Gość: Świstak IP: *.c152.petrotel.pl 06.10.05, 13:23 Czym czyścicie felki z tego całego syfu (smar z łańcucha, asfalt, itp.) Czy nadaje się na przykład spray castrola do czyszczenia łańcucha??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szymon.dziawer Re: Czyszczenie felg 06.10.05, 13:46 W większości dobrych sklepów motocyklowych dostaniesz szuwaks do czyszczenia motocykli. Różne marki, różne typy - w butelce a'la płyn do mycia szyb. W większości przypadków sprawdzają się wyśmienicie (ja się na żadnym jeszcze nie zawiodłem). Płyn, szczota, woda i trochę cierpliwości. Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekk1000 Re: Czyszczenie felg IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.05, 13:50 Zależy jakiego smaru do łańcucha stosujesz - u mnie nie było większego problemu z czyszczeniem - schodziło zwykłą bawełnianą szmatką (nie mam na myśli wcierania brudu w lakier - co jest najgorszym z możliwych). A jeśli nie pomoże, to proponuję to o czym pisał poprzednik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: Czyszczenie felg IP: 193.110.99.* 06.10.05, 18:40 WD40 i papierowe reczniki tylko! Odpowiedz Link Zgłoś
matej23 Re: Czyszczenie felg 06.10.05, 20:01 Zgadzam się, ale może być też zwykła nafta. WD 40 jest środkiem bazującym na niej i to nafta odpowiada za rozpuszczanie brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: Czyszczenie felg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 06:27 nafta........tanie,proste,uniwersalne,a przy tym najlepsze do każdego syfu, bez konieczności biegania po dobrych sklepach motocyklowech w poszukiwaniu cudownego szuwaksu. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.dziawer Re: Czyszczenie felg 07.10.05, 10:40 > nafta........tanie,proste,uniwersalne,a przy tym najlepsze do każdego syfu, bez > konieczności biegania po dobrych sklepach motocyklowech w poszukiwaniu cudowne > go szuwaksu. A czy przypadkiem dziś nie trudniej o zakupienie nafty niż jakiegoś "cudownego szuwaksu" Ja nie wiem gdzie się kupuje naftę. Co za sami złośliwcy na tym forum. Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: Czyszczenie felg 07.10.05, 11:25 naftę można kupić w dowolnym sklepie chemicznym - wszędzie tego pełno cena jakieś 2.5 do 3.5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
sly11 Re: Czyszczenie felg 10.10.05, 07:15 > Co za sami złośliwcy na tym forum. > Szymon kolego Szymonie nie jest to bynajmniej kwestia złośliwości(choć dominuje niestety na tym forum) chodzi natomiast o to aby udzielać jasnych i prostych odpowiedzi które nie powodują zamieszania w portfelu i w głowie. równie dobrze spragnionemu zwykłej wody na pustyni można polecać soczek malinowo-warzywny z dodatkiem potasu.koniecznie fortuny. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ash cbr f3 Re: WD-40 rewelacja, mam czyste felgi. Dzięki. IP: *.devs.futuro.pl 10.10.05, 07:46 nic dodać nic ująć, stestujcie sobie sami(wd-40 + papierowe ręczniki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_89 Re: Czyszczenie felg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:44 ja uzywam preparatu do czyszczenia felg aluminiowych "Wheel Gold" a nadaje sie do wszystkiego tylko nie czysc tym gumowych uszczelek bo skubaniec rozszczelnia Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr WD-40 RULEZ! 06.10.05, 22:46 Już kiedyś był taki topic i znowu tak samo poradze środek już polecony. WD-40 jest poprostu mistrzowski w działaniu i zostaiwa na obręczach błyszczący "nalot" Ten środek jest poprostu cudowny w działaniu - POLECAM! -------------------------------- www.bikepics.com/members/deviant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Czyszczenie felg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.05, 23:23 Sprawdzona jest benzyna ekstrakcyjna. Dobrze myje i nie zostawia tłustych śladów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuramaruda Re: Czyszczenie felg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.05, 01:05 zorro, benzyna ekstrakcyjna jak sama nazwa wskazuje swietnie nadaje sie do czyszczenia szpady uzywanej przez machos do uwalniania krzywdzonych chlopow i bab panszczyznianych w bezkresnych przestrzeniach meksykanskiej pampy natomniast fele motocyklowe mogą byc czyszczone mniej skrakingowanym towarem w postaci ordynarnej nafty lub pochodzacego zza mórz elegancika wu-de lat 40 ktorego matką jest wzmiankowana nafta czyli to też mimo wszystko prostak w porównaniu z donną Bennzinną Ekstraatrakcyjną. pozdrowienia dla sierżanta G z brzuchem kuraM P.S. dzisiaj jade na wytlokach z pobliskiego browaru bo grzybki w spóldzielni tylko w occie i kopa odpowiedniego nie dajo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Czyszczenie felg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.05, 22:05 Benzyna nie zostawia śladów, o czym pisałem, w przeciwieństwie do nafty czy WD40 który jest drogi niczym grzyby halucynogenne, których nadużywasz. Nie wspominam już o konsekwencjach kontaktu z oponą w trakcie mycia felgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura_maruda Re: Czyszczenie felg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.05, 22:50 drogi Zorro, w pierwszych slowach mego listu przypominam ze od wycierania sladow jest papierowy recznik abo inna szmata o czym wzmniankowywalam piszac jak kura pazurem wiec moze nie doczytales.grzybkow nie naduzywam bo moj gospodarz skubany zadko zapomina zamknac furtke do gumna co umozliwia mi wizyty na pobliskiej lace gdzie grzybkow w pyte i za darmoche albo free jak mowio kury zza wielkiej wody...konsekfencje kontaktu z opona to widzialam w ten łikend kiedy taka jedna sierota z somsiedniej fermy kurzej przebiegala przez droge,zeczywiscie masakra... pozdr dla ciebie i brzuchacza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Czyszczenie felg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.05, 23:05 Zakręcony jesteś jak świński ogon, ale piąteczkę przebijam i stawiam piwko w zagrodzie za świetne poczucie humoru. Wyrazy szacunku tak na serio :-) Odpowiedz Link Zgłoś