Gość: Scroban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:43 Będe miał 25-30 tyś. na motocykl, interesują mnie wyłącznie motocykle sportowe i w miarę nowe(do 5 lat), co mi polecicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TUV Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? IP: 81.219.113.* 08.05.05, 10:58 No.... ja w tym przedziale cenowym kupiłem Suzuki GSX-R 750 (2002 rok) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scroban CO ZA 25-30 TYŚ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:53 Ale wcześniej jeździłem na stałe małym enduro, także nie wiem czy 750 nie byłoby troszke za dużo, pewnie i na YZF R6 bede czuł jakotaki respekt, chociaż na początku. Strój już mam, ale do tego myśle że obowiązkowo będę musiał dokupić amortyzator skrętu, crushpady i może pokuszę się o zmianę wydechu :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:53 yo! wybor jest ogromny i jak znam to forum to kazdy poleci Ci co innego, ja osobiscie za super sportami nie przepadam, ale gdybym mogl to pod moim garazem stanelaby Honda VTR 1000 FireStorm. szynszyll xlv750r p.s. radzilbym Ci jechac po to na zachod - tak dla swietego spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? 08.05.05, 12:08 SV 650S.Za tą kase dostaniesz nowego albo np. w Niemczech za 5000 euro za rocznik '04.Naprawde miła maszynka a myśle że 71KM starczy na zapoznanie sie ze sprzętami szosowymi. P.S.VTR też świetna ale 110KM to sporo (trzeba brać pod uwage że to V2 [SV też:D] i oddaje to to moc brutalniej niż rzędowa 4) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:18 yo! z tego co sobie poczytalem to napaliles sie na R6 i niebardzo rozumiem po co zadajesz pytanie jezeli juz z gory masz wybrany typ. opinie w stylu: suzuki jest podobno gorsza od yamahy, zaczne od wymiany wydechu i czy odjada mi koledzy na 1000 ccm swiadcza o tym, ze jestes bardzo mocno napalonym zoltodziobem - z calym szacunkiem. powiem Ci jedno - uwazaj na siebie bo z takim podejsciem dlugo nie pojezdzisz. wyluzuj troche ;) szynszyll xlv750r p.s. najbardziej podobalo mi sie Twoje zdziwienie, ze TL 1000 objechalo R6. Tak bardzo Cię to dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scroban Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:45 Tl 1000 objechało R6. No trochę dziwi, jak widzę sportową maszynę z V2, to od razu nasówa mi się skojarzenie że jest to zsyntezowanie motocykla sportowego z choperem. Po prostu jakoś tak V2 nie pasuje mi do sportowych motocykli. Wiem że 600 to nie to samo co 1000, ale chyba gdyby V2 byłyby takie dobre, w królewskiej klasie takiej jak R1 montowano by właśnie V2. Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? 08.05.05, 12:57 No sorry chłopie ale gdybyś miał troche pojęcia o technice to wiedziałbyś,że z 4 garów wyciśniesz więcej niż z silnika z 2 garami o tej samej pojemności.A tak sie składa,że gdy przepisy dopuszczały 4 cylindrowe 750 i 2 cylindrowe 1000 w klasie Superbike to przez lata królowało tam właśnie Ducati-bo węższe i poręczniejsze.No ale jeśli tej wiedzy ci brak i myślisz inaczej to kup sobie Goldasa bo przecież to ma 6 garów to pewnie jeszcze lepiej jeździ. Pozdrawiam tych co wiedzą:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:01 no nie wiem co Ci odpowiedziec, padam pod naporem rzeczowych argumentów... szynszyll xlv750r Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? 08.05.05, 13:03 Szynszyll-moich czy jego:P???Myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scroban Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:18 Wiem że więcej sie z 4 wiciśnie, ale sportowy motocykl jest chyba właśnie po to by był wyżyłowany, bo przecież po co komu typowo sportowy motocykl ze słąbym silnikiem, albo cokolwiek słabszym od rzędowej czwórki? No chyba że ktoś jest pozerem i jeździ dla szpanu albo po prostu pasuje mu ten rodzaj silnika, dzwięk itp. Także nie oskarżaj od razu o brak wiedzy, tu chodzi tylko i wyłącznie o brak wiedzy praktycznej z takimi pojemnościami. Nie wiem jeszcze co dokładnie kupić, nie wiem czy R6 nie szybko mi sie znudzi bo nigdy takim typowo sportowym motocyklem nie jeździłem, ciągle jezdziłem crosami, a czasem miałem okazje sie przejechać jakąś diversion'ką albo xt 660, także nie wiem jak ciągnie np. R6, z drugiej strony nie chce się od razu zabić, także myślałem jeszcze nad R1 ale po pewnym czasie zastanowienia, chyba byłby za kocny na pierwszy-typowo sportowy motocykl?? Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? 08.05.05, 14:12 No tak mi sie wydaje,że właśnie ty jesteś takim maniakiem czwórek.Ja poprostu mówie że V2 jest wcale nie gorsze a w codziennej eksploatacji chyba i przyjemniejsze (bo moment mają spory od dołu i nie trzeba wachlować nogą).I mimo że wole V2 to nie zaprzeczam ze z chęcią wskoczyłbym na np ZX-9R bo mi sie podoba. Dosiadaj czego chcesz.Jak ma to być R6 to niech będzie R6.Tylko nie krytykuj V2 za brak mocy bo nie o to w nich chodzi. Pozdrawiam P.S.I tak uważam,że gdyby ktoś mądry zamiast ograniczać pojemność ograniczył moc i mase pojazdu to V2 by rządziło:D. Odpowiedz Link Zgłoś
bigadam Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? 08.05.05, 16:54 Jeżdże VTR1000F i nie zamienilbym go na szlifierę. Elastyczny silnik, bardzo trwały. Ciągnie od niskich obrotów. I ten odgłos..... np R6 ma podobną moc (około 110 KM) albo nawet więcej, a spróbuj targnąć na koło R6 odwijając gaz przy 2500 obr/min. VTR bez problemu idzie na koło juz przy takich obrotach. Niby moc taka sama, ale jaka róznica w momencie obrotowym. VTR nie jest taki drogi jak szlifiera z tego samego rocznika. Cena jest na poziomie 600tki. Nie namawiam do niczego, kupuj to co Ci sie podoba i na czym sie dobrze czujesz. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nibo Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? 08.05.05, 20:01 21tys cbr 954 2 letnia czarna "bdg" tarnow widziałem w piatek zajefajna u dealera hondy nie orientuje sie w cenach ale wydała mi sie dobra oferta pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
pirus55 Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? 08.05.05, 21:22 myślę, że dysponując taką kasą, możesz spokojnie rozglądać się za motocyklami sportowymi w rocznikach 2003-2004. I jeśli motocykl nie będzie po dzwonie, to będzie jak nowy i na pewno będziesz zadowolony. Zasugerowałeś R6 czyli sportowy, sprawa jasna, jeśli masz na niego ochotę i do tego kasę, to sobie go kup i problem bedziesz miał z głowy, a jak nie jesteś pewnien jaki model, to wybierz ten, który najbardziej Ci się podoba. Czy to będzie cbr600, R6 czy ZX-6R to i tak będzie Ci się podobało :-)) Z tego co napisałeś wyżej, to masz już doświadczenie w jeździe na motocyklu i ochyba rozumiesz jazdę na nim. Myślę, że nie powinieneś się bać maszyny klasy R6, bo na pewno sobie poradzisz, a jeśli jesteś rozsądny to i R1 też dałbyś radę. Tak więc wszystko w Twoich rękach. MariuszW cbr600f4i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biker Re: CO ZA 25-30 TYŚ?? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 09.05.05, 09:10 Moze cos wiekszego? Mam do spzedania Kawaski ZZR 1200 rok 2002 w idealnym stanie . Przebieg 20 tkm. Z cena zmiescisz sie bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś