Dodaj do ulubionych

opony mitas

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:47
Miał ktoś do czynienia z tymi oponami? bo musze kupic sobie przód do jaskólki
(3.25 x 16) i zastanawiam jaka oponę kupić. Wszystkie z wyzszej polki typu
Pirelli, Michelin etc, odpadaja, to nie na kieszen studenta. Tego mitasa
znalazłem po 95 zeta na allegro, jest jeszcze metzeler jednak jest juz
dorozsza, jesli dobrze pamietam to cos 130-140 w krk.

Prosze o wszelkie sugestie.

pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: bob Re: opony mitas IP: 195.205.97.* 11.06.05, 16:04
      Polecam najlepsze opon moim zdaniem za te pieniadze POZDRAWIAM !
      • Gość: robak Re: opony mitas IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 11.06.05, 17:04
        mogą być. bierz smiało
    • Gość: Inhalt Re: opony mitas IP: *.am.gdynia.pl 13.06.05, 10:41
      Jak ci nie przeszkadza, że po roku pojawiaja się drobne pęknięcia gumy na Mitasach to kupuj. Ja mam Mitasa w XT600 i jeździ. Za te pieniądze nie dostanie się innej gumy. Na wiosnę czekam nie wymiana na nowy komplet i pewnie też padnie na Mitasa.
      Możesz jeszcze popatrzeć na Maxxis'y. Widziałem takie ale nie jeździłem. Bieżniki mają takie jak starsze modele którejś ze znanych firm (nie pamiętam której - michelin, czy Dunlop...). Nie wiem jaką mieszankę stosują, ale na kimś trzeba przetestować więc jakbyś sie zdecydował to daj znać jak wrażenia :-)
      • Gość: Jaski Re: opony mitas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:04
        Zwróć uwagę na rocznik opony.
      • Gość: robak Re: opony mitas IP: *.szczecinek.net.pl / 193.238.168.* 14.06.05, 16:12
        > Jak ci nie przeszkadza, że po roku pojawiaja się drobne pęknięcia gumy na
        Mitas
        > ach to kupuj. Ja mam Mitasa w XT600 i jeździ. Za te pieniądze nie dostanie
        się
        > innej gumy. Na wiosnę czekam nie wymiana na nowy komplet i pewnie też padnie
        na
        > Mitasa.

ale domyslam sie, że jezdzisz na oponkach typowo szosowych albo masz raczej
        spokojny sposób jazdy. bo typowe kostki mitasa potrafi zgubic kilka "kostek"
        przy ostrej jezdzie. czasami mocno pękaja tez z boku. ale do spokojnej jazdy
        (jak na wyżej wymienionej MZ) po asfalcie i terenie sie nadają
        • Gość: Inhalt Re: opony mitas IP: *.am.gdynia.pl 15.06.05, 11:59
          Faktycznie nie jeżdżę na kostce - widziałem zdjęcia powyrywanych kostek w sieci i chyba szkoda kasy. Ja mam bieżnik ni taki ni siaki (szosowo - terenowy), ale na szutry nadaje się dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka