Dodaj do ulubionych

jaka 600 ?

02.11.05, 13:57
jestem szcześliwym posiadadczem giesy...postanowiłem w nastepnym sezonie
podwoić liczbe koni / conajmniej :) /...pytanie w związku z tym:
która waszym zdaniem najlepsza...dodam interesuje mnie tylko typowy ścig
cebra, gixer, yzf,...itd co byście wybrali? wypowiadajcie sie.
dodam bede miał do wydania jakieś 10 kawałków.
z góry dzieki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: Lysout Re: jaka 600 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:12
      Za 10 koła to tylko YZF 600 R (94-95 r.) a moze nawet da się thundercata złapać
      za tę cenę. Za Cebrami też mozesz się rozejrzeć, ale będzie trudniej, bo ceny
      wyższe za starsze roczniki. Starą GSXrę sobie odpuść - szkoda zdrowia
      • beilu Re: jaka 600 ? 02.11.05, 15:12
        taaa....własnie myslałem o yamaszce...:)
        wygląda całkiem nieżle, osiągi zadowalające
        ale jak w praktyce...?
        pewnie cebry sa trwalsze i bardziej wytrzymałe...może warto kupic starszą cebre
        niz nowszą yzf'e za tą sama kaske
        • lysout Re: jaka 600 ? 02.11.05, 15:17
          Od połowy lat 90 Yamaha dość poważnie zaczeła konkurować z Hondą, więc modele od
          94 roku sa porównywalne w obu firmach, ze wskazaniem na Hondę, ale ta zniechęca
          znów ceną.
          Jesli YZFy ci się podobają, to niemasz się nad czym zastanawiać. Osobiście
          przyznam, ze stylistyka Thundercata bardziej mi sie podoba od linii F3. Ale to
          już kwestia gustu
          • marcinek3000 Re: jaka 600 ? 02.11.05, 19:14
            Jeżeli o to chodzi, to trwałość motocykla i jego walory zależą od poprzedniego
            właściciela... W 1992 r. Yamaha ledwo ledwo przegrała z Hondą podwoziem. Mimo
            to zebrała bardzo dobre opinie wśród testerów. Trwałość, osiągi, wygoda - mało
            ustąpiła Hondzie. W 1994 r. też z ledwością przegrała. Możesz spokojnie brać
            Yamahę i niczym się nie przejmować - CBR i FZR to super sprzęty. Thundercat to
            bardziej sportowo-turystyczny motor, ale też zarąbisty. Bez obaw możesz
            rozglądać się za nimi, tylko pamiętaj o dokładnym sprawdzeniu! Jeszcze bym Ci
            polecał Kawasaki ZX-6R (jedyną wadą jest pękająca rama, więc ją dobrze sprawdź)
            oraz GSX-F (86 KM, ale tani i trwały olejak).

Życzę udanego zakupu!
            POZDRO. Marcin.
            • Gość: Lysout Re: jaka 600 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 19:23
              marcinek3000 napisał:
              Jeszcze bym Ci
              > polecał Kawasaki ZX-6R (jedyną wadą jest pękająca rama, więc ją dobrze sprawdź)

Tam od razu wada, mankamencik kosmetyczny ledwie <lol>
              • mrmisquamacus Re: jaka 600 ? 03.11.05, 14:57
                co do Kawy, to ZX6R, jesli ktos duzo nie latal na gumie to rama powinna byc
                wporzo. Cenowo sa bardzo przystepne. W razie watpliwosci zawsze mozna moto
                wziac do warsztatu zeby sprawdzili. Polecam
                • Gość: Lysout Re: jaka 600 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 15:27
                  mrmisquamacus napisał:

> co do Kawy, to ZX6R, jesli ktos duzo nie latal na gumie to rama powinna byc
                  > wporzo.

To wykluczam - w polsce sprzedaje się zazwyczaj motocykle jeżdzone turystycznie
                  i przez kobiety.
                  • Gość: mrmisquamacus Re: jaka 600 ? IP: *.scansafe.net 03.11.05, 18:04
                    hehe, zgadza sie i jeszcze wszyscy nie przekraczaja granicy 5tys obrotow :)
                    • Gość: wojtekk1000 Re: jaka 600 ? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.11.05, 18:39
                      Ja nie kupiłbym (albo bardzo bym się wachał) motocykla od kobiety - widziałem
                      jak niektóre z nich "dbają" o motocykle!
                      • Gość: pakus Re: jaka 600 ? IP: *.ap.krakow.pl 20.11.05, 21:25
                        znajomemu pekla rama pood bakiem w kawie zxr9 wiec sami wiecie... nie poelcam
                        kawy jako moto do churania:)
              • ireo Re: jaka 600 ? 05.11.05, 15:41
                Gość portalu: Lysout napisał(a):

> Tam od razu wada, mankamencik kosmetyczny ledwie <lol>

heh :-)
            • okrutny_mariuszek Re: jaka 600 ? 02.11.05, 19:25
              UCIEKAJ OD GSX600F!
              to nie jest motocykl na któym można poczuć choćby dreszczyk emocji (no chyba,
              że się człowiek cieszy jak mu go na oczach kradną - żeby się nie zniechęcili)
        • mariusz-79 Re: jaka 600 ? 03.11.05, 18:51
          Ja od 2 sezonów woże sie na YZF 600R z '95 i uważam , ze to super moto (jak na
          moje potrzeby:P).
          Polecam

Ps jeśli chcesz wygodny motorek to weź Thundercat'a
          • matej23 Re: jaka 600 ? 03.11.05, 20:23
            Sprawdź gazecianą skrzynkę i odpowiedz, jeśli możesz.
            • speedy1000 Re: jaka 600 ? 04.11.05, 10:07
              tylko cebra, jezdzilem przez prawie 3 sezony na f3, polecam goraco...
              POZDR
    • Gość: Marcin Osikowicz Re: jaka 600 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 12:07
      Ja bym polecił tego fzr'a

www.gielda.motocykle.pl/showone.php?id=23854
      Względnie którąś z tych cbr'ek
      www.gielda.motocykle.pl/showone.php?id=25092albo
      www.gielda.motocykle.pl/showone.php?id=25093
      Sprzedawca nazywa się Adam Dukała i wierzę, że nie wciska kitu. Jeśli masz po
      drodze do Krakowa, to warto się przymierzyć.
      Zwłaszcza fzr wygląda smacznie, mimo że to stary motocykl.
      • Gość: Lysout Re: jaka 600 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 13:36
        Wyglądają zdrowo, ale te ceny to zabójstwo
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: jaka 600 ? IP: *.ksw.edu.pl 05.11.05, 15:31
          Mhm. Tanio nie jest. Myślę, że można gościa trochę zdusić, bo zima idzie.
          Natomiast tu się płaci również za brak przyszłych kłopotów.
      • Gość: zxr Re: jaka 600 ? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 05.11.05, 16:16
        stary bierz cbr za tą kwote spokojnie znajdziesz coś na allegro, yamahy są do
        kitu no moze poza tundercatem
        • Gość: Lysout Re: jaka 600 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:37
          WOW
          • dietrich2 Re: jaka 600 ? 05.11.05, 21:12
            te sprzęty są z Wielickiej - własciciel faktycznie ma renomę solidnego gościa
            ale obiektywnie rzecz ujmując trzeba być zdrowym naiwniakiem żeby uwierzyć w
            przebieg 31k w trzynstoletnim motocyklu...
            i F3 i thunder są w porządku, jeżdżę F3 z 1997 roku i w zasadzie jestem
            zadowolony (okrutny pewnie stwierdzi że to chłam - nie ma 1000 cm3 ale co tam)a
            kumpel upala yzf-a z '98 i też mówi że all OK.
            • Gość: Marcin Osikowicz Re: jaka 600 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 21:32
              Z kupowaniem używanych motocykli zawsze jest jeden problem: wiara. Musisz
              uwierzyć, że nie zostaniesz oszukany. Albo uwierzyć, że masz szczęście.
              Transakcje tego typu dzielą się na:
              - zupełnie wariackie - facet się podpali, bo ta bryka ma 300 na liczniku i
              kupuje,
              - przeciętnie wariackie - facet pojedzie pół Polski po motocykl z ogłoszenia,
              na miejscu okazuje się to co zwykle się okazuje i facet wraca. Za którymś razem
              jest tak zmęczony, że kupuje.
              - oparte na całkowitym zaufaniu - facet wierzy sprzedawcy bezgranicznie, bo ma
              powody. Powody mogą być 2:
              1/ zna sprzedawcę od lat i niejedno razem
              2/ zna kogoś, kto zna sprzedawcę od lat i niejedno razem

No to ja mogę wystąpić jako podstawa do tego drugiego wariantu.
              • dietrich2 Re: jaka 600 ? 06.11.05, 00:14
                Zaufanie... Fajna sprawa. Ufasz w 100% (albo więcej) komukolwiek? Szczególnie
                gdy ta druga osoba (jakby nie było sprzedawca) zależy od Twojej kasy? (zakładam
                że nie jesteś w trzecim progu podatkowym - wysoko nad progiem - i generalnie
                musisz z sianem trochę chociaż się liczyć).
                PS. Podobała mi się Twoja pogoń za bandziorem, nawet nie pogoń tylko kolana w
                zakrętach :-)) Chociaż nie było ich widać, trochę słychać. Aha - jeździłeś na
                suzuki?
                • Gość: Marcin Osikowicz Re: jaka 600 ? IP: *.ae.krakow.pl 06.11.05, 13:44
                  To jest biznes. Jak w każdym - bez zaufania nie ma transakcji. Kiedy idę do
                  kiosku po batonika, ufam w 100%, że sprzedawca nie chce mnie otruć, a pieniądze
                  które mi wydaje nie są fałszywe.

Z używanymi motocyklami jest gorzej oczywiście, bo większość sprzedawców nie
                  mówi 100% prawdy większości nabywców. Dlatego kluczem powodzenia jest wiedza o
                  tym, kto na rynku mówi prawdę a kto łże.

Jakbym był wysoko nad 3 progiem, to kupowałbym nowe motocykle i problem
                  zaufania do sprzedawcy straciłby na znaczeniu.

PS: Cieszę się, że Ci się film podobał. Jest jeszcze jeden:

rapidshare.de/files/6699455/jak_ja_teraz_wr_c__do_domu.wmv.html

(To z wątku: Kto chce mój filmek)
                  Na samym końcu widać motocykl, którym jeżdżę.
      • Gość: Ash cbr f3 Re: jaka 600 ? IP: *.altar.net.pl / 62.233.214.* 17.11.05, 18:08
        www.gielda.motocykle.pl/showone.php?id=25092 w towarzystwe dokładnie
        tej cbr czasami śmigałem, motocykl kolegi w niezłym stanie.Pzdr.
    • Gość: pakus Re: jaka 600 ? IP: *.ap.krakow.pl 20.11.05, 21:22
      sluchaj, znajomy ma cbr 600 f z 95 roku ,tyle ile ona ucierpiala z nim to...
      szkoda gadac... ale o dziwo jezdzi dalej, czy to na 2 czy to na jednym kole,
      polecam bo trwalosc jest zaskakujaca:) napradwde polecam... a co do tundercata
      to ma 5 zaworow, mam znajomego w seriwisie yamaha w krakowie (wielicka) i nie
      polecal, poki sie dpba to ok ale jak padnie to masakra. no
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka