Dodaj do ulubionych

!Problem z Kawasaki ZX-6R!

IP: *.icpnet.pl 03.04.05, 18:53
Witam!
Mam pewien problem. Moja Kawasaki ZX-6R nie zawsze odpala na gorącym silniku
(jest jakby zalana). Wymieniłem zawory ssące i wszystko ustało na jakieś 1300
km. Teraz problem znowu się pojawił. Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu;
co może być przyczyną?
Pozdrawiam Przemek
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekk1000 Re: !Problem z Kawasaki ZX-6R! IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.05, 19:17
      Jak u niej z kompresją, jak świece, kiedy była regulacja zaworów??

(na gorącym odpalaj "totalnie" bez gazu)!!
      • Gość: przemek Re: !Problem z Kawasaki ZX-6R! IP: *.icpnet.pl 03.04.05, 20:19
        Kompresje ma idealną. Regulacja zaworów była przy ich wymianie na nowe; świece
        były również wymienione na nowe. Przed wymianą zaworów ssących występował ten
        sam problem (zawory były rzeczywiście uklepane i przez to kasowały sie luzy -
        zawory się nie domykały). Po wymianie wszystko było OK - palił na dotyk bez
        gazu, ale po przejechaniu ok. 1300 km trudności z odpalaniem na ciepłym silniku
        zaczęły się powtarzać.
    • Gość: sumir Re: !Problem z Kawasaki ZX-6R! IP: 195.127.59.* 04.04.05, 12:55
      mam podobnie z suzuki gsx600f w zimnym garazu nic , wystawilem na slonce , odpalil bez problemu . myslalem ze wszystko jest juz ok , ale wczoraj znów odpalil bez problemu , ale zgasilem go , no i poxniej juz nie odpalil ... szlag mnie trafia , jest to model 99 , i jak do tej pory nie bylo problemow
      • Gość: szynszyll Re: !Problem z Kawasaki ZX-6R! IP: *.prz.rzeszow.pl 04.04.05, 16:31
        yo!

glupio spytam - czy poza wymiana zaworow (ciezka sprawa), ktos cos regulowal w
        gaziorach? jezeli tak, sa czyste wyregulowane i zsynchronizowane, to warto by
        podstawic inne, moze maja jakas nieszcelnosc itp. itd. choc to ostatecznosc.

pozdrawiam!

szynszyll
        xlv750r

p.s. i jeszcze jedno glupie pytanie - spasowales zawory po wymianie?
        • Gość: Przemek Re: !Problem z Kawasaki ZX-6R! Do: szynszyll IP: *.icpnet.pl 04.04.05, 17:34
          Zawory oczywiście były spasowane, gaźników nie synchronizowałem, ale wcześniej
          (zaraz po wymianie zaworów) palił idealnie o każdej porze dnia i nocy.
          Pozdrawiam Przemek
          • Gość: szynszyll Re: !Problem z Kawasaki ZX-6R! Do: szynszyll IP: *.prz.rzeszow.pl 04.04.05, 17:57
            yo!

to ze chodzilo to jedno, a to ze nie chodzi to drugie - to mogl byc czysty
            przypadek - przegladnij gaziory i zsynchronizuj - zaczoles od zaworow a
            przyczyna moze tkwic w zasilaniu. pozdrawiam!

szynszyll
            xlv750r
    • Gość: Maik Re: !Problem z Kawasaki ZX-6R! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.05, 17:12
      czlowieku ciesz sie ze ci rama nie peka!

:))
      • andreas750 Re: !Problem z Kawasaki ZX-6R! 04.04.05, 22:32
        Kolejny zapalony czytelnik (nie)sławnego Świata Motocykli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka