Dodaj do ulubionych

pytań kilka malego debilka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:03
ekhm...no wiec jak juz wspomnialem mam kilka pyt. odnosnie przeróbki enduro
na supermoto, więc:

1. z zewnąrz;
- felga przód, czy musi być mniejsza niz w enduro, jak tak to dlaczego?
- oponki, dobre aswaltówki nowe, jakie proponujecie, może slicki, ale gdzie
je dostac i za ile?
- crash pady i inne oslonki na pewno sie przydazą, ale ile mogą kosztowac?
2. silnik i zawieszenie
- w przednich telepach juz wymienilem olej na gęstrzy, przez co są w miare
twarde.
- jak w prosty sposów delikatnie "dotknąc" 125ccm w dwósówie? i tanim kosztem
przede wszystkim...
- czy proponujecie zabawe z gear boxem, zeby wydluzyc przelozenia?

Z dołu dzieki za info. PZDR.
Yamas

ps. przydalo by mi sie troche info na temat bialaczki, ale nie znam str.
mozecie podeslec linki, jak by co... ktos dla mnie wazny jest bardzo chory, a
ja nie wiem jak osobiscie moge mu pomóc, tenks...
Obserwuj wątek
    • Gość: NYorker Re: pytań kilka malego debilka IP: *.dyn.optonline.net 14.11.05, 13:11
      enduro maja zwykle 21" kola z przodu i nie ma slickow tego rozmiaru (z
      wyjatkiem tych dla sportsterow moze, ale trudno to nazwac slickami).
      supermoto powinno miec krotka skrzynie.
    • egzystencjalny.paw Re: ps - białaczka 14.11.05, 15:45
      leukemia.dobrestrony.pl/
      Tam mozesz znalezc wsparcie.
      Mnie pomogli...
    • Gość: Marcin Osikowicz Re: pytań kilka malego debilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 00:57
      Przerobiłem parę lat temu ktm'a lc400e na supermoto, więc powiem Ci co pamiętam.

1. Felgi 17 calowe z przodu i z tyłu są najlepsze do SM, bo zapewniają właściwe
      prowadzenie. Ale jakbym pomyślał trochę, zanim wydałem pieniądze na akcesoryjne
      felgi, to bym założył tylną 18 tkę na przód, a na tył kupił 17 tkę, w
      ostateczności 18 tkę. 17 tki są jeszcze dlatego najlepsze, bo są popularnym
      rozmiarem i nie ma problemu z oponami. Z 18 tkami są jaja, jeśli chcesz mieć
      dobre sportowe gumy.
      Gumy do SM - celuj w Michelina Pilot Power. Ja miałem w KTMie Dunlopy d207 i
      było bardzo dobrze. Ceny sobie sprawdź, ale to będzie ponad 300 za przód i
      ponad 500 za tył.

2. Nie inwestuj w osłonki, są ważniejsze wydatki. W enduro prawie nic się nie
      rozwala przy wywrotce.
      Przełożenia zmień, ale najpierw się przejedź, bo może się okazać, że jest ok.
      Ja w ktm'ie dołożyłem aż 6 zębów do tylnej zębatki, żeby zyskać na prędkości,
      ale w efekcie motocykl zrobił się wołowaty.
      • Gość: kura_m Re: pytań kilka malego debilka IP: *.aster.pl 16.11.05, 01:42
        ze skroconym nickiem bo niesmialo zauwazam ze jak dolozyles 6 zombow z tylu to
        na predkosci nic dziwnego ze nie zyskales ale ze zrobil sie wolowaty to nie
        uwierze! naszo mućke jak reks tylko dwoma zembami z tylu dosiegnie to zap...la
        do obory jak
        by byla sarenko z afrykanskiej sawany takiego przyspieszenia dostaje a i
        maksymalna jej nie spada jak wueskach chlopakow po pszerupkach na endura... ;-))
      • Gość: NYorker Re: pytań kilka malego debilka IP: *.dyn.optonline.net 16.11.05, 04:09
        dokladajac zeby na tylnej zebatce, na szybkosci sie traci (redukcja
        przelozenia). zyskuje sie moment obrotowy. na przedniej odwrotnie.
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: pytań kilka malego debilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:31
          Słuszne uwagi, niewątpliwie. Odjąłem 6 zębów na tylnej zębatce, nie dodałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka