Dodaj do ulubionych

hyosung comet 650

13.03.07, 09:35
Tak wiem że jestem zboczeńcem bo podoba mi się Hyosung.Przypomina Suzuki sv
650 ale jest jakiś taki piękniejszy i wygodny jakby koreańcy skroili go
specjalnie na moja moją miarę.Poza tym posiada upside-down i wiekszą moc
(chyba że zółtki ciulają i dodaja pare PS-ów w specyfikacjach) .Już w trakcie
premiery na MBS w Zabrzu ostrzyłem sobie na niego zęby ale odpuściłem bo
ładną kobietę z marna reputacja można zaakceptować ale motocykla nie.Ale
Comety są juz parę lat na rynku jeżdża też w Hyosung gt650 Cup więc może ktoś
wie jak sie sprawują bo kupił albo coś słyszał czy wyczytał? Chodzi mi
głównie o silnik i zawieszenie czy nie sa przypadkiem z materiałów
dostarczanych przez wiecznie pijanych wytapiaczy rudy z wioski Hyahgsan-dong
i wytrzymują pare tysięcy km.
Proszę o niewypowiadanie się właścicieli skuterów śnieżnych.
Obserwuj wątek
    • cien1100 Re: hyosung comet 650 13.03.07, 21:18
      Nikt Ci nie odpisał, więc na pocieszenie napiszę, że mi też się ten motocykl
      podoba. Więcej nic nie umiem o nim powiedzieć.
    • adampawel Re: hyosung comet 650 14.03.07, 07:40
      Mnie też interesuje Hyosung GT, ale 250. O nim zebrałem sporo informacji - co
      najmniej pozytywnych. Te motocykle są popularne w Niemczech, Australii itd. Z
      moich informacji wynika, że 250-tka jest ponoć mniej awaryjna niż 650-tka. Ale
      ogólnie jest OK. Na pewno nie jest to chiński szajs. Czytałem niezależny test
      długotystansowy chopperka Hyosunga - bardzo podobna technologia - sprawował się
      w 90% jak japońskie moto.
      • Gość: zaloo Re: hyosung comet 650 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:52
        witam,
        z uwagi na "przygodę" z dealerstwem motocyklowym (m.in. Hyosung) posiadałem GT
        650, zółty naked jako motocykl testowy.
        zrobiłem na nim jakieś 3 tyś km i dodam iż jeździłem również sv 650s (zrobiłem
        ponad 30 tys km). powiem krótko: jeżeli nie chodzi o kasę, a tylko o walory
        "estetyczne" to chłopie zapomnij o Hyosungu! jakość wykonania nie do porównania
        z suzuki. jeśli chodzi o silnik to różnica praktycznie nieodczuwalna, a
        zawieszenie mimo upside-down pozostawiło we mnie odczucia podsterowności...
        dodam iż w hyosungu raziła tandeta materiałów i brak dokładności w wykonaniu
        różnych elementów...
        dla porównania dorzuce że to jest tak jakbyś postawił deawoo tico i seicento...
        niby bardzo podobne a jednak ten z korei jakiś taki tandetny...
        na koniec: jezeli chcesz w miare ciekawy sprzet za nieduze pieniadze to
        generalnie GT jest OK, aczkolwiek nie porownywałbym go z suzuki sv650
        • Gość: MO Re: hyosung comet 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:33
          Zebrałem 2 opinie:
          1. zawodnik, Hyosung Cup z Krakowa - "Kiedy jedziesz tym motocyklem, wszystko
          jest OK. Dopiero kiedy na niego patrzysz, masz problem."
          2. mechanik z Krakowa, przygotowywał jeden z tych motocykli motocykli do
          pucharu - "Motocykl z gówna. Materiały miękkie, po wywrotce na torze nie ma
          czego remontować."
        • adampawel Re: hyosung comet 650 14.03.07, 21:24
          Zaloo, ja właśnie dziś oglądałem GT, ale 250. Jest troszkę "plastikowy", ale
          nie wyglądał jakoś tragicznie. Znam z netu człowieka, ktory ma go już 4 rok,
          przejechane blisko 15 tys. i jest zadowolony, awarii też wcale nie ma. Ten sam
          człowiek mi mówił, że GT 650 jest znacznie gorzej zrobiony (bo młodszy model?),
          że ma średnie zawieszenie i słabą ramę.
          Byłby bardzo wdzięczny, gdybyś mi napisał, czy coś wiesz o jakości i
          wlasnościach jezdnych GT 250. Dodam, że mnie motocykl służy do dojazdow do
          pracy w terenie głównie zabudowanym i do jakichś wypadów rekreacyjnych po
          parędziesiąt kilometrów.
          Nie rozpadnie mi się Hyosung?
          • Gość: fazerrrrr Re: hyosung comet 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 01:13
            panowie!!jak was prosze kupcie starszego japonczyka a nie hyosunga!!to taka
            dobra rada:)
            • Gość: zaloo Re: hyosung comet 650 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:22
              niestety GT 250 nie miałem okazji przetestowac...
              • Gość: les Re: hyosung comet 650 IP: 193.27.6.* 16.03.07, 13:20
                A ja jestem właścicielem Hyosunga 650GT
                zrobiłem nim 4000km i dalej jeżdżę. Moim zdaniem jest naprawdę sympatyczny.
                Czepiacie się bo to marka Koreańska, ale nie zapominajcie że ściśle
                współpracuje z SUZUKI.
                oto link do forum HYOSUNGa tu znajdziecie więcej info o wszystkich modelach

www.korider.com

Jeżdżę z kolegami, oni mają Japońskie śmigi z lat 90tych oczywiście troche
                mocniejsze niż moje 78KM, mogą mi tylko zwiać na dłuuuugiej prostej (ja mam
                naked'a bez windscreena).
                Wyciąga tyle ile piszą w katalogach 210km/h, jest wygodny, wygodnie się na nim
                siedzi, na miasto idealny. Silnik nie wystaje na boki i jest dość wysoko
                zawieszony co ułatwia manewrowanie.
                Wymieniam olej, smaruje łańcuch i robie następne kilometry.
                Pali nie wiele 6,5-7 litrów przy mocniejszej jeździe, jak jeżdżę spokojnie to
                mieszczę się w 6 litrach.
                Ktoś napisał że to gó.. i nie ma co zbierać po wywrotce, powiem tyle "bo
                jeździć trzeba umić", a za 18000zł(była promocja w BolDor w Warszawie) masz
                nowy motor i wcale nie jest tandetnie wykonany sami zobaczcie

www.korider.com/forum/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2893
                Wolę nowy Hyosunga na gwarancji 2 letniej, niż import z zachodu z
                info: :przewrócił się na parkingu".

jak ktoś chce się dowiedzić czegoś więcej to piszcie leszekr19@o2.pl

• rzawy Re: hyosung comet 650 17.03.07, 09:28
                  W testach na tej stronie nie ma złego słowa o comecie
                  mysite.mweb.co.za/residents/clasqm/hyosung.html.Pamiętam też ze kiedyś
                  na łamach Swiata motocykli testował go Dziawer i pozytywnie sie o nim
                  wypowiadał.A co do jakości wykonania to oglądałem go dokładnie i nie różnił się
                  od innych moto wiem co gadam bo jestem kompletnym maniakiem i prześwietlam
                  każdy dokładnie.Chyba nie widzieliście kawasaki er6 przykładu totalnej tandety
                  • rzawy Re: hyosung comet 650 17.03.07, 09:30
                    mysite.mweb.co.za/residents/clasqm/hyosung.html
                    • adampawel Re: hyosung comet 650 17.03.07, 12:44
                      Przejrzałem wszystkie podane przez was linki - napawają wielkim optymizmem. Ja
                      ogladalem Cometa 250 i też nie zauważyłem jakiejś specjalnej tandety: wykonanie
                      jest (na moje na pół laickie oko) zupełnie inne niż chińczykow (oczywiscie do
                      środka nie wejdę). Zreszta z tych linków wynika, że Cometami jeździ masa ludzi
                      w Stanach, Kanadzie, Australii itd. W niemieckich testach użytkowników (też
                      sporo przejrzałem) zyskują nie mniej niż 4 gwiazdki na 5. Nigdzie nie spotkałem
                      (ale słabo bardzo znam angielski) złych opinii na temat silnika itd. W tych
                      opiniach czasem pojawiają się narzekania, że trzeba czasem trochę czekać na
                      części - ale nie zauważyłem, żeby to była jakaś tragedia. Wiem, że w Polsce w
                      niektórych salonach Hondy jest parę pasujących części. W razie poważnych
                      kłopotow zawsze można kupić część w Nuemczech - zwłaszcza, że one są tam
                      tańsze! Same Comety są u niemieckiego dealera (tak samo w innych krajach)
                      ZNACZNIE tańsze niż w Polsce (bo u nas te ceny są jednak mocno zawyżone). Z
                      moich obliczeń wynika, że nawet by się opłaciło tam kupić - ale nie wiem, czy
                      jest jakieś cło na nowe motocykle.

Jest takie cło?

W każdym razie już poważnie myślę o GT. Ciekawa sprawa: kiedy te motorki parę
                      lat temu wchodziły do Polski, były dyskusje, pozytywne wrażenia, plany kupna
                      itd. - a i tak wszyscy dalej kupują sprowadzane z Zachodu japończyki... Siła
                      bezwładności... Dystrybutor Hypsunga mi powiedział, że niewiele tego idzie,
                      znacznie więcej sprzedają do Czech, szczególnie 650-ek.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: MO Re: hyosung comet 650 IP: *.ksw.edu.pl 17.03.07, 13:01
                        Opinie zbierałem, ponieważ też uważam Cometa za rozsądną propozycję. Chłopcy w
                        Poznaniu wykręcali pod koniec zeszłego sezonu 1:53 i to jest bardzo przyzwoity
                        czas okrążenia. Życzę Koreańczykom jak najlepiej, bo już im mało brakuje do
                        czołówki, a jeśli im się uda, zmuszą Japończyków do obniżenia ceny.

Pozdrawiam
    • adampawel Re: hyosung comet 650 05.04.07, 01:13
      No i kupiłem Hyosunga Gt 250. Przywiozą mi go w połowie maja. Cieszę się i
      niepokoję jednocześnie (propaganda antykoreańska na forach zrobiła swoje ;)).
      Jest ktoś w tym kraju, kto ma ten motocykl? Niech się odezwie!!!
      • Gość: bobeer Re: hyosung comet 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 20:35
        Swojego czasu byl test Hyosunga tyle ze tej wersji 650GT w Swiecie Motocykli i Szymon Dziawer wyrazal sie o nim bardzo pochlebnie...:)jak znajde owe pismo to moge przytoczyc pare slow:)Motocykl jest moim zdaniem wart uwagi...wazne zeby dobrze jezdzil i kierowca dobrze sie na nim czul...a nie zawsze JAKOSC idzie w parze z CENA i MARKĄ!:)Moto kupujesz aby jezdzic a nie lansowac sie marką:)
        Pozdrawiam i zycze udanych bezawaryjnych jazd Hyosungiem:)
    • Gość: weigert Nowe forum www.hyosung.info IP: *.protonet.pl 23.07.13, 22:00
      Witam, zapraszam na nowe forum o motocyklach i skuterach Hyosung

www.hyosung.info
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka