Dodaj do ulubionych

Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK Bąk

IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 01.10.05, 09:05
Tak sobie siedze i wspominam bezkonkurencyjna pomyslowosc socjalistycznych
specow od designu i mdle dni dna den marketingu. Rece opadaja. Tworcow tych
potworow powinno sie podac do sadu za dobicie polskiego motocyklizmu. No i tak
sobie mysle, ze WSK Bąk bije wszystkie inne kandydatury. To po prostu numer
jeden na liscie peerelowskich ohyd. A do tego jeszcze ta nazwa, wymyslona
przez jakiegos pacana chyba w kiblu.
Oto foto: www.kis.p.lodz.pl/~wbieniec/moto/pm/wsk_m06_b3_bak.jpg
Czy toto nie urocze? Swoja droga to jak ulal toto na pojazd dla Leppera.
Zglaszajcie kandydatury do dziesiatki ohyd, czyli najbardziej beznadziejnych
polskich motórów!
Obserwuj wątek
    • saracen1608 Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B 01.10.05, 09:11
      no tych oryginalnych polskich motórów to nie za duzo bedzie ...
      mogą byc taningowane ??
      • saracen1608 Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B 01.10.05, 09:37
        junak w wersji milicyjnej - czyli jak mozna spaskudzic piekny motocykl:
        www.polskiemotocykle.mik.pl/gal_m10/j10-mo-05a.jpg
        • ireo Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B 01.10.05, 14:50
          słusnie. nie godziło się wszak, by organa władzy ludowej pomykały junakiem
          zwykłym, trzeba więc było przeprowadzić ten jakże udany tuning optyczny.
          takie same akcesoria (równie paskudne) były też stosowane do innych motocykli:
          www.kis.p.lodz.pl/~wbieniec/moto/pm/wsk.html
          z równie dobrym efektem.

ten Bąk to ma coś w sobie :-)
          chętnie bym się nim przejechał wzdłuż Sunset Boullevard, względnie
          Bahnhoffstrasse
          ale i tak nic nie przebije przedniego błonika z modelu WSK M06 C
          • saracen1608 Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B 01.10.05, 15:14
            na tej stronce do ktorej linke wkleiłes jest chyba błąd
            Sarenka wygladała zupełnie inaczej niz na tym rysunku na dole. To był motocykl
            trialowy - z reszta miałem okazje przygladac sie z bliska rekonstrukcji takiego
            modelu ;]
            • ireo Re: Sarenka i inne 01.10.05, 16:00
              albo błąd, albo rysunek przedstawia coś innego o tej samej nazwie.
              ktoś pracowity zestawił taką listę:
              polskiemotocykle.mik.pl/indeks_modeli.htm
              na której "sarenka" pojawia się 3x, za każdym razem jako prototyp.
    • Gość: morales Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.05, 10:47
      Aż puściłem bąka z wrażenia. Takiego syfu dawno nie widziałem. najbardziej mnie
      rozbroiła ta kierownica. Easy Rider po polsku ???? :-)
    • Gość: rudy Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:08
      za 25 lat każdy z naszych motocykli będzie paskudny
      za 30 lat w oczak wnuczków będziemy prawdziwymi macho (dziadek Ty to miałeś
      jaja jeżdźąc na takim prymitywie !!!)
    • edwin.sk Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B 01.10.05, 20:29
      ja domu mam kierownicę od wsk-i bąk:D reszty brak ale nie płkałbym jakby taka stała w garazu:D
    • Gość: prawnik Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 21:42
      głupi jestes jak trzonek od miotly hehe,jakie czasy takie motocykle;)
      • Gość: siekiera77 Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.05, 23:23
        a ten poli... eee... milicyjny
        junak
        musial niezle isc
        na gume
        z takim przednim spojlerem ;-))))
    • Gość: Tomex YamahaYBR125 Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 01.10.05, 23:15
      A ja powtórzę za poprzednikiem: Ten Bąk ma coś w sobie :) Widać, że ktoś
      próbował zrobić polskiego "choppera" tylko z wydechem mu się pomieszało, bo
      zrobili enduro :) Nazwa rzeczywiście nieszczególna, ale nawiązuje do innych
      motocyklowych "ptaszków" z tamtej epoki, np. Gil, Dudek, Kobuz.
    • Gość: Morales jestes git Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.10.05, 05:50
      Morales: "Aż puściłem bąka z wrażenia. Takiego syfu dawno nie widziałem.
      najbardziej mnie
      rozbroiła ta kierownica. Easy Rider po polsku ???? :-)"
      Jestes zajebiasty, uwielbiam twoj komentarz!
    • Gość: waps Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.10.05, 06:06
      Jestem szczesciarzem. Ja takiego Bąka widzialem raz w zyciu co prawda, ale
      zupelnie lajf. Na dodatek widzialem jego wlasciciela. Stal ten nasz gminny
      scrambler na parkingu przed samem spozywczym w Toruniu, gdzies w koncowce lat
      osiemdziesiatych. Zamurowalo mnie, bo nie wierzylem, ze toto naprawde isnialo.
      Naogladalem sie lelkow i dudkow, ale o baku to jedynie slyszalem ponure
      legendy. Stoje w stanie zupelnego omamienia. A tu nagle podchodzi ksiaze szos,
      wlasciciel bolida. Czerwony orzech z bialym pasem, skora na uszach, spodnie w
      dzwon, fioletowa marynarka, czarny was. Odpali od pierwszego kopa, zaciagnal
      sie popkiem, wyjal z ust i nonszalancko pstryknal peta w strone meneli
      belkoczacych cos na lawce przy parkingo. Popatrzyl przeciagle w ich strone, ale
      nie bylo reakcji, po czym oddalil sie trzepotajac nogawkami spodni typu dzwon.
      Zlozyl sie w zakret, w siatce brzeknely winiacze, w trzewikach blysnelo slonce
      zachodu.
      • ireo Re: Bottom ten: czyli co pobije beznadzieje WSK B 02.10.05, 22:04
        piękne.

(detal historyczny: w owych czasach "popek" był jeszcze "sportem")
    • Gość: waps Popek byl juz popkiem IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 03.10.05, 08:37
      No to sie mylisz nistety. Popek byl juz ewidentnie popkiem. Wiem, bo popalalem
      je z pewnoscia w 1989. A kopa popka trudno zapomniec. Ale czesc ci za pamiec o
      Sportach, ewidentnych krolach socjalizmu.
      • ireo Re: Popek byl juz popkiem 21.10.05, 11:24
        fakt, przeoczyłem że to było pod koniec lat '80.
        zasugerowałem się typowym zestawem z epoki Gierka:
        "orzech, spodnie w dzwon, fioletowa marynarka i czarny wąs"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka