29.04.04, 09:54
Czesc wszyskim.Tydzien temu zrobilem prawko na motor i planuje kupic Honde
cbr 600f f4.Mysle o roczniku 99/00.Na poczatku myslalem o cbr1100xx ale to
chyba troche za duzo jak na poczatek.Prosze o rade czy ta 600tka tez nie
bedzie jak na poczatkujacego troche za mocna.Jesli tak to prosze o podpowiedz
moze jakis inny powinienem kupic.Zdaje sie na wasze doswiadczenie....
Obserwuj wątek
    • wojtekk1000 Re: CBR 600F 29.04.04, 10:19
      to zalezy d czego ma ci ten motocykl sluzyc (np XX1100 nie jest zbyt dobrym
      motocyklem do miasta - ze wzgledu na wielkosc)!!

mysle ze cbr600 f4 bedzie niezlym motocyklem na poczatek (pamietaj tylko aby
      dysponwac rozsadkiem w zakresie uzytkowania tego motocykla - mam tu na mysli
      odkrecanie do konca) kazdy motocykl trzeba poznac i go opanowac!! mysle ze
      honda to dobry wybor - nie wielkie rozmiary, trwaly silnik, mala waga, dobre
      osiagi - na miasto bedzie OK (oczywiscie gdzies dalej tez mozna sie nim
      wybrac)!!

Wojtek ZXR 750
    • janusjac Re: CBR 600F 29.04.04, 13:02
      Witam.
      Kiedyś też przymierzałem się do tego motocykla ale w mojej krwi płynie krew
      grupy Harley Davidson. Sądzę, ze jak masz trochę rozsądku i kupujesz motor dla
      siebie a nie po to aby popisywać się pred panienkami i kumplami to jak
      najbardziej dasz sobie radę, a w przeciwnym razie to nawet na skuterze się
      zabijesz.
      Live to Ride
      Pozdrawiam
      • kollector Re: CBR 600F 30.04.04, 07:46
        Popieram - to nie motocykle zabijają ale ich kierowcy
    • mirkomz Re: CBR 600F 30.04.04, 20:51
      Nie nadaje się zdecydowanie na pierwsze moto, niektórzy uważają że nawet na
      drugie. Jakbyś skończył kurs szybowcowy to kupiłbyś sobie F-16?
      • jpstudent Re: CBR 600F 01.05.04, 13:53
        mirkomz napisał:

> Nie nadaje się zdecydowanie na pierwsze moto, niektórzy uważają że nawet na
        > drugie. Jakbyś skończył kurs szybowcowy to kupiłbyś sobie F-16?

BRAWO!!
        Zgadzam się z Tobą w 100%.
        Pozdr!

P.S.
        Ubezpiecz się wysoko na życie!!!!
      • navigatorr Re: CBR 600F 01.05.04, 17:09
        chrzanisz mirkomz, jesli gosc jest normalny, nie kupil motoru na pokaz dla lasek, to moze zaczynac nawet na hajabuzie, wiekszosc zalezy od kierowcy, prawda, ze na 600 bedzie ciezej zaczynac ale jest to calkiem mozliwe jesli sie kontroluje. a o samolotach to chyba czytales jak byles maly, posiadajac licencje na szybowce NIE MOZE kupic maszyny z silnikiem, to tak jakby zdac na karte moto-rowerowa i jezdic np na tej hondzie 600
        • mirkomz Re: CBR 600F 01.05.04, 20:08
          Wiem co mówię, ceberkę miałem półtora roku. Ktoś kto nie ma doświadczenia na
          słabszym sprzęcie ale będzie nadzwyczaj ostrożny, będzie się długo męczył. Jak
          będzie normalnie ostrożny - nie będzie miał przyjemności z jazdy i
          najprawdopodobniej i tak wyglebi nie raz. Jak będzie atakował "głową do przodu"
          (a jest to naturalna pozycja na tym moto :-) - to wiadomo.
          • navigatorr zmieniajmy tytuly, badzmy niepowtarzalni :) 01.05.04, 23:36
            nie musi byc az tak zle, niektorzy maja TE rzeczy we krwi, jak rower, jeden wsiadzie na niego, zostanie popchniety jeden raz na rozped i juz sam napierdziela, a z innym bedziesz jezdzil z kijem takim do pomagania sie nie nauczy, a jak popchniesz dla rozpedu to gleba. psychika ma bardzo duzo do powiedzenia, jesli wsiadziesz, bedziesz ostrozny lecz NIE SPIETY, to se mozesz poradzic bez stresow.
    • konradmiler Re: CBR 600F 03.05.04, 11:16
      Witam,
      Popieram te osoby które sądzą ze CBR 600 najzyczajniej moze byc pierwszym
      motocyklem, sam posiadam tylko GSX600F(86KM) jest to moj pierwszy motor (od
      roku)i nie ma większych problemów w normalnym poruszniu się po drodze.Źle
      skonczyć mozna nawet na skuterze jeśli sprawnośc umysłu nie jest na niskim
      poziomie.

Pozdrawiam
      Konrad
      • kubson10382 Re: CBR 600F TO JEST TO 01.07.04, 23:48
        Cześć ja również niedawno zdalem prawko i zamierzam kupić Honde CBR 600f na
        następny sezon pozdrawiam...
        • ko1w Re: CBR 600F TO JEST TO 03.07.04, 13:26
          Moim zdaniem najlepszym pierwszym moto byla GS500 (ja zaczynalem od gs). Ale
          jesli masz dobrze poukladane w swojej glowce to mozesz zaczac tez od cbrf4 ale
          to juz jest naprawde mocna 600-tka. Ja obecnie jezdze cbrf2 i wydaje mi sie
          jest jest to motocykl wystarczajacy na nasze drogi!!! Ale intak kiedys zasiade
          za sterami BLADEGO!!!POZDRAWIAM!!! W tym tygodniu odbieram cbr z serwisu!!!
          Caly sezon bedzie street!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka