Gość: piotr.ny IP: 216.223.52.* 21.11.03, 22:01 SKANDAL, nie chca za friko ani dozywiac, ani dozbrajac pokojowego rezimu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mycior Lekcja dla Iranu, Polski, Brazyli etc IP: 200.232.137.* 21.11.03, 23:00 Natychmiast wszyscy powinni robic bomby atomowe, jak dane CIA pokazuja USA zaatakowalo Irak bo wiedzilei ze nie ma tam zadnych BMR,.... wszystkie kraje krote chca byc suwerrene musz natychmiast robic atomowke; Niestety cysorz Bush jest tak madry jak leper, a ktos oberwie z tych bomb trzecioswiatowych.. i nie ci w Texasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny TAK JEST, jak najbardziej IP: 216.223.52.* 21.11.03, 23:13 jak widac na przykladzie Korei Pn., i Korei Pd., sojusz z US doprowadza do zapasci gospodarczej i kleski glodowej, natomiast utrzymywanIe stalinowskiego rezimu i budowa bomby a., doprowadza do cudu gospodarczego. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: *.sympatico.ca 21.11.03, 23:21 Gość portalu: piotr.ny napisał(a): > jak widac na przykladzie Korei Pn., i Korei Pd., sojusz z US > doprowadza do zapasci gospodarczej i kleski glodowej, natomiast > utrzymywanIe stalinowskiego rezimu i budowa bomby a., doprowadza > do cudu gospodarczego. :))) Za subtelne dla mnie. Nie rozumiem. Wydaje mi sie, ze podzielenie danego kraju na pol i napuszczanie dwoch polowek na siebei, jest wielkim osiagnieciem cywilizacyjnym czlowieka. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycior Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: 200.232.137.* 21.11.03, 23:23 Po co komu cud gospodarczy? czy naprawde jestes NY? Ludzie zyli na tej planecie nawet jak niektorzy twierzda 2 miliony lat temu... nie potrzeba bylo cudow gospodarczych! Nie potrzeba nadal klamst czy supermerkatow, Nie potrzeba Amerykanow aby mowic co robic, bo jesli sie pojawia, to bedzie Korea Pln.... caly swiat podziwia ze pomysleli lepiej niz ten glupek Sadaaam ktory sie rozbroil wierzac ze ONZ go obroni teraz wszystkie kraje zbrojcie sie bo nie ma juz ONZ, nie ma prawa miedzynarodowego,....tylko szantasz moze zadzialac.... jak dobrze ze Bush pokazal prawdziwa twarz USA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek z ramienia Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.03, 23:39 > Nie potrzeba Amerykanow aby mowic co robic, No to pomieszkaj sobie troche w Korei pn, tam na pewno nikt Ci nie bedzie mowil co masz robic. W szkole miałbyś zamiast matmy, czy fizy wiedzę o Wielkim Wodzu (nie pamietam, jak mu tam, Mao?), Filozofie Wielkiego Wodza, Przemyslenia Wielkiego Wodza, itp. Zabrali by Ci internet, ant satelitarna, a w telewizorze ogladalbys sobie przemowienia WW. To dopiero wolnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO PAPUGI..... Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: *.home.cgocable.net 21.11.03, 23:46 Gość portalu: Członek z ramienia napisał(a): > > Nie potrzeba Amerykanow aby mowic co robic, > > No to pomieszkaj sobie troche w Korei pn, tam na pewno nikt Ci > nie bedzie mowil co masz robic. W szkole miałbyś zamiast matmy, > czy fizy wiedzę o Wielkim Wodzu (nie pamietam, jak mu tam, Mao?), > Filozofie Wielkiego Wodza, Przemyslenia Wielkiego Wodza, itp. > > Zabrali by Ci internet, ant satelitarna, a w telewizorze > ogladalbys sobie przemowienia WW. > > To dopiero wolnosc... >>TAK TO WSZYTKO JUZ DAWNO BYLO W FOXIE, A ZATEM NIE MOZESZ MIEC WATPLIWOSSCI, ZE ZOSTALES TYLKO PAPUGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysior Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: 200.232.137.