Dodaj do ulubionych

Honda z airbagiem

IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 10.09.05, 06:27
I co wy na to?
Foto: www.mc-web.no/Webdesk/netblast/pages/index.html?id=329431
Przy okazji wyjasniam, ze to link do dobrego pisma norweskiego "MC Avisa".
Jest jeden problem: Wszystkie teksty i testy sa oczywiscie po norwesku.
Strzalka, waps
Obserwuj wątek
    • lysout Re: Honda z airbagiem 10.09.05, 09:50
      Widziałęm to wczoraj w jakimś motoryzacyjnym programie - jeszcze tylko w
      goldasie pasów i gasnicy brakuje, reszta już chyba jest. Zreszta jest to typowy
      gadżet - słyszał ktoś, zeby motocyklista w trakcie wypadku walnął głową w kokpit???
      NONSENS
      PS. Gold Wing bez poduszki - 108 tysiaków z poduszką pewnie 115 tysiaków - dla
      kogo to????????? Dla pracowników Biedronki :D:D:D
    • cien1100 Re: Honda z airbagiem 10.09.05, 16:23
      Ciekawe kiedy drzwi do niego zamontują.
      • jaski_sm Re: Honda z airbagiem 10.09.05, 16:38
        Też to widziałem w TV ale jako ciekawostkę w Wiadomościach porannych.
        Że Honda pracuje nad poduszką wiedziałem, ale nie myślałem, że tak szybko
        wejdzie to do produkcji seryjnej.
        Ciekawe jak sie spisze :] I tak nigdy nie kupiłbym tak drogiej ciężkiej i
        wielkiej maszyny :P
        • Gość: lechcbr6 Re: Honda z airbagiem IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.09.05, 00:02
          he he - taka poduche widzialem juz trzy lata temu na targach (intermot) w
          monachiun przedstawiala ja wtedy niemiecka "dekra" i byla zamontowana w fazerku
          600; gosciu z dekry tlumaczyl mi ze tu nie chodzi o walniecie wlasnie glowa w
          kokpit motocykla tylko owa poduszka ma wyniesc motocykliste ponad belke dachu
          samochodu bo najczesciej wlasnie mototcyklista ginie albo doznaje ciezkich
          obrazen walac w kant dachu ktory przy zderzeniu znajduje sie w trajektorii lotu
          motocyklisty
          • Gość: Simon Re: Honda z airbagiem IP: *.eranet.pl 12.09.05, 09:02
            ma to pewnie jakiś sens ale chyba jednak lepsza jest taka kurteczka z
            poduszkami... tylko kurczę juz nie pamiętam kto ją produkuje... masz wtedy linkę
            przypiętą do moto i w razie wypadku jak wylatujesz to linka otwiera zaworek i
            zmieniasz się w piękną poduszkową kulkę :))...
            • Gość: Lysout Re: Honda z airbagiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:20
              Takie kurtki produkyje np, Vanucci - cena 500 Euro, ale skoro to co mówi lechu
              jest udowodnione, to i kurtka niepomoze. A moze zamiast poduszki lepiej pomysleć
              o katapulcie???????
              • miitch Re: Honda z airbagiem 12.09.05, 11:31
                katapulta i spadochron i sobie mozna wyladowac gdzies :) albo masz spadochron na
                plecach i jak jest sytuacja ciezka bez wyjscia to pociagas za linke i cie sciaga
                z motoru czasza spadochronu, nie wiem co dalej by sie dzialo ale ciekawe :)
                • patmate Re: Honda z airbagiem 13.09.05, 00:32
                  W przypadku katapulty-zakaz używania pod mostem, pod przewodami trakcji
                  tramwajowej i wysokiego napięcia, oraz w tunelach ;)
                  Na poważnie: nadmuchiwany kołnierz usztywnia kręgi szyjne zabezpieczając je
                  przed uszkodzeniem, a airbag jak już wyjaśniono pomaga wylecieć nad
                  przeciwnikiem.
                  pzdr
              • Gość: lechcbr6 Re: Honda z airbagiem IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.09.05, 11:40
                Lysy, katapulta nie jest zla zwlaszcza ze mozna by ja tez uruchamiac w momencie
                ewentualnej eksplozji butli z gazem he he

Ps: jesli ktos ma ochote- strzelilem wtedy pare fotek tego fazera i chetnie sie
                nimi podziele

lubie zabki
                clips.interia.pl/index.html?id=10690
            • Gość: prawnik Re: Honda z airbagiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:50
              airbag uruchomisie szybciej ,anie jak sie linka rozwinie
              • lysout Re: Honda z airbagiem 12.09.05, 21:53
                Zastanawia mnie "co Ty bierzesz" - zdradź sekret......
                • Gość: waps Re: Katapulta? Tylko nie to! IP: *.z80-94-67.customer.algx.net 13.09.05, 00:32
                  Panowie, dajcie spokoj! A jesli wypadek zdarzy sie pod wiaduktem/mostem, albo w
                  tunelu? Poduszka, protektory, zolw, helm, no i kurtka z poduszka/pianka, to
                  chyba najlepsze z dotychczasowych pomyslow.
                  Strzalka, waps

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka