz syndromu oblezonej twierdzy mam jeszcze doswiadczenie. To co piszesz brzmi rozsadnie... z punktu widzenia i myslenia europejczyka. Rzeczywistosc jest nieco inna. Palestynczycy mieli wiele roznych propozycji. Jednak zawsze, piec minut przed ich skonsumowaniem wybierali "inne" wyjscie. Z potarzalnosi tego "innego" wyjscia mozna by wnioskowac, ze oni rzeczywiscie nie bardzo chca tego swojego panstwa. Moze po prostu jeszcze do tego nie dorosli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: 62.233.197.* 22.08.03, 00:13 > oprocz syndromu oblezonej twierdzy mam jeszcze doswiadczenie. To co piszesz > brzmi rozsadnie... z punktu widzenia i myslenia europejczyka. Rzeczywistosc > jest nieco inna. Palestynczycy mieli wiele roznych propozycji. Jednak zawsze, > piec minut przed ich skonsumowaniem wybierali "inne" wyjscie. Z potarzalnosi > tego "innego" wyjscia mozna by wnioskowac, ze oni rzeczywiscie nie bardzo chca > tego swojego panstwa. Moze po prostu jeszcze do tego nie dorosli. Obawiam się że to "inne wyjście" wybierała de facto graskta radykałów. Tragiczne jest to, że w obecnej sytuacji los konfliktu jest całkowicie w ich rękach. Z tym coś trzeba zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:16 Jak myslisz co powiedzialby swiat na likwidacje naszego regionalnego asa pik- Jasra Arafata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 00:18 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Jak myslisz co powiedzialby swiat na likwidacje naszego regionalnego asa pik- > Jasra Arafata? zaklaskalby z radosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:24 A oficjalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 00:31 Gość portalu: z daleka napisał(a): > A oficjalnie? oficjalnie swiat bylby pewnie oburzony...tak na marginesie...to Arafat nie wyglada na mlodzieniaszka...ile jeszcze sobie pozyje?...5-10 lat max. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:37 oj za dlugo, za dlugo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 00:58 Gość portalu: z daleka napisał(a): > oj za dlugo, za dlugo! Bog nie rychliwy ale sprawiedliwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: 62.233.197.* 22.08.03, 00:22 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Jak myslisz co powiedzialby swiat na likwidacje naszego regionalnego asa pik- > Jasra Arafata? 1. Antysemici zacierali by dłonie 2. Arabowie wyszliby na ulice 3. Ultralewicowcy potępiliby faszystę Szarona 4. Bush wyraziłby zaniepokojenie 5. Religijna prawica w USA klaskałaby w dłonie 6. Część osób na tym forum postulowałoby, by wykończyć w ten sposób wszystkich Arabów, ze sprzedawcami Kebabów włącznie Bilans raczej nie opłacalny. Czy nie ma subtelniejszych sposobów na zmniejszenie jego wpływów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:25 nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy ktoś na tym forum słyszał o... IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.03, 23:55 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Nie chce byc cyniczny. Ale co to jest umiarkowany kraj arabski? I nawet jesli > taki sie znajdzie to jego przedstawiciele, jako tzw. zdrajcy pojda na pierwszy > ogien. Sa na to przyklady i dowody. nie trzeba daleko szukac...przypomne tylko polskich tatarow. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad etc. 21.08.03, 23:27 zlikwidowac. I mam nadzieje, ze sie za to powaznie zabiora. Nie wmawiaj mi, ze jakikolwiek TERRORYZM jest dobry. I ze jakikolwiek terroryzm sluzy i pokojowi, i powstawaniu niepodleglych panstw. Wyobraz sobie, ze teraz to juz Republika Irlandii Polnocy nie chce - przez terroryzm, ktory i w Dablinie straszy (haracze i napady na banki etc.etc w wykonaniu IRA). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad IP: 62.233.197.* 21.08.03, 23:35 gabrielacasey napisała: > zlikwidowac. I mam nadzieje, ze sie za to powaznie zabiora. Nie wmawiaj mi, ze > jakikolwiek TERRORYZM jest dobry. I ze jakikolwiek terroryzm sluzy i pokojowi, > i powstawaniu niepodleglych panstw. Wyobraz sobie, ze teraz to juz Republika > Irlandii Polnocy nie chce - przez terroryzm, ktory i w Dablinie straszy > (haracze i napady na banki etc.etc w wykonaniu IRA). Nie zamierzam tak twierdzić. W żadnym przypadku Hamasu, Dżihadu ani IRA nie popieram i wolałbym, żeby te organizacje zniknęły z powierzchni Ziemi. Mam wątpliwości czy są w stanie "od ręki" zlikwidować zakonspirowane organizacje o kilkudziesięcioletnim "doświadczeniu" i zapewne poparciu za granicą. Na pewno nie da się tego zrobić w krótkim czasie. NIESTETY. IMHO W takiej sytuacji Szaron powinien jak najmocniej wspierać "pokojowych" Palestyńczyków. Może nawet lepiej nieoficjalnie, bo w przeciwynym wypadku ci mogą mieć kłopoty. Zerwanie negocjacji to gest na użytek radykałów który nie leży w jego interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Niestety w ostatnim masz racje. I niestety Szaron 21.08.03, 23:38 moze myslec inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad IP: *.zeelandnet.nl 21.08.03, 23:41 mkk, ladnie to napisales o tych "pokojowych Palestynczykach", tylko jest jeden problem. Gdzie ich znalezc? Przeciez 80% tej nacji chce Palestyny od Jordanu az do Morza Srodziemnego (o zadnym Izraelu nie ma mowy) i 75% tychze popiera terroryzm, a 60- 70% Hamas. Wiec z kim i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad IP: 62.233.197.* 21.08.03, 23:46 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > mkk, ladnie to napisales o tych "pokojowych Palestynczykach", > tylko jest jeden problem. Gdzie ich znalezc? Przeciez 80% tej > nacji chce Palestyny od Jordanu az do Morza Srodziemnego (o > zadnym Izraelu nie ma mowy) i 75% tychze popiera terroryzm, a 60- > 70% Hamas. Wiec z kim i co? Nie sądzę. Jako Arabowie lubią protestować, mocno gestykulować i krzyczeć na ulicach, ale gdy UWIERZĄ w możliwość poprawy losu, przestaną. Jeśli się mylę - to potrzeba środków propagandowych. Jakiś czas temu Izrael miał otworzyć arabskojęzycną telewizję - czy ktoś wie czy to działa? Tak czy inaczej - manewry Szarona tylko utrudniają rozwiązanie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad IP: *.turbonet.com 21.08.03, 23:58 A uważasz, że jaką ma alternatywę? Stać z bronią u nogi i obserwować wysadzanie kolejnych autobusów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad IP: 62.233.197.* 22.08.03, 00:04 Obecnie strzela z tej broni i... dalej obserwuje wylatujące w powietrze autobusy. Sama siła tu nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad 21.08.03, 23:59 To fajnie że przynajmniej ty wierzysz. Tymczasem fakty mówią co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad IP: *.zeelandnet.nl 21.08.03, 23:59 Zmiana mentalnosci nastepuje latami, dziesiatkami lat, a arabskiej to chyba setki lat. Najpierw musza zaczac Arabowie od zmiany programow szkolnych, gdzie prawie ze kazda lekcja zaczyna sie od slow, ze "niewierny to nasz wrog, a Izrael ma byc wymazany z mapy swiata". Tak byc nie moze. Poza tym osciennym krajom arabskim na reke jest podsycanie tego konfliktu, poniewaz odwracaja frustracje "wlasnych arabow" od wewnetrznych problemow i biedy i jako na winowajce calego zla wskazuja Izrael, a nie swoje nieudolne, skorumpowane rzady. I druga przyczyna to ta, ze im dluzej trwa ten konflikt, tym dluzej cena ropy jest sztucznie zawyzona, a szejkom tylko o to chodzi. Palestynczycy sa jedynie ofiarami manipulacji swych arabskich braci i wlasnej glupoty. A szaron w obecnej chwili stoi jak facet, ktory ma za soba juz tylko sciane. Niestety znalezc jakies rozwiazanie juz "na dzisiaj"jest bardzo trudno, zwlaszcza gdy jedyne uczucie jakie tam sie zna i to z obu stron to nienawisc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad IP: 62.233.197.* 22.08.03, 00:03 Niestety co do ostatniego masz 100% racji. Ta wojna najpierw musi skończyć się w umysłach większości Arabów i części Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Tylko Palestynczycy sa w stanie Hamas, Jihad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 09:00 A zdajesz sobie sprawe z tego co sie stanie z "pokojowo" nastawionymi Palestynczykami majacymi zamiar wspolpracowac z Izraelczykami? Doswiadczenie wskazuje na to,ze w ciagu kilku dni ktos ich znajdzie z kula w potylicy. Moze to tez spotkac Abbasa. Wczoraj lub przedwczoraj hamasowcy zasugerowali mu by opuscil terytorium Autonomii. Warunkiem koniecznym rozpoczecia procesu pokojowego i rozpoczecia budowy podstaw Panstwa Palestynskiego jest fizyczna likwidacja palestynskich organizacji terrorystycznych. Inne opcje to marzycielstwo. Niebezpieczne marzycielstwo na ktore nie moga sobie pozwolic ani Izraelczycy ani tez rozsadni Palestynczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba a ja sobie myślę, że PRAWORZĄDNE... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 23:03 ...państwo nie ma PRAWA do ODWETU. Praworządne państwo MA PRAWO i OBOWIĄZEK aresztować osobę podejrzaną o popełnienie przestępstwa, oskarżyć go i osądzić. Jeśli PAŃSTWO ZABIJA w ramach ODWETU, to czym się ono różni od rzekomego (bo nieosądzonego i nieskazanego) bandyty, którego to PAŃSTWO zabiło? pełen wątpliwości babariba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: a ja sobie myślę, że PRAWORZĄDNE... IP: 62.233.197.* 21.08.03, 23:07 W teorii jest tak jak piszesz, ale w praktyce nie. Najbardziej demokratyczne i praworządne państwa przyparte do muru przestają zwracać uwagę na praworządność. Można to zrozumieć, choć trudno pochwalić. Tak już na tym świecie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: a ja sobie myślę, że PRAWORZĄDNE... IP: *.inter.net.il 21.08.03, 23:28 To , ze masz watpliwosci dobrze o tobie swiadczy. Bo powinienes miec. Np. dlaczego nazywasz to-to odwetem. Tak sformulowal to dziennikarz. Moim zdaniem nie jest to odwet lecz kontynuacja wojny z terrorystami Hamas i Jiad, po tym jak w brutalny sposob zerwali zawieszenie broni mordujac 20 niewinnych ludzi. Kontynuacja wojny, tzn. stosowanie takich metod i srodkow jakie na wojnie sa skuteczne. Z daleka, pozostajacy w przekonaniu, ze rozwial Twoje watpliwisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: a ja sobie myślę, że PRAWORZĄDNE... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 07:08 Witam, być może byłbym gotów podzielić wyrażone przez ciebie racje, gdyby nie było faktów świadczących o tym, że wszystkie niemal spektakularne akcje PAŃSTWA IZRAELSKIEGO podejmowane są w bezpośrednim następstwie kolejnego aktu terrorystycznego. I nie zawsze są to akcje podejmowane wobec osób, które są jednoznacznie i bezpośrednio za taki akt terroru odpowiedzialne. Wobec osób, którym można by było postawić konkretne zarzuty, udowodnić je a winnych skazać. Praktykę oddawania ciosu za cios dziennikarze (przynajmniej polscy) nazywają praktyką działań odwetowych i określenie to najlepiej oddaje - także w moim mniemaniu - znaczenie tych działań. Zapewne bezprawna (BEZPRAWNA i EGZEKUCJA - bo ani w działaniach bojowych, ani na podstawie sądowego wyroku) egzekucja wykonana ostatnio na kolejnym działaczu Hamasu może, przynajmniej w mniemaniu osób poszkodowanych działaniami terrorystów - wypełniać atrybuty najbardziej elementarnej sprawiedliwości. Jednak PRAWORZĄDNEMU PAŃSTWU takich działań podejmować nie wolno. Bo czym by je można było odróżnić od organizacji terrorystycznej? I tyle miałem tu do dodania... Pozdrawiam, babariba ********** Gość portalu: z daleka napisał(a): > To , ze masz watpliwosci dobrze o tobie swiadczy. Bo powinienes miec. Np. dlaczego nazywasz to-to odwetem. Tak sformulowal to dziennikarz. Moim zdaniem nie jest to odwet lecz kontynuacja wojny z terrorystami Hamas i Jiad, po tym jak w brutalny sposob zerwali zawieszenie broni mordujac 20 niewinnych ludzi. Kontynuacja wojny, tzn. stosowanie takich metod i srodkow jakie na wojnie sa skuteczne. Z daleka, pozostajacy w przekonaniu, ze rozwial Twoje watpliwisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: a ja sobie myślę, że PRAWORZĄDNE... IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.03, 23:45 Gość portalu: babariba napisał(a): > ...państwo nie ma PRAWA do ODWETU. Praworządne państwo MA PRAWO i > OBOWIĄZEK aresztować osobę podejrzaną o popełnienie przestępstwa, > oskarżyć go i osądzić. Jeśli PAŃSTWO ZABIJA w ramach ODWETU, to > czym się ono różni od rzekomego (bo nieosądzonego i nieskazanego) > bandyty, którego to PAŃSTWO zabiło? > > > pełen wątpliwości babariba jesli 80% ludnosci palestynskiej popiera terroryzm to trzeba ich twoim zdaniem wszystkich pozabijac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Tylko z pozycji sily mozna cos wskorac! IP: *.rasserver.net 22.08.03, 00:04 Gość portalu: babariba napisał(a): > ...państwo nie ma PRAWA do ODWETU. Praworządne państwo MA PRAWO i > OBOWIĄZEK aresztować osobę podejrzaną o popełnienie przestępstwa, > oskarżyć go i osądzić. Jeśli PAŃSTWO ZABIJA w ramach ODWETU, to > czym się ono różni od rzekomego (bo nieosądzonego i nieskazanego) > bandyty, którego to PAŃSTWO zabiło? NIe masz racji. Oto konkretny przyklad. Kadafi nakazal swemu wywwiadomi zniszczenie pasazerskiego jumbo-jeta amerykanskich linii Pan American. Po katastrofie wyparl sie odpowiedzialnosci i odmowil wydania niezaleznym nawet sadom dwoch agentow libijskich ktorzy podlozyli bombe w Boeingu 747. Na szczescie prezydentem byl wowczas niejaki Ronald Reagan, ktory uwazal (slusznie) ze jesli sie nie dokona odwetu, to zachecony brakiem riposty napastnik zaatakuje po raz drugi, moze i na wieksza skale. USAF dokonalo na jego polecenie bombardowania Libii z uwzglednieniem palacu Kadafiego. Ten ostatni ledwo uciekl z zyciem.NIgdy sie jednak nie otrzasnal po ataku i od tej pory nie tylko nigdy juz Amerzki nie zaatakowal, ale co wiecej odzegnal sie od wspierania teroryzmu w ogole i gdziekolwiek. Mimo to Stany Zjednoczone nie cofnely nalozonych na Libie sankcji, ktore ja drogo kosztowaly. POniewaz w koncu nawet dla upartego jak osiol Kadafiego stalo sie jasne, ze jak sie z USA nie pogodzi to zaplaci za upor wysoka cene. W konsekwencji Kadafi przyznal sie do odpowiedzialnosci za zniszczenie PanAm103 i od kilku dni przelewa na konto rodzin ofiar niebagatelna sume niemal trzech MILIARDOW dolarow. Zas Francja ktora sie Libii nigdy nie postawila, otrzymala minimalne odszkodowanie za zniszczenie jej samolotu nad Nigrem w l989tym roku i choc teraz zazdrosna o odszkodowanie dla Amerykanow zada od Kadafiego podwyzki- dzis gowno wskora- klamka zapadla! Chemiczny Ali moze dzis Bogu dziekowac jesli nie wydamy go Kurdom ( a az sie prosi!). A Milosevic? Przypusczalnie umrze smiercia naturalna przed zakonczeniem zalosnego procesu w Hadze.Zas Mladica i Karadzica EU do tej pory nawet znalezc nie potrafi. Oto czym sie konczy postepowanie lege artis! :( > > > pełen wątpliwości babariba Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: a ja sobie myślę, że PRAWORZĄDNE... 22.08.03, 00:31 "Praworządne państwo MA PRAWO i OBOWIĄZEK aresztować osobę podejrzaną o popełnienie przestępstwa, oskarżyć go i osądzić" To bardzo ciekawe bo to oznacza, ze dajesz Zydom PRAWO (wrecz NAKAZUJESZ) aby prowadzili dzialalnosc policyjna poza terytorium Izraela w celu schwytania winnych zamachom i postawienia ich przed sadem. Nie piszesz pierwszy raz na tym forum i wiem, ze pierwszy krzyczalbys o zydowskim bezprawiu gdyby tak wlasnie robili. Wiec po co sie blaznisz. Gość portalu: babariba napisał(a): > ...państwo nie ma PRAWA do ODWETU. Praworządne państwo MA PRAWO i > OBOWIĄZEK aresztować osobę podejrzaną o popełnienie przestępstwa, > oskarżyć go i osądzić. Jeśli PAŃSTWO ZABIJA w ramach ODWETU, to > czym się ono różni od rzekomego (bo nieosądzonego i nieskazanego) > bandyty, którego to PAŃSTWO zabiło? > > > pełen wątpliwości babariba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: a ja sobie myślę, że PRAWORZĄDNE... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 07:25 całkowicie rozbieżne miary błazeństwa mamy jak się wydaje. Dla mnie błazeństwem i elementarną nieuczciwościa jest przypiosywanie interlokutorowi wypowiedzi, których ten nigdy nie wygłosił, a potem dyskutowanie z nimi. Przeczytaj sobie mój post i swoją nań 'reakcję' CBDO ********** galaxy2099 napisał: > "Praworządne państwo MA PRAWO i OBOWIĄZEK aresztować osobę > podejrzaną o popełnienie przestępstwa, oskarżyć go i osądzić" > > To bardzo ciekawe bo to oznacza, ze dajesz Zydom PRAWO (wrecz > NAKAZUJESZ) aby prowadzili dzialalnosc policyjna poza terytorium > Izraela w celu schwytania winnych zamachom i postawienia ich > przed sadem. Nie piszesz pierwszy raz na tym forum i wiem, ze > pierwszy krzyczalbys o zydowskim bezprawiu gdyby tak wlasnie > robili. Wiec po co sie blaznisz. > > > > Gość portalu: babariba napisał(a): > > > ...państwo nie ma PRAWA do ODWETU. Praworządne państwo MA > PRAWO i > > OBOWIĄZEK aresztować osobę podejrzaną o popełnienie > przestępstwa, > > oskarżyć go i osądzić. Jeśli PAŃSTWO ZABIJA w ramach ODWETU, > to > > czym się ono różni od rzekomego (bo nieosądzonego i > nieskazanego) > > bandyty, którego to PAŃSTWO zabiło? > > > > > > pełen wątpliwości babariba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: a ja sobie myślę, że PRAWORZĄDNE... IP: *.adsl.actcom.co.il 22.08.03, 01:40 Gość portalu: babariba napisał(a): > ...państwo nie ma PRAWA do ODWETU. Praworządne państwo MA PRAWO i > OBOWIĄZEK aresztować osobę podejrzaną o popełnienie przestępstwa, > oskarżyć go i osądzić. Jeśli PAŃSTWO ZABIJA w ramach ODWETU, to > czym się ono różni od rzekomego (bo nieosądzonego i nieskazanego) > bandyty, którego to PAŃSTWO zabiło? > > > pełen wątpliwości babariba nu, moj drogi, zobacz jak to jest z tymi "malymi rybkami", ktorzy nie zostali zabici ale osadzeni i siedza w israelskich wiezieniach. za kazdym razem jak dochodzi do rozmow israelsko-palestynskich pierwszy warunek jakiego spelnienia zadaja arabowie palestynscy to uwolnic tych wiezniow. my ich uwalniamy i oni slicznie wracaja do terrorystycznych "zajec". ci, ktorzy za zabijani, nie sa wprawdzie oskarzani, ale wiadomo o nich w 100%, ze sa tymi, ktorzy albo kieruja zamachami, albo planuja je, albo sa tymi, ktorzy konstruuja pasy dynamitowe.... jeszcze nie bylo celowego zamachu na niewinna osobe. te niestety gina, bo sa akurat na niewlasciwym miejscu w niewlasciwym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: 207.159.196.* 21.08.03, 23:42 Ten kto nie zna arabow moze miec o nich bardzo mylaca z rzeczywistoscia opinie. Na pozor to ludzie bardzo pokojowo nastawieni do swiata, ale jesli naprawde ich poznacie to sie przekonacie ze mam racje. W ich opini nie ma zadnej innej religii niz muzulmanska, nie ma zadnej tolerancji dla zachodniej cywilizacji, a jesli jest to tylko tymczasowa dla korzysci materialnych. Oni nie stwarzaja stanowisk pracy a tylko stanowia dla siebie i swiata problem w szybkim sie rozmnazaniu. Jesli swiat czegos sie nauczyl po 11 wrzesnia 2001 to tego ze jesli jakis narod zostanie na wieksza skale zaatakowny to nie mozna sobie pozwolic aby latami negocjowac za posrednictwem ONZ tylko rozprawic sie z bandytami juz na drugi dzien "czestujac" ich niewielka bronia nuklearna, to przykre ale prawdopodobnie wtedy ludzie by sie na chwile uspokoili i traktowali sie jak bracia i siostry niezaleznie od tego jakiego sa wyznania. Czesto wspolne tragedie integruja spoleczenstwa. GOD BLESS AMERICA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.inter.net.il 21.08.03, 23:54 To bylo z bardzo grubej rury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Arabowie nie potrafia sie niczego nauczyc! :( IP: *.rasserver.net 22.08.03, 00:14 Gość portalu: pm napisał(a): > Ten kto nie zna arabow moze miec o nich bardzo mylaca z > rzeczywistoscia opinie. Na pozor to ludzie bardzo pokojowo > nastawieni do swiata, ale jesli naprawde ich poznacie to sie > przekonacie ze mam racje. W ich opini nie ma zadnej innej > religii niz muzulmanska, nie ma zadnej tolerancji dla zachodniej > cywilizacji, a jesli jest to tylko tymczasowa dla korzysci > materialnych. Oni nie stwarzaja stanowisk pracy a tylko stanowia > dla siebie i swiata problem w szybkim sie rozmnazaniu. Jesli > swiat czegos sie nauczyl po 11 wrzesnia 2001 to tego ze jesli > jakis narod zostanie na wieksza skale zaatakowny to nie mozna > sobie pozwolic aby latami negocjowac za posrednictwem ONZ tylko > rozprawic sie z bandytami juz na drugi dzien "czestujac" ich > niewielka bronia nuklearna, to przykre ale prawdopodobnie wtedy > ludzie by sie na chwile uspokoili i traktowali sie jak bracia i > siostry niezaleznie od tego jakiego sa wyznania. Czesto wspolne > tragedie integruja spoleczenstwa. GOD BLESS AMERICA Ktos tu gdzies napisal, ze Zydzi sa mistrzami w konstruowaniu bomb. Mial racje: bez Oppenheimera nie mielibysmy bomby atomowej, a bez Tellera i Ulama - termojadrowej. Izrael tez ma teraz bomby H, wiec jak nie bedzie mial wyjscia (w 76tym niewiele brakowalo)to rzeczywiscie zlikwiduje problem palestynski, a moze takze syryjski i iranski.Tylko glupcy moga wiec starac sie postawic panstwo zydowskie w sytuacji bez wyjscia. No ,ale o ile w Izraelu 98% obywateli jest madrych, a 2%- glupich, o tyle w Arablandzie jest akurat odwrotnie. Nie ma sie wiec co dziwic, ze Palestynczycy zachowuja sie tak jak to widzimy na zalaczonym obrazku. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Arabowie nie potrafia sie niczego nauczyc! :( IP: 62.233.197.* 22.08.03, 00:37 Tak jak piszecie pisano w USA o 1. Niemcach i Japończykach w czasie II WŚ 2. Wietnamczykach w latach 60 3. Rosjanach przez dużą część Zimnej Wojny... ...spokojnie! Słowa w stylu "wszyscy Arabowie...", "wszyscy Muzułmanie..." są nie tylko nieprawdziwe i krzywdzące, ale do tego niebezpieczne, bo de facto nawołują do nienawiści i pogromów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Arabowie nie potrafia sie niczego nauczyc! :( IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:45 Mam nadzieje, ze im tego nie powtorzysz, my sobie tylko tak gwarzymy prywatnie. A powaznie mowiac, to te przklady co podales, to kidy oni dopero zmadrzeli? Ci NIemcy, Ci Japonczycy , Ci Wietnamczycy no...i Ci Rosjanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Arabowie nie potrafia sie niczego nauczyc! :( IP: 62.233.197.* 22.08.03, 00:51 Nie powtórzę, nie ma obawy. Ale podobne stwierdzenia uważam za niezdrowe, choć niestety powszechne w czasach konfliktu. Traktuję je jednak jako wyraz słabości natury ludzkiej i nie pochwalam. Łatwo w ten sposób "odhumanizować" tego, kogo się nie lubi, a to pierwszy krok do brutalniejszych metod. A moralizuję, bo liczba inwektyw i wypowiedzi poniżej krytyki per post przekroczyła moją granicę tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Arabowie nie potrafia sie niczego nauczyc! :( IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:59 Zgadzm sie, ze tu nie Wersl, zdarza sie, ze w ferforze "walki" adrenalina troche zabuzuje i tu i owdzie wymknie sie cos niezbyt eleganckiego, ale nie robilbym z tego problemu. Chyba, ze jest to zwyczajnie chamskie. A tego towaru rzeczywiscie nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk [OT] IP: 62.233.197.* 22.08.03, 01:03 Zgoda. Ty jednak wydałeś mie się na tyle sensownym dyskutantem, że cię skrytykowałem. Poza tym to forum to fascynujący materiał badań dla psychologów społecznych badających najniższe instynkty człowieka: potrzebę agresji i wyładowywania frustracji etc. Zastanawiam się czy ten Internet do napewno dobry pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: [OT] IP: *.inter.net.il 22.08.03, 01:15 Tez zadaje sobie to pytanie. Moja odpowiedz pewnie Cie zaskoczy. Sadze ze nawet dyskutujac, sprzeczajac sie i obrazajac, glownie odreagowujemy sie. Chec przekonania kogos, ma znaczenie drugorzedne. Czesto sie zdarza, ze mimo braku reakcji, odpowiedzi, jakiegokolwiek sygnalu piszemy, a wlasciwie wyrzucamy z siebie te nasze "ja", tylko dla siebie. Znowu "samotnosc w tlumie", tym razem wirtualnym. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Jak im nie przyp... to nie zmadrzeja! :) IP: *.rasserver.net 22.08.03, 01:05 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Mam nadzieje, ze im tego nie powtorzysz, my sobie tylko tak gwarzymy > prywatnie. A powaznie mowiac, to te przklady co podales, to kidy oni dopero > zmadrzeli? Ci NIemcy, Ci Japonczycy , Ci Wietnamczycy no...i Ci Rosjanie? No coz, musze przyznac: jakesmy im albo przypierdolili, albo (Rosja) wykonczyli finansowo wyscigiem zbrojen. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Jak im nie przyp... to nie zmadrzeja! :) IP: 62.233.197.* 22.08.03, 01:08 > o > > zmadrzeli? Ci NIemcy, Ci Japonczycy , Ci Wietnamczycy no...i Ci Rosjanie? > > > No coz, musze przyznac: jakesmy im albo przypierdolili, albo (Rosja) > wykonczyli finansowo wyscigiem zbrojen. :) ...a potem okazało się, że więkrzość nie ma rogów, nie je dzieci na obiad i chce jakoś przeżyć w tym całym g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Jak im nie przyp... to nie zmadrzeja! :) IP: *.inter.net.il 22.08.03, 01:20 Masz racje, ale jak sam piszesz to dopiro bylo "potem". Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie bedziemy jednak o tym wiedziec,poki terrorysci 22.08.03, 16:46 zyja lub poki nie siedza...Nb. tu sa i analogie do IRA, ale to dluzsza hostoria i srednio na temat. Warti tylko wspomniec, ze glowny cios terrorystom IRA zadala nie brytyjska SAS, ale irlandzcy "gardi" (policja), z silami specjalnymi, i armia Republiki Irlandii. I IRA (glownie provos dzisiejszego Adamsa) i INLA (Mad Dog, zastrzelony w 1994 w Drohedzie, a wiec na terytorium Republiki). WIELE zalezy tu od policji Autonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Jak im nie przyp... to nie zmadrzeja! :) IP: *.inter.net.il 22.08.03, 01:17 Tez mi sie tak zdaje. Konkluzja. Chociaz cyniczna...jak nie mozna sila, to trzeba jeszcze wieksza sila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Bez (USA) okupacji nie ma mowy o sanacji! IP: *.rasserver.net 22.08.03, 04:05 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Tez mi sie tak zdaje. Konkluzja. Chociaz cyniczna...jak nie mozna sila, to > trzeba jeszcze wieksza sila. Ktos tu zadal mi pytanie czy Wietnamczycy i Rosjanie tez zmadrzeli. NIe ale w obu wypadkach nir doszlo do amerykanskiej okupacji, ktora wymusilaby ( jak to bylo w przypadku Niemiec i Japonii) zmiane ustroju i modelu gospodarczego. Dzieki geniuszowi Marshalla i MacArthura oba te kraje kwitna. Natomiast Rosja i Wietnam sa tylko w nieznacznie lepszym stanie od Korei Polnocnej. QED. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Arabowie nie potrafia sie niczego nauczyc! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 08:48 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Mam nadzieje, ze im tego nie powtorzysz, my sobie tylko tak gwarzymy > prywatnie. A powaznie mowiac, to te przklady co podales, to kidy oni dopero > zmadrzeli? Ci NIemcy, Ci Japonczycy , Ci Wietnamczycy no...i Ci Rosjanie? =========== Odpowiedz jest prosta: jak dostali baty. Zadzialal u nich odruch Pawlowa. Jak widac u Palestynczykow on nie dziala. A szkoda, bo juz dawno na widok palacej sie zarowki odklozyliby kalasze i pasy z dynamitem i zabrali sie do tworzenia wlasnego panstwa. Do czego mieli juz wielokrotnie okazje. Coraz bardziej sklaniam sie ku tezie - zapewne poprzez uogolnienie nie do konca slusznej - ze wsrod Palestynczykow przewazaja glupcy o poziomie umyslowym i wyobrazni na poziomie meduzy. Juz piecioletnie dziecko nie przytrzaskuje sobie po raz drugi palcow drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ram Przypominaja wsciekle psy. Jak dak dalej pojdzie to w IP: *.31.45.70.Dial1.NewYork1.Level3.net 22.08.03, 00:21 Przypominaja wsciekle psy. Jak dak dalej pojdzie to w odwecie beda gryzli swoje smierdzace czarne tylki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Przypominaja wsciekle psy. Jak dak dalej pojd IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:27 zwiazek kynologiczny druga przecznica w lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jemu juz nie pomoze: na wscieklizne nie byl we 22.08.03, 00:31 wlasciwym czasie zaszczepiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ram gabrielacasey=azbestowa zdzira IP: *.31.45.70.Dial1.NewYork1.Level3.net 22.08.03, 00:39 gabrielacasey napisała: > wlasciwym czasie zaszczepiony. Moze. Ale tobie, ty emigracyjna azbestowa zdziro nie podano jeszcze odpowiedniego lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ram, polaczek od zrywania azbestu w USA. I ten 22.08.03, 00:41 azbest, jak widac, juz mu zdrowo na mozg padl - nawet w UK go widzi, choc tu od 30 lat ZAKAZANY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ram Moze i polaczek ale do zrywania platow azbestowych z t IP: *.31.45.70.Dial1.NewYork1.Level3.net 22.08.03, 00:50 gabrielacasey napisała: > azbest, jak widac, juz mu zdrowo na mozg padl - nawet w UK go widzi, choc tu od > > 30 lat ZAKAZANY!!! Moze i polaczek ale do zrywania platow azbestowych z twojego syfiastego mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Moze i polaczek ale do zrywania platow azbest IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 08:03 > Moze i polaczek ale do zrywania platow azbestowych z twojego > syfiastego mozgu. wez sie czlowieku w garsc...rzucasz tu bluzgami jakbys stal w kolejce po mieso za komuny...troche kultury osobistej...szczegolnie jak mowisz do kobiety...nie nauczono cie w domu jak traktowac niewiasty? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey On nie mial domu: spal na wycieraczce, gdy matka 22.08.03, 16:48 przyjmowala kolejnego "wujka"... Biedaczek. I dlatego mu to chamstwo wybaczam - mial tragiczne dziecinstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: On nie mial domu: spal na wycieraczce, gdy ma IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 18:05 gabrielacasey napisała: > przyjmowala kolejnego "wujka"... Biedaczek. I dlatego mu to chamstwo wybaczam - > > mial tragiczne dziecinstwo. co rodzina to obyczaj...jestes chyba zbyt wyrozumiala i poblazliwa dla tego typu koltunstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ram Re: Przypominaja wsciekle psy. Jak dak dalej pojd IP: *.31.45.70.Dial1.NewYork1.Level3.net 22.08.03, 00:32 Gość portalu: z daleka napisał(a): > zwiazek kynologiczny druga przecznica w lewo. Lecznica dla zwierzat znacznie blizej ciebie, pierwsza w prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Przypominaja wsciekle psy. Jak dak dalej pojd IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:35 Zarty zartami, ale ja chyba lepiej orientuje sie w swoim terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ram Re: Przypominaja wsciekle psy. Jak dak dalej pojd IP: *.31.45.70.Dial1.NewYork1.Level3.net 22.08.03, 00:44 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Zarty zartami, ale ja chyba lepiej orientuje sie w swoim terenie. W to nie watpie. Wech masz na pewno wypracowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Przypominaja wsciekle psy. Jak dak dalej pojd IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:47 Takiego palanta jak ty wyczuwam przez betonowy mur. Odpowiedz Link Zgłoś
galgenbaum Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu 22.08.03, 00:39 Chcialbym szanownym uczestnikom przypomnie tytul watku Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu wydawac by sie moglo, ze w przesciganiu sie w inwektywach zupelnie o tym zapomniano. Moze jednak sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:50 Przeczytaj odpowiedz kolegi "Polak czyli goj" i zobaczysz, ze sie mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
galgenbaum Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu 22.08.03, 00:52 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Przeczytaj odpowiedz kolegi "Polak czyli goj" i zobaczysz, ze sie mylisz. A ty mi powiedz kto do kogo powinien rownac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.inter.net.il 22.08.03, 01:01 galgenbaum napisał: > Gość portalu: z daleka napisał(a): > > > Przeczytaj odpowiedz kolegi "Polak czyli goj" i zobaczysz, ze sie mylisz. > > > A ty mi powiedz kto do kogo powinien rownac. -------------------------------------------- Jestem w kropce. Nie wiem. Moze ty mi podpowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
galgenbaum Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu 22.08.03, 01:08 Gość portalu: z daleka napisał(a): Jestem w kropce. Nie wiem. Moze ty mi podpowiesz. No to mamy znowu cos co nas laczy. Swiata nie uzdrowimy ale jak z 546 postow do czytaniia nadaje sie moze 15 to pora chyba uzyc myszki i nie patrzec dluzej na to zenujace przedstawienia gdzie nawet "herbowe damy" maja maniery, ktore bylyby dla mnie wysrarczajacym powodem, by rozstac sie z moim kierowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak czyli goj Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 00:46 W odwecie niech arabowie rozpierd. siedzibe koszernej GW,niejakiego Michnika-Schehtera, Warszawskiego Dawida i reszte pomiotu szczepu Dawidowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: 62.233.197.* 22.08.03, 00:58 Niezwykle błyskotliwa wypowiedź. Brawo. Jesteś wschodzącą gwiazdą wśród trolli tego forum. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 00:51 Najnowszy plan pokojowy na bliskim wschodzie.Wyeliminować 60 tyś palestyńczykow i można siadać do stołu rokowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.inter.net.il 22.08.03, 00:52 Skad wziales te liczbe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangaroo Izrael chce dorownac hitlerowcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 01:24 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Skad wziales te liczbe? A co Zabku, zbyt mala, chcecie dorownac w liczbie Hitlerowi. Obyscie nie przedobrzyli. Bo w swiecie moda na tolerancje dla eksterminacyjnych praktyk mija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Nie, Izrael chce przetrwać. IP: 62.233.197.* 22.08.03, 01:29 Eksterminacji nie ma, jest tylko polityka siły, do tego niezbyt skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangaroo Re: Nie, Izrael chce przetrwać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 01:37 Gość portalu: mkk napisał(a): > Eksterminacji nie ma, jest tylko polityka siły, do tego > niezbyt skuteczna. stosujac metody, jakich himler by sie nie powstydzil. Pseudocywilizowany kraj, gdzie tortury sa na porzadku dziennym, odpowiedzialnosc zbiorowa i pokoleniowa. A gdyby zastosowac te metody wobec Izraela? Mam moralneo tym mowic, bo o malo mnie ze szkoly sredniej nie usuneli w 68 za obrone Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Nie, Izrael chce przetrwać. IP: 62.233.197.* 22.08.03, 01:41 > > > Eksterminacji nie ma, jest tylko polityka siły, do tego > > niezbyt skuteczna. > stosujac metody, jakich himler by sie nie powstydzil. > Pseudocywilizowany kraj, gdzie tortury sa na porzadku dziennym, > odpowiedzialnosc zbiorowa i pokoleniowa. A gdyby zastosowac te > metody wobec Izraela? Mam moralneo tym mowic, bo o malo mnie ze > szkoly sredniej nie usuneli w 68 za obrone Izraela ad 1. Nie wierzę, podaj wiarygodne źródło ad 2. Postaw się w ich sytuacji. Trudno to pochwalać, ale twarda reakcja jest zrozumiała Jeśli to prawda, co piszesz, to gratuluję odwagi, ale prawo wypowiadać się mają tu wszyscy. (Niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangaroo Re: Nie, Izrael chce przetrwać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 01:52 Gość portalu: mkk napisał(a): > > > > > Eksterminacji nie ma, jest tylko polityka siły, do tego > > > niezbyt skuteczna. > > stosujac metody, jakich himler by sie nie powstydzil. > > Pseudocywilizowany kraj, gdzie tortury sa na porzadku > dziennym, > > odpowiedzialnosc zbiorowa i pokoleniowa. A gdyby > zastosowac te > > metody wobec Izraela? Mam moralneo tym mowic, bo o malo > mnie ze > > szkoly sredniej nie usuneli w 68 za obrone Izraela > > ad 1. Nie wierzę, podaj wiarygodne źródło > ad 2. Postaw się w ich sytuacji. Trudno to pochwalać, ale > twarda reakcja jest zrozumiała > > Jeśli to prawda, co piszesz, to gratuluję odwagi, ale > prawo wypowiadać się mają tu wszyscy. (Niestety). Dobrze wiesz,ze w tym momencie nie podam Ci zrodel i bibliografii, ale wystarczy poczytac nawet archiwum GW. Izrael nie podpisal konwencji o zakazie stosowania tortur. A o ich stosowaniu napewno dobrze wiesz. Odpowiedzialnosc zbiorowa - a czmzesz jest pacyfikowanie calych kwartalow ulic, gdzie istnieja PODEJRZENIA, ze jakis szaleniec moze byc. Wypisz wymaluj medody gestapo. Zrownywanie z ziemia budynkow skad wywodzili sie zamachowcy. To juz zaczyna byc Don Kichoteria. Walka z materia, zamiast z bandziorami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Nie, Izrael chce przetrwać. IP: 62.233.197.* 22.08.03, 01:59 Gość portalu: kangaroo napisał(a): > Gość portalu: mkk napisał(a): > > > > > > > > Eksterminacji nie ma, jest tylko polityka siły, do tego > > > > niezbyt skuteczna. > > > stosujac metody, jakich himler by sie nie powstydzil. > > > Pseudocywilizowany kraj, gdzie tortury sa na porzadku > > dziennym, > > > odpowiedzialnosc zbiorowa i pokoleniowa. A gdyby > > zastosowac te > > > metody wobec Izraela? Mam moralneo tym mowic, bo o malo > > mnie ze > > > szkoly sredniej nie usuneli w 68 za obrone Izraela > > > > ad 1. Nie wierzę, podaj wiarygodne źródło > > ad 2. Postaw się w ich sytuacji. Trudno to pochwalać, ale > > twarda reakcja jest zrozumiała > > > > Jeśli to prawda, co piszesz, to gratuluję odwagi, ale > > prawo wypowiadać się mają tu wszyscy. (Niestety). > Dobrze wiesz,ze w tym momencie nie podam Ci zrodel i > bibliografii, ale wystarczy poczytac nawet archiwum GW. > Izrael nie podpisal konwencji o zakazie stosowania tortur. A o > ich stosowaniu napewno dobrze wiesz. > Odpowiedzialnosc zbiorowa - a czmzesz jest pacyfikowanie calych > kwartalow ulic, gdzie istnieja PODEJRZENIA, ze jakis szaleniec > moze byc. Wypisz wymaluj medody gestapo. > Zrownywanie z ziemia budynkow skad wywodzili sie zamachowcy. To > juz zaczyna byc Don Kichoteria. Walka z materia, zamiast z > bandziorami Cóż... mnie też to się nie podoba. Ale równie mało podoba mi się pomysł wysadzania się w powietrze w zatłoczonym centrum miasta. Izrael próbuje rozpaczliwych środków samoobrony, moim zdaniem nieskutecznych i bezsensowych. Pora na nową generację polityków i nowe pomysły na rozwiązanie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Nie, Izrael chce przetrwać. IP: *.turbonet.com 22.08.03, 01:46 Gość portalu: kangaroo napisał(a): > Gość portalu: mkk napisał(a): > > > Eksterminacji nie ma, jest tylko polityka siły, do tego > > niezbyt skuteczna. > stosujac metody, jakich himler by sie nie powstydzil. > Pseudocywilizowany kraj, gdzie tortury sa na porzadku dziennym, > odpowiedzialnosc zbiorowa i pokoleniowa. A gdyby zastosowac te > metody wobec Izraela? Mam moralneo tym mowic, bo o malo mnie ze > szkoly sredniej nie usuneli w 68 za obrone Izraela Nawet takie bohaterstwo nie daje prawa moralnego do dawania fałszywego świadectwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangaroo Re: Nie, Izrael chce przetrwać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 01:55 > > Nawet takie bohaterstwo nie daje prawa moralnego do dawania fałszywego > świadectwa Nie uwazam tego za zadne bohaterstwo. Tak wtedy, jak i dzis wlasnie PRAWDA jest dla mnie podstawa cywilizacji. Z faktami sie nie dyskutuje, one sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangaroo Re: Nie, Izrael chce przetrwać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 01:59 sorki Pnowie, ale musze isc spac - starosc nie radosc. Gdyby ten temat byl jeszcze jutro na "wokandzie" chetnie z Wami podyskutuje. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Sad kapturowy+kangurzy wymiar sprawiedliwosci IP: *.rasserver.net 22.08.03, 04:09 Czy znasz takie pojecie jak "kangaroo justice"? Jak ulal do ciebie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krok DWAJ.... IP: *.sympatico.ca 22.08.03, 01:58 ...dwaj przyjaciele z boiska....nie jeden mecz juz przegrany...... na ustach piana...kopia sie i wala....nikt nikogo nie slucha....kazdy chce miec racje...zakrzyczec drugiego a krzyk tym glosniejszy im wiedzy mniej...leje sie krew...murawa zielona juz dawno w bloto sie obrocila....ale Panie i Panowie..mowa tu nie o Palestynie i Izraelu...ale o Polakach,ktorzy daja kolejna probke swoich mozliwosci tu!!!! na forum.. mieszkam daleko ..Ojczyzne pierwsza nosze w sobie i krwawie gdy Was ogladam.....upodlenie osiagnelo granice wytrzymalosci...nie ukrywam ,ze jestem Polakiem ale tak czesto sie wstydze...czy jest jeszcze szansa na....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: DWAJ.... IP: *.adsl.actcom.co.il 22.08.03, 02:06 Gość portalu: krok napisał(a): > ...dwaj przyjaciele z boiska....nie jeden mecz juz > przegrany...... > na ustach piana...kopia sie i wala....nikt nikogo nie > slucha....kazdy chce miec racje...zakrzyczec drugiego a krzyk > tym glosniejszy im wiedzy mniej...leje sie krew...murawa zielona > juz dawno w bloto sie obrocila....ale Panie i Panowie..mowa tu > nie o Palestynie i Izraelu...ale o Polakach,ktorzy daja kolejna > probke swoich mozliwosci tu!!!! na forum.. > mieszkam daleko ..Ojczyzne pierwsza nosze w sobie i krwawie gdy > Was ogladam.....upodlenie osiagnelo granice wytrzymalosci...nie > ukrywam ,ze jestem Polakiem ale tak czesto sie wstydze...czy > jest jeszcze szansa na....? nic dodac nic ujac. ale glowa do gory, sa wyjatki..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: DWAJ.... IP: *.turbonet.com 22.08.03, 02:16 Dano, "Krok" niestety prawdę rzecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: DWAJ.... IP: *.jazo.org.il 22.08.03, 06:55 Gość portalu: kd napisał(a): > Dano, "Krok" niestety prawdę rzecze. nu, oczywiscie, i jeszcze to niestety powinno byc napisane ogromnymi literami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do gabrieli IP: *.adsl.actcom.co.il 22.08.03, 01:59 droga gabrielo, nie specjalnie sie dopisywalam na tym watku, ale czytalam. widzac wszystkie "piekne" slowa, jakim ciebie nazwano, doszlam do wniosku, ze jestesmy dwie najbardziej znienawidziane kobietki na tym forum, mozemy sie po prostu spierac ktora z nas zostala czesciej i lepiej "obezwana". do tego typowe, jedna polka "czystej rasy" a druga polska zydowka. jako ze glowe do interesow mamy obie, ty tego dokazalas, a ja "tradycyjnie", wiec pomyslalam, ze moze wydamy ksiazeczke pt "inwektywy forumowe"? powinna byc gruba na co najmniej 637 stron. tak obliczylam po ilosci inwektyw skierowanych w stosunku do ciebie i do mnie. nu? jest gescheft????? :) pozdrowienia z upalnej jerozolimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: do gabrieli IP: *.ny325.east.verizon.net 22.08.03, 02:22 Gość portalu: dana33 napisał(a): > droga gabrielo, > > nie specjalnie sie dopisywalam na tym watku, ale > czytalam. widzac wszystkie "piekne" slowa, jakim ciebie > nazwano, doszlam do wniosku, ze jestesmy dwie najbardziej > znienawidziane kobietki na tym forum, mozemy sie po > prostu spierac ktora z nas zostala czesciej i lepiej > "obezwana". do tego typowe, jedna polka "czystej rasy" a > druga polska zydowka. jako ze glowe do interesow mamy > obie, ty tego dokazalas, a ja "tradycyjnie", wiec > pomyslalam, ze moze wydamy ksiazeczke pt "inwektywy > forumowe"? powinna byc gruba na co najmniej 637 stron. > tak obliczylam po ilosci inwektyw skierowanych w stosunku > do ciebie i do mnie. > nu? jest gescheft????? :) pozdrowienia z upalnej jerozolimy Wiesz co, Dana ja prawdopodobnie tez jestem zydem, przynajmniej moja babka byla zydowka, ale zostalem wychowany jako katolik i Polak. Osobiscie nic przeciwko Zydom nic nie mam, mam kilku kolegow Zydow. Ale ile razy powiem cos o zlej polityce Izraela to jestem nazywany antysemita, To ja tego juz kurwa nie rozumiem. Co sie po... a wasza mentalnoscia. A pozatym, jezeli identyfikujesz sie z ta kretynka Gabriela to mysle, ze obie jestescie siebie warte. Pozdrowienia z upalnego Nowego Jorku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do gabrieli IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 03:50 > Wiesz co, Dana ja prawdopodobnie tez jestem zydem, przynajmniej > moja babka byla zydowka, ale zostalem wychowany jako katolik i > Polak. Osobiscie nic przeciwko Zydom nic nie mam, mam kilku > kolegow Zydow. Ale ile razy powiem cos o zlej polityce Izraela > to jestem nazywany antysemita, To ja tego juz kurwa nie > rozumiem. Co sie po... a wasza mentalnoscia. A pozatym, jezeli > identyfikujesz sie z ta kretynka Gabriela to mysle, ze obie > jestescie siebie warte. Pozdrowienia z upalnego Nowego Jorku. Jesli bylbys Polakiem to nie rzucalbys kurwami na lewo i prawo...szczegolnie jesli mowisz do kobiety...jesli twierdzisz ze Gabriela i Dana to kretynki to przynajmniej uzasadnij swoja wypowiedz...zrozumialem z tego wszystkiego ze Dana to kretynka bo utozsamia sie z Gabriela....dlaczego wiec idiotka czy tez kretynka jest Gabriela?...rozumiem ze jest parno w NYC i czasem brak chlodzenia czy tez jego nadmiar niezbyt dobrze wplywaja na kondycje psychiczna...wyluzuj sie czlowieku...zycie jest piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM Pani Gabriela to nie idiotka ani kretynka. IP: 216.127.82.* 22.08.03, 04:05 Nie trzeba tak mowic ani myslec. Pani Gabriela jest chora i to kazdy wie kto ja tutaj czyta, pani Dana33 tez. Nie trzeba lekarza specjalisty bo jesli do czynienia mamy z kims nie calkiem normalnym to na ogol to potrafimy rozpoznac. Tak tez w przypadku jej jest choc szkoda bardzo, bo wiadomosci ma duzo a i mysli niekiedy calkiem ciekawe. Ja jestem z zawodu antykwariusz a nie doktor. Diagnozy stawiac nie potrafie, ale zyje dlugo i duzo ludzi widzialem. Nie wiem czy to choroba psychiczna czy nerwowa ale agresywna ona jest bardzo i wymysla o sobie historie jak nie przymierzajac baron Munchausern, o ktorym ja w dziecinstwie czytal. Kilka razy w roku jezdze za interesami do Anglii, takze do Nottingham i Sherwood gdzie pani Gabriela mieszka. No, smutno to u niej jest, moze dlatego tak tu sie do ludzi odzywa. Ale mysle ze kazdy z tych co tu pisze problemy swoje ma, a mimo to takiego jezyka i stosunku do ludzi ja u innych rzadko widze, a juz na pewno nie u pan. Sasiad Piotr Gość portalu: ficino napisał(a): > jesli twierdzisz ze Gabriela i Dana to kretynki to > przynajmniej uzasadnij swoja wypowiedz...dlaczego wiec idiotka czy tez > kretynka jest Gabriela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pani Gabriela to nie idiotka ani kretynka. IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 07:56 Gość portalu: PiotrM napisał(a): > Nie trzeba tak mowic ani myslec. > > Pani Gabriela jest chora i to kazdy wie kto ja tutaj czyta, pani Dana33 tez. > Nie trzeba lekarza specjalisty bo jesli do czynienia mamy z kims nie calkiem > normalnym to na ogol to potrafimy rozpoznac. Tak tez w przypadku jej jest choc > szkoda bardzo, bo wiadomosci ma duzo a i mysli niekiedy calkiem ciekawe. > > Ja jestem z zawodu antykwariusz a nie doktor. Diagnozy stawiac nie potrafie, > ale zyje dlugo i duzo ludzi widzialem. Nie wiem czy to choroba psychiczna czy > nerwowa ale agresywna ona jest bardzo i wymysla o sobie historie jak nie > przymierzajac baron Munchausern, o ktorym ja w dziecinstwie czytal. > > Kilka razy w roku jezdze za interesami do Anglii, takze do Nottingham i > Sherwood gdzie pani Gabriela mieszka. No, smutno to u niej jest, moze dlatego > tak tu sie do ludzi odzywa. Ale mysle ze kazdy z tych co tu pisze problemy > swoje ma, a mimo to takiego jezyka i stosunku do ludzi ja u innych rzadko > widze, a juz na pewno nie u pan. Widzisz przeczysz sam sobie...postawiles diagnoze twierdzac pozniej ze nie potrafisz i nie znasz sie na diagnozie...jesli wiec nie jestes lekarzem tylko antykwariuszem zajmij sie wacpan antykami a nie diagnozowaniem ludzi...mysle ze tym chorym juz nie na tle nerwowym ale umyslowym jestes ty...nerwica to nic strasznego u mnie w rodzinie ma ja niemal kazdy...mozna z tym jakos zyc i w pewien sposob kontrolowac. Szukajac potwierdzenia co do twojej diagnozy znalazles ja u takiego typa spod ciemnej gwiazdy rzucajacego miechem na lewo i prawo...moze ty nie jestes antykwariuszem tylko rzeznikiem? kto jest wiec twoim zdaniem normalny i co to za slowo normalny...prosze o definicje...czy normalny to jest taki co uwaza Dane i Gabriele za nienormalne?...czy taki co zgadza sie z toba?..wytlumacz mi prosze?...podaj jakies dowody na to ze obie panie sa nienormalne!!!! Mowiles ze jezdisz za interesami do Nothingam gdzie mieszka pani Gabriela..twierdzac ze smutno tam, brudno etc...pytam sie wiec co tam za interesy robisz w takiej dzielnicy gdzie mieszkaja rosyjskie prostytutki, wiezniowie, etc... wniosek wyciagam z tego taki ze handel antykami pomylil ci sie z handlem narkotykami...coz rozne rzeczy moga sie wykluc w chorej kalmuckiej czaszce :) moja diagnoza jest taka idz sie czlowieku lecz...tylko nie pomyl lekarza z weterynarzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Pani Gabriela to nie idiotka ani kretynka. IP: *.jazo.org.il 22.08.03, 08:51 drogi ficino, na ulicy kiedys latal facet i zaczepial ludzi pytajac sie, czy sa normalni. wszyscy byli zdziwieni pytaniem i nikt nie odpowiedzial, az w koncu znalazl sie jeden i po chwilowym zastanowieniu sie powiedzial, ze nie wie. na to pytajacy wyciagnal papier z kieszeni , machnal mu przed nosem i powiedzial: a ja wiem, mam zaswiadczenie.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pani Gabriela to nie idiotka ani kretynka. IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 18:09 Gość portalu: dana33 napisał(a): > drogi ficino, na ulicy kiedys latal facet i zaczepial ludzi pytajac sie, czy sa > > normalni. wszyscy byli zdziwieni pytaniem i nikt nie odpowiedzial, az w koncu > znalazl sie jeden i po chwilowym zastanowieniu sie powiedzial, ze nie wie. > na to pytajacy wyciagnal papier z kieszeni , machnal mu przed nosem i > powiedzial: a ja wiem, mam zaswiadczenie.... :) trafilas w sedno hahahahha...dobre....moze to ten sam przypadek hahahha...tylko teraz nie lata po ulicach tylko po sieci...swiat poszedl do przodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do gabrieli IP: *.jazo.org.il 22.08.03, 07:14 Gość portalu: ficino napisał(a): > Jesli bylbys Polakiem to nie rzucalbys kurwami na lewo i prawo...szczegolnie > jesli mowisz do kobiety...jesli twierdzisz ze Gabriela i Dana to kretynki to > przynajmniej uzasadnij swoja wypowiedz...zrozumialem z tego wszystkiego ze Dana > > to kretynka bo utozsamia sie z Gabriela....dlaczego wiec idiotka czy tez > kretynka jest Gabriela?...rozumiem ze jest parno w NYC i czasem brak chlodzenia > > czy tez jego nadmiar niezbyt dobrze wplywaja na kondycje psychiczna...wyluzuj > sie czlowieku...zycie jest piekne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Andrzej to samonienawidzacy sie Zyd, nie widzisz? 22.08.03, 16:55 On moich wypowiedzi nie czytal, bo czesto-gesto wypowiadam zle na temat polityki Izraela. I to nie od dzisiaj. Gdy ta polityka na napietnowanie zasluguje. Ale od paru dni mowimy o ZAMACHACH TERRORYSTYCZNYCH NA CYWILOW IZRAELA. A to niewatpliwa ZBRODNIA (i polityczna glupota Palestynczykow). A dzisiaj o ZABICIU PRZEZ IZRAEL JEDNEGO Z TERRORYSTOW. I to z wierchuszki, nie zas jednego z oglupionych i manipulowanych dolow. To obrzynanie lba hydrze. I takie dzialania mozna tylko poprzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Andrzej to samonienawidzacy sie Zyd, nie widz IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 18:12 gabrielacasey napisała: > On moich wypowiedzi nie czytal, bo czesto-gesto wypowiadam zle na temat > polityki Izraela. I to nie od dzisiaj. Gdy ta polityka na napietnowanie > zasluguje. Ale od paru dni mowimy o ZAMACHACH TERRORYSTYCZNYCH NA CYWILOW > IZRAELA. A to niewatpliwa ZBRODNIA (i polityczna glupota Palestynczykow). A > dzisiaj o ZABICIU PRZEZ IZRAEL JEDNEGO Z TERRORYSTOW. I to z wierchuszki, nie > zas jednego z oglupionych i manipulowanych dolow. To obrzynanie lba hydrze. I > takie dzialania mozna tylko poprzec. ta ich tepa nienawisc nie pozwala im odroznic co zle a co dobre...czasem rzeczy ktore z punktu widzenia wiekszosci sa zle wydaja dobre owoce...oni tego nie widza albo nie chca tego widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Lozowski Re: Andrzej to samonienawidzacy sie Zyd, nie widz IP: *.perrycorp.com 22.08.03, 18:14 ten Andrzej Czuje sie katolikiem i Polakiem - wiec nawet jezeli jest Zydem - to tylko "technical detail" Samonienawidzacy sie Zyd to ktos kto najpierw musi sie uwazac za Zyda. Np.: Amos Oz, Szulamit Aloni, Woody Allen. A mam pytanie do Andrzeja (fe co za imie dla Zyda :-) ) Czy ta babka ktora byla niby Zydowka - to matka ojca czy matki? (no bo jezeli ojca - to na szczescie na tytul zydka parchatego nie zasluguje.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Andrzej to samonienawidzacy sie Zyd, nie widz IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 18:17 Gość portalu: Andrzej Lozowski napisał(a): > ten Andrzej Czuje sie katolikiem i Polakiem - wiec nawet jezeli jest Zydem - to > > tylko "technical detail" Samonienawidzacy sie Zyd to ktos kto najpierw musi > sie uwazac za Zyda. Np.: Amos Oz, Szulamit Aloni, Woody Allen. > > A mam pytanie do Andrzeja (fe co za imie dla Zyda :-) ) > Czy ta babka ktora byla niby Zydowka - to matka ojca czy matki? > (no bo jezeli ojca - to na szczescie na tytul zydka parchatego nie zasluguje.) tak sobie tylko palnal z ta babka Zydowka zeby ladnie wygladalo...co za przewwrotni ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ram Pozdrowienia IP: *.31.20.74.Dial1.NewYork1.Level3.net 22.08.03, 04:04 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > droga gabrielo, > > > > nie specjalnie sie dopisywalam na tym watku, ale > > czytalam. widzac wszystkie "piekne" slowa, jakim ciebie > > nazwano, doszlam do wniosku, ze jestesmy dwie najbardziej > > znienawidziane kobietki na tym forum, mozemy sie po > > prostu spierac ktora z nas zostala czesciej i lepiej > > "obezwana". do tego typowe, jedna polka "czystej rasy" a > > druga polska zydowka. jako ze glowe do interesow mamy > > obie, ty tego dokazalas, a ja "tradycyjnie", wiec > > pomyslalam, ze moze wydamy ksiazeczke pt "inwektywy > > forumowe"? powinna byc gruba na co najmniej 637 stron. > > tak obliczylam po ilosci inwektyw skierowanych w stosunku > > do ciebie i do mnie. > > nu? jest gescheft????? :) pozdrowienia z upalnej jerozolimy > Wiesz co, Dana ja prawdopodobnie tez jestem zydem, przynajmniej > moja babka byla zydowka, ale zostalem wychowany jako katolik i > Polak. Osobiscie nic przeciwko Zydom nic nie mam, mam kilku > kolegow Zydow. Ale ile razy powiem cos o zlej polityce Izraela > to jestem nazywany antysemita, To ja tego juz kurwa nie > rozumiem. Co sie po... a wasza mentalnoscia. A pozatym, jezeli > identyfikujesz sie z ta kretynka Gabriela to mysle, ze obie > jestescie siebie warte. Pozdrowienia z upalnego Nowego Jorku. Hej Andrzej! Wspominajac Dane33 i Gabriele zbiera mi sie na mdlosci. Obydwa babsztyle reprezentuja poglad 'kto nie z nami jest przeciwko nam'. Pomijajac ich kiepski poziom intelektualny (gabriela dobila juz dawno dna) mysle ze powinno zostawic je samym sobie. Obydwie cierpia na chroniczny nadmiar czasu. Z nudow przegladaj 'polaczkowe' - jak to okreslaja - strony internetowe. Zygac mi sie chce od ich belkotu. W kolko jedno i to samo. Pozdrowienia ze slonecznego Manhattanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pozdrowienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 05:43 > Hej Andrzej! Wspominajac Dane33 i Gabriele zbiera mi sie na > mdlosci. Obydwa babsztyle reprezentuja poglad 'kto nie z nami > jest przeciwko nam'. Pomijajac ich kiepski poziom intelektualny > (gabriela dobila juz dawno dna) mysle ze powinno zostawic je > samym sobie. > Obydwie cierpia na chroniczny nadmiar czasu. Z nudow > przegladaj 'polaczkowe' - jak to okreslaja - strony internetowe. > Zygac mi sie chce od ich belkotu. W kolko jedno i to samo. > Pozdrowienia ze slonecznego Manhattanu. > z tym slonecznym manhattanem to akurat trafiles jak slepy kula w plot...trzeba wyjsc czasem na dwor przewietrzyc sie bo w "bejsmencie" slonca jak na lekarstwo, tym bardziej tym manhattanskim...znam ja tych typow spod ciemnej gwiazdy z manhattan ave...jak wyskoczy gdzies na ulice to wyglada jakby kota z worka wypuscili...ten przypadek pasuje do ciebie jak ulal:) P.S. nie mysle ze chce ci sie rzygac od belkotu tylko od taniej wodki:)..zmien trunki na lepsze to i humor ci sie poprawi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: Pozdrowienia IP: 207.180.58.* 22.08.03, 17:03 Zgadzam sie z toba ram, zostawmy je sobie i ich adoratorom. . Sasiedzie. Ja tez z manhattanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pozdrowienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 18:13 Gość portalu: wiren napisał(a): > Zgadzam sie z toba ram, zostawmy je sobie i ich adoratorom. . > Sasiedzie. Ja tez z manhattanu widze sama smietana manhattanska sie tu zebrala...czyzby padalo dzisiaj ze wszyscy macie wolne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: Pozdrowienia IP: 207.180.58.* 22.08.03, 18:18 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: wiren napisał(a): > > > Zgadzam sie z toba ram, zostawmy je sobie i ich adoratorom. . > > Sasiedzie. Ja tez z manhattanu > widze sama smietana manhattanska sie tu zebrala...czyzby padalo dzisiaj ze > wszyscy macie wolne? A ty cepie nigdy nie zmadrzejesz w tym swoim greenpoincie. I sloneczko swieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pozdrowienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 18:26 > > A ty cepie nigdy nie zmadrzejesz w tym swoim greenpoincie. I > sloneczko swieci nie mowi sie cepie tylko capie...a czemu mialbym jeszzce zmadrzec przeciez juz jestem madry...jesli bylbym madrzejszy niz jestem to wygladabym jak jimmy neutron...albo mialbym taka duza tatarska glowe ze skosnymi oczami :) co do mojego greenpointu to chyba nie jest wazne czy mieszkasz na greenpoincie czy tez na manhattanie...czy to wstyd mieszkac na Greenpoincie bedac wlascicielem kilku domkow...jak bede chcial to pojade na Bahamas albo do Polski i wszedzie bede czul sie jednakowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: Pozdrowienia IP: 207.180.58.* 22.08.03, 18:33 Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > A ty cepie nigdy nie zmadrzejesz w tym swoim greenpoincie. I > > sloneczko swieci > > nie mowi sie cepie tylko capie...a czemu mialbym jeszzce zmadrzec przeciez juz > jestem madry...jesli bylbym madrzejszy niz jestem to wygladabym jak jimmy > neutron...albo mialbym taka duza tatarska glowe ze skosnymi oczami :) > co do mojego greenpointu to chyba nie jest wazne czy mieszkasz na greenpoincie > czy tez na manhattanie...czy to wstyd mieszkac na Greenpoincie bedac > wlascicielem kilku domkow...jak bede chcial to pojade na Bahamas albo do Polski > > i wszedzie bede czul sie jednakowo :) To sobie jedz. Szerokiej drogi, tutaj chociaz bedzie luzniej a i rozumniej. Good luck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pozdrowienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 18:40 > To sobie jedz. Szerokiej drogi, tutaj chociaz bedzie luzniej a i > rozumniej. Good luck 30 sierpien sie zbliza trzeba bedzie pozbierac "rent" od manhattanskiej elity co ucieka z manhattanu na Greenpoint...zycie pod koniec miesiaca jest calkiem przyjemne szczegolnie jak sie czuje zapach swiezych zielonych dularow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: Pozdrowienia IP: 207.180.58.* 22.08.03, 18:56 Gość portalu: ficino napisał(a): > > To sobie jedz. Szerokiej drogi, tutaj chociaz bedzie luzniej a i > > rozumniej. Good luck > > 30 sierpien sie zbliza trzeba bedzie pozbierac "rent" od manhattanskiej elity > co ucieka z manhattanu na Greenpoint...zycie pod koniec miesiaca jest calkiem > przyjemne szczegolnie jak sie czuje zapach swiezych zielonych dularow :) Normalnie to landlord ma swoje konto w banku na ktore wplaca sie pieniadze za rent. Nie slyszalem jeszcze zeby ktos chodzil i zbieral pieniadze za wynajem. Chyba, ze poziom tych lokali jest taki, ze lepiej cicho siedziec z tym interesem bo np. wladze sanitarne zamkna, ze nie ma kanalizacji. Ja juz chyba wiem jaki to rodzaj biznesu A juz chyba twoja ulubiona Gabrysia cos tam gardluje o swiatlym polskim szlachectwie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pozdrowienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 19:32 > > 30 sierpien sie zbliza trzeba bedzie pozbierac "rent" od > manhattanskiej elity > > co ucieka z manhattanu na Greenpoint...zycie pod koniec > miesiaca jest calkiem > > przyjemne szczegolnie jak sie czuje zapach swiezych zielonych > dularow :) > Normalnie to landlord ma swoje konto w banku na ktore wplaca sie > pieniadze za rent. Nie slyszalem jeszcze zeby ktos chodzil i > zbieral pieniadze za wynajem. Chyba, ze poziom tych lokali jest > taki, ze lepiej cicho siedziec z tym interesem bo np. wladze > sanitarne zamkna, ze nie ma kanalizacji. Ja juz chyba wiem jaki > to rodzaj biznesu > A juz chyba twoja ulubiona Gabrysia cos tam gardluje o swiatlym > polskim szlachectwie .... a czy ja cokolwiek mowilem o chodzeniu?...normalnie to sie ma samochod i nie trzeba nigdzie chodzic...zebrac to nie znaczy chodzic...pomyliles chyba te dwa slowa porownujac do swoich standardow manhattanskich...jesli masz swoj interes to musisz swoj dochod jakos udokumentowac takze ludzie wplacaja czeki zeby IRS nie mial sie doczego przyczepic...jak to ktos kiedys ladnie powiedzial przed smiercia i podatkami nie uciekniesz :) Zgadzam sie z Gabrysia ze polska szlachta bardzo swiatla...co tam wymagac od chlopstwa ...dziad,ojciec orali panskie pole gdzies na ukrainie czy w Polsce...taki to rozumie tylko..rano kij w nocy wodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: Pozdrowienia IP: 207.180.58.* 22.08.03, 19:43 Gość portalu: ficino napisał(a): > > > 30 sierpien sie zbliza trzeba bedzie pozbierac "rent" od > > manhattanskiej elity > > > co ucieka z manhattanu na Greenpoint...zycie pod koniec > > miesiaca jest calkiem > > > przyjemne szczegolnie jak sie czuje zapach swiezych zielonych > > dularow :) > > Normalnie to landlord ma swoje konto w banku na ktore wplaca sie > > pieniadze za rent. Nie slyszalem jeszcze zeby ktos chodzil i > > zbieral pieniadze za wynajem. Chyba, ze poziom tych lokali jest > > taki, ze lepiej cicho siedziec z tym interesem bo np. wladze > > sanitarne zamkna, ze nie ma kanalizacji. Ja juz chyba wiem jaki > > to rodzaj biznesu > > A juz chyba twoja ulubiona Gabrysia cos tam gardluje o swiatlym > > polskim szlachectwie .... > > a czy ja cokolwiek mowilem o chodzeniu?...normalnie to sie ma samochod i nie > trzeba nigdzie chodzic...zebrac to nie znaczy chodzic...pomyliles chyba te dwa > slowa porownujac do swoich standardow manhattanskich...jesli masz swoj interes > to musisz swoj dochod jakos udokumentowac takze ludzie wplacaja czeki zeby IRS > nie mial sie doczego przyczepic...jak to ktos kiedys ladnie powiedzial przed > smiercia i podatkami nie uciekniesz :) > Zgadzam sie z Gabrysia ze polska szlachta bardzo swiatla...co tam wymagac od > chlopstwa ...dziad,ojciec orali panskie pole gdzies na ukrainie czy w > Polsce...taki to rozumie tylko..rano kij w nocy wodka. No tak, slusznie wasci prawisz. Tylko zwaz se mocpan ze szlachectwo to nie tylko tytul ale powinnosc przede wszystkim, ale o tym to juz waszeci powiem kiedy indziej jak tez o legalnosci interesow - sciaganie w mafijny sposob czynszu. Musze niestety z zalem opuscic bo mi samolot ucieknie i bede sie we weekend smazyl na manhattanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pozdrowienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 19:58 > No tak, slusznie wasci prawisz. Tylko zwaz se mocpan ze > szlachectwo to nie tylko tytul ale powinnosc przede wszystkim, > ale o tym to juz waszeci powiem kiedy indziej jak tez o > legalnosci interesow - sciaganie w mafijny sposob czynszu. > Musze niestety z zalem opuscic bo mi samolot ucieknie i bede sie > we weekend smazyl na manhattanie co ty mozesz chlopku wiedziec o szlachectwie...tak jasne chlop mnie bedzie uczyl co jest moja powinnoscia...ile razy mam ci tlumaczyc ze zbieranie to nie chodzenie...jesli masz na ten porzyklad dom 6,4,3, czy tez dwu rodzinny to urzad podatkowy wymaga abys udokumentowal swoj przychod...czy ty myslisz ze za pare groszy ktokolwiek ryzykowalby utrate domu wartego powiedzmy milion dolarow?...jakbym sciagal pieniadze z czynszu w mafijny sposob to najpierw kazalbym wszystkim lokatorom powplacac czeki na moje konto a pozniej te sama kwote sciagnac straszac polamaniem rak i nog... od tego smazenia na manhattanie calkiem mozg ci wyparowal..co musisz z zalem opuscic bo bedziesz musial sie WE Weeknd smazyl...akcent i gwara rodem z Rzeszowa...milego smazenia buraku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: Pozdrowienia IP: 207.180.58.* 22.08.03, 19:10 Gość portalu: ficino napisał(a): > > To sobie jedz. Szerokiej drogi, tutaj chociaz bedzie luzniej a i > > rozumniej. Good luck > > 30 sierpien sie zbliza trzeba bedzie pozbierac "rent" od manhattanskiej elity > co ucieka z manhattanu na Greenpoint...zycie pod koniec miesiaca jest calkiem > przyjemne szczegolnie jak sie czuje zapach swiezych zielonych dularow :) cos kolego krecicie, prowadzac wynajem lokali musisz miec konto w banku na ktore wplaca sie pieniadze. Jest to prawo, a dlatego ze do 15 kwietnia masz zlozyc zeznanie podatkowe, a IRS ma prawo sprawdzic twoje dochody czyli konto. Jesli zbierasz pieniadze robisz to nielegalnie. Taka jest przynajmniej opinia kolegi z law school. Pozdrowieni i pomyslnosci w interesach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pozdrowienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 19:40 > cos kolego krecicie, prowadzac wynajem lokali musisz miec konto > w banku na ktore wplaca sie pieniadze. Jest to prawo, a dlatego > ze do 15 kwietnia masz zlozyc zeznanie podatkowe, a IRS ma prawo > sprawdzic twoje dochody czyli konto. Jesli zbierasz pieniadze > robisz to nielegalnie. > Taka jest przynajmniej opinia kolegi z law school. > Pozdrowieni i pomyslnosci w interesach juz ci powiedzialem zbierac to nie znaczy chodzic...nie rozumiem jak taki koles jak ty co nie rozumie co sie do niego mowi moze miec kolegow w Law School...gdzie kolega studiuje prawo? to co powiedziales to wie nawet debil po podstawowce...nie trzeba studiowac prawa zeby wiedziec rzeczy ktore kazdy obywatel tutaj mieszkajacy wiedziec powinien... wiedzialem ze z Ukraincem mam do czynienia..takich glupio madrych jak ty to cala masa tutaj siedzi :) masz racje zbieram nielegalnie czynsz a pozniej wszystko przepijam...a co wolno mi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: Pozdrowienia IP: 207.180.58.* 22.08.03, 19:52 Gość portalu: ficino napisał(a): > > cos kolego krecicie, prowadzac wynajem lokali musisz miec konto > > w banku na ktore wplaca sie pieniadze. Jest to prawo, a dlatego > > ze do 15 kwietnia masz zlozyc zeznanie podatkowe, a IRS ma prawo > > sprawdzic twoje dochody czyli konto. Jesli zbierasz pieniadze > > robisz to nielegalnie. > > Taka jest przynajmniej opinia kolegi z law school. > > Pozdrowieni i pomyslnosci w interesach > > juz ci powiedzialem zbierac to nie znaczy chodzic...nie rozumiem jak taki koles > > jak ty co nie rozumie co sie do niego mowi moze miec kolegow w Law > School...gdzie kolega studiuje prawo? > to co powiedziales to wie nawet debil po podstawowce...nie trzeba studiowac > prawa zeby wiedziec rzeczy ktore kazdy obywatel tutaj mieszkajacy wiedziec > powinien... > wiedzialem ze z Ukraincem mam do czynienia..takich glupio madrych jak ty to > cala masa tutaj siedzi :) > masz racje zbieram nielegalnie czynsz a pozniej wszystko przepijam...a co wolno > > mi! teraz naprawde szybciutko kolega pracuje w law school, CU. A z polski jestem z wawy czyli nie z ukrainy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pozdrowienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 20:01 > teraz naprawde szybciutko kolega pracuje w law school, CU. A z > polski jestem z wawy czyli nie z ukrainy mowiles ze studiuje teraz ze pracuje...to jak to jest naprawde?...a co tam robi?...zmywa podlogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pozdrowienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 20:01 > teraz naprawde szybciutko kolega pracuje w law school, CU. A z > polski jestem z wawy czyli nie z ukrainy to nie wiedzialem ze we warszawie sie tak mowi...moze nie z warszawy tylko z baniochy? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mysle, ficino, ze ten illegal polski plebs nawet 22.08.03, 18:40 odpowiedzi nie jest godny - przeciez to tak tepe, ze nawet manipulowanie czyms takim i wypuszczanie, by odslanialo swe wloscianskie korzenie, chamstwo i brak krwi, mozgu i klasy juz mnie NIE BAWI. Szczesliwie, holota przez ostatnie 2-3 tygodnie pozostawila tu dosc materialu, by powaznie przyjac propozycje dany33 - pokazala holota "polaczkowatosc" w kazdym zakresie, nie tylko o chorobliwy i durny antysemityzm tu chodzi. I najwyzsza pora na tych materialach, dostarczonych przez glupcow za ciezki frajer, DOBRZE ZAROBIC.Do zobaczenia na witrynie www.szlachta (wyslalam, co mialam, przyjeli, ale ja ciagle nie wiem, jak wejsc na forum - maja jakas pokretna instrukcje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: Mysle, ficino, ze ten illegal polski plebs na IP: 207.180.58.* 22.08.03, 18:58 gabrielacasey napisała: > odpowiedzi nie jest godny - przeciez to tak tepe, ze nawet manipulowanie czyms > takim i wypuszczanie, by odslanialo swe wloscianskie korzenie, chamstwo i brak > krwi, mozgu i klasy juz mnie NIE BAWI. Szczesliwie, holota przez ostatnie 2-3 > tygodnie pozostawila tu dosc materialu, by powaznie przyjac propozycje dany33 - > > pokazala holota "polaczkowatosc" w kazdym zakresie, nie tylko o chorobliwy i > durny antysemityzm tu chodzi. I najwyzsza pora na tych materialach, > dostarczonych przez glupcow za ciezki frajer, DOBRZE ZAROBIC.Do zobaczenia na > witrynie www.szlachta (wyslalam, co mialam, przyjeli, ale ja ciagle nie wiem, > jak wejsc na forum - maja jakas pokretna instrukcje). Ach ci herbowi, oni zawsze tacy subtelni :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Mysle, ficino, ze ten illegal polski plebs na IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 19:41 > Ach ci herbowi, oni zawsze tacy subtelni :)))) zatkalo ruskie kakao? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mysle, ficino, ze lokaj znow pod drzwiami ... 22.08.03, 19:06 podsluchuje. Holota!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: Mysle, ficino, ze lokaj znow pod drzwiami ... IP: 207.180.58.* 22.08.03, 19:13 gabrielacasey napisała: > podsluchuje. Holota!!! A nie czas Jasnie Panno Gabrysiu wziasc tabletki i polozyc sie spac? Jutro bedzie taki piekny dzionek pelen marzen o potedze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Mysle, ficino, ze lokaj znow pod drzwiami ... IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 19:45 Gość portalu: wiren napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > podsluchuje. Holota!!! > > A nie czas Jasnie Panno Gabrysiu wziasc tabletki i polozyc sie > spac? Jutro bedzie taki piekny dzionek pelen marzen o potedze zawsze ci co pracuja na dachach prz zrywce papy wiedza jaka pogoda nastepnego dnia :) dzieki za informacje o ladnym dzionku pojade sobie na plaze poplywac i poopalac sie :) P.S. dachowcy bardziej przewidywalni niz prognoza pogody :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Mysle, ficino, ze lokaj znow pod drzwiami ... IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 19:43 gabrielacasey napisała: > podsluchuje. Holota!!! moze sobie podsluchiwac...co z tego ze podsluchuje jak i tak nic z tego nie rozumie :)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Mysle, ficino, ze ten illegal polski plebs na IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 19:18 gabrielacasey napisała: > odpowiedzi nie jest godny - przeciez to tak tepe, ze nawet manipulowanie czyms > takim i wypuszczanie, by odslanialo swe wloscianskie korzenie, chamstwo i brak > krwi, mozgu i klasy juz mnie NIE BAWI. Szczesliwie, holota przez ostatnie 2-3 > tygodnie pozostawila tu dosc materialu, by powaznie przyjac propozycje dany33 - > > pokazala holota "polaczkowatosc" w kazdym zakresie, nie tylko o chorobliwy i > durny antysemityzm tu chodzi. I najwyzsza pora na tych materialach, > dostarczonych przez glupcow za ciezki frajer, DOBRZE ZAROBIC.Do zobaczenia na > witrynie www.szlachta (wyslalam, co mialam, przyjeli, ale ja ciagle nie wiem, > jak wejsc na forum - maja jakas pokretna instrukcje). musisz sciagnac formularz i odeslac do ich siedziby w Gdansku...po jakims czasie powinnas dostac odpowiedz... coz nazywanie czegos takiego "polaczkiem" nobilituje tylko takiego chama...mam prawo twierdzic ze ci polaczkowie z Polska maja niewiele wspolnego...korzenie ich na Ukrainie gdzie wraz z Polakami zalapali sie na repatriacje do ojczyzny...czy nie rozumiesz ze oni celowo urzadzaja sobie prowokacje zeby ludzie sobie pomysleli ze Polacy to prostacy...spotkalem ostatnio takiego Krakusa zaczal mi cham ublizac...po trzezwemu siedzial cicho jak mysz pod miotla...dopiero jak sie schlal wyszlo szydlo z worka...mowil ze Krakus pozniej ze ze Szczecina w koncu wydalo sie ze urodzil sie pod wroclawiem...chachla to ja ci na kilometr wyczuje...oczywiste jest chyba ze nie wszyscy repatrianci to chachly ale jest tego cala masa i trzeba to tepic...mial ubek pecha ze trafil na mnie bo potrafie byc pamietliwy...wiecej sie tu nie pokaze jak nastepnym razem bedzie chcial tu przyjechac zarobic pare groszy...urzadze mu taka prowokacje ze popamieta do konca zycia...jak nie zdzielisz takiego kijem miedzy oczy to nie zrozumie...oni boja sie tylko sily i tylko w ten sposob zasluzysz sobie u nich na szacunek....nic nie mowic robic swoje...tak uczyla mnie moja babcia... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wyslalam w tym tygodniu, po twoich postach. 22.08.03, 20:20 A wloscianie...Coz, nie sa godni uwagi: spisali sie niezle jako "obiekt badawczy" i mozna o nich zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wyslalam w tym tygodniu, po twoich postach. IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 21:06 gabrielacasey napisała: > A wloscianie...Coz, nie sa godni uwagi: spisali sie niezle jako "obiekt > badawczy" i mozna o nich zapomniec. hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do gabrieli IP: *.jazo.org.il 22.08.03, 07:00 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Wiesz co, Dana ja prawdopodobnie tez jestem zydem, przynajmniej > moja babka byla zydowka, ale zostalem wychowany jako katolik i > Polak. Osobiscie nic przeciwko Zydom nic nie mam, mam kilku > kolegow Zydow. Ale ile razy powiem cos o zlej polityce Izraela > to jestem nazywany antysemita, To ja tego juz kurwa nie > rozumiem. Co sie po... a wasza mentalnoscia. A pozatym, jezeli > identyfikujesz sie z ta kretynka Gabriela to mysle, ze obie > jestescie siebie warte. Pozdrowienia z upalnego Nowego Jorku. nu, andrzeju, widze ze przeszlosc mamy taka sama, z tym ze ja wiem napewno, ze jestem "czysta" zydowka. ale mam wrazenie, ze przyszlosc mamy rozna. oczywiscie ze sie identyfikuje z gabriela. sprawdz, inwektywy sa takie same, nie wzne ze ona nie-zydowka a ja zydowka. wystarczy na tym forum miec inne zdanie a juz jestes...., nu, nie bede powtarzac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A GDZIE utozsamiam , KLAMCO, negatywna ocene 22.08.03, 16:57 polityki Izraela z antysemityzmem? Podaj choc JEDEN przyklad, tani antysemicki manipulatorku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jer Re: do gabrieli IP: 130.94.107.* 22.08.03, 02:36 Nu, Dana to ty jestes taka sama blad ja ta gojka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk To miło z waszej strony... IP: 62.233.197.* 22.08.03, 02:40 ...że postanowiliście zilustrować przykładami postawioną przez kroka tezę o chamstwie i braku wychowania ludzi w tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I dlatego w.w. nozyce ZAWSZE sie odzywaja i ZAWSZE 22.08.03, 17:06 biora do siebie kazda wzmianke o "polaczkach" (przy mym wyraznym podkresleniu, by nie mylic z Polakami), chamstwie, braku wyksztalcenia i plebejskim, prymitywnym antysemityzmie wg. Oskara Kolberga: "Zydow nalezy tepic, bo nam Juzuska ukrzyzowali". Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dana, skontaktuj sie prywatnie: Centrum Holocaustu 22.08.03, 17:01 w Ollerton (to otwarte w ub. roku z udzialem ksiezniczki Anny i Sir Geldorfa) byloby zainteresowane i tematem, i pomoca - brytyjscy Zydzi boja sie zalewu Brytanii przez polskie chamstwo, ze "znow by przyszlo uciekac". I Anglicy takoz. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS: maz jest pisarzem, tez pomoze,bo - po 4 latach 22.08.03, 17:13 sluzbowego pobytu w Polsce - tez mu sie chce, choc Irlandczyk i katolik - rzygac na polski prymitywny antysemityzm. I polska "polaczkowatosc", cwaniactwo, chamstwo i arogancje zer, ktore - poza pieknymi wasami Walesy - NIC nie maja swiatu do zaoferowania. Maz pisze nowa powiesc min. o SS-manie z Majdanka i powojennym splataniu jego losow z losami Aarona, wieznia, ktory przezyl. Stad i meza kontakty z w.w. Centrum. I z Yad Vashem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: PS: maz jest pisarzem, tez pomoze,bo - po 4 l IP: *.adsl.actcom.co.il 23.08.03, 00:44 gabrielacasey napisała: > sluzbowego pobytu w Polsce - tez mu sie chce, choc Irlandczyk i katolik - > rzygac na polski prymitywny antysemityzm. I polska "polaczkowatosc", > cwaniactwo, chamstwo i arogancje zer, ktore - poza pieknymi wasami Walesy - NIC > > nie maja swiatu do zaoferowania. > Maz pisze nowa powiesc min. o SS-manie z Majdanka i powojennym splataniu jego > losow z losami Aarona, wieznia, ktory przezyl. Stad i meza kontakty z w.w. > Centrum. I z Yad Vashem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.bc.hsia.telus.net 22.08.03, 03:42 Boze jak ja nienawidze Zydow i to niewazne czy beda gineli z rak Arabow lub ludzi innej nacji.O ile piekniejszy bylby swiat gdyby ta zaraza wyginela raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krok WIEC ODPOWIADAM.. IP: *.sympatico.ca 22.08.03, 04:00 Gość portalu: emigrant napisał(a): > Boze jak ja nienawidze Zydow i to niewazne czy beda gineli z rak > Arabow lub ludzi innej nacji.O ile piekniejszy bylby swiat gdyby > ta zaraza wyginela raz na zawsze. _______________________________________ o ile bylby piekniejszy swiat gdyby ludzie mieli wiecej...rozumu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Czy swiat bylby ubozszy bez Zydow czy bez Arabow? IP: *.rasserver.net 22.08.03, 04:15 Gość portalu: krok napisał(a): > Gość portalu: emigrant napisał(a): > > > Boze jak ja nienawidze Zydow i to niewazne czy beda gineli z > rak > > Arabow lub ludzi innej nacji.O ile piekniejszy bylby swiat > gdyby > > ta zaraza wyginela raz na zawsze. > _______________________________________ > o ile bylby piekniejszy swiat gdyby ludzie mieli > wiecej...rozumu... Bez Zydow, tego rozumu bedzie na swiecie znacznie mniej. Sprawdz ilu jest wsrod Zydow laureatow Nobla, a ilu wsrod Arabow. Wiec jesli juz mamy kogos wydusic, na czyjej nieobecnosci wiecej stracimy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: finansowanie terrorystów IP: *.turbonet.com 22.08.03, 04:22 Nie jestem pewna, czy zwróciłeś uwagę, że na poprzedniej stronie podałam Ci link do informacji o finansowaniu terrorystów przez Saudów. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To jest wlasnie klasyczny ANTYSEMITYZM kogos 22.08.03, 17:15 polskojezycznego: wypowiedz nie ma nic wspolnego z ocena polityki Izraela, za to jest slepa, bezrefleksyjna i rasowa nienawiscia do CALEJ NACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n2o COS TU SMIERDZI NA TYM FORUM... IP: 216.254.136.* 22.08.03, 04:53 ...Czyzby ktos puscil jakis gaz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.dyn.optonline.net 22.08.03, 06:30 Zabicie Hamasa to blad,podobny do tego jak proba zlikwidowania Husejna i jego rodziny. Hamas kontrolowal to wszystko,a teraz dopiero zaczna sie jatki. Niestety,ale Izrael,podobnie zreszta jak USA nie potrafia zrozumiec islamskiej mentalnosci. A szkoda,bo mogby byc tam pokoj i to naprawde tych dwoch wspolisniejacych ze soba krajow,chociaz tak przeciwnych w swych dazeniach;podobnie jak moglby byc pokoj w Iraku pomimo wszystkiego jezeli tylko inspektorzy UN mieli by tam caly czas na tym kontrole, na co Saddam napewno by sie zgodzil,jezeli nie od razu to pod namowa niejakiego Putina,ktory bardzo dobrze zna panujace tam warunki i w chwili ataku USA na Irak powiedzial,ze "jest to blad". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Izraelski odwet na Zachodnim Brzegu IP: *.inter.net.il 22.08.03, 16:07 Bardzo spokojna i rzeczowa opinia kolego. Powaznie. Powiedz mi, czy po tym wysadzeniu autobusu wyslales tez jakas opinie? Chcialbym ja przeczytac. Odpowiedz Link Zgłoś