mlody1285 02.02.06, 14:00 czy ktos moze wie gdzie dorabiaja gnazda zaworowe? albo ma pomysl jak osadzic na nowo obluzowane gniazdo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Potas Re: pomocy!!!!!!! IP: 195.128.228.* 02.02.06, 14:50 W Wawie to bardzo dobrze robią (wymieniają) w warstacie przy ul. Parowcowej Poza tym nie jestem przekonany, czy takiego gniazda nie da się wkleić. Są takie różne kosmiczne kleje loctita - bardzo drogie i zawodowe, nawet do wklejania obróconych panewek. nie wiem tylko czy: takie wklejone gniazdo bedzie równie dobrze odprowadzało ciepło, jak wciśnięte czy wklejenie będzie tańsze od zrobienia nowego - ten klej jest fest drogi, a poza tym i tak po wklejeniu musiałbyś obrabiać gniazdo na nowo. Tylko proszę - nie wsadzaj starego gniazda w głowicę i nie mocuj go poprzez zapunktowanie! Jak chcesz pojeździć sprzętem, to rób nowe! Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: pomocy!!!!!!! 02.02.06, 15:31 gdybym chcial je zapunktowac nie prosilbym o pomoc; tak sie sklada ze szykuje motocykl dla swojego przyjaciela i zalezy mi na tym zeby bylo to zrobione jak nalezy- masz moze jakies blizsze namiary na ten warsztat moze nr telefonu? a moze ktos zna jakis warsztat blizej slaska, w kazdym razie potasowi z gory wielka dzieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: pomocy!!!!!!! IP: 195.128.228.* 02.02.06, 17:01 No przecież żartowałem z tym punktakiem! dokładne namiary postaram się zdobyć. Sam u nich robiłe wymianę gniazd i prowadnic - robią zawodowo i nie trzeba porawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: pomocy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:23 a w w jakim moto robiles..? rambo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: pomocy!!!!!!! IP: 195.128.228.* 03.02.06, 11:46 BMW R 51/3, BMW R 90/6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: pomocy!!!!!!! IP: 195.128.228.* 03.02.06, 12:05 No właśnie troszkę mam problem, bo ja i moi kolesie jeździmy tam na pamięć i nikt nie pamięta namiarów, ale postaram sie dzisiaj podjechć i sprawdzić organoleptycznie Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: pomocy!!!!!!! 03.02.06, 13:03 ok dzieki za dobre checi ale juz rozgryzlem temat- znalazlem w swojej okolicy warsztat ktory mi to zrobi- przedyskutowalismy sprawe i rozne opcje naprawy skonsultowalem sie tez z zaprzyjaznionym serwisem hondy w niemczech i wyszlo na to zewszyscy robia tak samo to najczesciej zadaza sie podobno w dominatorach i wtedy dorabia sie gniazdo z odpowiedniego zeliwa i jest ok; klejenie odpada ze wzgledu na rozna rozszezalnosc cieplna materialow i dosc wysoka temperature samego gniazda; potas- jeszcze raz za dobre checi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliG Re: pomocy!!!!!!! IP: *.crowley.pl 02.02.06, 15:33 a nie lepiej kupic STP oil conditioner (wersja gęsta) zalać tym silnik, i sprzedać. Ten specyfik wytworzy gruby film olejowy, tak że zawory się uszczelnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo453 Re: pomocy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:52 Spróbuj , może oni będą CI w stanie pomóc www.moto-szlif.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś