Dodaj do ulubionych

Podobno słynny nieboszczyk

08.07.18, 08:48
się buduje.
https://pbs.twimg.com/media/DhkExLgX0AAVvZ5.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Dhhj-82WkAADmT8.jpg
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Podobno słynny nieboszczyk 08.07.18, 09:59
      A Greenpeace Polska cały czas kornika pilnuje?
      Bogatym wolno więcej,bo maja takie Greenpeace w kieszeni?
      • czuk1 Re: Podobno słynny nieboszczyk 08.07.18, 13:10
        Wypada czekać na c.d. tej sensacji, tej wielkiej samowoli budowlanej (jakoby).
        Kto lepiej prawdę znajdzie.
        Póki co "podobno".... to mało by w ogóle o tej budowie pisać, że to inwestycja.
        • czarek_sz Re: Podobno słynny nieboszczyk 08.07.18, 13:28
          Czuk a oczy to z korka masz ? nie widać na zdjęciach ?
          • rena-ta49 Re: Podobno słynny nieboszczyk 08.07.18, 22:16
            Dziennikarz Faktu:
            "W 2014 roku ruszyła w Stobnicy budowa imitacji zamku na 4-hektarowej działce BUDOWLANEJ kupionej przez Sebastiana Kulczyka."
            twitter.com/MikolajWojcik/status/1015867056053538816

Widział kto art. dziennikarzyny z DER FUCK ,że niszczona jest puszcza??Obszar Natura 2000 tak samo jak wokół puszczy!
            Ciekawe korniki wiewiórka donosy na Polskę , nagonka medialna , a tutaj hektary zniszczonej Puszczy na jeziorem i obrońcy "demokracji "cicho siedzą .
          • czuk1 Re: Podobno słynny nieboszczyk 08.07.18, 22:55
            Czarek. Fuchę śledczego dostałeś ? Nie mam podstaw by napiętnować inwestora. Nie znam planu zagospodarowania przestrzennego gminy. To, ze jest las i jezioro nie może być podstawą do uznawania tego zespołu pałacowego jako dzikiej inwestycji.
            Gdyby była samowola Greenpeasie na pewno by protestował

• rena-ta49 Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 08:04
            "Najśmieszniejszy fragment z raportu oddziaływania na środowisko budowanego zamku? „Stosunkowo mała powierzchnia inwestycji”.
            Najlepszy w tym raporcie jest wspaniałomyślnie odrzucony "Wariant alternatywny" - zgodny z planem miejscowym!
            https://pbs.twimg.com/media/DhnPDjpWAAAa_zv.jpg
            twitter.com/Jan_Kunert/status/1016063578527485953
            Inwestorem tego zamku nie jest rodzina Kulczyków a jest D.J.T. Spółka z o.o., ul. Głuszyna 135, 61-329 Poznań ciekawostka - inwestor zasiada w radzie fundacji która opiniowała oddziaływanie na środowisko smile
            Wyjaśnione skąd pozwolenie na budowę w Puszczy
            twitter.com/PrawyPopulista/status/1015966471640502272

Wycięcie drzewa to duża szkodliwość, ale wycięcie kawałka lasu to nie ma wpływu na środowisko?
            • czarek_sz Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 08:36
              Czuk Kluskę za wycięcie paru drzew na własnym prywatnym terenie skazano na bardzo wysoką grzywnę. Dlaczego ? bo był nieprzekupny i nie dawał w łapę. Kulczyk wiadomo - korumpował polityków targowicy na potęgę i gdyby chciał to za rządów PO PSL dostałby zgodę nawet na zaoranie Zalewu Zegrzyńskiego i postawienia tam kompleksu pałacowego. Człowieku ogarnij się co mówisz chociaż wątpię byś był do tego zdolny smile
              • rena-ta49 Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 08:58
                czarek_sz napisał:

> Czuk Kluskę za wycięcie paru drzew na własnym prywatnym terenie skazano na bard
                > zo wysoką grzywnę. Dlaczego ? bo był nieprzekupny i nie dawał w łapę. Kulczyk w
                > iadomo - korumpował polityków targowicy na potęgę i gdyby chciał to za rządów P
                > O PSL dostałby zgodę nawet na zaoranie Zalewu Zegrzyńskiego i postawienia tam k
                > ompleksu pałacowego. Człowieku ogarnij się co mówisz chociaż wątpię byś był do
                > tego zdolny smile

Czarku,kopanie się z koniem jest bez sensusmilesmile
                niezalezna.pl/230164-profesor-ktory-zgodzil-sie-na-budowe-zamku-w-puszczy-noteckiej-bronil-kornika-w-bialowiezy
                • rena-ta49 Bardzo to ciekawe wszystko 09.07.18, 09:22
                  Malbork w Puszczy Noteckiej buduje poznańska firma D.J.T. braci Dymitra (29 l.) i Tymoteusza (25 l.) Nowaków. Do grudnia 2015 spółka należała do Vola Holdings Limited zarejestrowanej na Cyprze. smile
                  twitter.com/St_Janecki/status/1016220142974402560
                  • rena-ta49 Re: Bardzo to ciekawe wszystko 09.07.18, 09:37
                    rena-ta49 napisała:

> Malbork w Puszczy Noteckiej buduje poznańska firma D.J.T. braci Dymitra (29 l.)
                    > i Tymoteusza (25 l.) Nowaków. Do grudnia 2015 spółka należała do Vola Holdings
                    > Limited zarejestrowanej na Cyprze. smile
                    > twitter.com/St_Janecki/status/1016220142974402560

słupy?
                    • czuk1 Re: Bardzo to ciekawe wszystko 09.07.18, 11:00
                      rena-ta49 napisała: słupy?

Prawdopodobnie tak. Sądzę , że CBA, ABW zajrzą im do umów.
                    • m.maska Re: Bardzo to ciekawe wszystko 12.07.18, 16:48
                      rena-ta49 napisała:

> rena-ta49 napisała:
                      >
                      > > Malbork w Puszczy Noteckiej buduje poznańska firma D.J.T. braci Dymitra (
                      > 29 l.)
                      > > i Tymoteusza (25 l.) Nowaków. Do grudnia 2015 spółka należała do Vola Ho
                      > ldings
                      > > Limited zarejestrowanej na Cyprze. smile
                      > > twitter.com/St_Janecki/status/1016220142974402560
                      >
                      >
                      > słupy?

Jakie tam slupy - mlodzi, zdolni, rzutcy "inwestorzy" - w wieku 18 lat zarobili pierwszy milion... skonczyl taki dopiero co studia i prosze jaki architekt pelna geba. Pewnie nikogo starszego nie udalo sie namowic na takie ryzyko.
                      Bardzo jestem ciekawa co z tego wyjdzie - powinni to wszystko zaorac. - ku przestrodze na przyszlosc dla innych z takimi "genialnymi" pomyslami.
                      • rena-ta49 Re: Bardzo to ciekawe wszystko 12.07.18, 20:43
                        https://pbs.twimg.com/media/Dh5BsS2X0AA4X87.jpg
                      • rena-ta49 Re: Bardzo to ciekawe wszystko 12.07.18, 20:59
                        21 i 25 lat w chwili rozpoczęcia budowy? No,no...
                        Plichta od Amber Golda też był młody i zdolny...
                        • rena-ta49 Re: Bardzo to ciekawe wszystko 01.08.18, 14:26
                          Ciekawa sprawa,wszystkie media nabrały wody w usta z prędkością światła...
                          • rena-ta49 Co dalej z inwestycją w Puszczy Noteckiej? 29.08.18, 21:01
                            Czy odpowiednie ministerstwo wyda decyzje o rozbiórce?
                            www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/2183580,Henryk-Kowalczyk-inwestor-swiadomie-wprowadzil-w-blad-RDOS
                • czuk1 Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 11:08
                  rena-ta49 napisała:
                  > Czarku,kopanie się z koniem jest bez sensusmilesmile
                  > niezalezna.pl/230164-profesor-ktory-zgodzil-sie-na-budowe-zamku-w-puszczy-noteckiej-bronil-kornika-w-bialowiezy

A więc kopcie się - z kimś godnym sprawy - z tymi naukowcami i architektem powiatowym, który wydał pozwolenie na budowę. A nie ze mną.
                  A swoją drogą (podejrzewam, ze) władze powiatu kupione zostały atrakcyjnością turystyczną tej inwestycji dla turystów. A więc i dla Puszczy Noteckiej. Także nowymi miejscami pracy dla okolicznych mieszkańców.
                  • czarek_sz Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 11:24
                    Wiesz Czuk ja akurat cholernie kocham przyrodę i mam na jej punkcie bzika. Nie skłamię jak powiem że tysiące kilometrów przewędrowałem lasami czy brzegiem rzek i jezior ale uwierz mi że nigdy takiej samowolki jak teraz nie widziałem. Serce się kraje jak widzę to co Renia wkleiła. Ja tam akurat nie jeżdżę ale wyobrażam sobie co czują ludzie którzy mieszkają w pobliżu i jeździli tam rekreacyjnie czy w innych celach. Człowieku Polska jest dla wszystkich a nie dla wybrańców czy możesz to zrozumieć ?
              • czuk1 Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 13:40
                Czarek .
                Dlaczego mam się ogarniać ? To co piszę.... także mówię. Skąd ta wątpliwość ?
                Po prostu domyślam się, że jest pozwolenie na budowę z uzasadnieniem.
                Kiedy tego nie zobaczę.... kiedy nie widzę przestępstwa... nie oskarżam.

Co z tego, że wiem, znam. Już w latach 70-tych popierałem prawne obostrzenia inwestycyjne na terenie i w otulinie Roztoczańskiego Parku Narodowego (zakaz rozbudowy i budowy domów na terenie RPN). Tu jednak mam za mało informacji. Jednak moje zdziwienie (ekonomisty) budzi ulokowanie tak dużego biznesu w stosunkowo dużej odległości od Poznania. Do tego sama Puszcza Notecka nie ma za wiele atrakcji turystycznych, też okazów przyrodniczych ; na tyle by jak parki narodowe (które bogate są w atrakcyjną florę i faunę, rezerwaty przyrody, piękne krajobrazy) przyciągać tysiące turystów.
                Z informacji w sieci wynika , że inwestorzy byli wyjątkowo zdeterminowani , uparci, upierdliwi, sprytni w forsowaniu zezwoleń
                Lasów Państwowych na wycinkę, rady miasta - zmiany planu przestrzennego i architektów - pozwolenia na budowę.
                • czarek_sz Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 13:52
                  Jak Puszczę Białowieską podobno patroszył Szyszko to krytykowałeś ? wiesz Czuk ja jak powiedziałem - dla mnie Natura to moja druga żona moja wielka miłość dla której dałbym się pokroić na kawałki. Jeździłeś po lasach rzekach i jeziorach jak ja ? nie sądzę. Więc uwierz mi że bronisz złej sprawy i tyle w temacie.
                  • czuk1 Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 14:02
                    Czy bronię ? Kogo miałbym bronić ? Nie daję się ponieść na fali potępienia rady miejskiej, naukowców, leśników i architektów a także podejrzeń o kupienie przez milionerów tych (w/w) ludzi i urzędów.
                    No nie.... jeździłem i jeżdżę (też) po Polsce. Kiedyś założyłem i istnieją do dziś (choć przysnęły, bądź zostały przeze mnie przekazane innym) fora - Roztocze, Roztocze zdjęcia i Zamość zdjęcia. W tym roku mam w planie Zakopane (sierpień), Bieszczady (wrzesień)....
                  • rena-ta49 Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 14:44
                    czarek_sz napisał:

> Jak Puszczę Białowieską podobno patroszył Szyszko to krytykowałeś ? wiesz Czuk
                    > ja jak powiedziałem - dla mnie Natura to moja druga żona moja wielka miłość dla
                    > której dałbym się pokroić na kawałki. Jeździłeś po lasach rzekach i jeziorach
                    > jak ja ? nie sądzę. Więc uwierz mi że bronisz złej sprawy i tyle w temacie.

