Dodaj do ulubionych

Do Redakcji

IP: *.chello.pl 19.11.06, 11:38
Droga Redakcjo, zakupiłam grudniowy ŚM i trochę się zawiodłam. Dolączony jest
tam kalendarz na 2007 rok niestety tylko z ładnymi rozebranymipaniami. Czy Wy
uważacie że ŚM jest pismem tylko dla mężczyzn? Jest to pismo o tematyce
technicznej i skierowane róz\wnież do MOTOCYKLISTEK! Chyba, że się mylę.
Jeśli tak to przestanę kupować. Panoweie mają pisma tylko dla siebie: Cats,
Men's Helth, Playboy itd... Są to pisma skierowane tylko do nich, więc takie
załączniki mnie nie dziwią. Nie chodzi tu o to że jestem pruderyjna, ale może
należałoby zadowolić także żeńską część czytelniczek i załączyć analogiczny
kalendarz dla pań? Mogliście załączyć też kalendarz o tematyce wszystkich nas
interesującej czyli z motocyklami. Liczę że następny numer będzie zawierał
kalendarz z tak samo ładnymi i skąpo odzinymi panami.
Z poważaniem
stała czytelniczka
Obserwuj wątek
    • diablica880 Re: Do Redakcji 19.11.06, 13:22
      ja jestem za!!!!!...dlaczego tylko
      panowie maja miec ucieche!!! ja tez
      jestem stala czytelniczka!!!
    • Gość: spiwor. Re: Do Redakcji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.06, 16:28
      Fakt to trochę jest nie wporządku. Co z pięknymi paniami im też coś się należy.
      Proponuję bezpłatną wymianę kalendarzy dla kobiet z mężczyznami, jak nie macie
      takich to możecie zrobić kalendarz z redaktorami ŚM w strojach toples,
      naczelnego proponuję na grudzień ze względu na brodę(no niby, że mikołaj) albo
      jeszcze lepiej kalendarz z męskiej części forumowiczów. Czy mogę być marcem?
      • Gość: Potas Re: Do Redakcji IP: 195.128.228.* 20.11.06, 09:53
        Wydaje mi się, że pomysł z roznegliżowaną redakcją SM z motocyklami jest extra!!
        To z pewnością będzie wyjątkowo koneserski kalendarz, bo jedynie Szymek dziawer
        mocno zaburza średnią wieku, będąc jeszcze młodzieńcem. Ale casła reszta
        chłopców jest OK i prezentuje się ciekawie.
    • Gość: Ruda Re: Do Redakcji IP: 195.116.28.* 20.11.06, 11:38
      Widzę, że Redakcja poczuła się nieco zawstydzona, ponieważ nie widze żadnej
      odpowiedzi. Szkoda.
      • Gość: Potas Re: Do Redakcji IP: 195.128.228.* 20.11.06, 13:20
        To popatrz na moją wypowiedź piętro wyżej :)
        • Gość: yamasz eeee... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:52
          widac Panie Lechu że koleżanka jeszcze z forumowymi postaciami nie obeznana.
          A swoją szosą to macie jakieś kobiety w redakcji? może by z nimi wydał kalendarz, albo przynajmniej z prwadziwymi motocyklistkami, takimi ubranymi w obcisłe skóry... eech, ale sie rozmarzyłem :D
          Pozdrawiam yamasz
          :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
          • Gość: Potas Re: eeee... IP: 195.128.228.* 20.11.06, 14:09
            Za dawnych czasów, jeszcze "przedagorowych" to dziewczęta troche sia
            aktywizowały w dziedzinie literatury. Wydaje mi się, że nawet niejaka martyna
            wojciechowska swoją karierę medialna zaczynała własnie od naszej redakcji. I
            było też kilka innych dziewczyn, ale jakos szybko zapał im mijał. niestety
            chyba nie zachowały się żadne fotki nadające sie do kalendarza.
            Ale myślę, że jakby koledzy redaktorzy poubierali sie w obcisłe skórzane
            ciuszki z dziurami na posladkach, owłosiona klatą i skórzanymi czapeczkami ze
            srebrnym łancuchem (cos w stylu "Niebieska Ostryga") to by kalendarz tez
            cieszył sie powodzeniem.
            • Gość: yamasz Re: beeee... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:32
              lepiej nie, jeszcze LPR sie przyczepi, i wyjdzie na jaw że naczelny ŚM miał dziadka w wermachcie i przypadkiem znjadą się jego teczki w IPN...
              ahas, Panie Potasie, ma Pan już jakiś pomysł na przyszły felieton?
              :::Puści klmaę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
              • Gość: Potas Re: felek IP: 195.128.228.* 20.11.06, 14:41
                W zasadzie mam, ale chętnie przyjmuje wszystkie pomysły, aby chociaz w
                minimalnym stopniu zaspokajać potrzeby czytających :)
                • Gość: yamasz Re: felek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:49
                  no bo ja mam taką prośbę... jak znaleźc sponsora na motór. Jak na razie napisałem chyba do 55 różnych firm m.in. red bulla i orlenu ale nikogo nie interesuje że biedny studencina chce sobie kupic biga 800 i reklamowac na nim firmę- sponsora...
                  kurde
                  • Gość: potas Re: sponsor IP: 195.128.228.* 20.11.06, 15:24
                    Chyba źle się zabierasz do zagadninia. Jakbyś do Red Bulla, albo Coli napisał,
                    że masz 500 Bigów i chcesz przeprowadzić kampanie reklamowąw całej polsce , to
                    może by z Tobą rozmawiali. Oni działają w skali makro, a Ty mikro. Myślę, że o
                    takie sponsorowanie, to predzej dogadałbyś sie z okoliczną hurtownią
                    motoryzacyjną, albo pubem.
                    • diablica880 Re: do tematu:D 20.11.06, 15:30
                      no to hmmm ja jestem za takim kalendarzem:)
                      moga byc mezczyzni;) z redakcji:D:D...
                      no to kiedy moge sie spodziewac kalendarza;P
                      • Gość: yamasz Re: do tematu:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:08
                        ale ja nie chce jeździ z naklejkami intermarcha czy netto :D
                        • shipp Re: do tematu:D 20.11.06, 23:40
                          Gość portalu: yamasz napisał(a):

> ale ja nie chce jeździ z naklejkami intermarcha czy netto :D

racja Yamasz!znam gościa co przez kilka miesięcy woził reklamę komdomów i na
                          koniec wydymali go/bez komdoma ;)/
                    • Gość: brembo Re: sponsor - do Potasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 00:32
                      tak mnie zaciekawili koledzy tym postem o sponsorach. moje coroczne wyprawy
                      motocyklowe kosztują coraz wiecej, mysle o jakimś sponsoringu w przyszłym roku
                      na wyprawe.

SZ.P Potas: nie wiem czy moja tegorczna fotorelacja z wakacji dotarła do Ciebie

www.africatwin.strefa.pl/balkany2006_1.html
                      myślisz że można sie starać o jakieś dofinansowanie..?

z góry dzięki za odp;

bremboł

• Gość: Potas Re: sponsor - do Potasa IP: 195.128.228.* 21.11.06, 10:04
                        Nie dotarła, ale przeczytałem ją dzisiaj. Super trasa! Ech, zebym to ja mógł
                        wyrwać się na miesiąc!
                        Sam wiem, ze łap[anie chętnych do finansowania takich wypraw wcale nie jest
                        łatwe. O ile zdobycie osprzętu, ubioru od sponsora jeszcze niekiedy może się
                        zdarzyć, to nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, żeby ktoś na taką wyprawe dał
                        ci zywą gotówkę.
                        Ja w przyszłym roku planuję wyjazd z ekipą na setną edycję wyścigów Ice of Man
                        i wymyśliłem sobie, że zainteresuję tym telewizje Discovery. Tylko mi jest
                        chyba trochę łatwiej, bo na wyjazdy Harleyami czy Indianami z lat 30, to
                        telewizje sa łase. Mam nadzieję, że się uda.
                        • yamasz do Potasa 21.11.06, 10:40
                          ja tak z ciekawości- "Ice of Man" to chodzi o te wyścigi na wyspie Mann???
                          • Gość: Potas Re: do Potasa IP: 195.128.228.* 21.11.06, 10:49
                            Tak tak, tylko coś mi się zle klepneło w klawisze i nie zwrocilem uwagi - miało
                            być Isle of Man
                            • yamasz Re: do Potasa 21.11.06, 10:52
                              uuuu łii to fajnie, życze powodzenia w negocjacjach z discovery.
                            • saracen1608 Re: do Potasa 21.11.06, 22:32
                              Juz widzę ten tytuł : " Polish fastest Indian"
                              A Potas to nawet podobny do Hopkinsa... ;]

A Panie Lechu tak z ciekawosci - pojedzie Pan turystycznie, czy zawodniczo ?
                              • Gość: Potas Re: do Potasa IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.11.06, 13:35
                                Jak na razie turystycznie, ale trochę usiłujemy z kolesiami dogadac się z
                                Vintage Clubem, zeby pozwolili chociaż dali zrobić jedą pętlę w w dni wyścigów
                                weterańskich.
                                • patmate Re: do Potasa Isle of Man 22.11.06, 18:12
                                  Kiedy to ten wyjazd? Moze się spotkamy na miejscu (jeżeli reaktywuje się w
                                  nadchodzącym sezonie). Zawsze mi taki wyjazd chodził po głowie.
                                  Pzdr
                                  • mrmisquamacus Re: do Potasa Isle of Man 22.11.06, 18:54
                                    stary sam chcialem jechac, ale na 99% juz wszystkie barki zarezerwowane.
                                    • patmate Re: do Potasa Isle of Man 22.11.06, 19:40
                                      Zobaczy się, na razie mimo oporów rodzinnych musze się reaktywować (pewnie
                                      znowu Gixer:))). Sie zobaczy. Robię w pływalnictwie (tzw marynarz) wiem ze nasi
                                      też obstawiaja takie promy, może uda mi się dotrzec do nichdzi, wtedy jest
                                      łatwiej....
                                      pzdr
                        • Gość: vind Re: sponsor - do Potasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 00:32
                          Wczoraj na kanale Viasat Explorer było o motorkach z Isle of Man, o tych
                          klasycznych które niedyś startowały w tych słynnych wyścigach na wyspie
                          (pokazywano także te które były na wyspie Man produkowane). Było też o tak
                          zwanych Tritonach (kombinacja Triumpha z Nortonem), które były budowane w
                          domowych warsztatach.
        • Gość: Ruda Re: Do Redakcji IP: *.chello.pl 20.11.06, 18:28
          Widzę, że szanowna redakcja nie potraktowała tego poważnie.
    • Gość: waps Re: Do Redakcji IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 21.11.06, 06:06
      Jakkolwiek to zabrzmi, podzielam zdanie Rudej. Daleki jestem od transcendencji
      stosowanej. Powiem wiecej, nie wyobrazam sobie zycia bez kawalka konkretnego
      cialka z odpowiednia dawka charakteru, ale rozebrane panienki w pismach
      motocyklowych to calkowite nieporozumienie. Tego kwiatu tyle jest w Internecie,
      ze zupelnie przestal byc jakakolwiek atrakcja w tego typu publikacjach. Moze
      mialo to jakis sens w latach posuchy. Ale teraz? Co prawda nigdy dosc
      jubileuszu, ale normalny facet ma tego widoku pod dostatkiem, jak sadze. No ale
      pewnie spece od marketingu i pozycjonowania pisma juz wam przedlozyli
      odpowiednie wykresy i strategie. No to w takim razie zapomnieliscie o gejach.
      Zgodnie z powaznymi obliczeniami co dziesiaty czlowiek na tej planecie
      praktykuje. Pomyslcie ile to dodatkowo sprzedanych egzemplarzy. No to moze jakas
      paroweczka na okladce. Do tego smsy sciagajace wygaszacze ekranu z jakims Fabiem
      z napecznialymi slipami i wszyscy sa zadowoleni.

Oby magazyn nie podazyl tropem rozbestwionych prymitywna golizna pism
      brytyjskich, bo przypadkiem mozecie sobie wykoslawic czytelnika. Za pare latek
      moze sie okazac, ze SM kupuje glownie pryszczaty hyhy-entuzjasta, ktory chetnie
      wyda pare zlotych, zeby popatrzec na rozwarty wdziek Rozi, najlepiej z
      perspektywy wziernika. Rozia, wiadomo "muahh" lubi prawdziwych motocyklistow,
      specow od burd i seksu grupowego.
      • Gość: brembo Re: Do Redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:35
        super wapsik :) nowa wizja SM, jako głównego prokursora mody i stylu
        motocyklisty w PL. wylizani pizdusie metrosexualni na motocyklach koreańskij
        śmigających po stolicy, to jest to !

szkoda panów redaktorów. byłem dwa razy w redakcji. Szymona znam też z poza.
        fajne są chopaki. napewno nie jest im w śmiech czytać te nasze oskarżenia i
        wyśmiewania się z firmy w ktorej pracują.

Zdravo! pozdrav!
    • szymon.dziawer Re: Do Redakcji 21.11.06, 10:36
      Skargi, wnioski, reklamacje, spostrzeżenia odnośnie kalendarza proszę kierować
      do Wydawcy. Redakcja nie była motorem tego przedsięwzięcia, ani też w nim nie
      uczestniczyła, dlatego też nie poczuwa się do wypowiadania się na ten temat.
      Szymon
      • patmate Re: Do Redakcji 21.11.06, 18:44
        Nie ma się co przejmować, zwlaszcza gazety z UK celuja w takich dodatkach -
        cała końcowa część pism zwykle jest zawalona reklamami z rozwartymi
        panienkami.
        A co MY gorsi ????
        pzdr
      • dragon600 Re: Do Redakcji 21.11.06, 22:11
        Poprostu szkoda słów.
        Taki badziew to się opłaca dołączać, ale jak w lecie wyszliśmy z propozycją
        dołączenia do ŚM plakatu, mającego na celu poprawę bezpieczeństwa motocyklistów
        na drodze (osobiście rozmawiałem z gościem z marketingu - Krzysztof Wydrzycki),
        to się nie opłacało.

Plakat możecie zobaczyć tutaj:
        www.bezpieczny-motocyklista.info/
        Sami oceńcie co byście woleli.

Tłumaczenie, że redakcja nie ma wpływu jest dla mnie śmieszne.

P.S. To chyba był ostatni numer, który kupiłem...
        P.S. 2 I weźcie usuńcie z okładki to śmieszne hasło "Numer 1 wsród czasopism
        motocyklowych", bo to tylko Wam się tak wydaje...
        • saracen1608 Re: Do Redakcji 21.11.06, 22:43
          oj spokojnie dragon
          Teraz rynkiem rządzą marketingowcy, którzy chcą wycisnąc z nas ,czyli klientów
          jak najwieksza kase. A że ci marketingowcy mają o motocyklach i motocyklistach
          pojęcie takie jak całą reszta ekonomistów, czyli mętne jak spojrzenie
          Marcinkiewicza, to wychodzą takie własnie kwiatki. Redakcji chyba rzeczywiscie
          nalezy odpuscic, bo to nie od nich zalezy w jaki sposób wydawca sprzeda "owoce
          ich pracy". Oni są od fachowej roboty, a poźniej sedzi nad tym jakiś świstak
          po ekonomii i zawija w te sreberka.

To tak jakbyś poszedł do fabryki któregos z koncernów i miał pretensje do szefa
          inżynierów, który zaprojektował i zbudował jakis super motocykl za to że moto
          jest w jakims badziewnym kolorze i do tego ma np. lusterka jak z wozu
          strażackiego. Po prostu ktos z działu marketingu uważał ze to jest glamur i
          bedzie sie dobrze sprzedawac ... tyle...
          • dragon600 Re: Do Redakcji 22.11.06, 07:06
            Ja jestem spokojny, podałem tylko fakty.

Fajny przykład podałeś z tym kolorem.
            Dwa lata temu chciałem kupić nowy motocykl z salonu - choppera. Jestem zdania,
            że chooper powinien być w jedynie słusznym kolorze, czyli czarnym. Ale niestety
            w salonie powiedzieli mi ze czarnych już nie ma i nie będzie i jak chcę to mogę
            wziąść czerwony - od ręki. Ten czerwony był taki paskudny, wyblakły. I jak
            myślisz co się stało ? Poprostu kupiłem motocykl gdzie indziej (to ze nie jest
            to chooper to już inna sprawa, ale jestem z tego teraz zadowolony).

Na szczęście jako klient mam prawo zwolnić każdego w firmie od sprzątaczki po
            samego prezesa - poprostu pójdę sobie i wydam swoje pieniądze gdzie indziej.

P.S. W kolejnym roku już tego modelu nie oferowali (i nie oferują do dziś) w
            tym kolorze. Może ktoś w firmie zauważył błąd marketingowców...
        • goha66 Re: Do Redakcji 23.11.06, 18:14
          dragon600 napisał:
          ...(osobiście rozmawiałem z gościem z marketingu - Krzysztof Wydrzycki) (...)
          Tłumaczenie, że redakcja nie ma wpływu jest dla mnie śmieszne ...

pan Wydrzycki nie jest pracownikiem marketingu :) ... (dlatego dostałeś komórkę
          bezpośrednio do niego, żeby nie gadać po próżnicy z tymi co im tylko ilość kasy
          zarobionej na reklamie przesłania wszystko)
          P.S.
          Napisz jakiegoś maila albo dryndnij, bo jest o czym pogadać, ale pozaforumowo -
          pozdrowienia - Goha
      • Gość: Simon Re: Do Redakcji IP: *.era.pl 22.11.06, 11:54
        No chyba redakcja może coś wydawcy sugerować??.... tak sobie pozwalacie do
        swojego pisma pakować dowolne gadgety??.. a co jeśli za chwilę wydawca zapragnie
        dołączyć do gazety w której piszecie np. dmuchaną lalę??? Do jakiego poziomu
        jako redaktorów Was to sprowadzi???
    • Gość: waps Re: Do Redakcji IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 22.11.06, 00:53
      Redakcja niby ubolewa i dystansuje sie od padajacych tu wypowiedzi, ale w
      gruncie rzeczy stworzyla to forum z zamiarem kanalizowania czytelnika i
      potencjalne grupy odbiorcow. Szymek, nie przejmuj sie. Wszyscy raczej rozumiemy,
      ze powiedziec mozesz to, co wypada i na co pozwoli Twoj status. Nikt do Ciebie
      nie ma pretensji, choc wiadomo, ze kiedy czlowiek pomysli "redakcja", gdzies
      tam, zgodnie z poetya desygnatu i denotatu - pojawia sie Twoj wizerunek. Kazdy
      zagladajacy tu czlowiek z odrobina oleju w glowe zdaje sobie sprawe z
      zagmatwania towarzyszacego wydawaniu pisma. Za sznureczki pociagaja niewidoczne
      dla nas wladze i procesy. Trzeba zadbac o reklamodawcow gwarantujacych
      utrzymanie kolejnych numerow i egzystencji redakcji. Tylko, Panowie i Panie,
      tabloizacja magazynow i ogolne ubrukowienie na rynku mediow - nie zwalniaja Was
      z odpowiedzialnosci za formowanie srodowiska. Profit profitem, a zywe reakcje
      czytelnikow prawda rynku. Angazujcie czytelnikow w wiekszym stopniu i pozwolcie
      na wspoludzial w tworzeniu tego pisma. Zaiste Motorrad nie jest najlepszym
      wzorem. Obiektywizm upadl, tematyka stracila na autentycznosci i
      indywidualizmie, a czytelnik widoczny jest tylko w smiesznym dziale postow i
      dosc nudnych relacjach z jakichs tam wypadow w Alpy. Wypad jakby ciagle ten sam,
      tylko zmieniaja sie fotki.
      • Gość: Pawel Re: Do Redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:05
        Jezeli pomysl na ten idiotyczny kalendarz(chociaz najgorsze w tym wszystkim
        jest wykonanie) podsuneli spece od marketingu,a nie redakcja(oby),to jest tylko
        jedno rozwiazanie : wymienic tych "specow". Wierzcie mi, fachowy zespol
        marketingowcow nie popelnilby takiego bledu.

Marne zdjecia blondyny bedacej rezultatem polaczenia silikonu i photoshopa po
        prostu do mnie nie trafiaja(pewnie do wiekszosci czytelnikow tez). Malo tego,
        obrazaja moje poczucie estetyki! :)

Przez ten kalendarz mam wrazenie,ze czytelnik SM jest traktowany co najmniej
        niepowaznie. kalendarz jeszcze dzis wyladuje na kupce z makulatura.

Pozdrawiam
    • Gość: tomtom Re: Do Redakcji IP: *.tktel.tvk.wroc.pl 23.11.06, 16:59
      Potasie L :)

nie wiem, czy widzisz, ale nas w redakcji jest też nieco tych młodszych :) Choć
      bardziej się liczy wiek "względny" - czyli wiek ducha :)
      A odnośnie kalendarza...widziałem i lepsze wydania, ladniejsze zdjęcia i
      dziewczyny? Nie mapiętam gdzie, ale...? A może to nie były zdjęcia ;p
      Na pewno Lechu zgodzisz się ze mną, że kiedyś warto zrobić kalendarz ze
      staruchami - motocyklami. Pomysł mam dawno, ale może razem przekonamy resztę
      REDA-kcji :) W końcu ciekawych zdjęć jest masa, masa. Choćby z ostatniego roku
      prezentacji.

A tak wogóle zgubiłem Twojego maila i śmieszy mnie nieco, że kontaktujemy się
      na forumie :) - choć....spotkanie wigilijne jest 15.XII w stałym miejscu :) -
      jakkażdego roku :)

Pozdrowienia dla szczęścliwych i zawiedzionych kalendarzem :)

tommot
      • Gość: LP Re: Do Redakcji IP: 195.128.228.* 24.11.06, 12:56
        lech-potynski@o2.pl :)
        A co kalendarza ze staruchami, to chyba wolałbym foty z maszynami u nas
        niedostępnymi (Henderson, Brough, HRD itp) bo skoro nie można oglądać ich na
        żywo, to przynajmniej niech wiszą na ściane papierki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka