krowka_niebianska
16.02.08, 16:03
Witam,
Nie znalazłam wątku na LMB więc ośmielam się zacząć wątek o Frilly Intimates. Korzystając z Waszych rad z LMB i LB znalazłam w sieci parę ładnych staników i dlatego chciałam teraz podzielić się moimi wnioskami z Kate.
Szukając miękkiego stanika pasującego "małobuściastej" (77/95) zajrzałam do Listków Figowych i znalazłam śliczne (na zdjęciu ;-) tylko) Kate underwired balconette bra w rozsądnej cenie 20 funtów.
Ponieważ znudziło mi się już zamawianie, odsyłanie i wymienianie
kolejnych egzemplarzy staników w różnych rozmiarach - tym razem zamówiłam od razu 4 potencjalnie pasujące rozmiary z zamiarem wybrania najlepszego i odesłania reszty.
Wnioski:
34 D - miski za małe, obwód zapięty na najciaśniejszą haftkę O.K.,
ale muszę zaznaczyć, że mam mało tłuszczyku na żebrach i ściśliwe 34
dobrze mi się noszą; obwód mierzony do najlużniejszej haftki 70 cm/93-94 cm.
32 E - miski za małe, obwód zapięty na najlużniejszą haftkę O.K., obwód: 66 cm/83-84 cm.
32 F - miska wygląda O.K., obwód jak wyżej.
34 DD - miska O.K., obwód zapięty na najciaśniejszą haftkę O.K.,
70 cm/93-94 cm. Kształt piersi jest taki bardziej naturalny, to znaczy nie zaokrągla przesadnie, ale też nie robi kaczych dziobów,
ładnie zbiera do przodu piersi zezujące na boki. Fiszbiny wąskie.
Werdykt: zostaje, ale głównie dlatego, że przy mierzeniu uszkodziłam. Pozostałe własnie wracają do Listków.
Wady:
Na zdjęciu Kate w kolorze Candy and Ivory wygląda wręcz słodko - delikatny, koronkowy stanik w pięknym kolorze pudrowego różu. W rzeczywistości kolor jest bardzo różowy, koronka przypomina kiepskiej jakości twardą firankę, ramiączka są sztywne i drapiące z przodu. Może jestem przewrażliwiona na punkcie gryzącej bielizny, ale wytrzymałam w staniku godzinę i postanowiłam wymienić sztywną część ramiączek. Druga wersja kolorystyczna, White and Mint jest, moim zdaniem, ładniejsza. Miski są białe, natomiast ramiączka i wykończenie w delikatnym kolorze miętowym. Niestety jakość tkaniny i ramiączek taka sama jak w Candy.
Podsumowując - "gryzące" rozczarowanie.
Ponieważ kształt piersi w staniku jest ładny więc pewnie będę dalej testować Frilly Intimates.
Pozdrowienia