* 21.11.03, 23:56 Mieszkalem i wzroslem w PRL o ktorym sie mowilo podobne rzeczy, potem znalazlem sie w USA i wszyscy mi mowili ze mam wspanilale wyksztalcenie (UW),... w PRL tez byl Gierek, Kania etc,.. sei olewalo, moze w Korei Pln, jets podobnie,... potem oczywiscei zrezygnowalem z prestizowej stalej pracy w USA bo to wstyd sluzyc interesom kata ludzkosci > > Nie potrzeba Amerykanow aby mowic co robic, > > No to pomieszkaj sobie troche w Korei pn, tam na pewno nikt Ci > nie bedzie mowil co masz robic. W szkole miałbyś zamiast matmy, > czy fizy wiedzę o Wielkim Wodzu (nie pamietam, jak mu tam, Mao?), > Filozofie Wielkiego Wodza, Przemyslenia Wielkiego Wodza, itp. > > Zabrali by Ci internet, ant satelitarna, a w telewizorze > ogladalbys sobie przemowienia WW. > > To dopiero wolnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: *.home.cgocable.net 22.11.03, 00:30 Gość portalu: mysior napisał(a): > > Mieszkalem i wzroslem w PRL > o ktorym sie mowilo podobne rzeczy, > potem znalazlem sie w USA i > wszyscy mi mowili ze > mam wspanilale wyksztalcenie (UW),... > w PRL tez byl Gierek, Kania etc,.. > sei olewalo, moze w Korei Pln, > jets podobnie,... > potem oczywiscei zrezygnowalem > z prestizowej stalej pracy w USA > bo to wstyd sluzyc interesom kata ludzkosci > >>>zapomniales o malym szczegoliku, amerykanie nie uznaja prestizowych polskich dyplomow. dlatego musiales robic za sprzataczke. > > > > > Nie potrzeba Amerykanow aby mowic co robic, > > > > No to pomieszkaj sobie troche w Korei pn, tam na pewno nikt Ci > > nie bedzie mowil co masz robic. W szkole miałbyś zamiast matmy, > > czy fizy wiedzę o Wielkim Wodzu (nie pamietam, jak mu tam, > Mao?), > > Filozofie Wielkiego Wodza, Przemyslenia Wielkiego Wodza, itp. > > > > Zabrali by Ci internet, ant satelitarna, a w telewizorze > > ogladalbys sobie przemowienia WW. > > > > To dopiero wolnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysior Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: 200.232.137.* 22.11.03, 02:17 Jakos Amerykanie uznali moj dyplom z UW i robilem za waznego profesora na Uniwersytecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycior Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: 200.232.137.* 22.11.03, 02:23 Moge ci to udowodnic ale by to wymagalo odktrycia kim jestem,,...co jest mozliwe, wyslij swoj prwdziwy e-mail etc.,... ale jest oczywiste ze sa tysiace polakow pracujacaych na uniwersytetach Amerykanskich tylko na papierach polskich Ja jak 500 z tego tysiaca bylismy b. dobrze traktowani ja zwialem bo smierdzialo mi to totalitaryzmemm, teraz pozostali mi pisza listy czy nie moglbynm im zalatwic pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof.zwyczajny Re: Non causa pro causa IP: *.sympatico.ca 22.11.03, 05:55 Gość portalu: mycior napisał(a): > Moge ci to udowodnic ale > by to wymagalo > odktrycia kim jestem,,...co jest mozliwe, > Te.., Mycior - undercover przestan snic i wreszcie sie obudz!!! Z twoja skladnia to w PRLu nie ukonczylbys nawet zawodowki,..a wciskasz banialuki o "profesorze na amerykanskim uniwersytecie", ciekawe w jakim jezyku wykladales skoro ojczysty tak ciezko przyswoiles po tylu latach edukacji w PRLu? > > ale jest oczywiste ze sa tysiace > polakow pracujacaych na uniwersytetach > Amerykanskich tylko na papierach polskich tak, ale chyba na takich stanowiskach jak to ktos okreslil wczesniej: sprzatacze, gofers, etc... > Ja jak 500 z tego tysiaca bylismy b. dobrze traktowani > ja zwialem bo smierdzialo mi to totalitaryzmemm, > teraz pozostali mi pisza listy czy nie moglbynm im > zalatwic pracy Nie jestem w stanie zrozumiec tok twojego rozumowania przyczynowo-skutkowego: piszesz ze byles b. dobrze traktowany ale "uciekles" bo smierdzialo totalitaryzmem...???? ...a pozostali obrotni profesorowie, ktorzy znalezli zatrudnienie na polskich papierach w USA, nie sa w stanie znalezc innej pracy bez twojej pomocy....i to w kraju, ktory wystawil im takie super dyplomy!!! ...just give me a breake!!!! ...a co do twojej "wielkiej ucieczki" ze stanow to chcialbmy cie widziec i slyszec w ambasadzie USA gdy starales sie o wize, ...na pewno poznalibysmy wowczas prawdziwe oblicze myciora- icognito. A moze...., moze ty nie jestes mycior-incognito ale mycior- persona non-grata, i wcale nie "uciekles" tylko cie deprotowali po udanej lapance w Wal-Mart...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny a propos polskich dyplomow, IP: 216.223.52.* 24.11.03, 19:44 akurat zgodze sie z myciorem. Tylko ze nazywanie tego "uznawaniem" jest troche mylace. W US nie ma czegos takiego jak oficjalne, panstwowe "uznanie". Przy staraniu o prace wpisujesz do swojego resume ze masz MBA z danej uczelni, a to juz zalezy od pracodawcy czy "uznaje" twoj dyplom, czy nie. Zreszta tak samo z uczelniami amerykanskimi, jest prowadzony ranking, i z niektorych BBA jest wyzej cenione od MBA z innych. A jezeli chodzi o kontynuacje nauki, to tez zalezy od uczelni, na jednych akceptuja twojego magistra, i mozesz od razu robic Ph.D., na innych kaza ci wziac pare dodatkowych kredytow, a jeszcze na innych nie akceptuja nic. Ale w NYC gdzie jest wielu przybysz z Europy Sr, i Wsch, a zwlaszcza Rosjan podajacych sie za Zydow, nie ma zadnych problemow z ewaluacja dyplomu z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: *.dialup.sprint-canada.net 22.11.03, 04:57 Gość portalu: piotr.ny napisał(a): > jak widac na przykladzie Korei Pn., i Korei Pd., sojusz z US > doprowadza do zapasci gospodarczej i kleski glodowej, natomiast > utrzymywanIe stalinowskiego rezimu i budowa bomby a., doprowadza > do cudu gospodarczego. :))) Jakos budowa bomby nie przeszkadza ani dla USA, Izraela, Francji, Pakistanu, Indii i wielu innym. Wrecz odwrotnie -pomaga im gospodarczo. Bez bomby, kto wie, czy dzisiaj ta druga polowa Korei by istniala. Jak wiemy, proby jej zniszczenia juz byly w 53 roku. Do dzisiaj tam stoi amerykanskie bydlo czekajace na okazje by wejsc na nieswoje pastwisko. Nie robia tego, tylko i wylacznie z racji posiadanej bomby. Do Iraku, gdzie bomby nie bylo, wdarli sie w pospiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek_us Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 19:49 Gość portalu: U napisał(a): > Gość portalu: piotr.ny napisał(a): > > > jak widac na przykladzie Korei Pn., i Korei Pd., sojusz z US > > doprowadza do zapasci gospodarczej i kleski glodowej, > natomiast > > utrzymywanIe stalinowskiego rezimu i budowa bomby a., > doprowadza > > do cudu gospodarczego. :))) > Jakos budowa bomby nie przeszkadza ani dla USA, > Izraela, Francji, Pakistanu, Indii i wielu innym. Wrecz > odwrotnie -pomaga im gospodarczo. Bez bomby, kto wie, > czy dzisiaj ta druga polowa Korei by istniala. Jak > wiemy, proby jej zniszczenia juz byly w 53 roku. Do > dzisiaj tam stoi amerykanskie bydlo czekajace na > okazje by wejsc na nieswoje pastwisko. Nie robia tego, > tylko i wylacznie z racji posiadanej bomby. Do Iraku, > gdzie bomby nie bylo, wdarli sie w pospiechu. Przestan sie juz oszukiwac ze bomba made in KRLD powstrzyma kogokolwiek przed zrobieniem porzadku z tym malym wrzodem na dupsku swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: TAK JEST, jak najbardziej IP: 66.159.220.* 02.01.04, 19:33 HAHAHAHAHAHAHAH Korea Południowa w zapaści gospodarczej i klęsce głodowej. hahahahah dla Twojej wiadomości, to Korea Południowa jest bogatym i rozwiniętym krajem z warunkami życia o jakich w Polsce można MARZYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A JEDNAK KRL-D ZAATAKUJEMY!!!!!!! :))))))) IP: *.cvx.algx.net 22.11.03, 18:58 A Fenian MA bron atomowa i co? Wlasnie Z TEGO powodu dostanie w dupe! My tu w Stanach Zjednoczonch nie boimmy sie czerwonych Miej komuchu atomowke my stracimy twa makowke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek z ramienia Hańba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.03, 23:30 Nie mogą Nam podporządkowywać ustroju, to wtedy zobaczą w telewizorze. Niech jeden z drugim się przejdą po Korei, tyle tam śmiecia. Po za tym fajnie jest na południu. Oni wszyscy mają dużo gandziary. Śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycior Re: Hańba IP: 200.232.137.* 22.11.03, 00:22 Szanowny Panie Czlonku z ramienia (prrzepraszam ze odmieniam bowiem zakladam ze to nie imie wlasne) Smiecie na ulicach,,.....to wiele doktoratow bylo na ten temat,... co jest smieciem np. w PRL niedopalki nie stanowily smiecia, a potem takowego PRL-ista wysylasz do S. Francisco i narzeka ze gazety na ulicach, bo gazety nikt nie rzucal na ulice w PRL, i on mowi ze S.f. brudno brudno to jak w domu, kazdy definiuje swooj smrod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawk Re: Hańba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 02:37 Przepraszam, ale jaki profesor by tak mętnie bełkotał? dajesz w żyłę, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek_us Re: Hańba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 19:43 Gość portalu: mycior napisał(a): > Szanowny Panie Czlonku z ramienia > (prrzepraszam ze odmieniam bowiem zakladam ze to nie imie wlasne) > Smiecie na ulicach,,.....to wiele > doktoratow bylo na ten temat,... > co jest smieciem np. > w PRL niedopalki nie stanowily smiecia, > a potem takowego PRL-ista wysylasz do S. Francisco > i narzeka ze gazety na ulicach, bo gazety nikt nie > rzucal na ulice w PRL, i on mowi ze S.f. brudno > brudno to jak w domu, kazdy definiuje swooj smrod. Czytam twoje wypociny i az mi sie humor poprawil :) , prosze cie powiedz mi na jakim uniwesytecie wykladales ?? Wall- Mart :) ,a moze Bi-lo albo officemax .Tam najczesciej spotykalem polskich profesorow , inzynierow i innych z wyksztalceniem wyzszym o komunistycznym rodowodzie.Super sie sluchalo ich opowiesci jak ich strasznie kapitalizm skrzywdzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAGGER korea z tych reaktorów nie miałaby porzytku. IP: *.euronet.net.pl 24.11.03, 10:20 to byłyby lekkie reaktory wodne do produkcji energii elekrrycznej i nie możnaby było z nich odzyskać plutonu.swoją drogą dziwne że dopiro teraz zdecydowano się na ten krok.choć i tak nie ma to większego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Kozioł Re: korea z tych reaktorów nie miałaby porzytku. IP: *.5.waw.pl 25.11.03, 10:34 Korea w trosce o światowy pokój i swój lud ugięła się pod terrorystycznymi wręcz żądaniami imperialistów. Niedługo USA bedą podobnie chore żądania wysuwawać wobec Europy, jedynie Izrael zostawią w spokoju pewnie.. Odpowiedz Link Zgłoś