Dodaj do ulubionych

Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy

IP: *.cst.pl 28.10.05, 09:30
Witajcie
Wyczytałem w Onecie ze zmieniły sie zasady egzaminowania na prawo jazdy. Mowa
jest tylko o egzaminie na samochod, czy ktos zapomniał dopisać "takze
motocykle", czy zostajemy na starych bezsensownych osemkach na placu?? KTOŚ
WIE?
Obserwuj wątek
    • goha66 Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy 28.10.05, 10:55
      nikt nie wie :) dopiero w przyszłym tygodniu do ośrodków dotrze stosowne
      rozporządzenie ... na dzień dzisiejszy, nawet to zostało napisane na onecie nie
      jest 100% pewne
    • Gość: aniql Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy IP: *.box.nl 28.10.05, 11:21
      ehh jeszcze nic pewnego, ale niebawem sieu przekonamy. Moze bezsensowne i nudne
      osemki zamienia na trojkaty, kwadraty i takie tam...;)
      • Gość: wawiak Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:07
        Dlaczego uważasz, że ósemki są bezsensowne? Może są nudne, ale...
        • dungoodxb12s Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy 28.10.05, 13:59
          Jeżeli ktoś kiedyś będzie się starał o pracę w cyrku, to oczywiście ósemka ma
          jak najbardziej rację bytu. Natomiast w codziennej jeździe raczej nie widzę
          celowości wykonywania podobnych manewrów. Bardziej widziałbym na egzaminowym
          placu obowiązkowe hamowanie na mokrej i śliskiej nawierzchni (specjalna płyta
          polewana wodą), czy też konieczność zahamowania z określonej prędkości na
          określonym odcinku, a nie ósemki...
          • Gość: Maniek Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:02
            Chamowanie na mokrym fajny pomysł tylko trzba to zorganizowac blisko szpitala
            zeby mozna było szybko gipsowac łamagi hihi
          • Gość: ani Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy IP: *.box.nl 28.10.05, 14:11
            racja. osemki to juz chyba do cyrku sieu nie nadaja. a swoja droga po tych
            osemkach to wszytsko mnie sieu chcialo na osiem;)
          • mrmisquamacus Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy 28.10.05, 14:31
            witam
            ja zdawalem prawo jazdy w Londynie i np aby zdac tu egazamin trzeba:
            1. Emergency stop - czyli natychniastowe zatrzymanie awaryjne mota z predkosci
            co najmniej 50km/h
            2. U-turn, czyli zawrocenie mota na drodze o szerokosci 7m, oczywiscie bez
            zadnych podporek
            3. Obserwacja - czyli patrzenie w lusterka przy ruszaniu, hamowaniu,
            zagrozeniach, lifesavery - czyli ostatnie spojrzenie w martwy punkt,
            4. Jazda po duzych rondach, jezdniach zmiana pasow, drogi wiejskie (country
            lanes) itd
            Zdalem dopiero za 3 razem ale musze powiedziec, ze tu naprawde wymagaja duzo.
            Nie bylo nonsensow w stylu krecenie osemek itd.

Aha w czsie gdy zdawalem ostatni egzamin lalo, i musialem zrobic e-stop na
            sliskiej nawierzchni ale sie udalo :)

Aha, egzaminatorzy zawsze jezdza motocyklami, nie wiem jak to wyglada w PL

• dungoodxb12s Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy 28.10.05, 16:05
              "U mnie", czyli w Luxie, każdy motocyklista musi przejść kurs w specjalnym
              centrum, gdzie własnie uczą między innymi zachowania i hamowania na mokrej i
              śliskiej nawierzchni, ba - uczą nawet jak hamować na śliskim i skręcającym
              zjeździe. Poza tym hamowania awaryjne na suchym, szybkie zmiany kierunków przed
              przeszkodami (a nie nasz "slalomik"), jazda po rondzie ze śliskim i mokrym
              kawałkiem, etc.
              Poniżej link do centrum w którym kurs przechodzi obowiązkowo każdy kto wyrabia
              prawko w Luxie.
              www.cfc.lu/zentrum.htm
              • saracen1608 Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy 28.10.05, 16:12
                dzieki za tego linka , znowu mi ktos uświadomił ze mieszkam w azji ... :/

kiedy sie u nas bedzie uczyło bezpiecznej jazdy na motocyklu a nie tego jak
                zdac egzamin
    • Gość: matt Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 18:08
      8 są fajne-ale teraz jeżdzę zaprzęgiem i mogę je sobie wsadzić
    • goha66 Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy 03.11.05, 08:38
      bardzo proszę oto linka do nowego rozporządzenia ... jeżeli masz siłę by
      przebrnąć przez 77 stron :D
      www.abc.com.pl/serwis/pdf/d05i34.pdf
      • Gość: Yamaszek Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:55
        ja wiem jedno... wczoraj zdalem egzamin na MOTO i tez usemki robic musialem...
        • Gość: anegata GRatulacje Yama IP: 194.181.197.* 03.11.05, 14:42
          apropo tematu , beznadziejne i nudne osemki za jak najbardziej potrzebne , bo
          ucza manewrowania pomiedzy samochodami i kontroli nad moto. !!!!!
          Ja jestem za,
          a zobaczcie jak ciezko zrobic 8 z pasazerem. Ja ropbilam po kilku probach
          super!!! dodam sr'ka.
          • Gość: Yamaszek Re: GRatulacje Yama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 14:45
            Jeszcze raz dzieki anegata!! masz racje, 8 z pasazerem to hardcore
    • Gość: mmarcinn Re: Zmiana zasad egazminowania na prawo jazdy IP: 213.199.201.* 03.11.05, 09:12
      na stronie 44 jest pokazane jak ma wygladac ósemka na placu wiec osemka
      zostaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka