swiblowo 11.03.09, 23:04 Jak zwykle, problemy. Co tym razem? Pogoda niedopisala? Przeciek z baku? Swiatla sie nie pala? - w kosmosie ciemno A Ruskim, no coz zawsze sie udaje. Maja szczescie chlopaki. I jak zwykle "wioza" pasazerow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubert100 Re: Przelozono start Discovery. 11.03.09, 23:15 To juz jest stary junk co nie powinien latac.Rosjanie maja zupelnie inne paliwo do swoich rakiet. Amerykanie nie moga dojsc co to jest? O wiele bardziej bezpieczne od wodoru i tlenu a sila podobna... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Przelozono start Discovery. 11.03.09, 23:39 O zagwozdke dales. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 12.03.09, 02:43 Jak mogli wystartowac przeciez nie dowiezli jedzenia koszernego,ponoc w kosmosie maja licencje tylko na koszerne. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Przelozono start Discovery. 12.03.09, 04:40 Rosyjska rakieta czeka.... Za dobra oplata przewioza i koszerne jadzenie lacznie z Pejsachowka. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Rosyjska technologia. 12.03.09, 19:43 Lecace kawalki z przestrzeni zagrozily tej stacji miedzynarodowej na orbicie. Nie bylo czasu na manewr tak ze wszyscy ewakuowali sie do ratunkowej kapsuly Soyuz aby w razie czego powrocic na ziemie. Kawalki okazly sie male tak ze stan wyjatkowy zostal odwolany. PS. Ty Borrat, co sie z toba stalo? Chyba tez sie "ewaukowales" w bezpieczne miejsce na swojej swini??? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Rosyjska technologia. 12.03.09, 20:28 Wiem gdzie jest borrat. On ma robote na Przyladku - zmienia zarowki i prosi Amerykanow: leccie juz chlopaki, leccie ku..., bo obciach... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Rosyjska technologia. 12.03.09, 21:04 A komarowo lata po moczarach na Florydzie i jaja sklada w blocie. Prawdziwy terrorysta... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Rosyjska technologia. 12.03.09, 22:05 Przed chwila w tv niezlego newsa dali, sluchaj: poszedl zyd lapac jakies jezozwierze, czy cos/nie wiem jak to po polsku/chodzi sobie, ale nie wiedzial, ze to pole minowe. I mu noge urwalo. Przylatuja dzielne zolnierzyki helikopterami, ratowac niedoszlego mysliwego, akcja udana, wciagneli go do helikoptera, a nastepnie on im wypadl. Wypadl i tego nie przezyl. Ot, tak "pomogli swojemu" Sfilmowane bylo jak spadal. Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Rosyjska technologia. 12.03.09, 23:06 W Toronto zyd pomyli sie z domami zamiast do swojego trafil na meline cyganska okradli jego ba nawet pejsy dla jaj obcieli nazywaja to odrazajacym atakiem antysemickim. Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 12.03.09, 23:02 Rosyjskie rakiety i rosyjscy ludzie sa niezawodni,co mozna sie spodziewac po debilach amerykanskich Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Przelozono start Discovery. 12.03.09, 23:41 grom33 , za takie mile slowa, tytul почетныи гражданин России - honorowy obywatel Rosji- DLA CIEBIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 00:17 Bede mogl ten tytul odebrac w przyszlym roku wybieram sie do Moskwy i leningradu dla twojej ciekawosci syn moj studiuje historie Rosji,mowil mi ostatnio ze chce pracowac w wywiadzie kanadyjskim ale najpierw moim zdaniem powinien pobierac nauki w KGB,zapytal mi sie jeden agent kanadyjski kto jest lepszy oni czy KGB powiedzialem jemu ze nie sa w stanie czyscic nawet butow dla KGB Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 00:38 Jak bedziecie mieli bilety, daj znac, odbierzemy Was z lotniska i zorganizujemy wycieczke po Moskwie. Wywiad kanadyjski rekrutuje ludzi z powiazaniami- mam na mysli rodzine- spoza Kanady? Bo w ruskim nie ma szans. No tylko jesli propozycja wychodzi od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 00:47 Chcemy przyjechac samochodem 2 lata temu bylismy w Polsce i Niemczech zrobilismy w 2 tygodnie 4 tysiace kilometrow.syn byl bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 00:50 Eeee...Z Kanady? To jak ma ta trasa wygladac? Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 00:54 Do Polski lecimy american airlins woza ludzi prosto do biura tak jak 9/11 potem wynajmujemy samochod tankujemy i wio do Moskwy,ponoc trzeba dosc dlugo czekac na wize 6 miesiecy musze to sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 00:58 A, jasne. W takim razie mozemy czekac na rogatkach. Z Polski zawsze jezdzimy do Moskwy przez Bialorus. Droga naprawde niezla. U Bialorusow mozna jechac ile fabryka dala - uwazac tylko trzeba na posterunki milicji, sa zawsze oznaczone, ale mnie i tak zawsze lapia, hehehee! Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 01:03 Mysle ze sa lepsi jak w USA tam za male przekroczenie jeden trzyma cie na muszce a drugi ze strachem podchodzi.Slucham teraz radia z warszawy mowia ze Sikorski cos podskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 01:13 O, spoko. Co do Bialorusow, to zlego slowa powiedziec nie moge. Mysle, ze sa nawet lepsi od Ruskich. Latem byla taka sytuacja: Jedziemy z Moskwy. Zrobilismy juz 900km, stoimy na bialorusko- polskiej granicy i Bialorusy nie chca mnie wypuscic. Okazuje sie, ze nie mam wizy wyjazdowej-wprowadzili zima takie cudo. Pierwsza ich propozycja od ktorej szczeka opadla mi na asfalt byla taka, zeby wracac do Moskwy i tam robic. -do domu zostalo 400km. zrobione 900- nieslabo, co? Mamy sobote wieczor. Koncem koncow jedziemy do najblizszego miasteczka, wzywaja na posterunek milicji pania, ktora zajmuje sie wizami, 50USD, spisanie protokolu, dwie godziny i jedziemy dalej. Poszli na reke. Super mili. I jak zgodnie przyznalismy-polsko-rusko- bialoruskim zdaniem, w Rosji taki numer chyba by nie przeszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 01:24 To naprawde mieliscie szczescie mnie raz w USA trzymali w gorgi pod karabinem jechalem ze 140 kazali placic 200 dolarow albo wiezienie zona moja im powiedziala ze nie bedzie stala w nocy sama z dziecimi na autostradzie w koncu to pomoglo i puscili musialem im przyrzec ze bede jechal do Toronto wolniej. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 01:32 No, Ciebie to za przekroczenie predkosci, tak? A mnie wypuscic za granice nie chcieli z powodu braku wizy. Ale naprawde sa kontaktowi. Za przekroczenie predkosci u Bialorusow to spoko, zawsze sie dogadac mozna. Bardzo sa kontaktowi. Na mnie robia wrazenie skromnego narodu, nie sa tak "rozbuchani" jak Polacy- niektorzy na forum np. hehee!! Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 01:37 Masz racje a domena czlowieka powinna byc skromosc Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 01:40 Mam racje, wiec stawiam kolacje. - jak przyjedziecie! Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 01:45 dziekuje musze isc teraz troche popracowac praca rzadowa rekawow sobie nie wyrwiesz a placic musza duzo tak to juz jest obojetnie gdzie bedziesz rzad sie wyzywi chociaz naprawde zal mi ludzi zwalniaja w Kanadzie z pracy codziennie tysiace. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 01:49 I wszystkim nam mowia : trzeba bedzie pracowac wiecej-kryzys. W dupie z takimi propozycjami, cwaniaczki. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 Re: Przelozono start Discovery. 13.03.09, 02:50 Masz racje dzisiaj wiecej cwaniakow jak normalnych porzdnych ludzi Pzdr z Toronto tak daleko a jak blisko Odpowiedz Link Zgłoś