Dodaj do ulubionych

Ubrania. Do redakcji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:21
Witam redakcję "Świata motocykli". Nie wiem czy ten temat już był, ale mam
propozycję zebyście zamieszczali w waszym piśmie testy ubrań motocyklowych, bo
z tego co odwiedzam to forum ten temat jest naprawdę interesujący a przede
wszystkim ważny dla motocyklistów. Chodzi mi o testy ubrań droższych i
tańszych, tych bardziej turystycznych jak i sportowych. Przecież ubranie jest
tak samo ważne jak motocykl a prawdę mówiąc to chyba nawet ważniejsze. Fakt
pojawiają się jakieś reklamówki ale to nie to samo co pradziwy test.
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej.62 Re: Ubrania. Do redakcji IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:16
      Popieram tą propozycję.
      • Gość: Marko Re: Ubrania. Do redakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:34
        Tylko szkoda że pan Dziawer ma to gdzieś
        • Gość: Nolanek Re: Ubrania. Do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:58
          Ja proponuje poszukać info na naszych polskich portalach. Czasem spotkam testy
          kurtek, spodni i innych ciekawostek napisane przez użytkowników. Styl pisania
          czasem nie gorszy od prezentowanego w hmm... naszych miesięcznikach. No i
          pisane od motocyklistów dla motocyklistów. Nie dla $.
    • Gość: a Re: Ubrania. Do redakcji IP: *.icpnet.pl 18.01.05, 20:56
      Ludzie!!! Skąd takie pomysły w naszej polskiej rzeczywistości to nie wiem.
      Primo - redakcje w polsce sa tak biedne że nie stać ich na zakup takich
      kombinezonów, kasków, butów i motocykli na których można by przeprowadzić
      testy, a już na pewno nie stać ich na takie testy które mogłyby zniszczyć w/w
      przedmioty.
      Secundo - już sama proźba sie o wypożyczenie motocykla od dilera do testów jest
      obwarowane konkretnymi oczekiwaniami z jego strony, a wszelkie negatywne opinie
      o sprzęcie powodują wstrzymanie wszelkich " gestów dobrej woli" ze strony
      generalnego importera ( a salony są zbyt biedne)
      Tercio - nikomu ze sprzedawców nie jest potrzebne udowadnianie dla naszej
      garstki klientów i skromnej kieszeni co jest dobre a co nie, w końcu ilu z nas
      może pozwolić sobie na zakup motocykla i wyposażenia( kaski, kombinezony, buty)
      z "górnej półki"

TEN POMYSŁ NIE JEST ADEKWATNY DO KRAJU W KTÓRYM ŻYJEMY!!!JEST NAS ZBYT MAŁO I
      JESTEŚMY ZA BIEDNI!!!

Pozostaje nam sledźić czasopisma i testy redakcji "państw zachodnich", dla
      których to producenci są skłonni wydać parę euro czy dolarów na lepszą
      promocję, która zapewni im większą sprzedaż.

JESTEŚMY EUROPEJSKĄ WIOSKĄ...to przykre, ale prawdziwe, zobaczcie w temacie
      Kollectora jaki syf do kraju zwożą handlarze!!!
      • Gość: cień1100 Re: Ubrania. Do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 21:43
        To wcale nie musi być test ubrań z najwyższej półki.Niech to będzie porównanie
        wyrobów firm krajowych,czy tańszych zachodnich.Jeżeli ktoś chce długo jeżdzić i
        cieszyć się zdrowiem to musi zainwestować w ubranie,dlatego dobrze mieć jako
        takie rozeznanie w tym względzie.
        Myślę,że pomysł jest godny uwagi,tylko ciekawe co na to redakcja.
    • Gość: cień1100 Re: Ubrania. Do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:13
      Pojawił się Szymon.Może zainteresuje go ten temat,więc podnoszę wątek.
    • Gość: don Lesio Re: Ubrania. Do redakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:44
      Redakcja jest za biedna, żeby wszystkie wyroby testować. I piszę to poważnie,
      bez złośliwości. Nie wliczam czasu na testy, bo co można powiedzieć o
      rekawicach, które są OK przez 1 miesiąć (akurat moje wytrzymały 500 km), a
      potem rozpoczynają proces samodestrukcji? Znacznie taniej wyjdzie, jak każdy
      napisze w czym jeździ i jak to się zachowuje. I będzie to naprawdę miarodajne,
      a jednocześnie wyjdzie statystyka, w co ubiera się statystyczny polomoto.
      Proponuje przyjąć dane wyjsciowe, takie jak: data zakupy, gdzie, cena, nazwa
      ilośc przejechanych km (lub lat). Może by Redakcja nad tym trzymała pieczę i
      zbierała dane. Na portalach tez się trochę tego znajdzie (co najmniej moje
      opinie :-) ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka