ppachu 21.07.14, 13:02 Co myślicie o nowej ustawie pozwalającej (oczywiście z ograniczeniami pewnymi) na prowadzenie motocykli na kat. B? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kleha Re: motocykle na kat. B 28.07.14, 19:13 Dla mnie wspaniały pomysł. Zastanawiałem się na zrobieniem prawa jazdy na motocykle ale w obecnej sytuacji zadowolę się 125-ką. Myślę o skuterze bo jak się jest 40+, i 90 kg+ to chyba lepsze rozwiązanie. Te motorki typu WSK jakieś za wątłe są jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bojkot79 Re: motocykle na kat. B 29.07.14, 08:59 WSK to sobie raczej nie pośmigasz można jeździć jednośladem z automatyczną skrzynią czyli faktycznie większym skuterem po co to zrobili... odnoszę wrażenie, że ktoś ma udziały/interes w firmie która produkuje pojazdy spełniające kryteria ustawowe i trzeba było zwiększyć popyt Odpowiedz Link Zgłoś
jolazukin123 Re: motocykle na kat. B 29.07.14, 11:05 Jak dla mnie to tylko moja R1 :D więc prawko A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulek Re: motocykle na kat. B IP: *.static.chello.pl 29.07.14, 15:35 Można też z manualną. Max moc motocykla to 15 KM. Parę fajnych motocykli można znaleźć :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolazukin123 Re: motocykle na kat. B 29.07.14, 17:05 PRawda... nawet jedna fajna yamaha YZF-125R ze stylizacja supersport spełnia wymogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleha Re: motocykle na kat. B IP: *.30.50.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.14, 19:30 > PRawda... nawet jedna fajna yamaha YZF-125R ze stylizacja supersport spełnia wy > mog Jak się ma 18 -25 lat, to OK. Ja szukam czegoś na okazjonalne przejażdżki po okolicy w letnie wieczory. Ma być wygodne, ciche, i łatwe w prowadzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: motocykle na kat. B IP: *.centertel.pl 05.08.14, 19:14 Po korektach, które dopuszczają manualna ma to sens. Mam nawet kilka opcji do wyboru, pojeżdzę, a jak mi się spodoba, to zrobię prawko na prawdziwy motor. W międzyczasie nabiorę odpowiednich nawyków. Nastolatkiem już dawno nie jestem, więc i odpowiedzialność trochę większa. :) Poza tym mam autoblokadę w postaci rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mscis Re: motocykle na kat. B 07.08.14, 09:02 Niby 125tki to popierdółki ale jak dobierzesz motor pod masę swoją to możesz coś z niego wycisnąć. Sam jeżdżę i czasem się boję. Bo co z tego że ja szybko reaguję jeśli wyjedzie mi z podporządkowanej chłopaczek 20letni, który korzysta z z tego że może jeździć motorem bez robienia prawka...bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
jolazukin123 Re: motocykle na kat. B 07.08.14, 12:52 Motocykl taki czy inny bez umiejętności jazdy to wielkie zagrożenie ... skoro prawka nie będzie trzeba mieć to nauka przejdzie na drogi publiczne? masakra Odpowiedz Link Zgłoś
ppachu Re: motocykle na kat. B 14.08.14, 11:16 No i z tego samego powodu też się trochę zastanawiam nad tym, ogólnie jestem za, ale przynajmniej jakiś krótki kurs każdy powinien przejść,bo tak to na drogach będziemy mieli od groma bujających się na lewo i prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: motocykle na kat. B IP: 213.199.253.* 15.08.14, 22:48 Nie przesadzajmy. Otrzymaliśmy wielkie udogodnienie i jeszcze narzekamy? Prawdę mówiąc to czego się można nauczyć w większości OSK? Zakręcić ósemkę, slalom i zahamować? I tak prawdziwa nauka rozpoczyna się na ulicy po zdaniu egzaminu. Poza tym 125 ccm to taki trochę większy rower, to czy ludzie będą się bujać na lewo i prawo? Oczywiście też mam pewne obawy i zmiany te zweryfikuje czas (oby tylko on a nie zwiększona liczba ofiar na drogach),ale myślę, że ostatecznie wyjdzie nam to wszystkim na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś