Dodaj do ulubionych

Komentarze do listy

07.09.12, 14:34
W swoim czasie należałam do forumowiczów, którzy namawiali Bazylego do publikacji tej listy, którą wiem, że układał długi czas na podstawie jakichś swoich kontaktów, korespondencji i też propozycji, które tu były na specjalnym wątku parę lat temu.
B. miał opory, bo przewidywał atak i oburzenie tych, którym na pewno nie będzie się podobało to czy tamto, albo w ogóle nie lubią list czy rankingów.
Ale jak zaczął publikować nie przypuszczałam, że to się tak rozciągnie. No, ale może to jest taka metoda, żeby pokazać wszystko, co się pojawiło w epoce.
Jak na razie brak mi tam paru rzeczy. Np. the Moody Blues, jednej z najlepszych grup z tych czasów.
Obserwuj wątek
    • krol-czy-krolik Re: Komentarze do listy 08.09.12, 11:43
      Dobra, co tam bić pianę. Niech publikuje sobie jak chce. Ja od czasu do czasu sobie zaglądam i jest OK.
      Dużo się dowiaduję, a jestem wiedzy spragniony, co ja na to poradzę! smile

DB od Rabbita
      • krol-czy-krolik Re: Komentarze do listy 10.09.12, 20:25
        ale gdyby tak wszystko studiować po kolei to STRASZNA NUDAAAA! Ale, Bazily, nie załamuj się, przyszłe pokolenia cię docenią! smile

DB od Rabbita.
        • bartos29 Re: Komentarze do listy 11.09.12, 12:31
          Królik , zdecyduj sie czy ciekawe czy nuda. A poza tym nikt cię do niczego nie zmusza. Dla mnie ciekawe, mimo że momentami dziwne, ale taka była epoka.
          • ole-na Re: Komentarze do listy 14.09.12, 14:55
            Rozrzut jest dość duży, tzn. różnorodność. Ja np. nie widziałam jeszcze takich "kultowych" zjawisk jak The Eagles. Queen, 10cc, Smokie, ani np. Deep Purple, ale tak widzę, że może nie za 5 ale za 2 lata dojdziemy do jedynki!
          • krol-czy-krolik Re: Komentarze do listy 21.09.12, 17:33
            Raz ciekawe a raz nuda. Mogło być tego mniej.
    • jo_ember Re: Komentarze do listy 22.09.12, 18:48
      Ja nie będę się bardzo czepiał kolejności. Bo rozumiem, że to nie ranking "ekspercki", gdzie profesjonalni eksperci według jakichś fachowych kryteriów ustalają co jest dobre. Tu raczej głosowali amatorzy, którym różne lepsze-gorsze kawałki kojarzą się z ich młodością. I to mamy obraz epoki, co się wtedy podobało. W jakimś sensie to jest cenne, jako panorama po różnych stylach i modach lat 60/70 - w pop-music.
    • ilnyckyj Re: Komentarze do listy 22.09.13, 20:08
      Na pierwszy rzut oka - niewiele się zmieniło. I teraz i dawniej - to był przemysł. Interes, który ma się sprzedawać. Ale był taki moment - właśnie w tej epoce, gdzie oprócz tego, a właściwie - przede wszystkim - to była pasja, potrzeba wyrazu. Duchowego i pokoleniowego. Też - indywidualnego. Tej pasji, napięcia dzisiaj zdecydowanie brakuje. Nawet w różnych bardziej i mniej ciekawych przykładach muzyki "alternatywnej", rocka progresywnego. Przy czym to nie jest nawet "wina" samych muzyków, czy artystów. Zmieniła się sytuacja. Ogólnie w społeczeństwie i kulturze. I też w relacji artysta - odbiorca. Z tamtych lat została świeżość i oryginalność, którą trudno podrobić (choć niektórzy się starają) - i to już się nie wróci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka