Dodaj do ulubionych

Zabawna sytuacja z policją

IP: *.itpp.pl 31.10.06, 10:39
Takiego policjanta jeszcze nie spotkałem. Jadę sobie trasą wylotową z
Warszawy piątek przed południem dośc luźno. Zatrzymuję sie na światłach i
skrzyżowaniu z Bóg wie czym:) Za skrzżowaniem długaaaa prosta, aż się prosii
w dodatku w zasięgu wzroku brak aut. A za mną auta jeszcze nie zdązyły
dojechać do świateł. Widzę jednak że ok 50m za swiatłami stoi radiowóz i
akurat nikogo "nie mają" Nie przejumuję sie tym do momentu w którym stróż
prawa mnie zauważa i spokojnym krokiem wychodzi na środek jezdni i staje na
linii rozdzielającej pasy (2 w każdą stronę). w ręku trzyma lizak, ale czeka
aż ruszę. Wiem już że jak nic "padnę ofiarą" nagonki na motocyklistów. Ruszam
więc delikatnie by nie przekroczyc dozwolonych 50km/h cały czas trwa wymiana
spojrzeń między nami.Widzę że gość ma około 40 lat i zawistny wyraz twarzy.
Podnosi ręce i... jednoznacznym gestem pokazuje mi bym postawił motocykl do
pionu! Zszokowany nie robię tego, bo do dziś nie wiem czy on rzeczywiście
chcial to zobaczyć (wiedząc że zagrożenie dla innych jest żadne) czy jego
zawiść była taka wielka że nie mógł znieśc tego że nie ma pretekstu by mnie
zatrzymać. Tak czy inaczej rozbawiło mnie to. Pierwsza taka syutacja w moim
życiu:)
Obserwuj wątek
    • oz_ktm Re: Zabawna sytuacja z policją 31.10.06, 11:53
      miałem podobna sytucaje. Puławska na wyskosc Rakowieckiej stoi obok mnie Pajero i dwoch koles w nim. jednen otwiera okno i mowi daj na gume, nigdnie nie ma policj. ziellone swiatlo ruszam guma jade tak kawalek, zatrzymuje sieon podjezdza i wyciaga blache i do mnie "no i co teraz zrobimy?" na co drugi, daj chłopakowi spokoj przynajmniej sie władzy słucha :)

pozdr. oz
      • Gość: Pacu3 Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 12:03
        takk cała policja
      • Gość: baba_zanetti Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.itpp.pl 31.10.06, 14:26
        Haha, a to dobre!!! W końcu policjant też czlowiek:)
        • Gość: siekiera77 Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.aster.pl 31.10.06, 16:04
          a raz policmajster pofatygowal
          sie do mnie zawracając przez tory tramwajowe
          naprzeciwko DT Centrum
          podjechal (na moto) zajzal grożnie w szybkie
          wizjera spojrzal na lekuchenko wygieta
          tablice (naprawde lekuchno...)
          machnal reka
          i pojechal dalej :-0
    • Gość: waps Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 31.10.06, 19:48
      Ten pawian byl po prostu beznadziejnie glupi.
      • Gość: peefjot Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:44
        Przejeżdżałem kiedyś przez pobliskie nieduże miasto. Wyprzedził mnie radiowóz,
        machnęli mi lizakiem. Prawo jazdy, dowód rejestracyjny itd. Zdiąłem kask
        [jestem nieco po 50-ce].Na co policjant: Oj przepraszam pana bardzo,myślałem,
        że to któryś z miejscowych szczyli na których jesteśmy cięci. Gdyby to był
        któryś znich zabrali byśmy dowód za łysą tylną oponę [była rzeczywiście łysa].
        A tak to będzie tylko pouczenie.
        • Gość: jazz Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.localnetwork.pl 31.10.06, 21:10
          mnie kiedyś dwóch kolesi w VW Polo podpuściło strasznie i efektem tego ganialiśmy się przez pół warszawy, łamiąc wszystkie przepisy oprócz czerwonego. W końću, n a któychś światłąch, kiedy "dla jaj" nie zająłem pole position, koleś podjechał, otworzył szybkę, pokazał blachę :"zjedź na boczek"....

ufff skończyło się również na pouczeniu...gdyby tylko wiedzieli....
          • Gość: nyorker Re: Zabawna sytuacja z policją IP: 70.19.14.* 31.10.06, 21:13
            a mnie kiedys na swiatlach jeden meksykanin w pordzewialym i klekoczacym wanie
            podrzucajac rece pokazal, zebym zrobil wheelie. to mu tak samo pokazalem, by
            sam sobie zrobil.
        • Gość: baba_zanetti Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.itpp.pl 31.10.06, 21:14
          hehe, policja potrafi pokazać ludzką twarz...
          • jdn1 Re: Zabawna sytuacja z policją 31.10.06, 21:43
            ...... w odróżnieniu od reszty użytkowników asfaltu .... mogą być chyba
            jedynymi po naszej stronie ..... chyba że trafisz na kołka niestety..... to też
            tylko ludzie ....... też by pośmigali ....... ( dobrze wiedza, że jak już
            jeździsz to potrafisz i kalibrujesz ryzyko )
            • Gość: nyorker Re: Zabawna sytuacja z policją IP: 70.19.14.* 31.10.06, 21:53
              "w odróżnieniu od reszty użytkowników asfaltu .... mogą być chyba jedynymi po
              naszej stronie "

fakt. maja swoja robote do wykonania, ale paranoja byloby twierdzenie, ze chca
              zle czynic motocyklistom.
      • Gość: siekiera77 Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.aster.pl 03.11.06, 03:02
        łysy
        a tamuj w ty hameryce
        to wszyskie policaje
        hawardy abo i princetony pokonczyly
        i juz nie som pawiany
        ino gorillaz olmost
        co nie??
        • Gość: siekura Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.aster.pl 03.11.06, 03:04
          ofkors!
          to bylo do łapsa :-)
          • Gość: kubek145 Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.dsl.pipex.com 03.11.06, 13:19
            moja historia: jechalem spokojnie po polnocnej obwodnicy, ale katamarany sie cos wlekly wiec powymijalem i odkrecilem, a za chwile slysze syrenke, patrze w lusterko - biale bmw i zielona kamizelka.. :/ na przystanek, i zaczyna sie gadka:
            -czy wiesz ze tu jest ograniczenie do 40(mil)?
            -no wiem, to tak okolo 70-80/h
            koles looka na moje zegary, potem na swoje i mowi:
            -bardziej 60-70, ale ty i tak jechales 55mil/h
            -a to przepraszam...
            -niemozesz tak robic, musialem cie gonic bo inni by sobie pomysleli ze jak na polskich blachach jezdzisz to juz my sie nie interesujemy
            -ok, przepraszam juz nie bede..
            -pamietaj, wiecej niz 55mil (i tu wersja orginalna) "is a no, no, no"
            po czym polecil wymienic polskie prawko na angielskie i pojechal zyczac milego dnia :)
            • Gość: kuraem Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.aster.pl 03.11.06, 21:55
              tego, to ja znam z opowiadan mojego japonca!!! on jest po oksfordzie!!!
              bardzo sympatyczna swinka :-) po ichniemu pig.
              pozdrawiam wszystkich sympatycznych funkcjonariuszuf z wyjontkiem posterunkowego
              malinki i jednego ormowca... :-))))
    • aylen Re: Zabawna sytuacja z policją 04.11.06, 21:50
      dorzuce moja historyjke

granica wegiersko-slowacka, posterunek graniczny, policjant pyta ile toto (XX)
      wyciaga, mowie "300" i 3s do paczki,
      p:"jasne, to teraz pokaz, dawaj max",
      ja:"ehm, kto placi za mandaty?"
      p:" dzisiaj na moj rachunek.... /smiech/"
      no to dlaem ile mozna bylo w lusterku widzialem jak chlopcy wyskoczyli z budki
      i bili brawo...

mila historyjka
      • Gość: baba_zanetti Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.itpp.pl 05.11.06, 12:49
        Ciekawe i zabawne przypadki! Ktoś jeszcze ma się czym podzielić?
        • ankaaz Re: Zabawna sytuacja z policją 06.11.06, 11:28
          jakis czas temu zatrzymali mnie do kontroli i przy oddawaniu dokumentów
          zpraszali do pracy w policji...
        • Gość: qra_marooda Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.aster.pl 07.11.06, 02:33
          babo_z
          a ty nie jesteś z tego jakmutam wydzialu wewnetrznego i na kolegow nie
          naskarzysz...? ;-)))
          • Gość: baba_zanetti Re: Zabawna sytuacja z policją IP: *.itpp.pl 07.11.06, 23:03
            Hie hie, no skądże!! Ale jak ktoś to czyta postronny to może zrobić z tego
            użytek:) A przyszło mi teraz też do głowy że gdyby przeczytał to W. Czarownik
            to by chyba nawet policję o wariatów drogowych zwymyślał... Załamałby się, Ci
            co mają strzec porządku takie podpchy robią :) ( i chwała i za to)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka