Dodaj do ulubionych

skwy/kuferki

IP: *.devs.futuro.pl 02.08.06, 09:47
Witam,
szukam jakichś fajnych (cenowo, duuże ograniczenia finansowe) sakw textylnych
albo kufrów do turystyka. Myślałem o sakwach żeby nie trzebabyło stelaży. Co
sądzicie o motodeteil? Są lepsze od Metro (podobno to badziew). W ofercie Kobi
też coś jest. Proszę o wasze opinie. Nie chce wywalić kasy i puzniej rozpaczać
Pomużcie!!!

Agi
Obserwuj wątek
    • Gość: Potas Re: skwy/kuferki IP: 195.128.228.* 02.08.06, 11:40
      A czemuż to Agi myślisz, ze do sakw nie potrzebne sa stelaże?
      • Gość: Agi Re: skwy/kuferki IP: *.devs.futuro.pl 02.08.06, 11:59
        Bo tak piszą w ofertach, i Metro i Kobi. W sumie ciekawe czy tak jest?
        • Gość: Potas Re: skwy/kuferki IP: 195.128.228.* 02.08.06, 13:01
          To wszystko zależy jakie masz moto. Do cruiserów to stelaz wydaje się
          konieczny. Ja w Afryce Twin, tez zrobiłem sobie cos w rodzaju stelazy, a raczej
          podpórki, zeby sakwy nie telepały się w czasie jazdy. 12000Generalnie to takie
          sakwy przeciez do czegoś trzeba doczepić, bo samo zwisanie to chyba trochę za
          mało.
          • suzi650 Re: skwy/kuferki 02.08.06, 13:10
            moje sakwy mocowane sa przy pomocy plastikowych klamerek jedynie. dodatkowo je
            owijam pasem żeby sie nie telepały, albo opinam pająkiem. jeszcze nigdy nie
            odpadły, ale wszystko jeszcze przede mną:)
            za to byłam świadkiem jak aluminiowe kufry ze stelaża jednego dnia odpadly 4
            razy (kiepskie mocowanie i dziurawa droga). zabawa z zawracaniem i zbieraniem
            rzeczy wysypanych z kufrów jest przednia. potem śruby M8 załatwiły sprawę:)
            • Gość: Potas Re: skwy/kuferki IP: 195.128.228.* 02.08.06, 14:07
              To wszystko prawda - sakwy nie wpadają w wibracje, nie chałasują, są lżejsze,
              nie rozpadają się przy kazdym szlifie, ale: po deszczu zawsze jest w nich
              mokro, znacznie trudniej sie je odpina od motocykla, łatwiej jest złodziejowi
              je przeciąc i coś gwizdnąć.
          • ireo potas!! 03.08.06, 14:31
            Gość portalu: Potas napisał(a):

> To wszystko zależy jakie masz moto. Do cruiserów to stelaz wydaje się
            > konieczny. Ja w Afryce Twin, tez zrobiłem sobie cos w rodzaju stelazy, a
            > raczej podpórki, zeby sakwy nie telepały się w czasie jazdy. 12000Generalnie
            > to takie sakwy przeciez do czegoś trzeba doczepić, bo samo zwisanie to chyba
            > trochę za mało.

:-)))))))))
    • suzi650 Re: skwy/kuferki 02.08.06, 12:05
      ja mam skawy z Louisa, na allegro kosztowały coś 260 zl, nie pamiętam dokładnie,
      sakwy + wałek (i jestem z nich zadowolona, wałka nie przetestowałam). bez
      stelaży. mam też kufry aluminiowe, ale muszę do nich dokupić motocykl, bo ten co
      mam głupio by z takimi wyglądał :)
      • Gość: Agi Re: skwy/kuferki IP: *.devs.futuro.pl 02.08.06, 13:56
        Suzi, czy Ty masz takie coś jak na www.louis.de i numer produktu 10025335 ?
        Na zdjęciu wygląda ok, ale jak na żywo?
        A w ogule to dzięki za odpowiedz:)
        • suzi650 Re: skwy/kuferki 02.08.06, 14:16
          dokładnie takie:)
          na żywo też wygląda ładnie, ja mam Suzuki SV650S i jest dobrze, na RF600 też
          dobrze leżą. tak samo jak na zdjęciu. jak je na maksa rozszerzysz to jest dość
          szeroko i przeciskanie się w korku jest utrudnione, ale to w sumie normalka -
          zkuframi też. nigdy nie jeździłam z wałkiem, wiec o nim nic nie napisze.
          ostatnio pożyczyłam te sakwy koledze i ponoć jakas nitka poszła, oddał do
          krawca, ale mnie się nic takiego nie zdarzyło więc nie powiem czy naprawdę nitka
          puściła czy co innego się stało (może pochlał i myśląc że rozdziera ciuchy
          panienki rozerwał sakwę...).
          • Gość: Agi Re: skwy/kuferki IP: *.devs.futuro.pl 02.08.06, 14:27
            Dzięki :) . Cena jest ok. Zamawiam
            • Gość: zephir Re: skwy/kuferki IP: *.teleton.pl 02.08.06, 16:29
              Również polecam sakwy Moto-Detail :).Bardzo ładnie wykonane i dobrze sie trzymają.

Pozdrawiam ALL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka