Dodaj do ulubionych

by żyło sie lepiej ...

25.03.15, 15:52
m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402,17641370,SKOK_na_miejska_kase.html
i tym oto sposobem najuczciwszy biznes pod PiS-owskim słońcem, czyli SKOK, wdrożył w życie stare PO-wskie hasło wyborcze.

"Pięć miesięcy później Stefaniuk został prezydentem Białej Podlaskiej. W pierwszych tygodniach jego urzędowania obsługę prawną magistratu zlecono kancelarii, której wspólnikami są trzej najbliżsi współpracownicy Biereckiego ze SKOK-ów i jego syn.

Prezesom pięciu miejskich spółek Stefaniuk nakazał podpisać z tą samą kancelarią umowy na przeprowadzenie audytów, których łączna podstawowa cena wynieść ma około 370 tys. zł (netto). Spółki mają pokryć także koszty dodatkowe, których granicy nie określono.

Gdy szefowie spółek uznali, że nie mogą podpisać takich umów bez formalnej decyzji prezydenta i bez przetargów, Stefaniuk wprowadził do rad nadzorczych osoby z Trójmiasta (skąd pochodzi Bierecki) i ze SKOK-ów. Teraz spodziewana jest wymiana zarządów.

Kilka tygodni po objęciu przez Stefaniuka fotela prezydenta Białej Podlaskiej w magistracie rozeszła się wieść, że obsługą prawną urzędu będzie się zajmować Kancelaria Prawna A. Jedliński i Wspólnicy z Gdyni. - Wcześniej robiła to jedna z bialskich kancelarii. Dlaczego zatrudniono ludzi z Trójmiasta? Przecież przed wyborami Stefaniuk obiecywał, że będzie walczył o każde miejsce pracy dla białczan - zastanawia się wysoko postawiona urzędniczka magistratu.

Wspólnikami gdańskiej kancelarii są: Adam Jedliński (wieloletni członek władz SKOK-ów, przyjaciel prezydenta Lecha Kaczyńskiego), Andrzej Sosnowski (prezes SKOK Stefczyka, przyjaciel senatora Biereckiego), Grzegorz Buczkowski (jeden z najbliższych współpracowników Biereckiego w Kasach) oraz Dominik Bierecki - syn senatora, pierwszoroczny aplikant radcowski. Bierecki junior jest także członkiem zarządu Fundacji Grzegorza Biereckiego "Kocham Podlasie", której dyrektorem był do niedawna Stefaniuk.
."

Wątek służy jako rozwinięcie innego wątku pt. "Ciekawie o skokach", który w rzeczywistości stał się już tylko nagonką na KNF.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 25.03.15, 18:25
      No popatrz a Szef klubu PO o wniosku do prokuratury ws. SKOK Wołomin: "Pomysł, który nie tylko nie ma sensu, ale obraża inteligencję opinii publicznej".
    • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 25.03.15, 18:34
      A tak w ogóle to mnie rozśmieszyłeśsmile
      Pojechałeś po bandzie.
      Znalazłeś rodzinną firmę w Skoku,szkoda,że nie zauważyłeś,że na pensje tych pracowników złożyli się członkowie skoków,ja członkiem nie jestem,wiec mi to lotto.
      Ale za to ja/ty od 8 lat płacimy pensje i to nie małe córkom /synom i innym pociotkom
      Naszych ministrów,a tego nie raczysz zauważać?
      Chciałbyś porównać pensję córki Rostowskiego w MSZ,do pensji pracownika w SKOK?
      A takich synów i córek możemy się doszukać trochę, jeśli będzie potrzeba przypomnienia,
      bo to jest z naszych budżetowych pieniędzy
      www.rp.pl/artykul/551890.html
      www.rp.pl/artykul/526790.html
      forum.echodnia.eu/interesy-zony-grada-t210051/
      I tu możemy mówić o milionach ,a ty o tym milczysz?
      to tylko kropla w morzu tego co na szybko znalazłam,jak chcesz to będziemy dalej sie bawić w przypominanie.

• zak-1 Re: by żyło sie lepiej ... 26.03.15, 09:15
        Ravenheart my piszemy o złych stronach władzy i PO, a ty napisz nam o tych pozytywnych. Ciekawych których będzie więcej ? A SKOKi to według mnie to specjalnie trzymana zagrywka na wybory .
        Ludziom w większosci ta sprawa jednak wisi , tylko politycy się napalają . BK ona na pewnio nie pomoze.
        • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 26.03.15, 13:56
          W PO i PSL jest tyle nepotyzmu ,ale Rav chyba sądzi ,że mamy krótką pamięć.
          • tadeusz_ski.51 Re: by żyło sie lepiej ... 26.03.15, 15:02
            rena-ta49 napisała:

> Rav chyba sądzi ,że mamy krótką pamięć.
            -----------------------------------
            Ja też tak sądzę bo wielokrotnie przypominałem swoim sławetnym "a nie mówiłem?"
          • ravenheart1 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 12:22
            Nie krótka tylko wybiórczą.
            Dla Was istnieje tylko PO, PSL i ich przekręty, a kiedy przypomnę, że tam gdzie obecnie rządzi PiS jest podobny burdel, to czytam idiotyzmy pokroju "to władzy patrzy sie na ręce".

Kolejny przykład nepotyzmu w PiS:

pis-da.blogspot.com/2015/03/rodzina-w-europie.html
            • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 13:23
              Jak rządziło PiS,to dla nas istniało tylko PIS i LPR i jeździliśmy po nich jak po burej suce.
              Co jest do sprawdzenia w archiwum forum,gdybyś chciał.
              Czy za przekręty PO-PSL mamy obwiniać PIS
              Przecież wiadomo ,że będąc u władzy ma się większe możliwości robienia walów i się z nich korzysta,czego przykłady masz chociażby w ostatnich dniach(aresztowania w PO)
              • ravenheart1 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 15:30
                rena-ta49 napisała:

> Jak rządziło PiS,to dla nas istniało tylko PIS i LPR i jeździliśmy po nich jak
                > po burej suce.
                > Co jest do sprawdzenia w archiwum forum,gdybyś chciał.
                > Czy za przekręty PO-PSL mamy obwiniać PIS
                > Przecież wiadomo ,że będąc u władzy ma się większe możliwości robienia walów i
                > się z nich korzysta,czego przykłady masz chociażby w ostatnich dniach(aresztowa
                > nia w PO)

To jest właśnie najlepszy przykład tego o czym piszę.
                Podaję przykłady aktualnego kolesiostwa w PiS, a w odpowiedzi zamiast głosów oburzenia otrzymuję przypomnienie afer PO.
                I co w związku z tym chcesz osiągnąć ?
                Udowodnić mi, że jak ktos kradnie miliony to jest złodziejem, a jak tylko tysiące to juz nie ?!

Jeśli tak to daruj sobie - ja nie cierpię na schizofrenię polityczną, tak jak np. Czarek.
                • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 17:38
                  transport-kolejowy.wnp.pl/twoj-ruch-zlozyl-doniesie-do-prokuratury-ws-prywatyzacji-spolki-koltram,210650_1_0_0.html
      • ravenheart1 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 12:32
        rena-ta49 napisała:

> A tak w ogóle to mnie rozśmieszyłeśsmile

To tak jak Ty mnie smile

> Pojechałeś po bandzie.
        > Znalazłeś rodzinną firmę w Skoku,szkoda,że nie zauważyłeś,że na pensje tych pra
        > cowników złożyli się członkowie skoków,ja członkiem nie jestem,wiec mi to lotto
        > .

Co Ty za bzdury wypisujesz ?! ?! ?!

Prezydent Białej Podlaski - bliski współpracownik Biereckiego - po wygraniu wyborów bez żadnego prztargu nakazuje zawrzeć umowę z kancelarią w której pracuje m.ni. syn Biereckiego i kilku jego kumpli.
        Na pensję tych prawników idą m.in. pieniądze publiczne z budżetu miasta, a nie ze SKOK-ów.

> Ale za to ja/ty od 8 lat płacimy pensje i to nie małe córkom /synom i innym poc
        > iotkom
        > Naszych ministrów,a tego nie raczysz zauważać?
        > Chciałbyś porównać pensję córki Rostowskiego w MSZ,do pensji pracownika w SKOK?
        > A takich synów i córek możemy się doszukać trochę, jeśli będzie potrzeba przypo
        > mnienia,
        > bo to jest z naszych budżetowych pieniędzy
        > www.rp.pl/artykul/551890.html
        > www.rp.pl/artykul/526790.html
        > rel="nofollow">forum.echodnia.eu/interesy-zony-grada-t210051/
        > I tu możemy mówić o milionach ,a ty o tym milczysz?
        > to tylko kropla w morzu tego co na szybko znalazłam,jak chcesz to będziemy dale
        > j sie bawić w przypominanie.

Ja też długo nie szukałem pociotków i dupolizów Kaczyńskiego na stanowiskach publicznych:

pis-da.blogspot.com/2015/03/rodzina-w-europie.html
        o tym jakoś dziwnie milczysz ...
        • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 13:36
          Oczywiście ,że mnie to śmieszy,ja nie jestem członkiem SKOK,
          na razie co ciekawe prokuratura nie postawiła nikomu ze SKOK zarzutów,nie aresztowała ,
          czy ciebie to nie dziwi?Dlaczego Bierecki taki "groźny przestępca" chodzi wolny?
    • ravenheart1 SKOK na mendia 27.03.15, 12:58
      www.wsieci.pl/dorwac-biereckiego-pnews-2031.html
      Jak czytam tego typu artykuły, to zawsze sobie przypominam, że:

1. Wydawcą pisemka jest spółka Fratria sp. z o.o.

www.wsieci.pl/kontakt.html
      2. Wspólwłaścicielem większościowym Fratrii jest Apella

3. Rada nadzorcza Apelli to m.in. Grzegorz Bierecki i jego brat

www.krs-online.com.pl/apella-s-a-krs-699526.html
      4. Dla niepoznaki Apella przejęła w 2012 r. spółkę Media SKOK, któj związków ze SKOK-ami nie musze chyba wyjasniać.

Tak więc stając w obronie Biereckiego i SKOK-ów pisemko de facto broni swego chelbodawcy - czyli cos jakby TVN bronił Waltera, albo Polsat Solorza.
      Mimo to co naiwniejsi łykają w ciemno takie głupoty.

A teraz śmiej się Renato, bo przecież burdel w SKOK-ach tak Cię bawi !
    • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 13:27
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kulisy-napadu-na-wiceszefa-komisji-nadzoru-finansowego-wojciecha-kwasniaka,494434.html
      Fajna ta propaństwowa słuzba, której prezydent tak bronił. Przefajna nie?
      • ravenheart1 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 15:19
        Jakby nie była propaństwowa, to nieudacznik L. Kaczyński by jej nie honorował, nie sadzisz ?

polska.newsweek.pl/skok-lech-kaczynski-nadal-30-orderow-ludziom-ze-skok-ow,artykuly,359414,1.html
        • rena-ta49 Kto rządzi Warszawą? 27.03.15, 17:27
          Konkursy? Nie bądźmy śmieszni! Na takie posunięcie nie zdecyduje się żaden lider, to byłoby polityczne samobójstwo - mówi członek władz warszawskiej PO. - Zarówno do rządzenia, jak i wygrywania wyborów niezbędne są struktury, a działacze mają swoje potrzeby.

I faktycznie, w Warszawie do żadnego zarządu ani rady nadzorczej konkursu nie przeprowadzono.

Prezydent Gronkiewicz-Waltz przyznaje, że zna zalecenia NIK.

Dobre posady są też na cmentarzu

Wśród lokalnych polityków za atrakcyjną uchodzi branża cmentarna. Miejskie Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych (organizuje pogrzeby) objęła kilka lat temu Magdalena Rogozińska (PO). Opowiadała o pracy: "Staram się, by ceremonie pogrzebowe były bardziej radosne".
          warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,17665998,Miejskie_spolki_obsadzone_z_partyjnego_klucza__Kto.html
          • rena-ta49 Re: Kto rządzi Warszawą? 27.03.15, 17:32
            wpolityce.pl/polityka/215804-by-zylo-sie-lepiej-corka-nowej-rzeczniczki-rzadu-dostala-posade-w-pge
            • ravenheart1 Re: Kto rządzi Warszawą? 30.03.15, 14:44
              Polityka "prorodzinna" według PiS smile:

pis-da.blogspot.com/2015/03/rodzina-w-europie.html#more
        • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 17:37
          ravenheart1 napisał:

> Jakby nie była propaństwowa, to nieudacznik L. Kaczyński by jej nie honorował,
          > nie sadzisz ?
          >
          > polska.newsweek.pl/skok-lech-kaczynski-nadal-30-orderow-ludziom-ze-skok-ow,artykuly,359414,1.html
          >
          >
          A ja miałam na myśli WSI,o czym jest mowa w reportażu.
          • ravenheart1 Re: by żyło sie lepiej ... 30.03.15, 14:49
            Masz na myśli to WSI, z którego agentami prowadzącymi SKOK Wołomin, tak chętnie fotografował się czołowy polityk PiS, i twórca sitwy wołomińskiej ?

polska.newsweek.pl/jacek-sasin-i-ryszard-kalisz-na-zamknietych-imprezach-skok-u-wolomin,artykuly,359995,1,1,5.html
    • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 27.03.15, 17:43
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/najwieksza-afera-korupcyjna-w-administracji,202878.html
    • rena-ta49 A czy ty wiecz Rav ,ze KNF powołano 27.03.15, 17:50
      za IV RP w 2006 i cala PO z BK na czele była przeciwna powołaniu KNF-u?
      orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPIDec?OpenAgent&26465&PO&Przeciw
      • rena-ta49 Re: A czy ty wiecz Rav ,ze KNF powołano 27.03.15, 18:02
        perlyprzedwieprze.mobile.salon24.pl/638915,bronislaw-komorowski-i-afera-knf
    • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 28.03.15, 11:33
      Hahahasmile
      "Jak to możliwe, że Paweł K. wyrabiał z rządową limuzyną co tylko chciał? Być może odpowiedź tkwi w zażyłości, jaka od lat łączy go z obecnym ministrem Kamińskim. Już niemal 8 lat temu polityk zatrudnił go jako swojego asystenta w europarlamencie. I jak sam podkreślał, Paweł K. nie był tylko zwykłym szoferem. – Jest szoferem, ale wykonuje również inne czynności – mówił o Pawle K. Michał Kamiński."
      "Czekamy na dymisję ministra” – pisze tabloid.

Czytaj więcej na www.rmf24.pl/fakty/polska/news-afera-kwiatowa-w-rzadzie-podwladny-kaminskiego-wyrzucony,nId,1706317#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
      www.fakt.pl/polityka/kierowca-michala-kaminskiego-stracil-prace-bo-korzystal-z-samochodu,artykuly,534519.html
    • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 28.03.15, 20:21
      To zdaje mnie się afera PO?
      www.fakt.pl/Czy-szef-Amber-Gold-Marcin-P-wyprowadzil-pieniadze-do-rajow-podatkowych-,artykuly,180232,1.html
      • ravenheart1 Re: by żyło sie lepiej ... 30.03.15, 14:42
        rena-ta49 napisała:

> To zdaje mnie się afera PO?

Masz rację ... zdaje Ci się smile

Afera PO to taka, w którą zamieszani byliby politycy PO, a nie taka którą ujawniono za rządów PO.

I jeszcze jedno: to jest wątek o przekrętach w SKOK-ach i quasimafijnych powiązaniach między SKOK-ami a PiS, a nie aferach PO !

Piszę wprost, na wypadek gdybyś miała problemy ze zrozumieniem tego.
    • ravenheart1 Afery w Białej Podlaskiej - cd. 30.03.15, 14:38

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150312/PODLASKA/150319903
      A podobno rozdawnictwo mieszkań wśród swoich to domena PO smile
      • rena-ta49 Re: Afery w Białej Podlaskiej - cd. 30.03.15, 14:59
        Ale szczęśliwie mieszkania odzyskało miasto,a czy szef KNF-u odda swoje,
        które mu miasto Wa-wa przyznało?
        • ravenheart1 Re: Afery w Białej Podlaskiej - cd. 30.03.15, 15:04
          Może spytaj najpierw czołowego PiS-owskiego polityka, twórcę sitwy wołomińskiej, który jako ówczesny wiceprezydent Warszawy nadzorował wydziały odpowiedzialne za sprzedaż lokali komunalnych, dlaczego przyznał mu lokal, skoro ten mu się nie należał ?!
    • ravenheart1 Chłopiec na posyłki SKOK-ów 30.03.15, 14:56

wyborcza.pl/1,75478,17665427,Grzegorz_Bierecki_w_troj_SKOK_u_do_Andrzeja_Dudy_.html
      Okazuje się ża superkandydat na superprezydenta chodzi na smyczy nie tylko prezesa, ale i SKOK-ów.

"Żadna z nich nie jest jednak zarejestrowana w Kancelarii Prezydenta. Nie wiadomo, czy została przesłana pocztą, czy ktoś ją przyniósł. Andrzej Duda nie odpowiedział nam na pytanie, skąd miał ekspertyzy. Czy dostał je od Grzegorza Biereckiego?

Z informacji uzyskanych od pracowników Biura Prawa i Ustroju wiemy, że pracując nad wnioskiem do TK, korzystali z obszernej opinii "Ocena ustawy z 5 listopada 2009 r. o spółdzielczych kasach oszczędnościowo-kredytowych". Ten prawie 60-stronicowy dokument nie jest oznakowany, nie ma pisma przewodniego ani nazwiska autora, żadnej adnotacji, na czyje i kiedy zlecenie został sporządzony ani kiedy wpłynął do kancelarii. Są w nim jednak omówione opinie napisane dla SKOK, m.in. profesorów Bałabana i Brodeckiego.

Co więcej - niektóre fragmenty anonimowej opinii są identyczne jak we wniosku prezydenta do TK. I tę opinię przyniósł do Biura Prawa i Ustroju minister Duda
      ."

A Duda jak zwykle znów nic nie pamięta smile
      • rena-ta49 Re: Chłopiec na posyłki SKOK-ów 30.03.15, 15:35
        Tutaj konstytucjonalista Doktor Ryszard Piotrowski masakruje redaktora TVP
        w/s SKOK wysłuchaj może zmienisz zdanie:
        www.youtube.com/watch?v=1dnsk80Go58#t=64
      • rena-ta49 Re: Chłopiec na posyłki SKOK-ów 30.03.15, 15:58
        Ja tylko czekam kiedy powstanie komisja śledcza,
        bardzo ciekawa jestem dlaczego PO tak boi się tej komisji?
        Jak już pisałam ,nie jestem członkiem SKOK,ale SKOKI istnieją już z 20lat
        i przez 15 było z nimi wszystko ok,póki politycy nie zaczęli w nich mieszać?
    • ravenheart1 Posiedzi, czy nie posiedzi ... 30.03.15, 15:01
      ... oto jest pytanie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17680443,Wyrok_w_sprawie__afery_gruntowej___Kaminski_winny.html#MT

Wyrok sprawiedliwy, choć termin jego ogłoszenia może spotkać się z zarzutami o kampanie wyborczą - zresztą nie bez racji.
      • rena-ta49 Re: Posiedzi, czy nie posiedzi ... 30.03.15, 15:38
        ravenheart1 napisał:

> ... oto jest pytanie.
        >
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17680443,Wyrok_w_sprawie__afery_gruntowej___Kaminski_winny.html#MT
        >
        > Wyrok sprawiedliwy, choć termin jego ogłoszenia może spotkać się z zarzutami o
        > kampanie wyborczą - zresztą nie bez racji.
        >

Dla mnie to jest jasne,ze władza sądownicza melduje władzy wykonawczej wykonanie zadania!
    • ravenheart1 Re: by żyło sie lepiej ... 07.04.15, 14:52
      rena-ta49 30.03.15, 15:58
      > Ja tylko czekam kiedy powstanie komisja śledcza,
      > bardzo ciekawa jestem dlaczego PO tak boi się tej komisji?
      > Jak już pisałam ,nie jestem członkiem SKOK,ale SKOKI istnieją już z 20lat
      > i przez 15 było z nimi wszystko ok,póki politycy nie zaczęli w nich mieszać?

