Gość: Rosso IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.03, 19:28 Wygląda na to, że morderca sam się skaleczył narzędziem zbrodni i pokrwawił własne spodnie. Wiadomo, szwedzka stal! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olaf Ja mysle ze najpierw wzieli DNA od podejrzanego, IP: 199.243.74.* 18.12.03, 19:34 Ja mysle ze najpierw wzieli DNA od podejrzanego (moze to nawet jakis polityczny "wariat"), potem wysmarowali noz i spodnie, a nastepnie mamy komunikat... i tylko patrzec jak morderca bedzie ujawniony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bang Re: Ja mysle ze najpierw "wzieli" DNA... IP: 129.81.192.* 18.12.03, 19:40 Gość portalu: Olaf napisał(a): > Ja mysle ze najpierw wzieli DNA od podejrzanego (moze to nawet > jakis polityczny "wariat"), potem wysmarowali noz i spodnie, a > nastepnie mamy komunikat... i tylko patrzec jak morderca bedzie ujawniony... ---------------------------------------------------------------- "Olafie"... chyba zbyt duzo powiesci typu "science-fiction" sie naczytales... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor. Re: Ja mysle ze najpierw "wzieli" DNA... IP: *.telia.com 18.12.03, 20:21 Podejrzany jugoslawianin juz trzy miesiace w areszcie. Podejrzany jest psychicznie chory i juz kilka dni po zabujstwie przebywajac u znajomych zle sie poczol i znajomi przy pomocy policji odwiezli go do szpitala psychiatrycznego. byl wiec w rekach policji ale go wypuscili pomimo ze mieli zdiecie jego. Sfotografowala go kamera w sklepie NK gdzie to sie stalo. Przy zabujstwie bylo mnostwo ludzi i wskazali go na zarejstrowanych zdieciach kamery. Poniewaz Policja poprzednio zlapala innego i aresztowali go wiec dostajac nowy slad byli zmuszeni do leprzych dowodow. Mieli krew na noózu i wiec sklad DNA. Wpadajac na trop obecnie aresztowanego poszli do Szpitala ( Huddinge sjukhus) gdzie maja 3 miliony skladow genetycznych ludzi urodzonych od 75 roku. Tam sa moje troje dzieci w tych kodach i wszyscy inni. Kod ten porownali z kodem z noza i sie zgadzal. DNA policja wiec nie dostla dzisiaj lecz chyba z miesiac temu. Dzisiaj zakonczyla policja sledztwo i przekazali adwokatowi akt oskarzenia. Adwokat ma teraz trzy miesiace na studiowanie tego aktu i zarzadanie eventualnie korygacji czy skomplettowania przesluchan. Tak to wyglada z pierwszej reki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerim Re: Ja mysle ze najpierw IP: *.acn.waw.pl 18.12.03, 20:33 Jak noz nie ma odpowiedniego zabespieczenia, to spoko mozna sie skaleczyc po mocnym uderzeniu. I trzeba sprawdzic, czy to nie prawnuk Gawryly Princypa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor. Re: Ja mysle ze najpierw IP: *.telia.com 18.12.03, 20:44 Oczywiscie. , noz ten byl zwyczajnym narzedziem pracy. Jest to janpopularniejszy noz tak zwany "Morakniv" co uzywa nie do prac budowlanych, ostrzenia olowkow , i innych pomocniczych robutek w kazdyj dziedzinie. Ja mam taki noz w dzwiach samochodowych obok kierowcy by cos przyciac itd. Noz ten kosztuje okolo 25 koron z pochwa plastykowa i jest bardzo ostry( przynajmniej z poczatku) . Noz ten wzial ten czlowiek z pobliskiego sklepu bo leza tak w koszykach bez ochrony. Wyrzycil pochwe bo znalezli ja. Przypadek zrzadzil ze ja trafil i zabil. Po prostu poznal osobe znana w sklepie . Mial do niej jednak juz poprzednio agresje bo wystepuje w Telewizji itd. Wiec ciachnal. Mogl to byc kto inny znany gdyby mu sie trafil. Miala nieszczescie. Zle miejsce, zly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubasz ano, smutna prawda IP: *.telia.com 19.12.03, 01:24 ale jest tez druga strona tego zlego miejsca i zlego czasu. to problem szwecji, ktora nie moze sobie poradzic z wielka iloscia ludzi chorych psychicznie lub z wadami genetycznymi. skandynawia to rejony europy gdzie degeneracja gatunku ludzkiego osiagnela niebezpieczny dla spoleczenstwa pulap. i to nie ze wzgledu na dbanie o czystosc rasy aspolzycie ograniczalo sie od dawna do waskiego kregu ziomkow ale przyczyny niezwykle pragmatyczne - duze odleglosci miedzy wioskami, trudny klimat, dlugie zimy. i tak doszlo do sytuacji ktora mozemy dzis obserwowac w szwecji - kraju w ktorym wielka ilosc ludzi obciazonych wadami rozwojowymi bierze udzial w zyciu publicznym. to z drugiej strony bardzo chwalebne, ze kraj i spoleczenstwo jest w stanie zaakceptowac ludzi zachowujacych sie i reagujacych co najmniej dziwnie w wielu przypadkach. jednak od pewnego czasu jednostki te poczuwszy swobode i brak ogranioczen oraz porzuciowszy wszelkie zachamowania poczely zagrazac fizycznei innym, zdrowym (jeszcze?) jednostkom. i nie ma tu nic do rzeczy, ze zabojca anny lindh byl obcokrajowiec. nikt sie po prostu nie przejal odstepstwami w jego zachowaniu tak jak nikomu nie przyszlo do glowy odebrac prawoi jazdy wariatowi, ktory przejechal tlum przechodniow na pasazu na starym miescie zabijajac dwie a raniac kilkadziesiat ludzi. sa tez inne przyklady nie moznaosci opanowania choroby spoleczenstwa.na przyklad chorzy psychicznie i czesto nieobliczalni ludzie posiadaja grozne psy ktore ucza agresji. panstwo nie panuje i nad tym problemem. dochodzi do tragedii. ze te smierc A.L. odpowiedzalny jest czesciowo niewydolny system opieki lekarskiej, spolecznej, medycznej, pomocy psychologicznej, psychatrycznej, jakiegos braku powaznego potraktowania degeneracji spolecznej. ale tu nienormalnosc powoli staje sie norma. to dlugi i smutny temat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Ja mysle ze najpierw IP: *.sympatico.ca 19.12.03, 01:28 Drogi Kaczorku. Wiadomosc z pierwszej reki: zabujstwo, poprawnie pisze sie zabojstwo leprzych, poprawnie pisze sie lepszych robutek, poprawnie pisze sie robotek Z powazaniem, pani z 2 "A". P.S Mniej pisz wiecej czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubasz kazdy pisze jak moze IP: *.telia.com 19.12.03, 11:08 dziekujemy pani nauczycielce za celna uwage w kwestii morderstwa anny lindh. co do meritum - DND na spodniach mordercy i nozu - to przeciez nie musi byc dna pobrane z krwi. cialo ludzkie wydziela rozne substancje. na spodniach mogly byc resztki moczu, kalu, spermy, potu, sliny, owlosienia, naskorka. takze na nozu, na rekojesci mogly pozostac resztki naskorka czy potu a moze sliny.moze wycieral reka nos przed zabojstwem i mial na palcach wydzieliny ze sluzowek. moze lzawil, moze kichal... dlaczego zaraz krew? uwazam, ze wiadomosci *kaczorka* sa (czesciowo) przekonywujace i oszczedzaja forumowiczom czytania szwedzkich wiadomosci pisanych czesto w sposob zagmatwany, nieprzejzysty i w dodatku w obcym (np. dla niektorych nauczycielek) jezyku. wiec chwala mu, ze mu sie chce to pisac mimo iz nie zna pisowni zbyt dobrze ale jak widac nie przemuje sie tym i dobrze. oczywiscie do czasu az go ochrzani jakas zlosliwa baba :( bowiem sadzac po adresie ip kaczorek jest szwedem i to ze pisze po polsku powinno sie chwalic a nie ganic. oczywiscie bledy ortograficzne nalezy poprawiac ale nie jestesmy w wiejskiej szkole gdzie uczniowie nie otrzymuja promocji za dyslekcje ale w globalnej wiosce a to wymaga opd nas odrobiny wiecej wysilku w tolerowaniu innosci. zycze dobrego humoru przed sietami. i po tesz :)) pozdrowienia ze zbyt tolerancyjnej szwecji dla zbyt malo tolerancyjnej polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorski By!!! Re: kazdy pisze jak moze... no nie?? IP: *.bb.online.no 02.01.04, 00:23 Dzieki Toboie za ta uwage bo mieszkam w szwecji 30 lat i zblizenie do FORUM to przezycie.. Wyobraz sobie ze nie stac mnie na twoj fantastyczny tu z reszta tekst ale mazgnalem tej profesor krotko i zwiezle faktycznie czytajac twoj sad po fakcie Mamy tu pewne doswiadczenia,ktorych w kraju "niedoznasz..." DOSIEGO ROKU!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorski Re: Ja mysle ze najpierw Pani Krytykdo psychiatry IP: *.bb.online.no 02.01.04, 00:17 Ludzie tu piszacy doza tylko do jeayka polskiego... Pozostawili ortografie na rzecz zdrowego rozsadku i tego zyczylbym wielu pedagogom tego niewyraznego FORUM nie narzekac i probowac na prawde PISAC PRAWDE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampirek Re: Szwecja: znaleziono DNA mordercy minister Ann IP: 68.147.52.* 19.12.03, 14:05 Gdzie tam! Oblizal noz po zadzganiu jej...mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx uwaga-uwaga-uwaga! 02.01.04, 03:23 szwedzkie NKWD ma wglad na to forum- i prawdopodobnie szukaja wsrod nas - ja mysle ze to -Fred ja zaciapal- on kochac blondinka from szywecyja. Odpowiedz Link Zgłoś