Dodaj do ulubionych

Przełożenie

14.08.04, 16:37
Tak sobie myśle, że jak bede wymieniał łańcuch i zębatki to planuje tylna
zebatke zmienić na wiekszą (więcej ząbków). Doszedłem do wniosku że z
prękością max (250) jezdze baaaaaaaaardzo rzadko. Wolałbym żeby sie bujał
tylko do np 220-230, tylko zeby do 200 rozpedzal sie szybciej. obecny czas od
0 do 200 to okolo 12 sek.
Wole lepsze przyspieszenie niz większa predkosc max
Jak myslicie, o ile ząbkow powinna byc wieksza zębatka tylna żeby uzyskac ww
efekt ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lysout Re: Przełożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 17:11
      Heh, też o tym myslałem, i dokładnie o takich samych założeniach, czyli max 210
      km/h, i większe przyspieszenia. Zadałem taki temat koledze do przeliczenia i z
      jego obliczeń wynika, ze z przodu 1 ząbek nalezy odjąć, a z tyłu 3 dodać i
      wtedy uzyskamy takową redukcję prędkości i zwiększenie przyspieszenia.
      Mankamentem jest to, że ja na jedynce ciągnę 130 km/h, a po takiej redukcji
      przy 100 będe musiał wkleszczyć 2 :(
      Dzięki Bogu mam skrzynię piątkę :(
      PS. Kolejny mankament, to to, że teraz mam bardzo czułą manetę gazu, a po
      takiej przeróbce koło będzie szło do góry z samego gazu nawet na 3 i 4 biegu
      • wojtekk1000 Re: Przełożenie 14.08.04, 21:05
        z tymi przelozeniami to nie mozna przesadzic - zalezy od jakich obrtow osiaga
        max moc - jesli przy zbyt wysokich to lepiej takowych modernizacji nie robic!
        chociaz to o czym pisal lysy -1 +3 wydaje sie byc rozsadne!! ale na 4 biegu z
        gazu na gume nie pojdzie - nie ma szans!!

ZXR 750 - (na sprzedaz)!!
    • Gość: Lysout Re: Przełożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:23
      No może przegiąłem pałę, ale smutno byłoby zmienić przełożenia bez przemyślenia
      sprawy i się potem męczyć z podskakującym przodem na pierwszych przynajmniej
      trzech biegach.
      Można wtedy jeździć z workiem pyrów na kierownicy :D:D
      Pozdr. lysout
      • Gość: dar Re: Przełożenie IP: 217.75.60.* 15.08.04, 15:27
        Lysout.. a czym Ty qrde smigasz skoro na III idzie z gazu na kolo?:D
        • Gość: Mariuszek Re: Przełożenie IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 18:07
          Stary (Dar) w Mielcu nie ma takich sprzętów jak ma Lysout
          więc mozesz nie wierzyć
          ale polecam jako film obowiązkowy (lekture) GhostRidera - przekonasz sie że i
          przy prędkościach powyżej 300 km/h koło można wznieść
          • Gość: Dar Re: Przełożenie IP: *.multico.pl 15.08.04, 21:32
            " Stary (Dar) w Mielcu nie ma takich sprzętów jak ma Lysout
            więc mozesz nie wierzyć"
            ale to nie zmienia faktu ze nadal nie wiem czym jezdzi...- ot zwykla ciekawosc i
            tyle...
            Rozumiem wbic troje na gumie - jest wykonalne ale poderwac na III z gazu to juz
            nielada wyczyn - nie wspomne o IV.
            pozdro.
            • Gość: Lysout Re: Przełożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 08:57
              Przeczytaj wszystkie posty w tym wątku, to cykniesz, gdzie Twój błąd. A jeżdżę
              Thunderace'm. Pozdrawiam
              • Gość: dar Re: Przełożenie IP: 217.75.60.* 16.08.04, 16:54
                do Lysout - dzieki i tylko o to mi chodzilo T'reace przyjemna maszynka :)
                Wiec zycze udanych zabiegow...
          • Gość: dar Re: Przełożenie IP: 217.75.60.* 16.08.04, 16:52
            jasne Stary ale ja nie zyje w swiecie basni.... jesli wiesz co znaczy 300/h to
            powinienes wiedziec o czym piszesz.
            • Gość: Mariusz Re: Przełożenie IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 17:34
              nie chce mi sie z Toba gadać
              • Gość: Mariusz Re: Przełożenie IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 18:41
                no dobra - sprawdziłem
                na liczniku motoccykla z którego przejazd był filmowany było 297 km/h, a Ghost
                minął go na jednym kole ciągle przyspieszając - dam sobie jądro obciąć że moj
                idol (Ghost) przekroczył 300 km/h (oczywiście licznikowe, ale mi to nie
                przeszkadza)
                • Gość: Lysout Re: Przełożenie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 22:30
                  ...i to minął z prędkością około 40 km/h większą niż ta R1 na której była
                  kamera i która miała na liczniku 295 (sic) km/h (tak to możliwe, po pewnych
                  zabiegach, takich ja zabiegi przy Busie- dwie turbospręzaki i moc wielkości 499
                  KM)
                  Jedno z lepszych ujęć w filmie Ghostrider II
                  • Gość: Mariusz Re: Przełożenie IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 22:48
                    No właśnie...
                    Dlatego moge zaryzykować jądro.
                    Inna sprawa to po co komu 3 jądra.

Przyznam szczerze, ze gdy teraz ogłądam GR to czasami się boję...
                    kidys szczerzylem zęby do niego,ale po moim locie jakoś...... wiecie o czym
                    mówię?
                    • Gość: wojtek1000 Re: Przełożenie IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.04, 22:52
                      miekniesz?
                      • Gość: Mariusz Re: Przełożenie IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 23:02
                        nie wiem czy miękne - od pewniego czasu nie jeżdżę, ale gdy widze co gośc
                        wyprawia.... to....

(chyba to Ty Wojtku poleciles mi ten filmik - serdeczne dzięki po tysiąckroć!)
                        • Gość: wojtek1000 Re: Przełożenie IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.04, 23:05
                          filmik filmikiem - liczy sie rzeczywistosc i pełna MOC!!
                          • Gość: Mariusz Re: Przełożenie IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 23:11
                            Uwierz mi że mało sie po*ram tak mi się chce na grata siąść i odkręcić....
                            • bigadam Re: Przełożenie 17.08.04, 21:41
                              ale co odkręcić ? ;)
                              • Gość: Lysout Re: Przełożenie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.04, 22:19
                                Pewnie stelaż - taką ramkę :P
                                • Gość: Mariusz Re: Przełożenie IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 23:15
                                  taaa sieroto podszywająca sie po Karola - taką ramkę pacanie
                                  • Gość: Lysout Re: Przełożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:31
                                    Ale Cię wali - z nudów chyba, albo z braku motocykla :P i możliwośći wyżycia
                                    się :)
                                    • Gość: Mariusz Re: Przełożenie IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 10:39
                                      dupek spod IP:
                                      *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl
                                      to typowy przyklad syndromu zanikającego penisa i głodującego mózgojada
                                      • Gość: Lysout Re: Przełożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:47
                                        Ale też z Poznania, mam tu wielu fanów
                                        To mnie powoli męczy......
                                        Sława, autografy, paparazzi (jak siedzę na kiblu) wizyty u prezydenta, papieża,
                                        nie mam na to siły.....
                                        • Gość: reggie Re: Przełożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 12:31
                                          Karolku kochanie jak siedzisz na kiblu to nawet ja bym sie nie odwazyla wejsc a
                                          codopiero jakis biedny paparazzi:P
                                          • Gość: Lysout Re: Przełożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 12:32
                                            Dlatego oni mają teleobiektywy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka