Dodaj do ulubionych

Wojsko na Słowackiego

IP: *.multi-play.net.pl 10.03.10, 19:46
Witam,
ponieważ wybieram się po ponad dwudziestoletniej niebytności do grodu na Sanem proszę o pomoc. Przemyśl odwiedziłem dzięki kreatywnej działalności Wojskowej Komisji Uzupełnień w Krakowie. Chciałbym zatem przy okazji pobytu w Przemyślu odwiedzić miejsca w których trwoniłem swą młodość w zielonym mundurze. Celem tej wyprawy będzie teren byłej jednostki WP przy ulicy Słowackiego. W związku z tym proszę o informacje związane z tym obiektem: co się obecnie tam znajduje, czy można zwiedzić teren etc. Będę ogromnie wdzięczny za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: myślę, że... Re: Wojsko na Słowackiego IP: 79.139.105.* 10.03.10, 19:56
      Myślę, ze jednostkę wojskową to można sobie odpuscic w zwiedzaniu
      miasta. Jest wiele miejsc, które warto zobaczyc: katedra, cerkiew,
      pochyły rynek, pomnik Szwejka, Muzeum Fajek i Dzwonów, może stok
      narciarski, zrobić wypad do Krasiczyna, do Arboretum i jeszcze
      wiele...
    • Gość: e Re: Wojsko na Słowackiego IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.10, 20:00
      Na taerenie byłej jednostki znajduje się szkoła muzyczna.
    • Gość: Olo Re: Wojsko na Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 20:14
      Większość terenu tej jednostki to obecnie szpital wojskowy, w budynkach położonych bliżej cmentarza(na prawo od budynku z wieżą zegarową, placem z trybuną i stołówką) jest szkoła muzyczna. Ze zwiedzaniem nie powinno być najmniejszego problemu.
      • Gość: pysio Re: Wojsko na Słowackiego IP: 213.25.24.* 11.03.10, 08:03
        Też służyłem w tej jednostce. mieszkam po drugiej stronie Przemyśla i dawno tam
        nie byłem. Ale jak tam jestem to się łezka w oku kręci. Bo ja uważam ze tan
        swego życia nie trwoniłem. Poznałem masę nowych ludzi. Zdobyłem doświadzenie
        potrzebne do życia dla wchodzącego w życie młodzieńca no i dla mnie to była
        niezapomniana do dzisiaj zabawa.Przemyśl się zmienił i będziesz miał wrażenia
        dla których warto zadać sobie trud odwiedzenia. A koszary sprawiają
        przygnębiający i smutny widok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka