Dodaj do ulubionych

Najpiekniejsze chwile na moto...

10.09.05, 00:48
Sezon w fazie schylkowej, pora na pierwsze przemyslenia. Napiszcie o
najpiekniejszych chwilach w tym sezonie... Ja zaczne.

Kilka dni temu wjezdzam do garazu w pracy. Garaz podziemny, ponuro. Myle k...
taki piekny dzionek a ja tu w klaiaturke znowu musze stukac i nagle...
do garazu wjezdza BMW 650 GS. Niby nic, ale kole zatrzymuje maszyne, zdejmuje
kask, a spod kasku wylewa sie burza pieknych blad wlosow. Koles okazal sie
piekna blondynka i jezcze do tego na moto. Poprostu bylem w raju... ech coz
za piekny widok...
Obserwuj wątek
    • piotrkost Re: Najpiekniejsze chwile na moto... 10.09.05, 01:19
      Mnie raczej dzisiaj o uroki sezonu nie pytaj ;-)
    • Gość: NYorker courtney cox IP: *.nycmny.east.verizon.net 10.09.05, 03:55
      opisywalem tu kiedys cos podobnego; mozna sie zachwycic.

dzis natomiast, gdy juz bylem, gotow do startu po pracy (parkuje za ostatnim
      parkometrem na 26tej ulicy, tuz przy madison avenue), zza rogu wychylila sie
      brunetka urody courtney cox, ale wzrostu kolo metra osiemdziesiat. choc miala
      swiatlo na przejsciu, przystanela na chwile. 'this bike's really cool' -
      powiedziala.

szczeka zawisla mi
      w kasku
      na pasku

i tak stalem, i gapilem sie na to cudo. ruszyla powoli i dopiero, gdy byla po
      drugiej stronie przejscia, bylem w stanie rzucic: 'thank you'.
      jezeli kiedy ja jeszcze spotkam, a przypadnie jej do gustu moja nowa aprilia,
      to skuje ja klodka na hamulec i juz nie puszcze.
      • renata0 Re: courtney cox 10.09.05, 22:10
        ja jak jade to nie zwracam uwagi na mężczyzn tylko ewentualnie na ciekawe maszyny
        powiem jedno
        gdy tak jezdze po drogach widze jak ciężko pracuja rolnicy, tyraja w polu,
        całymi rodzinami, świątek piątek w tym upale, a nasz kraj tego nie chce albo
        daje im jakąś smieszną kase
        Dobrze mieszkac w mieście i iść do warzywniaka czy marketu na zakupy........
        • edwin.sk ... 10.09.05, 23:17
          a ja w tym roku pracowałem jako rolnik:DDD
    • Gość: lechcbr6 Re: Najpiekniejsze chwile na moto... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.09.05, 00:12
      to bylo jakis miesiac temu- w niedzielny wieczor autostrada A3 wracamy do domu -
      w oddali widac zachodzace slonce, silnik pomrukuje w granicach 10
      000 "plecaczek" przytulony do moich plecow
    • Gość: Feniks Re: Najpiekniejsze chwile na moto... IP: *.plusgsm.pl 13.09.05, 20:59
      Rajd od Złotego Stoku do Świeradowa Zdroju, piękne słońce, umiarkowane ciepełko a ja przytulony do granicy połykam przestrzeń i piękne widoki. Co za drogi !
    • Gość: Potas Re: Najpiekniejsze chwile na moto... IP: 195.128.228.* 21.09.05, 14:31
      Najpiękniejsza chwila dla mnie w tym sezonie, to jak odkleiłem swoja dupę od
      siodełka motocykla po objechaniu Szkocji dookoła. Całość trwała dwa tygodnie, a
      na miejscu nie licząc dojzadówki z Polski zrobiłem 3 500 km na BMW R51/3 '51.
      Nawet nie wiesz jaka to radość usiąść na zwykłym krześle!
      • Gość: wojtekk1000 Re: Najpiekniejsze chwile na moto... IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.05, 15:25
        Jak wrażenia z wyprawy po Szkocji? Można się spodziewać relacji w ŚM? Jakie tam
        mają drogi, jak z cenami paliw? Taka trasa na takiej "maszynie" (generalnie to
        już prawdziwy klasyk) jest godna podziwu. Domyślam się, że krajobrazy i całe
        otoczenie fascynujące. Na ile dni rozłożyliście trasę?
        • Gość: Potas Re: Najpiekniejsze chwile na moto... IP: 195.128.228.* 21.09.05, 16:34
          Z Polski do Bristolu ponad 2 dni (bez noclegu),na miejscu 13 dni i powrót 3
          dni.Paliwo w zależności od miejsca. W Szkockich zadupiach, gdzie do następnej
          stacji stacji było to nawet 1,07 Ł za litr, a tak średnio 0.95ł.Szkotki
          końskoszpotawe i przepaskudne, jedzenie wymiotne, piwo takie sobie, whiski,
          szkocka muzyka (nie kobzy)i przyroda piękne.
          Relacja w ŚM będzie, tylko nie wiem jeszcze kiedy. A i tak jechałem najmłodszym
          motocyklem, bo był jeszcze H-D VL 1200 '34, Indian Scout '42 i Indiam
          Chief '46.Wszyscy dojechali co zadaje kłam opiniom o amerykańskich motocyklach -
          przynajmniej tych przedwojennych ;)
          Ale i tak nie zdobyliśmy odznaki "Zelaznej dupy", bo na to trzeba zrobić 1000
          mil w 24 h. Na to jestem za cienki :(
          • Gość: wojtekk1000 Re: Najpiekniejsze chwile na moto... IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.05, 20:30
            To naprawdę godna podziwu podróż! Jeśli sprzęty nie nawaliły to chwała
            właścicielom, którzy tak o nie dbają – wiekowe maszyny lubią nawalić w
            nieoczekiwanym momencie (zresztą jeśli o awarię chodzi to każdy moment jest
            nieoczekiwany). Ciekawe jakie wrażenie zrobił taki przelot przez jakieś
            szkockie miejscowości – ludzie pewnie nie mogli wyjść z podziwu! Gratuluję
            trasy i czekam na relację w ŚM.
            • Gość: Potas Re: Najpiekniejsze chwile na moto... IP: 195.128.228.* 22.09.05, 09:45
              E tam, zaraz "nie nawaliły". Pewnie że trochę nawalały, ale rozbiórka
              Harleyowego gaźnika na atomy w strugach deszczu w środku nocy to też atrakcja ;)
              Jednak mimo kilku niewielkich remoncików wszystkie sprzęty jakoś dotarły do
              domu.
          • aylen Re: Najpiekniejsze chwile na moto... 22.09.05, 23:01
            Czy odznaka zelaznej dupy jest przyznawana jest tylko weteranom?
            Ja w tym roku zrobilem jednorazoo 5 tys km w tym 1700 km z Genui przez
            Wenecje,Wieden do Wwy w ciagu 15 godzin (to jset 1000 mil, chyba ze liczycie w
            morskich :-)

A tak w ogole to nisko sklaniam glowe przed kolega :-)
            • Gość: Potas Re: Najpiekniejsze chwile na moto... IP: 195.128.228.* 23.09.05, 11:23
              "Zelazna dupa" jest dla wszystkich motocyklistów, tylko na weteranach troszkę
              trudniej. A w zasadzie może i łatwiej, bo nie da się jechać bardzo szybko.
    • oz_ktm Re: Najpiekniejsze chwile na moto... 23.09.05, 16:16
      a co sie dostaje za zrobienie 1600 km na Ktm-ie ??? to moze kiedys sprobuje ;P
      • saracen1608 Re: Najpiekniejsze chwile na moto... 23.09.05, 17:12
        oz_ktm napisał:

> a co sie dostaje za zrobienie 1600 km na Ktm-ie ??? to moze kiedys sprobuje ;P

odcisków na d... :P
        • Gość: NYorker dvd IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.09.05, 17:16
          saracen, wciaz pracuje nad skopiowaniem filmow. pierwszy zajmuje 6.45GB, czy
          jakos tak i nie mam odpowiedniego programu do nagrywania 'double layers'
          (wszystkie dvd, ktore widze, maja co najwyzej 4.7GB). drugi po skopiowaniu
          zacina sie. z pomoca sasiada pracuje wciaz nad jednym i drugim. moze cos z tego
          bedzie.
          • saracen1608 Re: dvd 23.09.05, 17:18
            oki - loooz :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka