Dodaj do ulubionych

jak hamowac?

IP: *.crowley.pl 07.04.06, 11:04
mam takie pytanie, bo dzis dostalem prawko i wyjechalem swoim ukochanym
motorkiem na miasto: nie znam jeszcze techniki jazdy i licze na to, ze ktorys
z Was, doswiadczeni motocyklisci, mi podpowie, ktorym hamulcem nalezy hamowac
- lewym (tym, ktory czasem wciskam przy zmianie biegu) czy prawym?
dzis hamowalem oboma na raz, ale moze robie jakis blad. prosze doswiadczonych
o odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: jak hamowac? 07.04.06, 11:18
      jestes poczatkujaca wiec mozna CI takie bledy wybaczyc
      dlatego sluchaj / czytaj uwaznie bo 2 razy niebede powtarzal:

MOTOCYKL NIE SLUZY DO HAMOWANIA! MOTOCYKL SLUZY DO PRZYSPIESZANIA (a=const)
      zapomnij o hamulcach!
      • Gość: carina79 Re: jak hamowac? IP: *.crowley.pl 07.04.06, 11:44
        czy mowiac przyspieszanie masz na mysli acceleracje, modna ostatnio na tym forum?
        a poza tym jak mam zsiasc z ukochanego motorka (np. afryczki lub yamaszki) jesli
        wczesniej nie zahamuje? prawo acceleracji nie ma tu zastosowania.
        ponawiam pytanie: ktorym hamulcem - lewym czy prawym?
        • mariusz-ef Re: jak hamowac? 07.04.06, 12:01
          widzisz tu nalezy czerpac z doswiadczen tatarow, ktorzy prawie cale zycie
          spedzali na swych rumakach - nie schodzili z nich bez powodu (a powodow do
          zejscia bylo tylko kilka i Tobie zaden nei grozi)

co do acceleracji i mody na nia to chyba mi cos umknelo wiec nie wiem co
          napisac, a ciagle pisanie o stronce nyorkera na onet.sympatia.pl i o tym ze ma
          34 lata i wciaz jest dziewica troche mnie nudzi...
          musisz wybaczyc
          • Gość: carina79 Re: jak hamowac? IP: *.crowley.pl 07.04.06, 12:09
            wiesz Mariuszku, dziewczyny mimo wszystko wola 34-letnich prawiczkow niz
            tłustych obiboków udzielających sie na kazdym mozliwym forum :)
            • mariusz-ef Re: jak hamowac? 07.04.06, 12:14
              za czasow chrobrego (pewnie pamietasz, bo to czasy Twojej mlodosci) 18 letnia
              dziewica byla czyms dziwnym niespotykanym... a to z tego powodu,ze uwazano, iz
              skoro przez tyle lat nikt nie chcial sie jej "czepic", to znaczy ze cos z nia
              nie tak...
              ogladajac strone kamila na sympatii, a zwlaszcza czytajac jego ksiege gosci,
              jestem przekonany, ze wiele bylo prawdy w tych dawnych przekonaniach - jestem
              pewien, ze z ny jest cos nie tak!
              • Gość: carina79 Re: jak hamowac? IP: *.crowley.pl 07.04.06, 12:25
                w naszych czasach natomiast, w dobie Slim-fastu, bio-chromu, diety Cambridge,
                callaneticsu, walki z celulitem itd, jestes jak wieloryb w wodach Baltyku -
                czyms rzadkim i niespotykanym. potraktuje Cie jak 'cos' pod ochrona i oszczedze
                dalszych epitetów.

• Gość: kortez Re: jak hamowac? IP: *.bulldogdsl.com 07.04.06, 11:19
      kolegooo stosujesz przestarzala technike, w 21wieku hamuje sie tylko nogami,
      nalezy obie stopy JEDNOCZESNIE docisnac maksymalnie do asfaltu i tak trwac do
      momentu zatrzymania motocykla
      • mariusz-ef Re: jak hamowac? 07.04.06, 11:25
        to Ty Kortez stosujesz przestarzale techniki!
        w xxi wieku nie stopami sie hamuje (jesli juz) ale sila woli! - skupiasz musli
        i hamujesz (albo sie teleportujesz jesli jestes niedoswiadczony)
        • Gość: yamasz Re: jak hamowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:39
          to jakaś ściema, to nie Carina, ona by nas sie nie pytała jak chmować, bo ona
          uważa że wie już wszystko, poza tym :

>dostalem prawko i wyjechalem <
          tak mówi dziewczyna? ;>
          PZDR yamasz
          :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
          • Gość: carina79 Re: jak hamowac? IP: *.crowley.pl 07.04.06, 11:44
            przez 'ch' to piszemy cham, a hamowac przez 'h', wtlucz sobie mlotku do glowy,
            prosze.
            • Gość: japoniec49 Re: jak hamowac? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 07.04.06, 11:54
              To tylko Yamasz może mieć wątpliwości, kto podpisuje się Carina.
              Podziwiam za cięty język i dowcip, tylko, jak dla mnie za dużo wulgaryzmów w
              wypowiedziach.
              Pozdrawiam
            • yamasz Re: jak hamowac? 07.04.06, 11:55
              wtłucze, obiecuje, dla Ciebie wszystko, ale nie o to mi hodziło ;p
    • yamasz Re: jak hamowac? 07.04.06, 11:57
      ja ją podziwiam za to że taka stara i taka .... hmm jak to określić, bo tego
      nawet nie można "głupotą" ani "brakiem intelkigencji" nazwać, ale to jest coś w
      tym stylu.
      Wiem to sie nazywa "wieśniarstwo".
      • Gość: carina79 Re: jak hamowac? IP: *.crowley.pl 07.04.06, 12:03
        yamasz jestes wyjatkowy! idz do szkoly i nie niszcz mi wizji rozwoju tego watku,
        bo wulgaryzmami za chwile zadzwie Pana Japonca.

P.S. i potraktuj moje uwagi na temat ortografii jako iście matczyny niepokoj o
        stan Twojego umysłu.
        • yamasz Re: jak hamowac? 07.04.06, 12:13
          ;p;p hehe... mój umysł jest i tak w lepszy stanie niż mogła byś to sobie
          wyobrazić. zamiast siedzieć przed kompem i martwić się jak hamować, weź widły i
          idź przerzucać gnój.
          PS. swoim poprzednim postem nie chciałem obrazić ludzi mieszkających na wsi,
          oni są ok.
          ide sobie, trzymaj sie karinko!
          pozdrawiam yamasz
          :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::

ps x2 wiem że jestem wyjątkowy ;p
          aaa!! na aswalcie przodem i silnikiem w terenie hamujesz tyłem albo silnikiem
          na wstępie jak masz jeszcze niewyczute heble w sprzęcie to proponuje sie
          rozpędzić do maksymalnej prędkości i jadąc na czołówke z tirem zacząć hamować,
          albo wyczujesz hebelki albo już nigdy niczego nie poczujesz :D
    • Gość: carina79 Re: jak hamowac? IP: *.crowley.pl 07.04.06, 12:17
      yamasz napisal o hamowaniu silnikiem, ale jego nie pytam, bo on tylko powtarza
      to co gdzies juz uslyszal, wiec pytam Was, doswiadczeni motocyklisci: gdzie jest
      jakas wajcha do hamowania silnikiem w motocyklu? napisal tez ze tak sie hamuje w
      terenie: czy chodzi o teren zabudowany, gdzie trzeba zahamowac, bo jest
      ograniczenie predkosci?
      prosze o powazne potraktowanie sprawy - tu chodzi o moje zycie.
      • yamasz Re: jak hamowac? 07.04.06, 12:19
        nie no!! przecież dobrze napisałem!! co nie mariusz?? :) i wiem to z
        doświadczenia bo ja tak hamuje a z koro jeszcze żyje to znaczy że robie to w
        miare prawidłowo :D
        :::Puści klamę, i blebleble:::
        • Gość: carina79 Re: jak hamowac? IP: *.crowley.pl 07.04.06, 12:26
          jeszcze zyjesz z koro? to pozdrow go ode mnie :)
          • deviant.rr :) 07.04.06, 15:59
            Carina79 czepia się poprawnej polszczyzny i błędów u innych sama pisząc z
            błędami -> pozdrów a nie (pozdrow), napisał (napisal), motocykliści
            (motocyklisci), zahamował (zahamowal), życie (zycie), poważne (powazne),
            doświadczony (doswiadczony)...
            Pewnie znalazło by się więcej błędów, ale mnie nie bawi upadlanie innych ludzi
            za to, że piszą z 'bykami'.

Zastanawiające jest tylko to, gdy kobieta pisze o sobie w formie męskiej...
            • Gość: carina79 Re: :) IP: *.crowley.pl 07.04.06, 16:03
              a jesli korzystam z komputera bez polskich czcionek? to nie sa bledy
              ortograficzne, tylko brak szacunku do odbiorcow lub brak polskich czcionek.
              Znajdz w mojej wypowiedzi jakiegos orta to wysle Ci paczka prezent.
              i kto Ci ku.. powiedzial, ze jestem kobieta????
              • Gość: NYorker Re: :) IP: 70.19.14.* 07.04.06, 16:58
                carinko, to nie sa polskie czcionki. polskie kroje czcionek w windows sa
                niezwykle rzadkie, o ile w ogole istnieja. z pewnoscia masz na mysli polskie
                znaki diakrytyczne.

napisz co u ciebie i jak. schudlas troche?
            • Gość: carina79 ??? IP: *.crowley.pl 07.04.06, 16:05
              > Pewnie znalazło by się więcej błędów, ale mnie nie bawi upadlanie innych ludzi

upadlam ludzi????
              nie wiedzialam. mam przestac?
              • deviant.rr Re: ??? 07.04.06, 16:16
                Sieć ma to do siebie, że możesz być kimkolwiek chcesz... Raz piszesz w formie
                żeńskiej a raz w męskiej - nikt nic mi nie musiał mówić. Adres IP z którego
                wysyłasz swoje wypowiedzi ma końcówkę pl stąd nie podejrzewam, że nie masz
                polskich znaków tym bardziej że w powyższych tekstach zdarza Ci się napisać "Ś"...

Do tego wszystkiego jesteś osobą wulgarną...
                • Gość: carina79 Re: ??? IP: *.crowley.pl 07.04.06, 16:36
                  a fe a fe, niedobra dziewczynka, fuj, brzydko mowi i jest cholernym potepionym
                  przez ten narod transwestyta!
                  uczmy sie tolerancji.
      • saracen1608 hamowanie silnikiem 08.04.06, 00:57
        O ile Twój moto nie ma dosc sporego silnika przemysłowego to nie ma w nim
        wajchy od heblowania silnikiem. Taki hebel stosuje sie zwykle w
        kilkudziesieciotonowych pojazdach, ale po feministkach mozna sie spodziewac
        wszystkiego :] nawe tego ze wstawia 12 litrowego diesla w rame od skutera -
        wtedy " hamulec górski" na pewno sie przyda.
        A jesli chcesz koniecznie hamowac silnikiem to przed kazdym hamowaniem
        poodkręcaj troche srub z mocowania - silnik zacznie trzec o asfalt i na pewno w
        koncu sie zatrzymasz.
        • Gość: mrmisquamacus Re: hamowanie silnikiem IP: *.popl.cable.ntl.com 08.04.06, 01:22
          ale po co w ogole hamowac? jak sie rozleci to i tak sie zatrzyma.
    • jagiel500 Re: jak hamowac? 07.04.06, 17:21
      hamowanie pulsacyjne oba hamulce jednoczescie, mocniej przednim ( no chyba ze
      jest mokro ) a tylny to tzw: "dohamowywacz" -zwroc uwage ze zwykle tarcze
      hamulcowe w motocyklach sa wieksze z przodu nizeli z tylu.

pozdro
      jagiel
      • Gość: NYorker co? IP: 70.19.14.* 07.04.06, 17:44
        carina, moderuj watek, bo androny pisza.
    • Gość: guzzi Re: jak hamowac? IP: 213.158.197.* 07.04.06, 17:36
      Niewiem czy nikt tego nie zauważył ale po lewej stronie na kierownicy jest
      sprzęgiełko a nie hamulec, no chyba że to skuterek ;-)
    • Gość: rafalxtz750 Re: jak hamowac? IP: *.w86-206.abo.wanadoo.fr 09.04.06, 00:59
      ale generalnie im wiecej czytam watkow tym mniejsza szansa, ze jeszcze kiedys
      pojezdze na moto bo oczy ze smiechu wyplacze :))))))))))))))
      PS. a ja nie mam polskich znakow czy czegos tam (nie uzyje tego slowa bo nie
      wiem przypadkiem czy to nie wulgaryzm)i dodatkowo mam porypany francuski uklad
      klawiatury wiec czasem sam sie dziwie co mi wychodzi z tego pisania!
      • miitch Re: jak hamowac? 09.04.06, 14:39
        mysle ze najlepiej sprawic sobie jakis fajny dresik, kiedy chcesz sie zatrzymac
        wysatwiasz nogi a szeleszczacy dres co mile dla ucha zadziala jak spadochron i
        wychamuje predkosc, mozna tez jest to dosc popularne w krajach balkanskich
        jezdzic z kawalkiem sztachety w rece i gdy wezmie cie na hamowanie poprostu
        wsadzasz ja w felge/szprychy motora efekt jest dosc dobry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka