Dodaj do ulubionych

Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygodniu

19.10.03, 11:09
· The Israeli violations of the cease fire
· From: 19.00hrs Wednesday, October 15
· To: 19.00hrs Thursday, October 16

· The Israeli violations of the declared cease fire on June 29, 2003

· [3] Palestinians were killed, [32] were wounded among them [13]
children and [9] critically including [6] children. [30] Palestinians were
arrested. [798] Trees were uprooted and [35] dunams were bulldozed. [28]
Houses, [19] vehicles and [16] economic establishments were destroyed or
damaged. [14] New military posts were built. Palestinian areas were shelled
[5] & bombarded [20] times.

· Jerusalem: A bunch of Jewish settlers attacked, wounded and
humiliated a number of Palestinian worshippers, vandalized properties,
closed entrances of villages and suburbs and prevented Palestinians from
being hospitalized.

· Ramallah & Al Bireh: The occupation forces stormed and searched
houses in Al Amaari refugee camp and arrested a number of Palestinians.

· Nablus: Jewish settlers, backed by the Israeli occupation forces,
continued its aggression against Palestinians and profaned Joseph’s Tomb,
opened fire at citizens in Balata refugee camp and wounding a boy and
imposed total closure on the city.

· Jenin: The occupation forces kept up military pressure on the city
and its refugee camp, stormed houses in a number of villages and arrested
four Palestinians. They also carried out census of Palestinians in
preparation for expelling them.

· Qalqilya: The occupation forces invaded the city, stormed houses,
arrested a number of Palestinians and tightened up military closure.

· Salfeet: The occupation forces, in participation of Jewish settlers,
torched more than [400] olive trees in Azzawya village and kept up military
pressure on the city.

· Hebron: The occupation forces continued to bulldoze agricultural
land to erect a permanent gate at Al Fawar-Dora junction, stormed houses and
arrested a number of Palestinians.

· Bethlehem: The occupation forces attacked Palestinians while trying
to make their way to the city’s downtown, detained tens of Palestinians and
bulldozed land to erect a new observation tower.

· Mid Region: The occupation forces arrested three Palestinians at a
military checkpoint.

· Rafah: Three Palestinians were killed, others were wounded, some
critically as the occupation forces, backed by Apaches and tanks, penetrated
into the densely populated Al Barazil suburb, opened fire at Palestinians
and prevented ambulances from reaching the scene. They also demolished ten
houses, positioned atop buildings and made them military posts. Electricity
went off.
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 do tarka, fana terroryzmu IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 19.10.03, 11:22
      nu, tareczku-omareczku, 2/3 z tego to palestynska klamliwa propaganda, jak zawsze.
      ale ta pozostala jedna trzecia, to tez daje sie wam dobrze we znaki, nie?
      szczegolnie ta ostatnia wiadomosc o zabiciu 3 palestynczykow dzisiaj w nocy,
      jesli jeszcze nie wiesz, to jednym z nich byl twoj imiennik, tarek abu
      al-hussajn, wysoko postawiony "bojownik" hamasu. jak widzisz, robimy co mozemy,
      zeby zlikwidowac terror w naszym regionie, ktory zagraza i pokojowi swiatowemu i
      bezpieczenstwu israelczykow. no i nie przestaniemy tego robic. wiec siedz cicho
      i czekaj na ostateczne wyniki. potem zawsze mozesz zmienic strone, ktora
      popierasz...
      • tarekk Re: dana..33 19.10.03, 11:34
        To nie było żadena propganda..i co dali? jak długo tak będziecie? już ponad
        3000 ludzie są bez dachu na głowy? raz zastanow sie ze ta polityka prowadzi
        was do pokoju i bezpieczynstwa? przeciez Szaron obiecał zę w czągu 100 dni
        będzie zrobił porządek i będziecie mieć pokoju i co? miałem zamiar z toba
        nie odpowiadac na twoja gołputa ale nie dawno na spotkania z studentami
        powiedział mi ze zna ciebie i wcale nie jest taka głupia any wiedzima..zmien
        twoj paskudny charakter (*czasem to jest nie możliwy ) i nich twoja dyskusja
        idzi w kierunku dialogu anie jak inych którzy naprawdą są przeciwko nam
        Palestynczykom i żydom przyłacz sie do wielu kobiet palestynskich
        iżydowskich w kierunku pokoju. przecież zdajesz sobie sprawę ze rozwiazanie
        będzie polityczna..to nie jest kwestia Szarona czy Arfata to jest dla naszych
        dzieci ..nie jestem w stanie odpowiadac w twoim stylu..mozesz pisac co
        chcesz..ale pytaj siebie czego chcesz? jaki masz celow ..znasz styl
        mangemntu MBO mangemnt by objectives
        • Gość: z daleka Re: dana..33 IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 19.10.03, 11:54
          Tak dlugo az powiecie(i zrobicie); Koniec terroru, koniec wojowania , siadamy do stolu i rozmawiamy.
        • Gość: dana33 do tarka, fana terroryzmu IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 19.10.03, 12:52
          nu, nie powtarzaj sie ciagle wkolko, napisz cos nowego. nu, to sharon obiecal,
          politycy wszystko obiecuja. a co, byliscie inni na czasow rabina, ktory podpisal
          oslo i oddawal wam tereny wedlug planu oslowskiego? spojrz na link na dole
          tabeli, od roku 1994 do 1995, kiedy rabin zostal zamordowany. 75 zabityuch w
          atakach, nie mowie juz o rannych.

www.us-israel.org/jsource/Terrorism/TerrorAttacks.html
          czego ja chce? ja chce pokoju, i to z narodem arabskim. ale nie z terorystami.
          tymczasem rozmawiac nie ma z kim, bo terrorysta siedzi u wladzy i ma takich
          zwolennikow jak ty. zmiencie sobie dowodzce na czlowieka z czysta, nie
          terrorystyczna przeszloscia, przestancie nas zabijac kazdego dnia i wrzeszczec
          przy tym, ze to sie skonczy jak skonczy sie "okupacja", bo wiesz ze sie nie
          skonczy i wiesz ze te zamachy byly przed 1967 rokiem tez, i ze byly w okresie
          rabina i peresa i baraka, ktorzy po kazdym zamachu robili przerwe w rozmowach na
          czas pogrzebow a potem natychmiast oddawali wam jeszcze troche terenow. juz
          pisalam, ze najgorsze, co zescie zrobili, to to, ze nawet skrajnie lewicowi
          zrozumieli, ze klamiecie bez przerwy. i przestan mi tu znow opowiadac bajki, ze
          znasz jakiegos studenta, ktory mnie zna, bo ja nie znam zadnego studenta. ani w
          krakowie, ani gdzie indziej w polsce.
          • Gość: . odrazajacy szczyt obludy.... IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.03, 13:22
            "przestancie nas zabijac kazdego dnia i wrzeszczec przy tym, ze to sie skonczy
            jak skonczy sie "okupacja"

Odrazajaca obluda, przerazliwy falsz... Po prostu ohyda!

"Od momentu rozpoczecia zmasowanej akcji w rejonie granicznym w Rafah armia
            izraelska zabila 14 Palestynczykow. Miedzy innymi wiele dzieci. Wedlug
            palestynskich zrodel zolnierze zburzyli ponad 100 domow i pozostawili ponad
            1000 ludzi bez dachu nad glowa"

Dzisiejsze dobniesienia n-tv.

www.n-tv.de/5189328.html
            "Die (israelische) Armee hat seit Beginn ihrer massiven Operationen im
            Grenzgebiet von Rafah vor neun Tagen 14 Palästinenser getötet, darunter mehrere
            Kinder. Dabei haben die Soldaten inzwischen nach palästinensischen Angaben weit
            über 100 Häuser zerstört und über tausend Menschen obdachlos gemacht."
            • Gość: dana33 Re: odrazajacy szczyt obludy.... IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 19.10.03, 13:26
              nu, kropeczko, trzeba przyznac, ze zrewidowales swoje poglady w rekordowo
              krotkim czasie i w rekordowo skrajnej formie (zakladajac oczywiscie, ze
              napisales prawde o tym, ze wlasnie do niedawna nie bylo tak). nu, ale
              zrewidowales. wiec przestan wrzeszczec, bo z kropeczki ledwo widnej robisz sie
              gruba kropa, do tego tresaca sie na computerowym ekranie....
              aha, a propos obludy, cos ci w tej tabeli nie pasuje????
            • Gość: dana33 do kropy chcacej byc kropeczka IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 19.10.03, 13:29
              a jeszcze jedna mala uwaga, jak chcesz zabierac glos w dyskusji z
              tareczkiem-omareczkiem, to rob to na temat: mysmy mowili o terrorze sprzed 1967
              rokiem, to tak, jeslibys nie zrozumial dokladnie o co chodzi...
    • viri-palestyna do Omara dzialacza pokojowo -terrorystycznego 19.10.03, 12:06
      Omar,a co ty robisz dla poprawy relacji
      izraelsko-palestynskich???Co robisz zeby
      zmienic wasze kierownictwo?
      NIC nie robisz ,bo boisz sie krytykowac
      Arafata,bo za to idzie sie u was do wiezienia,lub
      cos gorszego moze sie stac.
      Zalozyles strone viva.palestyna,ktora zionie nienawiscia
      i popiera terroryzm,a sam chcesz mowic o pokoju???
      Musisz sie Omar zdeklarowac kim w koncu jestes.
      Dzialaczem pokojowym ,czy terrorystom z viva palestyna????
      Posredniej drogi nie ma OMAR jesli chcesz zobaczyc za
      swojego zycia niepodlegla Palestyna
      • tarekk Do viri 19.10.03, 12:35
        Niewiem dlaczego ty i dana nie nawiedziecie Omara ,skoro skierowacie do mnie
        jak do niego to ja będe pisał w jego imieniu .akurat on jest z Krakowa a
        ja z wroclawia..vivapalestyna .jest strona gdzie pieszą w nich wszysce bez
        względu na pochodzenia kolor czy swiatopoglad bardzo dużo żydzi..tam stara sie
        opisać życie palestynczykow tak jak jest.jej zrodło przed wszystkiem masmedia
        Izraelskai palestynska.staraj sie przyczytac obiektywny. jestśmy po przeciwny
        strone ale napewno mozemy dojeśc do wspolnego lub blisko wspolnego stanowiska
        np w sprawie okupacji

masz przykład co piesze Omar na temayt Terroryzm

tp://www.vivapalestyna.host.sk/news/felieton.php?news=felietony/000022.php
        • werw Re: Do viri 19.10.03, 13:32
          tarekk napisał:

> Niewiem dlaczego ty i dana nie nawiedziecie Omara ,skoro skierowacie do mnie
          > jak do niego to ja będe pisał w jego imieniu .akurat on jest z Krakowa a
          > ja z wroclawia..

No niech ktoś mi powie że kłamstwa nie można wyssać z mlekiem matki.
          • Gość: dana33 do werwa IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 19.10.03, 13:36
            :)
          • werw Re: Do viri 19.10.03, 13:36
            Nienawidzimy? Kim ty jesteś żeby sobie zasłużyć na nienawiść? Faris to kanalia -
            co widać, słychać i czuć - i tyle.
          • werw Re: Do viri 19.10.03, 13:39
            werw napisał:

> tarekk napisał:
            >
            > > Niewiem dlaczego ty i dana nie nawiedziecie Omara ,skoro skierowacie do mn
            > ie
            > > jak do niego to ja będe pisał w jego imieniu .akurat on jest z Krakowa
            > a
            > > ja z wroclawia..
            >
            > No niech ktoś mi powie że kłamstwa nie można wyssać z mlekiem matki.

Dobre, zgadzam się. :)
            • werw Re: Do viri 19.10.03, 13:40
              To powyżej: do Dany.
          • gw_bush Re: Do viri 19.10.03, 13:44
            werw napisał:

> tarekk napisał:
            >
            > > Niewiem dlaczego ty i dana nie nawiedziecie Omara ,skoro skierowacie do mn
            > ie
            > > jak do niego to ja będe pisał w jego imieniu .akurat on jest z Krakowa
            > a
            > > ja z wroclawia..
            >
            > No niech ktoś mi powie że kłamstwa nie można wyssać z mlekiem matki.

To kim ona byla ?
            Twoja matka mysle.
        • viri-palestyna Re: Do Omar 19.10.03, 14:04
          tarekk napisał:

> Niewiem dlaczego ty i dana nie nawiedziecie Omara ,skoro skierowacie do mnie
          > jak do niego to ja będe pisał w jego imieniu .akurat on jest z Krakowa a
          > ja z wroclawia..vivapalestyna .jest strona gdzie pieszą w nich wszysce bez
          > względu na pochodzenia kolor czy swiatopoglad bardzo dużo żydzi..tam stara
          sie
          > opisać życie palestynczykow tak jak jest.jej zrodło przed wszystkiem masmedia
          > Izraelskai palestynska.staraj sie przyczytac obiektywny. jestśmy po przeciwny
          > strone ale napewno mozemy dojeśc do wspolnego lub blisko wspolnego stanowiska
          > np w sprawie okupacji
          >
          >
          > masz przykład co piesze Omar na temayt Terroryzm
          >
          > tp://www.vivapalestyna.host.sk/news/felieton.php?news=felietony/000022.php
          Ja wiem co myslisz na temat terroryzmu.Potepiasz go i jednoczesnie popierasz.
          Nie da sie jednoczesnie zjesc ciastko i miec ciastko.
          Malo pracujecie nad tym zeby slowo arab nie bylo synonimem terrorysty.
          • tarekk Re: Do Omar 19.10.03, 14:39
            mowiąc swoem jezykiem największe organizacje terrorysteczne są żydowski od
            hagana przez Shtern i Argun aż do szamera iSzarona ..wy doskonaly umiecie
            manupolowac..każdy kto jest przeciwko agresjii Izraela jest Terrorysta i anty
            semita..dla wasz nie ma rożnicy miedzy ruchem oporu do wyzwolenia krajuz
            podokupacją i terroryzemem.. z wami nawet nie mozna prowadzieć żaden dialog i
            dyskusja po odrazu używacie terryzmu poglądow i myślenia..ale ludzie juz
            powole będą rozumiec kto jest naprawdę terroryst? a jeżeli walka o wolnościa
            i o godne normalne życie nazwac terroryzm to z przyjmnościa ci powiem że nim
            jestem i będe cały czas walcze an rzecz mego narodu
            • viri-palestyna Re: Do Omar 19.10.03, 15:09
              tarek rozumie Twoja irytacje,bo wczoraj lub przedwczoraj zginol
              Twoj imennik Tarik Abu Husejn, dowódca zbrojnego skrzydła Hamasu w rejonie
              Rafah,To jest bezsprzecznie wina Izraela,bo gdyby nie zniosl chwilowo
              podzialu Gazy na trzy czesci to zylby se jeszcze ten terrorysta moze tydzien
              lub dwa.
              Moze innym razem bedziesz mial lepszy dzien do rozmow>?
    • Gość: mirmil Czy palestynczycy i zydzi zasluguja na rowne.....? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 19.10.03, 15:07
      na rowne traktowanie jesli chodzi o wspolczucie i potepienie? oczywiscie NIE.

palestynczyka przed (ewentualnym) potepieniem nalezy zalowac, bo cierpi brutalna
      okupacje. ludzie zrozpaczeni i bezwzglednie gnebieni przez obce sily podejmuja
      rozpaczliwe decyzje.

zyda-proszarownowca przed (ewentualnym) wspolczuciem nalezy potepic, bo jest on
      brutalnym okupantem.

w momencie gdy wroci sie do granic z 67, zliwkwiduje nielegalne zydowskie
      osiedla na cudzej ziemi oraz rozwiaze problem uchodzcow - wtedy sie zastanowimy,
      czy zydzi popierajacy krwawa polityke szarona zasluguja, aby zmienic nasz do
      nich stosunek. palestynczycy juz teraz deklaruja, ze sa gotowi wybaczyc, jesli
      izrael wypelni zobowiazania, jakie dobrowolnie przyjal, przystepujac do ONZ.

choc i wtedy ich relacje z palestynczykami beda raczej podobne obecnym relacjom
      niemcy/zydzi, gdzie jednak o rownosci mowy byc nie moze. nadal pamietamy, kto
      byl katem, a kto ofiarom...
      • Gość: marcin granica idiotyzmu! IP: 62.233.188.* 19.10.03, 15:17
        skąd ten pomysł aby powrócić do granic z roku 1967?

to się nie stanie nigdy

Izrael zaanektuje te 40% Judei i Samarii które teraz kontrolują pionierzy
        osadnicy
      • Gość: mirmil to mowic:egipt w VII w mial kilkanascie mln ludzi! IP: *.uBRgrb01.supercable.es 19.10.03, 15:41
        albo inne twoje odkrywcze twierdzenia tyczace sie glownie pochodzenia obecnych
        mieszkancow srodziemnomorskich krajow arabskich...
      • Gość: dana33 Re: Czy palestynczycy i zydzi zasluguja na rowne. IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 19.10.03, 15:44
        mirmil, po raz setny lub wiecej, skad masz ta pewnosc, ze jesli cofniemy sie do
        granic 1967 roku oni zaprzestana atakow terrorystycznych, ktore przeciez byly
        rowniez PRZED 1967 ?
        • Gość: A.D. Hmmm.... IP: *.mco.bellsouth.net 19.10.03, 16:08
          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> mirmil, po raz setny lub wiecej, skad masz ta pewnosc, ze jesli cofniemy sie
          do
          > granic 1967 roku oni zaprzestana atakow terrorystycznych, ktore przeciez byly
          > rowniez PRZED 1967 ?

>> Zabijanie okupanta, kolonialisty i najezdzcy nie jest aktem trroryzmu!!! To
          swiety obowiazek uciemiezonego narodu. To ze teraz propaganda nazywa walke z
          okupantem 'trroryzmem', ktory zydzi wynalezli, udoskonalili i stosuja
          codziennie wobec Palestynczykow, nie znaczy ze Palestynczycy robia cokolwiek
          zlego, czy nie moralnego w swojej ziemi.

>> Przed 67 byl 48 i wczesniejsze zatruwanie studzien, mordowanie calych
          wiosek i osiedli Palestynskich, etc.

>> Smierc okupantom!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: mirmil jacy "oni"? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 19.10.03, 16:17
          mowisz o zydach czy o palestynczykach?

pamietajmy o tym, ze terroryzm w palestynie rozpoczeli zydzi, organizujac
          zamachy na administracje brytyjska.

skad wiec masz pewnosc, ze ustanie terroryzm zydowski, ktory istnial przed 67?

dlatego tez odchdzaca w przeszlosc mapa drogowa zakladala, ze KAZDA ZE STRON
          BEDZIE REALIZOWALA SWOJE ZOBOWIAZANIA BEZ OGLADANIA SIE NA DRUGA STRONE.

niech wiec izrael zrealizuje swoja czesc, to (moze) zyska nieco sympatii
          ludzi, ktorzy teraz wspolczuja cierpiacym okrutna okupacje palestynczykom...
          • Gość: dana33 Re: jacy "oni"? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 19.10.03, 16:39
            mirmil, ty udajesz glupiego, czy ty glupi? oni to terrorysci, to ci jasne.
            i jak nie umiesz odpowiedziec na proste pytanie, to nie wjezdzaj mi tu z z
            historia 100 letniego konfliktu. wrzeszczysz od miesiecy na forum (zreszta nie
            ty sam, masz tu kupe "wspolwyznawcow") zed mamy sie cofnac do granic 1967 to
            wtedy ustana zamachy. ale jak sie ciebie pytam, skad masz pewnosc, to mi dajesz
            wykrecajaca sie odpowiedz. a wiec, kochanie, jak nie masz odpowiedzi, albo
            lepiej, jak wiesz ze terror nie ustanie, to jak mowi kapral i cccp, odwrot i
            marsz do kata. to juz bedzie uczciwie napisac po prostu: wynocha zydzi z calej
            palestyny, zostawcie ja taka jaka byla do podzialu w 1947 roku. nierealne
            oczywiscie, ale uczciwe. a tu klamiecie sobie w zywe oczy, chcecie niby pokazac,
            jacy to my straszni, ze biedni palestynczycy to walcza tylko z okupantem i jak
            my szybciutko i bez zadnych warunkow wrocimy do granic 1967 roku to natychmiast
            zapanuje tu sielanka i milosc obustronna....... ale jak tachles chce odpowiedz
            na jedno jedyne pytanie, nu, mirmilku, to juz was nie ma. ok, fein with me, ale
            zapomnij o tym, ze my wrocimy do granic 1967 jak dlugo terror sie nie skonczy i
            bez korektur. widzisz, kochanie, my znamy sytuacje "od koszuli", my im nie
            wirzymy, my mamy pewnosc, ze ten terror nie ustanie. on nie ustanie nawet po
            stworzeniu ich wlasnego panstwa, ale wtedy bedzie nam latwiej, bo jak zaatakuja,
            to dostana w dupe i to silniej niz teraz i ty i caly zasranay, oklamany i
            hipokrezyny swiat nie bedzie mogl wrzeszczec, ze "silny israel bestialsko
            masakruje biednych uciemiezonych uchodzcow".... wtedy to bedzie wojna pantswa
            przeciwko panstwu. ze sily beda nierowne? pewno ze beda, jeszcze dlugo beda
            nierowne. ale to juz ich sprawa. zawsze rzucali sie na nas i rozpoczynali wojny
            z idiotyczna nadzieja, ze wrzuca nas do morza, wiedzac ze sily sa nie rowne. nu,
            nie ucza sie duzo, nie ucza.
            • Gość: mirmil przeciez ci odpowiedzialem IP: *.uBRgrb01.supercable.es 19.10.03, 17:54
              prawdopobienstwo jest takie samo jak prawdopodobienstwo, ze terrorysci
              izraelscy zaprzestana swoich akcji. jestes w stanie zagwarantowac, ze zydzi
              nie beda juz np podkladali bomb w palestynskich szkolach?

jestes? nie jestes?

nie rozumiem, czego tu nie rozumiesz.

ja osobiscie jestem dobrej mysli, bo gdy konflikt sie skonczy, to i ludzie
              beda mniej radykalni. widac to swietnie na twoim przykladzie, bo jako strona
              konfliktu obecnie mowisz rzeczy, ktorych normalny czlowiek by nie powiedzial.
              a konkretnie ty np moze przestaniesz twierdzic, ze dzieci
              palestynskie "masowo" zabijaja. na tej samej zasadzie mozna oczekiwac, ze
              palestynczycy (kiedy juz nie beda dreczeni przez bezwzglednego okupanta) nie
              beda podejmowali dramatycznych decyzji, ktorych efekty widzimy teraz.

nie zmieni to oczywiscie faktu, ze izrael i tak bedzie napietnowany jako
              okupant jeszcze przez dlugi czas. mysle, ze czeka was taki sam proces, jaki
              mial miejsce w niemczech po wojnie. z czasem zydzi pojma ogrom zla, jakiego
              sie dopuscili.

moze tez pomyslimy o odszkodowaniach? to bedzie dopiero ewenement - izrael
              bedzie placil, a nie inkasowal :)
              • Gość: dana33 Re: przeciez ci odpowiedzialem IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 19.10.03, 18:53
                nu, zagwarantowac to ja ci moge tylko urzad podatkowy i smierc. fakt jest, ze
                zabijanie palestynczykow przez terrorystow israelskich nie ma zadnego porownania
                do terroru arabskiego. fakt jest, ze sie ich lapie, sadzi i wsadza do wiezienia.
                natomiast "bojownicy" arabscy, jesli sie sami nie rozerwa, to to zadnego
                wiezienia nie chodza, tylko biora spokojnie udzial w nastepnych "bohaterskich"
                wyczynach.
                moge ci natomiast zapewnic, ze jesli arabowie przestana naz terroryzowac i
                zabijac, z naszej strony ta niewielka dzialanosc naszych terrorystow albo zniknie
                zupelnie, albo bedzie scigana do ostatniego israelskiego terrorysty. twoje "ze
                zydzi nie beda juz np podkladali bomb w palestynskich szkolach?" sugeruje, jakby
                to bylo na porzadku dziennym. a tak naprawde, to o ilu takich wypadkach
                slyszales? jednym, dwom? nu, mirmil, troche uczciwosci.
                nu, nie mam nic przeciwko zaplaceniu im odszkodowan, tylko niech oni sie
                zobowiaza do placenia odszkodowan za mienie zydowskie pozostawione w ich
                krajach. mysle ze to tylko sprawiedliwie, nie?
                a co do napietnowania, to mirmilku, nie badz naiwny: my bylismy, jestesmy i
                bedziemy napietnowani do konca tego swiata. czy tez moze sobie przypominasz
                jakis okres, niedlugi, tak powiedzmy glupie 50 lat, kiedy to zydzi NIER byli
                napietnowani? jesli tak, to daj link, jak mowi zbalansowany, to dopiero bedzie
                ewenement, zydzi raz nie pietnowani i oskarzani o cale zlo tego swiata... :)
                • Gość: mirmil Re: przeciez ci odpowiedzialem IP: *.uBRgrb01.supercable.es 20.10.03, 02:07
                  > nu, zagwarantowac to ja ci moge tylko urzad podatkowy i smierc.

> moge ci natomiast zapewnic, ze jesli arabowie przestana naz terroryzowac i
                  > zabijac, z naszej strony ta niewielka dzialanosc naszych terrorystow albo
                  zniknie zupelnie, albo bedzie scigana do ostatniego israelskiego terrorysty.

no to sie na cos zdecyduj...

a jesli nie mozesz zagwarantowac, to nie wymagaj gwarancji od innych.

wystarczy sie przyjrzec historii palestyny, aby zobaczyc, ze poki zydzi nie
                  mieli wystarczajacych srodkow, to byli terrorystami (np wobec brytyjczykow), a
                  teraz, kiedy juz moga miec wlasna armie i kaska z usa plynie szerokim
                  strumieniem, to zgrywaja oburzona cnote wobec palestynczykow, ktorzy stosuja
                  ich wlasne metody...

czy tez moze sobie przypominasz
                  > jakis okres, niedlugi, tak powiedzmy glupie 50 lat, kiedy to zydzi NIER byli
                  > napietnowani?

napietnowani za okupacje palestyny? przez cale stulecia.

oczywiscie to jest bardzo wygodne twierdzic, ze protest swiata wobec
                  niesprawiedliwosci popelnianej na palestynczykach jest wyrazem jakiejs
                  szerszej awersji do zydow. wygodne, bo jest swojego rodzaju rozgrzeszeniem na
                  zasadzie:

np. ludzie mowia o zydach ze kontroluja polski episkopat co jest bzdura,
                  ludzie mowia o zydach ze kontroluja polska gospodarke co jest bzdura ---->
                  wszysko co mowia ludzie o zydach jest bzdura.

NIESTETY. nie wszystko da sie upchnac do jednego wora bzdur. niemoralna
                  okupacja palestyny tam sie nie miesci...

• Gość: dana33 do mirmila IP: *.jazo.org.il 20.10.03, 09:11
                    nu, cos nie bardzo ta twoja odpowiedz...
                    na co mam sie zdecydowac? czy ty naprawde nie widzisz roznicy miedzy arabskimi
                    terrorystmi a zydowskimi? my mamy tu jakas ilosc zorganizowanych zydowskich
                    GRUP terrorystycznych? uzbrojonych po zeby, z wlasnym kierownictwem,
                    planujacymi zamachy samobojcze? slyszales cos o jakim autobusie wysadzonym w
                    powietrzde przez israelczykow? dyskoteka? restauracja? nasi terrorysci to
                    pojedyncze osoby, lub jakas grupa zlozona z 3-4 fanatykow, ktorzy uwazaja ze
                    maja prawo wziac prawo w swoje rece. sa predzej czy pozniej zlapani, osadzani i
                    wsadzani do wiezienia. nie moge zadac gwarancji? od generalissimo? ktory ich
                    nawoluje ciagle do zabijania kazdego zyda? ktory im za to placi? slyszales,
                    zeby rzad israelski, jakikolwiek, placil naszym fanatykom za zabijanie arabow?
                    a co to ma znaczyc "napietnowani za okupacje palestyny? przez cale stulecia."?
                    okupowalismy palestyne cale stulecia? o czym ty wogole piszesz, mirmil?
                    nu, poczytaj troche roznej literatury, tylko nie zydowskiej, i zobaczysz jaki
                    antysemityzm i potepianie zydow panuje na swiecie od setek lat. oczekuje od
                    ciebie innych argumentow, a jak nie masz, nu, to nie dyskutuj.
                    • tarekk Re: do dana. ..wasz terorryzm panstwowy 20.10.03, 09:39
                      poporostu co wy robicie jest terroryzm panstwowy ..mordowania cywileow burzynia
                      domow i okupacja ziemii sa aktami terorryzmu panstwowego..już nie mowie o wasze
                      oraganizacji terorrysteczne ktore budowali waszego faszystowskiego panstwka na
                      skutek aktow terorrystycznych
                      • Gość: mirmil izrael - panstwo faszystowskie? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 20.10.03, 12:34
                        chyba raczej nie. reszta sie zgadza.
                    • Gość: mirmil Re: do mirmila IP: *.uBRgrb01.supercable.es 20.10.03, 12:29
                      czego nie widzisz?

chodzi tu o generalna zasade, gdzie sama przyznajesz, ze nie mozesz niczego
                      gwarantowac, a jednoczesnie chcesz, zeby ci inni cos gwarantowali.

czy widze roznice miedzy terroryzmem zydowskim a palestynskim? synchronicznie
                      tak, diachronicznie nie: macie teraz ten luxus, ze mozecie sobie pozwolic na
                      rezygnacje z terroryzmu, bo kiedy terroryzm byl tworzacemu sie izraelowi na
                      reke, to nikt sie nie zawahal, zeby takich srodkow uzywac. a obecnie robia to
                      samo palestynczycy, bo podobnie jak zydzi dawniej, nie maja mozliwosci walczyc w
                      inny sposob. roznica glowna polega na tym, ze cel do osiagniecia w przypadku
                      terroryzmu zydowskiego byl od poczatku zly. obecnie zas panstwo izrael stosuje
                      inne metody, ktore tez mozna nazwac terroryzmem tyle tylko ze ze strony rzadu.

a co mnie to, jaki antysemityzm w literaturze od ilus tam setek lat? who cares?
                      a jak bardzo sie w polsce nienawidzilo niemcow przez cale stulecia? i co z tego.
                      czasy sie zmieniaja. niemcy pokazali, ze chca i potrafia zyc w pokoju z innymi
                      ludzmi w europie. zawrzyjcie uczciwy pokoj z palestynczykami, to z czasem zmieni
                      sie nastawienie ludzi do izraela.

• Gość: dana33 Re: do mirmila IP: *.jazo.org.il 20.10.03, 12:34
                        mirmil, z toba sie gada jak z tarkiem. ty chcesz slyszec ode mnie przyznanie do
                        wszystkich win, kajanie i odszkodowania. ty sam nie masz zamiaru odpowiedziec
                        normalnie na zadne pytanie, u ciebie kazda odpowiedz to powtorka ataku. atakuj
                        dalej kogo chcesz, ja na takie idiotyczne dyskusje nie mam czasu. milego dnia
                        • Gość: mirmil na jakie dokladnie pytania? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 20.10.03, 12:47
                          w kolko powtrzasz, ze czegos nie rozumiesz, wiec ja ci jeszcze raz tlumacze.

chcesz sprobowac bardziej metodycznie:

1. czy jest roznica miedzy terroryzmem palestynskim a izraelskim?

teraz: jest taka, ze terroryzmem (nie rzadowym) zajmuja sie obecnie palestynczycy.

przed powstaniem izraela: nie ma roznicy, i palestynczycy i zydzi uciekali sie
                          do terroryzmu, kiedy nie mieli innego sposobu na osiagniecie swojego celu.

2. chcesz otrzymac tu ode mnie gwarancje, ze po powrocie do granic z 67,
                          palestynczycy nie beda wiecej organizowali zamachow.

dlaczego chcesz otrzymywac ode mnie jakiekolwiek gwarancje, kiedy sama piszesz,
                          ze nie mozesz ich udzielic? chcesz od innych, czego nie mozesz dac sama???

3. starasz sie przedstawic protest przeciwko okupacji palestyny jako wyraz
                          szerszego fenomenu zwanego antysemityzmem.

bzdet. pakujesz do jednego wora rzeczy ze soba nie zwiazane: babcie, ktora pod
                          kosciolem placze nad losem polski zniewolonej przez zydow co faktycznie moze byc
                          wyrazem antysemityzmu oraz czlowieka, ktory nie zgadza sie z nielegalna okupacja
                          palestyny, co akurat ma z antysemityzmem tyle wspolnego, co potepianie II wqjny
                          swiatowej z rasistowska niechecia do niemcow, ktorzy byli jej organizatorami.

KTOREGO PUNKTU NADAL NIE ROZUMIESZ???
    • Gość: Heinz21 Link IP: *.telia.com 19.10.03, 16:10

www.mfa.gov.il/mfa/fence.html
    • viri-palestyna Terroryzm palestynski przed 1967rokiem 19.10.03, 17:22

Palestyńscy i Arabscy rzecznicy jak Omar Faris twierdzą zwykle, że objawiony
      ostatnio terroryzm palestyński spowodowany jest izraelską „okupacją”
      Zachodniego Brzegu Jordanu oraz Strefy Gazy, dodając, że pezmoc zostania
      zażegnana tylko wtedy, gdy zakończy się „okupacja”.
      Mimo tych twierdzeń, powinniśmy pamiętać, że wiele frakcji palestyńskich i
      arabskich (takich jak Hamas czy Hezbollah) zapewnia niezmiennie, że nawet gdy
      Izrael w pełni wycofał się z tych terenów, to będą kontynuować ataki do momentu
      aż pozbawią Izrael racji bytu.
      Co istotne, podstawowa przesłanka stwierdzeń Palestyńczyków – że to „okupacja”
      doprowadziła do zjawiska terroryzmu – jest historycznie wadliwa. Terror arabski
      i palestyński wymierzony przeciwko Izraelowi istniał zanim Izrael rozciągnął
      kontrolę nad Zachodnim Brzegiem Jordanu i Strefą Gazy po Wojnie Sześciodniowej
      w czerwcu 1967 roku, a nawet przed powstanie państwa Izrael w 1948 roku.
      Przykładowo, terror arabski objawił się w gwałtowny sposób podczas zamieszek
      antyżydowskiech w latach 1920-1921 (podczas których został brutalnie
      zamordowany wybitny pisarz żydowski Y. Brenner), podczas „niepokojów” roku 1929
      (podczas których nastąpiła masakra ludności żydowskiej w Hebronie), podczas
      Rewolty Arabskiej w latach 1936-39 oraz podczas innych odnotowanych incydentów
      masowej przemocy arabskiej przeciwko Żydóm w ciągu całego okresu
      przedpaństwowego.
      Palestyńska kampania terrorystyczna nasiliła się w przeddzień ogłoszenia przez
      ONZ Uchwały o Podziale Palestyny w listopadzie 1947 i doprowadziła do
      zmasowanej inwazji arabskiej w latach 1948-49, która nakreśliła granice nowo
      powstałego państwa Izrael.
      Rzeczywiście, ślady tej opłakanej w skutkach przemocy można znaleźć już u
      samych początków odnowionego osadnictwa żydowskiego w Ziemi Izraela ponad wiek
      temu.
      Po „Wojnie o Niepodlegość” terroryzm arabski poszerzył swój zakres. W roku 1952
      gdy nadgraniczne ataki terrorystyczne fedainów osiągnęły swój szczyt, wydarzyło
      się aż 3000 incydentów granicznych, od niszczenia mienia po brutalne morderstwa
      cywilów. Ta antyizraelska przemoc objęła zarówno tereny pogranicza jak i
      wielkie ośrodki, a kierowana była w większości przeciwko niewinnej ludności
      cywilnej, głównie nowym imigrantom.
      Podsumowując, często powtarzane przez Arabów twierdzenia, jakoby
      Izraelska „okupacja” odpowiedzialna była w pewien sposób za powstanie
      terroryzmu palestyńskiego, nie jest niczym więcej jak pustym argumentem,
      sprzecznym z faktami i nie potwierdzonym przez wiek rzeczywistości
      historycznej.
      Poniżej przedstawiona została lista niektórych z udokumentowanych aktów
      terroryzmu arabskiego, z których wszystkie miały miejsce przed panowaniem
      administracji izraelskiej na Zachodnim Brzegu Jordanu i w Strefie Gazy w 1967
      roku.
      • viri-palestyna Re: Terroryzm palestynski przed 1967rokiem 19.10.03, 17:23
        1 stycznia 1952 siedmiu uzbrojonych terrorystów zaatakowało i
        zamordowało
        dziewiętnastoletnią dziewczynę w jej własnym domu w dzielnicy Bet Israel w
        Jerozolimie.
        14 kwietnia 1953 Po raz pierwszy terroryści usiłują przeniknąć do
        Izraela drogą
        morską, lecz bez powodzenia. Jedna z łodzi została zatrzymana, a drugiej udało
        się uciec.
        7 czerwca 1953 Nastolatek został zabity a trzech innych zostało rannych w
        strzelaninie w dzielnicy mieszkalnej w południowej Jerozolimie.
        9 Czerwca 1953 Terroryści zaatakowali grupę gospodarstw w Lod i zabili
        jednego mieszkańca. Terroryści rzucali granaty ręczne i otwierali ogień z broni
        palnej. Tej samej nocy inna grupa terrorystów zaatakowała dom w miejscowości
        Hadera. Stało się to po podpisaniu poprzedniego dnia porozumienia między
        Jordanią i Izraelem z udziałem mediacji ONZ, w którym Jordania zobowiązała się
        przedsięwziąć środki zapobiegające przedostawaniu się terrorystów z Jordanii do
        Izraela.
        10 czerwca 1953 Terroryści przedostają się do Izraela z terenu Jordanii
        i niszczą
        dom we wsi Miszmar Ajalon.
        11 czerwca 1953 Terroryści atakują parę młodych Izraelczyków w Kfar
        Hess,
        którzy giną od kul.
        2 września 1953 Terroryści przenikają z Jordanii do Izraela, dostają
        się do
        dzielnicy Katamon w sercu Jerozolimy i obrzucają ulice granatami ręcznymi.
        Cudem nikt nie został ranny.
        17 marca 1954 Terroryści urządzją zasadzkę na autobus z Eilatu do Tel Awiwu
        i otwierają do niego ogień z bliskiej odległości gdy autobus znalazł się w
        okolicy Maale Akrabim w północnym Negewie. W pierwszej zasadzce terroryści
        zastrzelili kierowcę i zranili większość pasażerów. Później weszli do autobusu
        i strzelali do każdego z nich. Jedenastu pasażerów zostało zamordowanych. Ci,
        którzy przeżyli relacjonowali jak terroryści bezcześcili ciała zamordowanych i
        pluli na nie. Terroryści mogli pochodzić zza jordańskiej granicy, która
        przebiega około 20 kilometrów od miejsca ataku.
        2 Stycznia 1955 Terroryści zamordowali dwóch turystów na Pustyni
        Judzkiej.
        24 marca 1955 Terroryści rzucają granaty i otwierają ogień do tłumu podczas
        uroczystości ślubnej w osadzie rolniczej Patisz na Pustyni Negew. Młoda kobieta
        została zabita a osiemnaście osób zostało rannych.
        7 kwietnia 1956 Mieszkanka Aszkelonu została zabita we włanym domu, gdy
        terroryści wrzucili tam trzy granaty ręczne.
        Trzech mieszkańców kibucu Giwat Haim zostało zabitych, gdy terroryści otworzyli
        ogień do ich samochodu na drodze ze skrzyżowania Plugot do Miszmar HaNegew.
        Wydarzyło się kilka ataków na domy prywatne i samochody z użyciem granatów i
        broni palnej w miejscowościach Nicanim i Kecijot. Jedna osoba została zabita a
        trzy ranne.
        11 kwietnia 1956 Terroryści otwierają ogień do synagogi pełnej dzieci i
        nastolatków w osadzie rolniczej Szafrir. Zabitych na miejscu zostało troje
        dzieci i jeden młody robotnik. Pięć osób zostało rannych, w tym trzy ciężko.
        • viri-palestyna Re: Terroryzm palestynski przed 1967rokiem 20.11.03, 22:30
    • viri-palestyna Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod 19.10.03, 17:24
      29 kwietnia 1956 Egipcjanie zabijają Roja Rotenberga (21 lat)
      pochodzącego z
      Nahal Oz.
      12 września 1956 Terroryści zabijają trzech druzyjskich strażników w Ein
      Ofarim
      w regionie Arawa.
      23 września 1956 Terroryści otwierają ogień z poza granicy z Jordanią
      zabijając
      czworo archeologów i raniąc szesnastu innych w pobliżu kibucu Ramat Rachel.
      24 września 1956 Terroryści zabijają młodą dziewczynę na polach w pobliżu
      osiedla rolniczego Amindaw w pobliżu Jerozolimy.
      4 października 1956 Pięciu izraelskich robotników zabitych w Sodomie.
      9 października 1956 Dwóch robotników zabitych w sadach wsi zamieszkałej
      przez
      młodzież Newe Hadassa w regione Szaron.
      8 listopada 1956 Terroryści otwierają ogień do pociągu, atakują
      samochody i
      wysadzają studnie w północnym i centralnym Izraelu. Sześciu
      Izraelczyków zostało rannych.
      18 lutego 1957 Dwóch cywilów zostało zabitych przez miny w pobliżu Nir
      Icchak na południowej granicy Strefy Gazy.
      8 marca 1957 Pasterz z kibucu Bet Gowrin został zabity przez
      terrorystów na
      polu w pobliżu kibucu.
      16 kwietnia 1957 Terroryści przeniknęli z Jordanii i zabili dwóch
      strażników w
      kibucu Mesilot.
      20 maja 1957 Terrorysta otworzył ogień do ciężarówki w rejonie Arawa
      zabijając robotnika
      29 maja 1957 Kierowca traktora został zabity, a dwóch innych
      rannych, gdy
      pojazd wjechał na minę w pobliżu kubucu Kisufim.
      23 czerwca 1957 Izraelczycy zostają ranni po wejściu na miny w pobliżu
      Strefy
      Gazy.
      23 sierpnia 1957 Dwóch strażników firmy Mekorot zostało zabitych w
      pobliżu
      kibucu Bet Gowrin.
      21 grudnia 1957 Mieszkaniec kibucu Gadot został zabity na polu
      należącym do
      kibucu.
      11 lutego 1958 Terroryści zabijają mieszkańca moszawu Janow, na drodze do
      Kfar Jona w regionie Szaron.
      5 kwietnia 1958 Terroryści, który ukryli się w zasadzce zastrzelili
      dwie
      osoby w pobliżu Tel Lakisz.
      22 kwietnia 1958 Żołnierze jordańscy zastrzelili dwóch rybaków w Zatoce
      Akaba.
      26 maja 1958 Czterech izraelskich oficerów policji zostało zabitych
      w
      jordańskim ataku na górę Skopus w Jerozolimie.
      17 listopada 1958 Syryjski terrorysta zabija żonę brytyjskiego attache
      lotniczego
      w Izraelu, który zatrzymał się w hotelu Konwentu włoskiego na Górze
      Błogosławieństw.
      3 grudnia 1958 Pasterz zostaje zabity w kibucu Gonen. W ataku artyleryjskim,
      który nastąpił później zostaje rannych 31 cywilów.
      23 stycznia 1959 Pasterz z kibucu Lehawot HaBaszan zostaje zabity.
      1 lutego 1959 Trzech cywilów zostało zabitych przez minę w pobliżu
      moszawu Zawdiel.
      15 kwietnia 1959 Strażnik zostaje zabity w kibucu Ramat Rachel.
      27 kwietnia 1959 Dwóch turystów zastrzelonych z bliskiej odległości w
      pobliżu
      Masady.
      6 września 1959 Beduiński terrorysta zabija oficera zwiadowcę oddziału
      spadochronowego w pobliżu Nicany.
      8 września 1959 Beduini otwierają ogień do obozu wojskowego na Pustyni
      Negew zabijając oficera Armii Izraelskiej, kapitana Jaira Peleda.
      3 października 1959 Pasterz z kibucu Hefciba został zabity w pobliżu kibucu
      Jad Hana.
      26 kwietnia 1960 Terroryści zabijają mieszkańca Aszkelonu na południu
      miasta.
      12 kwietnia 1962 Terroryści otwierają ogień do autobusu firmy Eged na
      trasie do Eilatu; jeden pasażer został ranny.
      30 września 1962 Dwóch terrorystów zaatakowało autobus Egedu na trasie
      do Eilatu. Nikt nie został ranny.
      1 stycznia 1965 Terroryści palestyńscy usiłowali podłożyć ładunek
      wybuchowy pod zbiorniki wody. Był to pierwszy atak Fatahu, frakcji OWP.
      31 maja 1965 Legioniści jordańscy otworzyli ogień do dzielnicy Musara w
      Jerozolimie, zabijając dwóch cywilów i raniąc czterech.
      1 czerwca 1965 Atak terrorystyczny na dom w kibucu Jiftach.
      5 lipca 1965 Komórka Fatahu podkłada ładunki wybuchowe w Micpe Massua w
      pobliżu Bet Guwrin oraz pod tory kolejowe na odcinku między Jerozolimą i Kfar
      Battir.
      26 sierpnia 1965 Sabotaż wodociągu w kibucu Manara w Górnej Galilei.
      29 września 1965 Terrorysta zostaje zabity podczas próby ataku na moszaw
      Amacia.
      7 listopada 1965 Komórka Fatahu przedostaje się z Jordanii i wysadza dom
      w moszawie Giwat Jeszajahu na południe od Bet Szemesz. Dom został zniszczony,
      ale mieszkańcy cudem uniknęli ran.
      25 kwietnia 1966 Ładunki wybuchowe podłożone przez terrorystów zraniły
      dwóch cywilów i zniszczyły trzy domy w moszawie Bet Josef w Dolinie Bet Szean.
      16 maja 1966 Dwóch Izraelczyków zostało zabitych, gdy ich dżip
      wjechał na
      minę podłożoną przez terrorystów na północ od Jeziora Genezaret, na południe od
      Almagor. Ślady terrorystów prowadzą do Syrii.
      13 lipca 1966 Dwóch żołnierzy i jeden cywil zostało zabitych w
      pobliżu
      Almagor, gdy ich ciężarówka wjechała na minę podłożoną przez terrorystów.
      14 lipca 1966 Terroryści zaatakowali dom w Kfar Juwal na północy
      Izraela.
      19 lipca 1966 Terroryści przedostali się do moszawu Margaliot na
      północnej
      granicy i podłożyli dziewięć ładunków wybuchowych.
      27 października 1966 Cywil został ranny przez łądunek wybuchowy podłożony na
      torach kolejowych na trasie do Jerozolimy.

• Gość: dana33 Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 19.10.03, 17:26
        nu, viri, kol ha kavod!!!
        • Gość: zbalansowany to tylko Arabowie sa terrorystami IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 20.10.03, 02:33
          Zionist leader Vladimir Jabotinsky makes this clear in his 1923 book The Iron
          Wall: We and the Arabs.1

Zionist colonization must either be terminated or carried out against the
          wishes of the native population...an iron wall...to resist the pressure to the
          native population....A voluntary reconciliation with the Arabs is out of the
          question...for without an armed force...colonization is impossible...Zionism is
          a colonization adventure...It is important...to speak Hebrew, but... more
          important to be able to shoot...
          • Gość: zbalansowany Re: to tylko Arabowie sa terrorystami IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 20.10.03, 02:39
            The Jewish limited historical memory (and corresponding embracement of legend)
            and its singular focus on its martyrological tradition has also been
            systematically exploited to buttress Zionist reasoning for the necessity of the
            modern state of Israel: a home for Jews from worldwide anti-Semitic
            persecution. The lengths some Jews will go to enforce
    • goldbaum Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod 20.10.03, 09:29

> ale ta pozostala jedna trzecia, to tez daje sie wam dobrze we znaki, nie?
      > szczegolnie ta ostatnia wiadomosc o zabiciu 3 palestynczykow dzisiaj w nocy,
      ´
      A jak z toba dana? Dalo ci sie "we znaki" zabicie wczoraj w odwecie 3
      Izraelczykow w Cisjordanii? Ach, to pewnie wcale nie dalo ci sie we znaki.
      To byly "peanuts". Wy im dopiero pokazecie, co?

Przynajmniej do nastepnego razu :)
      • Gość: dana33 Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod IP: *.jazo.org.il 20.10.03, 09:50
        dzien dobry, scheissbaumku. dzisiaj wiadomosc z wczoraj jest dokladniejsza: to
        byla grupa 4 zolnierzy israelskich, ochraniajacych wlasnie szose okrazajaca
        ramalle, ktora wybudowano dla bezpiecznego ruchu samochodow israelskich, ale
        ktora niestety, nie byla taka bezpieczne, jako ze ciagle byly na tej drodze
        zamachy na israelczykow. zolnierze wpadli w zasadzke, zostali ciezko ranni, i
        wtedy "bohaterscy" bojownicy o wyzwolenie palestyny podeszli do rannych i z
        odleglosci zero dobili ich. po bohatersku.
        owszem, scheissbaumku, dalo sie mi we znaki, to byli zolnierze nasi, nalezeli
        do nas wszystkich i nas wszystkich boli serce dzisiaj. ale ty tego
        scheissbaumku, nie jeste w stanie zrozumiec. nie ma wsrod polakow uczucia
        solidarnosci, uczucia wspolnoty, uczucia przynaleznosci i wspolnego losu.
        natomiast tacy jak ty sa pierwsi do nabijania sie z cudzego nieszczescia. my
        tego nie robimy nawet, jesli to nieszczescie dotyczy naszego wroga. dlatego ty
        scheissbaumek a nie goldbaumek, ciucius.
        a to, ze nas serce boli, to nie znaczy, ze glowa u nas przestaje pracowac. i
        napewno im pokazemy. tak jak pokazujemy.
        • goldbaum Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod 20.10.03, 10:17
          nu szajsdana my przeciez wszyscy juz od dawna wiemy, jak bardzo ty jestes
          solidarna - zwlaszcza z zydowskimi terrorystami, ktorzy likwiduja strzalem w
          glowe 5-letnie dzieci palestynskie, tych "MASOWYCH" mordercow.

I wiemy, tez, ze ty nigdy nie cieszylabys sie z cudzego nieszczescia, nawet
          nieszczescia wroga. Ty tylko komentujac zabicie 14 Palestynczykow, w tym dzieci
          piszesz, ze "to tez daje sie wam dobrze we znaki, nie?"
          I to oczywiscie jest wyrazem szacunku, dla wroga :)))

Ech ty karukaturo czlowieka.
          • Gość: dana33 Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod IP: *.jazo.org.il 20.10.03, 10:57
            ha ha, scheissbaumku, boli co? szlag cie trafia, nie? fajnie, tak trzymaj dalej.
            • goldbaum Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod 20.10.03, 11:21
              Zawsze wedlug tego samego schematu :) Gdy danie puszczaja nerwy (o co
              nietrudno), najpierw jest "szeissbaumek" a potem, "szlag mnie trafia" :)

Gdybys byla choc troche uczciwa, to nie musialabys ciagle tak lgac. Gdybys
              ciagle tak nie lgala, to te lgarstwa nie wychodzilyby na swiatlo dzienne i
              wtedy nie musialabys sie tak wkurzac. Takie proste.

Tyle tylko, ze ty bez matactw i lgarstw to jak bez powietrza :)

• Gość: dana33 Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod IP: *.jazo.org.il 20.10.03, 12:38
                nu, goldbaumku, juz ci wyjasnilam, kiedy ty goldbaumek a kiedy ty
                scheissbaumek. i tez ci wyjasnilam, ze ja zupelnie, zupelnie sie nie denerwuje.
                najwyzej trace cierpliwosc i przestaje pisac, to wszystko. a gdzie ja to tak
                lgam? co ci nie odpowiada? prawda? nu, to ci nie odpowiada. jak to sie ladnie u
                nas mowi, kish mi mejn tuches.
                • goldbaum Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod 20.10.03, 12:40

> nu, goldbaumku, juz ci wyjasnilam, kiedy ty goldbaumek a kiedy ty
                  > scheissbaumek. i tez ci wyjasnilam, ze ja zupelnie, zupelnie sie nie
                  > denerwuje.

he he he...
                  Oj jaka ty dzisiaj znow "szczera" szajsdana :)
    • fredzio54 Re: Przykłade z zbrodnii Izraela w ostatnym tygod 20.10.03, 11:36
      Won arabstwo z mojej Ziemi
      Polecam Transfer do Jordani
      Araby sa Terrorysci mordercy gwlaca kobiet i tez sprzedaja
      czytaj
      Hatred's Kingdom

How Saudi Arabia Supports the New Global Terrorism

Dore Gold

In Hatred’s Kingdom, Dore Gold has the goods on Saudi Arabia, proving how it
      is actively supporting terrorism. Using previously unpublished documents, Gold,
      former Israeli Ambassador to the U.N. and internationally known Middle East
      strategy expert, pieces together the links between the current wave of global
      terrorism—from the World Trade Center to Bali, Indonesia—and the ideology of
      hatred taught in the schools and mosques of Saudi Arabia.

Gold reveals:
      1. How September 11 was only the most dramatic example of a new breed of
      terrorism, even now poised to strike again, that was born and nurtured in Saudi
      Arabia and quietly unleashed on the international community.
      2. The deadly recipe that creates the new terrorism: a broad financial and
      military network mixed together with a strong motivating ideology that could
      compel people to sacrifice their lives and commit mass murder. Both of these
      ingredients grew together in Saudi Arabia, in a movement called Wahhabism.
      3. How Wahhabi preachers in the main mosques of Saudi Arabia justify and
      support continued hostile acts against the U.S. and the West (translated
      sermons included).
      4. How prominent Saudi Wahhabi clerics actually justify the 9/11 attacks in
      publications, which are revealed here and translated.
      5. Shocking evidence of how the Saudis have financed the world’s most dangerous
      terrorist organizations, including Al-Qaeda and Hamas. Gold reveals the
      discovery of cancelled Saudi checks found in a Hamas headquarters in the West
      Bank. Internal Palestinian intelligence and political reports explicitly tie
      Saudi Arabia to radical Palestinian terrorist groups engaged in suicide
      bombings. Similar proof of Saudi backing for Islamic militants in Afghanistan,
      Chechnya, the Balkans, and the U.S. are presented.

Dore Gold connects the dots. He combines a rich knowledge of the history of the
      Middle East with a decade of hands-on diplomatic experience. If there is a
      single book that clearly explains Saudi Arabia, the complexities of the Middle
      East, and the rise of the new global terrorism in one volume, this is the one.

Save up to 40% - Order online from Amazon.com

Hatred's Kingdom
      by Dore Gold

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka