Gość: Słodowy-Listewka IP: *.altar.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:59 miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,3019846.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.ae.krakow.pl 18.11.05, 11:07 Ej, kto tu jest z Olsztyna? Trzeba organizować pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: Konstruktor 18.11.05, 11:13 ja przyznaje sie bez bicia ze w okresie swietnosci trabantow zlozylem jednego i zeby wyprobowac silnik i skrzynie wyjechalismy tez na droge po stwierdzeniuu ze skrzynia i silnik dzialaja bez zarzutow okazalo sie ze trampek nie ma hamulcow- czy mial swiatla nie pamietam ale obylo sie bez ofiar i policji a zdolnego mlodego zamias tarcic i do sadu rodzinnego oddawac moze by zainwestowac w rozwoj jego zdolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.dyn.optonline.net 18.11.05, 13:51 ja jestem. moge wyslac chlopakowi kask. ktos go zna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.ksw.edu.pl 18.11.05, 15:27 No dobra. Chyba w ramach odtrutki na te wszystkie toksyny trzeba będzie zaangażować się w coś pozytywnego. Plan działania: 1. Namierzyć chłopaka. Nie powinno być trudne, ktoś ten artykuł napisał więc go zna. 2. Sprawdzić, czy potrzebna jest pomoc i jeśli tak to jaka. Przydałby się ktoś w Olsztynie, kto by tam poszedł i sprawdził. Może Ty, (NYorkerze) znasz kogoś takiego? 3. Zainteresować chłopakiem środowisko olsztyńskich bikerów, niech go wezmą pod skrzydła (Kura Maruda powie, jak to się robi). Oraz popytać, czy któryś z olsztyńskich serwisów motocyklowych nie chciałby takiego ucznia. 4. Listy pisać, jak już będzie wiadomo do kogo, o kim i w jakiej sprawie. Kto chętny do działania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.kondylis.com 18.11.05, 15:40 na odleglosc moge jedynie uzytek z poczty robic. sprawdze forum starej klasy. jednak watpie, by komus z dawnych znajomych chcialo sie angazowac. wszystko, co moge zaoferowac, to wsparcie materialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.ksw.edu.pl 18.11.05, 17:36 Wsparcie materialne to bardzo dużo. Wysłałem właśnie list do redakcji tego dodatku GW z zapytaniem o kontakt. Ha, już mam odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 20:57 Dostałem maila do autorki artykułu - Joanny Wojciechowskiej. Wyłuszczyłem i czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Konstruktor 18.11.05, 21:18 niestety nie znam nikogo z z Olsztyna, ale akcję skomentował na usenecie chłopak z tej samej dzielnicy usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.rec.motocykle&tid=1141684&pid=1141687&z=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:43 Dzięki za namiar. Właśnie wysłałem im zaproszenie do połączenia sił. Odpowiedz Link Zgłoś
szauek Re: Konstruktor 20.11.05, 19:01 Hej, Jeśli chodzi o tego młodego to służę pomocą, jednak dopóki nie ustali się danych osobowych lub adresu, raczej nie ma szans na jakąkolwiek pomoc, gdyby ktoś się czegoś dowiedział to moje gg: 2750227 Pozdrawiam szauek (z zatorza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 19:58 Dziękuję za tą deklarację. Właśnie odpisała mi autorka artykułu. Zapyta rodziców Piotrka o zgodę na podanie adresu. Sądzę więc, że niedługo będę wiedział, gdzie Cię posłać na zwiady. Pozdrawiam i bądźmy w kontakcie. PS. Pisałem do Ciebie również na lukaszsz@wytnij_to.wp.pl, ale odbiło mi list. Mój adres: osikowicz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szauek Re: Konstruktor 20.11.05, 22:53 cytując: > PS. Pisałem do Ciebie również na lukaszsz@wytnij_to.wp.pl, ale odbiło mi list gdybyś wyciął wstawkę antyspamową 'wytnij_to' to na pewno by doszło:) szauek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:21 He! Człowiek uczy się całe życie i głupi umrze. Sprytne... A w kwestii zasadniczej - dostałem list który pro publico bono cytuję w całości bez zgody autorki: "Piotruś - konstruktor mieszka tylko z mama. Ma złą sytuację materialną, jakies kłopoty z meldunkiem itp. Wciąż nie wiem,, czy mam zgodzi się na rozmowę, próbuję sie z nią (na razie bez sukcesu) skontaktować. Proszę trzymać kciuki pozdrawiam joanna wojciechowska" Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Konstruktor 21.11.05, 20:42 hej - jak bedziecie pisac jakas petycje , list otwarty czy cos takiego to macie moj wpis :] dajcie znac na saracen1608@o2.pl bo gazetówka czesto pada :] Chłopakiem powinien sie zaopiekowac ktos z automobil klubu olsztynskiego . Ma ktos do nich namiar ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 20:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.kondylis.com 14.12.05, 21:15 a co z gwiazdka? gdyby tak pani redaktor przekazac np kask i poprosic ja o rewizyte z ladnie zapakowana paczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 21:31 Dobry pomysł. Poślij mi maila na osikowicz@interia.pl, to odbiję Ci jej adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.ae.krakow.pl 16.12.05, 09:17 Powyższy post został wykasowany na moją prośbę. Zawierał cytat z prywatnego listu, na którego publikację nie było zgody autorki. Przepraszam p. Joannę Wojciechowską za wylanie mleka. Istotną informacją w liście było to, że Piotrek-konstruktor się zawziął i powiedział, że żadnej pomocy nie chce. Mimo że obiektywnie by się przydała, bo w domu bieda aż piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sly69 Re: Konstruktor 18.11.05, 12:22 W normalnym kraju zostałby ministrem ds organizowania czasu wolnego młodzierzy. Trzeba mu pomóc. Ja napisałem do prezydenta Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 13:16 Dawaj no adres, też napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.dyn.optonline.net 18.11.05, 13:53 ja nie napisze, bo nie potrafie. zanudzilbym pana prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Konstruktor IP: *.dyn.optonline.net 18.11.05, 14:13 czy sprawa nie jest raczej w gestii administracji panstwowej, a nie lokalnej? nie powinniscie pisac do wojewody, zamiast prezydenta miasta? policja podlega chyba wojewodzie, czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
matej23 Re: Konstruktor 18.11.05, 14:31 Ja też mam szczęście, że nikt mnie nie zatrzymał, jak produkowałem nieco za dużo hałasu po założeniu do Yamahy RD80 tłumika od kombajnu CLAAS. Dokumentów też u mnie by nikt nie uświadczył. Nawet nie przypuszczałem, że taka mała pojemność może wydawać taki fajny, basowy odgłos :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: Konstruktor 18.11.05, 21:17 a moze wstawila by sie tez za owym mlodzienem redakcja SM w koncu rosnie talent jeli ktoremu da sie szanse byc moze w przyszlosci bedzie dzieki nam podpora polskiej motoryzacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 21:52 www.biker.riders.pl/ to jest klub z Olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Konstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:44 Dzięki. Wysłałem im linki i zobaczymy, czy będzie odzew. Odpowiedz Link Zgłoś