Dodaj do ulubionych

ni pies ni wydra...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:51
Właśnie czytałem (w Motocylku) o czymś takim co sie nazywa BMW HP1, ciągle jeszcze jest w fazie studyjnej, wygląda jak super moto, ale przyglądając się bliżej ma gar/y ustawione "normalnie" czyli ślilniczek nie jest w układzie typowym dla BMW- boxer. Kolejna rzecz jaka rzuca mi się w oki to napęd... a właściwie jego archaizm, bo sprzęt napędzany jest paskiem -why? czyżby znudziło im się przenoszenie mocy na lacza za pomocą kardana, który przecież jest prawie bezawaryjny i bezopsługowy...hmmm nie wiem co o tym sądzić, wygląda troche jak połączenie czoppera i enduro...
chciałem zapodać fot. ale na necie nie mogłem znaleźć.
kurde, może jestem konserwtywny, ale dlaczego BMW (napewno bardziej konserwatywna firma ode mnie) bieże się za tworzenie takich... motocykli.
PZDR yamasz
Obserwuj wątek
    • ntv650v Re: ni pies ni wydra... 25.01.06, 19:05
      Jak nie wiadomo o co chodzi to na pewno chodzi o kasę. I tak dobrze że wzieli
      pasek, a nie łańcuch. Popatrz na ceny bmw f650 - jakieś tanie jak na bmw.
      Chociaż użytkownicy chwalą.
    • Gość: NYorker Re: ni pies ni wydra... IP: 70.19.14.* 25.01.06, 19:15
      'który przecież jest prawie bezawaryjny i bezopsługowy'

akurat...

gdybym mial wybor, to wybralbym pasek (np najnowszy continental).
      chodz sobie pare godzin dziennie z paskiem w jednej rece i z kompletnym
      paraleverem w drugiej, a stowarzyszenie polskich ortopedow ufunduje ci reszte
      do walka.
      jakiej obslugi wymaga pasek?

nie zamieszcze linkow do zdjec urwanych paraleverow, bo brembo znow powie, ze
      wszystkim wciskam capo.
      • Gość: brembo Re: ni pies ni wydra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 19:58
        ;) capo mi sie bardzo podoba zapomnialem dopisać.. ale afryka to afryka!
        • Gość: NYorker Re: ni pies ni wydra... IP: 70.19.14.* 25.01.06, 20:03
          no ale mnie nie musisz wciskac.

(a mnie sie podoba afryka, ale za mala i za daleko)
          • Gość: brembo Re: ni pies ni wydra... afryka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:10
            oj do kapsztadu blisko ode mnie czy z ny nie jest, jadac przez kongo oczywiscie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka