tropem_misia1 14.11.13, 11:59 chętny.......................? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_sz Re: Kto 14.11.13, 12:53 Ryzykują. Zasiedlą Ich państwo mieszkańcy tuzów naftowych i co zrobią ? jestem wrogiem czegoś takiego. O chlebie i wodzie ale na swoim. Tak mnie chowano. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kto 14.11.13, 13:32 Masz racje ,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Co u siebie to u siebie. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Kto 15.11.13, 13:39 rena-ta49 napisała: > Masz racje ,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Co u siebie to u siebie. ---------------- A co u Ciebie? Tylko gadaj prawdę, bo sprawdzę! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kto 14.11.13, 13:29 Zapewne byłoby trochę chętnych ,gdyby nie te umowy śmieciowe Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Kto 14.11.13, 13:41 W Konstytucji powinna być zapisana nasza nienaruszalność terytorialna. Jest zapisana ? bo tego nie wiem. Kto wyciąga łapy po naszą ziemię i naszą własność siekierą i gorącym żelazem po łapach. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Kto 14.11.13, 18:24 Można kupic taniej "Najtaniej swoje obywatelstwo – za jedyne 250 tysięcy złotych - sprzedaje karaibskie państwo Dominika." swiat.newsweek.pl/wizy-do-usa-jak-obejsc-amerykanskie-prawo-wizowe,artykuly,274609,1.html Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Kto 14.11.13, 19:19 Smutne to tak jak przejeść ojcowiznę. A nawet bardziej. Oglądam nieraz mecze gdzie biedne kraje grają tylko o honor ,bo jakości nie ma. I widzę kibiców tych kraików. Dumni i rozkrzyczani. Powiedz Im żeby sprzedali swój kraj. Zabiliby. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Kto 14.11.13, 20:34 Czarku coś chyba pomięszałeś,obywatelstwo kupione ,czy w inny sposób nabyte nie równa się ze sprzedażą państwa. Moim skromnym zdaniem jeśli na tej Dominice przybędzie obywateli ,to państwo staje się liczniejsze,więcej ludzi płaci podatki ,więcej się rodzi dzieci.Kraj rośnie i się rozwija? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Kto 15.11.13, 13:55 Może pomieszałem może nie. Byłbym bardzo ostrożny w 'nabywaniu obywatelstwa' przez obcych. Bo przyjdzie czas, że może się okazać, że już nie jestem u siebie. Bajki ? nie takie cuda działy się w przeszłości. darima_ka napisała: > Czarku coś chyba pomięszałeś,obywatelstwo kupione ,czy w inny sposób nabyte nie > równa się > ze sprzedażą państwa. > Moim skromnym zdaniem jeśli na tej Dominice przybędzie obywateli ,to państwo s > taje się liczniejsze,więcej ludzi płaci podatki ,więcej się rodzi dzieci.Kraj r > ośnie i się rozwija? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kto 15.11.13, 13:36 Wiele ludzi na świecie posiada dwa ,a może i więcej obywatelstw, ja nie widzę w tym nic złego. Co może grozić np. Niemcom ,czy Szwajcarom ,że da komuś drugie obywatelstwo? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Kto 15.11.13, 13:49 rena-ta49 napisała: > Co może grozić np. Niemcom ,czy Szwajcarom ,że da komuś drugie obywatelstwo? ----------------- Bezrobocie Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kto 15.11.13, 14:02 To będą żyć z zasiłków ,i możesz być pewien,ze lepiej od nas pracujących! Odpowiedz Link