Gość: nowy IP: *.range86-144.btcentralplus.com 11.05.06, 21:42 Moze ktos napisac jakies praktyczne uwagi, zalety, wady, jakosc motocykla, spalanie,czy oplaca sie go kupic? bede wdzieczny za kazda informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zygmunt_iii Re: V-STROM IP: *.stacje.agora.pl 12.05.06, 10:38 Podoba ci się? Siedziałeś na nim i wszystko było OK? Kasę masz? Jeśli na wszystkie 3 pytania odpowiedziałeś "TAK", to nie pitol, tylko leć do dylera i kupuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:12 PRAWDA PRAWDA! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 łatwo powiedzieć: leć i kupuj! 12.05.06, 23:42 znasz jakiegoś dealera, gdzie v-strom byłby do kupienia?? w Warszawie u jednego mówią wprost, że nie mają i nie wiedzą kiedy będą mieć, u drugiego ściemniają i zwodzą klientów całymi tygodniami!! Odpowiedz Link Zgłoś
hej_siup Re: łatwo powiedzieć: leć i kupuj! 14.05.06, 17:45 jak chcesz kupic tego sprzeta w zajebistym stanie od zajebistego człowieka, z wieloma dodatkami w małym przebiegu i niedawnym roczniku to daj znać. marcinjankowskipl@yahoo.com skontaktuje Cie z nim Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 to nie dla mnie, 14.05.06, 18:09 tylko dla kumpla - a on wyraźnie chciał NOWY.. w końcu się wkurzył i kupił hondę deauville! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: V-STROM IP: *.prz.rzeszow.pl 12.05.06, 15:56 yo! nie dlugo bo nie dlugo ale mialem sie okazje przeleciec na małym stromie. wnioski: super motocykl dla przecietnego polaka - maszyna do wszystkiego - turystyki, miasta, podjazdow. gdybym mial kupic dzis cos nowego w polskim salonie to kupilbym malego stroma ;) szynszyll p.s. juz ci zazdroszcze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy600 Re: V-STROM 12.05.06, 16:53 bo chyba lubicie byc przecietni :) btw maly v storm to taka popierdulka ;D pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: V-STROM IP: *.range86-142.btcentralplus.com 12.05.06, 21:18 Mam na mysli tego o poj.1000cm3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: V-STROM IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 12.05.06, 21:33 yo! i tu robisz blad dajac sie podpuszczac takim obszczymurkom. 1000 jest piekielnie ciezki, nie poreczny i pali jak smok, a dobry kierowca na dobrze kreconym 650 i tak Cie robi jak chce. ale musi byc panie liter, bo jak nie to obciach. duzego stroma bym nie kupil za boga ojca, podobnie jak varadero czy capo nord - pomylka i pomieszanie z poplataniem. szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: V-STROM IP: *.dyn.optonline.net 14.05.06, 03:30 tez fajna opinia. jeszcze bardziej tresciwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: V-STROM IP: *.range86-142.btcentralplus.com 12.05.06, 21:41 To samo powiedzial mi kumpel, z ktorym tutaj siedze i ktory polecil mi to forum, ze 650 jest zwinniejsza, ale nic to dzieki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 01:00 vi srom 1000 wazy tyle samo co afryka 750 Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: V-STROM 13.05.06, 01:09 Gość portalu: brembo napisał(a): > vi srom 1000 wazy tyle samo co afryka 750 brembo, nie wiedziałem że jesteś również specjalistą od sromów www.odyssei.com/forum/index.php?showtopic=8784&st=40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 02:35 czy ja wiem... nawet szynszyla wie ze oral be, a anal cacy! GUMMO !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:33 ja mam 1000 i 650(do sprzedania)moto.allegro.pl/show_item.php?item=102844938 powiem wam że liter to przerost formy nad treścią jedyne do czego bardziej się nadaje od 650, to do dalekich szybkich przelotów ot taki nord cap naprzykład. natomiast w kazdym innym przypadku polecałbym 650(nawet nie ze względu na na moja oferte -bo mi to wisi, sprzedam to dobrze nie, to tez dobrze ot będzie trzecie moto:)))) dlatego w całej rozciągłości zgodzę sie z szynszyllem ,kazdy kto dłużej polata 650 i 1000 wybierze 650. 650 choć to dziwne ale w/g mnie ma fajniejszy silniczek, a to z powodu układu V który w 1000(100 PS) powoduje nerwowe szarpanie(dwa gary kazdy po 500 cm!!!) podczas mocnego odkręcania co może dla niedoświadczonego skończyc się nieprzyjemna glebą. natomiast 650 fajnie ciągnie od dołu aż pod 8000 gdzie traci już moment. nie będę się rozpisywał o poreczności sprzęta bo róznica bodajże 25 kg i wyżej położony srodek cięzkości robia swoje i manewry na miękkim lub slalom między autami w przypadku 1000 wymaga sporej wprawy i siły. reasumując z tą różnicą w cenie i z tymi zaletami to tylko 650. zresztą 650 cieszy się takim wzięciem u dilerów że ci co złożyli zamówienia na poczatku kwietnia odbiorą moto w okolicach 25-30 maja ,(źródło salon suzuki -jaskłowski wawa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: V-STROM IP: *.dyn.optonline.net 14.05.06, 04:26 'latego w całej rozciągłości zgodzę sie z szynszyllem' 25kg roznicy = piekielnie duzo? 'róznica bodajże 25 kg i wyżej położony srodek cięzkości robia swoje i manewry na miękkim lub slalom między au tami w przypadku 1000 wymaga sporej wprawy i siły.' a co ze slalomem 60/h z pelnymi kuframi, torbami na baku, na siodle i z aparatem w jednej rece? yarrai.smugmug.com/gallery/1455925/1/69399476 been there, done that, got the t-shirt. rozumiem, ze nie kazdy mogl urosnac, ale wystarczy jesc, by miec sile. byle nie tak i nie tyle, co mariuszek. kultura nyorker pedal humanoid obszczymurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: V-STROM IP: *.dyn.optonline.net 14.05.06, 03:29 'duzego stroma bym nie kupil za boga ojca, podobnie jak varadero czy capo nord - pomylka i pomieszanie z poplataniem' fajna opinia. tresciwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: V-STROM IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 14.05.06, 10:52 yo! no pewno, ze tresciwa ;) pomieszanie z poplataniem - konstruktorzy w/w maszyn popelnili jeden zasadniczy blad - wpakowali do motocykli o aspiracjach lekko terenowych bardzo mocne i bardzo ciezkie silniki. i wyszlo takie niewiadomo co. polecam strone tego Jegomości: www.bcsopot.com.pl/ i jego opinie nt Viadra. cala sytuacje widac rowniez doskonale po cenach w/w maszyn. o Viadra, CN i duze Stromy nikt sie nie bije. Od Viader drozsze sa Africi a od duzych Stromow.... male. powaznym problemem jest rowniez wysokie spalanie. i to tyle ;) szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
skalpel84 Re: V-STROM 14.05.06, 17:52 okej. ale z zalozenia varadero i caponord ma nie zjezdzac z asafltu. a byc TUSRYTYCZNYM motocyklem o cechach enduro pozwalajacym mu pokonywac podlej jakosci ASFALTOWE drogi(takie jak np. mamy w polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: V-STROM IP: *.dyn.optonline.net 14.05.06, 18:37 'cala sytuacje widac rowniez doskonale po cenach w/w maszyn. o Viadra, CN i duze Stromy nikt sie nie bije' szynszyl, ile ludziom tak prawdziwie motocykl sluzy do wszystkiego? ile osob na tym forum tak naprawde jezdzi dalej, niz na poziomki albo pod witryny w centrum, by sie przejrzec w witrynach? ile osob ma wiecej, niz 185cm wzrostu? na nieszczescie mariuszka wlasnie wrocilem z trzech tysiecy kilometrow i pewnie wciaz nie moglbym utrzymac kubka w dloni, ani ruszac glowa, gdybym nie pojechal litrem. o stromach 650 v. 1000 juz kiedys napisalem. dla kazdego co innego. obszczymurek nyorker pozer pedal rozsmieszacz zony skuterowego tymona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: V-STROM IP: *.polfawar.com.pl 18.05.06, 13:29 hahahahahahhahahahhahaha 650 jest super ale biez ja i mnie objedz. czlowieku rt ciezkiego motocykla nie prowadziles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcq Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 18:46 a po co ci srom - i tak na 17" nie zjedziesz w teren - jezeli kupujesz w salooonie za 30 tys, masz bandita 1200 bez abs-u (za tą kasę nie da sie kupic lepszego, nowego moto) Odpowiedz Link Zgłoś
rambo54 Re: V-STROM 14.05.06, 18:52 za 3 dychy to nie ma lepszego moto. miales ma mysli visroma czy b12..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcq Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:16 oczywiscie ze bandit - srom jest taki sobie za te trzy dychy; 1200 ma najlepszy stosunek ceny to moto ktore otrzymujesz: dojezdzasz wygodnie do pracy, kasujesz wszytskich w miescie ;), mozesz pojechac na tor ;))))), daje zajebiscie rade w turystyce - razem z baba i tona ciuchów, a przede wszytskim zajebisty, mocarny i dlugowieczny silnik a na dodatek dobre ceny i dostep do czesci; i zajebiscie wyglada w czarnym lakierze Odpowiedz Link Zgłoś
rambo54 Re: V-STROM 14.05.06, 18:54 b12 jak kazdy motocykl tego typu jest do niczego. nadaje sie tylko to rwania z dolu na piatce. albo nad zegrze sie przejechać na rybke. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
sly11 Re: V-STROM 14.05.06, 22:22 mylisz się rambo , zresztą jak w wielu innych rzeczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo8 w telewizji Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 09:27 to że sprzedajesz tłuczonego z niemiec sroma też sie myle..? hę..? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:52 > to że sprzedajesz tłuczonego z niemiec sroma też sie myle..? hę..? ;) oczywiscie że nie !!!! tylko co to ma wspólnego z tym że sprawiasz wrażenie palanta który wyraża sobie tylko znane mądrości z kórymi polemizować nie należy.he..?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo8 w telewizji Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:34 daj spokoj gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 22:04 Prosze uprzejmie. wiesz, tak się akurat składa że stać mnie na to aby zmieniać motocykle dwa ,trzy razy w sezonie ,takie hobby, pojeżdżę i sprzedaję, czasami z zyskiem czasami bez ale nie oto chodzi,motocykle sa zawsze z niemiec taki mały myk,natomiast wcale się tego nie wstydzę i nieukrywam że miały jakąś małą przygodę(lub nie) chodzi o to że jest fajna zabawa i że moge coś sensownego powiedzieć o danym motocyklu z własnych autopsji ,a nie na zasadzie że" wujek miał kolegę który kiedyś widział z daleka sv 650 i chyba mówił że rozrząd maja do dupy........" A w temacie b 12 ,co to do niczego się nie nadaje ,to powiem ci że może do latania po polu to napewno ,natomiast nikt go do takich celów nie nabywa ,poza tym to bardzo uniwersalny sprzet który ma wiele zalet mało wad (ze względu na starą solidną sprawdzoną konstrukcję)jak również wielu zwolenników których tutaj nie uwidzisz,ale to pewnie ze względu na fachowość tego zacnego forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo8 w telewizji Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 01:24 moj kolega mial bandita, i fucktycznie robił z nim sporo. chorwacja, duzo wariowania po miescie, i szybkie trasy. teraz ma "reiseduro" i mówi ze taki bandit to w zasadzie do nieczego sie konkretnie nie nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 08:32 wiesz kolego,wprowadźmy odrobine logiki do tych naszych postów. jezeli twój kolego robił z nim sporo. chorwacja, duzo > wariowania po miescie, i szybkie trasy to właśnie bandzior do tego "konkretnie "się nadaje !!! natomiast "reiseduro" to konkretnie z dużym naciskiem na "konkretnie" to do niczego się właściwie nie nadaje,ani to motocykl do dalekich szybkich podróży,ani do szalenia w terenie,ani do streetfighterowych ulicznych klimatów. jest to sprzęt