jarty 12.08.08, 07:55 W podobnych chwilach zastanawiam się nad swoją spójnością. Czy potrafię się dobrze bawić z Olimpiady, będąc świadomym, że organizatorzy łamią ludzkie prawa do dobrej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czyngis_chan Re: Refleksja nad Tybetem 12.08.08, 08:47 Zapomniałeś że Chiny mają SWOJE prawa które nie są przez ich władzę łamane. A, chyba że myślałeś o "prawach człowieka". Te Chin jeszcze nie spaczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Refleksja nad Tybetem 12.08.08, 09:53 CAłY śWIAT łamie prawa człowieka. najjaśniejsza rz-plita wolska też nie od macochy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Refleksja nad Tybetem IP: *.gprs.plus.pl 12.08.08, 10:06 Żaden kraj nie jest idealny, każdemu można coś zarzucić. Jednak porównywanie skali łamania praw w Polsce (bo chyba ten kraj masz na myśli, przeczytaj sobie na dowodzie gdzie mieszkasz) z Chinami jest normalnie debilizmem. Za taki post w Chinach wisiałbys juz w celi z akumulatorem na jajach, u nas co najwyżej kilku czytelników pokiwa z politowaniem głowami... dostrzegasz subtelną różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Refleksja nad Tybetem 12.08.08, 13:44 Otóż to. W Polsce tych "praw" się nie łamie, co powoduje u niektórych ludzi pragnienie zaprowadzenie tej idei na całym świecie. Im więcej "praw człowieka", tym mniej niepodległych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Refleksja nad Tybetem 12.08.08, 16:20 acruniu-coraz bartdziej pieprzysz głupoty. żaden z chińwskich przywóców nie wygłupiałby się. któryś tam -prezydent czy premier/nie rozróżniam tych orłów/ zapodał w hymnie ze to WOLSKA. jezdym jolajnym łobywatelem- więc... prześmieszna twoja pewnośc- wisiałbyś za palce czy jakoś tak. kto ci takich głupot naplótł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Refleksja nad Tybetem IP: *.gprs.plus.pl 13.08.08, 21:00 billy.the.kid napisał: > acruniu-coraz bartdziej pieprzysz głupoty. żaden z chińwskich przywóców nie > wygłupiałby się. > któryś tam -prezydent czy premier/nie rozróżniam tych orłów/ zapodał w hymnie > ze to WOLSKA. jezdym jolajnym łobywatelem- więc... No proszę - nie wiedziałem, że nasza władza jest dla ciebie takim autorytetem. Kaczyński chlapnął, że wolska - to dla Billego wolska. Po co myslec samodzielnie, nie? Jakby prezydent powiedział, że Polacy do bydło, zacząłbyś zaraz trawę żryć? > > prześmieszna twoja pewnośc- wisiałbyś za palce czy jakoś tak. kto ci takich > głupot naplótł. Nie bardzo mam ochote na dyskusję o oczywistych faktach. Jest masa relacji na ten temat, potwierdzonych przez NGO w rodzaju AI. No, coż, ale skoro ty cała wiedzę o świecie czerpiesz z biuletynów informacyjnych ambasady chińskiej, to na pewno o niczym takim nie słyszałeś i prędko nie usłyszysz... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Refleksja nad Tybetem 13.08.08, 21:57 no ta. jakieś ngo kitajce se wpuścili do tych pierdli coby se popatrzyli. w końcu same se wybralismy tych orłów na ,przepraszam za wyrażenie, pierwszych obywateli. należy się jeim jakieś uważanie. uny nie som od chlapania. jakby ciebie powiedzieli że masz zrec trawe na konto wyzwolenie tybeta- to co?żarłbyś. s skorto całą wiedze o świecie czerpies z propagandówek antychińskich na pewno nie słyszałeś co to chiny-i prędko nie usłyszysz. nie bardzo mam ochotę na dyskusje o oczywistych faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Refleksja nad Tybetem IP: *.gprs.plus.pl 13.08.08, 22:49 Czy ktoś może mi to przetłumaczyć na polski? Wygląda, że Billi używa jakiegoś języka słowiańskiego, podobnego do naszego, ale nijak nie mogę odgadnąć jakiego. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Refleksja nad Tybetem 14.08.08, 23:12 Acrusiu, nie lapiesz ironii, ja zrozumialem co billy mial na mysli. Tak masz w swoim swiecie, ze NIE CHCESZ rozumiec co Twoj rozmowca mial do powiedzienia? Nie mieszaj do tego slowianskich jezykow, sa zbyt piekne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Refleksja nad Tybetem IP: *.gprs.plus.pl 14.08.08, 23:26 j23plpol napisał: > Acrusiu, nie lapiesz ironii, ja zrozumialem co billy mial na mysli. > Tak masz w swoim swiecie, ze NIE CHCESZ rozumiec co Twoj rozmowca > mial do powiedzienia? Domyślam się, choć język to chaotyczny i do tego udekorowany niewiarygodną liczną literówek. Jego tezy (prosze mnie poprawić, jeśli sie mylę) są dwie: 1. Tybetańczycy mają pod rządami Chin cudownie, głownie z powodu uwolnienia ich spod rządów - jak to nazywa - pomarańczowych. Ja odpowiadam prosto: ewidentnie sami zainteresowani nie podzielają jego zdania, o czym świadczą brutalnie tłumione manifestacje. I na to Billy - nie ma żadnych manifestacji,a (teza nr 2) media i NGOsy kłamią - no cóż, to dochodzimy do dyskusji o faktach, czyli braku dyskusji. Jeśli mam wybierać między relacjami wielu różnych, nie związanych ze sobą źródeł dziennikarskich i obserwatorów a oficjalnymi doniesieniami rządu, który sam przyznaje się do cenzury, wybieram pierwszą wersję. I tyle. I jeszcze ta niekonsekwencja: nie cierpi naszych władz, ale jak mu prezydent powiedział, że mieszkamy w wolsce, to natychmiast uwierzył, zaakceptował i już nie używa innego terminu. >Nie mieszaj do tego slowianskich jezykow, sa > zbyt piekne... Skoro ich cechą rozpoznawczą jest piękno, więc język którego używa Billy nie jest słowiański. Odpowiedz Link Zgłoś
jarty Re: Refleksja nad Tybetem 14.08.08, 10:05 Igrzyska pozorów autorka: Karolina Grot forum.ngo.pl/x/368779 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Refleksja nad Tybetem 14.08.08, 19:41 acrusiu-jednak będe do ciebie pisał DUżYMI LITERAMI-ZROZUMIESZ./tzn.mam nadzieję że zrozumiesz/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Refleksja nad Tybetem IP: *.gprs.plus.pl 14.08.08, 20:52 To nie problem wielkości liter, tylko tego, że są to albo złe litery albo w złym miejscu. Nie wspomnę, że słowa, które mają tworzyć, też pozostawiają wiele do życzenia... A nawet z tymi dużymi literami ci nie wychodzi:"DUżYMI LITERAMI-ZROZUMIESZ" nawet w 3 słowach nie potrafisz być konsekwentny. Ale co tu aż tyle wymagać - nawet postu nie umiesz we właściwe miejsce wkleić - nie zauważyłeś, że odpowiadasz niewłaściwej osobie? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Refleksja nad Tybetem 15.08.08, 11:38 no patrz-przeczytałeś ZROZUMIAłEś. nawet to że WKLEJONY W NIEWłAśCIWE MIEJSCE. coraz mundrszy jesteś. no obcowanie z inteligentnym człeniem jednak cię rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Refleksja nad Tybetem IP: *.gprs.plus.pl 16.08.08, 00:26 Niestety, mam wrażenie, że wyżej oceniam twój intelekt jak nie rozumiem tych postów. Bo wtedy jednak mam ciągle nadzieję, że to tylko chochlik komputerowy, ale potem ty rozwiewasz te nadzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Refleksja nad Tybetem 16.08.08, 08:39 JESZCZE ZDZIEBKO POOBCUJESZ I LUDZMI INTELIGENTNYMI- I MASZ ROZWóJ UMYSłU ZAPEWNIONY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Refleksja nad Tybetem IP: *.gprs.plus.pl 16.08.08, 12:34 Zrozumiałem radę. Wynoszę się na jakieś forum, gdzie ciebie nie znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superkinio Re: Refleksja nad Tybetem IP: *.osiedle.net.pl 16.08.08, 22:49 Tak potrafię bawić się oglądając Olimpiadę. Oglądam polskich sportowców i cieszę się, że odnoszą sukcesy. Tak samo bym się cieszył gdyby IO były np. w Sydney, Los Angeles, Paryżu, Londynie czy nawet na Honolulu. I szczerze powiedziawszy mało mnie obchodzi Tybet... najważniejsze, że Chiny powoli acz konsekwentnie kierują się w stronę demokracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student sinologii Re: Refleksja nad Tybetem IP: 140.127.43.* 28.08.08, 18:31 Chiny kieruja sie w strone demokracji? Co masz na mysli? Bo raczej nie "village democracy" czy demokracje wewnatrzpartyjna - ktore do Olimpiady nie maja nic. Akurat wlasnie Olimpiada w Pekinie wzmocnila pozycje KPCh. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Refleksja nad Tybetem 21.11.08, 20:29 że Chiny > powoli acz konsekwentnie kierują się w stronę demokracji... To smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
jarty Re: Refleksja nad Tybetem 03.02.09, 17:24 ostatnio trafiłem pl.youtube.com/watch?v=2qZsFgl61bY Odpowiedz Link Zgłoś