lu753 10.05.04, 20:20 Planuję zakup i jestem ciekaw co myślicie o tym motorku. Może ktoś użytkował kiedyś go i mógłby coś napisać na jego temat. Rok 1984 przebieg 54000km Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szynszyll Re: Yamaha XS400 11.05.04, 12:04 hej! pogrzeb w archiwum: www.news.riders.pl a pozatym, poprzyglądaj się poważnie moto bo to już 20 lat niedługo stuknie. przeglądnij katalogi z częściami i zorientuj się czy są łatwo dostępne. zastanów się 2 razy przy zakupie bądź co bądź 'pełnoletniej' japoni. pozdrawiam! szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
malco1984 Re: Yamaha XS400 14.05.04, 00:44 Witam Wspolnie z bratem mielismy XS ale 250 - rzekoma rzadko spotykana amerykanska wersja. Skrzynia ta sama z reszta ale tloczki mniejsze. i tak silnik naprawde moze duzo wytrzymac bez awaryjnie, sa nie do zdarcia. Nie mielismy z nim problemow. Ale problemy glownie dotyczyly amortyzatoru tylnego - jak go kupowalismy to byl wstawoiny inny bo orginalny sie rozpadl. Nie wiem niestety czy przez to ze byl to slaby pkt Xs czy blad obslugi. Po drugie w granicach 50 tys na tlumikach (orginalne wytrzymaly do 60 tys ) pojawoly sie plamki rdzy - sa swiadczylo sie sie przepala. Z tym jeszcze troch pojedzisz lae po kilku tysiacach bedziesz mial dodatkowe tymki z tlumika. To chyba wszystko co nam sie dzialo. Moge go naprawde polecic dla pocztkujacego. Poza tym ma piekne burczenie. Aha zorientuj jak to z czesciami ale wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu bo przez to ze to juz staruszek to w ogloszeniach pojawia sie wiele ludzi ktorzy chca sprzedac XS na czesci za male pieniadze. Ahajeszcze jedno jak kupujesz cos starszego - chodzi mi tu o japonczyka to zaloz jedna rzecz - szukasz motocykla jak w najlepszym stanie. Lepiej sie wycofac w pore niz potem zalowac. Inwestwac w zlomy japonskie sie nie oplaca. Pozdrawiam Pannonia, GSX-R 1100 Odpowiedz Link Zgłoś