bez "konkretnego" przeznaczenia który ma spełniać po trosze każdą z w/w funkcji,a wiadomo ......jak coś jest do wszystkiego to ........... choć tak na marginesie jak widac po popycie ludziom się to podoba,i wcale się nie dziwię,sam z przykrością wczoraj rozstałem się ze swoim małm stromem,i gdyby nie 1000 w odsieczy chyba bym go zostawił na stałe :)) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: V-STROM 17.05.06, 10:47 Gość portalu: sly11 napisał(a): > ... moge coś sensownego powiedzieć o danym motocyklu > z własnych autopsji, a nie na zasadzie że "wujek miał kolegę........" > no nie za bardzo. autopsję robią Ci jak już nie żyjesz. a bandit to fajny popularny motorek, tylko trochę wołowaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 23:10 a ty lekarz z Łodzi jesteś czy co ,że ci się autposja tylko z jednym kojarzy ??? słownik wyrazów bliskoznacznych do łapy. > a bandit to fajny popularny motorek, tylko trochę wołowaty jest również bandit b 12 to podobnie jak z tą autopsją,niby to samo a jednak co innego, ręce opadają...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo8 w telewizji Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 01:09 to po co tu zaglądasz..? sentymentalny jesteś czy co..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:31 > sentymentalny jesteś czy co..? trochę tak,choć powiem ci ,że czasami lubię się pośmiać z różnych postów i wdać w fajną polemike....ot tyle, w sumie nic szczególnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: V-STROM IP: *.polfawar.com.pl 19.05.06, 09:38 ten rambo to jakis maniak czy on chociaz potrafi jezdzic motocyklem, oddaje mu honor - w gebie jest bardo mocny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: V-STROM IP: *.dyn.optonline.net 14.05.06, 23:12 f650gs dakar ma 17" i w terenie bywal. wiele innych sprzetow tak samo. obszczymurek nyorker rozsmieszacz zony tymona. posiadacz strony na sympatii (mariuszek ofermo, zapodaj adres) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcq Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:19 kawałek miekkiego piachu na drodze ktora poczatkowo byla asfaltowo - kamienista i buummm - sromek z kierowca i pasazerką lezy a paczki trzeba zbierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: V-STROM IP: *.dyn.optonline.net 15.05.06, 00:41 strasznie wspolczuje pasazerce. pewnie juz nigdy nie wsiadzie na dual sporta 19/17, a tylko na takiego 21/18. kanapy 21/18 uchodza za najwygodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcq Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 00:51 prawda jest taka ze nie ma zlotego srodka - jak ktos chce po miekkim piaseczku albo kamyczkach to tylko prawdziwe enduro, 140 kg wagi i sękate oponki a pasazerka i toboły do samochodu a najlepiej w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: V-STROM IP: *.polfawar.com.pl 15.05.06, 10:51 zgadzam się z wami, zlotego środka nie znajdziecie chociaz Dl-ka ma wiele cech, które do pewnego stopnia znajdują "złoty środek" optymalnie nigdy nie bedzie. Prawdopodobnie w następna sobotę w "jednośladzie" bedzie o V stromie. Jak macie ochotę pogadać z użytkownikami to zapraszam na www.vstromclub.pl poz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: V-STROM IP: *.polfawar.com.pl 16.05.06, 11:49 dl-ka jest calkiem wygodna nawet dla tych co maja 190cm wzrostu. Jest tyle miejsca ze i pasazer calkiem niemaly ma komfortowo. Mam troche zastrzezen do kanapy, chociaz jak na seryjny wytwor ludzikow ze srednim wzrostem 1,65 jst ok.Kilku moich kumpli przerobili kanapy (koszt przerobki ca. 350PLN - adres mozecie zdobyc u klubowiczow na stronie www.vstromclub.pl. Po przerobkach, moze to zabrzmi dziwnie jest zbyt komfortowo, jakos tracisz sprtowe zaciecie. Na seryjnych kanapach jakos mi sie lepiej zapina "sportowo" Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: V-STROM 15.05.06, 10:32 Gość portalu: NYorker napisał(a): > f650gs dakar ma 17" i w terenie bywal. wiele innych sprzetow tak samo. > > obszczymurek nyorker > rozsmieszacz zony tymona. > posiadacz strony na sympatii > (mariuszek ofermo, zapodaj adres) Yorker, przeginasz. niedługo zaczniesz robić dziary i połyk kotwicy na ostro. tylko dlaczego na forum? od tego są odpowiednie programy telewizyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: V-STROM IP: *.polfawar.com.pl 15.05.06, 10:43 mam dl 1000 od roku (11tys km) i jest ok. Wzrto kupic bo: jest duży a zarazem stosunkowo lekki co pozwala na dynamiczna i niemęcząca jazde w mieście, można go załadowac "po uszy" i spokojnie podróżowac z pasażerem na trasach 500 - 700 km dziennie, spalanie niezłe 6-8l na 100km w zależnosci jak jedziesz, do 160km/h szyba zabezpiecza przed wiatrem - jedziesz jak na kanapie, ma bardzo widoczne światla, jest wygodny, może sprawiac kłopoty dla osób niższych - wysokie siedzisko, jest dosyć specyficzny - silnik 2 garki po 500cm w układzie v - to trzeba lubic, wyróżnia sięw tłumie, niezle hamulce chociaz przy dużym obciążeniu potrzeba zainstalować stalowe oploty, rególowane zawieszenie, duży skok amortyzatorów - fantastycznie zachowuje się na naszych marnych drogach, po przejechaniu dziennie 700km nie czujesz zmęczenia a dla motocykla to pestka nie zdąży sie nawet spocic, z tankbagiem, pasazerem i maxią wyciąga wg. wskazan licznika 215km/h to niezle jak na załadowanego turystyka, niezla cena w porównaniu do konkurentów, umiarkowane koszty eksploatacji. Jedną z niewielu wad jest to, że nie lubi on kiepskiego paliwa, przy 3,5 tys obrotów potrafi kichnąc - polecam 98-kę, nie podobają mi się lusterka chociaż calkiem nieźle w nich widać. Jak chcesz dowiedzieć się coś wiecej to wejdź na www.vstromclub.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:07 czekamy kiedy komus stuknie na 650 czy 1000 ccm 1 w polsce 100 000km. 3mam kciuki za to. to motor podrózny. jak ktos jeżdzi naprawde zrobi to w 4 lata. nie zdziwiłbym sie jak 650 wykazała by mniejsze ślady zużycia:D PS: choc slyszalem niepotwierdzone pogłoski ze SV 650 ma problemy z rozrządem po 50 000km..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: V-STROM IP: *.polfawar.com.pl 16.05.06, 11:40 100tys to niezly wynik, znam goscia ktory na 46tys w 2 latka na 650 i jest ok. Co do tysiaczki to szczsrze mowiac nie znam nikogo kto przekroczyl 45tys. Narazie nikt nie mial problemow. A dodatkowo w zeszlym sezonie Jasklowski- Suzuki robil test 650 i w kilka miesiecy nakrecili 35 tysi i naszczescie nic. Jak chcesz poczytac rozne testy to wejdz na www.vstromclub.pl tam jest wiekszosc testow dl-ek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:53 25 czy 45 tys km to zaden wynik. ta strona przypomina mi tą knajpe co była kiedyś w warszawie na moliera. lekarze i prawnicy na motorach:) sorry. otwarcie sezonu na tyłach knajpy w warszawie, kolo salonu suzuki oczywsicie. bez komentarza. porównanie strony afryki twin i vstroma wypada całkiem ciekawie:D www.africatwin.strefa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: V-STROM IP: *.polfawar.com.pl 16.05.06, 12:17 a ja nic niemam do prawnikow, lekarzy itp. bo to znacznie lepsze towarzystwo od "kolkow" bez widokow na swiat i wyksztalcenia. a to co jest na otarciu i dokad pojechali to juz nie dla wszystkich:) przyjedz i sprawdz. nie musisz byc prawnikiem, mozesz byc nawet analfabeta ale sa pewne warunki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:06 wspułczuje w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miodzio Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 23:27 Gość portalu: brembo napisał(a): > wspułczuje w takim razie Współczuje. Zainwestuj w Worda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: V-STROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 23:33 hyhyhy:D OK. nasz niujorker forumowy by wam pokazał co sie robi z vsromem! :) niujorker daj im te linki do hameryńskich stron o veesrom, bo kolesie w wawie zrobili forum dla ciot z dl650 w roli głównej. a taki fajny sprzęt no..!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: V-STROM IP: *.server.ntli.net 17.05.06, 03:37 Gość portalu: brembo napisał(a): > 25 czy 45 tys km to zaden wynik. ta strona przypomina mi tą knajpe co była > kiedyś w warszawie na moliera. lekarze i prawnicy na motorach:) sorry. otwarcie > sezonu na tyłach knajpy w warszawie, kolo salonu suzuki oczywsicie. bez komenta > rza. A co masz przeciwko lekarzom i prawnikom? Czyzby jakies kompleksy wychodzily? Trzeba bylo sie uczyc. Co do tematu, mam DL-650 od dwoch lat, zrobilem nim 19 tys. mil, i chodzi bez zadnych problemow. Tylko leje paliwo, zmieniam olej, opony, i ostatnio lancuch. Jezdzilem nim sporo w Stanach--spokojnie nadaje sie na dlugie podroze, 500 mil dziennie czy wiecej. Jest bardzo wygodny i, jak dla mnie, jest wystarczajaco szybki. Tak dobrze sie sprawowal, ze wzialem go ze soba do Anglii, gdzie jezdze nim codziennie do pracy--nadaje sie zarowno do miasta jak i w dluzsze trasy. Jeden minus moze byc dla osob nizszych--ja mam 190 cm i pasuje mi bardzo dobrze, ale osoby ponizej 180 powinny chyba sie wpierw przymierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: V-STROM IP: *.dyn.optonline.net 17.05.06, 05:53 'A co masz przeciwko lekarzom i prawnikom? Czyzby jakies kompleksy wychodzily? Trzeba bylo sie uczyc.' bycie lekarzem, czy prawnikiem ani nie gnoi, ani szczegolnie nie uczlowiecza. przyklad mariuszka dowodzi, ze prawnikiem (kto go tam wie, jaki z niego prawnik) moze byc zwykle, pozujace na motocykliste bydle. czasy sie zmienily i mimo, ze wciaz zdobycie wyksztalcenia determinuja, to same checi nie wystarcza. nie mam nic przeciwko lekarzom, ani prawnikom, ale moja znajomosc ludzi tego fachu podpowiada, ze dupy z nich, a nie motocyklisci. w tych profesjach na wiele ponad weekendowa jazde zwyczajnie nie ma czasu. dobry prawnik albo lekarz pracuje wiecej, niz 40 godzin w tygodniu i dwie niedzielne godziny w siodle to wszystko, co moga na motocyklu zrobic. nie wiem, czy te pogaduszki sie ziscily, bo wyjechalem z kraju, jednak swego czasu zapanowala wsrod lekarzy amg moda na pogaduszki o harleyach. zwykla pozerka. prawnicy natomiast, intensywnie musza dbac o garniturowy image. znow wyjatkiem jest mariuszek, ktory namietnie przywoluje moj wizerunek jako przyklad osoby fizycznie naznaczonej, podczas gdy sam prezentuje sie nie tylko zalosnie, prymitywnie i nedznie, ale tez kompletnie bezgustnie. o puszystosci nawet nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: yo nigga! 17.05.06, 08:33 o tym, ze jestes wieprzem-malpoludem-wybrykiem natury kazdy moze sie przekonac na yarrai.sympatia.onet.pl/ o twoich problemach mentalnych i z kobietami na yarrai.sympatia.onet.pl/guestbook.html o problemach z facetami na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=508 szczesliwie dla ciebie na swiecie sporo jest zoofili wiec nawet taki pokrecony maszkaron jak ty moze zaznac szczescia... moze ktos, kiedys dotknie cie nie- przez-rekawice, moze nie ucieknie w przerazeniu gdy zdejmiesz kask, moze bedzie gluchy i nie przerazi sie kiedy sie odezwiesz.... moze poczytaj ksiazki Dean'a R. Koontz'a - dadza ci nadzieje na szczescie co prawda to tylko licencia poetica, ale pisal on sporo o takich freak'ach jak ty bo widzisz, ja w zasadzie moge schudnac, ale tobie nic nie pomoze (no, moze gdybys wpadl pod sklad towarowy to...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: V-STROM IP: *.polfawar.com.pl 18.05.06, 13:25 Masz racje ten gosciu ma jakies kompleksy. Niewiem jak Ty ale ja jezdze na motocyklu od 18 lat i nie sa mi obce dalekie wyjazdy nawet na takich sprzetach jak Jawa 175 - jak ten gosciu jest taki mocny w gebie to niech takim sprzetem dojedzie chociaz do Wiednia to bede z nim dyskutowal. A dl litrowy jest ok a co do prawnikow i lekarzy to chociaz z nimi mozna umowic sie na jakies dluzsze trasy. Jak ktorys niedowiarek chce sie sprawdzic to wybiera sie pare osob do poludniowych Wloch - prawdopodobnie 2 polowa lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carina79 Re: V-STROM IP: *.crowley.pl 19.05.06, 09:52 >ze dupy z nich, a nie motocyklisci. a chłopak Magdy M.? jest prawnikiem i jezdzi Triumphem. nie znasz zycia NY! P.S. no chyba, ze nie masz TVN... Odpowiedz Link Zgłoś
louiswmb Eee...nie wszyscy 19.05.06, 10:42 A taki wyjatek jak Henri Carpentier adwokat...w 2005 kupil XT600 z 03,dokupil zbiornik 35l,filtr paliwa,zestaw napedowy olej do widlca twardszy,i walnal na siedzenie torbe...bez znajomosci podstaw mechaniki.. przejechal z francji do kambodzy...40 tys. km 27 kraj...rozwalil tkok w kazachstanie,zjechal z himalaii do nepalu bez hamulcow-naprawil je w wietnamie... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carina79 Re: Eee...nie wszyscy IP: *.crowley.pl 19.05.06, 15:39 ale to byl adwokat z urzedu. nie liczy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwa Re: Eee...nie wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:26 bo to jest dobry sprzet - bez zadecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arai Re: Eee...nie wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:29 tylko bandit 1200 - prosty i mocny, jak murzynski ch.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker na zyczenie brembo IP: *.dyn.optonline.net 17.05.06, 00:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=33045828&a=33077373 Odpowiedz Link Zgłoś
drogba666 bandit vs V-strom 19.05.06, 18:59 Tak sobie czytam wasze opinie i co mnie interesuje. Czy lepiej wybrac bandita czy v-stroma. Moto w zamyśle ma byc do podróżowania na wakacje np. Początkowo ustawiałem sie do bandita 600, podoba mi sie linia motocykla i opinie uzytkowników przemawiały na plus. Ale z drugiej strony v-strom to nowsza konstrukcja i podobno najlepiej wybiera dziury polskich dróg. Można go chyba więcej zapakowac. jakies podpowiedzi z waszej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: bandit vs V-strom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:05 Ci co ich znam co podrózwali na bandicie koorwili na wszytsko. tylko vee srom !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: bandit vs V-strom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 08:50 musisz sobie doprecyzować pytanko.Czy maja to byc dalekie zagraniczne (b 12)trasy czy raczej polskie "asfalty"(dl)czy latasz solo czy razem,czy troszkę terenu czy nie.zależy ci na spalaniu czy nie(dl 4,5,bandzior 12 6,5 minimalne) tak więc pytań można jeszcze namnożyć lecz po dokładnym przeanalizowaniu tematu przynajmniej trafisz w dychę. Ja nic nie sugeruję bo i tak najlepsza jest Afryka :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: bandit vs V-strom IP: *.matcom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:36 a głupyś :) złośliwiec Odpowiedz Link Zgłoś
drogba666 Re: bandit vs V-strom 21.05.06, 11:53 No Ok, to tak motocykl bedzie uzywany głownie w polsce wyjazdy tak z 100 200 km, czasami jakies morze lub góry i wakacje zagranica powiedzmy chorwacja. Z posazerką i kuframi. A co do hondy to starsza konstukcja, ale pewnie sprawdzona i mozna ją kupic łatwiej. Jest wiecej modeli na rynku. suzuki produkują zaledwie od dwóch lat. Sam nie wiem bo many na moto bede miał dopiero za rok. Odpowiedz Link Zgłoś