Dodaj do ulubionych

Konstruktor

IP: *.altar.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:59
miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,3019846.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.ae.krakow.pl 18.11.05, 11:07
      Ej, kto tu jest z Olsztyna? Trzeba organizować pomoc!
      • mlody1285 Re: Konstruktor 18.11.05, 11:13
        ja przyznaje sie bez bicia ze w okresie swietnosci trabantow zlozylem jednego i
        zeby wyprobowac silnik i skrzynie wyjechalismy tez na droge po stwierdzeniuu ze
        skrzynia i silnik dzialaja bez zarzutow okazalo sie ze trampek nie ma hamulcow-
        czy mial swiatla nie pamietam ale obylo sie bez ofiar i policji a zdolnego
        mlodego zamias tarcic i do sadu rodzinnego oddawac moze by zainwestowac w
        rozwoj jego zdolnosci
      • Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.dyn.optonline.net 18.11.05, 13:51
        ja jestem. moge wyslac chlopakowi kask. ktos go zna?
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.ksw.edu.pl 18.11.05, 15:27
          No dobra. Chyba w ramach odtrutki na te wszystkie toksyny trzeba będzie
          zaangażować się w coś pozytywnego.

Plan działania:

1. Namierzyć chłopaka. Nie powinno być trudne, ktoś ten artykuł napisał więc go
          zna.

2. Sprawdzić, czy potrzebna jest pomoc i jeśli tak to jaka. Przydałby się ktoś
          w Olsztynie, kto by tam poszedł i sprawdził. Może Ty, (NYorkerze) znasz kogoś
          takiego?

3. Zainteresować chłopakiem środowisko olsztyńskich bikerów, niech go wezmą pod
          skrzydła (Kura Maruda powie, jak to się robi). Oraz popytać, czy któryś z
          olsztyńskich serwisów motocyklowych nie chciałby takiego ucznia.

4. Listy pisać, jak już będzie wiadomo do kogo, o kim i w jakiej sprawie.

Kto chętny do działania?
          • Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.kondylis.com 18.11.05, 15:40
            na odleglosc moge jedynie uzytek z poczty robic. sprawdze forum starej klasy.
            jednak watpie, by komus z dawnych znajomych chcialo sie angazowac.
            wszystko, co moge zaoferowac, to wsparcie materialne.
            • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.ksw.edu.pl 18.11.05, 17:36
              Wsparcie materialne to bardzo dużo.
              Wysłałem właśnie list do redakcji tego dodatku GW z zapytaniem o kontakt.
              Ha, już mam odpowiedź!
              • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 20:57
                Dostałem maila do autorki artykułu - Joanny Wojciechowskiej. Wyłuszczyłem i
                czekam.
                • ireo Re: Konstruktor 18.11.05, 21:18
                  niestety nie znam nikogo z z Olsztyna, ale akcję
                  skomentował na usenecie chłopak z tej samej dzielnicy

usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.rec.motocykle&tid=1141684&pid=1141687&z=1
                  • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:43
                    Dzięki za namiar. Właśnie wysłałem im zaproszenie do połączenia sił.
                  • szauek Re: Konstruktor 20.11.05, 19:01
                    Hej,
                    Jeśli chodzi o tego młodego to służę pomocą, jednak dopóki nie ustali się danych
                    osobowych lub adresu, raczej nie ma szans na jakąkolwiek pomoc, gdyby ktoś się
                    czegoś dowiedział to moje gg: 2750227
                    Pozdrawiam
                    szauek (z zatorza:)
                    • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 19:58
                      Dziękuję za tą deklarację. Właśnie odpisała mi autorka artykułu. Zapyta
                      rodziców Piotrka o zgodę na podanie adresu. Sądzę więc, że niedługo będę
                      wiedział, gdzie Cię posłać na zwiady.

Pozdrawiam i bądźmy w kontakcie.

PS. Pisałem do Ciebie również na lukaszsz@wytnij_to.wp.pl, ale odbiło mi list.
                      Mój adres: osikowicz@interia.pl
                      • szauek Re: Konstruktor 20.11.05, 22:53
                        cytując:
                        > PS. Pisałem do Ciebie również na lukaszsz@wytnij_to.wp.pl, ale odbiło mi list

gdybyś wyciął wstawkę antyspamową 'wytnij_to' to na pewno by doszło:)

szauek

• Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:21
                          He! Człowiek uczy się całe życie i głupi umrze. Sprytne...

A w kwestii zasadniczej - dostałem list który pro publico bono cytuję w całości
                          bez zgody autorki:

"Piotruś - konstruktor mieszka tylko z mama. Ma złą sytuację materialną, jakies
                          kłopoty z meldunkiem itp. Wciąż nie wiem,, czy mam zgodzi się na rozmowę,
                          próbuję sie z nią (na razie bez sukcesu) skontaktować. Proszę trzymać kciuki
                          pozdrawiam
                          joanna wojciechowska"
                          • Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.kondylis.com 21.11.05, 19:44
                            no to czekamy.
                          • saracen1608 Re: Konstruktor 21.11.05, 20:42
                            hej -
                            jak bedziecie pisac jakas petycje , list otwarty czy cos takiego to macie moj
                            wpis :]
                            dajcie znac na saracen1608@o2.pl bo gazetówka czesto pada :]

Chłopakiem powinien sie zaopiekowac ktos z automobil klubu olsztynskiego . Ma
                            ktos do nich namiar ??

pozdrawiam
                            • Gość: Marcin Osikowicz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 20:48
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.kondylis.com 14.12.05, 21:15
                                a co z gwiazdka? gdyby tak pani redaktor przekazac np kask i poprosic ja o
                                rewizyte z ladnie zapakowana paczka?
                                • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 21:31
                                  Dobry pomysł. Poślij mi maila na osikowicz@interia.pl, to odbiję Ci jej adres.
                                • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.ae.krakow.pl 16.12.05, 09:17
                                  Powyższy post został wykasowany na moją prośbę. Zawierał cytat z prywatnego
                                  listu, na którego publikację nie było zgody autorki. Przepraszam p. Joannę
                                  Wojciechowską za wylanie mleka.

Istotną informacją w liście było to, że Piotrek-konstruktor się zawziął i
                                  powiedział, że żadnej pomocy nie chce. Mimo że obiektywnie by się przydała, bo
                                  w domu bieda aż piszczy.
    • sly69 Re: Konstruktor 18.11.05, 12:22
      W normalnym kraju zostałby ministrem ds organizowania czasu wolnego młodzierzy.
      Trzeba mu pomóc. Ja napisałem do prezydenta Olsztyna.
      • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 13:16
        Dawaj no adres, też napiszę.
        • Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.dyn.optonline.net 18.11.05, 13:53
          ja nie napisze, bo nie potrafie. zanudzilbym pana prezydenta.
      • Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.dyn.optonline.net 18.11.05, 14:13
        czy sprawa nie jest raczej w gestii administracji panstwowej, a nie lokalnej?
        nie powinniscie pisac do wojewody, zamiast prezydenta miasta? policja podlega
        chyba wojewodzie, czy sie myle?
    • matej23 Re: Konstruktor 18.11.05, 14:31
      Ja też mam szczęście, że nikt mnie nie zatrzymał, jak produkowałem nieco za
      dużo hałasu po założeniu do Yamahy RD80 tłumika od kombajnu CLAAS. Dokumentów
      też u mnie by nikt nie uświadczył. Nawet nie przypuszczałem, że taka mała
      pojemność może wydawać taki fajny, basowy odgłos :-)
      • mlody1285 Re: Konstruktor 18.11.05, 21:17
        a moze wstawila by sie tez za owym mlodzienem redakcja SM w koncu rosnie
        talent jeli ktoremu da sie szanse byc moze w przyszlosci bedzie dzieki nam
        podpora polskiej motoryzacji
        • Gość: olo Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 21:52
          www.biker.riders.pl/ to jest klub z Olsztyna
          • Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:44
            Dzięki. Wysłałem im linki i zobaczymy, czy będzie odzew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka