Gość: piotrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:41 czy ktoś jeździ w takich butach.jak się sprawują.ceny na aukcjach allegro-około 180 zł są zachęcające.jak sprawują sie w deszczu.z góry dziękuję za wszelkie informacje.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kedzior_fazer Re: buty probiker traveller IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:48 Ja uzywam Probiker Sport Stiefel, które są krótszą wersją Probiker Touring, wykorzystującę membranę Sympatex. Nigdy nie pusciły wody podczas jazdy w deszczu przy przelotach max 1,5 godz. Raz jechałem w ulewie (oberwanie chmury) 170km non stop w deszczu - prawie 3 godz. jazdy i było ok. tylko pod koniec jazdy ochlapał mnie tir i woda dostała się od góry przez zsuniętą nogawkę ale w wersji dłuższej raczej by się to nie zdażyło. Na miejscu w drugim (suchym) bucie stwierdziłem delikatne zawilgocenie w okolicach palców - uważam że nieźle jak na panujące wtedy warunki i cenę butów( 79 euro). Travellery są bez membrany więc pewnie w deszczu nie będzie tak samo. Jeżeli nie ograniczasz się tylko do jazdy w ładną pogodę to proponuję dołożyć do butów z membraną (220 za Touring, 260zł za Cruiser), no chyba że planujesz zakup dodatkowych ochraniaczy przeciwdeszczowych. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: buty probiker traveller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:00 dzięki za informację.pójdę za twoją radą. Odpowiedz Link Zgłoś