Może podać że to J Kaczyński buduje ten zamek, zaraz Komisja Europejska i cały świat będzie protestował, wprowadzał sankcje przeciw Polsce a sądy wydadzą wyroki o wstrzymaniu budowy zamku. Ekolodzy zjadą się z całej galaktyki by protestować!
                    noizz.pl/nauka-i-technologia/tajemniczy-zamek-w-srodku-puszczy-noteckiej/61zrmn2
                    Na kilometr śmierdzi platfisowymi układami!
                    • czarek_sz Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 14:54
                      Reniu szkoda gadać to beton. Ja cieszę się gdy jestem za miastem i gdy Janeczce przy kiełbasce podają chrzan bo mnie o to prosi mnie Czarka wink pozdrówka.
                      • rena-ta49 Re: Podobno słynny nieboszczyk 10.07.18, 14:08
                        "Historia #zamek w #Stobnica coraz ciekawsza - w organach Fundacji Fauna Polski zasiada wraz z ojcem inwestora nie tylko połowa autorów 2 raportów o wpływie na środowisko tej inwestycji, ale też członek zarządu i skarbnik Pracowni na Rzecz Wszystkich Istot
                        Tej samej Pracowni, która np. chce zablokować modernizację drogi narewkowskiej w Puszczy Białowieskiej:
                        - drogi istniejącej od zawsze (chodzi o remont, a nie budowę nowej!)
                        - którą jeździło dotąd 30 aut os. i 1 ciężarówka DZIENNIE
                        - którą chcą mieszkańcy, turyści, straż pożarna"
                        "Remont wadzi, bo zamiast pylącej nawierzchni ziemnej na narewkowskiej miała być warstwa z naturalnego kruszywa pokryta mieszanką zawierająca 4% asfaltu (słownie: cztery procent). A zamek nie wadził?"
                        twitter.com/ktrebski
                        Powyższe posty od :
                        Zespół ds. Mediów w Dyrekcji Generalnej Lasów Państwowych, p.o. rzecznik prasowy Lasów Państwowych
                        • rena-ta49 CBA się sprawą zainteresowało 10.07.18, 14:12
                          Kontrolerzy z poznańskiego #CBA badają sprawę budowy obiektu w #Stobnicy na terenie #PuszczyNoteckiej. Poprosili w Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Poznaniu o dokumenty dot. postępowań ws. uzgodnienia warunków budowy i oceny oddziaływania na obszar #Natura2000.
                          twitter.com/CBAgovPL/status/1016650447107559424
                          • rena-ta49 Patrzcie! Nagle się dziennikarzyny obudzili, 10.07.18, 14:48
                            do tej pory nic nie wiedzieli i nic nie słyszeli?
                            wiadomosci.wp.pl/jak-sobie-zalatwili-zamek-w-puszczy-noteckiej-budowe-poparli-zagorzali-ekolodzy-6271862480251009a
                            • czarek_sz Re: Patrzcie! Nagle się dziennikarzyny obudzili, 10.07.18, 15:50
                              Czuk przecież chyba polemizujemy ? czy Renia Ciebie wycina jak mnie wycięto na plus coś tam ? nie. Tu jest wolność i demokracja tu nikt Ciebie nie wytnie tylko wysłucha i ewentualnie będzie polemizował czego na plus coś tam nie było i nie ma. Więc zdejmij czapkę pocałuj Renie w łapkę i ciesz się demokracją którą Ci wywalczyłem - tymi rencami wink
                              • czarek_sz Bolek ole 10.07.18, 16:02
                                https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36803760_2129975820550223_7263912908793315328_n.png?_nc_cat=0&oh=c1e8a56296c21d05446331ccd4a3f462&oe=5BEAD9C0
                            • al-szamanka Re: Patrzcie! Nagle się dziennikarzyny obudzili, 10.07.18, 16:13
                              rena-ta49 napisała:

> do tej pory nic nie wiedzieli i nic nie słyszeli?
                              > wiadomosci.wp.pl/jak-sobie-zalatwili-zamek-w-puszczy-noteckiej-budowe-poparli-zagorzali-ekolodzy-6271862480251009a

Tym sprzedajnym partaczom, a nie ekologom, powinni wlepić teraz wysokie kary i zabronić wykonywania zawodu.
                              • rena-ta49 Re: Patrzcie! Nagle się dziennikarzyny obudzili, 10.07.18, 21:01
                                al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                >
                                > > do tej pory nic nie wiedzieli i nic nie słyszeli?
                                > > wiadomosci.wp.pl/jak-sobie-zalatwili-zamek-w-puszczy-noteckiej-budowe-poparli-zagorzali-ekolodzy-6271862480251009a
                                >
                                >
                                > Tym sprzedajnym partaczom, a nie ekologom, powinni wlepić teraz wysokie kary i
                                > zabronić wykonywania zawodu.
                                >
                                >

https://pbs.twimg.com/media/Dhw9ZF8WAAA8UGi.jpg
                  • czuk1 Re: Podobno słynny nieboszczyk 09.07.18, 20:55
                    Nie bronię. Nie mam pełnej informacji .... do obciążenia konkretnych osób.

Nie masz podstaw by tak pisać - "Reniu szkoda gadać to beton. Ja cieszę się gdy jestem za miastem i gdy Janeczce przy kiełbasce podają chrzan bo mnie o to prosi mnie Czarka ....."

Nie masz argumentów i nazywasz mnie "betonem". Ja się nie cieszę z tego, że my - trójka Polaków nie potrafimy polemizować.
                    Martwi mnie też stosowanie na tym forum ... ostrego języka,, brak argumentów rzeczowych, generalnie - nietolerancja.
                    • rena-ta49 Re: Podobno słynny nieboszczyk 10.07.18, 20:56
                      czuk1 napisał:

> Nie bronię. Nie mam pełnej informacji .... do obciążenia konkretnych osób.
                      >
                      > Nie masz podstaw by tak pisać - "Reniu szkoda gadać to beton. Ja cieszę się gdy
                      > jestem za miastem i gdy Janeczce przy kiełbasce podają chrzan bo mnie o to pro
                      > si mnie Czarka ....."
                      >
                      > Nie masz argumentów i nazywasz mnie "betonem". Ja się nie cieszę z tego, że my
                      > - trójka Polaków nie potrafimy polemizować.
                      > Martwi mnie też stosowanie na tym forum ... ostrego języka,, brak argumentów rz
                      > eczowych, generalnie - nietolerancja.

Jeśli facet siedzi ciągle w TV TRWAM to nie ma czasu na zajmowanie się nadzorem nad pracą służb podległych ministerstwu środowiska. A pozostałą część czasu pracy Szyszko poświęca chyba na konsultacje decyzji oportunistycznych .... z JK. "
                      forum.gazeta.pl/forum/w,29055,164424597,164424597,Nie_tylko_Puszcza_Bialowieska_zagrozona_.html#p164424880
                      Za to miałeś pełne informacje kiedy pisałeś tego posta?
                      Napiszesz to samo o ministrze rządu PO-PSL za którego tę budowę zaczęto realizować, czy
                      brak ci cywilnej odwagi,albo jesteś zwykłym hipokrytą?
                      • czuk1 Re: Podobno słynny nieboszczyk 10.07.18, 22:17
                        Dla mnie nie ma znaczenia , z czyjej partii był minister środowiska. 'Nie czytałem treści tego linka. Przepraszam.
                        • rena-ta49 Re: Podobno słynny nieboszczyk 11.07.18, 07:59
                          czuk1 napisał:

> Dla mnie nie ma znaczenia , z czyjej partii był minister środowiska. 'Nie czyt
                          > ałem treści tego linka. Przepraszam.

No to czekam!
                          To cytat twojego posta i link do twojego posta,nie czytasz samego siebie?
                          • rena-ta49 Instytut Sobieskiego wykasował stronę 11.07.18, 08:04
                            ze swoim ekspertem. Dlaczego?
                            https://pbs.twimg.com/media/DhzTyI9WkAAzsw0.jpg
                            twitter.com/bogdan607/status/1016920490949083136
                            "ekspert" który zasiada we władzach fundacji,który wydał decyzję,że ta budowla nie zagraża środowisku "Natura2000"
                            Czy dlatego ,że w Polsce można kupić każdą decyzję i żeby nie trzeba było czarnego paska na oczy umieszczać?
                            • rena-ta49 Jak kolesie z TVN mogli nie wiedzieć, 11.07.18, 08:14
                              w lesie 4 osoby które wafelkami świętowały urodziny Hitlera,a nie wytropili ludzi którzy w Puszczy Noteckiej osuszyli jezioro i budują zamek?

Na pewno Czuk jest w stanie nam to logicznie wytłumaczyć!
                              • rena-ta49 Tu kolejny potworek budowlany: 11.07.18, 17:44
                                W Łapalicach na Kaszubach znajduje się niedokończony zamek, którego budowa rozpoczęła się w 1979 roku. Ogromna budowla, choć w stanie surowym, od lat budzi duże zainteresowanie turystów.
                                Budowa zamku rozpoczęła się w 1979 roku na zlecenie lokalnego biznesmena. Jednak z powodu braku środków nie została dokończona. W 2006 roku powiatowy inspektor nadzoru budowlanego w Kartuzach nakazał rozbiórkę budowli, ponieważ inwestor nie przedstawił nowej dokumentacji projektowej, natomiast ta, na podstawie której uzyskano pozwolenie na budowę, różniła się od tego, co powstało. Zamku jednak nie zburzono. W 2013 roku wydano decyzję o zaniechaniu dalszych robót na zamku w Łapalicach.
                                gazetabaltycka.pl/donosy/zamek-w-lapalicach?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
                              • al-szamanka Re: Jak kolesie z TVN mogli nie wiedzieć, 11.07.18, 18:26
                                rena-ta49 napisała:

> w lesie 4 osoby które wafelkami świętowały urodziny Hitlera,a nie wytropili lud
                                > zi którzy w Puszczy Noteckiej osuszyli jezioro i budują zamek?

Pewnie ci z Puszczy Noteckiej zamazywali ślady tak lądowe jak i powietrzne big_grin
                                • rena-ta49 Re: Jak kolesie z TVN mogli nie wiedzieć, 12.07.18, 07:17
                                  al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                  >
                                  > > w lesie 4 osoby które wafelkami świętowały urodziny Hitlera,a nie wytropi
                                  > li lud
                                  > > zi którzy w Puszczy Noteckiej osuszyli jezioro i budują zamek?
                                  >
                                  > Pewnie ci z Puszczy Noteckiej zamazywali ślady tak lądowe jak i powietrzne big_grin
                                  >
                                  >
                                  >

W TVN drona nie używali w tym przypadku.
                                  Nic nie widzieli,nic nie słyszeli.
                              • czuk1 Re: Jak kolesie z TVN mogli nie wiedzieć, 12.07.18, 06:55
                                rena-ta49 napisała: w lesie 4 osoby które wafelkami świętowały urodziny Hitlera,a nie wytropili lud
                                > zi którzy w Puszczy Noteckiej osuszyli jezioro i budują zamek?
                                > Na pewno Czuk jest w stanie nam to logicznie wytłumaczyć!

....nie czytałem innych , ostatnich Twoich wpisów.
                                Ale tu, co mam tłumaczyć ? Przecież nie stoją po niczyjej stronie..... tylko po stronie przepisów prawa. "Ja nie chodzę przed orkiestrą". Nie oskarżam .... od tego są sprawnie działające instytucje
                                Widzisz jak jest z tym zamkiem ? Sprawa nie jest prosta. Uruchomiono dochodzenia. Nawet minister środowiska mówii o tym, że zgody na budowę wszelkich instytucji są . Zgodę wydała służba min. środowiska - DO Ochrony Środowiska. Teraz dopiero bada się sprawę. To miejscowi nie widzieli jak zamek rośnie ? Nawet Greenpeasie nie był informowany ?
                                Dziś czytam nawet:
                                "- Nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości, inwestycja przebiega zgodnie z pozwoleniem - stwierdził Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego, który we wtorek pojechał do zamku w Puszczy Noteckiej.
                                - Oprócz nadzoru budowlanego na miejsce udał się także naczelnik wydziału ochrony środowiska - informuje w rozmowie z "Głosem Wielkopolskim" Andrzej Okpisz, zastępca starosty obornickiego. - Nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości, inwestycja przebiega zgodnie z pozwoleniem na budowę - dodał.
                                I dalej video - Zamek w Puszczy Noteckiej. W sprawę zamieszani lokalni ekolodzy. "
                                ... nie chcę podnosić sobie ciśnienia wink

PS. A tak dyskwalifikujecie organizacje pozarządowe i opozycję.
                                Stłamszone społeczeństwo obywatelskie nie będzie pokazywać lokalnych brudów.

• rena-ta49 Re: Jak kolesie z TVN mogli nie wiedzieć, 12.07.18, 07:03
                                  Ministrem Ochrony Środowiska kiedy rozpoczęto budowę w 2014 r był nie kto inny jak
                                  Stasiu Gawłowski-PO,ten sam który ma sporo zarzutów o korupcję.Ten sam który może wyjść z aresztu jeśli wpłaci 500 tyś kaucji.Siedzi od 3 miesięcy!
                                  • czuk1 Re: Jak kolesie z TVN mogli nie wiedzieć, 12.07.18, 07:05
                                    No i dobrze. Niech siedzi.... jak zasłużył.
                                • czuk1 Re: Jak kolesie z TVN mogli nie wiedzieć, 12.07.18, 07:56
                                  Przed minutami pisałem:
                                  PS. A tak dyskwalifikujecie organizacje pozarządowe i opozycję. Stłamszone społeczeństwo obywatelskie nie będzie pokazywać lokalnych brudów.

Teraz czytam w WP-Wiadomosci:
                                  "To PO-PiS zgodził się na budowę zamku w Puszczy Noteckiej. Dotarliśmy do dokumentów
                                  Zamek w Stobnicy zelektryzował opinię publiczną - gargantuiczna budowla w środku Puszczy Noteckiej sprowadziła na ekologów falę oburzenia. Ale nie byłoby jej, gdyby nie plan zagospodarowania przyjęty przez Radę Miejską, zdominowaną przez koalicję PO i PiS."

Wnioski ogólne (obywatela) dla rządzących , wynikające choćby z tego przykładu :
                                  1. Wprowadzić dwustopniowe zatwierdzanie planów zagospodarowania przestrzennego :
                                  pierwszy szczebel - rada gminy, drugi wiążący - wojewoda , po szczegółowej analizie przez
                                  jego urząd.

2. Służby architektoniczne zatwierdzające plany budowlane i przestrzenne przenieść ze starostw powiatowych do delegatur Urzędu Wojewody.
                                  3. Docelowo zlikwidować powiaty i sejmiki wojewódzkie (piszę tak nie po raz pierwszy - choć kiedyś dawno - sam byłem zastępcą naczelnika powiatu) bo jest to drogie, bezproduktywne i niepotrzebne ogniwo administracji.
                                  4. Drobne pozwolenia na budowę pozostawić do decyzji wyznaczonym samorządom (wójtom, burmistrzom) a większe - taksatywnie wymienione - do decyzji wojewody.
                              • czuk1 Re: Jak kolesie z TVN mogli nie wiedzieć, 12.07.18, 07:12
                                Co tu mają kolesie.

rena-ta49 napisała: Na pewno Czuk jest w stanie nam to logicznie wytłumaczyć!

Nie jestem tu by cokolwiek, komukolwiek tłumaczyć. Wyrażam swoje zdanie i ew. polemizuję.... jeśli polemista i treść wpisu na to zasługuje. Jeśli widzę , jak tu, jakieś insynuacje ... wyłączam się
                                z dyskusji.

Przecież od początku wątku piszę:

czuk1 08.07.18, 13:10
                                Wypada czekać na c.d. tej sensacji, tej wielkiej samowoli budowlanej (jakoby). Kto lepiej prawdę znajdzie. Póki co "podobno".... to mało by w ogóle o tej budowie pisać, że to inwestycja.
                                ….
                                Czarek.....Nie mam podstaw by napiętnować inwestora. Nie znam planu zagospodarowania przestrzennego gminy. To, ze jest las i jezioro nie może być podstawą do uznawania tego zespołu pałacowego jako dzikiej inwestycji. Gdyby była samowola Greenpeasie na pewno by protestował .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka