Gość: zefir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 22:09 mam pytano czy to jest normalne ze kierownica przy okreslonych predkosciach zdostaje drgan (mowie o moto 2 -3 letnim)jaka moze byc tego przyczyna??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lysout Re: czy to normalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 22:36 To w pełni normale, a przyczyna nazywa się :"polskie drogi" heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: czy to normalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 22:41 nawet jezeli sa one w malych fragmentach dobre?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysout Re: czy to normalne? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 23:17 A czym jeździsz, bo od tego powinniśmy zacząć. Mam pewne typy, ale olśnij mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptaku Re: czy to normalne? IP: 5.5.* / 80.58.43.* 11.08.04, 00:10 a moze powinienes wywazyc kola? w samochodzie ptrzeniesienie drgan na kiere to wlasnie tego jest przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
misiasty666 Re: czy to normalne? 11.08.04, 09:58 Powodem może być też łysa przednia opona NERKA ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek24 Re: czy to normalne? 12.08.04, 17:34 zgadza sie moze to byc opona nie tyle lysa co poprostu popekaly w niej druty mialem tak kiedys musialem kupic nowa opone Odpowiedz Link Zgłoś
bigadam Re: czy to normalne? 12.08.04, 21:23 a może to przez łożyska...... kumpel tak miał przy gsxf , nowy motor a łożyska sie rozsypaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysout Re: czy to normalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:26 Moim zdaniem wqładowałes sie w dziure w asfalcie i poszła ci felga, a z krzywą felą muszą być wibracje - mam dokładnie to samo. Weź koło do wulkanizatora i wyważ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: czy to normalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:14 sorkize sie dopiero teraz odzywam ale dopiero co przyjechalem,moto o ktorym mowimy to bandit 1200 co do pfelgi jest prosta,opona moto jest z 2003 ,i calkiem mozliwe ze jest to moze opona ,a najdziwniejsz jest to ze na wertepach nic sie nie dzieje (nie ma drgan)..........łot szok...no nic dzieki za rade.....i chyba nalezy sie udac do serwisu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asior Re: czy to normalne? IP: *.icpnet.pl 16.08.04, 22:08 Możesz miec "poząbkowany" bieżnik na oponie.Przednie opony od gwałtownych hamowan czasem się tak zużywają. Odpowiedz Link Zgłoś
hun_xtz660 Re: czy to normalne? 20.08.04, 13:32 W przypadku motocykli kupionych jako używane to może być pozostalość po dzwonie o którym poprzedni wlaściciel przemilczal i starannie zatarl ślady. Jak rama żle wyprostowana to może dawać takie objawy. Albo jakiś szlif z krawężnikiem po drodze, który uszkodzil przednie zawieszenie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
fidorek1 Re: czy to normalne? 20.08.04, 19:50 A może po prostu taki jest silnik. W pewnym konkretnym zakresie obrotów przenosi drgania na kierownicę, podnóżki, i takie tam inne, i po prostu nie trzeba szukać "miodu na gówine" tylko się z tym zjawiskiem pogodzić, albo kupić Gold Winga. Odpowiedz Link Zgłoś