Coś na kształt komisji juz powstało, ale Duda-Obłuda odmówił stawienia się:

natemat.pl/138565,platforma-chce-by-duda-tlumaczyl-sie-przed-specjalna-komisja-ws-skok-ow-sztab-pis-to-brudna-kampania-nie-przyjdzie
      • czarek_sz Re: by żyło sie lepiej ... 07.04.15, 15:03
        Kiedy Bul przygłup odtajni aneks ? wiesz coś o tym ?
      • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 07.04.15, 15:11
        To nie Komisja Śledcza,a tylko podkomisja
        jeśli by powstała Komisja,to musiały by jej obrady być transmitowane w całości przez TV,
        a tego chyba PO nie chce?
        wpolityce.pl/polityka/240005-rosati-dostal-pieniadze-od-skok-wolomin-europosel-po-wyglaszal-przemowienie-w-momencie-gdy-ludzie-z-wladz-kasy-siedzieli-w-areszcie
        • zak-1 Re: by żyło sie lepiej ... 08.04.15, 11:02
          I pomyśleć , że Rosati zaryzykował "reputację " dla głupich 6 tys . Pomyślcie co jest w stanie zrobić za trochę więcej kasy ? Większość polityków to ku ...y zawsze ich kupią , zależy to tylko od kwoty . Dotyczy to wszystkich opcji. Niestety chciwość zeszmaca ludzi .
          • czarek_sz Re: by żyło sie lepiej ... 08.04.15, 13:04
            Byłaby to taka komisja Reniu jak ta którą kierował Sekuła - był sędzią we własnej sprawie gadał do pustych krzeseł. Typowe zachowania i działania dla totalitarnej władzy którą jest koalicja PO PSL.
            • rena-ta49 Re: by żyło sie lepiej ... 08.04.15, 13:37
              czarek_sz napisał:

> Byłaby to taka komisja Reniu jak ta którą kierował Sekuła - był sędzią we własn
              > ej sprawie gadał do pustych krzeseł. Typowe zachowania i działania dla totalita
              > rnej władzy którą jest koalicja PO PSL.

Chyba masz rację,wszystko by zależało kto byłby w tej komisji.
              • ravenheart1 Re: by żyło sie lepiej ... 08.04.15, 14:35
                rena-ta49 napisała:

> czarek_sz napisał:
                >
                > > Byłaby to taka komisja Reniu jak ta którą kierował Sekuła - był sędzią we
                > własn
                > > ej sprawie gadał do pustych krzeseł. Typowe zachowania i działania dla to
                > talita
                > > rnej władzy którą jest koalicja PO PSL.
                >
                >
                > Chyba masz rację,wszystko by zależało kto byłby w tej komisji.

Najlepiej: G. Bierecki, A. Duda, J. Sasin, M. Mastalerek, czyli sami "niezależni, prawi i sprawiedliwi", a do tego nie związani w żaden sposób ze SKOK-ami wink
    • ravenheart1 ośmiornica zamiast ośmiorniczek 22.04.15, 11:03

"Posłanka Mucha dostała właśnie dwa pisma przedprocesowe. Jedno od Kasy Krajowej SKOK, drugie od SKOK-u Piast z Tych, do której należy ponad 100 tys. osób.

Mucha zasiada w sejmowej podkomisji nadzwyczajnej ds. SKOK-ów. Ostatniego dnia marca podzieliła się swoimi wrażeniami z tych posiedzeń w Radiu TOK FM: - Afera SKOK-owa to 45 małych afer Amber Gold, to afera Rywina, ale na znacznie większą skalę. Na skalę, jakiej Polska dotąd nie miała.

Zapytała prowadzącego audycję: - Pamięta pan serial "Ośmiornica"? Mam wrażenie, że mieliśmy do czynienia z taką ośmiornicą.
      "

"Z kolei SKOK Piast wprost pisze do niej, że za "nadszarpnięte zaufanie" może zażądać zadośćuczynienia. "Każda negatywna ocena działalności sektora spółdzielczych kas czy nieprawdziwa informacja wyrażona w mediach, w tym wskazująca na istnienie siatki powiązań (...), może doprowadzić do odpływu depozytów". I że po wypowiedziach Muchy "powstało duże prawdopodobieństwo wystąpienia szkody w majątku Kasy". Nie wyklucza pozwu o odszkodowanie. Mucha ma 14 dni na zamieszczenie oświadczenia na swoim blogu oraz na portalu Gazeta.pl, że wypowiadała treści "nieprawdziwe i krzywdzące Piasta"."

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,17792807,Zle_piszesz_o_SKOK_ach__To_cie_pozwiemy__SKOK_i_uderzaja.html#ixzz3Y1jFX3F8

całe szczęście, że jeszcze żaden z dziennikarzy, ani posłów krytykujących SKOK-i nie został napadnięty przez "nieznanych sprawców" w celu wyprostowania poglądów.
      • rena-ta49 Re: ośmiornica zamiast ośmiorniczek 22.04.15, 15:14
        I bardzo dobrze,chyba jej obrońcą będzie "najsłynniejszy adwokat PO"?
        P. Mucha moim zdaniem została wystawiona przez kolegów z PO.
        Bredzi w studio jakby to ona była sędzią i już znała wyrok?
        Kto jak kto,ale p Mucha jest tak skompromitowanym ministrem ,ze lepiej niech ona
        dyskutuje ze swoim kolegą/fryzjerem!
        Nie wiem czy czytałeś to:
        wpolityce.pl/polityka/241669-mamy-w-polsce-dzialania-na-miare-afery-watergate-przemyslaw-wipler-ujawnia-w-sejmie-ewa-kopacz-i-michal-kaminski-zaangazowani-bezposrednio-w-nagonke-na-skok-wideo
        Jeśli chociaż trochę się potwierdzi to co mówi Wipler ,to jest to skandal!,
        możliwy tylko za PO!
        • ravenheart1 Re: ośmiornica zamiast ośmiorniczek 23.04.15, 08:46
          Wolnośc słowa przestała już obowiązywać ?
          Rozumiem że mafio-sitwa SKOK-owa musi się jakoś bronić, ale w ten sposób kompromituja sie jeszcze bardziej.
          • rena-ta49 Re: ośmiornica zamiast ośmiorniczek 23.04.15, 13:25
            ravenheart1 napisał:

> Wolnośc słowa przestała już obowiązywać ?
            > Rozumiem że mafio-sitwa SKOK-owa musi się jakoś bronić, ale w ten sposób kompro
            > mituja sie jeszcze bardziej.
            >

Oczywiście ,że przestała obowiązywać i to już dawno!
            Klasycznym przykładem sprawa Hofmana,kiedy zapytał w "Kropce na i"
            300polityka.pl/news/2015/04/02/hofman-sprawe-z-prezydentem-komorowskim-bedzie-naglasnial-w-europie-to-nie-chodzi-tylko-o-mnie/
            Kolejnymi dowodami jest zaklejenie ust osobie,która chciała PBK zadać pytanie na wiecu.
            A te wszystkie sprawy, ktore wytacza ludziom Giertych to w ramach wolności słowa?
            wyborcza.pl/1,75478,17495460,Giertych_przegral_z_hejterami.html
      • rena-ta49 Re: ośmiornica zamiast ośmiorniczek 22.04.15, 15:20
        "całe szczęście, że jeszcze żaden z dziennikarzy, ani posłów krytykujących SKOK-i nie został napadnięty przez "nieznanych sprawców" w celu wyprostowania poglądów."

hehehe,sugerujesz ,że może się trafić kolejny Cyba,
        czy może będzie to ktoś z byłego WSI,jak w tym przypadku,chyba wiesz kto w zarządzie SKOK Wołomin był?
        forum.gazeta.pl/forum/w,50394,155293969,155380378,Byly_czlonek_zarzadu_SKOK_Wolomin_podejrzany_o_zle.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka