Dodaj do ulubionych

Nowy "nabytek"

IP: *.wroclaw.mm.pl 09.05.05, 20:51
2 tygodnie temu sprzedałem swojego ZXR-a 750.
Dzisiaj natomiast udało mi się kupić Hayabusę!!
Co prawda wracałem nią jakieś 300 km w deszczu, gradzie itp - ale było OK.
Motocykl jest fantastyczny. To tyle!
Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • matej23 Re: Nowy "nabytek" 09.05.05, 20:56
      Zawsze pełnego baku i bezawaryjnej jazdy życzę :)
      Kurde, wszyscy sprzęty mają, a ja na 125 sie bujam cały czas... :P
      • edwin.sk Re: Nowy "nabytek" 09.05.05, 21:31
        dołączam się....matej swoją drogą nie narzekaj nie narzekaj....
        • matej23 Re: Nowy "nabytek" 09.05.05, 22:03
          A gdzieżbym śmiał :)
          Tak serio to naprawdę nie narzekam. Tak jakoś mi się napisało :P
          • edwin.sk Re: Nowy "nabytek" 09.05.05, 22:10
            eh ta matematyka.....fizyka.....
        • Gość: Dzakas Chcecie czytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:10
          Chciałbym powiedzieć, że wam zazdroszcze bo jest czego ale nie powiem bo
          zazdrość to zła rzecz ja jeżdze na Hondzie cb450n z 85 roku 44konie nie
          narzekam ale wolalbym cos co ma co najmniej 88 konie. Może uda się w przyszlym
          roku lub za 2 lata kupic Fzr1000excup czyli coś z prawdziwego zdarzenia.
          Wszystkim wam życze długiej bezpiecznej i bezproblemowej jazdy.
          Ps.
          Ile pala Hayabusa z przewagą wyższch obrotów.
      • Gość: kawasakizx12ninja Re: Nowy "nabytek" IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 09.05.05, 21:33
        Gratuluje bardzo dobrej decyzji ,to swietny motocykl ktory daje mnostwo
        przyjemnosci z jazdy (wiem to najlepiej gdyz jezdzilem haya 2 sezony)i sprawi
        ze poczujesz sie krolem szos dla ktorego na drodze nie istnieja rzeczy nie
        mozliwe!W mojej ocenie motocykl ten w pelni zasluzyl sobie na miano super
        motocykla wszechczasow to S klassa wsrod motocykli.Dbaj o nia jak o wlasna
        matke a odwdzieczy Ci sie ona bezproblemowa eksploatacja
        <pozdrawiam P.S. Chcialbym podzielic sie z Toba swoja wiedza
        techniczna na temat Hayabusy poczytuje to wrecz za swoj obowiazek! A
        mianowicie, w modelach wyprodukowanych w 99 roku czesto dochodzilo do
        zniszczenia rozrzadu, winna temu byla zbyt slaba sprezyna uzyta do napinacza
        lancucha rozrzadu ,mozna sie domyslic jaki to mialo skutek!!!W modelach z
        2000roku wadliwy napinacz lancucha rozrzadu(mechaniczny) zastapiono pozbawionym
        wad poprzednika napinaczem chydraulicznym.Sprawdz to jak najszybciej jesli masz
        haye z 1999roku ,co prawda suzuki blyskawicznie zareagowalo na sygnaly
        uzytkownikow zglaszajacych ta wade , skutkiem czego przeprowadzila bezplatna
        akcje wymiany wadliwego elementu ale moze sie zdarzyc ze np; poprzedni
        wlasciciel o tym nie wiedzial i nie zglosis sie do dealera ,potraktuj to co
        napisalem powaznie i czym predzej sprawdz czy nie masz bomby z opoznionym
        zaplonem!!!!
        • Gość: prawnik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:19
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • bartekexc Re: Nowy "nabytek" 09.05.05, 22:28
            DO PRAWNIKA :300km od domu jełopie ! odcinek 300 km nie prędkośc. Pomyśl zanim
            cokolwiek napiszesz......
            no comment
          • okrutny_mariuszek Re: te.. prawiczek 09.05.05, 22:30
            odjeb sie pacanie od Wojtka, popaprańcu jeden
            już widzę jak ci żal jajka ścisnął i wylewasz przez to swoją frustrację
            wal sie na ryj sieroto
          • Gość: kolega Re: Nowy "nabytek" IP: *.piotrkow.net.pl / 195.136.148.* 09.05.05, 22:30
            300km , a nie 300km/h - czytaj koleś dogładniej !!!
            • edwin.sk Re: Nowy "nabytek" 09.05.05, 23:05
              bueheheh ale jaja ale dobrze:D przeciez tu było a nie ma:D
              • Gość: prawnik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:08
              • Gość: kolega Re: Nowy "nabytek" IP: *.piotrkow.net.pl / 195.136.148.* 09.05.05, 23:11

było i nima .
                • Gość: prawnik Re: Nowy "nabytek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:13
                  ale kto mial przeczytac to przecztal haha
    • Gość: dr religa z synem [...] IP: *.compower.pl 09.05.05, 23:18
      • Gość: prawnik Re: Nowy "nabytek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:20
        sam wersal wypisuje a dupek moderator kasujeale mi sie rym udal,hah
      • Gość: kawasakizx12ninja Re: Nowy "nabytek" IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 09.05.05, 23:27
        Mam wrazenie ze dr.Religa zdobyl swoj tytul w czasach PRL gdyz tylko wtedy
        mozna bylo zdobyc dyplom doktora bez niezbednej w tym wypadku wiedzy
        meytorycznej ale obywatel zapewne zdobyl go za wstapienie do partii bo jak
        inaczej wytlumaczyc fakt ze doktor Religa majac tytul doktora nie zna zasad
        poprawnej pisowni ,odnosze to do bledu popelnionego w slowie cfel poprawnie
        pisze sie cw.. tak na przyszlosc
        • Gość: prawnik Re: Nowy "nabytek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:31
          te ninidzia,a ty masz choc tytul:ukonczona szkola zawodowa?
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: Nowy "nabytek" IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 09.05.05, 23:35
            prawnik cos Ci powiem kiedys Goethe powiedzial : Nie kazdy jest taki madry za
            jakiego sie uwarza i nie kazdy jest taki glupi za jakiego go uwarzaja .Pzemysl
            sobie to ty pyszalku jeden i zejdz do wlasciwego ci poziomu ,nura rodem z
            rynsztoka!!!
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: Nowy "nabytek" IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 09.05.05, 23:37
            Pisz do rzeczy debilu jeden!!!Gowno wiesz i w dupie byles nie udaczniku jeden
            kreujesz sie na nie wiem kogo a nie zauwarzasz ze wszyscy dawno juz przerosli
            Cie intelektualnie marny tworze wirtualnej rzeczywistosci
        • Gość: prawnik Re: Nowy "nabytek" IP: *.NET / *.stella.net.pl 09.05.05, 23:32
          dobra, już nie pisze,
          jestem stróżem nocnym (cieciem) i robić muszem, a nie jak wy.........
        • Gość: dr religa z synem Re: Nowy "nabytek" IP: *.compower.pl 09.05.05, 23:35
          ninja jakby mi dali napisac poprawnie tobym to zrobił
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: Nowy "nabytek" IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 09.05.05, 23:39
            potraktuj to co napisalem jako daleko idaca forme alegorii,pozdrawiam i bez
            urazy
            • Gość: prawnik Re: Nowy "nabytek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:41
              nińdzia ,czy ty aby na pewno wisz co to alegoria-może potrzebujesz podpowiedzi?
              • Gość: kawasakizx12ninja Re: Nowy "nabytek" IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 09.05.05, 23:43
                nie dziekuje, nie od Ciebie ,wiem ile by Cie to wysilku intelektualnego
                kosztowalo odchorowywal bys to pewnie kilka dni
                • Gość: kawasakizx12ninja Re: Nowy "nabytek" IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 09.05.05, 23:45
                  Twoj intelekt oceniam na okolo 40IQ tyle potrzeba by nie bezwiednie oddawac
                  fekalia a ty tyle chbya nawet nie wiesz wiec nie tlumacz nic nikomu bo
                  przesrasz sprawe
        • Gość: dr religa z synem Re: Nowy "nabytek" IP: *.compower.pl 09.05.05, 23:43
          a dr pisze sie palancie bez kropki na koncu
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: Nowy "nabytek" IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 09.05.05, 23:50
            nie zwracam uwagi na nie istotne szczegoly kiedy to co pisze trafia do zwyklego
            plebsu
    • Gość: Totamto Re: Nowy "nabytek" IP: *.net.pl / 62.233.214.* 10.05.05, 07:55
      300 w deszczu a nie za szybko!?
      ;) Najszczersze gratulacje, dużo radości z jazdy, no i słonecznej pogody przez
      cały rok.
    • Gość: wojtekk1000 Re: Nowy "nabytek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:47
      300 km - TO ODLEGŁOŚĆ JAKĄ POKONAŁEM w deszczu i gradzie (nie prędkość jaką w
      ów warunkach jechałem) hehe.
      • Gość: hun660 Re: Nowy "nabytek" IP: 212.69.75.* 10.05.05, 10:09
        No to gratulacje. Spory "skok" pojemnościowy wykonałeś. Pozdr.
        • Gość: MJ Re: Nowy "nabytek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:37
          Ja w piątek wykonałem jeszcze większy skok pojemnościowy - ale jak radość
          podskoczyła! Wojtek1100 - wiele przyjemności i rozsądku życzę. Dobry wybór!
      • Gość: vrod2003 Re: Nowy "nabytek" IP: *.centertel.pl 10.05.05, 13:52
        Wojtek1000, gratuluję nowego nabytku, to świetny motor.
        Też mi ostatnio chodził po głowie.
    • jagiel500 Re: Nowy "nabytek" 10.05.05, 11:50
      hehe no to szerokiej drogi i milego zrywania asfaltu:)
      a haja sporo potrafi:)

pozdro
      jagiel
      • speedy1000 Re: Nowy "nabytek" 10.05.05, 20:30
        wszystkiego dobrego i szerokości na drodze...

POZDR
        • Gość: wojtekk1000 Re: Nowy "nabytek" IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.05, 20:36
          Dzięki wszystkim! hehe!!

Hayabusa sprawuje się świetnie - nawet w mieście - co mnie zaskoczyło. Jak
          zrobie jakieś zdjęcia to dam linki.
    • Gość: blade Re: Nowy "nabytek" IP: *.cust.tele2.pl 10.05.05, 20:48
      Gratulacje Wojtek... Co tak sie rozmysliles ? Miala byc R1?
      • Gość: wojtekk1000 Re: Nowy "nabytek" IP: *.wroclaw.mm.pl 11.05.05, 14:52
        Potrzebowałem odmiany. Jakiegoś - "lekko" - innego stylu. Trafiła się fajna
        sztuka (z dodatkami: wydech Akrapovic; filtry KN; power commander, który
        obecnie jest odłączony) za rozsądne pieniądze i kupiłem - z czego jestem
        zadowolony. Dzisiaj "wstępnie" zarejestrowałem itp. Podsumowując: było warto!
        • blade20 Re: Nowy "nabytek" 11.05.05, 18:22
          Jak bedziesz mial fote to zapodaj tu. To zrobiles nie tylko niezly skok
          pojemnosciowy ale i cenowy, na R1 chyba miales przeznaczyc mniej niz jest warta
          hayabusa :) Milej jazdy, ja dalej nic nie kupilem, bylem ogladac bandyte ale
          niestety byl po dzwonie... PZDR
    • Gość: Piotrmoto Re: Nowy "nabytek" IP: 193.29.207.* 11.05.05, 16:57
      Gratuluję wojtek1000 !
      Hayabusa to także moje marzenia (morze za jakieś 20 lat się ziści :))
      Masz morze jakąś serwisówkę, czy jakąkolwiek literaturę o Hayabusie na kompie (po Polsku) Jeśli tak, to proszę o podesłanie na piotrmoto@o2.pl Wiadomo, czytanie o takim sprzęcie to sama przyjemność.
      PZDR
      • nerlst Re: Nowy "nabytek" 11.05.05, 22:58
        hieh a ja widzialem buse tylko na obrazku... zajefajny motorek :) wielu tysięcy km nawiniętego asfaltu zycze :) czy jak to sie tam mowi ;) ja narazie... znaczy mam nadzieje ze juz niedługo... bede smigal Jawa TS i o burzy moge tylko pomarzyc ;) mam nadzieje ze jak sie kiedys spotkamy światło w światło na naszych polskich drogach to moge liczyc na "moto pozdro" ;))))
        • Gość: prawnik Re: Nowy "nabytek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 23:01
          a ja tam nie zycze ci niczego dobrego,nnieeeeee zadnej kraksy ,ale zeby okzal
          sie kradzieny,panewy na zyletkach,wahacz spawany i glowka krzywa ,pozdro
    • Gość: lukasz Re: Nowy "nabytek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 08:00
      witam wojtek 100 powiedz ile dales za haje i ktory rocznik??
      • Gość: w Re: Nowy "nabytek" IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.05, 08:08
        99 rok, cena - 25.
        • Gość: lukasz Re: Nowy "nabytek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:47
          witam to jeszcze raz ja
          mam pytanko sprowadzales moto czy kupiles w polsce .
          minie tez interesuje haja i tak szukam ,moze byc przerysowana i tak owiewy
          zdejme ,poqwiedz mi na co zwrocic uwage przy kumnie tego moto ??
          • Gość: wojtekk1000 Re: Nowy "nabytek" IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.05, 22:19
            Motocykl kupiłem w karaju (z salonu/komisu). 1 rejestracje miał 10.2000r.
            Uwagę trzeba zwracać na to samo co przy innych ścigach - czyli na wszystko. Nie
            ma jednej zasady, którą należy się kierować. Nie można wierzyć właścicielowi
            (taka zasada ograniczonego zaufania). Generalnie chodzi o to żeby motocykl nie
            był po jakimś poważnym dzwonie, aby rama była cała, koła itp. itd!!
            Silnik ma chodzi bez STUKÓW!!!
            • Gość: kawasakizx12ninja Re: Nowy "nabytek" IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 12.05.05, 23:33
              Jedynie w modelu z 99r. szczegolna uwage nalezy zwrocic na to czy zostal
              wymieniony z mechanicznego na chydrauliczny napinacz lancucha rozrzadu,nie
              zapominajcie o tym poniewaz uszkodzenie tego elemento to dosyc powszechne
              zjawisko i pojawia sie w najmniej oczekiwanym momencie.
              • Gość: wojtekk1000 FOTKI (zdjęcia) IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.05, 19:04

www.bikepics.com/members/wojtek1/99hayabusa/

• Gość: godtek portaliku Re: FOTKI (zdjęcia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:57
                  dzieki z apodanie nr rej-przyda sie
                • manfrett Re: FOTKI (zdjęcia) 13.05.05, 19:58
                  :( PIEKNY !!!!!

wojtekk gratuluje:)
                  moje marzenia siedza przy yamie tzr lub hondzi nsr (poki co 125...)
                  a narazie smigam.........rowerem :(

---------------------------------
                  Pomóż dzieciom KLIKNIJ_TU!!!!
                  • Gość: godtek portaliku Re: FOTKI (zdjęcia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:00
                    aaaa przy okazji podaj adrs garazowania ,zgorki dzekujec
                • matej23 Re: FOTKI (zdjęcia) 13.05.05, 19:59
                  Sorki za głupie pytanie, ale ona naprawdę ma 203 KM?
                  • Gość: wojtekk1000 Re: FOTKI (zdjęcia) IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.05, 20:00
                    Jak jest podłączony Power commander II - to ma. Obecnie jest odłączony.
                    • matej23 Re: FOTKI (zdjęcia) 13.05.05, 20:06
                      A bez Power Commandera to jakieś 180 parę KM?
                      • Gość: wojtekk1000 Re: FOTKI (zdjęcia) IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.05, 20:07
                        Coś koło tego powinna mieć.
                        • matej23 Re: FOTKI (zdjęcia) 13.05.05, 20:13
                          Dzięki, to ja narazie pozostanę przy swoich 30 rżących kobyłach :P
                          • Gość: prawnik Re: FOTKI (zdjęcia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:57
                            czy może rzężących? hehehe
                • mkxx Re: FOTKI (zdjęcia) 17.05.05, 13:03
                  widze że tablica podgięta:D:D - to na radar sztuczka??:P
    • zephir Re: Nowy "nabytek" 14.05.05, 01:41
      Cześć.A ja sie tylko spytam skąd chłopak młodszy niż ja ma 25000 na
      hayabuse????Bardzo chętnie sie dowiem jak taką kase zdobyć (poza nadzianymi
      rodzicami-bo to odpada)bo ja pracuje i jakoś ciężko mi uzbierać 14 na SV .Fajnie
      że cie stać i życze szerokości.
      Pozdrawiam.
      • Gość: wojtekk1000 Re: Nowy "nabytek" IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.05, 20:51
        Ja też pracuje (a w weekendy studiuje).
        • zephir Re: Nowy "nabytek" 14.05.05, 21:17
          Dobra dobra.Ale w jakim charakterze ta praca?Przecież ulotek nie wozisz;P

P.S.Ja studiuje na dziennych a praca mam w tym samym czasie (hmmm-jak ja to
          robie???) więc .....Nigdy nie nazbieram i tyle:( (Chyba że gdy będe stary i
          brzydki tylko że wtedy trzeba bedzie rodzine utrzymywać i znowu kółko sie
          zamyka.Jak nie urok to sr......:P)

Pozdrawiam.
          • Gość: wojtekk1000 Re: Nowy "nabytek" IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.05, 22:17
            Szef działu przemysłowego - tylko cicho (mam sporo obowiązków).
            • Gość: blade Re: Nowy "nabytek" IP: *.taboo-inc.com 14.05.05, 23:28
              ladna ta busa... moze bede w sierpniu we wrocku na lotach red bulla to pokazesz mi z bliska:)
      • mkxx Re: Nowy "nabytek" 17.05.05, 13:06
        ja nie wiem z kąd w ludziach taka zazdrość :( jedni mają a inni nie mają i
        koniec. a jak chcesz mieć więcej to napewnonie możesz siedzieć na dupcę i
        nażekać. Widzisz ja ciężko pracowałem i kupiłem kawe ZXR400, mój kumpel
        pracował tyle samo i kupił Porshe Boxer S - ja się ciesze że jemu sie udało a
        nie wypomina mu że to niesprawiedliwe!!
    • Gość: rysiek24 Re: Nowy "nabytek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 11:00
      a jak komfort jazdy czytalem gdzies ze mimo swojej wagi zaraz po ruszeniu prowadzi sie jak rasowy sport klasy 600 a wygoda nadal duzego turystyka jakim niewatpliwe jest busa
      • Gość: wojtekk1000 Re: Nowy "nabytek" IP: *.wroclaw.mm.pl 15.05.05, 12:47
        Dokładnie - co do wygody jest naprawdę rewelacyjna. Co do prowadzenia - to co
        czytałeś jest 100% prawdą. Kiedy tylko rusza, w zakręty kładzie się tak, gdyby
        ważyła 50 kilogramów mniej (odczucia jak na R6). Zawieszenie jest naprawdę
        świetnie spasowane do całości.
        • Gość: rysiek24 Re: Nowy "nabytek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 22:22
          czy busy z tego roku stoja w tej cenie czy to byla okazja sadzilem ze z 30 to min za buse z pierwszych rocznikow jak spalanie ?? miescisz sie w 10 ??
          • Gość: wojtekk1000 Re: Nowy "nabytek" IP: *.wroclaw.mm.pl 15.05.05, 22:34
            Cena była dobra, dlatego ją kupiłem. Ale za 28 / 29 można kupić równie dobrą.
            Co do spalania - komputer pokazuje średnio 10,5 / bywa, że 12,5 - to zależy od
            jazdy. Na trasie zejdzie poniżej 10 - coś koło 8,2 (oczywiście jadąc
            ekonomicznie).
    • mkxx Re: Nowy "nabytek" 17.05.05, 13:09
      a tak wogóle to jeszcze nei gratulowałem:P GRATULACJE!!! długich prostuch i
      ciasnych zakrętów:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka