Dodaj do ulubionych

Jazda z kat. B

IP: 62.148.89.* 14.06.05, 10:21
4 lipca zdaję egzamin na kat. A. Prawo jazdy kat. B mam już od 6 lat. Ale za
jakieś 2 tygodnie, czyli jeszcze przed egzaminem, stanę się posiadaczem
motorka. Jeśli egzamin zdam to jeszcze muszę poczekać na wydanie domumentu.
Nie wiem ile to potrwa. Chyba 2-4 tygodnie. Już dziś wiem, ze nie wytrzymam do
odbioru prawka i zacznę smigać na moto. W związku z tym mam pytanie jakie
macie doświadczenia z jazdą na prawo jazdy kat.B. Jak się zachowuje policja,
czy są wyrozumiali? Jaki mandat mi grozi i czy oprócz mandatu jeszcze jakieś
konsekwencje. Nie biorę pod uwagę tego, że nie zdam ale jesli tak sie stanie
to na prawko poczekam jeszcze dluzej (oczywiscie śmigając na B)
Obserwuj wątek
    • dragon600 Re: Jazda z kat. B 14.06.05, 10:26
      Temat generalnie przerabiany milion razy. Nie polecam, jak trafisz na wrednego
      gościa to mogą ci nawet cofnąć wydanie prawa jazdy kat.A. Płacisz jak za jazdę
      bez uprawnień. Wesobie coś na uspokojenie i wytrzymaj te parę tygodni bo jak
      będziesz miał pech to sobie wogóle spierdzielisz sprawe.
    • Gość: MJ Re: Jazda z kat. B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:44
      Ja miałem taką samą sytuację i jeździłem po drogach osiedlowych koło domu żeby
      się "wjeździć" w motocykl, i jak mi wydali dokumenty to pewniej wyjechałem na
      "poważną" drogę z ruchem ulicznym. Też nie byłem w stanie siedzieć i patrzeć jak
      maszyna stoi. Ale pod dom przywiózł mi ją kolega.
      • Gość: Johny Re: Jazda z kat. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:18
        Jeśli 4 lipca zdam to wytrzymam jakoś. Męczy mnie jednak myśl, że nie zdam i
        następny termin mi wyznaczą za jakiś miesiąc. Do tego oczekiwanie na dokument.
        Tu jest problem bo sezon w pełni i siedź tu na tyłku jak ludzie śmigają a moto
        stoi i czeka. Niesety nie ma u mnie osiedla anizadnych uliczek do trenowania.
        Wyjazd z garazu prawi od razu na ulice :(
        • sabestian Re: Jazda z kat. B 15.06.05, 23:00
          Ja miałem moto 2 lata i niewiele, ale jednak mykałem po drogach. Ale nie jest
          to miłe doznanie, kiedy masz oczy dookoła głowy, za każdym krzaczorem widzisz
          niebieskiego itd. To zostaje. Od ponad roku jeżdzę legalnie i jeszcze mi
          odruchy pozostały. Kicha raczej. Nie polecam.
    • edwin.sk Re: Jazda z kat. B 16.06.05, 08:27
      ja podobnie jak mj:D pośmigałem trochę po osiedlu na 'szczęście' moj motocykl nie był w pełni sprawny, więc byłem ograniczony z dwóch stron. posmigasz trochę po osiedlowych uliczkach i juz będziesz miał opanowane podstawy, które później przeniesiesz na jezdę w ruchu...ale napisałem:P

a i nie myśl że nie zdasz tylko że zdasz

i jeszcze dziwnie długo czeka się u was na egzaminy na A w tym momencie nawet na B u mnie czeka się krócej...chociaż testy no tak...

pozdrawiam
      • Gość: imik Re: Jazda z kat. B IP: *.wsd.opole.pl / 217.173.194.* 16.06.05, 09:29
        Ja bez prawka jeździłem prawie 3 lata i miałem to szczęście że nie zostałem
        złapany:) Śmigać wolno jak sie umie i ma sie czym uciec :)
        • Gość: MJ Re: Jazda z kat. B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:33
          > Śmigać wolno jak sie umie i ma sie czym uciec

Takie poglądy mnie szczerze przerażają.
          • dragon600 Re: Jazda z kat. B 16.06.05, 11:39
            Ja bym te poglądy nazwał trochę inaczej...
            • Gość: lukasz Re: Jazda z kat. B IP: *.centertel.pl 16.06.05, 16:02
              niewarto ryzykowac
              ja jezdzilem 2 sezony bez prawka pierwszy sezon = mandat 500pln drugi sezon
              mandat 300pln ( mialem szczescie ze pan wladza byl laskawy ) widelki za jezde
              bez prawka ( kategori a ) sa od 300 do 1000. wiec zalezy na kogo trafisz.
              poza tym pomysl sobie jak niedaj boze cos naodwalasz to placisz z wlasnej
              kieszenie nie obejmie cie wtedy oc.
              itak bedzie twoja wina
              polecam poczekac
              Lukasz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka