darima_ka 16.08.13, 18:57 Trzeba się jutro wybrać na te imprezę. katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,14439719,F_16_nad_Katowicami__W_sobote_Slaski_Air_Show.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzech_o_1 Re: Śląski Air Show 16.08.13, 19:03 Już lepiej do Radomia. 24-25 sierpień. Na lotnisku wojskowym. www.airshow.sp.mil.pl/ Odpowiedz Link
darima_ka Re: Śląski Air Show 16.08.13, 19:27 Lotnisko mam blisko ,wiec gdzie mi się do Radomia wybierać Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Śląski Air Show 16.08.13, 19:05 To my mamy jeszcze wojsko ? żartowałem miłych wrażeń podczas oglądania pokazów no i ostrożnie. Be te nasze lotnictwo coś marne ostatnimi czasy, za często spadają. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Śląski Air Show 16.08.13, 19:29 Mamy śladowe ilości wojska zawodowego Na jutro zapowiadają upał,wiec długo chyba tam nie wytrzymam, ale zobaczyć pojadę ze znajomymi. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Śląski Air Show 16.08.13, 19:30 Od lat tych pokazów nie organizuje wojsko. Łącznie z tymi w Radomiu. Tylko spółki prywatne. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Śląski Air Show 16.08.13, 19:57 Nie byłam jeszcze na takim pokazie,wiec się wybiorę z przyjemnością zobaczyć. Ale samolot F-16 chyba pilotuje jakiś zawodowy pilot? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Śląski Air Show 16.08.13, 20:29 Z pewnością nie amator ale na wszelki wypadek za blisko nie podchodź Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Śląski Air Show 16.08.13, 21:07 Raczej chyba tak. I podejrzewam że przyleci z jakiegoś wojskowego lotniska, zrobi pokaz i odleci. Tak się często robi. Jak byliśmy na pokazach w Dęblinie bodaj w 1997 roku, to F-16 przyleciał aż z bazy z Niemiec i tam odleciał. A w 1998 Rosjanin na Su_27 przyleciał z Rosji, pofikał i poleciał na pokazy do Bazylei. Stamtąd wrócił i dopiero w Dęblinie wylądował, bo musiał zatankować. Fajne są takie pokazy. Weź lornetkę jak masz możliwość. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Śląski Air Show 17.08.13, 10:42 Oczywiście bierzemy lornetki,ja co prawda mam tylko malutką , ale też torebka mała Zaraz po obiedzie ruszamy. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Śląski Air Show 17.08.13, 20:58 F-16 nie zobaczyłam,ich przelot był o 12,00. Ale reszta pokazów takich jak akrobacje Aeroklubu Śląskiego,czy Rosomak zrobiły na mnie wrażenie. Generalnie impreza bardzo udana,nie doczekałam też pokazu sztucznych ogni,bo te o 22,00 dopiero. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Śląski Air Show 17.08.13, 21:23 O Air Show mówią w telewizji i piszą w gazeta, i dobrze, ale o tym, że dzisiaj jest 94 rocznica Pierwszego Powstania Śląskiego, nikt słowem nie wspomniał. Wiem, że nie na temat mój post, ale...................................a tam szkoda gadać. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Śląski Air Show 17.08.13, 22:09 Od Gazety Wyborczej oczekujesz żeby napisali? Niektórzy napisali ,ja nie skupiam się tylko na GW. wpolityce.pl/artykuly/60453-wybuch-drugiego-powstania-slaskiego-slazacy-pragneli-zyc-w-polsce-i-chcieli-o-to-walczyc Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Śląski Air Show 17.08.13, 22:19 W TV cały dzień ani słowa. Nawet w państwowej. Wygląda na to, że politykom i propagandzie Śląsk coś cierniem w oku. Ale mam też podejrzenie. Gdyby państwowa TV coś pokazała, to by musiała też do głosu dopuścić Kutza. A ten na obecnych politykach, co do Górnego Śląska, suchej nitki by nie zostawił. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Śląski Air Show 18.08.13, 07:50 Kutz często plecie trzy po trzy.On już dawno przestał widzieć Śląsk jakim jest, z okien stolicy wszystko inaczej widać. Na Śląsku przecież rządzi jego opcja polityczna , czyli PO Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Śląski Air Show 18.08.13, 07:47 Nie ma politycznej woli,lepiej propagandę sukcesu uprawiać. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Śląski Air Show 18.08.13, 07:46 Ja słyszałam te F-16 jak przelatywały nad miastem. Nie lubię takich tłumów,wiec się nie wybierałam. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Śląski Air Show 18.08.13, 11:57 Co rok na głównym Airshow, czyli w Radomiu czy Dęblinie, to dwa dni. Sobota, niedziela. Początek o 9,00. Po sto tysięcy ludzi!!!!!!! Ludzie są takimi miłośnikami, że się zjeżdząją co rok całymi rodzinami ze wszystkich krańców Polski. Śpią w namiotach lub na łóżkach polowych. Wesoło jest. My mamy do Radomia kilkadziesiąt kilometrów. Ale już się nie wybieramy. Zbyt uciążliwe to jest. Bo parkingi przed Radomiem. Dalej autobusami specjalnymi itd. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Śląski Air Show 18.08.13, 16:13 Bo to fajna impreza,u nas tez autobusy dowoziły ludzi. Dęblin to chyba szkoła lotnictwa? U nas lotnisko na którym ta impreza się odbywała zbyt blisko centrum miasta ,wiec nie było możliwości lądowania i startowania F-16.Podobno zbyt wielkie drgania , ludziom by w blokach szyby w oknach powypadały? Był to tylko przelot. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Śląski Air Show 18.08.13, 19:09 Dari. Bo to lotnisko małe. Aeroklubowe. Nie nadaje się. Radom i Dęblin to potężne lotniska wojskowe. Z pełną infrastrukturą wymaganą. Przeróżne systemy, radary i co tam jeszcze. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Śląski Air Show 18.08.13, 21:14 Dokładnie ,to małe lotnisko. Chyba w przyszłym tygodniu odbędzie się takie prawdziwe Air Show w Radomiu,gdzieś czytałam.Niestety nie wybiore się. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Śląski Air Show 18.08.13, 21:24 Link jest w moim poście na samej górze. Pierwszy w twoim wątku. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Śląski Air Show 24.08.13, 19:41 Ten radomski Air Show to jest dopiero klasa światowa. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Radomski Air Show-link 24.08.13, 19:42 www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nieziemskie-atrakcje-i-podniebne-akrobacje-w-radomiu-trwa-air-show,349445.html Odpowiedz Link